Sm-sarja 2015-2016 ennakko sijat 5 - 8

kilpakiekko

5. KalPa
Pitkästä aikaa KalPa vahvistui. Varsinkin puolustus on parempi kuin viime kaudella ja jos tehokaksikko Nilsson Juutilainen jatkaa samaan tahtiin ja saa apuja maajoukkueessakin mukana olleelta Rantaselta niin Kalakukkojen kaupungissa on mahdollista saada aikaan ihan hyvä kausi ja tuskin on pelkoa karsintaan joutumisesta.

6. Kjt

Menetti kesken viime kauden Tanskasen ja nyt myös toisen kärkipelaajan Ollikaisen joten haasteita riittää.
Paljon on taas kiinni siitä kuinka ”Erikiipperi” liimaa kiekot. Jos maalivahtipeli toimii sekä Rozon ja Rakkolainen pystyvät hieman nostamaan tasoaan viimekaudesta ja iskemään maaleja tasaisesti, niin Kjt:n pitäisi päästä ensimmäistä kertaa pleijareihin.

7. Kuortane
Joukkueessa vaihtuvuus jälleen tietenkin suhteellisen suurta, mutta nyt mukaan on tullut myös todella nuoria pelaajia, joten Kuortane on täydellinen arvoitus sarjaan lähdettäessä. Maalivahti Keisalan onnistuttava todella hyvin jos joukkue meinaa voittoja ottaa.

8. Ilves
Kuka olisi uskonut että Ilves voi jopa jäädä sarjan hännille? Koki saman kohtalon kuin Lohja joitakin vuosia sitten, eli suurin osa pelaajista jätti joukkueen. Parkusjärvi ja muutama muukin ihan hyviä sm-sarjan pelaajia, mutta jos ei saa lisää pelaajia pikaisesti, niin lähes toivoton tehtävä noin pienellä pelaajamäärällä Ilveksellä on edessä

40

342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuurtanes

      Ei olisi yllätys jos viimeisenä majailisikin Kuortane. Ainakin tänään N 16 joukkuetta vastaan pelaajat olivat liikkeellä minä minä asenteella, joukkupelistä ei tietoakaan.

      • Hokariiii

        Mitä tuo kyseine peli päättyi?


      • rall

        Oliskohan ollu 9-0 tai jotain sinnepäin


      • Ruona

        Team kuortaneeesta erottui koukkula-suokko parivaljakko, syötöt löytyivät perille ja tiedostettiin missä kaveri menee. Maalivahdeista kumpikaan ei päässyt näyttämään taitojensa sen verran kesysti vastustaja hyökkäsi.


    • kilpakiekko

      Kalpa ensimmäisen viikonlopun jälkeen sillä sijalla kuin sen voisi olettaa olevan sarjan päättyessä. Bluesia vastaan ei ollut mitään mahdollisuuksia, mutta Kjt kahden maalin karkumatkasta huolimatta pystyi kääntämään sunnuntain ottelun 3- 2 voitoksi. Tasainen ottelu jonka olisi myös Kjt voinut voittaa, mutta maalivahti Kuusela kesti kolmannessa erässä Kjt:n rynnistyksen ja viime kauden toinen tehopelaaja Juutilainen ratkaisi ylivoimalla voiton Kalpalle. Ilves jäi lauantaina odotetusti Jypin jyrän alle, mutta voitti sunnuntaina yhden päävastustajistaan Kuortaneen jatkoajalla Parkusjärven ratkaistua pelin. Vaikka Ilvekseltä lähtikin todella paljon hyviä pelaajia niin edelleen Ilveksellä on hyviä pelaajia sm-sarjaan ja kunhan uudet pelaajat saavat vähän kokemusta sm-sarjan peleistä niin voi tapella hyvinkin paikasta pleijareihin. Kuortane nuorentui entisestään, mutta pelasi yllättävän hyvin lauantaina Hpk:ta vastaan, vaikka toki Hpk peliä hallitsikin, mutta viime kauden paras maalivahti Keisala oli jälleen hyvässä vireessä ja antoi Kuortaneelle jopa mahdollisuuden tapella pisteistä. Sunnuntaina Kuortane oli hieman odossa tilanteessa, sillä harvoin Kuortane on Ilvestä vastaan ollut hallitsevampi osapuoli, mutta maalinteko oli edelleen vaikeaa ja näin kaksi pistettä Ilvekselle.
      Kjt piti Kärppiä numerollisesti tiukoilla, vaikka Kärpät pelissä hieman parempi olikin. Ennakkoon Kjt:n päävastustajiin kuuluva Kalpa onnistui nousemaan 2 - 0 tappioasemasta 3 - 2 voittoon muutaman Kjt:n nukahduksen seuraksena, vaikka varsinkin kolmannessa erässä Kjt:llä oli ylivoimapelissä mahdollisuus kääntää peli myös voitoksi.

    • kilpakiekko

      Kalpa jatkaa sarjassa sijalla 5 johon materiaali myös riittää. Kuopiossa on menty paljon eteenpäin sillä vielä keväällä Kalpa ei pystynyt antamaan minkäänlaista vastusta Hpk:lle ja nyt vahvistunutta kerhoa vastaan pystyi pitämään pelin lukemien valossa tiukkana. Kalpan ainut tahra on tuli lauantaina jolloin Ilves onnistui viemään yhden pisteen, mutta kokonaisuutena Kalpa on avannut kauden positiivisesti. Sarjan toinen yllättäjä löytyy sijalta 6. Kuortane piti Hpk:ta tiukilla vaikka kerho peliä hallitsikin sekä voitti Kjt:n vieraskentällä. Ainut pieni miinus tuli jatkoaika tappiosta Ilvekselle, vaikka sitä peliä Kuortane hallitsikin. Bluesia vastaan ei todellisia saumoja oikein ollut vaikka ensimmäisen erän jälkeen peliä johtikin. Joukkue on todella nuori ja ollut kasassa vasta vähän aikaa niin siihen nähden on pelannut hyvin. Seitsemäntenä oleva Ilves on onnistunut viemään pisteitä Kuortaneelta ja Kalpalta, mikä on hyvä suoritus, mutta muuten on ollut odotetun vaikeaa kun noin paljon pelaajia jätti Ilveksen. Toivottavasti saisi muutaman hyvän pelaajan jostakin vielä niin kamppailisi tosissaan paikasta keskikastiin. Sarjan negatiivisin yllätys löytyy sijalta 8. Kjt:lta ei toki ihan hirveästi odotettukaan, mutta 4 pelin jälkeen joukkue ei ole onnistunut ottamaan pistettäkään, vaikka on kohdannut jo päävastustajista Kalpan ja Kuortaneen. Aloitti sarjan pelaamalla tasaisen pelin Kärppiä vastaan ja hallitsi hieman peliä myös Kalpaa vastaan, mutta maalinteko on ollut erittäin vaikeaa ja joukkue onkin onnistunut tekemään vain 3 maalia neljässä pelissä, mikä on vähiten koko sarjassa.

    • kilpakiekko

      Sarjan positiivisin yllätys löytyy sijalta viisi. Kuortaneen joukkue nuorentui enemmän kuin aikaisemmin , koska nyt mukaan tuli muutamia vielä peruskoulu ikäisiä pelaajia, mutta silti on pystynyt voittamaan jo kolmesti ja myös maalinteko on parantunut huomattavasti viimekaudesta. Kuortane tehnyt jo nyt 20 maalia kun viime kaudella 8 pelin jälkeen maaleja oli tehtynä vasta 4 . Kuudentena oleva Kalpa on onnistunut voittamaan päävastustajistaan Kjt:n, rankkareilla Ilveksen ja kerran Kuortaneen sekä hakenut yllätys pisteen Oulusta joten Kuopiossa sarja on lähtenyt ihan hyvin käyntiin.
      Ilves on pelannut odotuksiin nähden ihan hyvin ja on onnistunut myös napsimaan pisteitä niiltä joukkueilta joilta ne on otettavissa. Hienolla sisulla on Ilves taistellut vaikka koki käsittämättömän määrän pelaaja menetyksiä. Viimeisenä oleva Kjt on ollut hienoinen pettymys, sillä on hävinnyt tai menettänyt pisteitä juuri niille joukkueille joiden kanssa Kjt tappelee paikasta pleijareihin. On pelannut numeroiden valossa suhteellisen tasaisia pelejä kaikkia muita paitsi Jyppiä ja Bluesia vastaan, mutta valitettavan usein on vastustaja onnistunut kuitenkin kääntämään pelin edukseen.

      Käännetään näin sarjan ensimmäisen neljänneksen jälkeen katseet joukkueiden maalivahteihin. Maajoukkueessa on viimeisten vuosien aikana vastuuta kantanut lähinnä Noora Räty ja nyt viime keväänä Meeri Räisänen. Löytyykö sm-sarjasta uusia "Rätyjä"? Oli mukava katsoa sarjan avaus turneeta Hämeenlinnassa ja nähdä kuinka hyviä uusia nuoria maalivahteja on nousemassa. Kuortaneen Keisala oli jo viime kaudella sarjan paras maalivahti ja hyvä meno näyttää jatkuvan myös nyt. Keisalan lisäksi myös moni muu nuori maalivahti esiintyi edukseen Hämeenlinnassa kuten Kärppien Oksman, Bluesin Silvonen ja Ilveksen Sivula. Joten voitaneen sanoa että myös tulevaisuudessa maajoukkueeseen löytyy hyviä maalivahteja. Muutenkin lähes kaikkien joukkueiden maalivahdit onnistuivat hyvin Hämeenlinnassa.

    • kilpakiekko

      Sarjan suurin yllätys löytyy sijalta 5. Kuortane nuorentui entisestään, mutta todella hyvin ovat nuoret pelanneet. Joukkueen paras maalintekijä Nieminen on tehnyt pelaamissaan 10 ottelussa jo 8 maalia. Vertailun vuoksi koko Kuortaneen joukkue oli viime kaudella tehnyt 10 pelin jälkeen vain 5 maalia! Muutenkin koko Kuortaneen ykköskenttä Melotindos - Säkkinen - Nieminen on ollut todella hyvä. Melotindos on syntynyt vuonna 2000 ja Nieminen 1999, joten ihan hyviä pelaajia on jatkossakin tulossa ja Keisala maalilla on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi. Hävisi viikonloppuna Hpk:lle 5 -1, mutta kaatoi Kjt:n 3 - 1 ja onkin 16 pisteellä karistanut Kalpan jo 7 pisteen päähän. Kalpa jatkaa taistelua play off paikasta, mutta viimeaikaiset esitykset ei lupaa hyvää sillä on hävinnyt jo 7 viimeistä peliään. Kalpalle tehty jo 50 maalia mikä on Ilveksen jälkeen toiseksi eniten koko sarjassa ja kun maalinteko ei ole onnistunut ihan odotetulla tavalla niin vaikealta näyttää Kuopiossa juuri nyt. Hävisi viikonloppuna selvästi sekä Jypille 7 - 1 että Kärpille 1 - 6. Kjt:n kauden alku on ollut myös vaikea. Taistelee play off paikasta lähinnä Kalpan ja kenties Ilveksen kanssa ja onnistuikin voittamaan edellisen Kalpa pelinsä 3 - 1, mutta edellinen Ilves peli toi vain yhden pisteen kun Ilves vei voiton jalkapallolukemin 0 - 1 jatkoajalla.
      Kjt:n ongelma näyttää olevan maalinteko, sillä on tehnyt vain 13 maalia mikä on 12 peliin todella vähän. Ilves sarjan jumbona ei ole yllätys, mutta nyt valitettavasti se materiaalin kapeus näkyy todella karvaalla tavalla. Kolme viimeistä peliä hävinnyt todella suurilla numeroilla Kuortaneelle 6 - 0, Bluesille Espoossa 14 - 0 ja Kotona Bluesille 1 - 11. Sarjatauko tulee varmasti hyvään paikkaan Ilvekselle ja toivottavasti siellä mansessa keksitään jotain tauon aikana, sillä nuo ovat numeroita joita ei sm-sarjassa toivoisi näkevän.

    • Kilpakiekko

      Kärpät tipahtanut hieman yllätyksellisesti sijalle 5, samalla kun Kuortane jatkaa hyviä otteita. Kiusasi sarjakärkeä viikonloppuna pitkään, mutta joutui lopulta taipumaan.
      Kalpa voitti sunnuntaina KJT:n, mikä toi kuopiolaisille viiden pisteen etumatkan, KJT:lla maalihanat saatu auki mutta maalivahtipelin takkuillessa siitä ei ole juuri apua, Erikeepperi päästänyt kolmeen otteluun 20 maalia selkänsä taakse samalla kun virkasiskot pitäneet maalinsa koskemattomana kun tulleet kentälle kesken pelin. Saa nähdä herääkö Kiribuchi vai valmennus ensin, näillä otteilla ei pisteitä oteta. Mahdollisuudet pleijaripaikkaan on mutta vaatii melkoisen rypistyksen loppukaudeksi, jos meinaavat tulla takaa kuopiolaisten ohi.
      Ilves jatkaa myös konttausta, murskatappio hpk:lle viikonloppuna, pleijareihin tuskin selviää mutta kasvojenpesuun on kaikki saumat. Vaatii koko joukkueelta hirmuisen määrän töitä. Mielenkiintoisimmat kamppailut nähdään sijoista 4-7, pisimmälle menee se kenellä on paketti parhaiten kasassa ja uskoa omaan tekemiseen.

    • kilpakiekko

      Joku toinen kilpakiekko ennätti näköjään ensin, mutta hyvä että puhetta riittää.
      Sijalla 5 oleva Kärpät on pelannut vähiten pelejä, mutta 14 pelistä vain 4 kolmen pisteen voittoa on hieman alakanttiin siihen nähden mitä Kärpiltä voisi odottaa. Pelasi viikonloppuna vain yhden ottelun ja jäi maaleitta jo toisen kerran tällä kaudella Kuortanetta vastaan. Peli päättyi todellisiin jalkapallolukemiin kun jatkoajan jälkeen peli oli 0 - 0. EI Kärpillä puolustuspelaamisessa näyttäisi hirveästi ongelmia olevan sillä joukkueelle on tehty keskimäärin 2,5 maalia ottelussa, mutta tehoja joukkue kaipaa ja jotenkin näyttää että Mäkinen jää hieman yksin kun pelejä pitäisi ratkoa. Toki Kärppien ohjelmakin on ollut aika kova kun 14 peliin on kohdannut mm Jypin jo kolme kertaa. Sijalla 6 oleva Kalpa voitti sille erittäin tärkeässä pelissä eilen Kjt:n maalein 3 - 5. Viime kauden maalitykki Nilsson on päässyt taas oivaan vireeseen tehden Kjt:n verkkoon 4 maalia. Lauantaina kärsi 9 - 1 murskatappion Bluesille ja jotenkin aneemiselle Kalpan peli Espoossa näytti. Sunnuntain Kjt voiton myötä kasvatti eron play off viivalla jo 5 pisteeseen. Taistelee edelleen välttääkseen karsinnat jälleen ja nyt näyttää Kuopiolaisten osalta siinä suhteessa ihan hyvältä.
      Jos sijalla 7 oleva Kjt olisi eilen pystynyt tasaisessa pelissä Kalpan kaatamaan niin se olisi noussut play off viivan paremmalle puolelle. Onko play off pelit taas karkaamassa Kjt:ltä? Pelejä on toki paljon jäljellä, mutta kohdannut pahimman kilpakumppaninsa Kalpan jo 3 kertaa ja onnistunut voittamaan niistä vain yhden. Jonkinmoinen ryhtiliike pitää Keravalla tapahtua jotta tie ei veisi jälleen kerran karsintaan. Jumbona olevan Ilveksen tie on ollut odotetun vaikea. Välillä Ilves taistelee hienosti, mutta sitten myös romahduksia tulee todella usein. Ei yhtään 3 pisteen voittoa 15 pelissä kertoo karua kieltään yhdestä kaikkien aikojen menestyneimmästä seurasta. Viime aikoina hävinnyt suurinumeroisesti lähinnä kaikille paitsi Kjt:lle ja Kalpalle.
      Jos ensimmäisen neljänneksen jälkeen keskityin nuoriin maalivahteihin, niin nyt on sitten vuorossa nuoret puolustajat. Ketä on noussut esille?
      Kuortaneen joukkueesta Savander oli hyvä jo viimekaudella ja niin on myös nyt. Toinen hyvin esille noussut Kuortaneen puolustaja on Sini Karjalainen. Bluesista Savolainen on jo Savanderin tapaan esiintynyt naisten maajoukkueessa ja hyvin hän pelaa myös sm-sarjassa, vaikka ei ihan ehken siihen parhaimpaansa ole vielä päässyt. Siinä varmaan aika kärkipää on mitä nuoriin puolustajiin tulee tällä hetkellä sm-sarjassa. Jos maalivahtitilanne Suomella oli nuortenkin osalta hyvä, niin pakkien osalta kaipaisi kyllä hieman leveyttä eli toivottavasti tulee vielä uusia nuoria ottamaan vastuuta myös sm-sarjan peleissä.

    • ihmettelenn

      Ilves voisi pärjätä jos tapahtuisi päävalmentajan vaihdos pikaisesti

      • kjtfani

        Kjt voisi pärjätä jos tapahtuisi maalivahdin vaihdos pikaisesti


      • missäviisikkopeli
        kjtfani kirjoitti:

        Kjt voisi pärjätä jos tapahtuisi maalivahdin vaihdos pikaisesti

        Jos maalivahdille kertyy 43 torjuntaa niin vikaa on kyllä jossai muuallakin aika paljon. Ja nyt vastustaja ei ollut sarjakärki vaan sijalla 5 oleva Kärpät.


      • kjtfani

        Totta tuokin, mutta onko mielestäsi 29 päästettyä maalia viiteen peliin SM-tasoa? Vaikea on pelaajienkaan pelata vapautuneesti jos ei löydy luottoa maalivahtiin -> ei tulosta.


      • missäviisikkopeli
        kjtfani kirjoitti:

        Totta tuokin, mutta onko mielestäsi 29 päästettyä maalia viiteen peliin SM-tasoa? Vaikea on pelaajienkaan pelata vapautuneesti jos ei löydy luottoa maalivahtiin -> ei tulosta.

        29 maalia 5 peliin on tietenkin hirveä määrä ja voi olla että maalivahti on epäonnistunut myös, mutta 5 viime pelissä on tuon tämän päiväisen 43 torjunnan lisäksi kaksi sellaista peliä jossa torjuntoja on kertynyt yli 50 per peli ja ainoastaan 2 pelissä viidestä vastustajan maalivahdilla on ollut enemmän torjuntoja joten voi myös sanoa että joukkue ei osaa puolustaa eikä kyllä joukkueen tekemät maalimäärätkään päätä huimaa. Kuka maalivahti olisi pystynyt voittamaan nuo pelit kjt:lle


      • kjtfani
        missäviisikkopeli kirjoitti:

        29 maalia 5 peliin on tietenkin hirveä määrä ja voi olla että maalivahti on epäonnistunut myös, mutta 5 viime pelissä on tuon tämän päiväisen 43 torjunnan lisäksi kaksi sellaista peliä jossa torjuntoja on kertynyt yli 50 per peli ja ainoastaan 2 pelissä viidestä vastustajan maalivahdilla on ollut enemmän torjuntoja joten voi myös sanoa että joukkue ei osaa puolustaa eikä kyllä joukkueen tekemät maalimäärätkään päätä huimaa. Kuka maalivahti olisi pystynyt voittamaan nuo pelit kjt:lle

        Ilvestä vastaa 24 torjuntaa, VIISI päästettyä maalia. Häntäpään joukkue. Vastustajalla tässä pelissä enemmän torjuntoja. Bluesia vastaan 43 torjunta, 9 enemmän kuin vastustajalla, ei suuri ero. Silti 8 kertaa soi omissa. Kakkonen piti maalin puhtaana. Sama juttu HPK:n kanssa, kahdeksan kertaa soi omissa. Toki torjuntoja oli reilusti enemmän, mutta miten kakkosmaalivahti sitten onnistuu pitämään maalinsa koskemattomana kokonaisen erän ajan? Kalpaa vastaan reilusti vähemmän torjuntoja, silti neljästi soi omissa. Häntäpään joukkue tämäkin. Kärppäpelissä ero oli sentään selvä, ja tappiosta voi syyttää tasaisesti koko joukkuetta, mutta katsomossa istuneena pitää sanoa että kyllä sinne meni pari sellaistakin joiden pitäisi olla "marjoja" SM-veskarille. Kyllä se syyttävä sormi osoittaa tasaisesti koko joukkuetta, mutta lukemat kertoo paljon.


    • kilpakiekko

      Syyskauden positiivisin yllättäjä on tietenkin Kuortaneen todella nuori joukkue viidennellä tilallaan ja todennäköisesti sen viidennen tilan pystyy myös säilyttämään, koska pahimmaksi kilpakumppaniksi nousseen Kjt:n loppuohjelma on todella kova.
      Kuten jo aikaisemmin kirjoitin niin Kuortane on pelannut yllättävän kypsää viisikkopelaamista vaikka joukkue on noin nuori ja kun maalivahtipeli toimii ja muutamat todella hyvät yksilöt pystyvät ratkomaan pelejä niin hyvältä näyttää Kuortaneen osalta. Ainoa vähän isompi heikko jakso sattui juuri syyskauden viimeisiin peleihin, sillä Kuortane hävisi 4 viimeistä peliään. Varmaan nuoreen porukkaan jonkinlainen väsymys iski, mikä on ihan ymmärrettävää. Sijalta 6 ja viimeiseltä play off paikalta löytyy Kjt! Vaikka jo hieman epäilin niin olisiko nyt se ensimmäinen kerta kun Kjt nähdään pleijareissa? Paransi syyskauden loppua kohden ja voitti 3 viimeistä peliään halliten niitä jopa yllättävän selvästi. 3 voiton myötä piste ero pahinpaan kilpailijaan Kalpaan kasvoi 4 pisteeseen. Tosin Kjt on pelannut 2 peliä enemmän kuin Kalpa ja sen loppuohjelma on Kalpaa kovempi, joten pleijareiden kannalta todella tärkeä peli Kjt:n ja Kalpankin osalta käydään tammikuussa Kuopiossa. Sijalta 7 löytyy viimeiset pelit täysin tuuliajolla seilannut Kalpa. Mitä ihmettä siellä kalakukkojen kaupungissa tapahtuu? Viimeiseen 4 peliin joukkue ei ole tehnyt maaliakaan ja vaikka vastassa oli viimeksi kivikova Jyp niin ei peliä vain voi hävitä 18 - 0! Ja sen lisäksi hävisi
      myös 6 - 0 Kärpille ja kotona 8 - 0 Jypille. Hyvin pitää joukkueen harjoitella joulutauon aikana jos meinaa kurssia kääntää ja nousta pleijareihin. Jumbona jatkaa Ilves ja sen paikka kevään karsinnoissa on jo selviö. Väliin ihan hyvää taistelua, mutta kyllähän se tuolla materiaalilla valitettavasti on todella vaikeaa ja onkin hävinnyt isoilla numeroilla useita pelejä.
      Käännetään katseet näin joulutauon yhteydessä nuoriin hyökkääjiin.
      Onko tulossa uusia Riikka Välilöitä? Vai onko hieman nihkeää kuten puolustajien osalla? No kyllä voitaneen sanoa että myös tulevaisuudessa maajoukkueessa löytyy hyviä hyökkääjiä. Ehdottomasti parhaan vaikutuksen on tehnyt Kuortaneen 1999 syntynyt Nieminen. Todella hyvä pelaaja noin nuoreksi. Lisäksi Kuortaneelta hyvin sarjassa on pelannut Melotindos (syntynyt 2000!), Säkkinen - 98 ja loppua kohden parantanut Nylund -99. Säkkistä lukuun ottamatta kaikki pystyvät pelaamaan N-18 joukkueessa vielä vuodenkin päästä. Lisäksi kun tähän lisätään 1997 syntynyt Kalpan taitoniekka Nilsson niin ihan hyvältä näyttää tulevaisuus hyökkääjien osalta Suomessa.

    • Huomioita

      Nuoria lahjakkuuksia on muissakin joukkeissa kuin Kuortaneella. Kun puhutaan vaikka 2000 syntyneistä, niin SM-sarjassa pelaa muutamia ja esim. Ella Nuutinen Bluesista ja Miressa Mäkelä KJT:sta ovat pelanneet täysiä minuutteja ja tehneet hyvää tulosta. Lisäksi mestiksessä on myös ainakin muutamia nuoria pelaajia, jotka taitojensa puolesta pärjäisivät varmasti jo SM-sarjassa. Tilastojen valossa ainakin Noora Mylläri ja Ida Kuoppala ovat olleet vahvoja.

    • kilpakiekkokatsomossa

      Kuka tää kjtn toinen veskari on?? Vaittinen?? Pelas todella hyvin eilisessä blues pelissä vaikka neljästi taipuikin mutta esim 5min jäähyn aikana kiekko selän taakse vaan kerran? Miksei kjt peluuta enemmän? Toivottavasti bluesin pelaajalle ei käynyt pahasti kun peli jouduttiin keskeyttämään hetkeksi yhteentörmäyksen takia ja ambulanssi hälyytettiin paikalle. Pahan näköinen tilanne mutta toivotavasti kaikki on ok!

    • einäinvoiolla

      Blues - Kjt 10 - 0, Hpk - Kalpa 8 - 1. Melko tasasta. Onko tosiaan niin että Kjt tai Kalpa pääsee play off peleihin? Nyt on sarjassa liikaa joukkueita.

      • ettänäintälläkertaa

        Ja tasaiset pelit jatkuu... Jyp - Kärpät 7 - 1


      • Kdkd
        ettänäintälläkertaa kirjoitti:

        Ja tasaiset pelit jatkuu... Jyp - Kärpät 7 - 1

        Ja mitähän järkeä olisi vähentää sarjassa joukkueita kun nytkin vain 8. Syy siihen miksi tasoeroja on johtuu siitä että esim, ilveksen, kjt:n, kalpan ja kärppien joukkue koostuu niin nuorista pelaajista. Saavat nyt kokemusta ja varmasti parin kauden kulluttua sarja myös tasoittuu. Asiaan vaikuttaa myös se, että kärkipään pelaajat jakautuu tiettyihin joukkueisiin joten enemmän pitäisi pelaajalikennettä tapahtua. Harva joukkue pystyy esim muita pelaajia houkuttelemaan esim pohjoiseen pelaamaan kun ei ole välttämättä tarjota muuta kuin esim. ilmainen kausi.


      • ettänäintälläkertaa
        Kdkd kirjoitti:

        Ja mitähän järkeä olisi vähentää sarjassa joukkueita kun nytkin vain 8. Syy siihen miksi tasoeroja on johtuu siitä että esim, ilveksen, kjt:n, kalpan ja kärppien joukkue koostuu niin nuorista pelaajista. Saavat nyt kokemusta ja varmasti parin kauden kulluttua sarja myös tasoittuu. Asiaan vaikuttaa myös se, että kärkipään pelaajat jakautuu tiettyihin joukkueisiin joten enemmän pitäisi pelaajalikennettä tapahtua. Harva joukkue pystyy esim muita pelaajia houkuttelemaan esim pohjoiseen pelaamaan kun ei ole välttämättä tarjota muuta kuin esim. ilmainen kausi.

        No ketä palvelee nämä 10- 0 pelit? Jos kerran kärkipään pelaajat jakautuu tiettyihin joukkueisiin niin eikö olisi sitten järkevämpää että nämä tietyt joukkueet pelaisi enemmän keskenäisiä ja tasaisia pelejä kuin niitä 10 - 0 pelejä? Miten sarja tasoittuu parin vuoden kuluttua jos kärkipelaajat silloinkin jakautu vain tiettyihin joukkueisiin?


    • RenaultELF

      Kyllä nyt pitää liiton vahvasti miettiä joukkueiden määrää SM-sarjassa.
      Blues sai pataan rumasti Jypiltä. Olisikohan oikea joukkuemäärä sarjassa 1 kpl?
      Vai pitäisikö päinvastoin alkaa laajentamaan kuten miesten SM-sarjassa on tehty jo vuosia? Kdkd kertoo yllä totuuden!

      • laajasmsarjakunniaan

        Kyllä kannattaa laajentaa! Miesten puolellakin liigan taso on noussut aina kun joukkuemäärää on lisätty........ Olenkin ihmetellyt syksyistä mestiskarsintaa. Miksi siihen ei ole laitettu myös sm-sarjan joukkueet ja tehty siitä sm-karsintasarja tai peräti koko kauden jatkuva sm-sarja. Näin olisi joukkuemäärä iso sm-sarjassa ja varmasti paljon erittäin tasaisia pelejä......


    • kilpakiekko

      Viidentenä sarjassa oleva Kuortane ei vielä tietenkään ole tammikuussa pelannut. Kuudentena oleva Kjt hävisi tylysti Bluesille 10-0 viime keskiviikkona ja Kjt:n kannalta tärkein runkosarjan peli pelataan ensi sunnuntaina Kuopiossa. Jos Kjt voittaa niin se käytännössä taitaa varmistaa sillä ensimmäisen play off paikkansa nousun jälkeen. Kalpa hävisi kerholle tylysti 8 - 1, mutta pisti sunnuntaina kotikaukalossa Kärpät yllättävän tiukalle. Kalpan kokoonpanossa nähtiin pari tuoretta ringeten maailmanmestaria ja onkin mielenkiintoista nähdä minkälaisen panoksen nämä pelaajat tuovat loppukauden peleissä Kalpan joukkueelle. Ilves hävisi sunnuntaina Hpk:lle 9 - 0 ja Ilveksen sijoitus sarjassa tulee olemaan kahdeksas. Saa nähdä kuinka Ilveksen karsinnoissa käy.

    • Höpsistä_kukkuu

      Nuo edustusoikeudet ne on naissarjoissa ihan vitsi. Samat pelurit pelaavat SM-sarjaa ja Mestistä tai Suomi-sarjaa....ketä palvelee???? Mahtavat alemman sarjatadon pelurit olla tyytyväisiö, kun toine joukkue yhtäkkiö 1-5 pelaajaa SM-sarjasta vahvistukseksi. Vääristää joukkueden tasoeroja ja vie pohjaa karsintasarjoilta ja lopputurnauksilta, saattaapa jopa tiputtaa joukkueita ja pelureita kilpasarjoista pois.

      • En-tiedä

        Ketkäs Sm-sarjan pelurit on mestiksen tai suomisarjan pelejä pelaillut?


      • Hössistä

        RIngettemestarit Kuopiossa ja Lapinlahdella, liuta kärppäläisiä Kärpissä, Akatemiassa ja Raahessa, hämeenlinnalaisia Salossa...


      • Oikein111
        Hössistä kirjoitti:

        RIngettemestarit Kuopiossa ja Lapinlahdella, liuta kärppäläisiä Kärpissä, Akatemiassa ja Raahessa, hämeenlinnalaisia Salossa...

        Tuohan on ihan ymmärrettävää. Esim nämä ringettepelaajat pelaa muuten suomi sarjaa nii mitä vääryyttä siinä jos tasoa riitää pelata myös sm-pelejä. Se olisi väärin jos esim kalpan pelaajia menisi ll-89 joukkuetta auttamaan karsinnoissa. Ja tottakai ne pelaajat jotka ei sm:n joukkoon mahdu on hyvä hakea peliaikaa alempien sarjojen tasoista. Näinhän se miehissäkin menee että pelaajat liikkuvat esim mestiksen ja liigan välillä. Joten mielestäni ihan ymmärrettävää


      • Hössistä

        Vaan entäs ne pelaajat, jotka ovat sm-sarjajoukkueessaan runkopelaajia ja käyvät aina ehtiessään alemmissa sarjoissa vääristämässä kilpailua. Ringettemestareilla olisi ollut mahdollisuus ihan omalla tiimillään pelata Mestistä, mutta luopuivat ja nyt pelaavat sitten SM-sarjaa ja haluamaansa Suomi-sarjaa. Rajatapauspelaajien liikehdinnän ymmärrän kyllä...


      • entästämäsitten

      • entästämäsitten

      • naiskiekkofani
        Hössistä kirjoitti:

        Vaan entäs ne pelaajat, jotka ovat sm-sarjajoukkueessaan runkopelaajia ja käyvät aina ehtiessään alemmissa sarjoissa vääristämässä kilpailua. Ringettemestareilla olisi ollut mahdollisuus ihan omalla tiimillään pelata Mestistä, mutta luopuivat ja nyt pelaavat sitten SM-sarjaa ja haluamaansa Suomi-sarjaa. Rajatapauspelaajien liikehdinnän ymmärrän kyllä...

        Niin tämä on mielenkiintoinen kysymys. Silloin kun kysymys virallisesta kilpasarjasta niin kyllähän silloin joukkueiden pitääkin pyrkiä saamaan kasaan paras mahdollinen joukkue joka saatavissa on ja tietenkin sääntöjen puitteissa. Sitten tietenkin siirtosääntöihin vaikuttaa varmaan vähäinen pelaajien määrä. Tosin seurasiirrot loppuvat ennen kuin vaikkapa sm-karsinta sarja alkaa. Itse näkisin asian niin että alhaalta ylöspäin pitää saada siirtyä vapaasti, mutta ylhäältä alaspäin siirtymistä voisi jotenkin rajoittaa. Esimerkiksi vaikka siten että joukkueiden tulisi nimetä ns "hissipelaajat" joita voisi olla maksimissaan vaikkapa 5 kappalatta ja nämä pelaajat voisivat käydä hakemassa peliaikaa alemmista sarjoista jos ei peliaikaa saa sm-sarjasta. Tosin kyllä tuolla miestenkin puolella lainaillaa nykyään pelaajia liigasta toiseen liigaseuraan, mestikseen tai välillä a junnuihin.


    • getölaif
    • Jännnnää

      Ekat playoff pelit alkaa olla selvillä, HPK kohtaa KalPan ja Kuortane Kärpät. Ilves ja Kjt karsimaan. Erona viime vuoteen että tässä ensimmäisessä kierroksessa riittää 2 voittoa jatkoon.

      • kilpakiekko

        KJT:lta ei kauden aikana minkäänlaisia muutoksia kokoonpanoihin, joten ei yllätä että karsimassa. Huonoilla kenttäkoostumuksilla ja huonolla maalivahdilla vaan ei voiteta. Aikaa muuttaa näitä oli kuitenkin reilusti, mutta ei reagointia valmennukselta.


      • tsemiäkjt

        Onkohan palstan avannut alkuperäinen kilpakiekko tämän viiltävän Kjt analyysin takana? Hieman ainakin poikkeaa muista kilpakiekon analyyseista.


      • Nähtävästi
        tsemiäkjt kirjoitti:

        Onkohan palstan avannut alkuperäinen kilpakiekko tämän viiltävän Kjt analyysin takana? Hieman ainakin poikkeaa muista kilpakiekon analyyseista.

        Kaksi samaa nimimerkkiä, nähtävästi.


    • kilpakiekko

      Kuortaneen nuori joukkue pelasi hyvän runkosarjan. Jos oli Jyp jopa yllättävänkin ylivoimainen niin silti
      mielestäni Kuortane oli kuitenkin runkosarjan positiivisin yllätys. Selvitti tiensä selvästi play off peleihin, vaikka itse povasin Kuortanetta karsintaan Ilveksen kanssa. Kuortaneella pelaa monta tulevaisuuden maajoukkuepelaajaa ja pakko on toistaa samaa mantraa siitä kuinka hyvää viisikko peliä Kuortane pystyy
      parhaimmillaan pelaamaan, vaikka joukkue on todella nuori. Kuudenneksi sijoittunut Kalpa pelasi itsensä taas viimeisenä play off peleihin ja onnistui taas kerran pelaamaan juuri sille sijalle jolle materiaali riittää.
      Kalpan osalta negatiivisinta oli monet erittäin suurinumeroiset tappiot. Ikävin selkäsauna nähtiin joulukuussa Jyväskylässä kun Jyp oli parempi maalein 18-0. KJT:n kohtalona on jälleen kerran joutua karsimaan paikasta sm-sarjassa. Välillä jo näytti Kjt:n kannalta hyvältä kun ero Kalpaan oli parhaimmillaan jo 4 pistettä, mutta päävastustaja Kalpa onnistui voittamaan keskinäisistä neljästä ottelusta kolme joka lopulta ratkaisi sen että Kjt joutuu taas karsintasarjaan. Ilves? Mitä Ilveksestä voisi sanoa? Karmea määrä pelaajia lähti ja sellaista ei mikään sm-sarjan seura kestä, jos seuran ulkopuolelta ei tule paljon uusia pelaajia eli omilla junioreilla tai lähialueenkaan pelaajilla ei tuollaisia menetyksiä pysty kukaan paikkaamaan. Karsintapaikka oli selvä jo käytännössä silloin kun sarja alkoi. Saa nähdä kuinka Ilveksen karsinnoissa käy.
      Sitten pieni katsaus pistepörssiin ja maalivahtien tilastoihin.
      Valta vaihtui pistepörssin voittajan suhteen kun Jypin Hiirikoski puolustajana vei pistepörssin voiton jopa aika isolla erolla viime kauden pörssin voittajaan Bluesin Välimäkeen nähden! Muutenkin pistepörssi oli kokeneiden pelaajien juhlaa. Kolmen kärki Hiirikoski, Välimäki ja Kärnä ovat kaikki kokeneita pelaajia ja tilannetta ei ainakaan muuta se jos pistepörssiä katsotaan pistekeskiarvon perusteella jolloin voittaja on Jypin ikinuori Välilä! Välilä pelasi 11 peliä huikealla 3,55 pisteen keskiarvolla!
      Jos oli pistepörssi kokeneiden pelaajien juhlaa, niin maalivahtien tilastossa (vähintään 1 / 3 pelanneet)
      nuoruus oli valttia! Maalivahti tilaston kärkipaikalla on sarjan paras maalivahti Kuortaneen nuori 1997 syntynyt Keisala. Kakkossijalla Jypin vähän vanhempi Ranne ja kolmannella sijalla Kärppien 1999 syntynyt Oksman. Maalivahtien osalta 4 maalivahtia pystyi pelaamaan alle 2 päästetyn maalin keskiarvolla. Jypin Ranteen luku 0,87 on huikea, mutta torjuntoja kertyi keskimäärin vain 16,73 per peli ja Jypin puolustuksen takana ei kovin montaa pahaa paikkaa pelissä tule, joten siihenkin nähden Kuortaneen Keisalan 34,82 torjuntaa per peli ja päästettyjä maaleja vain 1,65 per peli on todella kova 1997 syntyneelle maalivahdille ja samaa voi sanoa myös Kärppien Oksmanin lukemille 27,30 torjuntaa per peli / 1,60 päästettyä maalia peliä kohden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe