TE-toimisto muuttaa antamiaan lausuntoja

harmistunut

Sain toukokuussa kahden kuukauden karenssin ja tänään kelalta kirjeen, jossa pahoiteltiin päätöksen virheellisyyttä ja pyysivät suostumustani päätöksen oikaisuun. Työkkärissä oli siis elokuussa herätty siihen, että heidän antamansa päätös oli ollut virheellinen. Kahden kuukauden karenssin sijasta uusi päätös oli korjattu kolmeksi kuukaudeksi. Joudun siis maksamaan takaisin tuon yhden kuukauden.

Pitääkö minun antaa suostumukseni tähän? Virhehän ei ollut minun vaan olin selvittänyt asian määräajassa kohdilleen. Miksi virkailija käy yli kolme kuukautta myöhemmin tietojani läpi ja korjaa aiemmin antamaansa lausuntoa? Onko työttömällä mitään lain kohtaa tai oikeusturvaa, johon voin vedota? Kahden kuukauden karenssikin oli pitkä "rikkeeseeni" nähden, kolme on jo kohtuuton.

17

819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 167-176

      Sentään pyysivät suostumustasi, ennenkuulumatonta. Oliko pyynnössä mainittu hirttävätkö vai ampuvatko ellet suostu, tai jotain muuta uhkailua?
      Lausunto sinänsä ei ole vielä päätös mutta karenssipäätös on. Ja sen muuttamiseksi asianosaisen vahingoksi on saatava hallintolain mukaan suostumus. Yleensä Te-toimisto ja muutamat muutkin köyhienpotkijat eivät välitä hallintolaista tipaakaan ja korjaavat töppäyksensä laittomasti ilman asianaoasaisen suostumusta.

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030434#L8
      "Päätöksen korjaaminen asianosaisen vahingoksi edellyttää, että asianosainen suostuu päätöksen korjaamiseen. "

      ÄLÄ SUOSTU!! Eivät mahda mitään. Kannattaa kuitenkin vastata ja TODISTETTVASTI kieltää "virheen" korjaaminen. Voi olla että muuten tulkitsevat asian niin että olet suostunut.

      • ulosotossa.sen.jälkeen

        Haha.. samalla tavalla varmaan kannattaa hoitaa kaikkien muidenkin velkojien vaatimukset laskujen maksamisesta. Sanoo vain että en maksa. Niinkö sinä teet?


      • juupajuusto

        Eiköhän tässä nyt ole vähän eri asia kyseessä..


    • harmistunut

      Suurkiitos tästä! Mihin TE-toimiston virkailijan toiminnasta voi tehdä valituksen?

      • 167-176

        Kanattaa tehdä kantelu esim. Eduskunnan oikeusasiamiehelle tai Valtioneuvoston oikeuskanslerille jotka tutkivat homman laillisuuspuolen.
        http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/kantelu/index.htx
        http://www.okv.fi/fi/kantelu/

        TE-toimisto saa sieltä "kivoja kysymyksiä" johin vastaaminen on pois kyykytysenergiasta. Saavat ehkä moitteita mutta jatkossa joutuvat toimimaan laillisesti samankaltaisessa tilanteessa.

        Voi olla että onistuvat jotenkin tuossa takaisinperinässä mutta se vaatii TE-toimistolta paljon byrokratiaa. Joutunevat hakemaan päätöksen purkua hallinto-oikeudesta ja kun pistät hanttiin koko ajan niin muutama vuosi siinä tulee korotonta maksuaikaa. Älä päästä heitä helpolla, ei hekään ketään helpolla päästä.

        Jos kysyvät syytä siihen miksi et suostu päätöksen muuttamiseen niin siihen ei kannata eikä tarvitse vastata mitään. Korkeintaan voit kiistää molempien päätösten laillisuuden.

        Kassa tai Kela ovat tuossa se taho joka perii takaisin. Älä suostu mihinkään sopimukseen tai yhtään mihinkään muuhunkaan ja viivyttele aina viimeiseen päivään jos jotain kysyvät. Aikoinaan Kela minulta peri asumistukea takaisin, sain viivyteltyä 3 vuotta ja kaiken lisäksi vakuutusoikeus puolitti maksettavan määrän. Kela lähetti takaisinperinnästä kirjeen jonka lopuksi oli vaihtoehtoina osamaksu ja kertamaksu, viivasin molemmat vaihtoehdot yli ja kirjoitin isolla EN MAKSA.

        Tuossa kannattaa käyttää byrokraattien omia keinoja, viivyttely, tarkentavien kysymysten esittäminen yms. Koska tuo takaisinperija ja TE-toimisto ovat vastapuoli niin yhtään sanaa minkä suustaan päästävät ei kannata uskoa ja vaatia kaikki kirjallisena, keskustelut kannattaa äänittää. Ei ole kiva olla ilkeä mutta joskus se on tarpeen.


      • mikä.oli.syy

        Kysyisin mikä oli tuo rike mistä sait ensin 2 kk ja sitten 3 kk karenssin? Syitä kolmen kuukauden karensseihin ei paljon ole. Käytännössä melkeinpä oma irtisanoutuminen.


    • yhdtytyty

      Vaikka et antaisi suostumustasi, päätös tullaan silti muuttamaan. Ilman suostumusta Kela poistattaa päätöksen työttömyysturvan muutoksenhakulautakunnassa. Kun sieltä aikanaan tulee poistopäätös, Kela ryhtyy takaisinperintäprosesstiin. Kela antaa asiasta uuden päätöksen, joka on siis TE-toimiston uuden lausunnon mukainen. Kela tekee myös takaisinperintäpäätöksen sekä tarjoaa sinulle mahdollisuutta maksusuunnitelmaan. Voit valittaa kummastakin päätöksestä, siis sekä karenssipäätöksestä että takaisinperintäpäätöksestä. Varsinaisiin takaisinperintätoimiin Kela ei saa ryhtyä ennen kuin karenssipäätös ja takaisinperintäpäätös ovat lainvoimaisia. Jos valitat kummastakin aina Vakuutusoikeuteen saakka, tässä menee pari vuotta. Mutta läpi valituksesi ei tule menemään.

      • 167-176

        Eii muutoksenhakulautakunta niminen "pellekerho" voi purkaa lainvoimaista päätöstä, eikä se muutenkaan ole niin helppoa kun kuvittelet.
        http://www.kho.fi/fi/index/asiointikhossa/ylimaarainenmuutoksenhaku.html

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021290#L11P10
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960586#L11P63
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960586#L11P64

        "Päätöksen purkua haetaan korkeimmalta hallinto-oikeudelta. Korkeimmassa hallinto-oikeudessa vireillä olevan asian ratkaisemisen yhteydessä voidaan siihen liittyvä päätös purkaa ilman hakemusta tai esitystä.

        Purkua on haettava viiden vuoden kuluessa siitä, kun päätös sai lainvoiman. Samassa ajassa on suoritettava purku ilman hakemusta tai esitystä. Erityisen painavista syistä voidaan päätös purkaa määräajan jälkeenkin."


      • yhdtytyty

        Työttömyysturva-asiat eivät kuulu korkeimmalle hallinto-oikeudelle vaan työttömyysturvan muutoksenhakulautakunnalle ja vakuutusoikeudelle.


      • 167-176
        yhdtytyty kirjoitti:

        Työttömyysturva-asiat eivät kuulu korkeimmalle hallinto-oikeudelle vaan työttömyysturvan muutoksenhakulautakunnalle ja vakuutusoikeudelle.

        Lainvoimaisen päätöksen purkaminen kuuluu KHO:lle. Purku on aivan eri asia kun päätöksestä valittaminen ja ei todellkaan mene helposti läpi. Päätös on saanut lainvoiman ja tuomio lusittu, turha on enää itkeä TE-toimiston sen perään. Yrittävät jollain kepulikonstilla saada suostumusta mutta ei sekään riitä lainvoimaisen päätöksen purkamiseen.


    • kunhankysyntätä

      Mistä tiedät? Oletko kokenut saman vai KELA:n tai TE-toimiston virkailija?

      • yhdtytyty

        En ole Kelan enkä TE-toimiston virkailija, mutta työskentelin aikaisemmin työttömyyskassassa. Prosessi menee juuri noin kuin kuvasin.


    • tttttttteeeeeeekkkkk

      Tuntuu tosi oudolta, että viranomaisilla ei Suomessa lausuntoja (käytännössä päätöksiä) tehdessään ole mitään vastuuta. Jos kertomasi pitää paikkaansa, ei ihmisellä esim. KELA;aa ja TE-toimiston päätöksiä vastaan ole mitään sanomista. Sillä ei siis ole mitään väliä, vaikka ihminen olisi tehnyt kaiken oikein ja kyseessä virkailijan virhe?? Olen ihmeissäni!

    • Sinun pitää todistaa asia Kelalle, hehän ovat sinulle liikaa maksaneet ja ylimaksua ovat perimässä takaisin. Sinun pitää liittää lausuntoon oman lausuntosi lisäksi kotiisi saamasi tosite TE-toimistolta, jossa he ovat ilmoittaneet sinulle sinun saaneen 2kk karenssin. Jos sinulla sitä ei ole vaan olet lähinnä ollut pelkällä oletuspohjalla, että se karenssi on 2kk, olet heikoilla. Voit sopia sen jälkeenkin Kelan kanssa ylimaksun takaisinmaksamisesta.

      Kannattaa ensi kerran olla kieltäytymättä ottamasta yhteyttä TE-keskuksen osoittamaan kurssihakuun tai työpaikan hakuun, niin säästyt karensseilta.

    • apapapap

      Ei ollut kohdallani kyse kieltäytymisestä. Sanoinhan, että vika ei ollut minun. Virkailija antoi väärän lausunnon kohdallani! Teki siis virheen, mutta ei suostu korjaamaan virhettään.

      • uuu64

        Valtiovallan virkailija on aina oikeassa. Turha valittaa, sillä voit vain hävitä. Käytä tuo kallisarvoinen aika sen sijaan vaikka metsässä sieniä keräämässä, sillä elämä on lyhyt.


      • 167-176
        uuu64 kirjoitti:

        Valtiovallan virkailija on aina oikeassa. Turha valittaa, sillä voit vain hävitä. Käytä tuo kallisarvoinen aika sen sijaan vaikka metsässä sieniä keräämässä, sillä elämä on lyhyt.

        "Valtiovallan virkailija on aina oikeassa."
        Luuserin velliperseen puhetta. Toki tuo väärässä oleminen pitää todistaa mutta virkailijan ei tarvitse todistaa mitään, joissain oikeus- ja sivistysvaltioissa tuokin asia on toisin.

        Siksi aina kun on virkanilkin kanssa tekemisissä kannattaa virkanilkin mielivaltaisen ja laittoman virkatoimen varalta kerätä todisteita. Nuo todisteet voivat olla asiakirjoja, keskustelujen äänitteitä, puhelujen tallenteita, valokuvia ja vaikka viedoita. Virkanilkin kanssa käydyn keskustelun saa äänittää ja vaikka videoida siitäkin huolimatta vaikka virkanilkki yrittäisi laittomasti kieltää tallentamisen. Äänittämisestä ei tarvitse eikä usein kannata edes kertoa virkanilkille etukäteen eikä ihan heti sen jälkeenkään vaan vasta sitten kun "rähinä" alkaa.

        "Turha valittaa, sillä voit vain hävitä. "
        Kantelun ja/tai rikosilmoituksen tekemisessä ei ole mitään hävittävää eikä hävettävääkään vaan pelkästään voitettavaa. Huonoimmillaankin nuo voi johtaa vain kantelun tutkimatta jättämiseen tai syyttämättäjättämispäätökseen. Puheet kunninloukkausjutuista noissa asioissa ovat perättömiä koska virkanilkin virkatoimia saa arvostella mutta esim. ulkonäköä ei vaikka naam olisikin ihan norsunvitun näköinen kuten se usein onkin.

        "Käytä tuo kallisarvoinen aika sen sijaan vaikka metsässä sieniä keräämässä, sillä elämä on lyhyt."
        Tyypillisä velliperseen neuvoja tuokin, aikaa kyllä riittää ja pimeä aika sen kun lisääntyy ja silloin ei sieniäkään voi kerätä. En ottaisi minkäänlaisia neuvoja ajankäyttöni enkä minkään muiden tekemisieni suhteen kaltaiseltasi luuserilta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe