Taantuva Hämeenlinna

Filkand

Hämeenlinnan vuosien takainen muuttovoitto on romahtanut. Tämän päiväinen Häsa kertoo että väestön lisäys paikkakunnalla on kuluvana vuonna 54 henkeä, Janakkalassa 74 ja Hattulassa 28. Väestömäärään suhteutettuna Hämeenlinna on ylivoimaisesti suurin häviäjä näitä kolmea vertailtaessa.

Eikä tässä ole edes koko totuus. sillä lehti ei kerro että ilman maahanmuuttajia Hämeenlinnan väestön kehitys olisi parisen sataa miinuksella. Hattula ja Janakkala ovat siis ihmisten mielestä rutkasti vetovoimaisempia kuin maakunnan pääkaupunki.

Mikä tämän sitten selittää. Tässä vaiheessa katseet kääntyvät päättäjiin ja heidän tekemiin arvovalintoihin. Ihmisethän muuttavat usein sinne missä on työpaikkoja ja terveellä pohjalla toimivat julkiset palvelut. Hämeenlinnassa suurista linjauksista päättää periaatteessa kokoomus ja demarit. Tämä valta-akseli on pyrkinyt jo vuosia rapauttamaan ja alasajamaan julkisen sektorin palvelut ja siinä sivussa laiminlyönyt koulujen ja päiväkotien rakennuskannan huollon ja remontoinnin.

Akseli on keskittynyt haalimaan Hämeenlinnaan huvituksia ja parkkitaloja ja tämä kostautuu nyt jatkuvana verojen nousuna ja ihmisten pakona paikkakunnalta. HHT väylästä jaksetaan Hämeenlinnassa jauhaa, mutta kasvua ei Hämeenlinnaan tuo tippaakaan se että Helsingistä hurautetaan Tampereelle ja takaisin. Hallinnon tulisi nyt keskittyä julkisten palveluiden parantamiseen ja työpaikkojen luomiseen, sirkushuvien sijasta.

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heikostimenee

      Olen täsmälleen samaa mieltä asioista kuin Filkand. Kyllä siinä taas Sari ja Iisakki ja co. selittelevät asukasluvun heikkoa kehitystä ja syyllisiksi löytyvät epäilemättä ulkopuoliset tekijät ja persut.

    • TulostaTaiUlosta

      Linnan Kehitys on raskas organisaatio joka on tuhlannut ties montako miljoonaa kaikenlaisiin "brändeihin" . eiköhän ole aika antaa monoa Käelle & kumppaneille, kun hommat eivät onnistu ja jokaisen uuden asukkaan houkuttelemiseen menee miljoona euroa.

      • Suojatyökeskus

        Kohta taas sylttytehdas kommentoi että "sait potkut" tms. erittäin rakentavaa.


      • HPK_ja_HML_napanuora

        Raution ja Vekan mielestä HPK:n liigajoukkue on Hämylinnan tärkein brändi. Sen vuoksi sille pitää lappaa suoraa taloudellista tukea "pääyhteistyökumppanuuden" nimissä epäsuoraa tukea hallin mittatilausrakentamisen muiden kaupungin organisaatioiden ja yritysten maksamien tukien muodossa. Rautio ei kylläkään tarkentanut, mitä todellista taloudellista hyötyä kaupunki lopulta saa sille todella kalliiksi tulevasta brändistä. Tästä brändistä ei mielestäni ole mitään hyötyä veronmaksajille, vaan hyöty menee ihan muihin taskuihin. Veronmaksajilla on kerhon kannalta tärkeä rooli eli maksumiehenä toimiminen.

        No, molemmat em. henkilöt on palkittu kaupungin varoilla maksetuista mittavista tukitoimista, järjestämällä heille merkittävät asemat HPK:n organisaatioon. Aseman saavuttamiseen on siis tarvittu merkittävä määrä kaupungin veronmaksajien rahojen tuhlaamista. Mielestäni tälläiset yhteistyösopimukset HPK:n ja kaupungin välillä ovat pelkkä kulissi rahan työntämiselle liikeyrityksen eli ammattilaisjääkiekkojoukkueen kassaan. Tälläinen tukeminen pitäisi lopettaa ehdottomasti, koska se on moraalisesti väärin veronmaksajia kohtaan ja siksi, koska kaupunki ei todellisuudessa hyödy siitä juuri mitään taloudellisessa mielessä. Toinen kestämätön seikka on päättäjien kaksoisrooli tukien myöntäjänä ja HPK:n johtopaikoilla toimijana.


    • ffer55

      Päätoimittajakin ottaa kantaa tähän alanurkassaan ja mainitsee etteivät päättäjät ole jääneet tumput suorina asiassa, muttei sentään tohdi tuoda julki että pitäisikö suuntaa muuttaa.

    • SariSairiosta

      Odotellaan nyt rauhassa ja tehdään tarkempia laskelmia sitten myöhemmin. Se on joka tapauksessa selvää että vuonna 2040 meillä on jopa 200000 asukasta, joten parkkitaloja on syytä harkita nyt lisää, etteivät ne vaan tule liian myöhään ja aiheuta pysäköintiä vaikkapa nurmikoille tai jopa oven eteen.

      • Hauhauahuh

        Päivää Lulu.


    • HHTpilvetkauaskarkaavat

      Veroäyrin ja muiden veroluonteisten maksujen jatkuva nousu sekä samanaikaiset julkisten palvelujen ympärille liittyvät ongelmat ja supistukset ovat varmasti merkittäviä tekijöitä muuttovirran tyrehtymiseen. Muuttajat tekevät aivan varmasti hintalaatuvertailua lähikuntien välillä ja siinä kehityksessä Hämeenlinnalla on selkeästi huononeva trendi vallalla. Hypetys HHT-akseliin luottaen on ihan turhaa ja se keskimmäinen kirjain on laitettu sinne ihan Hämeenlinnalaisten omissa unelmissa. Tamperelaisten ja Helsinkiläisten mielestä Hämeenlinna on vain pieni mitätön kaupunki, joka ihan liian kaukana kaikesta heidän kannaltaan. Hämeenlinnan johtokaarti on ihan itse yrittänyt sijoittaa kaupunkiamme merkittävien kaupunkien joukkoon, mutta se asetelma on täysin ontto ja vailla todellisuuspohjaa.

    • Isokaupuunki

      Kaupungin apukoululaisilla on itkun merkeissä luokkaretkipäivä.

      • Nahkea.näätä

        Sinulla vain darrapäivä.


      • itkuajatkat

        Sano opettajalle terveisiä apukoululainen.


      • romurallaava_nainen

        Sinulla on kaksitoistavuotta vanha bulkkiauton romu.


    • erfr55443

      "HHTpilvetkauaskarkaavat" on oikeassa. On todella omituista ettei kokdem hännystelijöineen ymmärrä että kaupunki kohtelee asukkaitaan kuin koiraa ja tämä näkyy nyt näissä muuttajien määrässä

      • kuka_ei_ymmärrä

        > On todella omituista ettei kokdem hännystelijöineen ymmärrä

        Päinvastoin te ette nyt suostu ymmärtämään heidän pitkän aikavälin agendaa ja motiiveja - tehdään ensin tilaa, jonka jälkeen uudet tulijat on edullisempaa asuttaa paikkakunnalle. Niillä on aikaa odottaa vielä vaikka vuosikymmen tai pari teidän nääntymistä ja poistumista.


    • KaikkiPerxiikkejäKai

      Ei ihme että taantuu ja kaatu on näin *idun tyhmiä ihmisiä. Jos tämä porukka häippäsisi niin olisi jotain toivoa noususta.

      • Typerykselle

        Sinä itse näytät olevan tyhmä ja oppimaton, kun kirjoittelet virheitä täynnä olevaa tekstiä. Voi tietysti olla, että olet nauttinut liian monta ohrapirtelöä, mika voi olla osasyy sekaviin teksteihin.


      • VoiSunPirtelös

        Hyvin näyttelet oppinutta perzuikkihörhö.


    • gbrbtty

      Hämeenlinna on Kiemungin ja Raution vuoksi nyt paikkakunta joka ei ihmisiä enää kiinosta. tätä ei nyt suostuta enää myöntämään ja jälki on sen mukaista

      • Vdrjdygegg

        Syy on Persujen jatkuva riidanhaasto.


    • Kkdkskkskskkkksaaaa

      Mikäköhän perzuikkien selitys sille on että Riihimäen seutu menettää väestöä ja Hämeenlinnan seutu on enää ainoa joka pitää koko maakunnan kasvua edes jollain lailla elossa. Forssan rasistinen peräloukkko on jo ihmisten ja Jumalankin hylkäämä.

      • VirtuaaliNakkiKioskijono

        Hätilän pitkätukka tuli just yökerhosta?


      • Riitaariitaa

        Varokaa Kari yhä liikkeellä.


      • Iisutaistelee

        No kukas se siellä kirjoittelee? Taitaa olla itse Kiemura asialla. Suisto-klubi on antanut valomerkin ja on siis aika jälleen puolustautua ilkeiden, mutta pahus vieköön oikeassa olevien kaupunkilaisten syytöksiltä.


      • forssalisetfiksuja

        Forssalaoset eivät halunneet pilata kunnan taloutta lisää turhapaikkakeskuksella.


      • Taashäiriköit
        Iisutaistelee kirjoitti:

        No kukas se siellä kirjoittelee? Taitaa olla itse Kiemura asialla. Suisto-klubi on antanut valomerkin ja on siis aika jälleen puolustautua ilkeiden, mutta pahus vieköön oikeassa olevien kaupunkilaisten syytöksiltä.

        Terve Kari.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      62
      5992
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3774
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      232
      2076
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1830
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1269
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe