Ytimien määrä

Mahaonkipeänä

Luin jonkun kommentin jossa luki että ei CS käytä kuin maksimissaan kahta ydintä kysyn vain että onko se totta ja jos on niin kannattaako mieluummin hankkia sitten 4ytiminen kuin 8 ytiminen prosessori?

29

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CS edustaa niin vanhanaikaista sovellusteknologiaa, ettei uuden koneen hankintaa suunniteltaessa sitä kannata ottaa lainkaan huomioon.

      Mikä tahansa ritsa pyörittää CS:ää aivan riittävän hyvin, mutta aivan mitä tahansa ritsaa ei kannata silti hankkia.

    • arvailija

      Mahtaako sovellukset edes tietää montako ydintä suorittimessa on? Jotenkin epäilen että sovellukset vaan laukoo suorittimen liukuhihnalle komentoja ja jonkinlainen skeduleri jakaa käskyt käytettävissä oleville ytimille. Saa vapaasti korjata jos (kun) meni metsään.

      • Ytimethän ovat periaatteessa erillisiä prosessoreita. Kukin ydin suorittaa omaa koodiaan. Varsinaisten fyysisten ytimien lisäksi prosessorissa voi olla hyperthreadingin takia virtuaaliytimiä. Esimerkiksi Intelin i3:ssa on kaksi ydintä, joista kumpikin jakaantuu kahteen virtuaaliytimeen. Siis yhteensä neljä loogista ydintä.


      • Tuohon on rajapintoja mutta ne ovat joka käyttöjärjestelmässä erilaisia joten niitä ei yleensä käytetä vaan on sitten säädin mistä voi säätää säikeiden määrää ja samaa säädintä käyttää sitten säätämään paljon sitä prossua kuormittaa.


    • otaintel

      Tärkeintä on, että ostat Intelin prossun etkä AMD:n. Niin varmistat sovellusten optimaalisen toiminnan.

      • htfjytjty

        Asiaa


      • Surkeat_sovellukset

        Tuo koskee lähinna kakaroiden peliohjelmia jotka eivät surkean koodauksen takia säikesty kunnolla monelle ytimelle, siksi ne toimivat paremmin Intelin 4-ytimisissä prosessoreissa. Oikeat hyödylliset sovellukset säikeistyvät yleensä ongelmitta myös 8:lle ytimelle vaikka niistäkin löytyy niitä surkeasti koodattuja räpellyksiä (kuten muutamat kaupalliset tunnetut videoeditointiohjelmat).


      • Väärin meni. Ohjelmistokehittäjälle ei ole eroa onko se Intel vai AMD, niitä ohjelmoidaan käytännössä täysin samalla tavalla. Koodia on mahdollista optimoida hyödyntämään tiettyä määrää ytimiä ja sovittaa tietorakenteet sopimaan halutun kokoisiin välimuisteihin.

        AMD:n prossuissa on enemmän painotettu ytimien määrää ja Intelin prossuissa välimuistien kokoa, ja riippuu sovelluksesta kumpi hyödyttää enemmän.

        Suuret välimuistit hyödyntävät kun on tietorakenteita joista haetaan satunnaishaulla paljon, eli esim. kakennäköiset puurakenteet mitä tulee 3D scenen pyörittämisessä. Ytimien määrä hyödyntää hyvin säikeistyvillä sovelluksille.

        PC peleissähän sitten ollaan Xbox Onen ja PS4:n myötä alettu optimoida koodia AMD:n prosessoreille kun vastaavat prossut konsoleissa. Xbox 360 ja PS3:n aikana Intel oli sopivampi.


      • hfdjhfksldsda

        Tarkoitatko nyt että AMD olisi parempi vaihtoehto suurimmalle osalle peleistä?


      • hfdjhfksldsda kirjoitti:

        Tarkoitatko nyt että AMD olisi parempi vaihtoehto suurimmalle osalle peleistä?

        Selväkielellä tuo tarkoittaa, että joissakin aivan uusimmissa ja tulevissa videopeleissä, jotka on alunperin suunniteltu uudelle konsolikannalle ja sitten portattu PC:lle olisi järkevää koneen komponenttihankinnoissa suosia AMD:n kahdeksanytimisiä prosessoreita, koska ne ovat käytössä myös em. konsoleissa.


      • Selkokielellä, mitä paremmin tehty peli, sitä paremmin AMD pärjää. Vaikee tajuta miks kukaan edes pelaa enää jotain CS:GO:ta, jonka pelimoottori on vuodelta 2004. Ei mitään järkee suunnitella prossua sitä varten et 10 vuotta vanha peli pyöris kunnolla, siks AMD ei CS:GO:ssa pärjää hirveen hyvin.


      • lopetamussutus
        digest-hardware kirjoitti:

        Selkokielellä, mitä paremmin tehty peli, sitä paremmin AMD pärjää. Vaikee tajuta miks kukaan edes pelaa enää jotain CS:GO:ta, jonka pelimoottori on vuodelta 2004. Ei mitään järkee suunnitella prossua sitä varten et 10 vuotta vanha peli pyöris kunnolla, siks AMD ei CS:GO:ssa pärjää hirveen hyvin.

        CS:GO:ta pelataan sen takia, että se se on erittäin hyvä peli, mitä ihmiset erittäin mielellään pelaavat. Se ei myöskään vaadi koneelta hirmuisia, mikä osaltaan kasvattaa kohdeyleisön määrää.

        Sillä nyt ei ole vitunkaan väliä onko joku softa X tehty tarpeeksi nykyaikaiseksi ja hyödyntämään esim. kahdeksaa ydintä. Vain sillä on väliä mitä softia ihmiset haluavat käyttää. Menet perse edellä puuhun, jos yrität väkisin tuputtaa ihmisille AMD:n prossuja ja haukut paskaksi kaikki softat, mitkä eivät niitä täysin hyödynnä. Mene mussuttamaan niiden "paskojen softien" tekijöille, että modernisoisivat tekeleensä. Se on n. 1000000 kertaa fiksumpi väylä. Ai eivät kuuntele sinua? Too bad. Turha silti tuputtaa AMD:n prossuja, mitkä toimivat keskimäärin vähemmän optimaalisesti kuin Intelin.


      • hmhmhm
        digest-hardware kirjoitti:

        Selkokielellä, mitä paremmin tehty peli, sitä paremmin AMD pärjää. Vaikee tajuta miks kukaan edes pelaa enää jotain CS:GO:ta, jonka pelimoottori on vuodelta 2004. Ei mitään järkee suunnitella prossua sitä varten et 10 vuotta vanha peli pyöris kunnolla, siks AMD ei CS:GO:ssa pärjää hirveen hyvin.

        Eli intellillä voi pelata kaikkia pelejä, AMD:llä vain hyvin tehtyjä ?

        Noin vanha peli nyt pyörii millä vain nykypäivän perus prossulla hyvin.


      • opetamussutus
        hmhmhm kirjoitti:

        Eli intellillä voi pelata kaikkia pelejä, AMD:llä vain hyvin tehtyjä ?

        Noin vanha peli nyt pyörii millä vain nykypäivän perus prossulla hyvin.

        AMD:lläkin voi pelata kaikkia, mutta iso osa ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

        "Noin vanha peli nyt pyörii millä vain nykypäivän perus prossulla hyvin."

        CS:GO pelaaminen kunnolla vaatii jatkuvan, vähintään 128fps ruudunpäivitysnopuden.


      • hmhmhm kirjoitti:

        Eli intellillä voi pelata kaikkia pelejä, AMD:llä vain hyvin tehtyjä ?

        Noin vanha peli nyt pyörii millä vain nykypäivän perus prossulla hyvin.

        Suunnilleen. AMD:n ostajat nostaa pelien tasoo. Intelin ostajat pitää tason surkeena.


      • opetamussutus kirjoitti:

        AMD:lläkin voi pelata kaikkia, mutta iso osa ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

        "Noin vanha peli nyt pyörii millä vain nykypäivän perus prossulla hyvin."

        CS:GO pelaaminen kunnolla vaatii jatkuvan, vähintään 128fps ruudunpäivitysnopuden.

        AMD ei pysty 128FPS CS:GO:ssa?

        Joka tapauksessa oon sitä mieltä et mitä huonommin CS:GO pyörii, sitä parempi prossu. Koska vuoden 2004 räiskintäpelin vois ihan oikeesti korvata jollain paremmalla. CS jonnet pitää kehityksen hyvin kurissa haluamalla prossuja joilla 11 vuotta vanha peli pyörii hyvin :D


    • vaataukkiostaaAMDn

      Käytännössä tuo on mutuilua ja siksi oikeastaan paskapuhetta.
      AMD toimii ok. Mutta intel tekee aina laadukkaampaa rautaa joka pieksee AMD:n tuotteet mennen tullen pc puolella. Konsoleiden prosessoreita ei voi verrata millään tasolla pc prosessoreihin. Konsoli killerin voi rakentaa toki hyvin halvoista komponenteista itsekkein käyttämällä AMD prosessoreita. Mutta oikeita PC pelejä pelaava kallistuu Intel puolelle jos haluaa pelata oikeita PC pelejä eikä jotain konsolikäännöksiä. Intel i5 tai mielummin i7 ovataina toimineet paremmin kuin AMD 8 ytimiset. AMD prosessoreiden ongelma on niiden onn off tyyppinen käytös.
      Lisäämällä ytimiä se jotenkin pärjää tehovertailussa mutta nöyrää työjuhtaa haluava ottaa intel alustan sen parempien ominaisuuksien takia. Intel kellottuu nöyrästi ja on parempi käyttää uudempien emolevyjen ja niihin pakattujen ominaisuuksien takia. AMD on vanhentunutta rautaa myyvä hiujari firma jonka tuotteet tuottavat aina pettymyksen.

      Vertaa hintaa ja tehoa minkä sillä hinnalla saat
      http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-6600K-vs-AMD-FX-8350

      ÄLÄvertaa pelkän prosessorin hintaan vaan prosessorin, emolevyn muistien hintaa. Muista myös että i7 on aina parempi ostos kuin i5. Se on kaliimpi mutta toimii pidempään HT ominaisuuden takia ja siksi siitä kannattaa maksaa siitä pyydetty hinta. Se on nopeampi ja sisältää myös neljä virtuaalista ydintä jotka auttavat raskaiden sovellutusten pyörittämisessä. Lisäksi HT tuo 30% lisää tehoa esimerkiksi työpöytä käytössä.
      https://software.intel.com/en-us/articles/performance-insights-to-intel-hyper-threading-technology

      http://techbuyersguru.com/dual-core-quad-core-and-hyperthreading-benchmark-analysis?page=1

      Huomio että tämän jälkeen on j oesitelty monta prosessorisukupolvea jotka uudempina toimivat tehokkaammin ja luotettavammin ja nopeammin 4770K, 4790K ja uusimpana 6600K/6700K

      6600K tai 6700K on paras ostos tällä hetkellä. Jos varallisuus riittää niin i7 5820K on toki parempi kuuden ytimen ja paremman alustan takia.
      http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-5820K-vs-AMD-FX-8350

      • Intelhän ei tee laadukasta rautaa, vaan maksimoi rahastuksen. Mitään teknistä estettä ei olis käyttää LGA1156 prossukantaa nykyprossuille, mut Intel ennemmin rahastaa vaihtamalla pinnimääriä 1156->1155->1150->1151

        Mitään uutta ei oo LGA1151 tuonu LGA1156:n nähden, paitti 5 pinniä vähemmän.

        Käyttämällä jotain CPUBossia lähteenä teet ittestäs idiootin.

        Cinebench R10 32-bit, 32 bittinen softa vuodelta 2007 :DD Näyttää siltä et Intel pärjää noissa viime vuosikymmenen ohjelmissa hyvin.

        Linkkien takaa näkee et HT ei auta käytännössä yhtään mitään. Jollain dual core roskalla voi auttaakki mut kuka hullu ostaa vuonna 2015 dual core prossun yli satasella?

        3770K on selkeesti parempi prossu mitä 4790K tai 6700K. Syynä tahnagate.

        Edelleen sen CPU Bossin käyttö lähteenä osottaa et oot idiootti etkä tajuu tästä asiasta yhtään mitään. Ei auta vaikka kuinka itkisit.


      • digest-hardcore

        "Intelhän ei tee laadukasta rautaa, vaan maksimoi rahastuksen"

        Miten Intel voisi maksimoida rahastuksen, jos tuotteet eivät olisi parempia kuin muilla? No ei mitenkään.

        "Mitään uutta ei oo LGA1151 tuonu LGA1156:n nähden, paitti 5 pinniä vähemmän"

        Joopajoo, soopasoo. Sinulle olisi varmaan ihan yksi ja sama, vaikka puuttuisi SATA3-portit, USB3, PCIe 3.0 jne, mitäpä niillä, ihan tarpeeksi nopeita nuo vanhat tekniikat.

        "Näyttää siltä et Intel pärjää noissa viime vuosikymmenen ohjelmissa hyvin"

        Kerro mikä on hyvä testiohjelma ja kertoo "totuuden"?

        "Linkkien takaa näkee et HT ei auta käytännössä yhtään mitään"

        Ei se kovin usein autakaan, se on totta. Hyödyt arviolta 0-25%.

        "3770K on selkeesti parempi prossu mitä 4790K tai 6700K. Syynä tahnagate"

        Tahnagate oli jo Ivyissä. Jos ei kuuppa kestä tahnagatea, niin prossun voi korkata.

        "Edelleen sen CPU Bossin käyttö lähteenä osottaa et oot idiootti etkä tajuu tästä asiasta yhtään mitään"

        Totuuden kertovaa linkkiä vartoillessa.

        "Ei auta vaikka kuinka itkisit"

        Sinähän se siinä mariset, kun et saa väkisin tungettua paskaa AMD:n prossua jonkun ostoskoriin.


      • hmhmhm

        Jopas oli tunnepitoinen kiroitus.


      • slgk

        "Käyttämällä jotain CPUBossia lähteenä teet ittestäs idiootin."
        "Edelleen sen CPU Bossin käyttö lähteenä osottaa et oot idiootti etkä tajuu tästä asiasta yhtään mitään. Ei auta vaikka kuinka itkisit."

        Miten aattelit tän viestiketjun aloittajan hyötyvän tällaisista kommenteista (perus AMD-isti taas vauhdissa, äly hoi älä jätä..)


      • digest-hardcore kirjoitti:

        "Intelhän ei tee laadukasta rautaa, vaan maksimoi rahastuksen"

        Miten Intel voisi maksimoida rahastuksen, jos tuotteet eivät olisi parempia kuin muilla? No ei mitenkään.

        "Mitään uutta ei oo LGA1151 tuonu LGA1156:n nähden, paitti 5 pinniä vähemmän"

        Joopajoo, soopasoo. Sinulle olisi varmaan ihan yksi ja sama, vaikka puuttuisi SATA3-portit, USB3, PCIe 3.0 jne, mitäpä niillä, ihan tarpeeksi nopeita nuo vanhat tekniikat.

        "Näyttää siltä et Intel pärjää noissa viime vuosikymmenen ohjelmissa hyvin"

        Kerro mikä on hyvä testiohjelma ja kertoo "totuuden"?

        "Linkkien takaa näkee et HT ei auta käytännössä yhtään mitään"

        Ei se kovin usein autakaan, se on totta. Hyödyt arviolta 0-25%.

        "3770K on selkeesti parempi prossu mitä 4790K tai 6700K. Syynä tahnagate"

        Tahnagate oli jo Ivyissä. Jos ei kuuppa kestä tahnagatea, niin prossun voi korkata.

        "Edelleen sen CPU Bossin käyttö lähteenä osottaa et oot idiootti etkä tajuu tästä asiasta yhtään mitään"

        Totuuden kertovaa linkkiä vartoillessa.

        "Ei auta vaikka kuinka itkisit"

        Sinähän se siinä mariset, kun et saa väkisin tungettua paskaa AMD:n prossua jonkun ostoskoriin.

        "Miten Intel voisi maksimoida rahastuksen, jos tuotteet eivät olisi parempia kuin muilla? No ei mitenkään."

        Siten et on Intel. Vai onko Applen tuotteet muka absoluuttisesti muiden tuotteita parempia ja Apple sen takia pystyy makimoimaan rahastuksen? Vai Apple myy vaikka olis millasta kuraa?

        "Joopajoo, soopasoo. Sinulle olisi varmaan ihan yksi ja sama, vaikka puuttuisi SATA3-portit, USB3, PCIe 3.0 jne, mitäpä niillä, ihan tarpeeksi nopeita nuo vanhat tekniikat."

        Ja noi liittyy prossukantaan miten? Millä perusteella LGA1156 prossukanta ei vois noita tukee?

        "Kerro mikä on hyvä testiohjelma ja kertoo "totuuden"?"

        Niitä on tosi vähän.

        "Ei se kovin usein autakaan, se on totta. Hyödyt arviolta 0-25%."

        "Kuulostaa selkeesti järkevämmältä toi.

        Eiköhän se et prossun nopeus määritetään 8 vuotta vanhalla softalla yksistään riitä.

        "Tahnagate oli jo Ivyissä. Jos ei kuuppa kestä tahnagatea, niin prossun voi korkata."

        Tahnagate oli selkeesti pienempi ongelma Ivyissä. Prossun korkkaus vie takuun.

        Totuuden kertovaa linkkiä vartoillessa."


      • slgk kirjoitti:

        "Käyttämällä jotain CPUBossia lähteenä teet ittestäs idiootin."
        "Edelleen sen CPU Bossin käyttö lähteenä osottaa et oot idiootti etkä tajuu tästä asiasta yhtään mitään. Ei auta vaikka kuinka itkisit."

        Miten aattelit tän viestiketjun aloittajan hyötyvän tällaisista kommenteista (perus AMD-isti taas vauhdissa, äly hoi älä jätä..)

        Vaikka siten ettei lue CPUBossia?


      • Kooveeg
        digest-hardware kirjoitti:

        Vaikka siten ettei lue CPUBossia?

        No shit (palsta-)Sherlock :DDD


    • åoiuytrewq

      On se aika yksinkertaista katsoa peli benchmarkkeja jotka selkeästi osittaa et Intel vie ja AMD vikisee,

      https://www.youtube.com/watch?v=BDVcpAhegWs

      Mitään tahnaongelmaa Intelillä ei ole.
      Sä vaa keksit noita juttuja netistä aina ku näet jotain intel begatiivista.
      I7 pyörittää 10FPS paremmin pelejä ku mitä I5 kun testataan samallanäytönohjaimella.
      Että revi siitä diggest pelle.

      pussaa sitä sun AMD prossua joka ei riitä edes kunnolla pyörittämään pelejä.
      https://www.youtube.com/watch?v=EIPggCgYK38

      • Ei löydy yhtäkään kunnolla tehtyä peliä jota AMD:n prossu ei pyörittäis kunnolla.

        Intelillä ei olis Intel fanipoitsujen mielestä taehnaongelmaa vaikka prossuun tungettais hammastahnaa.

        i7 ei pyöritä yhtäkään näyttisrajotteista peliä paremmin. Sitäpaikki 10 FPS lisää ei kiinnosta ketään jos pistetään 200 FPS ja päälle 10 :D

        Perus Intelisti, kyvuyt rajottuu siihen et tunkee prossujen nimet Googleen.


      • 890d8a09

        "Ei löydy yhtäkään kunnolla tehtyä peliä jota AMD:n prossu ei pyörittäis kunnolla."

        Vain sillä on väliä, miten hyvin ne pelit, mitä ihmiset haluavat pelata, pyörivät. Mene mussuttamaan kehittäjille, että heidän pelinsä ei ole kunnolla tehty, kun eivät ole alusta alkaen rakentaneet sitä sellaislle prossuille, mitä on käytössä 1% asiakaskunnasta.


      • slgk

        "Perus Intelisti, kyvuyt rajottuu siihen et tunkee prossujen nimet Googleen."

        Perus AMD-isti, jonka ansiosta keskustelu siirtyy "hienosti" aiheesta käyttäjään, kun järkevä sisältö loppuu kesken :D


      • 890d8a09 kirjoitti:

        "Ei löydy yhtäkään kunnolla tehtyä peliä jota AMD:n prossu ei pyörittäis kunnolla."

        Vain sillä on väliä, miten hyvin ne pelit, mitä ihmiset haluavat pelata, pyörivät. Mene mussuttamaan kehittäjille, että heidän pelinsä ei ole kunnolla tehty, kun eivät ole alusta alkaen rakentaneet sitä sellaislle prossuille, mitä on käytössä 1% asiakaskunnasta.

        Tai sit pelaajat ei vaan osaa koska pelaavat ikivanhoja roskapelejä? Olisivat vähän järkevämpiä, lopettaisivat roskapelien pelaamisen ja saatais parempia pelejä?

        Kuulostiki liian hyvältä, ei voi toteutuu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe