Perisynnistä

miten.on

Siirtyykö perisynti ainoastaan isästä lapsiin, mutta ei lainkaan äitilinjaa pitkin?

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luetaankosanaa

      Mitä tarkoitat tuolla käsitteellä "perisynti" ?

      Luetaanko uudesta liitosta ja sen ajasta hieman:

      29 Niinä päivinä ei enää sanota: 'Isät söivät raakoja rypäleitä, lasten hampaat heltyivät';
      30 vaan jokaisen on kuoltava oman syntivelkansa tähden. Jokaiselta ihmiseltä, joka syö raakoja rypäleitä, heltyvät hänen omat hampaansa.

      Mutta tuon käsitteen "perisynti" moni käsittää kovin eri tavoin, eli mikä on sinun oma näkemyksesi siitä, mitä se pitää sisällään ?

      • A-vot

        Raamattu on kirjoitettu miehille, koska mies luotiin ensin ja vaimo luotiin miehelle avuksi. Mutta raamatun sana koskee kaikkia ihmisiä kaikkialla. Ja vaikka olisit muslimi tai hindu taikka sitten nimellisesti kristitty, jonka kotona on raamattu, sinä et voi mitenkään puolustautua sanomalla Herra en ole kuullutkaan, että olet noin pikkutarkka sanasi vaatimuksista.


      • Wau
        A-vot kirjoitti:

        Raamattu on kirjoitettu miehille, koska mies luotiin ensin ja vaimo luotiin miehelle avuksi. Mutta raamatun sana koskee kaikkia ihmisiä kaikkialla. Ja vaikka olisit muslimi tai hindu taikka sitten nimellisesti kristitty, jonka kotona on raamattu, sinä et voi mitenkään puolustautua sanomalla Herra en ole kuullutkaan, että olet noin pikkutarkka sanasi vaatimuksista.

        Luk 10:25-28 Ja katso, eräs lainoppinut nousi ja kysyi kiusaten häntä: "Opettaja, mitä minun pitää tekemän, että minä iankaikkisen elämän perisin?" Niin hän sanoi hänelle: "Mitä laissa on kirjoitettuna? Kuinkas luet?" Hän vastasi ja sanoi: "Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi ja kaikesta mielestäsi, ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi." Hän sanoi hänelle: "Oikein vastasit; tee se, niin sinä saat elää."


    • Ihmisten mielikuvituksessa on syntynyt monenlaisia kuvitelmia, eräs niistä on synti. Se on luulo olemattomasta.

      • pstt

        "Siirtyykö perisynti"

        Monessa uskonnossa lapsen väitetään olevan syntyessään perisynnin turmelema. Espanjalaiset saapuessaan amerikkaan törmäsivät muinaiseen Wotanin kulttiin , miten meksikolaiset pesivät vastasyntyneestä pois perisyntiä .
        Perisynti on tärkeä teema Augustiinukselle, joka on ammentanut oppinsa platonisteilta, jotka ajattelevat synnin olevan ontologista / aineellista. Gnostilaisuus määritteleekin juuri aineellisen olemuksemme olevan seurausta syntiinlankeemuksesta.
        Luther entisenä augustiinolaismunkkina on yksi heistä, jotka orientoituvat oppi-isänsä mukaisesti. Lutherille on luontevaa yhdistää evankeliumin sanat aineeseen, jolloin kastevedestä tulee hänen mukaansa pelastavaa vettä.
        Veden väitetty pelastava vaikutus liittyy toki vielä vanhempaan Osiriksen myyttiin, kuten katolinen ilmaisu asian paljastaa, kun he sanovat "Pyhän Hengen kärsineen vedessä puolestamme"- suora viittaus Osiriksen puolisoon Isikseen, jonka kerrotaan tuskissaan etsineen merestä kuollutta puolisoaan.


    • Tämä.onTotuus

      Perisynti siirtyy tosiaankin ainoastaan isästä lapsiin. Tästä syystä perisynti hyppäsi Jeesuksen yli. Jeesus on ainoa ihminen ikinä, jolla on pelkkä äiti ja tästä syystä hän oli synnitön. Jeesus käytti tässä Jumalan luomaa porsaanreikää ja pääsi kuin koira veräjästä ...

      • luetaankosanaa

        Höpö höpö !

        Jumalalla ei ole isää ei äitiä:

        Hepr. 7:3 jolla ei ole isää, ei äitiä, ei sukua, ei päivien alkua eikä elämän loppua, mutta joka on Jumalan Poikaan verrattava - hän pysyy pappina ainaisesti.

        Jeesus "sikisi" Pyhästä Hengestä, eli ei syntynyt Marian sukusolusta vaan Pyhästä Hengestä !

        Luuk. 1:35 Enkeli vastasi ja sanoi hänelle: "Pyhä Henki tulee sinun päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut; sentähden myös se pyhä, mikä syntyy, pitää kutsuttaman Jumalan Pojaksi.

        Marian kohtua Jumala käytti kuin nykyään kohtuja käytetään sijais kohtuina, eli siihen Jumala istutti sen alkion tavallaan !

        Maria ja Joosef olivat siis vain juridisia vanhempia, eivät luonnollisia vanhempia, esim. Joosef siis suostui ottamaan Jeesuksen lapsekseen !


      • Kuplapuhkeaa

        Näin myös Raamattu kertoo. Luuk.1:32. Hän on oleva suuri, ja hänet pitää kutsuman Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle Daavidin, hänen isänsä, valtaistuimen. Room.1:3. Hänen Pojastansa - joka lihan puolesta on syntynyt Daavidin siemenestä. 2Tim.2:8. Muista Jeesusta Kristusta, joka on kuoleista herätetty ja on Daavidin siementä minun evankeliumin mukaan.


      • luetaankosanaa
        Kuplapuhkeaa kirjoitti:

        Näin myös Raamattu kertoo. Luuk.1:32. Hän on oleva suuri, ja hänet pitää kutsuman Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle Daavidin, hänen isänsä, valtaistuimen. Room.1:3. Hänen Pojastansa - joka lihan puolesta on syntynyt Daavidin siemenestä. 2Tim.2:8. Muista Jeesusta Kristusta, joka on kuoleista herätetty ja on Daavidin siementä minun evankeliumin mukaan.

        Jeesus syntyi Daavidin siemenestä siten, että Joosef oli Daavidin jälkeläinen eli siementä, kuten kai Mariakin ?

        Kun Martia suostui synnyttämään Jeesuksen, joka siis sikisi eli sai alkunsa Hengestä, siinä ei sanota siis Hengestä ja ihmisestä, vaan Hengestä ja siten Jeesuksesta tuli juridisesti Marian lapsi ja kun Joosef otti huoltaakseen Jeesuksen eikä hyljännyt Mariaa ja Jeesusta, niin Jeesuksesta tuli juridisesti heidän lapsensa.

        Siis Daavidin siemen on henkilö !

        Siinä siis sanotaan, että "lihan puolesta" !

        Jeesus ei olisi voinut olla synnitön, jos Hän olisi Aadamin jälkeläinen, Raamattu sanookin, että ensimmäinen Aadam ja toinen eli viimeinen aadam(Jeesus), eli nämä kaksi vain ovat saaneet alkunsa Jumalasta, vaikka toki Jeesus oli ja on Jumala, sillä vain Jumala tietää oman tahtonsa, ja siten vain Jumala kykenee elämään synnittömästi, mutta Aadamin jälkeläisille se on mahdotonta, sillä meillä on turmeltunut luonto ja kaikki liha on turmeltunut !

        Mutta Jeesus ei ollut osallinen turmeltuneeseen luontoon eikä lihaan koska Hän ei ollut osallinen Aadamin turmeltuneesta luonnosta/lihasta !

        1. Kor. 15:45 Niin on myös kirjoitettu: "Ensimmäisestä ihmisestä, Aadamista, tuli elävä sielu"; viimeisestä Aadamista tuli eläväksitekevä henki.

        Hepr. 7:26 Senkaltainen ylimmäinen pappi meille sopikin: pyhä, viaton, tahraton, syntisistä erotettu ja taivaita korkeammaksi tullut,

        Paavali varoittaa näistä isä ja äiti sukupuiden selvittelyistä /vääntelyistä:

        1. Tim. 1:4 eivätkä puuttuisi taruihin ja loppumattomiin sukuluetteloihin, jotka pikemmin edistävät turhaa mietiskelyä kuin Jumalan armotaloutta, joka perustuu uskoon, niin kehoitan nytkin.

        Mutta minä ymmärrän kyllä, että teillä on kova hinku murentaa nuorten uskovien uskoa näillä väännöillänne, muistakaa kuitenkin seuraava Sana:

        Matt. 18:6 Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.


    • olen.kiltti

      Synti/pahanteko pahantekoa on monenlaista, oikein paha ihminen voi joutua vankilaan, lapsikin koulussa tekee syntiä se hoituu jälki-istunnolla.

    • PasiToivonen

      >>Marian kohtua Jumala käytti kuin nykyään kohtuja käytetään sijais kohtuina, eli siihen Jumala istutti sen alkion tavallaan !>>

      Taas yksi Marian vihaaja.

      • luetaankosanaa

        Oletko ihan sekaisin ?

        Maria suostui itse sijais kohduksi !

        27 neitsyen tykö, joka oli kihlattu Joosef nimiselle miehelle Daavidin suvusta; ja neitsyen nimi oli Maria.
        28 Ja tullessaan sisälle hänen tykönsä enkeli sanoi: "Terve, armoitettu! Herra olkoon sinun kanssasi."
        29 Mutta hän hämmästyi suuresti siitä puheesta ja mietti, mitä tämä tervehdys mahtoi tarkoittaa.
        30 Niin enkeli sanoi hänelle: "Älä pelkää, Maria; sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä.
        31 Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus.
        32 Hän on oleva suuri, ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle Daavidin, hänen isänsä, valtaistuimen,
        33 ja hän on oleva Jaakobin huoneen kuningas iankaikkisesti, ja hänen valtakunnallansa ei pidä loppua oleman."
        34 Niin Maria sanoi enkelille: "Kuinka tämä voi tapahtua, kun minä en miehestä mitään tiedä?"
        35 Enkeli vastasi ja sanoi hänelle: "Pyhä Henki tulee sinun päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut; sentähden myös se pyhä, mikä syntyy, pitää kutsuttaman Jumalan Pojaksi.
        36 Ja katso, sinun sukulaisesi Elisabet, hänkin kantaa kohdussaan poikaa vanhalla iällään, ja tämä on kuudes kuukausi hänellä, jota sanottiin hedelmättömäksi;
        37 sillä Jumalalle ei mikään ole mahdotonta."
        38 Silloin Maria sanoi: "Katso, minä olen Herran palvelijatar; tapahtukoon minulle sinun sanasi mukaan". Ja enkeli lähti hänen tyköänsä.

        Mitä vihaa löydät tuosta kertomuksesta ???

        Siinä sanotaan selvästise tosiasia, että Jeesus sai alkunsa Hengestä !

        Lisäksi Sana sanoo samasta asiasta seuraavaa "Sana eli Jumala eli Jeesus tuli lihaksi":

        1 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.

        14 Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.

        Ei tässä ole mitään epäselvää nähdäkseni !

        Ja minä en siis todellakaan vihaa Mariaa, miksi vihaisin ???


    • Retu3

      Synnissä siinnyt ja synnissä syntynyt, sanoo sana. Ei lapsi ole synnitön syntyessään, kaikki ihmiset ovat syntisiä Adamin lankeemuksesta asti. Lapsi pitää viedä kastamalla Jeesuksen armoon ja pitäisi opettaa hänen kasvaessaan,( sana sanoo,että hän ei siitä poikkea myöhemminkään) .
      Me poikkeamme ja eksymme armosta, mutta armo ei häviä mihinkään, se on aina voimassa. Sana kehoittaa, "Palatkaa eksymyksenne tieltä" .
      Jumalan herättämä hätä synnistä ja Jeesuksen työn omalle kohdalle omistaminen pelastaa ja on täysin riittävä ilman omia tekoja. Kaikki vaatimukset kasteista, kielillä puhumisista, suun tunnustuksista ja vaaditaampa mitä tahansa on palavaa ihmisen teoista tulevaa roskaa.

      • luetaankosanaa

        Älä nyt pehmoisia kirjoita, sillä Raamattu sanoo selvästi, että kukaan ei kanna muiden syntivelkoja, vaan kukin vastaa omista synneistään, eikä vauva eli lapsi tee sytiä ennen kuin oppii ja valitsee tietoisesti väärän !

        Jer. 31:29 Niinä päivinä ei enää sanota: 'Isät söivät raakoja rypäleitä, lasten hampaat heltyivät';
        30 vaan jokaisen on kuoltava oman syntivelkansa tähden. Jokaiselta ihmiseltä, joka syö raakoja rypäleitä, heltyvät hänen omat hampaansa.

        Vauvalle ja pienelle lapselle tuo synnin tekeminen on sula mahdottomuus !

        Tuo vauvakaste oppi on vain kirkkuntien ovela keino saada seurakuntalaisia ja maksajia siis !

        Siten sidotaan tapakristityt kirkoon !

        Ja tuo kirkkokuntien perisyntioppi on juuri sitä varten kehitetty pelotteeksi, eli jos et tuo vauvaasi kirkkoomme vedellä kastettavaksi, niin hän joutuu helvettiin !

        Vaikka siis vauva ei ole tehnyt mitään syntiä !

        Vauva on kuitenkin syntynyt turmeltuneeseen lihaan eli turmeltuneeseen luontoon, siis syntiinlankeemuksen kautta ja vuoksi, ja ajallaan kukin tekee syntiä, mutta vauva ja pieni lapsi ei siis siihen edes kykene, kun ei kykene erottamaan oikeaa väärästä edes !

        Eikö sinua Retu3 hävetä olla osallisena tuollaisessa eksyttämisessä ???


    • PasiToivonen

      >>Lapsi pitää viedä kastamalla Jeesuksen armoon ja pitäisi opettaa hänen kasvaessaan...>>

      Sinäkö pakotat?

    • hätävarajeesusko

      Lutterin lapsilla on kaksinkertainen pelastustoivo.

      Siinä edessä seisoo lutteri baskeri kallellaan katkismukset ja kastekupit kainalossa ja sitten siellä taaempana Jeesus kurkistelee häveliäästi josko Hänelläkin olisi jotain kysyntää.

    • vesionvettä

      Sinänsä huvittavaa tämä perisynti ja vauvakasteen kuviteltu taikavoima, kun näemme että maa on kirottu ja vesi sen mukana, kaikki mikä maapalloon on kuuluu kirouksen alaisuuteen, niin sitten muutamat ottavat pari desiä tätä vettä ja sillä pesevät perisyntiä pois vaavista!

      olisko siinä talo riitautunut itsensä kanssa, ei se taida papin mumina vesitipalle tehdä siitä sen siunatunpaa vesitippaa.

      Terve evankeliumi ei sisällä taikauskoa yhtään promillea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe