Stubb lahtaa VR:nkin

Näinkoktekee

Yli kuudentoista miljoonan joukkoliikennetuen leikkaus halvaannutta VR:n toiminnan. Kokoomus haluaakin tukea yksityisautoilua.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • busilinjakinkok

      Perässä menee

    • selkätaittuumaksajalta

      Vr:llä on 30%:tia kuten muillakin valtion kuntien töissä liikaa väkeä ja irtisanomisia pitää lisätä vauhdilla,Suomessa on asukaslukuun verrattuna maailmansuurin julkinen sektori sitä pitää pienentää vähintään tuo 30%:tia mieluummin enemmä niin päätään länsimaiselle tasolle niin sitten jää enää yksi kommunistinen ryhmä jota on myös väheenettävä 30-35%:tia eli maanviljelijät ja Suomessa on asukaslukuun verrattuna maailman suurimmat tukiaiset nämä on sellaisia asioita että ei voi verottaa oikeita yrittäjiä ja palkan ansaitsijoita kuoliaaksi näiden puuhastelijoiden takia.Kohta on pakko alkaa maanviljelijöillä ja julkisella sektorilla työt maistua tätä meno Suomessa pitää olla täys työllisyys jo vuonna 2020 että ,nämä kaksi tehotonta instanssia saadaan elätettyä.paras oli kun Vr.läinen sanoi että eikö ole parempi ajaa tyhjällä junalla kuin irtisanoa kun tyhjällä junalla ajava henkilö kunta maksaa veroja,ettehän veroa maksa vaan kulutatte veroaja.Ja maanviljelijät huutaa naama punasena kun heille maksetaa 5mrd jolla saavat 1mrd tuloksen että saatte halpaa ruokaa ja mikä käsittämätöntä ylituotanto tilanteessa maksetaan tukia onhan näiden asioiden jumalauta loputtava,Nyt on persut ja kumppanit leikkaamassa Suomen kaikilta vähäosaisilta vaan ei muilta ja tuovat maahan mamuja vielä elätettäväksi vaikka se olisi Duplinin sopimuksen ansiosta estettävissä mutta nakkimuki ministeri Soini pelkuri vastoin vaalilupauksiaan ei saa saatana sanaa suusta vaan luikki piiloon no kävihän se rapakontakana nolaamassa itsensä ja samalla koko Suomen.

      • joseikannataeimakseta

        Täyttä asiaa edellinen. Jos ei ole matkustajia eikä rahaa niin ei verorahoista makseta tyhjästä sama koskee bussi liikennettä.


      • Oikee_libertaari

        Oikein hyvä kommentti. :) Henry Ford sr sanoi aikanaan omaelämäkerrassaan, että työpaikoilla ei pidä pitää turhaa väkeä joutilaina.

        Tuollainen tuki VR:lle on juuri sellainen, mikä kannattaa leikata. Valtion pitää mennä mahdollisimman tiukalle leikkauslinjalle, jotta talous alkaa toipua viime vuosien sosialistisesta politiikasta. Valitettavasti tämä uusi hallitus ei näytä olevan mikään leikkaushallitus, puheista huolimatta.

        Valtio "täsmäelvyttää" (Kuulostaa hieman samalta kuin joku sanoisi torakoiden "täsmäsaastuttavan" noin logiikan puolesta) tänäkin vuonna ts jatkaa sosialistista politiikkaa jota edelliset hallituksetkin harjoittivat.

        "sitten jää enää yksi kommunistinen ryhmä jota on myös väheenettävä 30-35%:tia eli maanviljelijät ja Suomessa on asukaslukuun verrattuna maailman suurimmat tukiaiset"

        Vasemmistolaisen Voima-lehden uusimmassa numerossa on tuohon liittyen artikkeli joka voisi kiinnostaa. Saila Kivelän kirjoittama "Kukkaron koettelemukset". Alaotsikko kuitenkin on mielenkiintoisempi: "Vegaani venyttää penniä, kun tukia suunnataan eläinteollisuuteen".

        Ennen kuin esittelen pääpiirtein jutun, voisin mainita, että valtio ryöstää ihmisten tuloista nuo rahat (verottaa), jotka, kuten Kivelä sanoo se sitten antaa tukina eläinteollisuudelle. Vegaani käsitteenä tarkoittaa kasvissyöjää, joka ei käytä mitään eläintuotteista valmistettuja ruokia.

        Kivelän kirjoitus on aika hyvin kirjoitettu ja pistää miettimään. Kivelä esittää seuraavat elintarvikkeiden hinnat (Euroa per kg; V= vegaanille sopiva ruoka):

        - Marinoitu broilerin koipireisi 1,95
        - Kotimainen grillimakkara (halvin) 2,47
        - Tofu (kotimainen) V 10
        - Poutun tofumakkara V 9,34
        - Maito (lehmän) 0,65 per litra
        - Maito (kaura) 4 x lehmän maidon hinta

        Tämä hintaluettelo on hyvin havainnollinen sen osoituksena, miten valtion tuet vääristävät ruoan hintoja. Kuten Kivelä sanoo:

        "Tuotamme maailmaan eläimen (Tähän eläinoikeudellista ideologiaa; oma huomautus), syötämme sille joka päivä jopa kymmeniä litroja vettä ja ravinteikasta rehua, jonka viljely puolestaan vaatii yli 80 prosenttia maamme peltopinta-alasta ja ... hillittömästi vettä. Jokainen tuotantovaihe edellyttää kuljetuksia, lämmitystä, ulosteiden käsittelyä ja kontrollia."

        Tuo kohta on kiehtova, sillä se tavallaan voidaan nähdä symbolisena rinnastuksena valtion toimintaan (eläimen asemassa, paitsi tietenkin, että valtio ei mene yleensä teuraaksi kovin usein). Tehotonta ja resursseja kuluttavaa.

        Mielenkiintoiseksi tämän jutun tekee se, että jos tuotantokustannukset menisivät suoraan ruoan hintoihin, oheinen hintaluettelo näyttäisi huomattavan erilaiselta. Esim näin

        - Marinoitu broilerin koipireisi 195
        - Kotimainen grillimakkara (halvin) 2470
        - Tofu (kotimainen) V 1
        - Poutun tofumakkara V 0,93
        - Maito (lehmän) 65 per litra
        - Maito (kaura) lehmän maidon hinta jaettuna neljälläkymmenellä

        Tämä siis siksi, että elintarvike ilman tukia on sitä edullisempi tuottaa, mitä lähempänä se on maata. Esimerkiksi omena on helposti poimittavissa puusta kun taas sisäfilepihvi tarvitsee monenmoista teurastamoa ja käsittelyä ennen kuin se menee kauppaan.

        Kivelän ehkä ei tarvitsisi tähdentää enää, että tuon hintavääristymän maksavat veronmaksajat, siis valtion rahanryöstön uhrit. Itse asiassa Kivelä huomauttaa, että tuon kauramaidon kohdalla valtio perii erillistä makeisveroa, joka on 0,22 prosenttia. Tämä siksi, että valtio luokittelee tuon kasvismaidon virvoitusjuomaksi. Lehmänmaito on puolestaan ilman tuota ry...veroa.

        Kaiken kaikkiaan tuo juttu osoittaa hyvin sen järjettömyyden millä valtio toimii, rivien välistä. Se ohittaa halvimman ratkaisun ja tuhlaa kalliimpaan sekä siinä ohessa rankaisee ihmisiä (ry...verottamalla heidän rahojaan lisää), jotka haluavat tuota noin "kevyimmin tuotetun" joka tässä vaiheessa valtion jäljiltä ei enää ole halvin.


    • YmmärtääköPersu

      Jollei VR kannata ilman sosialistisia tukia, ei semmoista kannata ylläpitää. Sen Persukin ymmärtää?

    • annetaanperiksikok

      Hihihii

    • ilmojenhalki

      Niin siis jos liput ostetaan netistä ja tarpeettomat lipunmyynnit lakkautetaan, niin...

      Tai jos junat eivät kulje tyhjinä niin siitä on vahinkoa?

      Nelihenkisellä perheellä hiihtomatkalla se oli alle sadan euron summa, joka erotti 13 tuntisen juna-istumisen 1-tuntisesta lennosta.

    • avoinkisa

      Joo

    • kisakisko

      kyllä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1665
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1525
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1434
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      45
      1401
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1323
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1268
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      9
      1147
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe