KalPa:lle EI käy enää KalPaten?

LätkäKene

Liigakausi 2015-2016 on pian alkamassa. Viimekaudella KalPa pärjäsi pelillisesti varsin hyvin, ollen 6:s sarjataulukossa. Tästä huolimatta KalPa teki puolen miljoonan euron tappion. Säälittävän kauden 2013-2014 jälkeen ihmisten usko KalPa:aan on ollut koetuksella, ja Niiralan monttuun on vienyt yhä harvemman jääkiekkoa seuraavan tie. 6-7 vuotta sitten vellonut, Sami Kapasen paluusta alkanut buumi, on nyt haihtunut jo aikaa sitten.
Ihmiset on kyllästyneet KalPa:n pelilliseen, tuloksettomaan toimintaan. Kun 27 liigapelivuoden jälkeen on kasassa vain yksi hopea ja pronssi, ei voitane ihmetellä miksi maksavan yleisön kiinnostus KalPa:aa kohtaan alkaa jo lakastumaan: KalPa ei ole voittava joukkue, joka pelaa pääsääntöisesti joka kausi mitallipeleistä ja Suomen mestaruudesta. Pelaaminen sijoista 5-14 ei kiinnosta enää Kuopiolaista yleisöä.
Tämänkauden joukkuerosteri ei lupaa myöskään mitallipelejä ensikevääksi Kuopioon. Joukkue on hyökkäyspäästään ehdottomasti huonompi kuin viimevuotinen, joka sekään ei ollut mitenkään hyvä, parhaimman (Birner) ollessa tehotilaston 22. ja toiseksi paras(Keränen) sijalla 67!!
Lätkäkene ennustaa, että KalPa on keväällä 2016 runkosarjan 8:s ja putoaa säälipleijari-kierroksella pois jatko-otteluista.
Jäämme seuraamaan Kalpa:n taaperrusta tämän kauden Liiga otteluissa pelonsekaisella mielenkiinnolla...

91

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kausari.ostamatta

      Jep. Yleisöä ei kiinnosta ja firmoilta ei saa riittävästi massia. Koska loppuu Samilta hillot?

      Aktiivivuosina rahaa tuli ja nyt sitä menee 500 kiloa vuodessa. Sulakohan suo vai kuoleeko kurki? Ei ole helppoa omistaa kuopiolaista joukkuetta. Eikä tuo hallituskaan kovin vakuuttava ole. Osa naamiosta ollut mukana ehdottomasti liian kauan. Kykeneekö nuo edes enää uudistumaan??

    • sanokaamitäsanotte

      Kallispalkkaiset alisuoriutujat kuten Jukka Voutilainen on potkittu pihalle joukkueesta.
      Tilalle on otettu nuoria nälkäisiä pelaajia joilla on näytönpaikka. Moni nuori pelaaja on ponnistanut KalPasta isompiin kaukaloihin. Samoin KalPa on onnistunut löytämään hyviä pelaajia mestiksetä.

      KalPa vielä yllättää tällä kaudella.

      • Toivotaan parasta, pelätään pahinta. Harvoin mestiksestä ja junnuista nostetuilla pelaajilla on tarvittavaa taitoa nostaa Liiga- joukkuetta pelaamaan Liigan kärkisijoituksista, saati mestaruudesta. Ei KalPakaan käyttäisi tällaisia pelaajia jos seuran taloudellinen tilanne ei olisi niin tiukka. KalPa:lle Mestiksen ja junnujen käyttö on siis pakon sanelema todellisuus. Kokeneet ja luotettavat maali-ja syöttötykit maksavat niin paljon rahaa, ettei sellaisten palkkaaminen ole realistista, tai toisin toimien KalPa on lyhyimmän kaavan mukaan sitten konkurssissa alta aikayksikön. KalPa:n tilanne on tosiaankin huono: toisaalta pitäisi olla niin hyviä pelimiehiä, että KalPa selviäisi mitallipeleihin ja yleisö innostuisi taas KalPa:n tekemisistä, mutta toisaalta niihin pelaajiin ei ole varaa, ja KalPa jää taas nykyisellä kokoonpanolla junnamaan mitallipelien ulkopuolelle. Maksava yleisö ei innostu tuloksettomasta neitikiekkoilusta, jota myös kiekonhallintapeliksi myös kutsutaan. Sääliksi käy päävalmentaja Virtaa, kun on saanut näin heikon pelaajamateriaalin käsiinsä taloudellisista syistä.


    • juueikylläjoo

      No ei kai siinä kalpaten käy jos vuodesta toiseen jäädään sarjassa keskitason alapuolelle ja peli on mitä on. Kyllä toivoisi jotain suoraviivaisuutta ja maaleja ennemmin sen kiekonhallinan sijaan, mutta Virralta suoraviivaista peliä on ihan turha odottaa.

      Siitä kiekonhallinnasta ei ole edelleenkään mitään hyötyä, jos vastustaja tekee yhdenkin maalin enemmän kuin kalpa.

      Edelleen, ainut asia mikä ne pelit ratkaisee, on ne maalit, ei niitä tehdä millään "harry potter huispauksella"

      Sinänsä koko liiga on aika huvittavaa ylikaupallistettua sirkusta ollut jo muutaman vuoden. Vaikka kuinka puhutaan urheilusta, niin se bisnes siinä ympärillä taitaa olla peliä tärkeämpää

      • Bisnes on siinä mielessä tärkeää, että jos KalPa vielä tulevalla kaudella tekee puolen miljoonan euron tappiot, niin siinä käy silloin KalPa:lle taloudellisesti KalPa:ten. Vaikea uskoa, että Kapaset alkavat ottamaan joka vuosi taloudellisesti takkiin KalPa:n takia. Kyllä tuleva kausi näyttää vahvasti suuntaa sille, onko Kuopiossa (taloudellisesti)järkevää pitää yllä Liigajoukkuetta jääkiekossa. Tosin maksavaa yleisöä on turha syyttää siitä, että KalPa:n pelit eivät ihmisiä kiinnosta. KalPa on monta kertaa itse sählännyt pelilliset asiat siihen pisteeseen, että uskottavaa ja voittavan joukkueen leimaa KalPa:an ei ole saatu juurrutettua 27-Liigavuoden aikana. Tästä KalPa nyt maksaa kovaa hintaa kun maksava yleisö jättää menemättä Niiralan monttuun. Negatiivista kierrettä on vaikea katkaista, kun se on kerran lähtenyt rullaamaan.


    • Hävitty peli Stavanger Oilersia vastaan toi esiin konkreettisella tavalla KalPa:n nykyisen hyökkäyskaluston tehottomuuden: KalPa:lla oli useita tilanteita tehdä ylivoimalla ratkaisevia maaleja, mutta mitään ei saatu aikaiseksi! Sitävastoin Stavanger käytti tilaisuutensa hyvin, ja värkkäsi kaksi ylivoima maalia KalPa:n reppuun. Ja haloo...kyseessä on NORJALAINEN joukkue, jonka jokaisen suomalaisen Liigajoukkueen pitäisi voittaa mennen tullen!! KalPa:lla on vielä ennen Liigan alkua tiukka peli Tsekeissä, ja Stavangerin näyttöjen perusteella ei hyvältä näytä peli KalPa:n osalta, millään pelin eri osa-alueella. Myös Liigassa näyttää tulevan kylmää kyytiä KalPa:lle etenkin samassa lohkossa pelaavilta Kärpiltä ja Jypiltä, joten pitkä, pitkä ja ohdakkeinen lätkätalvi on KalPa:lle tulossa...(jälleen kerran)

      • samamenojatkuu

        Melko passiivista pulustuspään pelaamistakin oli näkyvissä, yllätys yllätys, jälleen kerran..


      • samamenojatkuu
        samamenojatkuu kirjoitti:

        Melko passiivista pulustuspään pelaamistakin oli näkyvissä, yllätys yllätys, jälleen kerran..

        siis puolustuspää, ei pulustus..


      • Jos KalPa jatkaa nähdynlaisia otteita, niin ei liene huutava vääryys puhua KalPa-pululaumasta kaukalossa.
        Katsotaan, katsotaan mitä seuraava peli tuo tullessaan...


    • No niin...KalPa:lle 6-0 pataan CHL-liigassa Ocelari Trineci:ltä. Ystävät hyvät ja kylän miehet, nyt ei naurata ollenkaan. Kaksi Liigakautta edeltävää ottelua seuraavalla saldolla: KalPa tehtyjä maaleja 0, KalPa päästettyjä maaleja 9. Revitään tästä nyt huumoria! Näissä peleissä ei siis yksinkertaisesti ole toiminut mikään: ei maalivahtipeli, ei puolustuspeli, eikä hyökkäyspeli. Päävalmentaja Virran mukaan KalPa:lla on ongelma. Totta helvetissä on ongelma! Ja ongelma on siinä, että KalPa pelaa vääränlaista jääkiekkoa. Kiekonhallintapeli vaatii ihan eritasoisen pelaajamateriaalin toimiakseen niin kuin sen pitää. On vähän turhan vaikeata ja tuloksetonta junnaamista KalPa:n tasoiselle jengille. Mitenkähän kauan tämän asian tajuamiseen menee KalPa:n johdolta ja valmentajilta? KalPan peliin nyt heti suuri muutos: kiekkoa vaan rivakasti vastustajan päätyyn ryminällä ja myllytystä vastustajan maalille, vastustajan molari sivuttaisliikkeeseen ja kiekkoa reppuun. Kiekonmenetykset eivät saa tuntua maailmanlopuilta.
      Se on niin helvetin yksinkertaista ja tuloksellista peliä, kun pelistä tehdään simppeliä, ja simppeli pelityyli on paras myös pelaajienkin kannalta. Mitä monimutkaisemmaksi peliä värkätään, sitä enemmän pelaajat menevät solmuun ja kipsiin kaukalossa, ja KalPaten käy.

    • eitoimieitoimi

      Se puolustuspelaaminen...

    • Sesepitikinsanoa

      Drag till handen, pösilö

      • Kääriliinoistaulosvaan

        Sama suomelsi; huoranpenikka!


    • Lyhytkausi2015

      Neljä peliä ja kaksi pinnaa. Ei mulla muuta...

    • Odotetun tehotonta on KalPa:n kauden alun pelit olleet. Kun ei ole tekijämiehiä ratkaisemassa pelejä, tulos on tässä. Näyttää jo nyt siltä, että KalPa ottaa keväällä pahasti takkiinsa taloudellisesti. Vieläkö KalPa:n omistajilla riittää rahoittaa Liigatoimintaa, vai lähdetäänkö ensisyksynä vapaaehtoisesti Suomisarjaan ja pienempiin lätkäkuvioihin? Kiinnostus nykyistä ynnä muut sijoista pelaavaa KalPa:aa kohtaan on aika minimissä, ja katsojatulot sen mukaisia. Ei nykyisillä tuloilla rahoiteta hyvin menestyvää Liigajoukkuetta.

      • gdfglövclögflöglö

        Vedä käteen huoran penikka. Isäsi taisi naida siskoaan.


      • Hohhohhoo

        Kalpalaiset on kaikki homoja.


      • nohohhoijaajaa

        No nyt on ongelmia jo hyökkäyksessäkin, ihan epätasapainossa viisikkopelaaminenkin sen jatkuvan kiekonhallintaobsession takia.

        Pudotetaan kiekkoa pakeille keskikentältä ja ylhäällä menevät hyökkääjät jää seisoville jaloille siniviivalle.

        Sitten kun kiekko saadaa hyökkäysalueelle, mennään kulmiin pyörimään.

        Kyllä on sekavan näköistä hakemista. Ei tuolla piruettikiekolla tule tuloksia.


      • nohohhoijaajaa kirjoitti:

        No nyt on ongelmia jo hyökkäyksessäkin, ihan epätasapainossa viisikkopelaaminenkin sen jatkuvan kiekonhallintaobsession takia.

        Pudotetaan kiekkoa pakeille keskikentältä ja ylhäällä menevät hyökkääjät jää seisoville jaloille siniviivalle.

        Sitten kun kiekko saadaa hyökkäysalueelle, mennään kulmiin pyörimään.

        Kyllä on sekavan näköistä hakemista. Ei tuolla piruettikiekolla tule tuloksia.

        Harvoin kulmista saa maalia tehtyä. Mutta jos pelaajien taito ei riitä vastustajan puolustuksen läpäisemiseen ja maalivahdin harhauttamiseen, ei paljoa muuta voida tehdä kuin vetää tehotonta rusettiluistelua päätykulmissa...mukavahan sitä kiekkoa on pitää hallussaan, mutta vielä kivempaa olisi saattaa se vastustajan maaliin...

        Tämän iltainen HPK-matsi Hämeenlinnassa KalPa:n pitäisi voittaa 3-pisteen arvoisesti, samoin kun seuraavat Sport ja Ässät -pelit. Vastustajat eivät näissä peleissä ole kovin häävit, joten pisteitä on syytä tulla maksimimäärä, siis yhteensä 9 pistettä. Mikäli pisteitä tulee vähemmän kuin 6, voidaan syystä sanoa, että KalPa on syvässä kriisissä.


    • löfögflögöfgölfglö

      Tänä vuonna on tämä tyhmä lohkojako:

      "Runkosarjassa joukkueet jaettiin viiteen kolmen seuran lohkoon. Lohkot muodostivat TPS, Lukko ja Ässät, HIFK, Blues ja HPK, Tappara, Ilves ja Sport, Kärpät, JYP ja KalPa sekä Pelicans, KooKoo ja SaiPa. Jokainen joukkue kohtaa kunkin lohkotoverinsa kuusi kertaa – kolmesti kotikentällä, kolmesti vieraskentällä. Muita seuroja vastaan joukkueet pelaavat neljä kertaa."

      Eli KalPa kohtaa Kärpät ja Jypin kuusi kertaa.

      Kausi on vielä alussa. KalPa nousee. LätkäKene joutuu syömään paskaiset kalsarinsa keväällä.

    • LätkäKenevedäkäteen

      Tästä se nousu alkaa. HPK - KalPa 2 - 3

      • kylläkylläeikyllä

        juuri ja juuri, sekä hyvää tuuria.


    • LätkäKene

      Niukka pakkovoitto onnettomasta HPK:sta saavutettiin. Tämä oli vähintä, mitä KalPa:ta vaadittiin. Sama temppu täytyy vielä tehdä Sportia ja Ässiä vastaan. Pisteitä pitää napsia näiltä joukkueilta, joilta ne KalPa:n nykymiehistöllä on saatavissa. Huolestuttavan paljon on kuitenkin joukkueita, joilta pisteiden saaminen vaatii vastustaja joukkueelta totaalista pelillistä löysäilyä(=KalPa:n aliarvioimista) tai todellisen ihmeen. Ikävää KalPa:n kannalta, että Kärpät ja JYP kohdataan niin monta kertaa. Niistä peleistä ei KalPa:lle juuri ole pisteitä luvassa.

      • Vierämi

        Tärkeintä on saada käytössä olevista resursseista täysiteho.Saa nähdä mihin se riittää.Valmennus kyllä tehnee minkä pystyy.


      • Vierämi kirjoitti:

        Tärkeintä on saada käytössä olevista resursseista täysiteho.Saa nähdä mihin se riittää.Valmennus kyllä tehnee minkä pystyy.

        Valmennukseen KalPa tuskin kaatuu. Virta on mies paikallaan, mutta ei hänkään voi puristaa paskasta kultaa vaikka miten yrittäisi. Pelaaja materiaali on nyt sitä mitä resurssit JA taito valita sopivat/oikeat pelaajat joukkueeseen antavat myöten.
        KalPa-kasvatti Olli Jokinen jäänee ilman NHL-paikkaa tänä vuonna. Olisikohan paikallaan, että Kimmo Kapanen pirauttaisi Ollille, ja kysyisi, tulisiko mies vähän tällä kaudella jeesaamaan KalPa:a kaukaloon, ihan niinkuin talkoomielessä?


    • Huono peli KalPa:lta Ässiä vastaan. Tehotonta junnaamista, jota myös taitokiekoksi kutsutaan. Vastustaja teki maalin ja se riitti. Kuinkahan KalPaten käy, kun vastaan tulee Ässiä tasokkaampi joukkue vastaan?! "Ei näytä hyvältä tässä nyt" totesi aikoinaan Estonia-laivan kapteeni, kun laiva oli uppoamaisillaan. Kaukana ei tällä menolla ole KalPankaan uppoaminen, niin pelillisesti kuin taloudellisestikaan.

    • Lyhytkausi2015

      Nyt mennään pinna per peli tahtia. Maaleja tehdään 1,5 per peli ja päästetään 2,5 per peli. Lyhyt kausi tulossa. Ei näin!

    • Taas

      Ja eilen TPS-Kalpa 4-0 ei hyvä. Parempaa jatkossa KIITOS.

      • TPS:llä on tällä kaudella kasassa erittäin hyvä jengi. KalPa:n pelaajamateriaali on taasen liigan alempaa kastia, joten ei ihme, että turpaan tuli 4-0, varsinkin kun tästä KalPa:n jengistä puuttui ns.parhaimmat pelimannit loukkaantuneina. KalPa:n rosteri on nyt niin ohut, ettei se kestäisi oikeastaan yhtään joukkueen avainpelaajan loukkaantumista, muutoin tehot katoavat tyystin ja pelillinen esitys romahtaa täysin. Seuraava peli Lukkoa vastaan kuuluu myös kategoriaan, josta pisteitä ei ole luvassa KalPa:lle. Toki ihmeitä voi tapahtua. Jos joukkueen pisteiden keruu on sarjassa suurelta osin ihmeiden varassa, niin mietteliääksi vetää...


    • ohase

      Maaliton putki (tappioputki) jatkuu..

      Onhan se joku meriitti tuokin.

    • Valitettavasti alkukauden otteluiden perusteella tässä on ilmassa vähän samanlaista meininkiä kuin kaksi vuotta sitten, kaudella 2013-2014, jolloin KalPa konttasi itsensä liigajumboksi. On täysin selvää, ettei KalPa:n uskottavuus kestä niin Liigajoukkueena kuin taloudellisestikaan toista pisteautomaattijoukkue-kautta muutaman vuoden sisään. KalPa:n toiminta ei nykyisellään pelitä millään osa-alueella, enempää kaukalossa kuin sen ulkopuolella hallinnossakaan. KalPa:n toiminta kokonaisuudessaan pitäisi laittaa ihan uusiin puihin: Vaihtaa koko hallinto, pelaajat, valmentaja, pelityyli, toimintakulttuuri ja jopa seuran nimikin. Aloitettava koko toiminta 0-pisteestä, ja luotava siten toimiva ja menestyksekäs jääkiekkoseura Kuopioon asiansa osaavien toimijoiden voimin. Nykyinen KalPa:n toiminta johtaa vain pään iskemiseen yhä uudelleen ja uudelleen samaan seinään.Kysymys kuuluukin: kuinka monta vuotta siihen (vielä) menee, ennen kun lopulta tajutaan kuopiolaisen (edustus)jääkiekkotoiminnan totaalisen uudistamisen tarpeellisuus? Mitä nopeammin asiassa toimitaan, sitä nopeammin KalPa-painajaisesta päästään eroon. Muuten tämä vain jatkuu, jatkuu,jatkuu,jatkuu...

      • cvklöcvklcklövcöklv

        Jaha palstan vakiotrolli herännyt unestaan.


      • Joillekin totuuden kuuleminen KalPa:n toiminnasta ottaa koville.

        Enneminkin trollaamista olisi kertoa asiat aivan päinvastoin, kuten: KalPa:n hommat menevät kaikkinensa nyt hyvin: pelit menee hyvin, ja katsojiakin on peleissä erinomaisesti ja viihtyvät katsomossa mainiosti. On valittu oikeat pelaajat joukkueeseen, valmentajan valitsema pelitapa soveltuu hyvin tälle pelaajamateriaalille. KalPa:n hallinto on esimerkillisen kyvykäs ja tämän seurauksena mainio tulos on kaikkien nähtävillä. Tulostakin tulee, kunhan on tullakseen, äläkee hättäikö! Jos hyvin käyp, niin piästään mitallipeleihin jo v. 2028!

        Siinä sinulle esimerkkejä oikeasta trollaamisesta.


      • offitopikkia

        Se on tuo totuus sellaista, että monet eivät kykene vastaanottamaan sitä vittuuntumatta. Sehän ei ole totuuden vika kuitenkaan, vaan kritiikin kohteen ns "vajaus" kapasiteetissa.


    • fdöfsdlöfl

      Onpas sätkäkene nyt hiljaa, kun KalPa on saanut koneen käyntiin ja voittoja alkaa tulla. Perjantaina Ilves vielä voitti tuomarien avustuksella, mutta eilen Pelicans kaatui puhtaasti.

      Tästä ei ole kuin yksi tie ylöspäin.

      • Pelicans ei ole kovin kummoinen tasomittari KalPa:lle. Pelicans kuuluu niihin vastustajiin HPK:n, KooKoo:n, Bluesin ja Sportin kanssa, jotka pitääkin voittaa, mikäli KalPa mielii keväällä edes säälipleijareihin. Mitallipeleistähän kukaan ei edes unelmoi tulevana keväänä KalPa:n osalta. JYP, Tappara, Kärpät, Lukko, HIFK, Saipa ja TPS ovat tällä Liigakaudella sellaisia joukkueita, jotka on "vähän liian iso pala" nykyisen KalPa:n voitettavaksi, sekä kotona, että etenkin vieraissa. Mikäli KalPa saa em. huippuseuroilta vietyä kauden kuluessa runsaasti pisteitä, voidaan silloin tosiaankin puhua, että KalPa:n "tie vie ylöspäin". Tällä hetkellä mikään ei viittaa tähän, koska KalPa:n pelaaja materiaali on yksinkertaisesti liian kapea verrattuna em. joukkueisiin. Jäämme siis odottamaan KalPa:n 3-pisteen voittoa Liigan huippuseuroista, josko sellainen(kin) ihme (vielä) tapahtuisi...


    • KalPa:n häviö KooKoo:lle oli perseestä. Yksinkertaisesti KalPa EI VOI hävitä KooKoo:n tasoiselle joukkueelle, jos KalPa mielii mennä keväällä säälipleijareihin, joka siis oli ennen kauden alkua varsin realistisena pidetty ajatus (loppusijoitus 8.). Tosin juuri tällä hetkellä näyttää siltä, ettei edes säälipleijarit ole realistinen ajatus nyky-KalPa:lle. Realismia tuntuu nyt olevan, että pyritään välttämään toiseksi-tai kolmanneksi viimeisenä sarjan jumbosija. Kun KalPa häviää pelejään saman tasoisilleen Liigajoukkueille, kuten KooKoo:lle täytyy KalPa:n tilanteen korjaamiseksi ja pisteiden kartuttamiseksi voittaa sarjassa KalPa:aa tasokkaampi Liiga joukkue, ja se on aina vaikeampi ja hikisempi temppu tehdä. Jos KooKoo ei KalPa:n käsittelyssä kaadu, niin miten sitten JYP, Kärpät tai HIFK?? Ahtaaseen rakoon KalPa on nyt itseään vetämässä, kaikin puolin. Surullista!

      • Heitä_homo_voltti

      • hahaahahaha

        Kato, siinä taas joku ei pysty sulattamaan totuutta.


      • Vain_maalit_puuttuu

        Muistuttaa Ässien mestaruuskautta 2012 - 2013.

        "Tie mestaruuteen ei kuitenkaan ollut vailla vastoinkäymisiä ja vielä tammikuussa näytti uhkaavasti siltä, että joukkueen olisi tyytyminen enintään ns. säälipleijareihin - jos sinnekään."
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ässien_joukkue_2012–2013

        Eilen torjunnat: Frederic Cloutier - Eero Kilpeläinen 36 - 9
        Laukaukset: KalPa - Kookoo 60 - 29


      • Vain_maalit_puuttuu kirjoitti:

        Muistuttaa Ässien mestaruuskautta 2012 - 2013.

        "Tie mestaruuteen ei kuitenkaan ollut vailla vastoinkäymisiä ja vielä tammikuussa näytti uhkaavasti siltä, että joukkueen olisi tyytyminen enintään ns. säälipleijareihin - jos sinnekään."
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ässien_joukkue_2012–2013

        Eilen torjunnat: Frederic Cloutier - Eero Kilpeläinen 36 - 9
        Laukaukset: KalPa - Kookoo 60 - 29

        KalPa:n alkukausi muistuttaa lähinnä säälittävää jumbokautta 2013-2014. Toki jokainen saa fantasioissaan unelmoida tästä kaudesta vaikka Mestaruuskautta, jos se helpottaa nykyistä tuskaista todellisuutta. Tosin silloin unohdetaan KalPa:n nykyiset realiteetit, niin pelillisesti(keskinkertaiset pelaajat), kuin taloudellisestikin(seuran talous kyntää syvällä). Eilinen peli KooKoo:ta vastaan todensi sen, että vähäisemmästä laukaisumäärästä kohti maalia, KooKoo oli parempi hyödyntämään tilanteensa, ja näin ollen saivat saaliikseen 3-pistettä Kuopiosta. Lisäksi KooKoo:n maalivahti oli erinomainen lukuisissa torjunnoissaan, kun taas Kilpeläinen petti vähäisissäkin torjunnoissaan. Hyvän maalintekijän/tekijöiden puute näkyy nyt konkreettisesti KalPa:n toiminnassa kaukalossa. Mutta minkäs teet, kun seuralla ei ole varaa ostaa tekijämiehiä KalPa:n rosteriin...


      • pessimisti_ei_pety

        Mihinkähän ne KalPan rahat ovat menneet?

        KalPa: budjetti 6 239 000€, pelaajabudjetti 1 950 000€
        SaiPa: budjetti 5 391 000€, pelaajabudjetti 1 800 000€
        Ilves: budjetti 5 100 000€, pelaajabudjetti 1 700 000€
        Sport: budjetti 5 438 000€, pelaajabudjetti 1 500 000€
        KooKoo: budjetti 3 900 000€, pelaajabudjetti 1 400 000€
        http://liiga.fi/uutiset/2015/09/04/liiga-joukkueet-isoilla-satsauksilla-kauteen-2015-16

        "Haataja siirtyy loppukauden mittaisella sopimuksella liigatulokas KooKoon riveihin."
        http://liiga.fi/uutiset/2015/10/12/liigakauden-201213-maalitykki-palaa-liigaan

        Eli KalPa maksaa liikaa palkkaa tuntemattomille pelaajille. Haatajakaan ei varmasti ole halpa kaveri ja Kookoolla on puoli miljoonaa euroa pienempi pelaajabudjetti kuin KalPalla.


      • pessimisti_ei_pety kirjoitti:

        Mihinkähän ne KalPan rahat ovat menneet?

        KalPa: budjetti 6 239 000€, pelaajabudjetti 1 950 000€
        SaiPa: budjetti 5 391 000€, pelaajabudjetti 1 800 000€
        Ilves: budjetti 5 100 000€, pelaajabudjetti 1 700 000€
        Sport: budjetti 5 438 000€, pelaajabudjetti 1 500 000€
        KooKoo: budjetti 3 900 000€, pelaajabudjetti 1 400 000€
        http://liiga.fi/uutiset/2015/09/04/liiga-joukkueet-isoilla-satsauksilla-kauteen-2015-16

        "Haataja siirtyy loppukauden mittaisella sopimuksella liigatulokas KooKoon riveihin."
        http://liiga.fi/uutiset/2015/10/12/liigakauden-201213-maalitykki-palaa-liigaan

        Eli KalPa maksaa liikaa palkkaa tuntemattomille pelaajille. Haatajakaan ei varmasti ole halpa kaveri ja Kookoolla on puoli miljoonaa euroa pienempi pelaajabudjetti kuin KalPalla.

        Tämän kysymyksen voisi osoittaa suoraan KalPa:n toimistoon Sairaalakadulle Kimmo Kapaselle. Ilmeisesti hän osaisi antaa tyhjentävän selvityksen tästä asiasta meille kaikille (?).
        Todellakaan, pelaajabudjetteja katsoessa ei KalPa:lla ole käynyt oikein hyvä "munkki" pelaajavalinnoissaan tällä(kään) kaudella. On lähinnä otettu mitä muilta on jäänyt ottamatta, kuten herra Davis, joka potkaistiin ulos Kärpistä tehottomuuttaan, mutta niin vain mies luistelee tehottomana nyt KalPa:ssa.
        KalPa ei ole valitettavasti kovinkaan tunnettu siitä, että se osaisi valita parhaimmat saatavissa olevat pelaajat saatavissa olevalla budjetilla rosteriinsa. Tästä kertoo karua kieltään tieto, että 27-liigavuoden aikana KalPa on saavuttanut vain yhden hopea- ja pronssimitalin. Suomessa ei ole montaakaan liigajoukkuetta, jotka ovat samassa ajassa tehneet yhtä tehotonta tulosta Liigassa. Jossain mättää!


      • Tästä_alkoi_nousu
        LätkäKene kirjoitti:

        KalPa:n alkukausi muistuttaa lähinnä säälittävää jumbokautta 2013-2014. Toki jokainen saa fantasioissaan unelmoida tästä kaudesta vaikka Mestaruuskautta, jos se helpottaa nykyistä tuskaista todellisuutta. Tosin silloin unohdetaan KalPa:n nykyiset realiteetit, niin pelillisesti(keskinkertaiset pelaajat), kuin taloudellisestikin(seuran talous kyntää syvällä). Eilinen peli KooKoo:ta vastaan todensi sen, että vähäisemmästä laukaisumäärästä kohti maalia, KooKoo oli parempi hyödyntämään tilanteensa, ja näin ollen saivat saaliikseen 3-pistettä Kuopiosta. Lisäksi KooKoo:n maalivahti oli erinomainen lukuisissa torjunnoissaan, kun taas Kilpeläinen petti vähäisissäkin torjunnoissaan. Hyvän maalintekijän/tekijöiden puute näkyy nyt konkreettisesti KalPa:n toiminnassa kaukalossa. Mutta minkäs teet, kun seuralla ei ole varaa ostaa tekijämiehiä KalPa:n rosteriin...

        LätkäPaska voi pakata laukkunsa muuttaa Huitsin Nevadaan trollaamasta
        täältä.

        PyH - KalPa 0 - 3


      • Tästä_alkoi_nousu kirjoitti:

        LätkäPaska voi pakata laukkunsa muuttaa Huitsin Nevadaan trollaamasta
        täältä.

        PyH - KalPa 0 - 3

        JYP:ltä puuttui loukkaantuneina joukkueen 5 parasta hyökkääjää, tämä ei näy lopputuloksessa? Mikäli kummallakin joukkueella olisi ollut pelissä käytössä paras miehistönsä, lopputulos olisi voinut olla varsin toisenlainen. Joka tapauksessa KalPa sai nyt paikattua KooKoo-tappionsa. Seuraavat pelit näyttävät jääkö KalPa junnamaan paikalleen, vai tapahtuuko nousua sarjataulukossa.


      • Tervemenoa

        Joko Lätkäpaska on tilannut muuttoauton jyväskylään?

        Lukko - KalPa 0 - 1


    • KalPa:lta kauden paras peli tähän saakka Liigassa Raumalla Lukkoa vastaan. Kilpeläinen ollut itse varmuus viime peleissä, kauanko Kilpeläisen vire kestää on KalPa:n kohtalon kysymys. Hyökkääjien tehottomuus vaivaa edelleen. Mikäli KalPa:lla olisi nyt käytettävissä kaksi huippumaalintekijää, joukkue olisi tällä hetkellä kolmen parhaimman joukkueen nipussa Liigassa. Lauantaina Niiralan monttu on täynnä Sami Kapasen pelipaidan jäädyttämisen johdosta, joten KalPa:n on syytä antaa yleisölleen paras näyttö kyvyistään. Hyvä peli HIFK:ta vastaan tuo lisää katsojia lehtereille loppukaudeksi. Lauantaina siis todellinen näytönpaikka KalPa:lla!!

      • 24-24

        Numeroida. HIFK häviää 2 - 4 ja KalPa nousee 24 pisteeseen. Sami Kapasen pelinumero on 24....


    • Hyvät paidan nostajaiset eilen Montussa. Hyvä peli KalPa:lta. HIFK teki pelin viime minuteista kutkuttavan piinaavan, mikä sopi erinomaisesti tähän juhlapeliin. Joko Patrick Davis alkaa löytämään tehojaan? Niitä tarvitaan talven ja kevään tiukoissa peleissä. Kaiken kaikkiaan KalPa on viimeisen parin viikon aikana nostanut pelillistä tasoaan mukavasti. Ilmeisesti pelilliset palaset alkavat vihdoinkin loksahdella kohdilleen, kankean alkukauden jälkeen. Eilen oli Monttu täysi, seuraako jatkoa? Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa KalPa:n eteenpäin. On toki muistettava, että Liigan kärkeen samoin kuin peränpitäjäksi on suunnilleen sama matka, noin 10 pistettä. Joten taivas ja helvetti on vielä täysin avoimena, ja "Virta" voi viedä KalPa:n kumpaan suuntaan tahansa!

    • nousu_jatkuu

      KalPa on pelannut paremmin kuin naapuri JyP. JyP on hävinnyt tällä kaudella jo 9 ottelua suoraan peliajalla. KalPa on hävinnyt vain kuusi. Molemmilla on 24 pistettä ja KalPa on pelannut ottelun vähemmän.

      7. JYP 17 8 0 9 0 24
      8. KalPa 16 7 3 6 0 24

      • Järä_takaisin

        Kyllä Mika Järvinen kelpaisi KalPaan koska tahansa takaisin tuon entisen lupauksen Perhosen tilalle.

        Maalivahti Mika Järvinen tekee maalin
        https://www.youtube.com/watch?v=MFJKGiaSz80

        Järä pelasi Sportille yhden pisteen haamutorjunnoillaan.


    • Nousu_jatkuu

      Onpa Lätkäpaska nyt hiljaa.

      KalPa - Joku joukkue nykäskylästä 2 - 1

      • Tällä keskustelupalstalla ei ole Lätkäpaska -nimistä nimimerkkiä, joten turha odottaa kommentointia. Mikäli Nousu_jatkuu -nimimerkki ei erota toisistaan LätkäKene ja Lätkäpaska -nimimerkkiä on kyseessä lukihäiriöinen henkilö, jonka on parempi jättää lätkäkommentoinnit henkilöille, joilta tekstin ymmärtäminen-ja oikein lukeminen käy luontevammin, kuin Nousu_jatkuu nimimerkiltä.


      • Nousu_jatkuu
        LätkäKene kirjoitti:

        Tällä keskustelupalstalla ei ole Lätkäpaska -nimistä nimimerkkiä, joten turha odottaa kommentointia. Mikäli Nousu_jatkuu -nimimerkki ei erota toisistaan LätkäKene ja Lätkäpaska -nimimerkkiä on kyseessä lukihäiriöinen henkilö, jonka on parempi jättää lätkäkommentoinnit henkilöille, joilta tekstin ymmärtäminen-ja oikein lukeminen käy luontevammin, kuin Nousu_jatkuu nimimerkiltä.

        "Lätkäkene ennustaa, että KalPa on keväällä 2016 runkosarjan 8:s ja putoaa säälipleijari-kierroksella pois jatko-otteluista"

        Tappara - KalPa 1 - 2 ja KalPa nousee jo kuuden sakkiin!!!

        4. HIFK 19 8 7 4 6 37
        5. TPS 20 9 4 7 1 32
        6. KalPa 19 8 5 6 2 31

        Mites suu nyt pannaan?


      • Nousu_jatkuu kirjoitti:

        "Lätkäkene ennustaa, että KalPa on keväällä 2016 runkosarjan 8:s ja putoaa säälipleijari-kierroksella pois jatko-otteluista"

        Tappara - KalPa 1 - 2 ja KalPa nousee jo kuuden sakkiin!!!

        4. HIFK 19 8 7 4 6 37
        5. TPS 20 9 4 7 1 32
        6. KalPa 19 8 5 6 2 31

        Mites suu nyt pannaan?

        KalPa:lla on vielä pelaamatta 41-runkosarjan ottelua. KalPa:n sijoitus voi siis olla keväällä runkosarjan päätyttyä mitä tahansa sijojen 1-15 väliltä. TODENNÄKÖISINTÄ kuitenkin on, että sijoitus on tuo ennen kauden alkua veikattu sija 8. Vaikka KalPa:lla on juuri nyt menossa hyvä pelillinen putki, ei se kestä loputtomiin KalPa:n nykyisellä pelaajamateriaalilla. Viime kaudella KalPa oli jopa liigan kärkikahinoissa pitkään runkosarjassa, mutta romahti 6:nneksi ja haaveet mitallipeleistä saatiin taas haudata. Kun viimekauden paremmalla pelaajamateriaalilla ei päästy 6.sijaa paremmaksi, niin kuinka sitten nykyisellä, huomattavasti heikommalla pelaajamateriaalilla? Tosin ihmeitäkin voi tapahtua, mutta aika harvoin niin käy.


      • klöfdfdf

        KalPan voittomarssi jatkuu!

        Loksunokat - KalPa 1 - 3

        Kohta lätkäkene joutuu syömään paskaiset kalsarinsa.


    • Nousu_jatkuu

      Nousu jatkuu! Ilman paria kotona perseiltyä ottelua KalPa olisi jo kolmantena!

      KalPa - Hämeenlinnan PäiväKerho 4 - 0

      3. HIFK 23 10 7 6 6 43
      4. Lukko 23 11 5 7 4 42
      5. KalPa 23 10 6 7 3 39

      ke 14.10.2015 18.30 KalPa - KooKoo 1-2
      la 14.11.2015 17.00 KalPa - Blues 1-3

      Tästä on hyvä jatkaa. Lauantaina kaatuu kissapedot.

      la 24.10.2015 18.30 KalPa - HIFK 4-2

      • ruotsalaista_paskaa

        Homoruotsalaiset vittuun KalPasta. Mitä vittua mestisluokan Sebastian Lauritzen tekee KalPassa?

        Kaikki meni hyvin, kun Lauritzen oli sairastuvalla.


    • Kala_kukko

      - Oottako työ syönä kalakukkoo? Se on nyt koston paekka ku kalakukko syöppii teiät!

      Kookoo - KalPa 0 - 3

      - Verkko heiluu taas! KalPa!!! Kalakukko ei anna armoaa!
      Maitojunaan vastustajat kannetaan, näin pisteet tuodaan kottiin Kuopijoon!

      KalPa nousi jo viidenneksi ja voisi johtaa liigaa.

      • nousu_jatkuu

        KalPa nousi jo neljänneksi! Harmittaa tuo pisteen menetys ex-kalpalaisten joukkueelle SaiPalle. SaiPassa pelaa Tommi Jokista ja Riikolaa.

        3. Kärpät 25 14 3 8 1 70 56 46
        4. KalPa 26 11 7 8 4 54 44 44
        5. TPS 26 13 4 9 1 66 55 44

        Perjantaiksi on ilveksen kaatolupa.


    • kdlfösdfksdfklö

      "Jäämme seuraamaan Kalpa:n taaperrusta tämän kauden Liiga otteluissa pelonsekaisella mielenkiinnolla..."

      Huonostihan tuo taaperrus on mennyt. Vasta sarjataulukon kolmas.
      Kotiotteluissa on mennyt todella huonosti. KalPan pitäisi pelata kotiottelut vaikka Varkaudessa.

      • Päätyyn_asti

        Myöpä tehtiin muali,
        työpä että tehnä, hei,
        työpä että tehnä,
        vastustajan mualiverkko se heiluu,
        KalPa on liijan kova luu.

        KalPa on päästänyt vähiten maaleja liigassa. 45 päästettyä maalia. Eihän sitä tarvita kuin yksi maali enemmän kuin vastustaja voittoon.


    • gölfkglö

      KalPan voittomarssi jatkuu. KalPan 10 KYMMENES vierasvoitto putkeen!!!!

    • hyvin__menee

      Mikä ihmeen mörkö tuosta Bluesista on tullut KalPalle?
      Kaksi kertaa on Blues käynyt pilaamassa KalPan juhlat.

      15 vierasottelusta KalPa on voittanut 11 ja hävinnyt vain 4. Kotona menee sitten surkeammin. 14 kotiottelusta on voitettu vain 6 ja hävitty 8.

      Ei ihme, että katsojia ei käy kotiottelussa.

      • Junno_perkele

        "KalPa voitti perjantaina jo kymmenennen vierasottelunsa peräkkäin. Kuopiolaiset ovat enää kahden voiton päässä Liigan kaikkien aikojen ennätyksestä.

        KalPa on ollut voitokas vierasotteluissaan 15.10. alkaen. Perjantaina joukkue kaatoi JYPin voittomaalikilpailussa 4-3. KalPan vierasvoittoputki koostuu kuudesta varsinaisen peliajan voitosta ja neljästä voitosta jatkoaikaotteluissa.

        Kaikkien aikojen pisin vierasvoittoputki jatkoaikaottelut huomioiden on ollut HPK:n helmikuusta marraskuuhun 2004 jatkunut 12 vierasvoittoa sisältänyt jakso."
        http://liiga.fi/uutiset/2015/12/08/kalpa-lahestyy-liigan-vierasputkiennatysta

        Tiukkaa tekee. Pitäisi kaataa Juha Junnon Kärpät.

        la 12.12.2015 17.00 Kärpät - KalPa


      • Hyvin__menee

        KalPa - SaiPa 1 -3 Yleisöä alta 3 000. KalPan pitäisi pelata kotiottelut vaikka Siilinjärvellä.

        Vieraissa:
        1. KalPa 30 pistettä

        Kotona:
        13. KalPa 19 pistettä
        14. HPK
        15. Blues

        Ei ihme ettei kotiotteluissa käy yleisöä. KalPan toimisto tekee hartiavoimin töitä, että peleissä kävisi yleisöä ja joukkue palkitsee työn häviämällä.


    • Hyvin__menee

      Taas tuli voitto vieraissa! Pelicans - KalPa 1 - 4

      17 vieraspelistä 12 voittoa ja 33 pistettä.

      Kotona taas enemmän tappiota kuin voittoja, 18 kotiottelusta vain 25 pistettä.

      Ensi viikolla on sitten kohtalon ottelut:

      ti 05.01.2016 18.30 KalPa - TPS
      pe 08.01.2016 18.30 TPS - KalPa
      la 09.01.2016 17.00 HIFK - KalPa

      Toivottavasti hyvä vierasputki jatkuu.

      • kala_kukko

        Nyt alkaa kotiottelutkin toimia. KalPa - SaiPa 4 - 2 vaikka puolet joukkueesta oli jostain haalittu kasaan.

        Mutta kyllä SaiPalle kävi tuuri tuossa lohkojaossa:

        "Runkosarjassa joukkueet jaettiin viiteen kolmen seuran lohkoon. Lohkot muodostivat TPS, Lukko ja Ässät, HIFK, Blues ja HPK, Tappara, Ilves ja Sport, Kärpät, JYP ja KalPa sekä Pelicans, KooKoo ja SaiPa. Jokainen joukkue kohtaa kunkin lohkotoverinsa kuusi kertaa – kolmesti kotikentällä, kolmesti vieraskentällä. "

        KalPan lohko: Kärpät, JyP ja KalPa
        SaiPan lohko: Pelicans, KooKoo ja SaiPa


      • Hyvää_yötä

        Kerrasta ei opittu?

        "Otteluun valmistautumisella on suuri merkitys, KalPan päävalmentaja Pekka Virta korostaa.

        KalPa ei käy pelipäivänä lainkaan aamujäillä. Joukkue on yrittänyt samaa kaaviota peliin valmistautumisessa kerran aiemmin tällä kaudella. Silloin homma meni täysin pieleen.

        – Uskon, että onnistumme tällä kerralla paremmin, Virta luottaa."
        http://www.savonsanomat.fi/urheilu/jaakiekko/kalpalla-poikkeava-valmistautuminen-sport-kamppailuun/2215348

        Ilman aamujäitä KalPa - Sport 2 - 6

        Tuskin tulee pistettäkään tammikuussa enää:

        pe 22.01.2016 18.30 KalPa - Kärpät
        la 23.01.2016 17.00 Kärpät - KalPa
        pe 29.01.2016 18.30 KalPa - JYP
        la 30.01.2016 17.00 JYP - KalPa


      • Junnoo
        kala_kukko kirjoitti:

        Nyt alkaa kotiottelutkin toimia. KalPa - SaiPa 4 - 2 vaikka puolet joukkueesta oli jostain haalittu kasaan.

        Mutta kyllä SaiPalle kävi tuuri tuossa lohkojaossa:

        "Runkosarjassa joukkueet jaettiin viiteen kolmen seuran lohkoon. Lohkot muodostivat TPS, Lukko ja Ässät, HIFK, Blues ja HPK, Tappara, Ilves ja Sport, Kärpät, JYP ja KalPa sekä Pelicans, KooKoo ja SaiPa. Jokainen joukkue kohtaa kunkin lohkotoverinsa kuusi kertaa – kolmesti kotikentällä, kolmesti vieraskentällä. "

        KalPan lohko: Kärpät, JyP ja KalPa
        SaiPan lohko: Pelicans, KooKoo ja SaiPa

        Toivottavasti ensi kaudeksi ei keksitä mitään typerää lohkojakoa vaan pelataan rehellinen 16 joukkueen nelinkertainen sarja - jokainen joukkue kohdataan 2 kertaa kotona ja 2 kertaa vieraissa.

        Parempi lohkojako olisi ollut maantieteellisesti: Kärpät, JyP ja Sport.

        Sitten Savo-Karjalan lohko KalPa, SaiPa ja Kookoo


    • KalPa_KalPa
    • niiralanfani

      oli aivan huikee peli kalpalta kärppiä vastaan lauantaina! Kyllä vaan yli 4tuhannen yleisö näky myös kalpan pelaamisessa! Hienoa kalpa! Jos samallainen peli jatkuu uskon hyvinkin ettei vielä säälipleijareissa tiputa (ainakaan jos pelikanit tulee vastaan ;)) sportti on jostain syystä pelottava vastus säälipleijareihin. Toivottavasti nousemme vielä sijalle 6!

    • tästä_on_hyvä_jatkaa

      Itkeekö Emil vielä? KalPan loppuohjelma näyttää helpommalta:

      pe 12.02.2016 18.30 HPK - KalPa
      ti 16.02.2016 18.30 KalPa - Ässät
      pe 19.02.2016 18.30 KalPa - TPS
      ti 23.02.2016 18.30 SaiPa - KalPa
      to 25.02.2016 18.30 Sport - KalPa
      la 27.02.2016 17.00 KalPa - Ilves Teemapeli: Savolaisten peli
      ti 01.03.2016 18.30 Blues - KalPa
      ke 02.03.2016 18.30 Ilves - KalPa
      la 05.03.2016 17.00 KalPa - KooKoo

      Noista jos ei tule pisteitä niin ihme. KalPalla on mahdollisuus vielä kuuden joukkoon.

    • vittu_mikä_paska

      Nostetaan tätä ylöspäin. Onneksi tuo paska Mikko Jokela ei pelaa KalPassa ensi kaudella.

    • Lätkä_kene

      Että mitähän vittua,
      mulla alkaa huumori loppua-loppua-loppua.

      ti 01.03.2016 18.30 Blues - KalPa 2-1 JA
      ke 02.03.2016 18.30 Ilves - KalPa 4-3 JA

      KalPalla oli mahdollisuus kuuden joukkoon, mutta kun ei nappaa.

    • Onnittelut_arvauksesta

      Onnittelut Lätkäkenelle.

      "Lätkäkene ennustaa, että KalPa on keväällä 2016 runkosarjan 8:s"

      Paras ottelupari olisi:

      TPS - Sport ja Pelicans - KalPa.

      Sport on ollut myrkkyä KalPalle. Taas Pelicans on ollut pisteautomaatti KalPalle.

      Sport - KalPa otteluparissa KalPalla alkaisi kesäloma kuten Lätkäkene ennusti.

      "putoaa säälipleijari-kierroksella pois jatko-otteluista."

    • Kesäloma_alkaa

      Kylläpä KalPa pelasi hölmösti. Olisi kannattanut hävitä.

      • hyvin_meni

        Kiitos TPS!

        TPS - Sport ja KalPa - Pelicans


    • Rantapallot_lentää

      "Lätkäkene ennustaa, että KalPa on keväällä 2016 runkosarjan 8:s ja putoaa säälipleijari-kierroksella pois jatko-otteluista."

      Papukaijamerkki. Nappiin meni.

    • diidadaada
    • KalPa:n kausi 2015-2016 meni kuten arvelinkin elokuussa 2015. Jo tuolloin oli selvästi nähtävissä ettei tämän kauden rosterilla voinut mitenkään olla eväitä parempaan kuin mihin nyt päädyttiin. Voi olla, että mikäli Jaakko Rissanen ei olisi loukkaantunut alkukaudesta, olisi KalPa:lla ollut jonkinlaisia mahdollisuuksia 6.parhaan joukkoon. Tämä on tietysti jälkiviisasta jossittelua. Joka tapauksessa KalPa:n pelaajamateriaali oli niin ohutta, ettei se kestänyt yhtään avainpelaajan loukkaantumista tuloksen siitä huomattavasti kärsivän. Lisäksi KalPa:n ylivoimapelaaminen oli järjettömän tehotonta, tästä syystä vastustajat saivat KalPa:lta monta ilmaista pistettä. KalPa:n pelityyli on myös täysin älytön, kun sitä verrataan KalPa:n pelaajamateriaaliin: Kyseinen pelitapa vaatisi paljon taitavammat pelaajat toimiakseen tehokkaasti. Heikolla materiaalilla se jää nähdyn kaltaiseksi tehottomaksi nyhjäämiseksi. Itse asiassa koko Suomesta ei löydy niin hyvää lätkäseuraa, joka pystyisi sitä toteuttamaan, vaaditaan KHL ja NHL-tasoisia joukkueita. Kuinka kauan KalPa:n johdolla vielä menee aikaa, ennen kuin tämä asia sisäistetään ja muutetaan pelityyli paremmin KalPa:n taitotasoa vastaavaksi? LätkäKene kiittää kaikkia (asiallisia) viestejä tälle palstalle kirjoittaneita henkilöitä! Kiitos!! LätkäKene palaa taas astialle ennen ensikauden alkua uusine arvioineen uudesta kaudesta 2016-2017.

      • Valivalikene

        Eli sama valitus jatkuu läpi kauden tulevallakin kaudella.


    • PekkoP

      No voi. Näin nopeasti kohtasitte parempanne?

      • Hyvin_meni

        Entä Sport, Kookoo, Ässät, HPK, Ilves ja Blues. Heillä kesäloma alkoi aiemmin.

        KalPassa väärille miehille maksettiin aivan liikaa. Kimmo Kapaselle voisi antaa potkut noista pelaajahankinnoista.

        Patrick Davis vanha kehäraakki joutaa huitsin Nevadaan. Ei saanut mitään aikaiseksi KalPassa. Mikko Jokela varmaan palkattiin säälistä KalPaan, kun on KalPan kasvatti. Entä nämä tusina ruotsalaiset Christopher Bengtsson ja Sebastian Lauritzen.

        SaiPa taisi onnistua parhaiten pelaajahankinnoissa:

        SaiPa: budjetti 5 391 000€, pelaajabudjetti 1 800 000€
        KalPa: budjetti 6 239 000€, pelaajabudjetti 1 950 000€
        Ässät: budjetti 5 745 100€, pelaajabudjetti 2 050 000€

        http://liiga.fi/uutiset/2015/09/04/liiga-joukkueet-isoilla-satsauksilla-kauteen-2015-16

        SaiPassa ei turhille pelaajille makseta.


      • PekkoP

        Juu, kyllä voi olla kahdeksannesta sijasta ylpeä. Mestiksestä ja alasarjoista löytyy montakin huonompaa joukkuetta.


      • Virta_vie
        Hyvin_meni kirjoitti:

        Entä Sport, Kookoo, Ässät, HPK, Ilves ja Blues. Heillä kesäloma alkoi aiemmin.

        KalPassa väärille miehille maksettiin aivan liikaa. Kimmo Kapaselle voisi antaa potkut noista pelaajahankinnoista.

        Patrick Davis vanha kehäraakki joutaa huitsin Nevadaan. Ei saanut mitään aikaiseksi KalPassa. Mikko Jokela varmaan palkattiin säälistä KalPaan, kun on KalPan kasvatti. Entä nämä tusina ruotsalaiset Christopher Bengtsson ja Sebastian Lauritzen.

        SaiPa taisi onnistua parhaiten pelaajahankinnoissa:

        SaiPa: budjetti 5 391 000€, pelaajabudjetti 1 800 000€
        KalPa: budjetti 6 239 000€, pelaajabudjetti 1 950 000€
        Ässät: budjetti 5 745 100€, pelaajabudjetti 2 050 000€

        http://liiga.fi/uutiset/2015/09/04/liiga-joukkueet-isoilla-satsauksilla-kauteen-2015-16

        SaiPassa ei turhille pelaajille makseta.

        SaiPa on hyvä löytämään noita ulkomaalaisvahvistuksia:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Patrick_Davis
        SaiPassa 51 ottelua 22 maalia ja 35 pistettä

        tai tällä kaudella

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Chad_Rau
        SaiPassa 60 ottelua 28 maalia ja 46 pistettä

        Nimenomaan vahvistuksia. EIkä kuten KalPalla.


    • Kausikorttilainen

      Toisin kuin ääripessimistinen lätkäkene ja muut valittajat, minä näen tässä kaudessa paljon hyvääkin. Ensinnäkin lopullinen sijoitus, kahdeksas viidentoista joukkueen runkosarjassa, oli ihan ookoo siihen nähden, millaisin odotuksin ja millä materiaalilla kauteen lähdettiin. Oli varmasti melko hyvin kaikkien tiedossa, että häävejä maalintekijöitä tai pistepörssin kärkinimiä ei joukkueessa ollut, mikä näkyi läpi kauden tehottomuutena, etenkin ylivoimapelissä. Sen sijaan puolustus ja maalivahtipeli olivat melkein millä tahansa mittarilla maan kärkitasoa, mutta siitäkään huolimatta se ei juuri paikallisilta räksyttäjiltä kiitosta saanut. Valitusta ja muuta vittuilua sitten senkin edestä. Toisekseen, yleisökeskiarvot olivat häpeällisen pienet tämän kokoiselle kaupungille. Voi sanoa ihan suoraan, että savolaisilla on tällä hetkellä juuri niin hyvä joukkue, minkälaisen ovat ansainneetkin. Ja aina muistetaan tietysti mussuttaa myös Kapasista ja Pekka Virrasta, miten he ovat pilanneet koko seuran ja kuopiolaisen jääkiekkoilun. Ikävä vaan, että mitään paremmin toimivampaa vaihtoehtoakaan ei oikein kukaan ole tähän päivään mennessä pystynyt esittämään. Pekka Virta on edelleen menestynein Kalpa-valmentaja sitten vuoden 1991 ja "Kapasten aikakausi" seuran peräsimessä on kiistattomasti seuran historian menestyksekkäin. Kiekkokontrollipelitapa on edelleen paras vaihtoehto, mikäli halutaan haastaa rahalla mälläävät suurseurat, joihin Kalpa ei tule kuulumaan koskaan, ainakaan niin kauan kun yleisökeskiarvo on 3100 per kotiottelu ja lipputulot sen mukaiset. Olisihan tietysti mahdollista siirtyä perinteisempäänkiin pelitapaan, mutta nykyisillä resursseilla (budjetti materiaali) se tarkoittaisi pelaamista sijoista 11-16, eli aivan kuten kävi esim. kaudella 2013-14. Sen sijaan nykyinen pelitapa on edelleen ihan käyttökelpoinen, edellyttäen tietysti, että käytössä on edes jonkin verran liigan tasovaatimukset täyttäviä pelaajia, eikä enimmäkseen junnuja, jämämiehiä tai divarilöytöjä. Hyvänä todisteena esim. se, että Kalpa pystyi tällä kaudella voittamaan vähintään kerran tai useammin kaikki sarjan kärkijoukkueet. Pettymys taas oli sitävastoin se, että konttaamisia tapahtui eniten juuri häntäpään joukkueita vastaan. Läpi kauden oli nähtävissä se, että joukkue pystyy koska tahansa voittamaan tai vähintään pistämään koville minkä tahansa kärkijoukkueen, mutta sähläys alkoi aina silloin, kun oltiin itse ottelun ennakkosuosikkeja. Sitä voisi jopa näin jälkikäteen sanoa tämän kauden erityispiirteeksi.

      • Nimimerkki "kausikorttilainen" esittää ihan hyviä mielipiteitä menneestä kaudesta. Hänellä on erilainen lähestymistapa asiaan, kuin LätkäKenellä. Mikäli "kausikorttilainen" on todellakin hommannut kausikortin KalPa:n peleihin, on se hatunnoston arvoinen asia! Mikäli Niiralan Monttu olisi joka pelissä jo loppuun myyty kausikorttilaisten ansiosta, niin ainakaan taloudelliselta puolelta KalPa:lla ei olisi hätäpäivää, ja erinomaisia pelaaja hankintoja voitaisiin tehdä jatkuvalla syötöllä sekä urheilulliseen menestykseen olisi paremmat eväät kuin nyt. Siinäpä miettimistä KalPa:n toimistolle kuinka saataisiin myytyä kautta kohdin 5000 kausikorttia!! Käsittääkseni tällä kaudella olleille n.1500 kausikorttilaiselle ei ole niin kauhean suurta väliä siitä, kuinka KalPa pelaa ja pärjää Liigassa. Kunhan nyt ylipäätään pelaa! Kausikorttilaisille lienee kauden 8.sija ihan ookoo, kun vaatimustaso KalPa:aa kohtaan ei ole suuri. Tosifaneille KalPa:n putoaminen edes Mestikseen tai jopa Suomi-sarjaan ei olisi katastrofi: riittää kun KalPa ylipäätään pelaa. Tämä on ihan kunnioitettava asenne kun kannatetaan seuraa seuran itsensä takia eikä sen tekemien tuloksien takia. Valitettavasti suuri osa KalPa:n pelien seuraajista ovat kuitenkin "tulos tai ulos"-porukkaa, joille seuraa itseään tärkeämpää on se, kuinka seura menestyy urheilullisesti. Tähän joukkoon kuuluu myös LätkäKene. LätkäKenen ja muiden kaltaistensa mielestä kilpaurheilussa ei voi olla mitään muuta tavoiteltavaa kuin olla paras sarjassaan: Millään muulla sijoituksella ei ole mitään väliä kuin mestaruudella. Mikäli KalPa (tai jokin muu seura tahi yksilö missä tahansa kilpaurheilulajissa) lähtee jollakin muulla löysemmällä asenteella liikenteeseen, voidaan oikeutetusti kysyä onko kyseinen seura/yksilö ihan oikealla, kilpaurheiluun tarvittavalla motivaatiolla mukana? Mikäli ei olla täysillä mukana, kannattaako mukana olla ollenkaan. Vai ollaanko mukana koska esim. KalPa:n tapauksessa vähään tyytyvät kausikorttilaiset saavat ajankulua harmaaseen arkeensa vääntäytymällä Niiralan Monttuun katsomaan suosikkijoukkueensa lätkän perässä luistelua, vaikka koko touhun lopputulema tuloksellisesti olisi kuinka köykäinen tahansa. Nähtävästi KalPa:n toimistolla on tehty jo vuosia sitten päätös, että urheilullisella lopputuloksella ei ole niin suurta väliä, kunhan kausikorttilaiset saavat oman hupipläjäyksensä arkeensa KalPa:n lätkä puuhastelusta. Valitettavasti tällä asenteella ei kausikortteja myydä yhtään nykyistä enempää, sillä tuloksettomaan kiekotteluun tyytyviä katsojia on maakunnassa erittäin rajoitetusti; ilmeisesti heillä kaikilla on jo kausikortti.


      • noieitodellakaanole

        "Sen sijaan puolustus maan kärkitasoa"

        Vaihda nyt hyvä mies jo optikkoa, tuo väite kun ei pidä millään muotoa paikkaansa.


    • EiVieläMestari

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2576
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1176
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe