Uskotko Jeesusta vaan vain Jeesukseen?

RitariOlevainen

Uskotko siihen mitä Jeesus sanoo iankaikkisesta elämästä?

Johannes 17
3 Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.

Uskotko siihen mitä Jeesus Kristus, ylipappi Jumalan edessä, sanoo iankaikkisesta elämästä?

Johanneksen ilmestys 3
12 Joka voittaa, sen minä teen pylvääksi Jumalani temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos, ja minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, sen uuden Jerusalemin, joka laskeutuu alas taivaasta minun Jumalani tyköä, ja oman uuden nimeni.

Uskotko Jeesuksen ja meidän Isään ja JUMALAAN, jota Jeesus alati rukoilee, JUMALAN EDESSÄ ja välillä JUMALAN OIKEALLA PUOLELLA?

Johannes 20
17 Jeesus sanoi hänelle: "Älä minuun koske, sillä en minä ole vielä mennyt ylös Isäni tykö; mutta mene minun veljieni tykö ja sano heille, että minä menen ylös, minun Isäni tykö ja teidän Isänne tykö, ja minun Jumalani tykö ja teidän Jumalanne tykö".

MINUN ISÄNI
TEIDÄN ISÄNNE
MINUN JUMALANI
TEIDÄN JUMALANNE

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RitariOlevainen

      Uskotko Paavalia vai uskotko Paavaliin?

      1. kirje Timoteukselle 2
      5 Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus,

      Galatalaiskirje 3
      20 Välimies taas ei ole yhtä varten; mutta Jumala on yksi.

      1. Korinttolaiskirje 11
      3 Mutta minä tahdon, että te tiedätte sen, että Kristus on jokaisen miehen pää ja että mies on vaimon pää ja että Jumala on Kristuksen pää.

    • Hohohoho

      Uskon Joulupukkiin mutten Joulupukkia.

    • 72_inaakihoM

      Voihan Jeesukseen uskoa mutta ei sen puheisiin kun se valehtelee että ei ite muka ole Jumala. Kaikkihan sen tietää ja tunnustaa että Jeesus on Jumala mutta ei ite herra Jeesus. Eikö Jeesus ymmärrä loukkaavansa ja pilkkaavansa Pyhää Kirkkoa ja Sen Pyhää Kolminaisuusoppia vastaan kun kieltää olevansa Jumala. Mikä ihmeen jt se oikeen kuvittelee olevansa. Ei sitten ihme että sen äiti yritti ottaa sen pakkohoitoon kun se sekoili ettei muka olisi Jumala. Ei herran passannut uskoa edes Tuomasta joka tiesi tuon asian paljon paremmin kuin herra ite. Ja kertohan se Johanneskin sen kauniin runon aivan sen kirjansa alussa joka aukottoman 1001%:sti todistaa Jeesuksen olevan Sanan ja ite Jumalan mutta ei herran passannut lukea ja opiskella uskon asioita Johanneksen evankeliumista joka tiesi näistä asioista kaiken. Joo että Jeesukseen uskon mutta en missään nimessä usko Jeesusta. Tuomasta uskon ja tietenkin Paavia myös mutta ei ei Jeesusta en usko en sitten millään. Riittää kun uskon Jeesukseen.

      • Anonyymi

        Mainittakoon Tuomaan tunnustaneen Jeesuksen Herrakseen ja Jumalakseen. Ehkä hän tunnisti myös kirjoitusten täyttymisen kautta koska sielläkin oli mainittu haavat joihin sekä Tuomas että Vapahtaja vetosi. Kukaan apostoleista ei uskonut ylösnousemukseen ennen tämän todistetusti tapahduttua. Ainoastaan ylipapit, kansan vanhimmat ja paikallinen hallinto muisti Vapahtajan asiasta maininneen ja siksi he laittoivat hautavartion. Sellaisen merkin Jeesus olikin luvannt noille herrasmiehille koska he pyysivät merkkiä. Tuo oli mainittu Joonan merkkinä. Haavat oli Jumalan antamaan sovitukseen liittoutumisen merkkinä annetut. Siitä on esikuvana myös lävellinen kihlasormus nykyisin kun sitä käytetään. Siinä on TosiRakkauden todistus jossa Jumalan vihollishenkilökin saa kääntymyksessä Herran puoleen uskoa armahdukseensa ja uuteen Elämään Jeesuksen yhteydessä. Sovitukseen sisältyy samalla sovinnollisen elämän lahja tahdossa elää Jumalan Sanan uskollisuudessa tänään myös maan päällä. Elämän vihollinen on hävinnyt Jumalan Rakkauden mestarisuunnitelman edessä johon tarjotaan uskonlahjaa nyt seurakunnan kautta maailmassa. ( im. 22:17-21.)


    • RitariOlevainen

      Markus 10
      17 Ja hänen sieltä tielle mennessään juoksi muuan hänen luoksensa, polvistui hänen eteensä ja kysyi häneltä: "Hyvä opettaja, mitä minun pitää tekemän, että minä iankaikkisen elämän perisin?"
      18 Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Miksi sanot minua hyväksi? Ei kukaan ole hyvä paitsi Jumala yksin.

      Luukas 18
      18 Ja eräs hallitusmies kysyi häneltä sanoen: "Hyvä opettaja, mitä minun pitää tekemän, että minä iankaikkisen elämän perisin?"
      19 Jeesus sanoi hänelle: "Miksi sanot minua hyväksi? Ei kukaan ole hyvä, paitsi Jumala yksin.

      • Anonyymi

        Edellämainituissa tapauksissa kysyjät ajattelivat Jeesusta vain opettajana. Siksi Jeesus viittasi todellisuuteen joka tahtoi ilmaista itsensä. Emme tiedä textistä tunnistivatko he jossain vaiheessa Jumalan hyvyyden. Muuan henkilö ajatteli todistaa Kaikkivaltiaan hyvyyttä hyvin teoin kunnes joku sanoi: Kylläpä olette tavattoman hyvä ihminen. Hyväntekijä tiesi saaneensa hyvyyden Jumalalta ja totesi johtaneesa autettavan vika-aatoksiin ja halusi korjata välittömästi asian että selviäisi kenestä hyvyys on. Ihmiset on kutsuttu Jumalan hyvyyteen joka onkin ylivoimaa aina. Hyvyytensä on ikuista jossa tatoo jumalinen pysyä Armorikkaasti.


    • RitariOlevainen

      Uskotko että Jeesuksen ja meidän muiden ihmisten yhteinen Jumala on Herra?

      • Anonyymi

        Jes. Jeesus Kristus, ( Jahocshua Messias, Jumalan Pelastusvoideltu.) Kuningasten Kuningas ja herrain Herra. Kannattaa hyväksyä, Hän on voittajamme ja antaa mielellään voittonsa lahjan kun joku tahtoo Häneen sitoutua.


    • RitariOlevainen

      Uskotko Raamatun JeesuSTA vai johonkin roomalaisten keksimään epäjumala-jeesuKSEEN?

      Jeesus rukoillessaan Jumalaa, sanoo Jumalalle: "yksin olet totinen Jumala"

      Uskotko Jeesusta vai Rooman pakana-Keisaria?

      • Anonyymi

        Jumala kävi Pojassaan läpi koko ihmiselon, Jumalanpalveluksineen myös. näin Hän hankki Voiton Armonsa kautta Jeesuksessa koko ihmiskunnalle, myös luomakunnalle, jos joku tahtoo tehdä tahtonsa tulee hän tämän tuntemaan. Jumalan ansiota on näin koko ihmiselon lunastus ja voitonjako kaikille jotka tosissaan tahtoo tästä iloita.


    • luetaankosanaa

      Laitan tämän asian ensin tähän, jotta voin sitten jatkaa !

      Johannes kirjoittaa ihan alusta, niin Jeesus eli Sana oli ja on Jumala ja oli siis Isän luona alussa !

      Sitten Sana eli Jumala eli Jeesus tuli lihaksi ja eli keskellämme, kuten Johannes oikein kirjoittaa !

      Mutta huomaa, että Raamattu opettaa seuraavaa:

      7 Sinä teit hänet vähäksi aikaa enkeleitä halvemmaksi, kirkkaudella ja kunnialla sinä hänet seppelöitsit, ja sinä panit hänet hallitsemaan kättesi tekoja;

      8 asetit kaikki hänen jalkojensa alle." Sillä, asettaessaan kaikki hänen valtansa alle, hän ei jättänyt mitään hänen allensa alistamatta. Mutta nyt emme vielä näe kaikkea hänen valtansa alle asetetuksi.

      Siis Jeesus eli Jumala eli Jumalan Poika tehtiin HETKEKSI AIKAA enkeleitä halvemmaksi Jumalan pelastus suunnitelman mukaan !

      Huomaa, että enkeleiden yläpuolella ei ole muita kuin Jumala !!!

      Eli Jumala tehtiin HETKEKSI AIKAA eli n. 33v ajan enkeleitä halvemmaksi, eli ihmisen kaltaiseksi, mutta nyt Herra Jeesus on taas enkelien yläpuolella, ja siellä ei siis ole kuin Jumala itse !

      "olevainen" sinä et siis lue KOKO raamattua vaan vain ne osat, jotka sopivat harhaoppiisi, eli sinä ohitat ja jätät pois kaiken sen, mitä raamattu opettaa Jeesuksen Jumaluudesta !

      Minun kokonaisuuteeni siis mahtuvat ihan kaikki sinunkin lainaamasi Sananpaikat, eli minun kokonais käsitykseeni ne kaikki sopivat, eikä minun tarvitse ohittaa tai jättää pois ainuttakaan !!!

      Ymmärrätkö tämän ?

      Siis en väitä Sanaa vastaan, vaan näen kokonaisuuden ja siihen siis sopivat kaikki lainaamasi Sananpaikat saumattomasti !

      Mutta sinulla siis ei ole näin, ja se kertoo sen, että olet väärin rakentanut !

      Tässä vielä yksi selvä Sanankohta, joka kertoo ja vahvistaa Jeesuksen olevan Jumala, tämä siis nousi/nostettiin mieleeni:

      Matt. 1:23 "Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja tälle on annettava nimi Immanuel", mikä käännettynä on: Jumala meidän kanssamme.

      Siis Jeesuksen yksi nimi on Immanuel, eli Jumala kanssamme, joka siis kertoo siitä ajasta kun Jeesus eli Jumala, kuten tuossa sanotaan selvästi eli lihansa päiviä täällä maan päällä !

      Vielä tähdennän, että Jeesus on välimies ja Jumala, ne eivät ole toinen toisiaan pois sulkevia asioita, lue vaikka tästä:

      2. Kor. 5:19 Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.

      Siis Jumala sovitti maailman itsensä kanssa olemalla Kristuksessa, eli sovitti itsensä kautta maailman !

      Lue siis kunnolla ja laajemmin, ja ymmärrä se laajuus mitä kaikkea Jeesus on ja oli ja tulee olemaan !

      Siis vielä on Jumalan pelastus suunnitelma kesken, ja siksi yhä Poika on Isän alla, mutta kun suunnitelma saa päätöksensä, niin Isä ja Poika nähdään samalla valtaistuimella ei Jumalan valtaistuimella, jolla istuu vain Jumala, eikä mitään pikku jumalia !

      Joten vasta sitten kun kaikki tämä tulee päätökseen asetetaan kaikki lopulta kohdalleen !

      Mutta muistutan yhä siitä "vähäksi aikaa" ja että Jeesus on kaikkea sitä mitä Raamattu ilmoittaa ja opettaa, mutta te vain ette hyväksy harhaopinne vuoksi sitä Totuutta, että Jeesus on myös Jumala kaiken muun lisäksi !

      Tuon syyn vuoksi te pahasti eksytte, ja julistatte siis toista evankeliumia, ja siksi tuo Sana oli teille, eli vaikka Paavali tai enkeli olisi julistanut/ julistaisi muuta evankeliumia, niin hän olkoon kirottu !

      Evankeliumin ydin on se, että alussa oli Sana ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli ja on Jumala, ja Sana siis on Jeesus, ja Sana tuli lihaksi ja eli keskellämme, ja Hänet tehtiin siis VAIN HETKEKSI AIKAA enkeleitä halvemmaksi !

      En enää haluaisi jankata selvää asiaa, eli jos sinulle ei maistu, niin en tunge sinulle mitään, sinä vastaat omasta valinnastasi ennemmin tai myöhemmin ihan itse, mutta varo, ettei sinulle käy näin:

      22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'

      23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

      Huomaa, että tuossa Herra Jeesus, huom. Herra Jeesus sanoo, "EN OLE KOSKAAN teitä tuntenut,

      • RitariOlevainen

        ""olevainen" sinä et siis lue KOKO raamattua"

        Minä olen lukenut koko Raamatun moneen kertaan läpi!
        Noin kolme kuukautta yhtäkyytiä sairastellessani, aamusta iltaan, kun en voinut muuta kuin vain maata sängyssä, pystymättä tekemään mitään muuta.
        n. 100 vrk x 16 t. = varsinaista teho-opiskelua!
        Ensin luin Vanhan Testamentin läpi useaan kertaan, tehden muistiinpanoja ja sitten kävin läpi ja selvittelin niitä.
        Vuoden päästä siitä, tein saman Uuden Testamentin suhteen. Mutta nyt vain kuukauden pari.
        Sen jälkeen olen itsenäisesti jatkanut raamatuntutkimuksiani, miltei kolmenkymmenen vuoden ajan.
        Olen lapsikastettu luterilainen, enkä ole saanut ulkopuolista uskonnonopetusta muualla kuin kansa- ja yhteiskoulussa.
        Tunnen olevani "areolainen" vaikka virallisesti luterilainen olenkin.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Areiolaisuus
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Areios

        Kuka oli tuo Johannes, joka kirjoitti tuon viiden jakeen pituisen runon, vai tekikö joku muu tuon lisäyksen Johanneksen kirjaan?
        Et sitä tiedä!
        Ei tiedetä että kuka kirjoitti Johanneksen evankeliumin!
        On voinut olla vikka itse Rooman Keisari Konstantinus Suuri, joka tuon lisäyksen Johanneksen evankeliumiin teki! Tuon runon sinne, jolla ei voi todistaa Jeesuksen olleen Jumalan!


      • luetaankosanaa
        RitariOlevainen kirjoitti:

        ""olevainen" sinä et siis lue KOKO raamattua"

        Minä olen lukenut koko Raamatun moneen kertaan läpi!
        Noin kolme kuukautta yhtäkyytiä sairastellessani, aamusta iltaan, kun en voinut muuta kuin vain maata sängyssä, pystymättä tekemään mitään muuta.
        n. 100 vrk x 16 t. = varsinaista teho-opiskelua!
        Ensin luin Vanhan Testamentin läpi useaan kertaan, tehden muistiinpanoja ja sitten kävin läpi ja selvittelin niitä.
        Vuoden päästä siitä, tein saman Uuden Testamentin suhteen. Mutta nyt vain kuukauden pari.
        Sen jälkeen olen itsenäisesti jatkanut raamatuntutkimuksiani, miltei kolmenkymmenen vuoden ajan.
        Olen lapsikastettu luterilainen, enkä ole saanut ulkopuolista uskonnonopetusta muualla kuin kansa- ja yhteiskoulussa.
        Tunnen olevani "areolainen" vaikka virallisesti luterilainen olenkin.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Areiolaisuus
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Areios

        Kuka oli tuo Johannes, joka kirjoitti tuon viiden jakeen pituisen runon, vai tekikö joku muu tuon lisäyksen Johanneksen kirjaan?
        Et sitä tiedä!
        Ei tiedetä että kuka kirjoitti Johanneksen evankeliumin!
        On voinut olla vikka itse Rooman Keisari Konstantinus Suuri, joka tuon lisäyksen Johanneksen evankeliumiin teki! Tuon runon sinne, jolla ei voi todistaa Jeesuksen olleen Jumalan!

        Sinua tai ketään uudestisyntymätöntä ei hyödytä oikeasti se, vaikka lukisitte tuhat kertaa raamatun, jos ja kun siis teillä ei ole Pyhää Henkeä itsessänne opettamassa sitä !

        Raamattu nimittäin sanoo:

        Matt. 22:29 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.

        Siis vain Pyhä Henki voi avata Sanan Eläväksi Sanaksi, ja vain sen kautta tulee Usko, siis se Usko josta Raamattu opettaa, eli Jumalan synnyttämä usko !

        Eli kun teillä ei ole Jumalan Voimaa eli Pyhää Henkeä, ette te voi oikein ymmärtää edes Raamatun Hengellisiä opetuksia !

        Siis ei Voimaa, ei opetusta, ei Uskoa, eli ei yhtään mitään !

        Sanat "uskosta osaton" kertovat jo paljon siis, osaton on osaton !

        Se mitä sinä luulet uskoksi, on pelkkää uskottelua, sillä Jumala ei ole sitä sinussa synnyttänyt vaan olet vain tapauskova ja uskottelija ihan samoin kuin joku buddhan oppilas, et eroa siis sellaisesta "uskomisissasi" !

        Tuossa Sananpaikassa jota lainasi sinulle, jossa Jeesus sanoo Nikodeemukselle, että ilman Hengestä syntymistä eli uudesti syntymistä ei kukaan näe Jumalan valtakuntaa, on sinulle juuri sanoma !

        Mieti sitä tarkkaan oma uskottelusi ei sinua pelasta !


      • Kulttari

        "Jumala oli Kristuksessa sovittaen maailman itsensä kera" Jumala on Elävä Henki. Henkeä ei voi tappaa. Jumala on Henki joka ei kuole van Jumala antoi poikansa uhrina edestämme ja Hän kuoli puolestamme synteiimme tähden kantaen ne ruumiissaan ristille. Näin saamme uskoen Häneen kuolla pois synnistä ja Elää Henkensä vaikutuksesta uutta Elämää. Elämä on ikiJumalan Elämää meissä koska Henkensä on meissä ylösnousemusvoimassaan. Saamme olla uudestisyntyneitä Jumalan lapsia, perheväkeään Armahdettuina Totuudessaan Poikansa uhriVerilunastuksen hinnalla. Kristus-Messias syntyi Isä-Jumalasta ennen aikoja ja Kaikkivaltias valmisti hänelle kehon Pyhän Hengen voimassa Daavidin siemenestä. Näin uhrinsa ei ollut tavan luomakuntaa vaikka tuli ihmiseksi. Edullisinta maailmassa ja taivaissa ynnä Jumalan ja ihmisten edessä on luottaa tähän seuraten pelastavaa Jeesusta kiittäen. Kun haluamme näin on Armorikkautensa kantamassa meitä päivittäisessä kilvoituksessamme jossa meillä on rauha Jumalan kanssa. Kiitämme Jumalaa ja rakennumme uskossaan perheessään. (Room.5:1-21. Apt.2:38,39. Matt.10:32 Kor.15:1-11.)


    • luetaankosanaa

      Minä uskon Jeesukseen JA Jeesusta !

      Sinä "olevainen" vain eksyt harhaoppisi vuoksi, eli luet raamattua sen kautta valikoiden !

      Siis noihin kysymyksiisi vastaan Raamatun Sanalla:

      7 Ja lihansa päivinä hän väkevällä huudolla ja kyynelillä uhrasi rukouksia ja anomuksia sille, joka voi hänet kuolemasta pelastaa; ja hänen rukouksensa kuultiin hänen jumalanpelkonsa tähden.

      Siis edelliseen lisäyksenä, eli kun Jumala eli Jumalan Poika eli Jeesus tehtiin HETKEKSI AIKAA enkeleitä halvemmaksi, niin sinä öyhyenä hetkenä eli lihassa elämisensä aikana Jeesus siis rukoili ihmisen kaltaisena !

      Mutta kun sinä "olevainen" raukka et ole riittävästi ja riittävän laajasti perehtynyt Sanaan, eli toisin sanoin Kristukseen Jeesukseen toisin sanoin Jumalaan, niin sinä tulkitset väärin Raamatun ilmoitusta ja Raamatun paikkoja !

      2. Piet. 3:16 niinkuin hän tekee kaikissa kirjeissään, kun hän niissä puhuu näistä asioista, vaikka niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, jota tietämättömät ja vakaantumattomat vääntävät kieroon niinkuin muitakin kirjoituksia, omaksi kadotuksekseen.

      Siis sinä "olevainen" vääntelet Sanaa ja sen opetuksia kieroon omaksi kadotukseksesi !

      Minä jo olen siitä sinua varoittanut vakavasti !

      Huomaa taas se, että kaikki nuokin Sananpaikat sopivat minun kokonaiskäsitykseeni Raamatun sanomasta, mutta sinulle eivät siis sovi todistukset Jeesuksen Jumaluudesta, ja siksi olet pieleen rakentanut, sillä Sana eli Herra Jeesus eli Jumala ei opeta Itseään vastaan !

      Siis kaiken mitä Raamattu eli Sana eli Jeesus eli siis Jumala sanoo ja opettaa pitää sopia saumattomasti yhteen, mitään ei saa jättää pois ja ihan joka palasen pitää sopia yhteen !

      Mutta näihän siis ei sinulla ole "olevainen" vaan sinä poistat ja revit osan Sanasta pois, ja se kertoo eksymyksesi syvyyden !

      Kun olennainen todistus puuttuu sinulta, eli että Jeesus on Jumala, niin liikaa puuttuu silloin, eli tuot toista evankeliumia ja antikristuksen oppeja !

      Gal. 1:8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.

      9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

      • RitariOlevainen

        Voithan sinä uskoa mihin haluat mutta minä ainakaan en ole aivopesty kolminaisuusoppiin, enkä siis usko Jeesuksen olleen Jumala!
        Raamatusta löytyy paljon todisteita omaan uskooni Jumalasta, joka oli ja on myös Jeesuksen Jumala!


      • luetaankosanaa
        RitariOlevainen kirjoitti:

        Voithan sinä uskoa mihin haluat mutta minä ainakaan en ole aivopesty kolminaisuusoppiin, enkä siis usko Jeesuksen olleen Jumala!
        Raamatusta löytyy paljon todisteita omaan uskooni Jumalasta, joka oli ja on myös Jeesuksen Jumala!

        Sama peite on sinullakin, joka oli fariseuksilla ja sen ajan kirjanoppineilla !

        Joh. 10:33 Juutalaiset vastasivat hänelle: "Hyvän teon tähden me emme sinua kivitä, vaan jumalanpilkan tähden, ja koska sinä, joka olet ihminen, teet itsesi Jumalaksi".

        Siis olisit ollut mukana tappamassa eli ristiinnaulitsemassa Jeesusta !

        Ja oppineisuutesi, on samaa luokkaa kuin Nikodeemus eli Israelin opettaja:

        3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
        4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
        6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
        7 Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
        8 Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."
        9 Nikodeemus vastasi ja sanoi hänelle: "Kuinka tämä voi tapahtua?"
        10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä!

        Et sinäkään tuota tiedä, ja siksi jäät ulkopuolelle ja siksi et usko Jeesukseen !


      • Sovuntae
        RitariOlevainen kirjoitti:

        Voithan sinä uskoa mihin haluat mutta minä ainakaan en ole aivopesty kolminaisuusoppiin, enkä siis usko Jeesuksen olleen Jumala!
        Raamatusta löytyy paljon todisteita omaan uskooni Jumalasta, joka oli ja on myös Jeesuksen Jumala!

        "Kuule Israel, Jahava Jumalasi on yksi, ainoa". Jumala ilmaisee aina asiansa kolmella todistuksella. Kun ihmiset eivät sitä ymmärtäneet he rakensivat kolminaisuusopin soveltaen sitä monin tavoin. Sitä ei tietenkään ole Jumala sanonut. Ihmisten perinnässäännöksi oppinsa muodostui ja siitä tuli lihan mieli jolla erotellaan uskovaisia toisistaan. Lihan mieli on vihollisuus. Koska Kaikkivaltiaan Rakkaus on ylivoimaa ulottuu Hän sovituksessaan vihamielisiinkin asti jos nämä haluavat turvata Armoonsa ja Totuuteensa ja vaeltaa Rakkaudessaan. Kun vielä olimme vihollisiaan lähetti Jumala sovitustarjouksen Pojassaan. Poika on yhtä Jumalassa yhdessä ja samassa Hengessään. Hän antoi meille sovituksen Sanan ja tarjoaa Sanansa kauttamme. "Antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa."


    • RabbuuniJeesus

      Jumala sen tietää parhaiten. Uskotko sinä, ettet tiedä uskotko?
      Uskallatko jättää uskosi Jumalan käsiin?

    • Eikiitosjeesus

      Tulkoon itse sanomaan jos on asiaa. Ei kai tuo ole hänelle temppukaan. Kuunnellaan toki ja arvioidaan nykytietämyksen valossa että onko ihan viisas vai ei.

      • Totuus222

        Hei ei-minuus. Miltä tuntuu höpistä olemattomien kanssa olemattomia olemattomista? Jos vedät ateismisi sen loogiseen johtopäätökseen, silloin me olemme minuuksina ohikiitävä harha-aistimus ja oletus asioiden (esim. "meidän itsemme") jonkinlaisesta merkityksestä on harha-aistimus harha-aistimuksen sisällä. Ja kuitenkin "sinä" olet täällä säännöllisin väliajoin kommentoimassa IKÄÄN KUIN ASIALLA OLISI JOTAKIN MERKITYSTÄ. Hiihaa!!!


    • Anonyymi

      Miksi pitäisi uskoa jotain Jeesusta, joka oli aivan tavallinen tallaaja, niinkuin kaikki muutkin. Hän oli ehkä tavallista viisaampi, koska hänen isänsä oli viisas, koska pääsi puhumalla "pukille". Hänen isänsä oli majatalonpitäjä, jonka jeesus itse sanoi, "minun isäni kodissa on monta asuinsijaa". Eikä hän syntynyt neitseestä, vaikka ei tuo neitseestäsyntyminen aivan mahdotonta ole tänäkään päivänä, ainakin jos ehjä immenkalvo on neitsyen ainut kriteeri. Ehjässäkin kalvossa on nimittäin pieni reikä, josta kuukautisveri poistuu. Jos esim. "huonostivarustettu" poika lirauttaa heti huulille, eikä kalvo mene puhki, niin tuosta reijästä voi siemennestettä päästä sisään ja raskaus on parhaassa tapauksessa fakta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1645
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1509
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1419
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      38
      1373
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1248
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe