Erittäin tärkeää asiaa työttömille

TyöttömienAuttaja

Työvoimapalveluissa työskentelevä filosofian maisteri Antti Siika-aho kertoo totuuden kuntouttavasta työtoiminnasta Aamulehdessä. Siika-aho kirjoittaa, että kuntouttavasta työtoiminnasta on muodostunut pelastusrengas pitkäaikaistyöttömille ja elämän kolhimille. Nyt kaikkien palstan työttömien on syytä tanssia riemusta ja ylistää Siika-ahon hienoa kirjoitusta, jossa hän kertoo totuuden kuntouttavasta työtoiminnasta suurelle yleisölle.

Puheenaihe: Vaikeasti työllistyvät tarvitsevat yritysten apua
Talous | 2.9.2015 | 20:10 | Päivitetty 20:264

Antti Siika-aho

Pitkäaikaistyöttömyyden hoitaminen käy raskaammaksi. Yhä useampi työtön joutuu turvautumaan kuntouttavaan työtoimintaan.

Vaikeasti työllistyvät tarvitsevat avukseen myös yksityistä sektoria. Julkisen ja yksityisen välisiä raja-aitoja on syytä madaltaa.

Työ- ja elinkeinoministeriön kesäkuisen katsauksen mukaan meillä on yli 110 000 pitkäaikaistyötöntä eli yli vuoden yhtäjaksoisesti työtä vailla ollutta.

Edellisen laman seurauksena on ennestään huomattava joukko pitkäaikaistyöttömiä, jotka kärsivät työttömyyden aiheuttamista ongelmista: köyhyys, alkoholismi, päihteet ja syrjäytyminen ovat monelle lamaannuttava yhdistelmä. Moni on ehtinyt pudota tilastojen ulkopuolelle.

Kuntouttavasta työtoiminnasta on muodostunut pelastusrengas pitkäaikaistyöttömille ja elämän kolhimille. Se on sosiaalihuoltolain mukaista palvelua, jossa te-toimistot ja kunnat räätälöivät työttömälle tämän tarpeiden mukaista toimintaa. Järjestämisvastuuta kantavat kunnat, joille valtio korvaa 10,09 euroa päivässä kuntoutettavaa työtöntä kohden.

Kuntouttavan työtoiminnan piirissä on lähes 17 000 työmarkkina- tai toimeentulotuella elävää. He ovat kirjava joukko, jolle järjestetään toimintaa kunnissa, yhdistyksissä, säätiöissä, valtion virastoissa ja rekisteröityneissä uskonnollisissa yhdyskunnissa.

http://www.aamulehti.fi/Talous/1194996374143/artikkeli/puheenaihe vaikeasti tyollistyvat tarvitsevat yritysten apua.html

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KirveelleOlisiTöitä

      Työttömyys ei ole kuntotuksen peruste
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/11854334/tyottomyys-ei-ole-kuntotuksen-peruste

      Hyväksyn "kuntouttavan työtoiminnan" silloin jos se on vapaaehtoista. Nykyinen pakkopalvelu ei kannusta sen järjestäjää huolehimaan palvelun laadusta ja sen kyllä huomaa ja kun laadunvalvontaa ei käytännössä ole niin siinä menee paljon veroeuroja hukkaan. Kuinka paljon? Sitä ei kukaan tiedä tarkalleen.

      http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/tag/kuntouttava-tyotoiminta/

      "Jos joku kertoisi maksavansa ilomielin 60 euroa paikkaan B välttyäkseen maksamasta 16 euroa paikkaan A, niin pitäisitte häntä hulluna. Jos maksaja kuitenkin on täysijärkisen kirjoissa, niin epäilisitte vilunkipeliä."

      Hölmöläisten touhua tosiaan.
      Nykysysteemissä on lakeja ja ihmisoikeuksia rikotaan ihan surutta.

    • yksitoistapluskaksi

      "Työvoimapalveluissa työskentelevä filosofian maisteri Antti Siika-aho kertoo totuuden kuntouttavasta työtoiminnasta Aamulehdessä.
      ...
      Kuntouttavasta työtoiminnasta on muodostunut pelastusrengas pitkäaikaistyöttömille ja elämän kolhimille. Se on sosiaalihuoltolain mukaista palvelua,"

      -Ikävää että fm Antti Sika-Aho unohti mainita että kyseisestä pelastusrengas sosiaalipalvelusta kieltäytyvää työtöntä rangaistaan leikkaamalla hänen sosiaaliturvaansa tasoltaan jopa alle 33%:iin siitä summasta mitä EU suosittaa sosiaaliturvan alarajaksi kuukaudessa.

      -Ikävää että fm Antti Sika-Aho edelleen unohti myös mainita että kyseiseen pelastusrengas sosiaalipalveluun pakotettuna osallistuvan työttömän tulot, jopa niissä tapauksissa kun työtön osallistuu noihin pelastusrengas sosiaalipalveluihin peräti 5 päivänä viikossa tehden täyttä 7,45 tunnin työpäivää, jäävät alle 80%:iin siitä summasta mitä EU suosittaa sosiaaliturvan alarajaksi kuukaudessa.

      • Lasarus

        Kalervo kakkapaska Oleg tässä terve !


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe