pääseekö pettämisestä yli?

oveliah87

Kuvittelin ettei näin kävisi minulle koska puhun aina kaikesta ja kannustan miestäni puhumaan, mutta nyt hän oli kännissä viikko sitten sekoillut toisen naisen kanssa. Koska hän ei pystynyt pitämään asiaa sisällään ja paljasti heti kaiken, annoin hänelle tavallaan uuden mahdollisuuden. Tai sanoin että kokeilen jatkaa, mutta jos ei onnistu niin avioliittomme päättyy. Olen hirveän tunteellinen ihminen joten siksi tämä on varmasti itselleni vaikeaa, mutta mietin vain että pääseekö tämmäsestä joskus oikeasti yli? Ja miten tässä pitäisi olla: En uskalla osoittaa läheisyyttä, ettei hän luule että olen näin helposti leppyvä mutten halua olla ilkeäkään jos tässä pitäisi parisuhdetta korjata.
Hän on ollut todella ihana (tietenkin..) ja antanut minulle kaiken huomionsa. Hän itki pari päivää että se oli elämänsä virhe eikä niin tule toiste tapahtumaan.
Olemme nyt olleet siitä saakka ilman seksiä ja näen hänestä unta ja haluaisin häntä.. Mutten tiedä onko se viisasta tehdä :/
En haluaisi että näin tapahtuu enää koskaan vaan haluan että asiat korjaantuu mutten keksi miten. Olen asian kanssa ihan yksin sillä minua hävettää kertoa tästä kenellekkään enkä halua juorujakaan kiertämään.
Olisiko jollain viisaita sanoja tai kokemuksia miten tämmöisessä tilanteessa toimia?

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miesvm_1967x

      Nää pettämiset on aina vaikeita rasteja. Monet pettäjät eivät malta lopettaa mutta jotkut katuvat oikeasti ja lopettavat sekoilun. Ehkä miehesikin jos kerran tunnusti ja itkee hölmöilyään.

      En tiedä mitä olette puhuneet mutta syytä olisi käydä tapahtumat ja syyt perinpohjin keskustelemalla läpi ja miehelle tehdä selväksi siis miltä susta tuntuu eikä toista kertaa voi tulla. Tai siis jos tulee niin siitä sitten ero vireille.

      Itse antaisin ehkä yhden kerran anteeksi ja yrittäisin korjailla itseäni ja suhdetta. Riippuu sekin tietysti rakkauden määrästä. Minuakin on joskus petetty joten tiedän miten paha olo siitä tulee, pitkä varjo suhteeseen vuosiksi (kyseinen suhde on päättynyt jo vuosia sitten). Pääasia ettei tulevissa mahdollisissa riidoissa käytä pettämistä aseena jos on anteeksi antanut.

      • miesvm_1967x

        Viikko ilman seksiä nyt ei mikään loputtomuus ole mutta älä pihtaa turhan kauan. Ehkä se keskustelu olisi syytä käydä vaikka makuuhuoneessa vierekkäin mutta tarjolla sinä päivänä VAIN hellyyttä, mikäli kykenet siihen, ei seksiä, tiedoksi miehelle. Jos saatte asiat keskusteltua läpi ja pystytte olemaan vain sylikkäin niin tilanne alkaa ehkä purkautua ja seksin aika on kun tunnet itsesi valmiiksi, ehkä parin päivän päästä? Seksi on miehellekin merkki "aselevosta". Tämä on siis vain minun mielipiteeni.


    • terveysennenkaikkea

      Ennen kuin harrastat hänen kanssaan seksiä, sinun on saatava selvyys, käyttikö kumia vai unohtuiko hetken huumassa. Terveys ennen kaikkea.

      • miesvm_1967x

        Olipa muuten hyvä ohje!


      • FroteeToffee

        Tuskin käytti, jos tapahtui sattumalta. Jos käytti, niin kertoo harkinnasta..


      • terveysennenkaikkea
        FroteeToffee kirjoitti:

        Tuskin käytti, jos tapahtui sattumalta. Jos käytti, niin kertoo harkinnasta..

        Mun mielestä pettäminen on aina harkittu teko. Vahingossa ei kukaan petä.


    • Seksi ei saisi koskaan olla vallankäytön väline, ei koston eikä palkitsemisen.

      En tiedä, mitä sinun pitäisi tehdä, itse en luultavasti kykenisi haluamaan ihmistä niin kauan kuin tuntisin itseni vihaiseksi tai loukatuksi. Se on kuitenkin tärkeintä, että jos päätät antaa anteeksi niin asia pitää todellakin jättää lopullisesti taakse. Kykeneekö siihen muutamassa päivässä, en osaa sanoa.

      Tuo edellä mainittu sairauksien tarttumisen riski oli erittäin tärkeä huomio.

    • suhuntepsiikaikki

      Mies petti sua ja sä näet hänestä unia ja himoitset häntä. Ethän sä nyt oikeasti edes mieti että menisit sänkyyn miehen kanssa kun et yhtään tiedä, mitä tauteja hän mukanaan kantaa? Olikohan edes ensimmäinen kerta?
      Jos mies tiesi, ettei tule pettämään sua uudestaan niin minkä hemmetin takia hän sen sulle kertoi? Mulle tulee mieleen, että mies puhdisti vaan huonoa omaatuntoaan kertomalla asiasta. Vähän krokotiilin kyyneleitä vuodattaa ja tietää että se tepsii suhun. Ja oikeassa on, sä jo haaveilet seksistä hänen kanssaan.
      Onko teidän parisuhteessa mitään yhdistävää tekijää muu kuin seksi?

      • miesvm_1967x

        Voi mieskin olla sen verran herkkä että katuu oikeasti tekojaan eikä jaksa kantaa syyllisyyttä. Mutta ihan arvuutteluahan tämä on..


    • äläusko

      Minulla on huono kokemus anteeksi antamisesta ja uudelleen yrittämisestä!

      LA Shriks AVAlla pe klo 20.00. Uusi sarja kertoo huipputerapeuttien värikkäästä elämästä työssä ja kotona. Miltä mahtaa tuntua neuvojan rooli parisuhdeterapeutista, jonka oma seksielämä on jäissä?

      Minun pitkäaikainen avomieheni hakeutui perheterapeutin asiakkaaksi isä/tytär ongelmansa vuoksi. Seksittömässä avioliitossa elävä, perheellinen terapeutti vietteli exäni. Pari muhinoi vastaanottotiloissa ja välillä nainen maksoi hotellissa sviitin illallisineen ja poreammeineen. Exäni kertoi minulle naisesta humalapäissään, huoritteli terapeuttiaan ja lupasi lopettaa suhteen välittömästi. Itki ja aneli anteeksiantoa. Kului puolisen vuotta kun totesin, että sama peli jatkui. Siinä sivussa oli vain tullut muutama muukin huijattava naisystävä minun ja tuon terapeutin ohella. Deittisivuilla oli ilmoitus ym. Kaikenlaista muutakin sain tutuilta tietooni. Odotan mielenkiinnolla tuota AVAn uutta sarjaa! Löytyykö yhtäläisyyksiä omiin kokemuksiini!

      Uskon, että kerran uskoton, on aina epäluotettava kumppani, johon ei tunteitaan kannata tuhlata, ja alkoholistin sanaan ei voi koskaan luottaa. Ne syövät aina sanansa ja käyttäytyvät henkisesti kuin vähä-älyiset ääliöt.

      Onnea sinulle uuden kunnollisen ja luotettavan kumppanin kohtaamiseen!

    • itsekunnioitusta

      Pitkänkin suhteen päättymisestä pääsee todellakin yli, vaikka aikaa se voi viedä. Et ole tehnyt mitään väärin, eikä sinulla ole syytä hävetä kumppanisi tekosia. Ei kaikille tule tietenkään kertoa, mutta jos sulla on joku luottoystävä, kertominen helpottaa ja selvittää omia ajatuksiasi.
      Tuo tautiriski on todellinen ja olet ainaisessa vaarassa saada tartunnan syrjähyppyjä harrastavan kaverin kanssa. Jos teillä ei ole yhteisiä lapsia, on päätöksen tekeminen huomattavasti helpompaa. Olet nuori ja löydät kyllä arvoisesi kumppanin!

    • Rehti-mies35

      Pettäminen on aina tahallinen teko eikä alkoholi ole syynä pettämiseen. Täysin luuseri juopot pistää alkoholin pettämisen syyksi. Miehes pettää uudestaan jos saa tilaisuuden. Heikot itsetunnottomat naiset ei uskalla erota koska pelkäävät yksin jäämistä.

      • juueie

        No niin kilttis, otahan lääkettä vähän


    • rennosti-m

      Jotta saisi realistisen kuvan asioista, pitäisi jo varhain tutustua tutkimustuloksiin ja mitoittaa odotuksensa niiden mukaan.

      Puolet miehistä kertoo olleensa liiton tai seurustelun aikana myös sivusuhteessa. Naisten luvun täytyy olla suunnilleen sama, muuten vapaat naiset olisivat huomattavasti useammin yhdynnässä kuin vapaat miehet, mikä ei tietenkään ole uskottavaa. Koska ei ole luultavaa, että sivusuhteet kummallakin puolisolla asettuvat päällekkäin, vain 1/4 liitoista on ollut sellaisia, joissa ei ole kummallakaan ollut sivusuhdetta. Näin keskimäärin liiton puolivälissä. Ikääntyessä sivusuhteettomien liittojen määrä edelleen pienenee.

      Suhteen alussa niin naiset kuin miehetkin olettavat, että tämä liitto ei johda sivusuhteeseen. Olisi kuitenkin syytä odottaa juuri päinvastaista. Mutta kun ei, sivusuhde näyttää niin tekijälle kuin puolisolle järkyttävältä yllätykseltä. Kuitenkin useat liitot, joissa sivusuhteita on ollut, jatkavat olemistaan.

      Ihminen, niin mies kuin nainenkin ovat synnynnäiseltä rakenteeltaan kaksistrategisia. On tarve luoda kiinteä liitto, mutta on myös tarve olla seksissä toisaalla. Emme voi muuttaa tätä tosiasiaa ihanteen mukaiseksi. Sivusuhteen tuoma mustasukkaisuus on sekin synnynnäinen taipumus, mutta se kevenee ajan myötä henkilöllä, joka on vain lievästi taipuvainen mustasukkaisuuteen. Jos henkilö on taas taipuva ankaraan mustasukkaisuuteen, se piinaa häntä ja puolisoa, vaikkei olisi mitään aihetta.

      Olisi ollut parempi, jos olisit heti antanut hänen nauttia suloisesta vitustasi. Hän tulkitsee seksistä kieltäytymisen rangaistuksena, ehkä aiheellisenakin, mutta se vie teitä etäämmäksi toisistanne. Nyt jos koskaan, tarvitsette keskinäistä herttailua. Mutta jos mustasukkaisuus on sinulle ylipääsemätön ongelma, et voi tehdä muuta kuin erota. Se on parempi teille molemmille kuin liitto, jossa on vaikea rakennevika.

      En kuitenkaan usko, että tarvitsee mennä näin pitkälle. Alun prinsessakuvitelmat muuttuvat realistisiksi, ja liittokin saa aikuista väriä. Hyvää jatkoa ja onnea teille molemmille! :)

    • murrräyh

      No just joo. Haluaisit osoittaa läheisyyttä .... ja himoitset miestäsi - mutta et vain tee niin. Et halua olla helposti leppyvä (vaikka siis olet) ja kieltäydyt seksistä rangaistukseksi. Ei hitsin pimpulat! Juuri tuolla tavalla kerjäät lisää ongelmia liittonne. Jos haluat läheisyyttä, anna sitä ja ota vastaan. Jos seksi maistuu "just do it". Elämä on tässä hetkessä, älä heitä sitä hukkaan.

      Ihan toisin neuvoisin, jos kerta kaikkiaan et voisi sietää miehesi läheisyyttä etkä voisi ajatellakaan seksiä hänen kanssaan. Näinkin pahasti monet ottavat kumppaninsa uskottomuuden. Sinä olet onnen pekka - tai maija...

    • YksiTarina

      Kyllä voi päästä yli, mutta vaatii aikaa ja paljon keskustelua.
      Mieheni petti minua kolme vuotta sitten ja myönsi tekonsa. Tärkeintä onkin, että pettäjä itse myöntää, eikä asiaa kuule muualta. Asuimme tuolloin omissa asunnoissamme.
      Ensimmäiset puoli vuotta keskustelimme aiheesta todella usein. Mukaan mahtui erittäin hyviä juttutuokioita, mutta välillä haastoin riitaa ja suoraan sanottuna vittuilin. Mieheni teki ratkaisevia päätöksiä ja osoitti näin teoillaan haluavansa rakentaa suhteen uudestaan. Näkyvin esimerkki tästä oli se, että hän muutti luokseni.
      En koskaan olisi uskonut, miten hyvin yhteiselomme alkaisi sujumaan. Olemme tällä hetkellä hyvin onnellisia yhdessä, arki sujuu loistavasti. Puhumme paljon ja se on ehdottomasti suhteemme paras puoli. Seksielämä on hyvää ja teemme asioita paljon yhdessä.
      Meidän molempien on pitänyt päästä asiasta yli, pettäjällä menee pitkään ennenkuin omatunto antaa rauhan. Petetyllä taas on töitä luottamuksen uudelleen rakentamisessa. Me olemme kääntäneet tämän vaikean asian suhteen voimavaraksi: Jos suhteemme selvisi tästä, selviämme mistä vaan. Yksi asia on kuitenkin selvä. Toista kertaa en antaisi enää anteeksi. Miehenikin sen tietää ja ymmärtää.

    • epiåplwepe

      No kokemusta on. Pari tärkeää neuvoa:

      Puhu jollekin. Et koskaan pääse asiasta yli, jos et saa puhua. Jos et halua puhua edes ystävillesi, puhu jollekin ammattilaiselle. Hanki apua heti.

      Mene myös mieheni kanssa pariterapiaan. Asia täytyy käsitellä muutenkin kuin sillä että molemmat yrittää olla kilttejä. Sinulla on oikeus olla vihainen, ja miehellä on oikeus sanoa miksi niin kävi, jos liitossa on jokin pielessä. Pelkäätte liikaa toistenne tunteita. Myös pahat tunteet ovat tärkeitä.

      Seksiä voitte harrastaa sitten, kun sinä et enää mieti, että onko se hyvä ajatus vai ei. Ja jos sitä harrastetaan oikeista syistä. Älä harrasta siksi, että mietit mitä mies on tehnyt jonkun muun kanssa. Yksityiskohdilla ei ole mitään merkitystä. Ei nyt, eikä koskaan.

      Pettämisen yli voi päästä, mutta ei asioita käsittelemättä. Jos niitä ei käsittele, sinun sisällesi kasvaa möykky, paha olo... Ja miehesi ei oikeasti opi virheestään, vaikka niin haluaisikin. Vaikka ei enää toistaisi virhettä, niin väliinne jäisi kuilu.

      • olgaT

        "Sinulla on oikeus olla vihainen"
        Juuri niin, mutta eri juttu kuitenkin miten vihaansa osoittaa ja purkaa.
        "näen hänestä unta ja haluaisin häntä.. Mutten tiedä onko se viisasta tehdä :/"
        Jos ruvetaan miettimään milloin seksi viisasta, niin ainakaan minä en kovin yksiselitteistä vastausta löydä. Sen sijaan minusta on tyhmää olla heittäytymättä seksiin, kun kerran sitä haluaa. Seksi on oikeastaan lääke moneen asiaan, sekä paria yhdistävä tekijä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe