Isälle muutto

Appp

Olen jo pidemmän aikaa miettinyt että haluaisin muuttaa isäni luo. Olen siis kohta 15vuotias tyttö. Vanhempani erosivat kun olin ihan pieni suunnilleen 2v . Äidilläni on uusi miesystävä ja hänen kanssaan lapsi. Perheessäni on (aikuisilla siis) ongelmia alkoholin kanssa ja isoveljeni on myös täysi ikäinen niin he kännäävät viikonloput meillä kotona. Vieraitakin saattaa tulla tänne aina. Minua ahdistaa hirveesti se asia ja että pääsee vasta 3 yöllä nukkumaan. Arkipäivänäkin he juovat mutta eivät ole kännissä. Viimeksikin isäpuoleni hyökkäsi isoveljeni kaverin kimppuun ja hakkasi tämän. Järkytyin tästä niin paljon että rupesin miettimään tätä asiaa ihan tosissaan kunnolla. En ole puhunut äitini kanssa tästä muutto ajatuksesta koska en tiedä miten kertoisin äitille sen niin että hän ei loukkaantuisi. Äitini on kyllä minulle todella tärkeä mutta alkoholi on ongelma! Ja sitten vielä isästäni että en ole hänen kanssaan paljon tekemisissä mutta mielummin siellä kun täällä... Isälläni on naisystävä ja 10vuotias lapsi ja isoveljeni joka nyt on täysi ikäinen niin hän on asunut siellä joskus niin siellä olisi yksi ylimääräinen huone minulle. Ajattelin jos nyt alkaisin käymään isälläni enemmän ja sitten voisin asian ilmaista jotenkin..? Ahdistaa apua :(

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kerrannuori

      Mene isälle. Huonommaksi asiat tuskin menevät. Voit vapaasti ilmaista asian äidillesi ja päättää jo itse missä haluat olla. Itse nostin kytkintä kotoa 16 vuotiaana ja menin töihin. Jos kuitenkin käyt koulua on ensiarvoisen tärkeää että saat rauhallisen ja tasapainoisen paikan jossa olla. Äitisi on alkoholisti ja se koskettaa ikävä kyllä kaikkia läheisiä. Ole avoin asian kanssa ja tee selväksi että et enää kaipaa sellaista elämääsi. Olet arvokas ja kykenevä päättämään asioistasi. Voimia ja onnea matkallesi.

    • kurjuutta_kaikkialla

      Juttele isälle asiasta. Mitä nopeammin, sen parempi.

      Toinen juttu, mikä pitäisi tehdä, on hoitaa apua tuolle pikkusisaruspuolelle, joka asuu alkoholistiperheessä. Ottaisitko ihan itse yhteyttä lastensuojeluun? Löydät yhteystiedot kotikaupunkisi nettisivulta. Isän kanssa voisit myös keskustella tästä lastensuojeluasiasta. Hän ei tosin välttämättä ole halukas puuttumaan exänsä perhe-elämään sen enempää kuin sinun osaltasi.

      Jos tuntuu vaikealta aloittaa keskustelu isäsi kanssa, näytä hänelle vaikka tämä kirjoittamasi viesti tai kirjoita hänelle kirje, johon purat ajatuksiasi.

      Rohkeutta ja jaksamistahan tämä kaikki vaatii, eikä tuollaista taakkaa toivoisi yhdellekään lapselle tai nuorelle kannettavaksi, mutta jo pelkästään tekstin perusteella uskon, että sinusta on tähän. Anna mennä. Ole rohkea.

    • ÄLÄMISSÄÄNNIMESSÄ

      Ajatuksena kaunis mutta en suosittele ottamaan lastensuojeluun yhteyttä. Se on saatanan juoni rikkoa perhe sen kaikilla tasoilla. ÄLÄ siis ota yhteyttä lastensuojeluun. Se tuhoaa välinne ja siteenne. Menet isällesi etkä sekoita muita teidän soppaanne. Kukkahattutädit yrittävät kaikkensa mutta älä lannistu.

    • Appp

      Huomenna sanon äidilleni että tahdon muuttaa isäni luo ja puhun viikonloppu kännäämisestä. Siis perheeni on kyllä työssäkäyviä ihmisiä mutta alkoholia menee joka päivä enemmän kun yksi kalja. :o mielestäni ennen ei ollut näin. Lastensuojeluun en halua ilmoittaa . Myös vähän pelottavaa kysyä isältä koska tosiaan hän ei ole minulle nii läheinen vaikka asuukin viereisellä paikkakunnalla.

    • Toimii-se

      "Ajatuksena kaunis mutta en suosittele ottamaan lastensuojeluun yhteyttä. Se on saatanan juoni rikkoa perhe sen kaikilla tasoilla."

      Meillä on täysin päinvastaisia kokemuksia. Teini heittäyti täysin mahdottomaksi ja saimme tilanteen rauhoittumaan vapaaehtoisella huostaanotolla. Täysin mahdottomasta teinistä tuli sitten lopulta ihan vastuullinen ja akateeminen aikuinen. Oletusarvo oli vankilakierre ja huumeet, vaan toisin kävi. Ilmeisesti shokkihoito muiden erityisnuorten seurassa tepsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe