MSI ja hiiripadi ongelma

KimmoSuo

Ostelin tässä uuden MSI merkkisen läppärin. vanhalla asuksellani hiiripadiä napauttaessa kahdella sormella vastasi se hiiren rullanäppäimen painallusta. Tässä uudessa koneessa homma ei toimikkaan ihan niin. Kävin tutkimassa hiiriasetuksia ja pääseepä siellä valikoimaan jotain toimintoja mutta ei lähellekkään samalla tavalla kuin videossa https://www.youtube.com/watch?v=GDEuOi7bXrI

ELAN Smart pad versio 11.13.11.4
MSI GP70 Leopard Pro winukka 8.1

Kaikki muu toimii tossa niinkuin tahdon mutta toi kahdella sormella napauttaminen olisi kiva saada käyttöön.

9

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaihda_konetta

      Kaikkien koneiden hiiripadit eivät tue monikosketusta eli eivät tunnista kuin yhden kosketuksen kerrallaan. Aikaisemmin nuo useamman sormen kosketuksen tunnistavat hiiripadin olivat harvinaisuus, nykyisin niitä löytyy jo aika paljon.

      Vaihda konetta sellaiseen jossa on tuo monikosketustuki (multitouch-support).

      Tuo ominaisuus EI ole ajurista kiinni vaan siitä hiiripadista ja sen sähköisestä toteutuksesta eli jos hiiripadi ei sitä tue niin sitä ei siihen millään ohjelmalla saa.

      • Eipä ole tullut vastaan kosketuslevyä, jossa ei olisi useamman sormen tunnistusta. Oma kakkosläppärini on yhdeksän vuotta vanha ja tukee niin kahden kuin kolmenkin sormen näpäytyksiä.

        Ajureista ja asetuksista tuo on kiinni.


      • Tutustu_valikoimaan
        Kollimaattori kirjoitti:

        Eipä ole tullut vastaan kosketuslevyä, jossa ei olisi useamman sormen tunnistusta. Oma kakkosläppärini on yhdeksän vuotta vanha ja tukee niin kahden kuin kolmenkin sormen näpäytyksiä.

        Ajureista ja asetuksista tuo on kiinni.

        Montakin kosketuslevyä tullut vastaan joissa ei ole useamman sormen tunnistusta, viimeksi erään kaupan läppärivalikoimaa vertaillessa yli puolessa ei ollut useamman sormen tunnistusta (nimenomaan se levy ei tukenut, ei kykene fyysisesti tunnistamaan useampaa samanaikaista kosketusta).

        Itseltänikin löytyy yksi vanha läppäri jossa on monen sormen kosketukselle tuki (ei tosin toimi Windowsissa ajureiden puutteen takia mutta monissa muissa käyttöjärjestelmissä toimii mainiosti) mutta uusissakaan ei ole tuota tukea rautatasolla läheskään kaikissa.


      • Jaa, jotain Windows-juttuja varmaan.


      • Kullimaattorille
        Kollimaattori kirjoitti:

        Jaa, jotain Windows-juttuja varmaan.

        Juu, Windowsin vika että kaikki kosketuslevyt eivät kykene tunnistamaan monen sormen kosketusta yhtäaikaa eikä sitä voida millään ohjelmallisesti muuttaa. Ihan selvästi Windowsin vika.


      • Kullimaattorille kirjoitti:

        Juu, Windowsin vika että kaikki kosketuslevyt eivät kykene tunnistamaan monen sormen kosketusta yhtäaikaa eikä sitä voida millään ohjelmallisesti muuttaa. Ihan selvästi Windowsin vika.

        Niinhän tuo näyttää olevan. Vika ei tosin ole Windowsissa, vaan siinä, ettei sille olla viitsitty tehdä kosketuslevyn monikosketusta tukevia ajureita.


      • Kullimaattorille
        Kollimaattori kirjoitti:

        Niinhän tuo näyttää olevan. Vika ei tosin ole Windowsissa, vaan siinä, ettei sille olla viitsitty tehdä kosketuslevyn monikosketusta tukevia ajureita.

        Ei se ajuri auta jos se kosketuslevy ei yksinkertaisesti kykene tunnistamaan monikosketusta ja sellaisia löytyy nykyisistäkin koneista paljon. Jos et usko niin käy kaupoissa tutustumassa myynnissä oleviin koneisiin ja tarkista mikä kosketuslevy kussakin mallissa on, senjälkeen tarkista niiden kosketuslevyjen tekniset tiedot (siis ihan oikeat TEKNISET tiedot) niin huomaat että monet niistä eivät yksinkertaisesti kykene tunnistamaan monikosketusta ja tuota fyysistä "puutetta" ei ohjelmallisesti pysty muuttamaan.


      • Eipä tässäkään ketjussa olla pystytty osoittamaan yhtään kosketuslevymallia, jossa monikosketus ei toimisi.


    • KimmoSuo

      Niin unohdin mainita että padi tosiaan tottelee kahden tai kolmen sormen kosketusta. Mun mielestä se kuitenkin oli itsestään selvyys mutta joo, my bad. Jostain ihmeen syystä en kuitenkaan voi vaikuttaa asiaan vaikka ohjelmisto on uudempi kuin vanhassa Asuksessani. Tuon linkkaamani videonkin versio on vanhempi kuin mitä uudessa koneessani. Onko noi toiminnot oikeasti karsittu pois eli tarviiko siirtyä vanhempaan versioon vai mitä tekisin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1344
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe