Lyhytpinnaselle pentuko?

pentukomulle

Minulla 2 koiraa, kummatkin tullut minulle vanhempina kodinvaihtajina 1v ja 2v. Nyt olen hankkimassa ekaa kertaa elämässäni koiranpentua, luovutusikäistä pentua (7vko).
Tiedostan että minulla palaa käämi helpolla, hermot ei aina riitä, siksi olen aiemmin ottanut jo aikuiset koirat en pentua. Mutta nyt haluan ns. kokeilla kepillä jäätä. Sitoudun pentuun täysin. Nämä 2 koiraa jotka minulla jo on, niin ne on pehmeitä ja tasapainoisia koiria, joten ne ei ole ns taakkana siinä kun pentu tulee.
Se miksi kirjoitin niin haluisin että kertositte omin sanoin vaikka lyhyesti mitä mun pitäsisi ottaa huomioon kun pentu tulee taloon ja onko omat pentunne aiheuttanu harmaita hiuksia vai onko ollut ns. helppo pentu. Auttakaa. Hieman pelottaa mihin olen itseni pistämässä, mutta pentukuume on kova ja jokainen jota se on joskus vaivannut niin tietää että silloin ei pidättele mikään :)

9

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 16plus5

      Kyllä pentu voi lehmänhermojakin kiristää. Siinä on vaan opeteltava itse rauhoittumaan, laskemaan kymmeneen, lähtemään tilanteesta jne, ennen kuin jatkaa pennun kanssa puuhastelua. Vihaisena ja kiukkuisena ei kannata tehdä mitään koiran kanssa. Koiralle ei myöskään pidä näyttää vihaa tai suuttumusta. Koiran kanssa olemisen pitäisi olla hauskaa ja kehittävää, ei väsyttävää ja kiukkuista puuhaa, etenkään kouluttaminen ei tuota tulosta jos olet vihainen ja vaadit koiralta asioita, tuskastut vaan enemmän kun mikään ei suju jne. Kannattaa vaikka etukäteen listata asioita, mistä saatat suuttua tai mikä polttaa päreet. Sisäsiisteysasiat, haukkuminen, pentupureminen, touhotus, tottelemattomuus.... ja sitten ärsytystä tuottavaan asiaanperehtyä enemmän, sekä opetella itse rauhoittumaan, niin hyvä tulee.
      Enpä tiedä ketään kuka ei olisi joskus tuskastunut saatika hermojaan menettänyt pennun kanssa. :D Itsehillintää, siitä kaikki alkaa.

    • asdasdassdasasdasdsdasd

      Meillä on/oli vaikea pentu. Kovapäinen ja todella periksiantamaton. Lisäksi vielä VAHVA.
      Hermoja on vaatinut ja pentupuremisen aikaan jopa saappaat jalassa saanut kulkea kämpässä sisällä, ettei satu ja sitä kautta mene hermot pentuun.

      Tää vaatii sulta nyt kehittymistä tässä asiassa. Jos omistaudut asialle tosissasi, niin huomaat positiivisia muutoksia itsessäsi =) itsekin rauhoittunut ihan sikana, koska pennulle ei vaan voi raivota, koska se syttyy siitä! Taistelutahtoinen pentu siis meillä... =)

      Eli tosiaan opi huomaamaan ja tiedostamaan oman suuttumuksesi ja rauhoitu väkisin. Lopulta ei edes oikeastaan osaa hermostua.

      Koirien kanssa tulis aina olla rauhallinen, mutta päättäväinen. Ei lähdetä tilanteita pakoon, mutta ei myöskään huudeta kurkku suorana. Opetellaan viemään asiat rauhallisesti loppuun AINA, vaikka ärsyttäisikin. Huutaminen usein pahentaa tilannetta, tai saa koiran pelkäämään epäloogista ihmistä.

      Suosittelen perehtymään energioihin. Enkä puhu nyt mistään yliluonnollisesta, vaan siitä mitä itsekin aistit joka päivä; näet heti jos joku on esim. tosi vihainen/surullinen/ylitsepääsemättömän onnellinen, vaikka ette puhuisi mitään - luet siis toisen energiaa jota se toinen lähettää ulospäin tiedostamattaan ja automaattisesti.
      Koirat ja ylipäätään muut eläimet lukee näitä mikroeleitä ja tunnetiloja todella taidokkaasti. Et pysty peittämään turhautumistasi näiltä, joten niitä on opittava hallitsemaan. Ensin esittäen ja lopulta se muuttuu automaatioksi, kun tarpeeksi sitä toistat.
      Eli pyri joka kerta suuttuessasi/turhautuessasi vetämään henkeä ja tiedosta se, ettei se pentu sua tahallaan kiusaa. Jos koira käyttäytyy huonosti, se vain peilaa omaa tunnetilaasi. Et pysty koiraa kusettamaan tässä asiassa ikinä. Hermostuksissasi jos kiskaset/kiristät hihnaa väärin, niin heti koira tietää missä tunnetilassa olet ja näin ollen esim. puolustaa sinua muilta ihmisiltä/koirilta jne ja tästä syystä koira esim. remmirähjää.

      Summasummarum:

      Opettele rauhoittuminen, vaikka väkisin. Kiinnitä huomiota miten asiasi esität. Älä huuda, puhu pelokkaalla äänellä jne, vaan ole aina pää pystyssä, rinta rottingilla rentona, mutta päättäväisenä. Koiran tehdessä väärin nopea komento, tai hellä kosketus vaikkapa peppuun riittää. Odota koiran rauhoittumista (istuu/menee maate, alkaa tehdä muuta rauhallisesti) ja sen jälkeen vasta peräänny. Koira oppii todella nopeasti.
      Käskyt yksinkertaisia äännähdyksiä, jos sitäkään. Elekieli usein riittää.

      Jos hermot ei tahdo kestää, niin ala vaikkapa joogata. Vihaisen ihmisen ei kannata koiraa ottaa ennenkuin osaa hillitä itsensä. Epävarma teini-ikäinen koira kiukkuisen omistajan kanssa ei ole hyvä yhdistelmä.

      PS. lainaa kirjastosta tai osta omaksesi muutama Cesar Millanin kirja. Siellä energiasta enemmän juttua.

      • positivenergy

        Hienoa asiaa, allekirjoitan täysin! Itsensä kehittämisessä auttaa, kun tajuaa, että hermostuminen pilaa koulutuksen, pitää todella hallita käytöksensä. Pitää varautua kaikenlaiseen käytökseen niin, että on jo miettinyt miten toimit ongelmatilanteissa. Jos epäonnistut jossakin, pohdi syyt ja missä teit virheen, ja suunnittele uusi tilanne, jossa toimit tehokkaammin. Ei pidä jäädä tehottomiin menetelmiin menettämään hermojaan. Ne, jotka väittävät, että koiran oppiminen vaatii tuhansia toistoja, ovat juuri näiden tehottomien menetelmien harrastajia.
        Itse olen noudattanut jokaisen koirani kanssa periaatetta, että minä olen laumanjohtaja, mitään tottelemattomuusongelmaa ei ole ollut yhdenkään koiran kanssa, ei edes murrosiässä. Tottelemisessa ei ole mitään harjoittelemista, se on koiralle selkeää kommunikointia.


    • kunkaikkiovatvihollisia

      Lyhytpinnaisen ja vihanhallintaongelmaisen kuuluu perinteisesti ottaa ns. "vaativa" rotu. Mitä räjähdysherkempi ja vaarallisempi koira, sen enemmän se muistuttaa omistajaansa.

      • sopiisullehyvin

        Tuollaisia viestejä tuottaa nimimerkkinä mukaisesti ihminen, jolle kaikki koirat ja koiranomistajat ovat vihollisia, eikä mitään fiksua saa koskaan sanotuksi.
        Dog hater - kun kaikki ovat vihollisia.


      • cockerspanielit
        sopiisullehyvin kirjoitti:

        Tuollaisia viestejä tuottaa nimimerkkinä mukaisesti ihminen, jolle kaikki koirat ja koiranomistajat ovat vihollisia, eikä mitään fiksua saa koskaan sanotuksi.
        Dog hater - kun kaikki ovat vihollisia.

        Olen kolmen koiran omistaja - eikä yksikään niistä ole vihainen. Oma pinnani kyllä alkaa kärytä kun päivittäin törmäämme näihin "vaativiin" rotuihin, yleensä vielä irrallaan.


    • Huumoria peliin, koira on koira pentunakin, ei ihminen, eikä tule ikinä täysin ymmärtämään sinua etkä sinä koiraasi.Eikä tarvikkaan. Pentuaika on lopulta lyhyt ja mukavia yhteisiä muistoja jää paljon enemmän kuin huonoja. Univelatkin maksetaan ajan myötä moninkerroin, koska aikuistuttuaan koirat ovat aikamoisia lepuuttajia..Itse välillä aivan ikävöin aikaa, kun koiramme oli pentu ja katselen ottamiani videoita. Vaikka muistankin, että välillä oli hermot piukeina. Pentuaikana koira leimautuu omistajaansa ja se erottamaton kiintymys suhde säilyy koko elämän. Ihmiselämässä ei näin käy..ikävä kyllä..kovinkaan usein.Näin vaan on.

    • djfofr

      kdjkk

    • Pennuissa on todella paljon eroja, mutta aina täytyy muistaa, että pentu vasta opettelee maailman tavoille. Se ei osaa eikä tiedä mitään mistään, joten aivan takuulla tekee virheitä kuten kehittyvä ihmislapsikin. Meille sattui todella helppo pentu, joka ei tuhonnut paikkoja. Tämän otuksen "tuhot" jäivät siihen, että se pari kertaa kävi dyykkaamassa roskista ja levitteli jätteitä pitkin lattia, mutta ei mitään kummempaa. Todella paljon riippuu myös kasvattajasta. Mitä hän on viitsinyt pennulle opettaa, esim. meille tullessa luovutusikäinen pentu teki tarpeensa vain ja ainoastaan sallitulle alustalle.

      Suosittelen, että alusta alkaen olet henkisesti valmis mahdollsiin tuhoihin, pissa/kakkavahinkoihin ja siihen, että pentu tosiaankin koettelee rajojaan. Ensimmäisen vuoden aikana monen koiran vatsa on melko herkkä, joten varaudu mahdollsiin yöllisiin hätälenkkeihin. Vaikka kuinka helppo pentua olisi, niin ihan joka ikinen vaatii enemmän tai vähemmän pinnaa omistajaltaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      93
      4397
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4366
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4036
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2947
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2571
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2133
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      341
      2112
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2069
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1685
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1452
    Aihe