Olen 33 ja ulosotossa miljoona. Mitään järkeä elää

Näin_seMenee

Moikka!

Olen yrittäjämies (entinen) ja sain elämäni todella solmuun nuoresta iäastä huolimatta. Aloitin työt kun valmistuin ammattikorkeakoulusta 21 vuotiaana, tein päivä ja iltatöitä kunnes avioiduin 30 vuoden tietämissä. Rahaa tuli mukavasti. Sitten ahneuksissa perustin yrityksen. Alkuun meni hyvin. Mutta olin liian optimistinen, palkkasin paljon väkeä yms. oli ympäri suomen projekteja sadat tuhennet pyöri tililläni joka viikko/kuukausi.

Sitten vaan epäonnistuin. Tuli ongelmia lähes kaikken viranomaisten kanssa. Henkilökohtaista velkaa jäi ja yritysvelkaa. Henkilökohtaista velkaa on niin paljon että en voi maksaa sitä takaisin vaikka kuinka tekisin töitä, jos nyt en lottovoittoa saa. Saisin heti töitä monen moista. MUTTA on kuule suuri motivaatio ongelma kun tuo ULOSOTTA vie "kaiken"

Laskin että muutaman euron kannattaa per päivä jos menen akateemisiin töihin tai tienaan mitään.

Minulla on lapsia ja niistä maksaisin ns. elatusmaksut (olemme eronneet).

Tämä on se loukku. Jos laskee, että saisin velat (henkilökohtaiset anteeksi) ja menisin töihin niin verojen kautta valtio voittaisi huomattavasti rahaa mutta systeemi on rakennettu niin, että toiminnimiyrittäjät ei saa epäonnistua. Siksi varoitankin kaikkia, että ei ikäpäivänä kannata laittaa toiminimeä!

--
Meitä luottotiedotomia on suomessa noin 500 000 tuhatta eli jokaisessa Hgin bussissa 3 kappaletta (jos 30 hengen bussi)

24

235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elää_piruuttain_vaan

      On järkeä kuluttaa valtion varoja ja tehdä "pikku" jekkuja :D

    • henkinenpääomatärkein

      Ei rahan takia kannata elämäänsä kadottaa. Hanki velkasaneeraus. On sinne Kreikkaankin heitetty vähän enemmän kuin sinun miljoona. Olet ainakin yrittänyt. Kyllä sinulle vielä elämä ja sen myötä ilo tulee.

    • vittuako-valitat

      ratkaise asiasi.

    • oletarvokas

      Tiedän paljon ihmisiä jotka ovat joutuneet velka ongelmiin. Niiden ei kannata tehdä töitä vaan korkeintaan olla siinä 9e "orjatyössä" eli kuntouttavassa työtoiminnassa ja työkokeilussa. Eikait ne sun etuuksia voi ainakaan viedä??? Kannattasko sunki olla vaan työttömänä ja aina joskus jossain "harjoittelupaikoissa"? Kun saat sossu ja työttömyystukia niin sulle jää vielä rahaa vuokran jne jälkeen että voit tehdä ihan normaaleita asioita. Vai onko tilanteesi niin paha että sulla on omaisuutta ja että et saa mitään ennenkuin olet käytännössä myynyt kaiken? Onhan se iso muutos elämässä mutta ihminen on ihmeellinen ja se kyllä selviää vaikka mistä ja sopeutuu. Älä murehdi äläkä ota tätä elämää kovin vakavasti vaikka oiskin jäänyt miljoona velkoja.

      Minä ainakin nostan sulle hattua! Ajattele mitä sinä olet tehnyt! Olet tehnyt yrityksen työllistänyt ihmisiä ja antanut heille työtä ja toimeentuloa ja olet tosissasi yrittänyt ja omalta osaltasi olet antanut rakentavan panoksesi Suomen puolesta kun nyt on kriisi ja tuo mitä olet tehnyt sitä ei parane väheksyä yhtään! Moni ei olisi uskaltanut edes yrittää.

      Jumalan silmissä sinä olet varmasti hyvä ihminen...

      Elämäntilanteet muuttuu aikansa kutakin niinkuin sanotaan ;) Yritä löytää niitä vaikka vain pieniäkin positiivisia asioita ne antaa voimaa ja muista et todellakaan ole ainut joka on omasta mielestään epäonnistunut. Ei se raha ole elämässä pääasia... Loppupeleissä kun jokainen aikanaan lähtee niin ei täältä mitään saa mukaan ja kaikki on samalla viivalla.

      Jumalan siunausta sinulle ja jatka vaan sitkeästi elämässäsi eteenpäin tuetaan jokainen toisiamme.

    • jopjo

      Kunnioitan yrityksen perustamista vaikka se menisi konkkaan.

