Kuka vetää porukkaa maailmaan? Säilynkö itse?

PahenevatAjat

Viime aikoina yhä kiihtyvämmällä vauhdilla porukkaa on valunut ulos Jumalan valtakunnasta. Miksi? Etenkin nuorempien kohdalla on ollut jo pidempään havaittavissa huolestuttavaa vuotoa. Niin kutsuttu remonttiryhmä ja sosiaalisen median voima on ollut myös varmasti voimakkaana vaikuttimena, sekä sosiaalisen median kautta alunperin nousseet kriittiset kirjoitukset liikkeestämme, jotka ovat olleet usein hyvinkin sensaatiohakuisia. Televisioon, radioon ja lehtien palstoille on päästetty uskosta erkaantuneita kertomaan, kuinka autuasta oli jättää elävä usko, jota tosin ei kutsuta noissa tuolla nimellä vaan elävä usko nähdään lähinnä vain perinnäissääntöinä ja kulttuurisena asiana, jotka monet ovat niin tuomitsemassa suvaitsemattomiksi. Median tekemissä jutuissa, myös Ylen tekemissä paistaa usein voimakkaasti asenteellisuus. Jumalan valtakunta halutaan kukistaa. Jumalan lasten keskinäinen rakkaus halutaan hajoittaa. Ja tuntuu, että siinä on ilmeisesti onnistuttukin ja nyt dominoefektin lailla porukkaa on alkanut jättämään uskojaan.

Jo pikainen selaus vaikkapa omaan ystäväpiiriin kertoo karua kieltään. Vielä 2006 valtaosa kavereistani oli vanhoillislestadiolaisia uskovaisia. 2008 vuoteen mennessä muutama oli jättänyt uskon. vuonna 2009 kavahdin sitä, kun eräs kavereistani totesi, että kyllä hän on edelleen vanhoillislestadiolainen ja haluaa kulkea joukon mukana, muttei vain usko henkilökohtaisesti Jumalaan, etenkään raamatun kertomaan Jumalaan. Haluaa kuulua vain perinteen vuoksi ja sen takia, kun näki kuitenkin tässä liikkeessä hyvää.
2010 vuonna oli paljon uutisointeja meikäläisistä, pedofiliasta, asioiden käsittelystä ja hoitokokouksista. Tämä agnostikko-vl luopui kokonaan liikkeestä. 2010 vuosi oli yleistä hämmennyksen aikaa. Itekin välillä lankesin epäuskoon. Sain kuitenkin sopia syntejäni anteeksi ja jatkaa Jumalan lasten joukon mukana. vuonna 2012 oli alkanut erkaantuu selkeesti ns. liberaalien ryhmä. Omista kavereistani noin 5 prosenttia kuului tuohon. Se tuntui isolta ryhmältä. 2014 vuonna alkoi sitten kunnolla rymistä. Liberaalien määrä kasvoi, ja jopa ateisti-vl:ien. Eli vanhoillislestadiolaiseksi itseään kutsuvia, jotka ovat tunnustaneet, etteivät usko kuitenkaan Jumalaan. kavereistani jo 20 prosenttia oli kieltänyt uskon, tai alkanut vaatii "lievennyksiä" seurakuntaoppiin.
Ja mitä nyt 2015. Kavereistani jo 40 prosenttia on maailmassa. Ja on kokonaisia perheitä, vanhempiakin ihmisiä liukunut maailmaan ja remonttiryhmä on yhä voimakkaampana keskuudessamme. Mutta kuka on se suurin voima, joka porukkaamme hajoittaa? Pelkään, että tätä menoa Jumalan lasten joukko hajoaa lopulta kokonaan. En enää itsekään usko ympärillä olevien vanhoillislestadiolaisten aitoon uskovaisuuteen, kun vääränlaiset opetukset yms. ovat niin voimakkaina ympärillämme. Harvat tuntuu enää sitoutuvan siihen, mitä seuroissa meille opetetaan. On vain ajan kysymys, milloin opetus muuttuu myös rauhanyhdistyksillä. Vielä sitä ei ole päässyt tapahtumaan, kun puhujia on sitä mukaa vapautettu tehtävistä, kun ollaan huomattu, että ääni on muuttunut toisenlaiseksi! Ehkä sitten viimeistään, kun enemmistö on liberaaleja, ääni seurakunnassakin voi muuttua toiseksi. Pysynkö minä sellaisen muutoksen keskellä sitten enää uskovaisena?

32

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Viime aikoina yhä kiihtyvämmällä vauhdilla porukkaa on valunut ulos Jumalan valtakunnasta."

      Tarkoitatko OIKEAA Jumalan valtakuntaa vai VALHEELLISTA SRK:n "jumalan valtakuntaa"?

    • Erkaantunutveeäl

      Ensinnäkään vanhoillislestadiolaisuus ei ole uskonto vaan elämäntapa, jos luopuu tuosta elämäntavasta ei tarkoita että olisi luopunut uskosta.
      Veeäl kulttuurissa on paljon hyvää jos on huonoakin niinkuin kaikissa kulttuureissa mutta ilman tähän kulttuuriin kuulumistakin voi olla uskovainen sillä eikös usko ole henkilökohtainen asia, ei se vaadi kuulumista johonkin tiettyyn ryhmään.
      Jumala kutsuu ihmistä henkilökohtaisesti, jos tähän kutsuun vastaa on silloin perinyt taivasten valtakunnan.
      Vanhoillislestadiolainen valtakunta ei ole tae taivasten valtakunnasta.

      • Sivusta.seuraaja

        En minä ainakaan vanhoillisena ajattele, että kuuluisin johonkin liikkeeseen ja sitä kautta olisin uskovainen. Ei ei ei. Minä olen uskovainen, en vanhoillislestadiolainen. Meitä vaan kutsutaan sillä nimellä, jotta ihmiset tietäisivät keitä me olemme.


    • 181634

      "Televisioon, radioon ja lehtien palstoille on päästetty uskosta erkaantuneita kertomaan, kuinka autuasta oli jättää elävä usko, jota tosin ei kutsuta noissa tuolla nimellä vaan elävä usko nähdään lähinnä vain perinnäissääntöinä ja kulttuurisena asiana, jotka monet ovat niin tuomitsemassa suvaitsemattomiksi."

      Niinhän se usein tuntuu... Meille ihmisille on tyypillistä hakea syy jostakin muusta kuin itsestämme tai läheisistämme. Jo paratiisissa Adam sanoi, Tuo vaimo, jonka minulle annoit... ja Eeva sanoi: "Käärme..." On hyvin helppoa hakea syytä muista.

      Vähän ihmettelen tuota sanavalintaa: "kuinka autuasta on jättää elävä usko..."
      Elävä usko on niin ihana asia, ettei ihminen sitä noin vain jätä. Kuitenkin ihmisen usko saattaa muuttua kuolleeksi uskoksi aivan hetkessäkin.

      Sellainen hetki voi olla esimerkiksi, kun ihminen hyväksyy synnin harjoittamisen itselleen, vaikka Pyhä Henki muistuttaa siitä oman tunnon kautta. Kyllä tällainenkin ihminen on Jumalan lapsi ja armosta osallinen, mutta vihollinen saattaa ottaa häneltä uskomisen oikeuden pois tuon lankeemuksen vuoksi. Tälläinen ihminen on hyvin altis vajoamaan syvemmälle. Seuraava askel on, että hän uskoo vihollisen valheen: "Kyllä silti voi olla uskovainen, vaikka.... jne. Ihminen vaipuu yhä syvemmälle epäuskoon. Hän pitää kuitenkin yllä uskovaisen kulisseja.

      Tätä asiaa on sanottu joskus sisälliseksi lankeemukseksi.

      Jeesus puhuu tästä kymmenen penningin vertauksessa. Tuo ihminen on siis huoneessa, mutta on tullut näkymättömäksi. Hän on vaimolle, (seurakunta), yhtä arvokas, kun näkyväkin penninki. Kynttilä sytytetään, (Jumalan sana), ja lakaistaan huonetta sisään päin, (Jumalan sanan saarna), niin penninki kilahtaa. Jumalan Sana saa löytää tuon ihmisen. ihminen huomaa ulkokohtaisen ja tekopyhän elämänsä ja huomaa sen, että hänellä ei olekaan öljyä lampussa. Jumala kuitenkin johdattaa hänet uskomaan evankeliumin ja hänen uskonsa saa uudistua. Jne.

      tällaiset kadonneet penningit pitävät uskoa ulkokohtaisena tapaoppina, sillä sisäinen uskon elämä ja kilvoitus on heiltä loppunut.

      En itse ole vanhoillislestadiolainen, mutta ymmärrän asian näin.

    • RaamatunTotuus

      Ahdas taivaaseen vievä portti ei sovi kuin harvoille. :(

      • 21812

        Joo...

        Se on ahdas monelle vl:llekin. Siinä kun riisutaan pois niin pahuus, kun pyhyyskin ja ihmisestä tulee aivan tyhjä ja alaston.

        Siitä portista ei voida viedä sisäpuolelle edes vuosikymmenien kilvoitusta, suurta perhettä, talkootyötä, suviseuroissa käymisiä, eikä mitään. Kaikki oman vanhurskauden rääpäleet on riisuttava.

        Paisunut sydän, (vähän parempi usko kun muissa joukoissa), on leikattava.

        Omanvanhurskauden pöyhtyri on riisuttava. Mutta myös viinapullo ja korttipakka on heitettävä pois, jne.


    • tsosijk

      Suurimpia syitä vanhoillislestadiolaisuuden jättämiseen ovat pakkosynnytysoppi, kielto naida toisin uskovia, kielto avioitua uudelleen avioeron jälkeen sekä kohtuuton talkootyö.

      • OlaviVeli

        Kyllä pakkosynnytysoppi SRK-liikkeen maksimoimiseksi on aina SRK-siionissa nähty autuuden ehtona. Oppi ei muutu.


    • kiinnäkatseJeesukseen

      Et varmasti eksy kun vain uskot Jeesuksen sanat ja tottelet niitä ja et katso mitä ihmiset tekee ja miten heidän tekemien valintojen kautta tapahtuu ympärilläsi.

      KATSO JEESUKSEEN, LUE SANAA !!!! niin vahvistus. 1938 käännös on turvallinen ja tunnettu !Syö elämänleipää.Lue Raamattua.Ei yksikään kirkkokunta pelasta ,vaan Jeesus Kristus.Tässä evankeliumi, jonka Jeesus on antanut vietäväksi.Markus 16.Lue apostolien teot ja sitten Johanneksen evankeliumi.Rukoile vahvistusta ja että ymmärrät lukemaasi. Jos et ole täyttynyt Pyhällä Hengellä vielä ,vaan olet synnit pyytänyt ja saanut anteeksi eli olet Jumalan lapsi ja Jumala on Sanansa ja Pyhän Henkensä kautta sinut uudestisynnyttänyt, niin sinun tulee saada myös Pyhän Hengen kaste.Lue raamattua, älä niinkään kuuntele ihmismielipiteitä.Lue Raamattua ja tunne Jumalan Sana ja Jumalan Voima, niin et eksy.

      15. Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
      16. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
      17. Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä,
      18. nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi."
      19. Kun nyt Herra Jeesus oli puhunut heille, otettiin hänet ylös taivaaseen, ja hän istui Jumalan oikealle puolelle.
      20. Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta.

      Apostolien teot 19:2-6
      2. Ja hän sanoi heille: "Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun te tulitte uskoon?" Niin he sanoivat hänelle: "Emme ole edes kuulleet, että Pyhää Henkeä on olemassakaan".
      3. Ja hän sanoi: "Millä kasteella te sitten olette kastetut?" He vastasivat: "Johanneksen kasteella".
      4. Niin Paavali sanoi: "Johannes kastoi parannuksen kasteella, kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, se on, Jeesukseen".
      5. Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen.
      6. Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki, ja he puhuivat kielillä ja ennustivat.

      https://www.youtube.com/watch?v=tRF74OLGac0

    • Druivanbelux

      Autuuden ehtoja lisää: Vain Kok. tai KEPUA sopii äänestää, TV-ohjelmia (asialisia) sopii katsoa kunhan sen tekee netin tai esim. älypuhelimen kautta, E-liikkeen kaupoissa ei sovi käydä.

      VL-seurakuntapapit sen sijaan saavat ilman saatanalle heittämistä ev. lut. seurakunnissa vihkiä eronneet, toimia alttarilla naispappien kanssa, toimia kastepappina avokummien kanssa. Myös VL-kanttorit toimivat em. kaltaisissa yhteyksissä. Miksi näin toimivat VL-tyypit ei tule osallisiksi "epäuskon synnistä", jos pelkkä KD-äänestäminen tai TV-katsominen sen tekevät...

    • Tässätotuus

      "Ja on kokonaisia perheitä, vanhempiakin ihmisiä liukunut maailmaan ja remonttiryhmä on yhä voimakkaampana keskuudessamme. Mutta kuka on se suurin voima, joka porukkaamme hajoittaa?"

      Hoitokokousvääryydet ja pedofilia on yhteisössä hoidettu niin heikosti ja epärehellisesti, että rehelliset ihmiset näkevät, ettei se uskonyhteisö, johon luotti ja uskoi, ole enää hengellinen koti/luottamuksen arvoinen. Hoitajat ja pedofiilit ovat yhteisön hajoittajia. Heidän epärehellisyytensä on aiheuttanut ja aiheuttaa edelleen hirvittävää pahennusta. Kaikki puhujatkaan eivät ole oikeassa hengessä. Kokoaako Jumala nyt uskovaisia helmoihinsa, pois väärähenkisten hoitajien vaikutusvallasta?

      • hidoistahan

        on jo 30-40 vuotta :-)


      • Oretna1
        hidoistahan kirjoitti:

        on jo 30-40 vuotta :-)

        Ei ajan kuluminen poista sitä, ettei hoitokokousvääryyksiä ole korjattu siinä laajuudessa kuin ne ovat tapahtuneet. SRK:n johtokunnan ja työvaliokunnan harhaan menoa ei ole myönnetty. Hoitokokousvääryydet on laitettu yksittäisten hoitomiesten tilille.


    • Herrapelastaaomansa

      Nosta pääsi ylös, meidän vapautuksemme on lähellä!

    • 20ja3

      Ei tarvitse huolehtia siitä, kuka vetää porukkaa maailmaan. Kyllä Jumala pitää omistaan huolen, on omiensa kanssa joka päivä, maailman loppuun saakka. Porukkaa lähtee, koska eivät voi Jumalan kutsumusta katsoa ylen.

    • tysa

      Loppuu ne vaikeudet, itsensä huonoksi tuntemukset,kielletyllä alueella liikkumisen tunteet arjessa, seuraamisen tuntemukset,ahdistukset,Jumalan Terve nyökkäilyt kaupassa ilman sanoja, riittämättömyyden tuntemukset yms. Huomaat että maailmassa on muutakin kuin kielletyt asiat rauhanyhdistyksellä. Hyvää työviikkoa kaikille.

    • Resonssi

      Viime aikoina on ollut kieltämättä surullisen paljon uskosta luopuneita! Ja tuntuu, että näitä uskonsa kieltäjiä on koko ajan enemmän ja enemmän. Hämmennystä aiheuttaa runsaasti myös avoimesti syntielämän puolesta puhuvat uskovaiseksi itseään nimittävät vanhoillislestadiolaiset. Työpaikallani on kolme vanhoillislestadiolaista minun lisäksi ja minua hämmensi todella paljon, kuinka nämä puhuivat homo- ja lesboavioliittojen puolesta. Eihän uskovainen voi niitä kannattaa! Toki voimme kunnoittaa toisella tavalla ajattelevia, mutta syntiä emme voi kannattaa ja peukuttaa sen puolesta!!!

      Viime aikoina siionissammekin on tapahtunut rivijäsenten keskuudessa huolestuttavaa maallistumista. Jotku ovat ottaneet korvakorureijät. Eivät tosin kehtaa pitää korvakoruja ry:llä, paitsi muutamat (joita ei enää tervehditä tietenkään Jumalan terveellä). Nämä synnin luvallisuudessa elävät tervehtivät tosin toisiaan hyvinkin äänekkäästi Jumalan terveellä, vaikka toisella roikkuisi korvissa korvakorut!

      Voiko uskovainen nykyään kiroilla työpaikalla? Hämmentävä tilanne tuli vasta työpaikan taukohuoneessa, kun työkaverit alkoivat puhumaan lestadiolaisuudesta. Sanoivat, että ainakin tämä tämä ja tämä työkaveri ovat vanhoillislestadiolaisia, mutta eivät niitä tiukimpia. Osallistuvat kuulemma pikkujouluihin jne. Itselläni teki miel sanoa, että nämä eivät kyllä elä niin, kuin raamattu opettaa ja miten vanhoillislestadiolaiset kristityt oikeasti uskovat. He ovat luopioita. En saanut suutani auki. Pelkäsin, että minä olisin saanut kamalan likaryöpyn niskaan ja työkavereiden vihat kaupan päälle. Tätä vanhanaikaista uskoa kun ei tunnuta tänä päivänä arvostettavan, niin kuin vielä kymmenisen vuotta sitten. Silloin uskovaiset tunnettiin rehellisinä ja luotettavina työkavereina ja heitä haluttiin töihin alalle kuin alalle! Ajat ovat muuttuneet, valitettavasti :(

      • Pudis54

        Voinko korjata hieman. Vanhoillislestadiolaiset on aina tunnettu kaksinaamaisina valehtelijoina eikä suinkaan rehellisinä. Töissä vetävät toista roolia ja omiensa parissa toista. Töitä ovat toki osanneet tehdä, siinä olet oikeassa.


      • Ensinnäkin, aika rehellinen kirjoitus.
        Uskon kieltäminen on kuitenkin seikka, joka tarvitsee tarkennusta.
        Ei ole uskon kieltämistä, jos eroaa lahkosta, vaan erilaista tartuntapintaa etsimällä löytää Jeesus ja lähteä seuraamaan, mielellään kastamisen jälkeen Häntä.
        Lestadiolaisuus ei ole autuus, vaan seurakunta ongelmineen seurakuntien joukossa.
        Tämä palsta on ollut apuna tuhansille, jotka ovat löytäneet Jeesuksen ja pelastusvarmuuden.
        Tuo, mistä kerrot hämmennyksestä synnillisestä elämästä, on totisinta totta.
        SRK on luonut oman raamatun, on suuria syntejä, oli yleisesti hyväksytty saarnamies talon emännän makuukamarissa, huumeena tupakan addiktiot, sekä pedofiliat.
        Kaiken nämä kiellettiin VL ominaisuuden valehtelun kautta.
        Se on kuitenkin suurin sudenkuoppanne.
        Totuus on Jeesuksen yksi kolminaisuus;
        Minä olen tie, TOTUUS ja elämä.
        (Joh 14,6) valeheteliat eivät peri Jumalan Valakuntaa.
        Jae jatkuukin; Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.
        Ei kuitenkaan lestadiolaiset ole ainoita synnin puolustajia, löytyy niitä muualtakin.
        Etupäässä valehtelun matkassa.
        He ovat myös ns. ”kasilla rattailla” ajelijoita, muutamaa vanhurskasta lukuun ottamatta.
        Heitä leimaa se, että käyttäytyminen muuttuu, kun tulee isompi jengi heitä, ja Sinä jäät yksin, kyllä jutut muuttuvat.
        Tämä on osaltani jokapäiväistä.
        Korvakorut ovat Raamatun mukaisia naisella, mutta miehellä hintteyttä.
        Kaksinaisuutta on myös Sinussa. Miksi erottelet ketä tervehdit ”oikein”. Ei se kuulu Sinulle.
        Ei usko Jeesukseen mene, vaikka olisi nenärengas.
        Niitä on ollut ja hyväksyttyjä Jumalan omaisuuskansan keskuudessa Lain luvalla.
        Tuo epäluulosi kiroamiseen on aiheellinen.
        Jokainen huutaa omaa Herraansa avukseen.
        Mikä paha on pikkujoulussa? Ei sitä Raamattu kiellä.
        Jos kieltää, näytä paikka?
        Kyllä se on leimannut, tuo pakanallinen käyttäytymisenne teitä hoitokokouksista lähtien, yli 50 vuotta.
        Kes.


      • melperikesitas

        Kempeleessä asui kristitty ja juutalainen, ja he kinastelivat usein uskonasioista. Kerran kristitty päätti tehdä juutalaiselle palveluksen ja pesi yöllä hänen aina likaisen Ladansa.
        Seuraavana iltana hän kuuli pihalta kitkuttavaa ääntä ja näki juutalaisen kumartuneena hänen autonsa puoleen. Kun kristitty meni autonsa luo, juutalainen seisoi siellä rautasaha kädessä ja sanoi:
        Kun sinä kerran kastoit minun autoni, päätin minä ympärileikata sinun autosi!


      • 18624

        Resonanssi kirjoittaa varmaan juuri niin, kun vl-piireissä ajatellaan.

        Kysyn nyt Resonanssilta: Onko oikein, että hylkäätte ihmisen, joka on joutunut sille sydämen tilalle, ettei enää halua noudattaa opetusta ulkomuotonsa, (korvarenkaat), suhteen? Sehän on vain yksi piirre hänessä. Se on hyvin näkyvä, ja sillä tulee hyvin huomatuksi.

        Kysyn tätä siksi, että meissä ihmisissä on paljon sellaisia syntejä, jotka eivät näy ainakaan heti päällepäin. Ne ovat yhtä vakavia, kun tuo ulkomuodon synti. Korvakorujen laittaminen.

        Oletteko koskaan koettaneet vastakkaista tapaa, jota Jeesus käytti. Hän tiesi, että nainen, joka uskaltautui vain päivän kuumimmalla helteellä Sykarin kaivolle ei ollut saattanut noudattaa elämässään Jumalan tahtoa.

        Jeesus kuitenkin aloitti keskustelun hänen kanssaan. Nainen hämmästyi, kun arvostettu juutalaismies alkaa puhumaan hänelle ja pyytääpä vielä vettäkin. Häneltä, joka tunnettiin hyvin syntisenä ja halveksittuna.

        Voisiko tuossa korvakoruasiassakin olla niin, että olisi hyvä kuunnella, mikä aiheuttaa sen, että ihminen haluaa ulkopuolisten huomiota tuolla koruvalinnallaan. Vai häpeääkö hän sitä, että on uskovainen. Sekään ei olisi ihmeellistä nykymaailmassa.

        Miten sinä, resonanssi, käyttäydyt ja esiinnyt muiden seurassa.? Jos olet nainen, niin onko sinulla pitkät hiukset? Käytätkö rintakoruja? Entä rannerenkaita? Onko sinulla ns. permanentti eli käherretyt hiukset, joita Paavali pitää turhuutena Raamatussa?

        Muistatko mitä Paavali opettaa millainen tulisi vaimojen kaunistuksen olla. Se tulisi olla käytöksessä ja sydämellisessä asenteessa.


    • 4ja5

      Resonanssi kirjoitti
      Viime aikoina siionissammekin on tapahtunut rivijäsenten keskuudessa huolestuttavaa maallistumista. Jotku ovat ottaneet korvakorureijät. Eivät tosin kehtaa pitää korvakoruja ry:llä, paitsi muutamat (joita ei enää tervehditä tietenkään Jumalan terveellä). Nämä synnin luvallisuudessa elävät tervehtivät tosin toisiaan hyvinkin äänekkäästi Jumalan terveellä, vaikka toisella roikkuisi korvissa korvakorut!

      Miten selität sen, että Venäjällä vl-naiset saavat pitää korvakoruja, ja heitä tervehditään Jumalan terveellä? Puhujaveljetkin tervehtivät näitä venakko korvakorullisia. Selitä meille hyvä Resonanssi.

      Ja selitä sekin, kuinka puhujaveli, laajasti tunnettu ja rakastettu puhujaveli, on HOMO ja vielä niin, että harrastaa homoutta. Selitä Resonanssi, miksi hän edelleen "lainaa suutaa Pyhälle hengelle", eli saaraa vl-seuroissa. Selitä Resonanssi!

      • Resonanssi

        "Miten selität sen, että Venäjällä vl-naiset saavat pitää korvakoruja, ja heitä tervehditään Jumalan terveellä? Puhujaveljetkin tervehtivät näitä venakko korvakorullisia. Selitä meille hyvä Resonanssi."

        Meillä Suomessa on Jumalan lasten keskuudessa ymmärretty, ettei meidän tarvi koristautua maailman muodon mukaiseksi, vaan kelpaamme tällaisina Jumalalle! Jos Jumala olisi tarkoittanut meille korvakorut, olisi hän luonut meille reijät korviin. Kun teet reijän, muokkaat Jumalan sinulle tekemää savimajaa. Eli toisin sanoen, et ole tyytyväinen Jumalan luomistyöhön. Toisekseen meidän kulttuuriin ei muutenkaan ole kuulunut turhat koristautumiset. Korvakoruttomuus on rakkauden neuvo ja mun mielestä on surullista, jos joku haluaa tätä rakkautta rikkoa ehdoin tahdoin. Se, että Venäjällä on korviksia, johtuu siitä, ettei Jumala ole heille vielä tätä ymmärrystä avannut. Venäjän uskovaiset joutuivat Neuvostoliiton aikana olemaan pitkänkin ajan erossa meistä, jolloin heidän kulttuurissa tapahtui muutosta, usko silti säilyi. Ja se on kallis asia!
        Uskon, että venäläisillä on aito usko sydämessään, vaikka heillä korvikset onkin. Mutta jos me laitamme korvakorut vaikka onkin ymmärrys, ettei se ole sopivaa, niin rikomme rakkauden neuvoa ja näin ollen siis teemme syntiä.

        "Ja selitä sekin, kuinka puhujaveli, laajasti tunnettu ja rakastettu puhujaveli, on HOMO ja vielä niin, että harrastaa homoutta. Selitä Resonanssi, miksi hän edelleen "lainaa suutaa Pyhälle hengelle", eli saaraa vl-seuroissa. Selitä Resonanssi!"

        En tiedä tällaista puhujaveljeä. Jumalan lapsikin voi olla homo, mutta homouden toteuttaminen ei ole sopivata uskovaiselle. Homous nähdään ristinä siinä, missä vaikkapa kamalan kurja taloudellinen tilanne, uupumus, tai joku vakava sairaus, joka hidastaa matkaa. Kaikilla meillä on ristimme. Mutta kellään ei niin suurta, etteikö sitä jaksaisi kuljettaa!


    • keskustelupalsta

      En usko että uskovaiset hajoaa jumala on luvannut pitää omistaan huolta ja nyt on ajan ilta vain harvat pelastuvat

      • Jumala ei ole luvannut pitää huolta, kun omasta kansastaan Israelista.

        1. Moos. 50:21

        Älkää siis enää olko peloissanne. Minä huolehdin teistä, teidän vaimoistanne ja lapsistanne." Näin hän rauhoitteli heitä ja puhui heille lempeästi.


    • tähtähtäh

      Helppo vastaus.
      Heikki Saaren henkioppi

      Sitä ei siedä kukaan.

      Ja kun se jatkuu edelleen..

      -----------

      Siksi kaikki lähtee

      ............

    • 17ja20

      Resonanssi vältti vastauksessaan vastaamasta kysymykseeni venäläisistä. Kerro kuitenkin, miten käy niille venäläisille aidoille usovaisille, joilla on pyhä henki sydämessä ja korvakorut korvissa, kun he kuolevat korvakorut korvissaan, ennenkuin on avautunut se, että korvakorut on syntiä. Miten heille käy viimeisellä tuomiolla, kerro pliis.
      Vl uskovaiset näkevät malkan toisen silmässä, mutta eivät äkkää, että heidän omassa silmässään on hirsi. Mieti sitä.

    • Kuka_Ny_oikeesti

      Kuka nyt jaksaa tosissaan kuljettaa lapsiaan monta kertaa viikossa "kokouksiin" tarkoitan kokouksilla: pyhäkoulua, päiväkerhoa, raamattuluokkaa, myyjäisiä ja seuroja.

      Siis tämä kaiken ns. normaalin harrastustoiminnan ja koulun lisäksi. Tai siis koulun lisäksi. (VL-ihmiset eipä oikeastaan lapsia kuskaa missään harrastuksissa koska se on käsittääkseni synniksi heillä lueteltu)

      Niin kuka nyt jaksaa noin elää - oikeesti???

    • synti

      Eihän puhdasta seurakuntaa olekaan, vaan sielä on sellaisia jolla on nimi mutta ovat kuoleet. Usko on henkilökohtainen asia, jokainen tekee vain omista synneistä parannusta ei toisten synneistä

    • lapsellinen

      Kuka vetää porukkaa maailmaan? Avauksessa kysyttiin. Isänänä voin sanoa et kätilöt vetää jos tarttee vetoapua. Yleensä syntyy maailmaan porukkaa ilman vetämistä. Tyydyttikö vastaukseni keskustelun avaajaa?

      • samalla

        Samalla toiset kokevat erityistä uskon vahvistumista rajunkin pilkan keskellä?


    • uskokaa

      Se on sielunvihollinen joka vetää:( Toivon sydämestäni ettei hän minua viettelis

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      374
      3361
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      164
      1386
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1208
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1092
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      774
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      772
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      747
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      719
    Aihe