JoPo -luokka?

kenelleon

Onko JOPO -luokka tarkoitettu sijoitetuilla lapsille tai muuten lastensuojelun piirissä oleville lapsille. Eräästä perhekodista ainakin laitetaan kaikki lapset järjestään JoPo -luokkaan tai erityisluokkaan.
Aivan sama, onko lapsi vilkas, hidas, siitä välistä tms. hän on kuulemma JOPO -ainesta?

Ovatko JOPO -luokat tarkoitettu lastensuojelulapsille?

16

699

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syrjäytys

      Eräs rehtori kertoi minulle, että oppilaita pitää saada hakemaan JOPO -luokkiin, muuten toiminta ei saa jatkua. Sijoitetut lapset ovat ilmeisesti "sopivaa kauraa" näihin mielestäni syrjäyttäviin luokkiin. useimmat perheet eivät halua lapsiaan niihin. Nuoret alisuoriutuvat JOPO -luokissa. Heidät halutaan jostain syystä pois muiden silmistä. Rahat käytetään koskenlaskuun, seinäkiipeilyyn, retkeilyyn, jalkapalloon, sählyyn yms. 15 -vuotiaat pojat kyllä tarvitsisivat MYÖS apua lukutaitoonsa (lapsiasiavaltuutetun selvitys).

      • irokeesiope

        Lapsella voi olla lähes 8 keskiarvo, mutta hänet halutaan JOPO -luokkaan, koska hän on lastensuojelulapsi tai sijoitettu. Jos 7. luokalle mentäessä keskiarvo on lähes 8 ja heti 7. luokalla aletaan hyysäämään JOPO -luokkaan ja hokemaan että "on JOPO -ainesta", kyseessä ei ole se, että nuori on vaarassa jäädä ilman päästötodistusta. Jopo -luokkien esitteet kertovat, että luokkaan laitetaan sellaisia, jotka ovat vaarassa jäädä ilman päästötodistusta. Ne valehtelevat. Tai sitten 8 -keskiarvon oppilaasta tehdään huono oppilas, jotta hänet voidaan laittaa JOPO -luokkaan. Näihin JOPO -luokan esitteisiin voitaisiin reilusti laittaa, että JOPO -luokkiin halutaan lastensuojelulapsia / sijoitettuja lapsia, jotta JOPO -luokka saa jatkaa paikkakunnalla. Pitäähän näillä cooleilla opettajilla ja etsivillä nuorisotyöntekijöillä ja lastensuojelun perhetyöntekijöillä ja rennoilla kansanedustajilla olla töitä. muuten luokka lopetetaan. Uhrataan taas pari sijoitettua lasta. Heitähän voi heitellä mielin määrin, tai vaikka kaltoin kohdella vuosia. Cool. Who cares?


    • kentietää

      Ainakin eräällä JOPO -luokan opettajalla on kokemusta lasten- ja nuortenpsykiatrian koulun opettajuudesta, joten ihan keskivertoperheiden lapsia tuskin luokkaan laitetaan.

    • jopajopo

      Turha hyssytellä. Jos JoPo -luokkaan halutaan lastensuojelun piirissä olevia lapsia, se voitaisiin selvästi ilmoittaa jo hakuvaiheessa. Mielestäni kolme nuorta JoPo-luokkaan yhdestä perhekodista on aika paljon ja viittaa siihen, että jopolaiset ovat lastensuojelulapsia. Onko muilla kokemusta?

      • etsikääkovaa

        Sekin, että näiden JOPO -luokkien ympärillä ja Facebook -sivuilla pyöriskelee pilvin pimein etsiviä nuorisotyöntekijöitä ja lastensuojelun perhetyöntekijöitä yms. ja opettajatkin ovat COOLEJA. Miksi etsivät nuorisotyöntekijät peukuttavat jatkuvasti jopolaisia. Eivätkö he löydy aika helpolla muutenkin. Kunhan kävelette oppimisympäristöön (seinäkiipeilytelineelle tai kanootille tai Sinuhen vastaanotolle), löydätte nämä oppilaat. Käyttäkää aikanne siihen kadoksissa olevien etsimiseen. Perhekoti huolehtii kyllä oppilaista. Ammatillinen perhekoti.


    • sossua

      Diskriminaatiota. Piilosyrjintää. Lastensuojelulapset samaan luokkaan - pois muiden silmistä. Sinne on sitten kätevä lähettää etsivät nuorisotyöntekijät ja lastensuojelun perhetyöntekijät. Sinuhe Wallinheimokin käy morjestamassa ja saa itselle lisää mainosta. Sinuhe ja jopolaiset ja etsivät nuorisotyöntekijät. Onpa kamalan vaikea löytää näitä nuoria. Ja niin hyvää työtä nuo etsivät nuorisotyöntekijä tekevät, kun jo ennakolta yrittävät jopolaisia pelastaa. OLETTEKO SIIS SITÄ MIELTÄ, ETTÄ JOPOLAISTEN YMPÄRILLÄ PITÄÄ PYÖRIÄ KAIKEN MAAILMAN ETSIVÄT NUORISOTYÖNTEKIJÄT? Mitä näissä nuorissa on vikana? Olin luullut, että perhekodissa asuva nuori on aivan tavallinen, mutta ei näköjään olekaan. HÄN ON YHTEISKUNNAN MIELESTÄ SUURESSA SYRJÄYTYMISVAARASSA, kun kaiken maailman etsivät nuorisotyöntekijät heitä jatkuvasti painostavat olemassaolollaan. Joissakin JOPO -oppimisympäristöissä todennäköisesti pyörivät myös lastensuojelun sossut, kun pelkät perhetyöntekijät eivät riitä.
      Koska jopolaiset ovat suurelta osaltaan lastensuojelun piirissä olevia lapsia, voisi sossu hoidella kuulemisen samalla kertaa. Tällä tavalla voisi helpottaa sitä kamalaa kiirettä. JoPo -luokan oma sossu.

    • coolia

      Miten nämä nuoret mahtavat pärjätä, kun JOPO -luokka on ohi? Vai seuraavatko etsivät nuorisotuyöntekijät heitä hamaan aikuisuuteen saakka? Hyvä napata jo jopolaisena kyylättäväksi. Muistakaa peukuttaa joka tekstiin, ettei jopolaisille tule orpo olo ilman teidän läsnäoloa. Ja sitten koskea laskemaan yhdessä tietenkin. Mukava oppimisympäristö. Coolia.

    • läheskasi

      Naurettavaa, että JOPO -luokkiin laitetaan ihan tavallisia lahjakkaita lapsia, mutta esitteissä valehdellaan, että OVAT MUKA VAARASSA JÄÄDÄ ILMAN PÄÄSTÖTODISTUSTA. Erästä todellakin alettiin hyysätä JOPO -luokkaan jo 7. luokan syksyllä, vaikka hänen keskiarvonsa oli lähes 8. Miten tuollainen keskiarvo näyttäytyi koulussa sellaisena, ettei lapsi muka saisi päästötodistusta. Nämä JOPO -luokan coolit opettajat halusivat tämän lahjakkaan oppilaan seiniä kiipeilemään ja koskia laskemaan. Eipähän sitten tarvitse tehdä mitään itse koulussa. Muuta kun pällisetellä julkisuudessa kertomassa, miten hyvää työtä tehdään.

      • halutaan

        Niin. Nuoret voivat todella olla lastensuojelulapsia ja omata samalla lähes 8 keskiarvon. Kyllä vaan! Silti sellainen halutaan JOPO-luokkaan.


    • kysynvaan

      Odotan kommentteja. Olisi mukava lukea JOPO -luokan opettajien, etsivien nuorisotyöntekijöiden, lastensuojelun perhetyöntekijöiden yms. JOPO -luokkalisten ympärillä tärkeinä hääräävien henkilöiden kommentteja. Miksi luokkaan otetaan vähintäänkin keskimääräisesti menestynyt oppilas? Eikös se olekaan tarkoitettu sellaisille, joilla on vaara jäädä ilman päästötodistusta. Miksi leimaatte sitten aivan tavalliset oppilaat, jotka ehkä ovat lastensuojelun piirissä ja siten siirreltävissä muita helpommin.

    • järkikäyttöön

      No eipä tunnu olevan järjen hiventäkään päättäjien päässä. HALOO! ! !

    • joojoojopo

      Arvelen, että kunnat tai koulut saavat jotakin valtionapua tällaisista oppilaista enemmän, kuin tavallisista oppilaita. Sijoitetut lapset sitten ovat oivia tapauksia hyväksikäytettäviksi. Kun heitä pyöritellään JoPo -luokilla j tai erityisluokilla rahakirstut kilisevät enemmän, kuin normiluokilla. Luulen, ettei muita höykkyytettäviä tällä kertaa ollut, niin keskimääräisesti pärjäävä oppilas otettiin "vaarassa jäädä ilman päästötodistusta -tyypiksi. Oppilas ei varmaan itse ymmärrä, mistä on kyse.

    • nuortenjutut

      Alla joidenkin nuorten keskustelua (netistä poimittua): Että kyllä huolestuttaa.

      Jellyjortikka:Jos on joutumass JOPOLLE niin kannattaa tehdä helvetin nopeasti jonkinsortin ryhtiliike. Ylä-aste ei ole mikään erityistä aivokapasiteettia vaativa oppilaitos. Ja eihän JOPO ole mikään erityisluokka tai helpotettu varsinaisesti, vaan se on tarkotettu käytöshäiriöisille ongelmatapauksille. Ylä-asteella ei saada tuhottomasti läksyjä eikä se ole mitenkään haastava (koska se on pakollinen ja kaikkien on se hyväksytysti suoritettava). Katso nyt peiliin ja mieti missä vika.

      Mä olen nyt pienluokalla, ja joutumassa jopolle ihan vain sen takia että jouduin viettämään tässä kasiluokan alussa pari kuukautta psykiatrisella osastolla jossa opiskelu ei oikein onnistunut. Muuten mä oon aina pärjänny koulussa ihan normaalisti..

      fag_

      16.04.2013 18:15

      (5/8)

      jennac:Itekki sain mahdollisuuden hakea ens vuodeks JOPOlle, ja hainki..koska koulu menny 8lk päin persettä suoraan sanottuna.

      Eli siis mä oon jäämässä luokalle nii pystyn luokalle jäämisestä huolimatta suorittamaan peruskoulu 1.5v JOPOlla, ku normiluokalla se olis se 2v. Mun ymmärryksen mukaa (JOPOn opettaja selitti)

      -Ei läksyjä

      -Pienempi ryhmä

      -enemmän työssäoppimisjaksoja (TET)

      -Enemmän opintoretkiä, tutustumisia eri yrityksiin jne.

    • miettikää

      Että sitten yksi 8 keskiarvon nuori sijaisperheestä, jolla ei ole käytösongelmia laitetaan tuollaiseen luokkaan. Mielestäni ketään nuoria ei pitäisi luokitella JoPo -luokkalaiseksi. Opettajat auttamaan luokkiin, eikä nuoria erilleen muista!

    • coolaus

      Miksi näitä Mankolan Jopo-luokkalaisia ei esitellä julkisuudessa samalla tavalla, kuin muita Jopo-luokkalaisia? Onko heissä jotain erityistä? Onko heidän joukossa paljon lastensuojelun piirissä olevia nuoria? Lastensuojelun piirissä olevia nuoria saa esitellä aivan vapaasti mediassa, eikös Mankolan JoPo tiedä sitä. Teidän toiminta näyttää paljon synkemmältä, kun ei ole koskenlaskua eikä cooleja kansanedustajia eikä muita sellaisia irokeesi-myöhäis keski- ikäisiä cooleja opettajia. Mankola mukaan! kait teilläkin on lastensuojelulapsia ja sijoitettuja lapsia porukassa.

    • tasaneikäy

      Mankolaan riittää tulijoita ilman mainostustakin. Siinähän on useita lastensuojelulaitoksia vieressä. Pienillä paikkakunnilla sen sijaan opettajien pitää heittäytyä COOLEIKSI PELLEIKSI, jotta varmistavat työpaikkansa. lasta saatetaan joutua vaaniman jopa 2 -vuotta, jotta hänet saadaan JoPo -luokkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4040
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3912
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      607
      3814
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      18
      2548
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      77
      2401
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      334
      2036
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      124
      2015
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1859
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1539
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1392
    Aihe