    • pakkosinnitellä

      Minulla sama juttu, viiskyttonnia velkaa valtiolle, ideoita olisi vaikka muille jakaa mutta kun on velkajärjestely päällä ja luottotiedot mennyt niin ei ole mahdollisuuksia yrittää, tuo velka on tulppana kaikelle mitä haluaa suunnitella tulevaisuuteen. Eikä Te-toimisto tarjoa muuta kuin orjatöitä.

      • Onhan-niitä-muitakin

        työmaita kuin Suomi. Ulkomailla löytyy töitä vaikka millä mitalla, jossakin päin maailmaa...
        Ja jos ei löydy, sittenhän voi työllistää itse itsensä.


    • Jo-vain

      Sen minkä taakseen jättää, sen eestään löytää.

      Mulla meni kaikki 90-luvun lamassa. Ei jäänyt muuta kuin velkaa. Nyt taas on rahaa ettei paskalle taivu. Muutama vuosi sinnittelyä, ja hieman viisastuneena. Siinä se.

    • apuatarjolla

      Voisiko nimim. jo-vain antaa vinkkiä miten pääsit veloistasi muutamassa vuodessa.

      Takuu-säätiöltä voi hakea apua. Kunnan velkaneuvojat ja seurakuntien diakoniatyöntekijät ovat yhdyshenkilöitä sinne.

      • jo-vain---

        möin kaiken mitä oli enää jäljellä... omistusasuntoa myöten... ja kaiken mistä sai rahaa, ylimääräåinen auto, vene, etc... sitten ei ollut muuta kuin velkaa.... siitä sitten töitä jatkamaan, en lopettanut työntekoa missään vaiheessa... minulla toki velat oli pankille, ei kenellekään muulle, eli en ollut ulosotossa enkä konkurssissa, sovin asiat pankin kanssa...
        sitten vähintään 300 tuntia kuussa töitä... siitä se pikkuhiljaa alkoi helpottamaan...
        kunnes jossakin vaiheessa alkoi helpottamaan... olisko tuossa mennyt vajaa 10 vuotta, en muista, ei kiinnosta.. nykyiset asiat kiinnostavat enemmän ja se ettei tee samoja virheitä enää, koska ainakin mulla homma oli täysin omaa syytä, kuvittelin talouden olevan pelkkää merkkiä .... työhullu olin ennen lamaa ja olen edelleenkin, nyt olen vain tarkempi omista rahoista...


      • jo-vain---
        jo-vain--- kirjoitti:

        möin kaiken mitä oli enää jäljellä... omistusasuntoa myöten... ja kaiken mistä sai rahaa, ylimääräåinen auto, vene, etc... sitten ei ollut muuta kuin velkaa.... siitä sitten töitä jatkamaan, en lopettanut työntekoa missään vaiheessa... minulla toki velat oli pankille, ei kenellekään muulle, eli en ollut ulosotossa enkä konkurssissa, sovin asiat pankin kanssa...
        sitten vähintään 300 tuntia kuussa töitä... siitä se pikkuhiljaa alkoi helpottamaan...
        kunnes jossakin vaiheessa alkoi helpottamaan... olisko tuossa mennyt vajaa 10 vuotta, en muista, ei kiinnosta.. nykyiset asiat kiinnostavat enemmän ja se ettei tee samoja virheitä enää, koska ainakin mulla homma oli täysin omaa syytä, kuvittelin talouden olevan pelkkää merkkiä .... työhullu olin ennen lamaa ja olen edelleenkin, nyt olen vain tarkempi omista rahoista...

        unohtui, oli velkaa verottajalle, mutta niiden loisten kanssa tein sopimuksen jonka mukaan maksoin velat pois...


    • rakentaja5

      Aina on järkeä elää, sitä eikannata kyseialaistaa. Jos et saa velkoja maksettua niin ei kannata sillä omaa surutaakkaa lisätä. Voit ajatella että olet ainakin parhaasiyrittänyt. Yritä' yrityssaneerausta ja laita joskus vaikka lotto vetämään. Tsemppiä kuitenkin !

    • veivaaja_pulinen

      Mitääh, onko joku niin tauno ettei tajua laittaa jotain veroparatiisiin piiloon pahan päivän varalle, vaikka harmaan talouden pyörittämistä varten jos kerran miljoona velan/velat hankkii. Niinhän tuo tekee mätä hedelmäkin, sillon jo piitkästi yli sata miljaardia siellä piilossa ja mätä hedelmä uskovaiset kantaa joka vuosi hurmoksessa lisää sille taxfreesattavaksi, myös tää meiän entinen gummisaapasvirma pyöritteli sieltä käsin loiston päivinään ihan kohtalaisen suurta toimintaa.
      Ajatteles nyt tahvo jos sääkin oisit laittanna sinne yli puol miljoonaa piiloon ja täällä site jäiski yli miljoonavelat mitä väliä. Nostelisit vaan sieltä tuottoja ja käteisellä pyörittelisit touhuilujas, siitähän koittaisivat sitten sun setelitukkuas olla tonkimassa että mistäs tällaiset rahnat - eihän tuota käytännössä kukaan tule utelemaan. Näinhän täällä tekee isommatkin, miksei sitten pienemmät perässä samalla kuviolla.

      • Hei-Siiri

        paljonko sulla on veroparatiiseissa dollareita tai ruplia ???


    • Serfius

      Suomi on täynnä velkaisia persaukisia. Elät vain sitä elämää.

    • Anna_mennä

      Kaveri. Tuo ei ole kuule mittään. Tutki vähän asioita ja voit järjestää elämäsi ihan mukavaksi. Ei numeroitten takia kannata lakata elämästä. Sulla on vain yksi elämä ja kaikesta päätellen olet käyttänyt sen tähän mennessä ok. Miksi nyt lopettaa?

    • puliveivariko

      En mää vaan ole hankkinut miljoonavelkoja - ainakaan vielä - mistä olis sitten kannattanut siirräyttää sinne piiloihin huomattava osa. Mitä väliä siinä vaiheessa jos niskassa joka tapauksessa useiden miljoonien velat, miksi ei sitten saman tien heitä aivan överiksi. Monimutkaisten yritysjärjestelyitten taakse vaan taxheaveniin piiloon niin ettei pirukaan ota niistä selvää, mitä on ja missä. Jos mulla olis vielä puhtia jäljellä tuommoisiin vaadittavia määriä, saattaisinpa tehdäkin.
      Hallintarekistereissä olevia osakeomistuksia ei tarvitse selvitellä kellekään, mitään tiliä niistä ei joudu tekemään mihinkään eikä ainakaan tähän maahan. Siitä vaan nostelee sitten sinne veroparatiisitilille osinkkot - taxfreena tietenkin - ja käy ne sieltä riittävän usein nostelemassa käteisenä ulos ja rahtaa tänne tai elelee jossain muualla niillä.

    • On kyl tosiaan toiminimi huono vaihtoehto miljoonabisnekselle.

    • NiinpäNiinJaJoo

      Auttaisiko muutto ulkomaille, kenties EU:n ulkopuolelle? Jos olet ollut menestyvä yrittäjä, niin eiköhän sitä koulutusta, osaamista ja kielitaitoa sen verran riitä, että uusi elämä aukeaisi esimerkiksi ausseissa?

      Joskus muinaisella 90-luvulla moni lähti jenkkeihin, jonne velkojien kädet eivät ulottuneet, eivätkä jenkit katsoneet jotain miljoonan velkoja syyksi luovuttaa henkilöä entiseen kotimaahansa.

      Jenkeissähän noi velkahommat menevät muutenkin eri tavalla. Muistaakseni he tuntevat henkilökohtaisen konkurssin, minkä jälkeen pöytä on pyyhitty ja voi aloittaa alusta. Suomessa sen sijaan henkilö kiikkuu loppuelämänsä löyhässä hirressä, jos ei sitten saa 15 vuoden päästä jotain velkajärjestelyä, jossa siinäkin ongelmia voi tulla eteen, jos velkojat sattuvat olemaan känkkäränkkiä.

      Se lienee selvää, että jollain miljoonan veloilla taitaapi yrittämiset olla yritetty. Tuollaista velkaa ei maksella takaisin ilman mittavaa taustatukea ja toisaalta ulosotto pitänee huolen siitä, että mitään eväitä uuteen alkuun ja velanmaksukykyyn ei tule eikä tipu.

      Velkaorjuus lienee lähellä totuutta. Jossain Kaukoidässä systeemi on sellainen, että velka periytyy, eli lapset ja lapsenlapset maksavat omalla nahallaan ilmaista työtä tehden kaikki korotkin, mitkä isoisän velka on aikoinaan kerryttänyt. Suomen systeemi alkaa liipata tässä suhteessa mielestäni ihmisoikeusrikosta.

    • skarppaa

      Lähde ulkomaille ja onnistu uudella yrityksellä. Sinulla on vain yksi elämä, joten meinaatko käyttää sen ruikuttamiseen ja kotona makaamiseen?

      • rsgeheq

        itse asiassa emme elä vain yhtä kertaa - tiedoksi.


    • tzemppausta

      Jos ap:lla on ihania lapsia, heidän avulla jaksaa elää. Uskon, että kevät 2016 on sinulla jo valoisampi.

    • kikkelis

      mitäs ryssit asias.kikkeliskokkelis niin..täältä ei säälipisteitä heru :P

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      326
      3672
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1679
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1435
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1260
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      56
      1243
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      192
      1198
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe