Toimiva laaja taidekenttä

stopuz

Miten edistää taidetta ammattina?

Kunnan toimiva taidekenttä voisi tarkoittaa sitä, että apurahojen ohessa on kunnan määrämiä taidetöitä. Toiset voivat siis hakea apurahoja henkilökohtaisiin projekteihin ja toiset pääsevät kunnan tilaamiin taidetöihin, josta maksetaan kuukausipalkkaa.

Mitä kyseiset työt voisivat olla?

-Mielisairaala taideterapia
- vankien taidetta
- vanhusten taideohjaaja
- vammaisten
- sairaiden
- lasten
- maahanmuuttajien
ym

Taide ja liikunta ovat todella hyvät keinot integroida maahanmuuttaja.
Taiteen rooli voi olla rauhan ja rakkauden sanomaa.
Kun ihminen ilmaisee itsensä, niin hän tuntee itsensä hyvin.
Taide on ennaltaehkäisiä ja parantaja.
Joskus sanat, selitykset eivät riitä ilmaisemaan kaikkea eikä psykologeja kaikille, silloin taide on oikea keino päästä sinut itsensä kanssa.

Kunnan pitää olla visionääri, että osaa toteuttaa toimivan taidekentän.
Toiset taiteilijat haluavat ohjaattua annettua työtä, toiset haluavat itsenäistä tutkimustyötä. Molempia kanavia pitää pitää auki ja integroida taiteilija laajasti yhteiskuntatyöhön. Töitä olisi riittävästi, mutta päättäjän pitää ensin todeta itselleen, mitä on taide.

Taiteilijoita kannattaa kierrättää kunnasta kuntaan, antaa liikkua vapaasti, mutta kunnan ei pidä unohtaa itseään ja vaatia taidetta, joka myös edistää kuntaa. Ammattitaitoa on sitä että taiteilija osaa ottaa huomioon ympäristöä esimerkiksi kun tilaaja toivoo tiettyä taidetta. Taide on tiedettä. Siihen kuuluvat laajasti abstrakti taide, realismi ja kaikki taivaan ja maan välissä. Ei pidä hävetä eikä tuomita eri tyylisuuntia, vaan olla avoin ja tahtoa juuri sitä, mistä pitää. Tilaajan pitää vaatia juuri sellaista taidetta, minkälaisen tahtoo. Tilaajan on myös luotettavaa taiteilijan visioon ja annettava täydet vapaat kädet. Taide on tilannesidonnaista ja käytäntö tapahtuu tilanteesta käsin.

Eli taiteelle tarvitaan laajoja yhteiskunnallisia toimintamahdollisuuksia. (avata taidemarkkinat ja rikastuttaa toimintatapoja, jotta kiertoa syntyisi).

Taidemyynti on asia, jota on, mielestäni, vaikeaa yhdistää itse luovaan prosessiin, vaikka toisaalta taiteilija voi tietää kenelle teos on suunnattu ja myydä suoraan hänelle. Itse raaka myyntityö on vaativaa ja kuluttavaa. Taiteilija, mielestäni tarvitsee apua siinä nykyisin.

Suomen ktaidekoulun on nostettavaa tasoa. On otettavaa nykytaiteen rinnalle realistiset taidot taas, koska esittävällä taidolla on laaja alaista kysyntää yhteiskunnan eri aloilla graphic designistä, sarjakuvataiteeseen ja museon konservointiin....ym.

Taide on käynyt yhden vaiheen - se vapautti ilmaisukielen. Realismi on ollut pitkään pannassa, vaikka realismi ei ole väärää taidetta.

Te-toimiston on luotava taiteilijoille omia profiilisivuja, jossa kunkin taiteen alan representaatioita. Tilaaja valitsee mieluisensa.
Te-toimistolla on oma taideyhteyvastuushenkilö.

apurahat ovat vapaata tutkimusta varten ja annettu taidetyö ja kuukausipalkka ovat tilaustaidetta varten.

kunta, valtio luovuttaa asuinmiljööt luovasti taiteen käyttöön. Taide ei ole aina poliittista. Esteettinen puoli on aina ollut vahvasti läsnä. Toisaalta taide on aikamme kaiku, joten rehellisyys on tarpeellista. Uskallammeko katsoa itseämme peilistä?

Taide on elävää ja muuttuvaa. Luovuus on ikuista ja rajatonta. Siihen pitää panostaa, kuten Japanin hallitus tiedostetusti panostaa taiteen ulkomaan vientiin ja markkinoiden raha arvot ovat sen tuntuisia.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Mitä ihmettä

        Kaipaat hänessä
        Ikävä
        103
        1575
      2. Välillä käy mielessä

        olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
        Ikävä
        78
        1224
      3. Mitä oikein

        Näet minussa? Kerro.
        Ikävä
        88
        1137
      4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

        Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
        Ikävä
        139
        1056
      5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

        Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
        Raamattu
        581
        1008
      6. Mika Muranen juttu tänään

        Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
        Sananvapaus
        1
        1007
      7. Kotipissa loppuu

        Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
        Kuhmo
        20
        910
      8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

        Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
        Tv-sarjat
        8
        902
      9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

        Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
        Tv-sarjat
        9
        764
      10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

        On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
        Kokkola
        8
        690
      Aihe