Pakolaistilanne sisältäpäin

tutustutaan_napaan

Työskentelen vastaanottokeskuksessa, en tosin Kemissä vaan täällä etelämpänä. Teillä vastaanottokeskuste pyörittää SPR, mutta käytännöt ja kokemukset lienevät samat kaikissa keskuksissa. Yleensä emme kommentoi omia mielipiteitä, ei ole varaa tällä 1500-2500 euron kuukausipalkalla ja yleensä johtajat kommentoivat.

Uskon siis että tilanne on siellä sama kuin täällä. Haluan kertoa, millaisia nämä turvapaikan hakijat oikeasti ovat, omien mielipiteitteni kera.

Otetaan 100 hengen joukko, jonka vapaaehtoiset kuskaavat vastaanottokeskukseen, mitä sieltä bussista keskimäärin löytyy:
- 70 irakilaista, näistä n 10 on kurdeja ja 55 on alle 30 vuotiaita miehiä, 2-3 on alaikäisiä
- 15 somalia, näistä 6-7 naisia ja lapsia
- loput 15 on sekalaista afgaania, aasialaista, iranilaista (tulleista iranilaisista lähes kaikki ovat kurdeja), nigerialaisia, kongolaisia ym ym

Poliisi voisi tästä porukasta pistää paluulipun kouraan saman tien n 30 hengelle. He ovat näitä elintasosurffareita, joiden osuutta vihapuheiden levittäjät suurentelevat. Suurin osa heti-käännytettävissä olevista on parempaa elämää etsiviä nuoria miehiä.

Ulkonäkö ei aina kerro kaikkea, elokuun alussa tuli eteeni nuorimies, joka näytti ihan terveeltä nauravalta iloiselta parikymppiseltä. Kun hän meni suihkuun, pysähdyin katsomaan häntä tarkemmin. Vasemmasta reisilihaksesta puuttui puolet. Selässä oli kaksi selkeää luodinreikää, alempi oli yritetty kaivaa jollain pois. Arvet olivat n vuoden vanhoja. Poika kertoi mistä ovat arvet tulleet, oli jäänyt taisteluiden jalkoihin kotikaupungissaan pohjois-irakissa. Reiden vei räjähdys ja luodit tulivat hänen mielestään Irakin armeijan aseesta.

Joukossa on selvästi lukenutta väkeä, armeijan upseereja, Isisin riveistä paenneita ja erityisesti somalimiehissä myös seksuaalisesti ei-heteroita. Kaikilla heillä on tarina kerrottavana. Surkeaa on että euroopan halki on esim naapuri vetänyt perässä alaikäistä perheensä menettänyttä poikaa. Suomessa viranomaiset vievät alaikäisen, erottavat hänet naapurista, outojen ihmisten joukkoon. Sanominen erottamis-asiasta meille vastaanottokeskuksessa ei auta, poliisi ja sosiaalitädit päättävät asiasta, yleensä meitä ei kuulla, se koskee heidän auktoriteettiinsa liikaa...

Suurimmat kahnaukset paikallisten kanssa syntyvät pelosta, epäluuloista, tietämättömyydestä. Turha teidän on luulla etteivät he ole kokeneet jo rasismia, he ovat kahlanneet läpi koko rasistisen euroopan. Meillä täällä etelämpänä pari paikallista kävi uhoamaan kolmen voimalla kahdelle Irakilaiselle. Saivat kyllä nenilleen, toinen näistä kun sattui olemaan nyrkkeilyn MM-kisatkin käynyt mies. Siksi varsinkin irakilaiset liikkuvat ryhmässä, he ovat todenneet sen olevan turvallisempaa. Somalit vielä uskovat ihmisten hyvyyteen ja auttamishaluun ja uskaltavat liikkua yksinkin, valitettavasti, suomalaisille aivottomille "kansanrintama" tai uusnatsi-sisseille he ovat helppoja saaliita. Surkeaa on etteivät somalit edes oikein ymmärrä, miksi heidän kimppuunsa käydään.

Joukossa on varkaita, murhamiehiä, perheensä hyljänneitä, vankilasta karanneita ja muita rikollisia. Mutta he ovat vähemmistö. Valitettavasti pakolaisten keskuudessakin on oma mafia, kaverit, jotka maksua vastaan järjestelevät asioita, mm polkupyörän, puhelinkortin, rahaa, vaatteita jne. Puhelimet he saavat jo pakolaismatkan alussa, jopa Iphonet ovat tuttuja, ne toimittaa heille salakuljettaja, hyvä puhelin kuuluu siihen 5000-15000 euron hintaan, jonka he ovat roistoille maksaneet...

Kaikki eivät ole hylänneet perhettään, moni kolmikymppinen on jättänyt perheen saksaan, saksassa on huhu, jonka mukaan suomessa asiat ovat paremmin ja mies on lähtenyt katsomaan asiaa. Myös ruotsista tulee nuoria miehiä sinne pohjoiseen, muu perhe on eteläruotsissa.

Eli kaikenkarvaista porukkaa joukkoon mahtuu. kolmasosa siis olisi pikakäännytyksen tarpeessa, mutta muilla on jokin laillinen ja hyvä syy hakea turvapaikkaa. Nyt poliisi on ainakin meillä ruuhkautunut niin, että päätöstä pitää odottaa jopa toista vuotta. Pahin tilanne lienee siellä Oulun suunnalla, jossa on yli 1000 hakijaa jo tälle vuodelle täynnä...

Pääosin mukavia, nauravia, ehkä vähän varovaisia nuoria miehiä, annetaan heille mahdollisuus. Heidän hakkaaminen ei auta mitään, lisää vain meidän terveydenhuollon kuluja. Tähän pitää vaikuttaa poliitikkojen kautta, mutta kun persutkin pettivät ja antavat tämän jatkua, pitää perustaa kai uusi puolue...

17

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiitoskirjoituksesta

      Mahtava kirjoitus, kiitos. Kun tiedät asioista, voitko kertoa onko SPR sekaantunut ihmssalakuljetukseen oikein toden teolla? Onko SPR nykyään mafiatyyppien järjestö? Salakuljetus on kuulemma parempi bisnes kuin huumeet? Onko SPR ylimmäinen pomo jokin miljardööri ja missä hän asuu? Kuuluko SPR:n toimintaa ihmsuhreja ja piirteitä satanismista? Olen lukenut Yasmin Khadran kirjoja, ja siellä kuvataan simmoista kulttia. Minusta SPR:n pomot jotenkin tulivat mieleen...ennen oli niin hieno järjestö ja nyt tuommoinen paholaisten vampyyriseura?

      • tutustutaan_napaan

        Aika hurjat olettamukset sinulla SPR:stä, vähän piruilun maku tuli mieleen kun luin kommenttisi.

        En työskentele SPR:lle, vastaanottokeskuksia pitävät muutkin kuin SPR. En ole edes SPR:n jäsen. Kyllä SPR tekee tärkeää työtä auttaen nimenomaan terveydenhuollon järjestämisessä kehitysmaissa ja katastrofikohteissa. Raha kerätään eri tavoilla, myös bisneksenä mm veripalvelun avulla, täällä kehittyneessä maailmassa, raha käytetään sitten katastrofeissa ja kehitysmaa-projekteissa.

        En usko että SPR on mikään mafia tai olisi sekaantunut ihmissalakuljetukseen. Yleismaailmallisena järjestönä se on varmasti politikoitunut joissain kohdin, mutta pidän sitä hyvänä, nopeasti toimivana järjestönä. Suomessa se on turvapaikka-asioissa vähän kuin valtion oikea käsi, joka toimii nopeasti, odottelematta kuntien tai valtion byrokratian päätöksiä.

        Ota yhteyttä paikalliseen SPR:ään, ainakin täällä he kuuluttavat vapaaehtoisia mukaan toimintaan, siellä tutustut heidän toimintaansa. En voi oikein muuten kommentoida en todellakaan tiedä.


    • hyihelvetti

      Mitä mahtavaa tuossa on? Sinä maksat tuon "mahtavuuden" veroina ja kasvavana rikollisuutena.

    • apin

      Nyt sitten kuulitte tämä kovin ihmeellisen asian . Olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa . Me tarvitsemme lisää maahanmuuttajia , lisää nyrkkeilijöitä maahanmuuttajia , paljon lisää maahanmuuttajia , jotka antavat nenään Suomirasistille .

      • totuutta

        Olen kuullut vastaanottokeskuksessa työsketelevältä esim. seuraavan tapauksen, jos perheessä on tyttö, joka käyttänyt lastenrattaita niin niitä ei voi käyttää mikäli seuraava on poika vaan hankittava pojalle omat.


      • Ior

        Etkä ole vaan valehtelet ja tiedät sen.


    • Täysihoitola
    • Miksi.eläkeläisiltä

      keillä on eläkkeet pienempiä kuin pakolaisten saama avustus viedään vielä satasia?
      Mamuillehan maksetaan valmiiksi vuokra, ja mitä kaikkea lienee, mutta Suomessa elämätyönsä tehneet, veronsa maksaneet joutuu nyt pakkotilanteeseen missä heidän elämäntilanteensa todella torpataan?
      Onko MAMU tärkeämpi kuin ihminen joka on nostanut aikoinaan suomen hyvinvointiin, ja nyt joutuvat kärsimään oman elämänsä hallinnan vuoksi jopa jättämään lääkkeensä ostamatta, ruokansa minimiin, ja kokonaisvaltaisesti joutuvat kärsimään tulojen putoamisen vuoksi.
      Missä menee raja siihen miten elämänhallinan pohjanoteeraus oikein on? Kertokaa se, ei tyhmälle, mutta asiaa ymmärtämättömälle.

      • Elä

        Kyllä meiltä eläkeläisiltä leikattaisi vaikka ei olisi yhtään mamuja! Älkää asettako meitä köyhiä eläkeläisiä mamuja vastaan! Auttaisin turvapaikan hakijoita jos vain pystyisin.


    • kuukkelis

      Ai jaa mukavia "nauravia" miehiä. Kalliiksi tulee veronmaksajille. Eivät osaa suomen kieltä, mitä työtä he täällä tekisivät? Vaikka kuinka "nauravia" ovat, on heillä aivan erilainen kasvatus, asenteet, uskonto jne. eivät ymmärrä naisten asemaa täällä
      onhan se varmaan kiva hyysätä, mutta...
      hoh hoijaa
      voi pyhä yksinkertaisuus

    • elän.unelmaa
      • äzzz

        Nyt ymmärrän, miksi eräs n.parikymppinen lähi-idän poika heitti herjan ruotsiksi pari kolme iltaa sitten n. kello kuuden aikaan illalla parille vanhemmalle naishenkilölle. Poikia oli n.7-8 ja kävelivät tietenkin jalkakäytävän leveydeltä Rovakadulla.


      • ssssik

        Huomaan, että kokemuskommentit poistetaan.


      • qqqin

        Myöskään torniolaispäättäjien maahanmuuttopolitiikkaa koskevia kommentteja ei julkaista. Kaupunki on todella pieni ja tulotaso ei ole korkea. Mistä varat parin kolmen vuoden kuluttua. Aivan naurettavaa, ei voi muuta sanoa.


    • simari

      Olen samoilla linjoilla..ehkäpä kannattaisi kantaväestön paremmin tutustua syihin miksi on lähdettävä kotimaasta...sitten voi ottaa kantaa...ei vain kuulopuheisiin!

    • EiMitäänJärkeää

      Ei pakolaisille turpaan, mutta heidän TÄYTYY kunnioittaa suomalaisia, eikä pelotella pikkutyttöjä.
      Pakolaiset ovat turvallisuusuhka, kun valvomatta kulkevat, sanoi kukkahatut mitä tahansa. Ja varsinkin, kun saavat kielteisen päätöksen, ovat suuri riski normi-ihmisille. Se Suomen lämmin vankila ruoka-ja muilla palveluilla voi olla liian houkuttava.
      Naapurimaassa jo pää irroitettiin Ikeassa tavalliselta ruotsalaiselta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen toimesta. Meillä taas on yksi lenkkeilijätyttö poltettu jonkun maan tapaan vajassa, kun ei halunnut seurustella. Ties kuinka paljon valtamedia pimittää muita tapauksia.
      Suomalaiset asetetaan nyt vaaraan ihan ilman omaa syytä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      85
      1080
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      579
      961
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      907
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe