laaja taidekenttä

sdobuz

Miten edistää taidetta ammattina?

Kunnan toimiva taidekenttä voisi tarkoittaa sitä, että apurahojen ohessa on kunnan määrämiä taidetöitä. Toiset voivat siis hakea apurahoja henkilökohtaisiin projekteihin ja toiset pääsevät kunnan tilaamiin taidetöihin, josta maksetaan kuukausipalkkaa.

Mitä kyseiset työt voisivat olla?

-Mielisairaala taideterapia
- vankien taidetta
- vanhusten taideohjaaja
- vammaisten
- sairaiden
- lasten
- maahanmuuttajien
ym

Taide ja liikunta ovat todella hyvät keinot integroida maahanmuuttaja.
Taiteen rooli voi olla rauhan ja rakkauden sanomaa.
Kun ihminen ilmaisee itsensä, niin hän tuntee itsensä hyvin.
Taide on ennaltaehkäisiä ja parantaja.
Joskus sanat, selitykset eivät riitä ilmaisemaan kaikkea eikä psykologeja kaikille, silloin taide on oikea keino päästä sinut itsensä kanssa.

Kunnan pitää olla visionääri, että osaa toteuttaa toimivan taidekentän.
Toiset taiteilijat haluavat ohjaattua annettua työtä, toiset haluavat itsenäistä tutkimustyötä. Molempia kanavia pitää pitää auki ja integroida taiteilija laajasti yhteiskuntatyöhön. Töitä olisi riittävästi, mutta päättäjän pitää ensin todeta itselleen, mitä on taide.

Taiteilijoita kannattaa kierrättää kunnasta kuntaan, antaa liikkua vapaasti, mutta kunnan ei pidä unohtaa itseään ja vaatia taidetta, joka myös edistää kuntaa. Ammattitaitoa on sitä että taiteilija osaa ottaa huomioon ympäristöä esimerkiksi kun tilaaja toivoo tiettyä taidetta. Taide on tiedettä. Siihen kuuluvat laajasti abstrakti taide, realismi ja kaikki taivaan ja maan välissä. Ei pidä hävetä eikä tuomita eri tyylisuuntia, vaan olla avoin ja tahtoa juuri sitä, mistä pitää. Tilaajan pitää vaatia juuri sellaista taidetta, minkälaisen tahtoo. Tilaajan on myös luotettavaa taiteilijan visioon ja annettava täydet vapaat kädet. Taide on tilannesidonnaista ja käytäntö tapahtuu tilanteesta käsin.

Eli taiteelle tarvitaan laajoja yhteiskunnallisia toimintamahdollisuuksia. (avata taidemarkkinat ja rikastuttaa toimintatapoja, jotta kiertoa syntyisi).

Taidemyynti on asia, jota on, mielestäni, vaikeaa yhdistää itse luovaan prosessiin, vaikka toisaalta taiteilija voi tietää kenelle teos on suunnattu ja myydä suoraan hänelle. Itse raaka myyntityö on vaativaa ja kuluttavaa. Taiteilija, mielestäni tarvitsee apua siinä nykyisin.

Suomen ktaidekoulun on nostettavaa tasoa. On otettavaa nykytaiteen rinnalle realistiset taidot taas, koska esittävällä taidolla on laaja alaista kysyntää yhteiskunnan eri aloilla graphic designistä, sarjakuvataiteeseen ja museon konservointiin....ym.

Taide on käynyt yhden vaiheen - se vapautti ilmaisukielen. Realismi on ollut pitkään pannassa, vaikka realismi ei ole väärää taidetta.

Te-toimiston on luotava taiteilijoille omia profiilisivuja, jossa kunkin taiteen alan representaatioita. Tilaaja valitsee mieluisensa.
Te-toimistolla on oma taideyhteyvastuushenkilö.

apurahat ovat vapaata tutkimusta varten ja annettu taidetyö ja kuukausipalkka ovat tilaustaidetta varten.

kunta, valtio luovuttaa asuinmiljööt luovasti taiteen käyttöön. Taide ei ole aina poliittista. Esteettinen puoli on aina ollut vahvasti läsnä. Toisaalta taide on aikamme kaiku, joten rehellisyys on tarpeellista. Uskallammeko katsoa itseämme peilistä?

Taide on elävää ja muuttuvaa. Luovuus on ikuista ja rajatonta. Siihen pitää panostaa, kuten Japanin hallitus tiedostetusti panostaa taiteen ulkomaan vientiin ja markkinoiden raha arvot ovat sen tuntuisia.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taiteetkiinnostavat

      Suomalaisten kiinnostus kuvataiteeseen on osin halua käydä taidenäyttelyssä ja isolta osin halua oppia itse hyvä maalaustaito tms kommunikaatio- ja ilmaisutaito sekä merkityksellinen käsityö. Musiikissa on sama: musiikkiin peilataan omia toiveita musiikista, ei sitä, mitä musiikki sinällään olisi, ja halutaan oppia soitto-, laulu- ja lauluntekotaito.
      Sen sijaan kuvataide tai musiikki ammattina on harvinaisempi eikä kai niin onnellinen eikä niin onnistunut. Se, jolle on eniten iloa musiikista, nauttii siitä muun elämän ohessa. Sama lienee maalaustaidossa: halutaan ikuistaa elämän hienoja juttuja auringonlaskusta läheisiin, kauniita näkymiä yms. Eli haluttaisiin taito itselle ja osa-aikaisesti käyttöön, vaikkapa kymmenesosan työajasta sen sijaan, että kokopäivbätyö. Kiinnostus taiteisiin on niin laajaa ja nivoutuu niin selvästi yhteen parempien tekemisentapojen ja ilmaisevamman kommunikaation kanssa, että olsii kai mielekästä taivuttaa työn ja opintojen kommunikaatiotapoja itse tehtyyn/valittuun taiteeseen päin, niin että ihmiset saisivat niitä taitoja, joita kaipaavat, ja elämänsisältöönsä tunteita ja elämänviisautta sekä työnantaja etua työnteolle, mikä tekisi kenties pysyvää paikkaa taiteille.
      Siksi uskon, että taiteissa pitäisi olla osa-aikaisia ja projektiluontoisia työpaikkoja ja paljon taiteiden opettajan ym harrasteryhmän ohjaajan paikkoja, muttei niin paljon puhtaaksi viljellyn pelkkään taiteeseen keskittymisen työpaikkoja.

    • Artcom

      Kunta yrittääjänä voisipalkata alukso 3500 euroakiuukausi taiteilijan maalaamaan taulluja, jotka kunta saisi markkinoida omaksi hyväkseen. Säännölliset työjat ja lomat.tulisi lomarahoineen sännöllisele työntekijälle. Ja jos homma kannattaisi kunnale yrittäjänä, niin kunta voisi palkata lisää taiteilijoita töihin. Omalla ajalla tehdyt taideteokset taiteilijat voisi pitää itsellään. Kunnan pitäisi kustantaa materiaalit työaikana tehtyihin taideteoksiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      85
      3617
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      572
      3397
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3229
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2132
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2031
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1908
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1885
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      149
      1574
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1331
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1322
    Aihe