Ihmisen ja simpanssin DNA kaukana toisistaan

TieTotuusElämä

Yleinen harhaluulo on, että ihmisen ja simpanssin DNA ovat yli 99 prosenttisesti samanlaiset. Ne ovat kyllä samankaltaiset DNA:n 'ohjelmoivalta' osaltaan, mutta tätä geenistöä on vain n. 3 % koko genomista.

Loppuosa, jota kehitysoppineet ovat harhaanjohtavasti kutsuneet roska-DNA:ksi (joka siis uusimpien tutkimusten valossa ei olekaan roskaa, vaan sillä on oma solujen säätelytehtävä) on vain 42 prosenttisesti yhtäläinen simpanssin kanssa.

Näistä löydöistä ei saa puhua, koska se romuttaisi koko evoluutioteorian. Joten hyshys.

http://www.ibtimes.com/junk-dna-makes-humans-different-chimpanzees-scientists-650595

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ldkgjljg

      Evoluutioteoriahan oli romu jo syntyessään. Siihen ei usko kuin vajakit.

    • fghjfghjfhj
    • al_jabr

      Aikaisemmin nimitettiin koodaamatonta DNA:ta roska-DNA:ksi siitä yksinkertaisesta syystä, että sen tarkoituksesta ei tiedetty mitään.

      Oletus oli jo alkujaan liian rohkea, sillä se ei oikein sopinut evoluutioteoriaan. Jos koodaamaton DNA olisi ollut roskaa, sen toistaminen solun jakautumisessa olisi kuitenkin ollut eliön energiaa kuluttavaa, joten se olisi kilpailussa vähentynyt. Kuitenkin suurin osa DNA:sta on juuri tätä koodaamatonta.

      Viime aikoina on ruvettu näkemään, miten tämä DNA vaikuttaa muun DNA:n käyttäytymiseen. Veikkaan, että olemme laajan tutkimuksen alkuvaiheessa. Ettei vain suorastaan Pandoran lipasta olisi avattu.

      • Olen samaa mieltä. Biologian saralta tuntuu tulevan jatkuvasti hyvin paljon uutta tutkittavaa. Biologiassa vasta harvojen lajien genomi on sekvensoitu ja niistäkään lajeista ei tiedetä edes toiminnallisten geenien funktioita lähellekään täsmällisesti, saati sitten, mitä se "toimimaton" DNA toimittaa.
        Ihmisessä elää enemmän bakteereja kuin omia soluja ja suolistobakteerien vaikutuksesta ihmisen terveyteen aletaan vasta nyt olla edes jotenkin hajulla.
        Tutkittavaa riittää.
        Tällä ei kuitenkaan ole minun käsittääkseni mitään tekemistä sen kanssa, pitääkö evoluutioteoria paikkaansa vai ei.
        Taisi olla Krauss, joka kirjassaan "Oleta pyöreä lehmä" kertoi, miksi hänestä tuli fyysikko. Kemia kun on aivan liian monimutkaista ja biologia vielä paljon monimutkaisempaa. Fysiikka on niihin nähden helppoa. David Mermin ( ei Feynman) sanoi kavanttifysiikasta : "Turpa kiinni ja laske" :D

        No itse en ole ollut varsinaisesti edes fyysikko. Alempi korkeakoulututkinto "insinööritieteissä" ja pitkään jatkunut kiinnostus luonnontieteisiin ja tieteen historiaan.


      • Epäjumalienkieltäjä

        Minäkin olen ihmetellyt mistä nämä kaatuiluseurojen esirukoilijat ovat keksineet, että tlke-DNA olisi joku evoluutioteorian todiste tai sen pohjalta tehty oletus? Kysymysten on havainnosta, että DNA:sta suuri osa on sellaista, jolle ei löydy selvää tehtävää. Kun tutkimus (ei rukoilu, taikominen tai kielillä puhuminen) etenee, niin yhä suuremmalle osalle löytyy tehtävä, mutta jo nyt on selvää, että esimerkiksi toistuvajaksoiselle DNAlle - jossa lyhyt emäsjakso toistuu tuhansia kertoja - ei löydy mitään tehtävää.

        Eikä tilke-DNA tietenkään poista mitenkään ihmisen ja simpanssin genomin samankaltaisuutta. Ero simpanssin ja ihmisen perimän välillä on pienempi kuin ero simpanssin ja gorillan välillä.


    • Elämä_voittaa

      Näin opetetaan evoluutioon uskovia:

      In terms of their entire genome, human and chimp are very very similar. However, the exact percentages vary (I've seen estimates from ~85 to ~90something) depending on the way the sequences are studied. To be on the safe side, you should say that they share 99% similarity at the gene level and leave it at that.

      Viimeinen lause suomeksi: "Ollaksesi turvallisella puolella sinun tulisi sanoa, että ne (DNA:t) jakavat 99% samankaltaisuuden geenitasolla ja jättää asia siihen.

      Totuus kielletään. Näin toimii evoluutioteoria.

    • ggjgjjg

      Joo, evoluutioteoria on katala sielunvihollisen salajuoni. Se on manattava pois tiedemiehistä iankaikkisesti ja kouluissa on alettava opettaa tiedettä sellaisena kuin se oli varhaiskeskiajalla. Myös ristiretket ja noitaoikeudenkäynnit on aloitettava kiireesti uudelleen.

      • makroevoonhuono

        Tuohon löytyy kyllä ihan järkeväkin vaihtoehto. Karsitaan evoluutioteoriasta oletukseksi osoittautunut makroevoluutio ja säilytetään se, mikä oikeasti on tieteellistä faktaa. (koska sitäkin on). Otetaan makroevoluution tilalle teoria älykkäästä suunnittelusta. Lääketiede pääsisi kehittymään, geenitutkimuksen palaset loksahtaisivat paikalleen, ihmiskunnan ymmärrys kasvaisi ja kulttuurit rikastuisivat. Tässä on avain ihmiskunnan hyvinvointiin.


      • sinäootyksinkertainen
        makroevoonhuono kirjoitti:

        Tuohon löytyy kyllä ihan järkeväkin vaihtoehto. Karsitaan evoluutioteoriasta oletukseksi osoittautunut makroevoluutio ja säilytetään se, mikä oikeasti on tieteellistä faktaa. (koska sitäkin on). Otetaan makroevoluution tilalle teoria älykkäästä suunnittelusta. Lääketiede pääsisi kehittymään, geenitutkimuksen palaset loksahtaisivat paikalleen, ihmiskunnan ymmärrys kasvaisi ja kulttuurit rikastuisivat. Tässä on avain ihmiskunnan hyvinvointiin.

        Tai pakataan kamppeet ja paetaan vuorille paimentamaan lampaita. Niinhän sitä kressutiedettäkin tehdään.


      • gggjgj

        Lampaiden paimennus olikin paljon parempaa aikaa luonnon kannalta. Ennen teollista vallankumousta ei ollut saastumista eikä ihmisen aiheuttamaa lajikatoa. Tiikereitä oli sata kertaa enemmän kuin nykyään. Luonnon kannalta Newton, Darwin ja kumppanit olivat katastrofi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1555
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1384
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1285
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1248
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1166
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1106
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe