Paremmat renkaat eteen Citroenissa

Sitikkahetero

Talvi tulee. Laitan taas Kontulassa CViitoseeni hyvät ja paremmat kitkarenkaat etupyöriin, kun siellä on se, missä tapahtuu, ja päätetään ajoneuvon kulkusuunta. Mihinkäs Toijota-pellet laittavat paremmat renkaat, vai kanikonttoriin?

30

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • C5SiitäViis

      Minä laitan täällä Jakomäessä Tattarisuon romuttamoista ostamani 10 vuotta vanhat Nokialaiset taakse. Eteen laitan 8 vuotta vanhat kiinalaiset kumit ja eikun menoksi kunnes Citikkani pullauttaa öljyt taas pitkin katuja.

    • SitikanLumossa

      vai hyvät ja paremmat, siis neljä rengasta?

    • Siitävviis

      Juurikin niin kuluneemmat taakse

    • TodellinenPummilähiö

      Asuuko Kontulassa vielä ihmisiäkin nykyään ?

    • Sernopyyli

      Mulla on käyttämätön kumi kullin nokassa. Ajan Ladalla. Pillua ei ole edes näköhorisontissa visuaalisesti, saati sitten painettavissa..

    • MiniKokoinenKortsu

      Tehdäänkö nykyään siis pikku pippeleillekin kortsuja vai miten olet saanut pysymään sen paikoillaan.

      Eri-Keeperin avulla kenties?

      • Sernopyyli

        Käytän Bostikkia. Kontaktiliima ei mene korpuksi, sitä voi impata. Pienimunaisen miehen tekniikka on leikata kortsusta ensin puolet pois (siitä takapäästä, dorka), sitten Bostikkia hepinnokkaan, ujuttaa kumin lerppapilin päälle, ja nauttii. Mutta miksi koko operaatio, kun pillanderia ei kuitenkaan saa. Paras tunkea Bostik-tuubi sieraimeen, edes jotain iloa siitä kun jää ilman kuitenkin.
        Mutta Laatokka on kova rauta.


    • Sernopyyli

      Paremmat kumit eteen.

      Hankin siedätyshoitoa muka ennenaikaisiin siemensyöksyihin tunkemalla teroni Lattaraudan tuulettajan potkuriin pariksi minuutiksi. Rupia tulee, mitäs sitten?

      Sitäpaitsi ns. ennenaikainen siemensyöksy on naistenlehtien paskapropagandaa. Nalli palaa silloin, kun kullinnupissa parhaalta tuntuu. Just silloin ja oikea-aikaisesti. Ei ennemmin eikä myöhemmin. Just on time. Nainen huolehtikoon omista orgasmeistaan.

      Lada on tosimiehen AUTO.

    • DISINFORMAATIO.STOP

      Ettei totuus unohtuisi, niin paremmat renkaat kuuluu laittaa AINA taakse. Oli auto sitten etuvetoinen tai takavetoinen tai muuten vaan vetoinen.

      Kaikki oikeat automiehet tietävät tämän.

    • Kaikkirenkaat

      Jokainen oikea automies tietäänettä KAIKKI renkaat on priimaa ja ne vaihdetaan edestä taakse ja takaa eteen pyörimissuunta säilyttäen, joka vuosi renkaanvaihdon aikaan. Ja että huippurenkaat maksaa vähemmän kuin joku ABS ja silti monet tyytyy vähempään.

    • kkjjsdhhsjjf5

      Juu kyylllä se on niin...Että paremmat renkaat laitetaan aina taakse ja eteen ne kulahtaneet.On nimittäin ajettu 2 kertaa katolleen toisin tehden .Jos auto lipeää mutkassa peräluisuusn niin jos takana on huonommat niin sitä ei pitele Erkkikään sen jälkeen .

    • ominaisuus

      Citroenin ominaisuus tuo ojaan karkailu, useat Citikkakuskit tälläkin palstalla asiasta kertoneet.

    • Sernopyyli

      Eturenkaissa on veto, paino, jarrutus, ohjaus. Miksi laittaisit paremmat renkaat taakse, jossa ne vain seuraavat etupyöriä? Taidat olla junttieinari?
      Traktorissanne on paremmat renkaat takana. Jatka siis traktorointia.

      • continental--

        Olet ehkä Suomen tai jopa koko maailman tyhmin.


      • Sernopyyli

        Sanoisin, että vain pohjoismaiden tyhmin. Imetkö?


      • pysykaukana

        Toivottavasti et tule shitikalla vastaan silloin kun takapyörien pito irtoaa. Luonnon valinta hoitaa, että viisaat jatkaa elämää ja tyhmät lähtevät pilven reunalle.


    • Taakse_ne_paremmat

      Ei sillä niin väliä kiihtyykö auto ja jarruttaako auto hyvin, mutta sillä on väliä, meneekö auto ympäri, kun takarenkaan pito loppuu sivusuunnassa.
      Näin se vaan on.

    • Sernopyyli

      Eihän se pito takaa mihinkään lopu, kun Citikka-miehellä on varaa pitää hyvät renkaat edessä ja takana. Kuis teillä persaukisilla työttömillä?

    • ÄkkiäOstoksille

      Nyt olisi ketjun avaajan Shitikkaan edullisia laaturenkaita saatavissa Tattarin Romu ja Rauta nimisestä hajottamosta.

      Pidä kiirettä sillä ne yleensä viedään käsistä !

    • järkikäteen

      Omapa on autosi. Laita ne vaikka takaistuimelle. Itse teen kuten tieteellisesti on todettu, että paremmat renkaat kuuluu laittaa taakse. Heittelehtivä perä on vaikeampi hallita kuin irti lähtevä etupää.

      • SavonSika

        Tieteellisesti todistettu? Jo antiikin aikana hevoskärryissä oli paremmat takana? Kun kaikki auton tärkeimmät toiminnot ovat etupyörissä, miksi laitat kuitenkin huonommat eteen? Tosin, eihän sillä mopoautossasi ole niin väliä, mutta älä helvetissä jaa tuollaista virhetietoa julkisesti. Joku tyhmempi voi vielä uskoakin.

        Jos et osaa ajaa oikealla tilannenopeudella ilman peräpään luisua, oli renkaat mitkä hyvänsä, niin osta bussilippu.


    • Itsestäänselvyys

      Turhaa spekulointia. Talvirenkaita pidetään tietenkin vuorovuosin edessä ja takana siten, ettei pyörimissuunta muutu. Kaikki neljä vaihdetaan uusiin hyvissä ajoin eli silloin kun pintaa on jäljellä yllin kyllin, mahdolliset nastat ovat ehjät ja tallessa eikä kumiseos ole vielä kovettunut liukkaaksi koppuraksi. Max. 6 vuotta on yleinen suositus. Ei ole mitään parempia ja huonompia renkaita vaan tasavahva nelikko.

      • Kuin_Pläkki

        Siis aina paremmat renkaat eteen.
        Sitähän se etuvetoisessa tarkoittaa.
        Takavetoisissa tietenkin käy niin että paremmat pannan taakse.
        Mutta takavetoisiahan ovat vain romutusikäiset ja kuntoiset autot.


    • yksipluskaksi

      Tämänkin ketjun perusteella käy ilmi että Citikkakuskit ovat melkoisen yksinkertaista porukkaa, eiväthän ne muutoin Citikalla ajaisikaan.

    • näin.se.vaan.on

      Sanomattakin on selvää että etuvetoisissa ainakin paremmat renkaat pitää eteen laittaa jos haluaa että auto myös pysähtyy liukkaalla,koska kaikkihan sen tietää että takapyörien jarrutusteho on aika mitätön. Samoin on laita vesiliirtoon joutumisella.
      Huonommat renkaat edessä etupää nousee silloin herkemmin vesiliirtoon ja se on silloin menoa kun ohjattavuus on hävinnyt. Vaikka takapää menettäisi pitoa ja ohjattavuus etupyörissä säilyy niin auton ainakin taitava kuski pitää hallinnassa,mutta jos kääntyvistä pyöristä pito häviää niin se on varmaa menoa metsään. Näillä opeilla on kohta 50 vuotta tiellä pysytty eikä jatkossakaan laiteta niitä kulahtaneita renkaita eteen. Käsittämättömiä ohjeita tulee joltain kahjoilta joissa ei ole mitään järkeviä perusteluja. Takapotkuautoilijoilla jotka toivottavasti alkavat olla kohta historiallinen jänne autoilussa,pitää olla aina uudenveroiset renkaat kaikissa pyörissä ainakin talvella kun muuten ne jäisivät aina kiinni vähänkin haastavissa tilanteissa,eikä se takapotkukaan pysähdy liukkaalla jos edessä on huonommat renkaat. Peräänajossa ei maksajasta ole epäselvyyttä. Kiteytettynä,jos autosta perä lähtee luisuun,niin se on mahdollista oikaista,mutta jos etupää lähtee alta,niin ei ole muuta tehtävissä kuin ristiä kädet ja toivoa parasta.

    • Renkaatkuntoon

      Jokainen jolla on varaa Citikan kaltaiseen laatuautoon on lähtökohtaisesti niin lukutaitoinen että tietää että SEKARENGASTUS ei tule kysymykseenkään.
      Renkaiden vaihtaminen edestä taakse ja takaa eteen varmistaa renkaiden tasaisen kulumisen.

      Vaikka Citikan ajo-ominaisuudet antavat paljon anteeksi, niin miksi antaisi huonojen renkaiden niitä huonontaa? Kuten ylhäällä todettiin, renkaiden vaihtaminen HYVISSÄ AJOIN ennenkuin saavutetaan lain sallima pienin kulutuspnta, kuitenkin n. neljän-viiden vuoden välein ennenkuin kumi ehtii kuivua, on helppo ja kohtuullisen halpa tapa pitää ajo-ominaisuudet hyvinä.

      • järki.käteen

        Onko joku jostain sekarengastuksesta väitellyt? Sehän on laiton. Jos on paremmat renkaat edessä,niin rengastus on täysin laillinen ja järkevä. Jos jotkut tyhmyyksissään laittaa huonommat eteen ja paremmat taakse ,niin on ihan oma moka jos nousee etupää vesiliirtoon ja pirssi lähtee omille teilleen. Takapää ei koskaan nouse yhtä herkästi liirtoon kun eturenkaat toimii veden syrjäyttäjinä.
        Saattaa toimia jopa sitikassakin,ainakin 2 cv:ssä kun siinä on ne kotsun pyörät.


      • Liirtämätön

        Tulitpa tokaisseesi totuuden kapeista renkaista.
        Niillä ei joudu vesiliirtoon.


    • VaroitusAutoilijoille

      Toivottavasti tämä nimimerkki "järkikäteen" ei tule sadekelillä ikinä vastaan sillä Shitikallaan missä on ne onnettomat "Hiihtoliiton" hyväksymät kulahtaneet renkaat edessä !

    • Belakunda

      Jos aina vaihdetaan huonommat kumit vetäviin etupyöriin, niin jonkun vuoden jälkeen ollaan tilanteessa, että tarvii ostaa uusia kitkoja vain kaksi kappaletta :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      368
      4543
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1600
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      213
      1397
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1361
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1347
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe