Kiminkinen ja muotisairaat

kimittäminen

Maalaistohtori Kiminkinen esiintyi 1.9. Ylen Aamu-TV:ssa ja Studio55:ssa.

Höpötteli mitä sattuu ja kertoi vanhaa, jonkun toisen keksimää vitsiä kilpirauhassairauksista "muotisairautena". Näitä muodin huipulla olevia on Suomessa 300.000. Diagnosoimattomia ties kuinka paljon.

Kuinka tyhmä voi ihminen olla, että menee vähättelemään näin suurta potilasryhmää? Äijällä on noussut hattuun. Ei mitään omaa. Rahastaa tuolla leukojen louskutuksella, joka uppoaa tiettyyn kansan osaan kuin veitsi voihin.

Onneksi osa muotisairaista tai heidän etujen ajajista oli hereillä ja laati hänelle vastineen: http://kilpirauhaspotilaat.fi/ajankohtaista/vastine-maalaistohtori-kiminkiselle

Hyvä!!!! Tähän sairaaseen touhuun on tultava loppu!!!

Kiminkinenkin määrää aivan taatusti liukuhihnalta statiineja, mielialalääkkeitä, diabeteslääkkeitä yms. yms. potilaille, joiden tila johtuu aivan jostain muusta. Puusilmä. Puupää.

35

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pätkänkuulin

      Siinä oli kauppamies viimeisen päälle äänessä. Mikään muu ei auttanut sairaita potilaita kuin tiede ja lääkärin määräämät pillerit ja piikit. Niin ja tietenkin kirjoittamansa ja mainostamansa kirja. Muu oli sitä huuhaata, humpuukia ja tietenkin rahastusta.

      • medikalisering

        Iltalehden kommenttipalstalla vajispotilas:
        "Miksi pitäisi lääkärien mieliksi luopua tästä [T3]lääkityksestä ja käyttää kasaa psyyke- ja masennuslääkkeitä, unilääkkeitä ja rauhoittavia kera liharelaksanttien ja mahansuojalääkkeiden sekä reseptisärkylääkkeiden? "


      • medikalisaatio

        Syyskuun MOT-ohjelmassa ruåtsiksi sekoilleen endo-blondin mielestä MEDIKALISERING on sitä että halutaan vajaatehoinen Thyroxin ja sen vaatimat puoli tusinaa muuta oheislääkettä vaihtaa yhteen T3-lääkkeeseen joka oikeasti parantaa.


      • puupäätliikkeellä
        medikalisering kirjoitti:

        Iltalehden kommenttipalstalla vajispotilas:
        "Miksi pitäisi lääkärien mieliksi luopua tästä [T3]lääkityksestä ja käyttää kasaa psyyke- ja masennuslääkkeitä, unilääkkeitä ja rauhoittavia kera liharelaksanttien ja mahansuojalääkkeiden sekä reseptisärkylääkkeiden? "

        voisitko mainita jonkin epätieteellisen ei-pilleri, joka tehoaa johonkin oikeaan sairauteen


      • tutkijantytär
        medikalisaatio kirjoitti:

        Syyskuun MOT-ohjelmassa ruåtsiksi sekoilleen endo-blondin mielestä MEDIKALISERING on sitä että halutaan vajaatehoinen Thyroxin ja sen vaatimat puoli tusinaa muuta oheislääkettä vaihtaa yhteen T3-lääkkeeseen joka oikeasti parantaa.

        t3-lääkkeen eduista ei ole näyttöä vaikka on tutkittu


      • T3_on_hyvin_tutkittu
        tutkijantytär kirjoitti:

        t3-lääkkeen eduista ei ole näyttöä vaikka on tutkittu

        T3-lääkityksen ylivoimaisuus on osoitettu yli viidessätoista tutkimuksesta. Eräs kokoelma GoogleDrivessa:
        https://drive.google.com/file/d/0B94Wq-KMIhMVa2FkS3Y0d3k5VFRmaS1YUGZRbndVVWh0ZnJz/view?pli=1
        Muutamia samojakin lyhyin kommentein tämän alussa:
        http://www.stopthethyroidmadness.com/medical-research/
        TOISAALTA ... mitäpä tutkimuksista kun olen ollut puheissa kolmen vajispotilaan kanssa, jotka kaikki aikansa kärsivät Thyroxinilla kidutettuina. Sitten osaava lääkäri järjesti T3-hoidon ja vihdoin toipuivat. Sama oli tulos kyselyssä:
        http://www.kilpirauhasliitto.fi/images/PDF/Tutkimus_potilaiden_kokemuksista.pdf


      • T4_ei_kelpaa_ainoaksi

        Suomen Lääkärilehti 68 (18): 1324-1325, 2013, Matti Välimäen kirjoituksessa "Trijodityroniini – apu vai vaara hypotyreoosin hoidossa?" on vakava kohta:
        "Pelkällä tyroksiinilla (T4) hoidetuilla potilailla yleinen hyvinvointi ja muistitoiminnot ovat huonommat kuin verrokeilla tai väestössä keskimäärin."
        Pelkkää Thyroxinia määräävät lääkärit siis karkeasti rikkovat lääkärinvalaansa kun eivät yritäkään parantaa potilasta kokonaan vaivastaan.


      • kaikenmaailmanhölmöjä

        höpö höpö. Saimaisesta Välimäen kirjoituksesta käy ilmi, että T3 se vasta myrkky onkin.


      • T3a_tarvitaan_kaikille

        https://drive.bitcasa.com/send/LWDBS2waHRispcTLu7ofFI174i0_IECVn_p9LIQlrPHx
        Välimäki luettelee useita tutkimuksia jotka puoltavat T3:n käyttöä
        "Pelkällä tyroksiinilla (T4) hoidetuilla potilailla yleinen hyvinvointi ja muistitoiminnot ovat huonommat kuin verrokeilla tai väestössä keskimäärin." Tämä on eurooppalaisia suosituksia laatineen endoporukan tekstiä, eivät kylläkään selvästi uskaltaneet irtisanoutua USA:n lääketeollisuusrahoitteisten järjestöjen potilasvihamielisestä otteesta


    • ai_että_muodikasta

      "Muodikkuus" oli aika kaukana ystävättäreltä aika tasan vuosi sitten. Nukkui esim. 15 tuntia yössä ja muutamia tunteja päivällä. Valveillaoloajan parhaimmillaan vain "aivosumuinen" mutta usein myös paleleva ja itkuinen.
      Kaivoin kuvetta, mentiin yksityislääkärille, sai yhdistelmälääkityksen, voi paaaljon paremmin. Joskus pitkä virastoissa-asiointi vie voimat mutta useimmiten olo hyvä.

    • Chujoji

      SSRI auttaa joka vaivaan vielä monta vuotta, sitten se ei auta enää kenenkään mielestä mihinkään ja kauhulla muistellaan aikoja kun niitä vielä määrättiin ja silloin on taas uusi muotilääke jota muodikkaat lääkärit määräävät liukuhihnalta.

    • Dinngjadong

      Potilaiden muoti ja lääkäreiden muoti eivät kohtaa. Lääkäreillä muodissa on nyt statiinit, masennuslääkkeet, diabeteslääkkeet...niitä määrätään ämpärikaupalla. Tutkimatta kunnolla.
      "Jahas, ei teitä mikään muotisairaus vaivaa, vaan masennushan se siellä, kas tässä, siihen on hyvät lääkkeet olemassa.".
      "Kolesterolinne on ylittänyt suositellut rajat, se on 6. Kas tässä statiiniresepti. Ja pysykää erossa voista ja eläinrasvoista. Muistakaa riittävästi rypsiöljyä ja täysjyväviljoja".
      "Nyt on niin, että kakkostyypin diabetes kolkuttelee ovella. Mutta se on siitä kätevä, että syötte vaan kuten ennenkin. Reilusti leipää, iltapäiväkaffella pala pullaa ja mitän nyt huvittaa. Verensokerit pitää kurissa tämä uusi lääke."

      Potilaan muodikkuus on sitä, että hän on perehtynyt ja tietää, että kilpirauhashormonit eivät toimi kuten pitäisi. Täytyisi löytää lääkäri, joka kuuntelee, ottaa todesta, tutkii huolellisesti ja määrää oikean lääkkeen. Jos ensimmäinen ei auta, niin siirrytään seuraavaan, kunnes toimiva on löytynyt. Tämän jälkeen potilas voikin sitten porskuttaa ilman noita ensiksi mainittuja lääkäreiden muotilääkkeitä hyvässä lykyssä yhdellä ainoalla lääkityksellä!

      Kumpi muodikkuus on houkuttelevampi?

    • kilppariliitto

      On muuten harvinaisen typerä kannanotto, kun kyseessä on sentään yhdistys, jossa asioita ovat miettineet useammat henkilöt. Esimerkiksi kun lääkäri sanoo kilpirauhassairautta muotisairaudeksi, niin yhdistyksen mielestä asia ei voi olla niin, koska diabeettestakin sairastaa yhtä monta ihmistä. Siis kun sattumalta näitä sairauksia on jonkin tilaston mukaan yhtä paljon, niin tästä seuraa että kyseessä ei ole muotisairaus. Anteeksi, mutta millä ihmeen logiikalla? On itsestään selvää, että turhaan määrätty lääke ei auta, sitä ei tarvitse perustella "negative feedback loopilla", mutta sitä pitäisi perustella, kuinka monta väärin määrättyä lääkettä on hyväksyttävää yhtä oikein määrättyä lääkettä kohden.

      Yhditys tuotti pahan pettymuksen.

      • tosihyvä_kannanotto

        http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/12/11/kilpirauhasen-vajaatoiminta-ei-nay-aina-testeissa
        Vitosteesi yllelinkitetyssä puoltaa koelääkityksiä, joista professori Välimäen mukaan kaksi kolmesta poistaa oireita. Turhaa lääkitystä? Psykiatriassakin käytetään näitä huipputurvallisia lääkkeitä kilpirauhasterveillekin. Turhaa lääkitystä?
        Harvinaisen asiallinen tuo uuden yhdistyjsen kannanotto !
        http://kilpirauhaspotilaat.fi/ajankohtaista/vastine-maalaistohtori-kiminkiselle
        (Joku oli tietävinään että tuo Kiminkinen toimii kimpassa Jyväskylän keskussairaalan täyskahelin pomoendon kanssa. Josta on tehty paljon valituksia. Jonka potilaat hakeutuvat muualle hoitoon.)


      • sadistille_kertausta

        "Muodikkuus" oli aika kaukana ystävättäreltä aika tasan vuosi sitten. Nukkui esim. 15 tuntia yössä ja muutamia tunteja päivällä. Valveillaoloajan parhaimmillaan vain "aivosumuinen" mutta usein myös paleleva ja itkuinen.


    • Muotitautiko
    • joopatajoo

      Kiminkinen se tunkee itseään joka tuuttiin, mutta aivan kaikkiin ei pure hänen höpäjämisensä ja kansanmiesmäinen hölinänsä.

      http://www.etlehti.fi/node/26088

      • niinonjoo

        Hänellä tavoitteena Puskan tavoin eduskunta. Mutta se, joka kuuseen kurkottaa, se puskaan pötkähtää... hehehe.


      • tiedejulkkis-show

        Samanlainen showlääkäri kuin Antti Heikkilä. Julkkis, mielestään hyvällä asialla.


      • säälin_viitasaarelaisia

    • profVälimäki

      Studio55 päästää asiantuntijankin ääneen (ma 14.9. klo 9:05 kuulemma)
      http://www.studio55.fi/terveys/article/lukijat-kysyivat-kilpirauhassairauksista-laakari-vastasi/5305200
      Voiko sairastaa kilpirauhasen vajaatoimintaa vaikka laboratorio-arvot olisivat viiterajoissa?
      Kyllä voi. Potilasta pitää sekä kuunnella että tutkia kokonaisvaltaisesti. Kilpirauhasen vajaatoiminnan diagnoosi on summa oireista, lääkärin tekemän kliinisen tutkimuksen löydöksistä ja laboratoriotuloksista. Hyvin helposti vajaatoiminnan mahdollisuus suljetaan pois pelkkien laboratorioarvojen perusteella potilasta edes tapaamatta. Ongelma koskee lähinnä lievää vajaatoimintaa sairastavia, jotka voivat vuosia käydä lääkärissä valittamassa tyypillisiä oireita kuten väsymys ja palelu. Hoitoa ei anneta, vaikka arvot ovat toistuvasti alakanttiset, koska ne ovat viitealueella. Tärkeimmän kilpirauhashomonin tyroksiinin pitoisuus T4v on toistuvasti viitealueen alarajoilla ja kilpirauhasen toimintaa säätelevän aivolisäkkeen erittämän tyreotropiinin TSH pitoisuus on viitealueen ylärajoilla. Jos aivolisäke on tyytymätön kilpirauhasen toimintaan, se yrittää TSH:n eritystä lisäämällä parantaa kilpirauhasen toimintaa. Moni potilas jolla T4v on normaalin alarajalla ja TSH ylärajalla hyötyy hoidosta, joka siis voidaan aloittaa ilman että ko. arvot muuttuvat epänormaaleiksi.

      • jatkoa_edelliseen

        Miksei tyroksiinia määrätä helpommin kokeiluun, vaikka se voisi pelastaa monien elämän? Tuputetaan vain mielialalääkkeitä, jotka taas voi tuhota monen elämän, jollei niiden käyttöön ole oikeasti tarvetta.
        Viittaan edelliseen vastaukseen. Riippuu lääkäristä. Itse ehdotan rajapintaisissa tilanteissa aina tyroksiinihoitokokeilua, mikä on täysin turvallinen. On paljon lääkäreitä, jotka määräävät tyroksiinia, koska he ymmärtävät, ettei lääketiede ole vain pelkkiä numeroita. Lääketiede ei voi olla niin mustavalkoinen, että esimerkiksi tyroksiinipitoisuudessa luku on 10 on vajaatoiminta ja 11 täysin terve. Ero vajaatoiminnan ja masennuksen välillä on siinä, ettei masennukselle ole verikokeita, jotka sanoisivat että tämä potilas on masentunut ja tämä ei. Masennuksen diagnoosi perustuu oireisiin perustuviin pisteytyksiin, vajaatoiminnan sekä oireluetteloihin että laboratoriotuloksiin, joista jälkimmäiset joidenkin lääkärien käsissä valitettavasti ajavat kaiken muun yli. Jos masennukselle olisi verikoe ja sen tulosta tulkittaisiin yhtä mustavalkoisesti kuin kilpirauhaskokeita, masennuslääkkeiden käyttö ehkä vähenisi.


      • pöpipäidenparatiisi

        Välimäellä ei vain valitettavasti taida olla hirveästi kokemusta näistä Suomi24:llakin pyörivistä luulosairaista itselleen jo valmiiksi "kilpirauhassairauden" diagnosoinneista pöpipäistä. Välimäkikin varmaan muuten ymmärtäisi, että mikäli on 100% vakuuttunut, että hän sairastaa keksimäänsä sairautta jo etukäteen, niin luulisi hölmömmänkin ymmärtävän kuinka hyödyllinen ja luotettava lääkekokeilu on tälläisellä yksilöllä.


    • Maalainenvaan

      Eipä taida sinulla olla mitään käsitystä siitä mikä on todellisuus. Hyvä heitellä näitä "pöpipäät ja luulosairaat" -juttuja täällä. Hoitotilanne on katastrofaalinen. Kärsijöinä työikäisiä ihmisiä ja myös lapsia.

      Tämän sairauden totaalisen huono osaaminen lääkärikunnassa maksaa yhteiskunnallemme järkyttäviä summia. Ja sitten tähän soppaan laittavat lusikkansa myös Valvira ja endokrinologit, jotka toimillaan saattavat tilanteen vielä huonommaksi. Matti Välimäki on ilahduttava poikkeus, vaikka kantelijalääkäri onkin. Jos tk-lääkärit noudattaisivat edes hänen ohjeistustaan, niin "masentuneista" parantuisi oikealla lääkityksellä todella moni. Ja mitä se tarkoittaisi kansantaloudellisesti? Eli siis potilaalle, jolla on oireet ja arvot rajoissa, määrättäisiin koelääkitys! Meneekö tarkka raja OLOSSA siinä, että T4V 10 arvolla saa lääkityksen, mutta arvolla 11 ei saa, koska on "viitteissä". Haloo???? Kai nyt maalaisjärkikin jotakin sanoo. Ellei sitten satu olemaan maalaislääkäri...

      Sitten vielä jos saataisiin ne potilaat oikealle lääktiykselle, joilla tyroksiini ei toimi, saataisiin lisää säästöä. Paitsi että lääketehtaat eivät, sillä muiden lääkkeiden tarve vähenisi ja tämä joukko eläisi terveempää ja laadukkaampaa elämää.

      Ihan oma ryhmänsä on sitten ne, jotka "haluavat" että heillä olisi tämä sairaus. Toisin sanoen ovat lukeneet sen oireet, joista moni täsmää ja jotka haluavat, että lääkärit selvittävät onko kyse tästä sairaudesta vai jostain muusta. Samoja oireita on D-vitamiinin tai B12-vitamiinin puutoksessa, raudanpuutoksessa, seleenin ja jodin puutoksessa. Nämä pitäisi selvittää, mutta perus TK:ssa mitataan vain hemoklobiini, josta päätellään onko ihminen kunnossa vai ei.

    • Kiminkinen_rahastaa

      Kiminkisen ainoa tarkoitus on rahastaa. Esiintymisillä, kirjallaan, ja tulevaisuudessa politiikassa. Kiminkisellä ei ole mitään erikoistumista. Kiminkinen hölöttää joka tuutissa ihan pöpinöitä. Ei kai Kiminkistä kukaan ota vakavasti, tieteellisessä mielessä, mutta hän voi saada ääniä vaaleihin. Tämä lienee Kiminkisen tarkoituskin.

      • ihailuakehuja

        Kiminkinen yksinkertaisesti tykkää huomiosta.


      • tottapuhutkaveri

        "Kiminkisellä ei ole mitään erikoistumista."

        Sittenhän hänellä on se asia yhteistä itsenimitetyn "kilpirauhasgurun" Taija Sompin kanssa. Sompillahan ei myöskään ole mitään kilpirauhassairauksien erikoistumista. Toivottavasti et nyt ole sitten tekopyhä, ja oman esimerkkisi mukaan jätät sitten jatkossa kaikki Sompin kilpirauhasjorinat huomioimatta.


      • kiinnostusJaOsaaminen

        Erikoistumaton on myöskin se kilpirauhasexpertti, jonka hoidossa ystävätär on, monia artikkeleitakin kirjoittanut. Tiina Keldrima on psykiatri. Mika Kivimäkikin on kilpirauhaspotilaiden arvostama yleislääkäri
        Keldrima, Kivimäki ja Somppi ovat niin hyviä kilpirauhasasioissa että endoyhdistys järjesti valviran heidan kimppuunsa


    • Realistisesti

      Sehän piti olla kilpirauhasjuttu, täälä kommentoijilla vaikuttaa olevan enempi korvien välissä se pipi. Kyllä näitä muka sairaita saa nähä kun menee terveyskeskukseen, luulosairaus taitaa olla yleisin tauti johon tää kilpirauhasjuttukin kuuluu

      • Hölötystä

        Ja mitä Kiminkinen tietää kilpirauhasista? Ja mitä sinä Realisti muka tiedät? Kumpikin teistä hölöttää ilman mitään faktaa.


      • ads3

        Tai mitä ennekaikkea tietää joku Tri. Heikkilä, entinen kirurgi


    • monikymmenvuot_kokemus
    • NäinOnn

      Kortisoni-Kiminkinen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1605
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1439
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1348
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1334
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      37
      1275
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1218
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe