Pitkä välimatka

tälläistä

Olemme seurustelleet noin 8kk, lapsia ei ole ja ikää yli 35v kummallakin.
Välimatka koituu ongelmaksi jota on noin 100km.

Kumpikin ollaan töissä omalla paikkakunnallaan.
Ongelmaksi on noussut se että suhde ei etene, jotta tavataan vain viikonloppuisin, etenkin nainen on tyytymätön tähän, ymmärrettävää kylläkin koska hän haluaa lapsia ja perheen.
Kumminkaan hän ei ole alkuunkaan valmis muuttamaan, koska hänen elämänsä on siellä.
Itsellä taasen työ pitää kiinni täällä ja asunto josta on asuntovelkaa.

Miten te muut olette järjestäneet näitä asioita, joilla välimatkaa on näin paljon?
-Kiitos.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marga-Reeta

      Matkatyöhön esim. voi pariskunnalla kuulua se, että toinen puolisoista viettää viikot toisella paikkakunnalla, mutta on kirjoilla ja asuu puolisonsa kanssa. Monet tekevät töitä vuosikaudet näin, että viikko kuluu toisella paikkakunnalla. Merellä työskenteleville on tuttua, että kotona oleskellaan vain vapaapäivinä.
      On paljon ammatteja, joissa puolisot joutuvat viettämään pitkiä aikoja erillään. Sata kilometriä ei ole mikään ylitsepääsemätön juttu, se on vain järjestelykysymys.

      • tälläistä

        Kiitos, tätä mieltä minäkin olen.
        Eihän sitä kumppania nyt aina löydykkään kulman takaa.

        Nainen on kumminkin tyytymätön tähän järjestelyyn, kumminkaan hän ei ole alkuunkaan halukas muuttamaan tänne, koska ystävät ym elämä on siellä.

        Eikö niitä ystäviä sitten voisi nähdä viikonloppuna, 100 km helposti ajaisi, tämä kumminkaan ei käy.
        Hänellä saattaisi myöskin olla mahdollisuus saada töistä siirto tähän kaupunkiin, näin kumpikaan ei menettäisi työpaikkaansa, tämäkään ei käy.

        Hänen asunto on minusta liian pieni kahdelle, kun taasen tänne mahtuisi hyvin.

        Toivottavasti jotenkin saataisiin asia selvitettyä, tykkään kyllä hänestä :)


      • sex-69

        Niin, kumppanisi haluaa lapsia. Entä sinä? Ellet halua, erotkaa. Jos haluat, ja tämän naisen kanssa... niin teillä olisi perheen perustamisessa kiirettä, koska olette jo 35 . Ja tuota silmälläpitäen kallistuisinkin erittäin vahvasti kumppanisi puoleen. Hänen elämä ja ystävät ovat siellä, hänen kotipaikkakunnallaan. Siitä on suuren suuri tuki kumppanillesi, kun hänestä tulee äiti. Näin myös sinulle.

        Sitten 100 km. Eihän se ole matka eikä mikään. Monet ajavat sen päivittäin töihin ja takaisin.

        Sinulla on asunto paikkakunnallasi. Myy se, ja ostakaa kumppanin paikkakunnalta tilavampi asunto. Ei kai nyt hyvänen aika asunto voi määrätä ihmisten elämää, vaan toisinpäin.


      • mahdollisiaJärjestelyjä

        Millaista työtä teet? Pystyisitkö järjestämään niin, että kävisit työpaikalla esim. kolmena päivänä viikossa ja muutoin tekisit etätöitä? Tai voisitko tehdä pitempiä työpäiviä, jolloin sinulle jäisi enemmän vapaapäiviä?


    • Asunnon voi aina laittaa vuokralle ja maksaa sillä lainaa ja puolet vastikkeesta ja muista laskuista naiselle. Moni kulkee tunnin työmatkaa ja kilometrit saa vähentää verotuksessa.

      Toisaalta voit ottaa riskin ja jatkaa nykyisellään. Sinulla on aikaa hankkia lapsia, naisella ei. Naisen työkään ei ole este, jos on äitiyslomalla ja hoitovapaalla asuen luonasi. Niinpä nainen voi vauvakuumeessaan ja -kiireessään antaa väsytystaistelussa periksi. Mutta jos ei anna, ero on edessä. Vähän kuin pelaisi upporikasta tai rutiköyhää.

    • Jos toiveissa ei olisi lapsia, niin 100 km ei olisi matka eikä mikään asua erillään. Nyt ilmeisesti pitäisi samaan aikaan sekä päästä saman katon alle perhettä perustamaan että pystyä kummankin pysymään omilla paikkakunnillaan? Pattitilanne.

      Kyllä se vähän kallistuu tuohon suuntaan kuin @Ratikkakuski kirjoitti. Silmääni pistää myös, kun kahteen kertaan toteat naisen ilmaisseen, että hänellä "on elämä siellä" (omalla paikkakunnallaan). Jos hänellä oikeasti on mahdollisuus jopa siirtää työnsä sinne, missä sinä asut, niin mikä on se "elämä" mistä ei voi muuttaa vaivaisen 100 kmn päähän?

      Jos asuntosi on liian pieni niin hän varmaan myy omansa, jotta voitte puoliksi hankkia isomman.

    • ihmettelenvaintätä

      No siis... eikö se nainen voi niitä YSTÄVIÄ käydä näkemässä vähän harvemmin (siellä toisella paikkakunnalla) ja olla miehen (aloittajan) kanssa samassa kämpässä, etenkin kun työpaikankin saa siirrettyä miehen paikkakunnalle? Ystävät ovat tärkeitä elämässä ja voivat olla hyvin sisterlike hänelle, mutta ei ystävien kanssa tarvitse joka päivä olla.

      Enemmän hämää tuo, että olette vain 8kk olleet yhdessä ja nyt jo lapsia haluaisitte? Ymmärrettävää, että naisella on kiire ikänsä puolesta, mutta silti. 8kk on tosi lyhyt aika tutustua toiseen edes pintapuolisesti, ettekä vielä edes asu yhdessä tai näe muutenkaan päivittäin..

    • Itsekinetänä

      Kyllä sinunkin on joustettava yhtälailla eikä vaadittava sitä vain häneltä. Kompromisseja tekemällä sellainenkin suhde onnistuu. Jos toinen ei tule vastaan tai itse ei osaa joustaa, niin eipä sellainen suhde onnistu, kun siihen ei ole sitä todellista halua yrittää yhdessä.

    • MalttiaJaMielenrauhaa

      8kk on aika lyhyt aika. Itse suhtautuisin varauksella, jos seurustelukumppanille tulisi tuossa vaiheessa pakkomielle yhteen muuttamisesta. Suhteenne on kuitenkin melko tuore ja arki voi olla erilaista kuin odotatte. Kumppanisi kuullostaa melko ehdottomalta (sopeutumattomalta?) ja ehkä lapsellisen itsekkäältäkin.

      Sinuna en nyt ainakaan heti lähtisi perhettä perustamaan. Viikonloppu tapaamisten pohjalta toisen arki-minä ei tule esiin ja voi olla kovin erilainen kuin toivoisit.

      Sinänsä tassa tuo 100 km ei nyt ole mikään pitkä matka.

    • nauttikaa

      Hankkikaa ohmibod, ei ainakaan orkkujen puute vaivaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe