Oikeustradenomi

Itävalta

Päättäjät käyttäkää järkeä. Miljoonien säästöt sillä että oikeustradenomeille joilla jo 4 vuoden koulutus lakia ja liiketaloutta oma kiintiö yliopistoon. Jatko-opintoihin. Hyväksilukeminen aikaisemmista opinnoista. Näin toimitaan Saksassa jossa talous ja tehokkuus toimii

22

1804

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matti2017

      Hyvä. Ehdotuksessa on kyllä järkeä

    • OTMsulkuAMKsulku

      Kannatetaan. Oikeustiede ei ole varsinaista tiedettä vaan hyvinkin käytännönläheistä sovittujen sääntöjen soveltamista, joten viimeinenkin argumentti pitää käytännönläheinen ja teoreettinen koulutus erillisinä linjoina kadottaa pohjan.

    • herätkää

      Pelkillä ryhmätöillä hankituilla opintopisteillä ei nyt kuitenkaan oikaista ohi pääsykokeiden.

      Näiden ammattilaistenhan pitäsi pärjätä ylivertaisesti pääsykokeissa kun on tuota pohjaa ja sisällepääsyn jälkeen suurinosa kursseista läpihuuto juttuja.

      Nää on näitä amis juttuja :-)

      • Vierestäseuraaja

        Et taida tietää mitään amk-opinnoista. Joka kurssista on tentti, jonka lisäksi myös yksilötehtäviä. Jos oma ammatillinen itsetunto on kunnossa, ei tunne tarvetta mollata muita ammatinharjoittajia


    • Kannatan20111

      Olen käynyt oikiksen ja oikeustradenomin. Enemmän oli ryhmätöitä oikiksessa kuin AMK ssa. Mutta todellisuudessa ryhmätyöopiskelu on myös hyvä vaihtoehto aina välillä. Ei huono. Päällekkäisyyttä oli sika paljon. Mutta minulle oikiksen läpikäyminen oli helppoa koska oli hyvät pohjat oikeustradenomina. Mutta ilman oikeustieteellistä olisin työtön.

    • Yhdistäkäävoimanne

      Iso osa nykyisistä työnantajista on itse käynyt yliopiston, eikä tiedä yhtään mitään amk-opinnoista. Siinä on kyllä ammattiliitoilla ja SAMOK:lla työnsarkaa. Tässä työmarkkinatilanteessa kun oppilaitokset kamppailevat määrärahoista ja opiskelijat työpaikoista, tulee helposti tilanteita, joissa nokitaan ja yritetään kiillottaa omaa kilpeä. Nykyään on valitettavan moni yliopisto-oppinutkin työtön tai ammattiaan vastaamattomissa tehtävissä. Ehkä amk- ja yliopisto-opiskelijoiden pitäisikin yhdellä suulla alkaa vaatia poliitikoilta lisää keinoja siihen, miten tänne saadaan palkanmaksukykyisiä yrityksiä lisää ja korkeakoulutettujen työttömyyttä alas. Kaikista kun ei vaan ole lähihoitajaksi tai myyntitykeiksi.

    • Oikeutta

      Edellä kirjoittaja kirjoitti järkevästi. Mutta päällekkäinen koulutus ei luo työpaikkoja. Yritysjuridiikan tai rikosoikeuden HTk tai HM , yritysjuridiikka , tai vero oikeuden ekonomit, KTM tai virkaoikeutta lukevat oikeustradenomin, tai yleisjuristit on,om. Tässä välissä ei oikeustradenomin ilman väylää voi menestyä tai saada työpaikkoja vaikka 4 vuotinen juridiikkaan koulutus.

    • no_ei_sentään

      Vaikka aloittajalla meni 3½-vuotisen koulutuksen suorittamiseen 4 vuotta, niin se ei ole kovin hyvä syy päästää häntä valintajonon ohi.

    • Htkhm

      Hyvä juttu. Kustannustehokasta jos otetaan aikaisempi koulutus siis saman alan huomioon yliopistossa. Tällaisille opiskelijoille oma kiintiö ei siis jonojen ohi. Myös omakustannusopiskelu avoimen kautta täydentäen entiset opinnot olisi järkevää. Säästetään paljon kustannuksissa. Kaikki hyötyy.

    • Jonsuunjussi

      Päättäjissä liikaa ammattikoulunkäyneitä. Ei ne ymmärrä järkeviä ehdotuksia korkeastakoulutuksesta.

    • Kyllä..kannatan

      Todella hyvä ehdotus

    • Kyllä-kannatan

      Hyvä ehdotus

    • Saksa-amk

      Kysymyshän on lähinnä siitä että vielä ei tunneta AMK tutkintoja tarpeeksi hyvin työelämässä. Yliopistojen työllisyys säilyisi paremmin kun ei olisi päällekkäisyyttä. Saksassa mistä AMK tulee on tämä otettu huomioon ja siellähän menee todella hyvin muutenkin

    • Kateus

      Kateus syö työpaikkoja. Kun AMK ja yliopistot tekisivät yhteistyötä menisi koulutuksessa kustannustehokkaammin . Nyt vähennetään ihmisiä mm. yliopistolta kun ei ole ymmärretty toimia kustannustehokkaasti. Kateus syö tuhkatkin pesästä.

    • fesdv

      Ehdotuksessa ei ole järkeä sillä jo nykyisellään tradenomeja ja oikeustieteen maistereitakoulutetaan liikaa. On ollut jo kauan tiedossa kuinka tradenomeja yksinkertaisesti koulutetaan liikaa. Työttömyyteen kouluttaminen on järjetöntä rahojen tuhlausta. Tehokkuutta koulutus ei ole nähnyt vuosikausiin. Nykyiselläänkin oikeustieteen maistereita koulutetaan liikaa ja koulutuspaikkojen vähentäminen on ainoa oikea ratkaisu myös siellä. Taas aloilla, joilla on työvoimapula, tulisi koulutusmääriä nostaa. Lääkis hyvänä esimerkkinä ja siellä esim. sairaanhoitajien koulutusta lääkäreiksi tulisi tukea.

    • Kyllä-kyllä

      Vastasit viimeisessä lauseessa ilmeisesti sitä mitä ketjun alkupäässä tarkoitettiin (fesdv)siis päällekkäisyyden poistavaa koulutusta ja sen hyväksilukemista. Oikeustradenomi koulutus on vaativa koulutus ja luo ammattilaisia työelämään, ongelmana on se että tutkintoa ei tunneta eikä se anna mahdollisuutta juuri kuin yksityissektorille. Koulutus vastaa oikeusnotaarin koulutusta., koska olen käynyt kumpainenkin koulutuksen tiedän mistä puhun. Pois päällekkäinen koulutus tai tutkintonomike ON ammattikorkeaan. Oikeusnotaarilla ei oikeustieteilijät tee mitään.

    • ehekäpä

      Joo. Siis siten, että osa nykyisistä oikeustieteen aloituspaikoista kiintiöidään oikeustradenomeille ja heidän koulutuksensa on lyhyempi kuin muiden. Siinä voisi olla järkeä.

      Muuten ei kannata kouluttaa yhtään enempää alan väkeä, entisiäkin on työttömänä pilvin pimein.

    • Kukamitä

      Miksi sitten kannattaa kouluttaa ensin oikeustradenomeja joista kiintiössä sitten otm?
      Eikö ole selkeämpi että ne ketkä haluavat omt menevät suoraan yliopistoon?

      • sdhvvvv

        Kaikki ei välttämättä heti 18-vuotiaana tiedä, mitä haluaa loppuelämänsä tehdä. Jos joku nelivuotisen oikeustradenomitutkinnon jälkeen huomaa, että oikeustiede kiinnostaa siinä määrin, että haluaisi lukea siitä maisteriksi asti – ja vaikka pidemmällekin – niin eikö olisi järkevää, että oikeustradenomitutkinnosta voisi hyväksi lukea opintoja ?


      • kjhv

        Ehkä ei kannatakaan kouluttaa oikeustradenomeja, muuta niitä on jo koulutettu. Eivät vain kelpaa töihin, ilmeisesti.

        Ehkä on myös niin, että kaikkea oikeusalan väkeä ei kannata kouluttaa maisteriksi asti, kun joihinkin tehtäviin riittää lyhyempi ja käytännönläheisempi koulutus eli oikeustradenomi.

        Sekä maistereista että tradenomeista taitaa kuitenkin olla ylitarjontaa, joten molempien koulutusta olisi syytä vähentää. Osa siis lyhyellä kurssilla siivoojiksi lakitoimistoihin.


    • Oikeustietelijä

      Erittäin hyviä ehdotuksia. Päällekkäisyys pois. Oikeustradenomin opinnot pitää lukea hyväksi osittain. Hyvä koulutus, olen tutustunut opinnäytetöihin. Laadukkaita ovat. Ihmettelen mitä yliopiston opettajat oikein ajattelevat jos ajattelevat., jos ei hyväksilueta.

    • Eikiintiölle

      Eiköhän kuulkaa ole parempi, että oikeustieteelliseen haetaan ja tullaan valituksi edelleen valintakokeen kautta. Näin koulutukseen saadaan ne lahjakkaimmat ja motivoituneimmat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3839
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2298
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1694
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      301
      1228
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe