Umpikujassa

Ikävätilanne

Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä kolme vuotta ja nykyään naimisissa. Nyt olemme puhuneet yhteisen talon ostamisesta ja sellainen on jo löytynytkin. Kaupat pitäisi tehdä tällä viikolla, mutta nyt minuun on iskenyt epävarmuus. Mieheni on ollut varsinainen casanova ennen minua ja jopa minun aikanakin alussa jolloin petti minua. Naisia on tullut ja mennyt jatkuvasti. Nyt en vaan tiedä uskallanko luottaa mieheeni niin paljon että hankin hänen kanssaan jotain näin suurta yhdessä. Jos jossain vaiheessa en kuitenkaan halua enää hänen kanssaan elää vaikka nykyään kaikki on suht kohdallaan. Minulle on alunperin ollut hyvin vaikeaa hyväksyä hänen periaatettaan että jokaisen naisen kanssa saa mennä sänkyyn jos nainen suostuu. Hän on ollut aiemmin 10 vuotta naimisissa, erosi ja ehti viettää super railakkaita poikamiesvuosia neljä vuotta ennenkuin tapasi minut ja ei sitten voinut jättää tätä naistenkaatoa edes silloin kun me jo seurustelimme. Asiat on tosiaan päällisin puolin nykyään ihan ok, mutta silti tämä tunne kaivertaa sisintä. Mieheni luulee, että olen antanut anteeksi hänen idioottimaisuutensa, mutta kun asia ei ole niin. Nyt kun on tälläiset isot päätökset kohdalla niin itse huomaan sen kuinka epävarma hänen suhteensa olen.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monta.mieltä

      Jos sinulle on ok, että mies juoksee edelleenkin vieraissa, niin jatka suhdetta. Se nimittäin jatkaa, ja sinä sidot itsesi siihen vielä tiukemmin kun hankitte yhteistä omaisuutta. Ei ihmiset muutu.

      Eri asia sitten, onko sillä sinulle oikeasti väliä, että muitakin saa olla. Jokainen määrittelee itse, mikä on sopivaa ja mikä ei.

      Joka tapauksessa tee sellainen sopimus, ettei sinulle tule ongelmia erotilanteessa, jos haluat nyt jatkaa suhdetta.

      • MitäMieltä

        Miksi halusit mennä naimisiin?
        Mitä saat suhteestanne?
        Mikä olisi erilaista jos ette olisi yhdessä?

        Itse neuvon sua eroamaan ja jättämään talo ostamatta!

        Mies siis edelleen ajattelee, että jos nainen suostuu seksiin, niin sitä saa panna. Ja hän on pettänyt sua suhteen alussa... Miksei siis tekisi niin koko ajan. Kyllä moni nainen antaa.

        Hänhän ei suoranaisesti kadu, vaan oikeuttaa asian.

        Ei kannata hajottaa itseään pettävän puolison kanssa.

        Talon oston jälkeen mies pettää sua 110% varmasti. Silloin hän on sitonut sinut tilanteeseen josta et pääse "niin helposti" livahtamaan vaikka hän panee eri naisia.

        Kumpi kosi? Mieskö (haluaa sitoa sinut, alistaa) vai sinä (pelkäsit hänen menettämistä).

        Onneksi heräsit ajattelemaan asiaa nyt. Älä pakota itseäsi ostamaan taloa. Et sinä oikeasti halua. Et muuten miettisi asiaa nyt. Kannattaa erota.


    • Ihan kuin olisin lukenut tämän saman aiemminkin... No, naimisiinmenoko ei ollut iso päätös?

    • keddu

      Tiedät sisimmässäsi että mies tulee sinua pettämään heti kun teillä menee vähän suhteessa huonosti. Hän ei selvästi osaa ajatella että seksi ja rakkaus olisi mitenkään samaan asiaan liittyviä vaan seksi ilmeisesti on hupia siinä missä joku leffassa tai hierojalla käynti.

      Mikä lie saanut sinut menemään tuon kanssa naimisiin noin lyhyessä ajassa, mutta kannattaa kyllä tehdä päätöksiä johonkin piakkoin. Ei kannata sitoa itseään talovelkahelvettiin jos tuntuu että mies herkästi lähtee viettiensä vetämäkai.

    • Marga-Reeta

      Olet kuitenkin avioitunut, joka on se kaikkein suurin ja merkittävin päätös elämässä. Lähtökohta on, että liitossa ollaan, luotetaan, sitoudutaan, ollaan uskollisia tai sitten ei... kannata avioliitossa olla ollenkaan, jos noita määritelmiä ei pysty täyttämään.
      On erittäinkin ymmärrettävää, että luottamus on kokenut haaksirikon miehen asenteen ja epäkelpojen puuhastelujen vuoksi. Varsinkin, jos mies on edelleen suvaitsevainen avioliiton ulkopuolisiin suhteisiin. Sellainenhan ei passaa ollenkaan!
      Jos talokaupoille ryhdyt, on sinun otettava selvää ja sovittava vaikka kirjallisesti, kuinka menetellään mahdollisen avioeron sattuessa. Puoliksihan yleensä kaikki menee, niin velat kuin talot.
      Pidä puolesi, jos sinulla on omaa omaisuutta sijoitettuna enemmän talohankkeeseen, että se seikka tulee huomioiduksi, jos ero tulee eteen.

    • mahtavaadonissulla

      Minkä ihmeen takia sä mietit talokauppoja tuollaisen adoniksen kanssa? Onko sulle ihan sama vaikka välillä vierasta tuikkasee? Jos se ei sua haittaa niin siitä vaan. Muista kuitenkin avioehto tehdä viimeistään talokaupan yhteydessä jos et sitä aikaisemmin ole älynnyt vaatia.
      Kyllä mä vaan ihmettelen, mikä saa ihmisen menemään avioon miehen kanssa, joka panee kaikkia antavaisia naisia. Oletko ajatellut, minkämoisia tauteja mies voi sinuun tartuttaa? Ei tuollaiset tyhmyrit muista tai halua kortsua käyttää kuitenkaan.
      Mielenkiintoista olisi tietää, miksi sä menit hänen kanssa naimisiin ja minkä ikäinen olet?

    • pijpåwklpåe

      Hetkinen... Olet mennyt naimisiin sen miehen kanssa. Se tarkoittaa sitä, että olet luvannut rakastaa myötä- ja vastamäessä. Samoin mies sinua. Se että olet mennyt naimisiin, on myös tarkoittanut sitä, ettet kanna menneitä enää taakkana mukaan liittoonne. Annoit anteeksi, se siitä. Niin kauan luota mieheen, kun ei luottamusta menetä.

      Vaikea ottaa kantaa siihen että mies petti suhteenne alussa. Kenties silloin suhteenne ei ollut vielä kovin vahvalla pohjalla... Alkuvaiheessa sattuu useammin niitä "vahinkoja" kun on sinkkuna elellyt, ja naisia/miehiä tarjolla. Elämä on. Nyt mies on kuitenkin sitoutunut sinuun, ja vuorostasi sinä haluat pilata sen sillä, ettet luota? Jos suhde sitten kaatuu, niin ei se johdu siitä että mies joskus petti, vaan siitä että sinä et luota. Muista se.

      Vasta jos mies pettää sinua nyt, avioliittonne aikana, niin lakkaa luottamasta.

      • MitäMieltä

        Luitko AP:n tekstin kokonaisuudessaan? Mies on edelleen sitä mieltä, että jos nainen suostuu seksiin, niin silloin saa panna.

        Sinustako pitää pysyä avioliitossa, jossa AVIOmiehellä on tällainen periaate??

        Kyllähän tuo on avioliiton irvikuva.

        AP ei ehkä ole aiemmin arvostanut itseään riittävästi tai luottanut itseensä ja omiin päätöksiinsä.

        AP kirjoittaa selkeästi että ajattelee asiasta toisin. Hän taitaa olla miehen vietävissä, koska avioon asteli tuo tieto rinnassaan.

        Minusta on erittäin hienoa, että AP ryhtyi ajattelemaan asiaa viimeistään nyt. Ennen talovelkaa.

        Talo on aina hankalampi myydä pois kuin kerrostaloasunto.


      • eioleapnsyy

        Minä uskon, ettei mies ole karvoistaan päässyt. Panee edelleen jokaista antavaista naista vaikka onkin varattu. Ei mies ilmeisesti tyhmä ole vaan niin viisas, että peittää jälkensä ap:ltä.
        Mä luulen, että ap sisimmässään tietää, ettei mies ole luotettava. Avioliitto ei uskolliseksi ketään tee jos ei itse sitä halua. Kovasti ihmettelen, mikä saa naisen avioitumaan miehen kanssa, joka selkeästi ilmaisee halunsa vieraisiin naisiin. Voisitko ap vähän valottaa että miksi vihille menit ja noin lyhyellä tuntemisella?
        Tyypillinen tilanne monessa liitossa on juuri tuo, että annetaan muka anteeksi toisen pettäminen mutta asiaa ei käsitellä kunnolla loppuun asti. Se jää kalvamaan mielen pohjalle vaikka miten yrittäisi olla ajattelematta asiaa.


      • vaivahinkoja

        Vai sattuu vahinkoja? Pettäminen ei ole koskaan vahinko vaan ihan tietoinen teko. Auton alle jäädään vahingossa. Vieraaseen sänkyyn ihan tarkoituksella.


      • edellinen
        MitäMieltä kirjoitti:

        Luitko AP:n tekstin kokonaisuudessaan? Mies on edelleen sitä mieltä, että jos nainen suostuu seksiin, niin silloin saa panna.

        Sinustako pitää pysyä avioliitossa, jossa AVIOmiehellä on tällainen periaate??

        Kyllähän tuo on avioliiton irvikuva.

        AP ei ehkä ole aiemmin arvostanut itseään riittävästi tai luottanut itseensä ja omiin päätöksiinsä.

        AP kirjoittaa selkeästi että ajattelee asiasta toisin. Hän taitaa olla miehen vietävissä, koska avioon asteli tuo tieto rinnassaan.

        Minusta on erittäin hienoa, että AP ryhtyi ajattelemaan asiaa viimeistään nyt. Ennen talovelkaa.

        Talo on aina hankalampi myydä pois kuin kerrostaloasunto.

        Luin kyllä, mutta en ymmärtänyt niin, että mies olisi sitä mieltä, että saa pettää. Vaan niin, että sinkkuna ollessaan toimi tuon periaatteen mukaisesti, ja eli siksi "villiä aikaa". Näin minä sen ymmärsin. Ja ap taas on sitä mieltä, että edes sinkkuna ei saisi hypätä kenen tahansa sänkyyn.

        Toki jos mies on sitä mieltä, että haluaa avoimen avioliiton, niin parilla on iso ero näkemyksissään. Siinä takauksessa kovasti ihmetyttää, miksi ovat menneet naimisiin... Siitä valinnasta ap:nkin on kannettava vastuu. Joko korjaa liittonsa tai eroaa sivistyneesti. Mutta tuollainen "en luota mutta olemme silti yhdessä" ei tee hyvää kummallekaan.


      • edellinen
        vaivahinkoja kirjoitti:

        Vai sattuu vahinkoja? Pettäminen ei ole koskaan vahinko vaan ihan tietoinen teko. Auton alle jäädään vahingossa. Vieraaseen sänkyyn ihan tarkoituksella.

        Tietoinen tavallaan, eli kyllä se on väärä vahinko. Mutta harvoin niin tietoinen, että tekijä on punninnut asiaa kunnolla ja ajan kanssa. (Toki joskus niinkin.) Mutta esimerkiksi suhteen alussa monilla on sellaista aikaa, jolloin toisen mielestä jo seurustellaan, mutta toisen mielestä vasta tapaillaan, eikä olla vielä oikein puhuttu siitä, minkä verran ollaan jo halukkaita tai valmiita sitoutumaan. Joskus jopa toinen saattaa painostaa toista jo sitoutumaan, vaikka toinen haluaa edetä rauhassa. Näissä tilanteissa toisella saattaa olla vielä muidenkin kanssa sutinaa. Se on normaalimpaa kuin silloin, jos suhde on jo ns. vakiintunut.

        Kyllä minulla ja miehelläni oli ensimmäisen vuoden aikana kun tunsimme, sutinaa myös muiden kanssa. En ole kysellyt, eikä mieskään. Ei kuulu meistä kummallekaan. Mutta toki jos olisi joustamaton ja omistushaluinen, ja jos minulla ei olisi muita sutinoita ollut, voisin syyttää että mies petti minua suhteemme alussa... En niin tee. Siitä ei mitään iloa olisi.:)

        Sen sijaan siinä vaiheessa kun ollaan vakiintuneesti yhdessä, ja jopa naimisissa, niin a) täytyy olla uskollinen ja b) täytyy luottaa. Molemmat rikkeet ovat yhtä pahoja. Sitä siis sanon, että jos ei kerran mitään tietoa nyt ole siitä, että mies tällä hetkellä pettäisi, niin ainoa joka nyt väärin toimii on ap, joka ei silti mieheensä luota.

        Edelleen: miksi sellainen pariskunta on mennyt naimisiin, kun ei luottamusta ole? Tuskin kukaan naimisiin pakotti.

        Itse meinasin pilata nuorempana pitkäaikaisen suhteeni sillä, että en luottanut. Joskus parikymppisenä exä petti minua jossain lomareissulla. Katui, pyysi anteeksi yms. Minä valitin, olin epävarma, mustasukkainen, kyylä, tutkin puhelimen... Yhdessä halusin kuitenkin pysyä. Koko homma meni miehelle todella raskaaksi. Muistan yhä kun hänen äitinsä tuumasi minulle että: Kyllä "Kimmo" toimi todella väärin ja loukkasi sinua pahasti. Mutta nyt tähän on tultava loppu. Jos jatkatte yhdessä, sinun on hypättävä viivan yli ja luotettava. Ei "Kimmo" voi mennyttä enää muuttaa."

        Se oli hyvä herätys minulle. Päätin luottaa, vanhat jätettiin taakse. Oli kulunut tarpeeksi aikaa, ja halusin antaa suhteellemme mahdollisuuden. Yhdessä olimme 8 vuotta, eikä koskaan mies enää pettänyt. Erosimme myöhemmin ihan muista syistä. Jos tuona aikana olisin koko ajan epäillyt miestä, suhde olisi loppunut todella lyhyeen. Joten te epäluuloiset turhasta syyttelijät: kantakaa oma vastuunne parisuhteessa, jos ette halua työntää miestä pois! Jos koko ajan epäillään kuitenkin, niin lopulta samahan se on pettää, eikös. Itse en ainakaan jaksaisi sitä, jos minua epäiltäisiin koko ajan. Ei kukaan jaksaisi.


    • onneasiltitovotan

      Voisin ap sanoa, että luottamuksen saaminen takaisin pidemmässä suhteessa voi olla äärettömän vaikeaa ja joskus jopa mahdotonta. Puhun kokemuksella ja vaikka kyseessä ei ole pettämistä niin luottamuksen voi todellakin menettää. Ja kuten aloituksessasi jo mainitsitkin niin ihminen ei välttämättä tee sitä pahuuttaan vaan hän ei vaan pysty olemaan sinun tapauksessasi pettämättä tai ylipäätään valehtelematta.
      Eli minun neuvoni niin surulliselta kuin se kuulostaakin on lähteä lipettiin ennenkuin kumppanisi loukkaa sinua pahemmin, voi olla helpompaa varhaisessa vaiheessa, vaikka muutoin pahalta tuntuisikin. Tai sitten hyväksyt hänen käyttäytymisensä. Voittehan te toki yrittää asioita vielä puhumalla selvittää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe