Yritysten johtaminen VM tyylillä

MaksaItsesiMyyjäksi1

Kuvitellaan yritys, joka toimii samaan tapaan kuin VM.

Yritys hakee uusia työntekijöitä lähinnä tuttavapiirinsä kautta. Puhutaan tutulle että menee hyvin ja pukeudutaan arjossa hieman paremmin luoden menestyvää mielikuvaa. Kysellään että oletko kiinnostunut myös tulemaan mukaan? Kyse on muotikenkien ja vaatteiden myynnistä eräässä liikkeessä Helsingin keskustassa. Kyse on täysin proviisiotyöstä. Hyvä myyjä tienaa päälle 5000e kuussa kunhan on vain ahkera.

Mutta päästäkseen myymään myymälään sinun pitää maksaa 1000e liittymismaksu. Sitten myös jatkuvia koulutuksia, jotta sinusta tulee parempi myyjä ja olet myös oikeutettu parempiin proviisiotasoihin ym erikoisetuihin tienaamiseen liittyen. Puhuvat myös että toiminta laajenee uusilla myymälöillä ja jos saat uusia myyjiä mukaan, niin saat heidän myynneistään myös itsellesi provikoita.

Uusi työntekijä innostuu ja päättää että hänestä tulee kovan luokan myyjä. Käy useita maksullisia kursseja, koska uskoo tuotteisiin ja taitoihinsa. Rahaa on kenties kulunut jo useita tonneja jo pelkkiin "tervetuliasimaksuihin" eikä montaa kuukautta ole vielä edes kulunut.

Uuden myyjän tuttavat kuulevat hienosta myymälästä ja sen tuotteista, jolloin hieman varovaisen noloina tunnustavat lopulta että ostavat mielummin vastaavia tuotteita selvästi halvemmalla paremman luokan vaatekaupoista. Saattavat kyllä tulla luxus myymälään mielenkiinnosta, mutta jättävät ostamatta kuitenkin, koska muualta saa halvemmalla. Ehkä joskus jotain pientä ostavat ja harvoin jotain suurta heräteostoksena mutta eivät ole vakuuttuneita selvästi kalliimmista tuotteista kilpailijoihin verrattuna.

.... Niin että kuinka moni tavallinen pulliainen ottaa diilin vastaan ja jaksaa tehdä vastaavalla duunilla töitä kun pitäisikin itse maksaa siitä että pääse MYYJÄKSI? Miksi yritykset eivät ole tälle tielle lähteneet, mutta VM viritykset silti valtavirtaa vasten noudattaa samaa kaavaa?

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TuttuJuttu_2

      VM on lähtenyt nimen omaan yrityspohjalta. Lue historiikkiä kirjoista niin tiedät että kyseessä ei uus keksintö.

      Yrittäjä havaitsi että hänen uudet työntekijänsä ovat tuttavan tuttuja ja päätti ulkoistaa nämä myyjät ja maksaa bonuksia uusista myyjistä sekä heidän tuloksistaan ikäänkuin kiitokseksi hyvästä hankinnasta.

      • vekotomakinontiEiToimia

        Et sitten huomannut tuota "sivuseikkaa" , että tuo yrittäjä sai noista kaikkien tollojen myynnistä rahat. Jakoi pikku siivuja "alalinjoilleen" Eipä siis kummoista kehitystä ole tapahtunut. .......


    • EiköKoskaanMitäänUutta

      Ja miksi te jankkaatte aina samoja asioita uusissa ketjuissa? Eikö edelliset ketjut riitä? Vai tuleeko teille jotenkin viisaampi olo, kun keksitte saman "pyörän" aina vaan ja uudestaan? Ikäänkuin kukaan aikaisemmin ei olis keksinyt / kirjoittanut samaa asiaa... Eikä näihin tyhmiin provoihin enää jaksa tarttua ketkään muut, kuin yhtä tyhmät...

      P.S. Miksi muuten et kirjoittanut kaikkia aloituksiasi (tai siis niiden asioita) yhteen ketjuun??

    • Onecapita

      Verkostomarkkinoinnissa toiminan ydin on siinä, että kenenkään ei kannata alkaa myymään tuotteita vaan panostaa sen sijaan verkoston rakentamiseen ja sysätä tuotemyynti muiden taakaksi. Tuotteethan ovat näissä lähes yksinomaan ylihinnoiteltua paskaa, jota ei edes yritetä tarjota kuluttajille kuin hankalasti suosittelumarkkinoinnin avulla - nykyisinhän tuotemyynti hoituisi kuluttajan kannalta helposti verkkokaupassa, mikä on tietysti päivänselvästä syystä verkostomarkkinoinnille sen epäterveen kaupankäynnin ideologian vastaista.

      Tämä epäterve toimintamalli johtaa aina väistämättä siihen, että valtaosa verkostomarkkinointiin sekaantuvista on maksajan roolissa, kun pääosa tuloista siirtyy aina pyramidimallisen järjestelmän yläpäähän.

      Mielenkiintoista näin nykyaikana ovat nämä uudet täysin häpeilemättömät verkostohuijaukset kuten esimerkiksi Onecoin ja Emgoldex, joissa ei myytävää tuotetta ole laisinkaan. Silti näihin kusetuksiin menevät ovat valmiita sijoittamaan täysin käsittämättömiä summia suoraan huijareiden käsiin. Emgoldexin osalta toiminta taisi Suomessa jäädä suhteellisen marginaaliseksi ja ehkä poliisinkin mielenkiinto oli laimeaa sen vuoksi. Onecoin saattaa poikia vielä kunnon käräjöintiä, kun se pyramidin romahtaessa alkaa poikia rikosilmoituksia rahansa hävinneiden osalta. Voipi kryptotreidaajia hieman vituttaa, kun huomaavat niillä sijoittamillaan kymppitonneilla tosiaankin saaneensa vain ne koulutus-pdf:t.

    • MiksiMiksiMiksiMiksi

      Kysyn uudestaan. MIKSI normaalit yritykset eivät lähde samaan vm tyyliseen tapaan "palkkaamaan" uusia työntekijöitä proviisiopalkalla? Miksi yrittäjät näkevät systeemin aivan toisin, joten tarjoavat ILMAISEN koulutuksen ammattitaitoon ja MITÄÄN liittymismaksuja ei tarvitse maksaa päästäkseen taloon sisään... töihin?

      • K-kaupanVäiski

        Onhan tuo törkeetä...että pääsee ilmaseksi töihin.
        Vähintään kypätonni pitäs maksaa kynnysrahaa päästäkseen pullopojaksi k markettiin.


      • Pyramidinhuipulle

        Miten paljon maksaisi homma pääministeriksi, presidentiksi ?


      • OtaSelvääJosKiinnostaa

        Kai ne vaalikampanjoiden hintalaput jostain löytyy... Vuosien muu työ siihen päälle.


      • Ukkinax
        OtaSelvääJosKiinnostaa kirjoitti:

        Kai ne vaalikampanjoiden hintalaput jostain löytyy... Vuosien muu työ siihen päälle.

        Niin vuosien p puhuminen ja leikkauslistojen laatiminen


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1821
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1734
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1642
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      20
      1409
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe