Maahanmuuttajien sopeutuminen yhteiskuntaan

Teatteripelle

Suomalaisen tulee noudattaa lakeja. Jos rikkoo, tulee tuomio. No, oletteko koskaan nähneet lakikirjaa. Tai oikeammin kirjoja. Ne ovat aika paksuja täynnä erilaisia lakeja. Oletko koskaan opiskellut näitä lakeja, jotta osaisit niitä noudattaa? Et todennäköisesti. Miten siis suomalainen osaa kuitenkin niitä noudattaa? Vastaus on siten, että vanhemmat ja yhteiskunta opettaa meille niitä kasvumme ajan. Yhteiskunta on instituutioita, käytäntöjä, valtarakenteita, infrastruktuuria ja kulttuuria. Ihmisistä koostuvia yhteisöjä.

Eikö siis ole naiivia väittää, että ns. luhistuneesta maasta tullut ihminen on ihan samanlainen kuin me kaikki muut. Että hän ei ole uhka yhteiskunnalle. Tai tee rikoksia sen enempää kuin suomalaisetkaan, edes vahingossa. Jos hän elää täällä oman yhteiskuntansa kulttuurin mukaan, tulee hän väistämättä rikkomaan lakeja.

Nyt kouvolalaisena, kun tänne on tulossa hajautettu vastaanottokeskus, haluan tietää, että miten tämä muiden kansalaisten kohdalla elinikäinen projekti toteutetaan pikapikaa näiden uusien ihmisten kohdalla hajautetusti. Asia, kun ei ole vain kyllä vastaanottokeskukselle tai ei vastaanottokeskukselle, vaan myös muuta. Ei voida vain ottaa ja sitten jättää hoitamatta. Toki kouluilla on oma vastuunsa kasvattamisesta. Muistanpa muuten parit vaalit sitten, kun opettajat esiintyivät julkisuudessa mielipiteineen, ettei kasvatusvastuu kuulu koululle. Poliisiko opettaa sitä mukaan, kun ja jos rikkomuksia tulee? Mielestäni meillä täällä Kouvolassa jo ennestään asuneilla on oikeus tietää, että miten nämä uudet tulijat opetetaan maan tavoille. Saako maan tapaa edes sanoa olematta rasisti tai persu?

Jos paikkakunnan media nyt olisi vähääkään muuta kuin toimistorottia, jotka raahautuvat töihin omine mielipiteineen, ottaisi se selvää tällaisista pikku hommeleista. Jos Lamminmäki kantaisi vastuutaan yhtään pidemmälle, tulisi hän julkisuuteen myös näine mielipiteineen.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Leijonsydänpumppaa

      Maassa maan tavalla. Paitsi jos suomalainen on tallinnassa tai kanariansaarilla!

      • Monikulttuurisuushienoa

        Kyllä se mulle käy, että annetaan näiden elää oman kulttuurinsa tavalla. Myös rangaistuksia voitaisiin sitten soveltaa samoin.


      • Tyhmätyhmenpityhmin

        Jos suomalainen on kanariansaarilla, niin sitä kutsutaan lomamatkaksi, ei pakolaisuudeksi.


    • onneaviherhöpsöt

      Kun lähes vastakkaiset uskonnot joutuu vastakkain niin ikävyyksiä yleensä syntyy.
      Tulijoiden lähtömaassa tuomitaan raiskattu niin lakiteksti joutuu koville täällä.

      • Persuhöpsöin

        Jatkuvaa toisten nimittelyä ja omaa itseä jumalana pitäminen. Tätä on mamukeskustelu Suomessa.


    • uudelleenkouluttaja

      Jos näiden määrä pysyy vähänkään kohtuullisena niin kyllä Kouvostoliitto opettaa, etenkin talvella!

    • Paitsi_että

      Myös persujen tulee sopeutua tähän yhteiskuntaan, jossa päätöksiä ei tehdä huutoäänestyksellä.

      • 136

        Häh? Viittaatko kenties viime päivien mamu-marsseihin?


      • Ettäsemmottis

        Oiskohan tohon äänestykseen jotenkin vaikuttanut se, ettei ois tarvinnu kysyäkkään. Tyypit sitten äänesti sen mukaan mikä lopputulos ois kuitenkin ollut. Jos siihen ihan oikeesti demokratian keinoin ois voinut vaikuttaa, olisivat saattaneet äänestää toisin. Niin, että oikeestaan turhaan vetoat mihinkään äänestyksiin tai huutoäänestyksiin. PS. Kannatin vastaanottokeskuksen perustamista. En sitä tapaa miten se vietiin läpi, koska se ei ole demokratiaa lähelläkään.


    • finlexfi

      Sitten on vielä sellainen nykyjärjestelmän pahana ja moraalittomana pitämä ajatus, että eri rotujen edustajilla on eroa mentaliteetissa ja älykkyydessä.

      Jokainen rotu tahi kansa luo omalle mentaliteetillensa soveliaan kulttuurin ja yhteiskunnan. Jos tulijan mentaliteetti eroaa siitä, mitä vaaditaan uuden yhteiskunnan pyörittämiseen, niin tulee hankaluuksia ja ongelmia. Suvaitsevaisillahan on tähän patenttivastaus; (valkoisten) rasistien syy.

      Tarpeeksi kun otetaan vieraan mentaliteetin porukkaa, niin se tuhoaa yhteiskunnan perusteet.

      Ongelmana ei ole mitkään isikset tai muut jihadistit, vaan vierasrotuiset kokonaisuudessaan. Miljoonat perusählämit ja afrot muuntavat asuinympäristönsä jotain kourallista jihadisteja tehokkaammin muistuttamaan entisiä asuinalueitaan.

      Eurooppa on eurooppalaiset, Lähi-itä lähi-itämaalaiset, Aasia aasialaiset ja Afrikka afrikkalaiset. Rodusta johtuva mentaliteetti ei vaihdu toiselle mantereelle siirtymällä tai passia vaihtamalla, niin kuin paperikansalaisuutta kannattavat uskovat.

      Lähi-itä tulee meille peruslähi-itämaalaisten veressä ja Afrikka ihan tavan afrojen veressä. Näin tulee väistämättä käymään kun puhutaan yhtään isommista määristä.

      • varsinaistaanaalilyysiä

        Sama suomennettuna kiitos.


      • Ei_kannata

        Mitä on hevonpaska suomennettuna?


    • Tostahevospaskasta

      En kannata tällaisia ajatuksia, mutta jos tämä sama sanotaan seuraavasti: Köyhyys ja älykkyys periytyy. Ja tarkoitetaan valkoihoisia. Ei ole kukaan tuomitsemassa. Jos sama sanotaan tummaihoisten kohdalla, niin lähes kaikki tuomitsevat. On se vaan kumma.

    • Mielipidee

      Miten tietyn ryhmän tekemistä raiskauksista voi puhua ja siihen etsiä syitä niin, ettei loukkaa ketään? Jos sanoo maahanmuuttajien, loukkaa niitä maahanmuuttajia, jotka eivät ole rikollisia. Jos sanoo, tummaihoisten, somaleiden tai muslimien, on rasisti. Jos haluaa herättää keskustelua siitä, että voiko jossakin uskonnossa tai kulttuurissa olla tekijöitä, jotka aiheuttavat tämänkaltaista käyttäytymistä, on rasisti. Jos haluaa keskustella nimenomaan tietyn ryhmän tekemistä raiskauksista ja sen syistä, aletaan vaatimaan, että muitakin pitää tuoda esille ja olet rasisti. Ei syytön ihminen loukkaannu. Jos puhutaan valkoihoisten tekemistä raiskauksista, ei kaikki valkoihoiset ole vetämässä herneitä nenään ja huutamassa, että olet rasisti, kun puhut valkoihoisten tekemistä raiskauksista. Kyllä tämä itsessään jo sulkee pois ne, jotka eivät raiskauksia tee, kun puhutaan valkoihoisten tekemistä raiskauksista. Vaan silloin puhutaan niistä, jotka niitä raiskauksia ovat tehneet. Eri asia on sanoa, että kaikki tummaihoiset ovat raiskaajia. En ole tällaista havainnut. Mutta olen havainnut, kun puhutaan tietyn ryhmän tekemistä raiskauksista, että aletaan heti syyttämään rasistiksi. Mielestäni tällainen käyttäytyminen loukkaa uhria, pakottaa ihmiset vaikenemaan rikoksista ja käyttäytymään niin kuin niitä ei olisi tapahtunut sekä antaa sellaisen kuvan, että näissä rikoksissa se raiskaus ei olekaan pääasia, vaan rasismi.

      Tämän asian puitteissa, kun lukee internetistä löytyvää tutkimustietoa, siellä nimenomaan puhutaan ulkomaalaisten, maahanmuuttajien, somalien ja muiden kansalaisuuksien tekemistä rikoksista, kulttuurillisia ja uskonnollisiakin tekijöitä mainitaan. Esimerkiksi lestadiolaiskulttuurin suhteen tätä on pohdittu laajasti. Myös katolisessa kirkossa tapahtuneita lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä on pohdittu julkisuudessa laajasti. Ovatko nämä kaikki tutkijat, toimittajat ihmiset, jotka näistä puhuvat rasisteja? Tiettyjen kulttuurien ja kansalaisuuksien, kuten muslimikulttuurin, osalta tutkijat, asiantuntijat ja virkamiehet eivät enää uskalla tutkia tätä asiaa ja puhua siitä, koska he saatetaan syyttää rasismista: http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/273987-tutkijat-valttelevat-yle-ulkomaalaisten-tekemista-raiskauksista-ei-haluta-puhua Tutkimuksella kuitenkin voitaisiin saada selville, että miten näitä raiskauksia ja pahoinpitelyitä voitaisiin ehkäistä tässä meidän yhteiskunnassamme.

      Muistakaahan te ketkä olette heti syyttämässä rasisteiksi ihmisiä, jotka tästä haluavat puhua, että tuomitsette monia ihmisiä väkivallan uhreiksi. Näitä rikoksia voitaisiin estää, jos niistä saisi keskustella. Ja muistakaa myös te, jotka olette käyttämässä tätä asiaa omiin poliittisiin tai tunnetarkoituksiin, te unohdatte myös uhrit tässä asiassa ihan kokonaan. Jos teidän asenteenne on se, että kaikki tällaiset puheet ovat pelkkää rasismia, te kiellätte rikoksen tapahtuneen. Jos taas syytätte kaikkia tietyn ryhmän ihmisiä raiskaajiksi, aiheutatte sen, ettei rasismin pelossa enää uskalleta puhua. On eri asia puhua tietyn ryhmän tekemistä rikoksista kuin väittää, että kaikki sen edustajat ovat rikollisia. Muistakaahan miltä mahtaa tuntua uhrista? Eihän kohta uhritkaan uskalla tehdä rikosilmoitusta tai puhua asiasta, kun kaikki on vaan rasismia. He pelkäävät, etteivät saakaan apua tai heitä ei uskota. Liian moni jättää jo tänä päivänä rikosilmoituksen tekemättä, koska jopa viranomaisten asenne on liian varovainen yleisen keskusteluilmapiirin takia. Sen takia uhrit kärsivät, rikokset eivät tue poliisin tietoon tai niille ei tehdä riittävästi ja oikeusvaltio heikkenee. Ei muualta tulleet heikennä meidän yhteiskuntaa, vaan ääri-ihmiset. Jotkut ovat sanoneet, ettei sellaista voi olla kuin äärisuvaitsevainen. Mutta kyllä mielestäni tällaisessa tilanteessa se tulee esiin. Suvaitaan niin paljon, ettei enää kyetä näkemään, että joku tiettyyn ryhmään kuuluva voi olla myös syyllistyä rikokseen tai olla paha. Ollaan niin suvaitsevaisia, että tullaan sokeiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4813
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4583
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      620
      4194
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3167
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2701
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2213
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      222
      2172
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2163
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1797
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe