Uskonnot ja tosiasiat

Uskontojankkaus on palannut palstalle.

Miten jonkun olemassa olevan ilmiön tai tapahtumien tutkimuksesta voidaan lähtökohtaisesti ylipäätään vääntää uskonto silloin kun tutkimus perustetaan aktuaalisten tapahtumien itsensä tuottamaan aineistoon? Todellisia ilmiöitä koskien on helppoa tietää niiden olevan olemassa kun todistusaineisto on nenän edessä. Se ei vaadi uskoa eikä toivoakaan.

Ilmiötä tai tapahtumia voidaan vapaassa maailmassa analysoida erilaisista näkökulmista, ja miettiä erilaisia skenaarioita mistä on kyse. On mahdollista muodostaa näkemyksiä, teorioita ja valtateorioita. Tieteellinen metodi on yksi, mutta tieteelliselläkään metodilla ei voida muuttaa olevaa olemattomaksi, eikä tiede toki sitä edes yritäkään. Tieteellä sen sijaan voidaan muuttaa tieteellisesti todistamaton tieteellisesti todistetuksi ja monet tieteelliset tutkimukset viittaavat ufoilmiön todellisuuteen ja extraterrestriaaliseen alkuperään. Todistus on eri asia kuin olemassaolo.

Tiede ei päätä mitä on olemassa ja mitä ei. Tämä on tiedeuskovaisen, tieteen kaikkivoipaisuuteen uskovan henkilön hyvin vaikeaa sisäistää. Tiedeusko ilmeisesti luo turvaa kuten muutkin uskonnot yleensä.

Oliko luolamies aikoinaan uskovainen siksi, ettei tiennyt mitä ukkonen ja salamat ovat? Oliko hän kenties hullu? Oliko hän tyhmä koettaessaan selittää itselleen ja toisilleen mistä oli kyse? Loiko tiede sittemmin ukonilman kertoessaan mistä se johtuu vai oliko ukonilma jo ennen tiedettä? Eikö sähkövirtaa ollut ennen sitä mittaavia mittalaitteita?

Aikoinaan "tiedemaailma" oli kirkon hallinnassa, joka päätti hyvinkin jyrkästi siitä mihin saa uskoa, ja mihin ei. Ajat eivät ole kamalasti muuttuneet noista ajoista. Tieteellä on edelleen omat rajoitteensa kuten markkinatalouden asettamat valjaat, kilpailu, valtionhallinto, säännöt, lait, normit, moraalisäännöt, uskonnot, etiikka, velvollisuudet, vastuu jne.

Tieteen ensimmäinen prioriteetti ei ole pelon lietsominen erilaisilla kauhuskenaarioilla, joita niitäkin Universumissa riittää, ja joille ihminen ei voi yhtikäs mitään. Ne uhat ovat kosmologisia ja astronomisia. Niillä on pienen ihmisen turhaa vaivata päätään sen enempää. Tieteen tärkein tehtävä on pitää markkinatalous kasvusuhdanteessa, jota ilman se kuolee.

Jos jonkin spekuloiminen viedään hyvin pitkälle, perustamalla tutkimus järkeilyn tai intuition kautta todennäköisyyksiin, niin on mahdotonta kylmiltään sanoa spekulaation olevan väärässä. Tieteellisesti todistamattomaksi sitä voidaan toki sanoa mutta tiede ei edelleenkään päätä sen mahdollisuudesta olla oikeen osunut.

Sitten kun tiede on ratkaissut kaikki Universumin mysteerit ufoja myöten, ja ollaan vierailtu toisissa tähtijärjestelmissä, selvitetty edes muutamat tärkeimmät perusasiat, niin sen jälkeen voidaan pikkuhiljaa antaa painoarvoa tieteellisen todisteen puuttumiselle. Tällä hetkellä sillä ei ole sellaista valtaa eikä painoarvoa.

Erilaisia hyväksyntämerkintöjä värkätään kiihtyvällä tahdilla (Varsinkin EU:ssa ja USA:ssa) jotka ovat jättimäinen bisnes. Niillä vedotaan milloin mihinkin, kuten terveyteen ja turvallisuuteen, ja jotkut niistä siihen oikeastikin tähtää, kun taas osalla on vain kaupallinen merkitys. Ufot eivät ole vielä saaneet CE- merkintäänsä eivätkä turvamerkintäänsä, mutta eipä nuo sitä näytä kaipaavankaan eikä kovin paljoa mitään muutakaan hyväksyntää. Siellä ne vaan pöristelee.

Eivät ole ilmoittautuneet myöskään vertaisarvioitaviksi jolloin "tiedemaailmakin" antaisi niille siunauksensa ja julistaisi jykevällä rintaäänellään: "Hyvät kansalaiset, -ne ovat täällä". Miljoonat ihmiset miettisivät samaan aikaan sisimmässään että ihan kuin ei muka oltais jo tiedetty.

Muistutan tässä skepoloideja vielä siitä että Jaakko Närvän väitöskirja ei tarkoita sitä mitä te koetatte antaa ymmärtää sen tarkoittavan. Se on vain tutkielma uskontotieteiden näkökulmasta joka on yksi näkökulma.

57

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voi-Hellantuutelia

      Siis uskontosi jota koskeva palsta on "Uskonnot & Uskomukset"- osastossa, on pilannut se fakta että kyseessä on uskonto.

      Cry me a river...

      • ensaauskoakii

        Kerros hellantuuteli nyt kuitenkin että ajaako ne sitä uskoa takaa tuolla taivaalla ne lentäjät ja eikö ne saa sitä kiinni siksi koska uskolla on nopeammat vehkeet?


      • uskontopalsta
        ensaauskoakii kirjoitti:

        Kerros hellantuuteli nyt kuitenkin että ajaako ne sitä uskoa takaa tuolla taivaalla ne lentäjät ja eikö ne saa sitä kiinni siksi koska uskolla on nopeammat vehkeet?

        Voit kysyä sitä Suomi24 ylläpidolta tai/ja Jaakko Närvältä.


    • herewegoagain

      "monet tieteelliset tutkimukset viittaavat ufoilmiön todellisuuteen ja extraterrestriaaliseen alkuperään."

      Hei, näytä yksikin ihan oikea tieteellisessä julkaisussa esitelty ja vertaisarvioitu peer-review- tason julkaisu jossa viitataan "ufoilmiön todellisuuteen ja extraterrestriaaliseen alkuperään".

      Jäämme odottelemaan ja kiitos jo etukäteen...

    • manimanimani

      Hyvin kirjoitettu. Yksi tärkeä sinulta unohtui noista tieteen rajoituksista, nimittäin budjetti. Rahaa ohjataan tieteessä sinne tutkimukseen missä sillä voidaan tehdä lisää rahaa. Mahdollisimman paljon. Siksipä tiede ei ole huolissaan fossiilisista polttoaineista koska se on markkinatalouden kulmakivi vielä pitkään.

      • harponkannu

        "tiede ei ole huolissaan fossiilisista polttoaineista"

        Missähän salaliittokuplassa oikein elät? Tiedehän nimen omaisesti kehittää vaihtoehtoisia kestävämpiä polttoaineita ja energianlähteitä. Ja mitäs suuntausta luulet ilmastotieteen edustavan? Anna kun arvaan; Se on tietenkin salaliitto..?


    • yritänytedes

      >>Uskontojankkaus on palannut palstalle.<<

      Niin, peräti vieläpä palstalle jonka aihe on "Uskonnot&Uskomukset". Kappas ihmettä!

      >>Miten jonkun olemassa olevan ilmiön tai tapahtumien tutkimuksesta voidaan lähtökohtaisesti ylipäätään vääntää uskonto silloin kun tutkimus perustetaan aktuaalisten tapahtumien itsensä tuottamaan aineistoon? Todellisia ilmiöitä koskien on helppoa tietää niiden olevan olemassa kun todistusaineisto on nenän edessä. Se ei vaadi uskoa eikä toivoakaan.<<

      Sitähän sinun pitäisi kysyä mm. Uskontotieteiden Tohtori Närvältä, joka väitteli ufouskonnosta.

      http://www.uskonnot.fi/yhteisot/view.php?orgId=568

      Eräs perusvirheesi on myös se, että jankutat jankuttamasta päästyäsikin jotakin sellaista todelliseksi, mitä ei ole voitu todistaa todelliseksi. Jankutuksesi ei kuitenkaan tee mistään todellista.



      >>Ilmiötä tai tapahtumia voidaan vapaassa maailmassa analysoida erilaisista näkökulmista, ja miettiä erilaisia skenaarioita mistä on kyse. On mahdollista muodostaa näkemyksiä, teorioita ja valtateorioita. Tieteellinen metodi on yksi, mutta tieteelliselläkään metodilla ei voida muuttaa olevaa olemattomaksi, eikä tiede toki sitä edes yritäkään. Tieteellä sen sijaan voidaan muuttaa tieteellisesti todistamaton tieteellisesti todistetuksi ja monet tieteelliset tutkimukset viittaavat ufoilmiön todellisuuteen ja extraterrestriaaliseen alkuperään. Todistus on eri asia kuin olemassaolo.<<

      Nyrjähtäneestä logiikastasi huolimatta, kyllä se olemassaolo edelleenkin täytyy todistaa, muutenhan se ei ole todistetusti totta eli se on tiedätkös mikä? Uskonto: https://fi.wikipedia.org/wiki/Uskonto

      >>Tiede ei päätä mitä on olemassa ja mitä ei.<<

      Tiede verifioi, todistaa olemassaolon. Ilman sitä voi vain uskoa.

      >>Tämä on tiedeuskovaisen, tieteen kaikkivoipaisuuteen uskovan henkilön hyvin vaikeaa sisäistää. Tiedeusko ilmeisesti luo turvaa kuten muutkin uskonnot yleensä.<<

      Olet edelleenkin yhtä pihalla tieteestä ja uskonnoista kuin se kuuluisa lumiukon ruumiinuloke. Virheellinen termisi "tiedeuskovainen" on itsessään mahdottomuus, oksymoroni.

      Jatk-

      • yritänytedes

        Oliko luolamies aikoinaan uskovainen siksi, ettei tiennyt mitä ukkonen ja salamat ovat? Oliko hän kenties hullu? Oliko hän tyhmä koettaessaan selittää itselleen ja toisilleen mistä oli kyse? Loiko tiede sittemmin ukonilman kertoessaan mistä se johtuu vai oliko ukonilma jo ennen tiedettä? Eikö sähkövirtaa ollut ennen sitä mittaavia mittalaitteita?

        Erittäin oiva vertaus vaikka se sinulta ilmeisen ymmärtämättömästi tulikin. Luolamies yritti toki selittää ukkosta ja salamointia erilaisilla jumalilla ja muilla olennoilla, vrt. "humikset" modernissa uskonnollisuudessa.

        Kuitenkin se oli juurikin ja vain nimenomaan Tiede joka selitti asian arkipäiväisemmin. Näin tulee läymään myös "humis"- fantasioiden kohdalla.

        >>Aikoinaan "tiedemaailma" oli kirkon hallinnassa, joka päätti hyvinkin jyrkästi siitä mihin saa uskoa, ja mihin ei. Ajat eivät ole kamalasti muuttuneet noista ajoista. Tieteellä on edelleen omat rajoitteensa kuten markkinatalouden asettamat valjaat, kilpailu, valtionhallinto, säännöt, lait, normit, moraalisäännöt, uskonnot, etiikka, velvollisuudet, vastuu jne.<<

        Aikoinaan koko maailma oli uskontojen vallassa. Luettelemasi asiat eivät ole estämässä ufojen tutkimista, vaikka houkuttelevia tekosyitä kaltaisellesi faktoista piittaamattomalle uskovaiselle ovatkin. Ufoissa ei vain ole aihetta, faktaa eikä tuloksia riittävästi oikeasti tieteellisesti tutkittaviksi, paitsi tietenkin uskontotieteiden ja psykologian näkökulmasta. Edelleenkin liha puuttuu kovasti kolisevien luiden ympäriltä.

        >>Tieteen ensimmäinen prioriteetti ei ole pelon lietsominen erilaisilla kauhuskenaarioilla, joita niitäkin Universumissa riittää, ja joille ihminen ei voi yhtikäs mitään. Ne uhat ovat kosmologisia ja astronomisia. Niillä on pienen ihmisen turhaa vaivata päätään sen enempää. Tieteen tärkein tehtävä on pitää markkinatalous kasvusuhdanteessa, jota ilman se kuolee.<<

        Ja noillako tekosyillä myös ufoja ei tutkita oikeasti? Tieteen tehtävästäkin olet jälleen ulkona kuin lumiukon ruumiinuloke lintulaudalla.

        >>Jos jonkin spekuloiminen viedään hyvin pitkälle, perustamalla tutkimus järkeilyn tai intuition kautta todennäköisyyksiin, niin on mahdotonta kylmiltään sanoa spekulaation olevan väärässä. Tieteellisesti todistamattomaksi sitä voidaan toki sanoa mutta tiede ei edelleenkään päätä sen mahdollisuudesta olla oikeen osunut.<<

        Voit veikkailla ja spekuloida loputtomiin. Totta arpomisestasi ei kuitenkaan tule ennen kuin se on todistettu je verifioitu. Siihen saakka uskomuksesi on uskomus.

        >>Sitten kun tiede on ratkaissut kaikki Universumin mysteerit ufoja myöten, ja ollaan vierailtu toisissa tähtijärjestelmissä, selvitetty edes muutamat tärkeimmät perusasiat, niin sen jälkeen voidaan pikkuhiljaa antaa painoarvoa tieteellisen todisteen puuttumiselle. Tällä hetkellä sillä ei ole sellaista valtaa eikä painoarvoa.<<

        Houreistasi huolimatta juuri tieteellisen todisteen puuttuminen on tärkein kriteeri sille että jotakin ei ole olemassa todistetusti. Apukoulun koneeltako oikeasti kirjoittelet?


        >>Eivät ole ilmoittautuneet myöskään vertaisarvioitaviksi jolloin "tiedemaailmakin" antaisi niille siunauksensa ja julistaisi jykevällä rintaäänellään: "Hyvät kansalaiset, -ne ovat täällä". Miljoonat ihmiset miettisivät samaan aikaan sisimmässään että ihan kuin ei muka oltais jo tiedetty.<<

        Melko lapsellista sälyttää olemassaolon todistaminen "ufoille" itselleen. Jos haluat uskonnostasi jotakin muuta kuin pelkän uskonnon, sinä todistat väitteesi. Ei kukaan muu eikä "ufot" itse. Ihmeellistä luistelua vastuun edessä!

        >>Muistutan tässä skepoloideja vielä siitä että Jaakko Närvän väitöskirja ei tarkoita sitä mitä te koetatte antaa ymmärtää sen tarkoittavan. Se on vain tutkielma uskontotieteiden näkökulmasta joka on yksi näkökulma.<<

        Närvän väitöskirja koskee juurikin ufologiaa uskonnollisuutena, ei mitään enempää eikä vähempää, vaikka yrittäisit sitä itsellesi kuinka vain muuten tulkita.

        Montako keskustelunavausta jonka rooliksi muodostuu totaalisen tietämättömyytesi osoittaminen, aiot vielä avata?


      • jankutusjankutus
        yritänytedes kirjoitti:

        Oliko luolamies aikoinaan uskovainen siksi, ettei tiennyt mitä ukkonen ja salamat ovat? Oliko hän kenties hullu? Oliko hän tyhmä koettaessaan selittää itselleen ja toisilleen mistä oli kyse? Loiko tiede sittemmin ukonilman kertoessaan mistä se johtuu vai oliko ukonilma jo ennen tiedettä? Eikö sähkövirtaa ollut ennen sitä mittaavia mittalaitteita?

        Erittäin oiva vertaus vaikka se sinulta ilmeisen ymmärtämättömästi tulikin. Luolamies yritti toki selittää ukkosta ja salamointia erilaisilla jumalilla ja muilla olennoilla, vrt. "humikset" modernissa uskonnollisuudessa.

        Kuitenkin se oli juurikin ja vain nimenomaan Tiede joka selitti asian arkipäiväisemmin. Näin tulee läymään myös "humis"- fantasioiden kohdalla.

        >>Aikoinaan "tiedemaailma" oli kirkon hallinnassa, joka päätti hyvinkin jyrkästi siitä mihin saa uskoa, ja mihin ei. Ajat eivät ole kamalasti muuttuneet noista ajoista. Tieteellä on edelleen omat rajoitteensa kuten markkinatalouden asettamat valjaat, kilpailu, valtionhallinto, säännöt, lait, normit, moraalisäännöt, uskonnot, etiikka, velvollisuudet, vastuu jne.<<

        Aikoinaan koko maailma oli uskontojen vallassa. Luettelemasi asiat eivät ole estämässä ufojen tutkimista, vaikka houkuttelevia tekosyitä kaltaisellesi faktoista piittaamattomalle uskovaiselle ovatkin. Ufoissa ei vain ole aihetta, faktaa eikä tuloksia riittävästi oikeasti tieteellisesti tutkittaviksi, paitsi tietenkin uskontotieteiden ja psykologian näkökulmasta. Edelleenkin liha puuttuu kovasti kolisevien luiden ympäriltä.

        >>Tieteen ensimmäinen prioriteetti ei ole pelon lietsominen erilaisilla kauhuskenaarioilla, joita niitäkin Universumissa riittää, ja joille ihminen ei voi yhtikäs mitään. Ne uhat ovat kosmologisia ja astronomisia. Niillä on pienen ihmisen turhaa vaivata päätään sen enempää. Tieteen tärkein tehtävä on pitää markkinatalous kasvusuhdanteessa, jota ilman se kuolee.<<

        Ja noillako tekosyillä myös ufoja ei tutkita oikeasti? Tieteen tehtävästäkin olet jälleen ulkona kuin lumiukon ruumiinuloke lintulaudalla.

        >>Jos jonkin spekuloiminen viedään hyvin pitkälle, perustamalla tutkimus järkeilyn tai intuition kautta todennäköisyyksiin, niin on mahdotonta kylmiltään sanoa spekulaation olevan väärässä. Tieteellisesti todistamattomaksi sitä voidaan toki sanoa mutta tiede ei edelleenkään päätä sen mahdollisuudesta olla oikeen osunut.<<

        Voit veikkailla ja spekuloida loputtomiin. Totta arpomisestasi ei kuitenkaan tule ennen kuin se on todistettu je verifioitu. Siihen saakka uskomuksesi on uskomus.

        >>Sitten kun tiede on ratkaissut kaikki Universumin mysteerit ufoja myöten, ja ollaan vierailtu toisissa tähtijärjestelmissä, selvitetty edes muutamat tärkeimmät perusasiat, niin sen jälkeen voidaan pikkuhiljaa antaa painoarvoa tieteellisen todisteen puuttumiselle. Tällä hetkellä sillä ei ole sellaista valtaa eikä painoarvoa.<<

        Houreistasi huolimatta juuri tieteellisen todisteen puuttuminen on tärkein kriteeri sille että jotakin ei ole olemassa todistetusti. Apukoulun koneeltako oikeasti kirjoittelet?


        >>Eivät ole ilmoittautuneet myöskään vertaisarvioitaviksi jolloin "tiedemaailmakin" antaisi niille siunauksensa ja julistaisi jykevällä rintaäänellään: "Hyvät kansalaiset, -ne ovat täällä". Miljoonat ihmiset miettisivät samaan aikaan sisimmässään että ihan kuin ei muka oltais jo tiedetty.<<

        Melko lapsellista sälyttää olemassaolon todistaminen "ufoille" itselleen. Jos haluat uskonnostasi jotakin muuta kuin pelkän uskonnon, sinä todistat väitteesi. Ei kukaan muu eikä "ufot" itse. Ihmeellistä luistelua vastuun edessä!

        >>Muistutan tässä skepoloideja vielä siitä että Jaakko Närvän väitöskirja ei tarkoita sitä mitä te koetatte antaa ymmärtää sen tarkoittavan. Se on vain tutkielma uskontotieteiden näkökulmasta joka on yksi näkökulma.<<

        Närvän väitöskirja koskee juurikin ufologiaa uskonnollisuutena, ei mitään enempää eikä vähempää, vaikka yrittäisit sitä itsellesi kuinka vain muuten tulkita.

        Montako keskustelunavausta jonka rooliksi muodostuu totaalisen tietämättömyytesi osoittaminen, aiot vielä avata?

        Täytyy todeta että hellakoukku on oikeassa. Uskontojankutus on tullut taas palstalle ja kaikki tietää kuka on sen uskontojankutuksen grand old man. Eivät pysty vastaamaan kysymyksiin ja ulvovat kun täydellinen rakas tieteensä paljastuukin vajavaiseksi. Maailmassa on monia asioita jotka ei korreloi tieteen kanssa mitenkään.


      • Mitäs-jänkytät
        jankutusjankutus kirjoitti:

        Täytyy todeta että hellakoukku on oikeassa. Uskontojankutus on tullut taas palstalle ja kaikki tietää kuka on sen uskontojankutuksen grand old man. Eivät pysty vastaamaan kysymyksiin ja ulvovat kun täydellinen rakas tieteensä paljastuukin vajavaiseksi. Maailmassa on monia asioita jotka ei korreloi tieteen kanssa mitenkään.

        Hellu on väärässä ja harhaisen tietämätön tieteestä ja sen metodeista.

        "Maailmassa on monia asioita jotka ei korreloi tieteen kanssa mitenkään."

        Esitäpä yksikin oikeasti todistetusti olemassaoleva asia joka "ei korreloi tieteen kanssa", mitä tuo turvallisen ympäripyöreä pökäle nyt sitten tarkoittaakaan.

        Edelleen huvittavaa on se että itkette (itket) uskontopalstalle siitä että uskomuksesi kuuluu uskontoihin. Hih!


      • trololooloo
        jankutusjankutus kirjoitti:

        Täytyy todeta että hellakoukku on oikeassa. Uskontojankutus on tullut taas palstalle ja kaikki tietää kuka on sen uskontojankutuksen grand old man. Eivät pysty vastaamaan kysymyksiin ja ulvovat kun täydellinen rakas tieteensä paljastuukin vajavaiseksi. Maailmassa on monia asioita jotka ei korreloi tieteen kanssa mitenkään.

        Trolli sinä olet. Kukaan terve ei omia juttujaan komppaa nimimerkin takaa.


      • sieluton_
        jankutusjankutus kirjoitti:

        Täytyy todeta että hellakoukku on oikeassa. Uskontojankutus on tullut taas palstalle ja kaikki tietää kuka on sen uskontojankutuksen grand old man. Eivät pysty vastaamaan kysymyksiin ja ulvovat kun täydellinen rakas tieteensä paljastuukin vajavaiseksi. Maailmassa on monia asioita jotka ei korreloi tieteen kanssa mitenkään.

        "Täytyy todeta että sivupersoonani, jumalainen multinikki, on oikeassa. Uskontojankutus on tullut taas palstalle ja kaikki tietää kuka on sen uskontojankutuksen grand old man. Eivät pysty vastaamaan kysymyksiin ja ulvovat kun täydellinen rakas tieteensä paljastuukin vajavaiseksi. Maailmassa on monia asioita jotka ei korreloi tieteen kanssa mitenkään."

        Ja tämän kirjoitit raamatun sanoma mielessäsi, joka mielestäsi on jumalallisen korrelaation ultimaattinen täydellisyys.

        Me tiedämme, että tiede on vajavainen. Kaikkeudessa on vielä paljon tutkittavaa ja selvitettävää. Jos tiede olisi täydellinen, ei sitä enää tarvittaisi, koska ihmiskunta tietäisi jo kaikesta kaiken. Mutta epätäydellisyydellä tarkoitat kuitenkin sitä, että tiede ei ole kyennyt todistamaan jumalolentojen olemassaoloa suuntaan eikä toiseen, ja siten kaikki tieteellinen tieto on mielestäsi harhaoppia, tai uskontoa. Kun parjaat tiedettä uskonnoksi, sahaat samalla omaa jumalallista oksaasi. Et vain hurmoksessasi tajua sitä. Kohta on perse kipeä kun vielä jatkat samaan malliin.

        Tiede ei kykenekään todistamaan näkymättömän entiteetin olemassaoloa, josta ei ole mitään havaittavissa olevaa ilmiötä tai ainetta, jota voisi tutkia. Tiede on kuitenkin todistanut valtavan määrän erilaisia asioita luonnollisiksi prosesseiksi, joiden ennen uskottiin olevan yliluonnollisia, sekä jumalallisia. Kaikki tällaiset faktat kuitenkin vie meitä poispäin yliluonnollisesta, ja se merkitsee myös sitä, että se syö jumalolentojen uskottavuutta. Halusit tai et, niin tieteellinen tieto vie ihmiseltä tarvetta selittää kaikkeuden ilmiöitä ja asioita analogisen ajattelun ja mielikuvituksen avulla.

        Osaatko muuten selittää, että miksi Jumala loi meille monimutkaisen elimistön, monimutkaisen entsyymejä, happoja, bakteereja jne. käsittävän ruuansulatusjärjestelmän, kummallisia ilmiöitä, kuten suoliston divertikkelit, umpilisäkkeen, häntäluun, ylösalaisin olevan verkkokalvon jne jne jne. Miksi hyötybakteereja ja niitä vastaan taistelevia haittabakteereja? Löytyykö raamatusta evoluutioteoriaa parempaa vastinetta näille ja monille muille asioille, jotka ei korreloi pätkääkään luomistarinan kanssa? Vastauksia odotellessa...


      • Asian-nähneen-ekspertin
        sieluton_ kirjoitti:

        "Täytyy todeta että sivupersoonani, jumalainen multinikki, on oikeassa. Uskontojankutus on tullut taas palstalle ja kaikki tietää kuka on sen uskontojankutuksen grand old man. Eivät pysty vastaamaan kysymyksiin ja ulvovat kun täydellinen rakas tieteensä paljastuukin vajavaiseksi. Maailmassa on monia asioita jotka ei korreloi tieteen kanssa mitenkään."

        Ja tämän kirjoitit raamatun sanoma mielessäsi, joka mielestäsi on jumalallisen korrelaation ultimaattinen täydellisyys.

        Me tiedämme, että tiede on vajavainen. Kaikkeudessa on vielä paljon tutkittavaa ja selvitettävää. Jos tiede olisi täydellinen, ei sitä enää tarvittaisi, koska ihmiskunta tietäisi jo kaikesta kaiken. Mutta epätäydellisyydellä tarkoitat kuitenkin sitä, että tiede ei ole kyennyt todistamaan jumalolentojen olemassaoloa suuntaan eikä toiseen, ja siten kaikki tieteellinen tieto on mielestäsi harhaoppia, tai uskontoa. Kun parjaat tiedettä uskonnoksi, sahaat samalla omaa jumalallista oksaasi. Et vain hurmoksessasi tajua sitä. Kohta on perse kipeä kun vielä jatkat samaan malliin.

        Tiede ei kykenekään todistamaan näkymättömän entiteetin olemassaoloa, josta ei ole mitään havaittavissa olevaa ilmiötä tai ainetta, jota voisi tutkia. Tiede on kuitenkin todistanut valtavan määrän erilaisia asioita luonnollisiksi prosesseiksi, joiden ennen uskottiin olevan yliluonnollisia, sekä jumalallisia. Kaikki tällaiset faktat kuitenkin vie meitä poispäin yliluonnollisesta, ja se merkitsee myös sitä, että se syö jumalolentojen uskottavuutta. Halusit tai et, niin tieteellinen tieto vie ihmiseltä tarvetta selittää kaikkeuden ilmiöitä ja asioita analogisen ajattelun ja mielikuvituksen avulla.

        Osaatko muuten selittää, että miksi Jumala loi meille monimutkaisen elimistön, monimutkaisen entsyymejä, happoja, bakteereja jne. käsittävän ruuansulatusjärjestelmän, kummallisia ilmiöitä, kuten suoliston divertikkelit, umpilisäkkeen, häntäluun, ylösalaisin olevan verkkokalvon jne jne jne. Miksi hyötybakteereja ja niitä vastaan taistelevia haittabakteereja? Löytyykö raamatusta evoluutioteoriaa parempaa vastinetta näille ja monille muille asioille, jotka ei korreloi pätkääkään luomistarinan kanssa? Vastauksia odotellessa...

        kommentti:

        “The first gulp from the glass of natural sciences will turn you into an atheist, but at the bottom of the glass God is waiting for you.”
        ― Werner Heisenberg

        Täällä lisää:

        https://www.goodreads.com/author/quotes/64309.Werner_Heisenberg


    • Reality_Calling

      Siis mietipä nyt hetkinen ihan oikeasti. Olet uskontopalstalla itkemässä sitä että uskontosi ei ole sinun mielestäsi uskonto!!?

      • minäkinuskon

        Siteeraan aloittajaa, tosiasioihin on helppo uskoa.


      • trololooloo

        Trololoo, hellis!


      • uskottumiesvainen

        Silloin on jo aika heikoilla jos ei usko omiin eikä toisten silmiin enää. On jo aika pahalaatuinen kieltäjä silloin kyseessä.


      • seläntaputin
        uskottumiesvainen kirjoitti:

        Silloin on jo aika heikoilla jos ei usko omiin eikä toisten silmiin enää. On jo aika pahalaatuinen kieltäjä silloin kyseessä.

        Näytät kyllä uskovan omiin juttuihisi vaikka oletkin ainoa laatuasi.


    • fhf.gh

      >>Aikoinaan "tiedemaailma" oli kirkon hallinnassa, joka päätti hyvinkin jyrkästi siitä mihin saa uskoa, ja mihin ei. Ajat eivät ole kamalasti muuttuneet noista ajoista. Tieteellä on edelleen omat rajoitteensa kuten markkinatalouden asettamat valjaat, kilpailu, valtionhallinto, säännöt, lait, normit, moraalisäännöt, uskonnot, etiikka, velvollisuudet, vastuu jne<<

      Muutama päivä sitten YLE:n aamu tv:ssä oli kaksi yliopistomiestä selittämässä, että monissa asioissa vallitsee tieteellinen konsensus, vihjaten siihen suuntaan, että sitä konsensusta on syytä kunnioittaa. En sitä keskustelua pitkään sitten katsellutkaan.

      Uskonnossa on sama juttu, eli on aika tarkkaankin rajattu se mihin ja miten pitää ajatella. Jumalaan saa - ja pitää - kyllä uskoa, mutta syvällisemmät pohdinnat eivät ole suotavia, vaikka syvällinen pohdiskelu ja asioiden tarkastelu (mm kavanttitiede) itseasiassa vahvistaa kaikkeuden henkisen luonteen. Jotain suurta on siten oltava kaiken olemassa olevan yhdistävänä ja ilmentävänä tekijänä.

      Ufoilmiö nyt kuitenkin onneksi sekoittaa kuvioita terveellä tavalla niin tieteessä kuin uskonnoissakin ja yhä usemmat ihmettelevät ufo-salailua ja pohtivat ainakin hiljaa mielessään, että kuinkakohan laajaa salailu onkaan ja minkälaisia asioita se sisältää ufojen lisäksi.

      • käärmerinki

        Vaikka mitä voi väittää salatuksi, ja väittäjän kannalta täysin turvallisesti koska ei tarvitse todistaa että mitä kaikkea on salattu. Muutenhan se ei olisi salaista!


      • gffdg.dfg

        Sellainen sanonta lienee jokaiselle tuttu, että "politiikkaa ja uskontoa ei pidä sekoittaa keskenään". Se ei ole mielestäni oikein, koska tuskinpa mikään on tärkeämpää kuin ihmisen perusarvot. Uskonnollisuuskaan ei kuitenkaan välttämättä aina paljasta sitä todellisinta ihmisen itseä, vaikka useimmat uskonnoliset ihmiset ovatkin hyväntahtoisia ja rehellisiä. Ateistikin voi olla omalla tavallaan oikeassa, jos ei sulje kaikenlaisia korkeampia voimia pois ja pitää mielen avoimena totuudelle. Se ei ole uskontokritiikkiä, jos ei hyväksy mitään hengellistä ja henkistä mahdollisena totuutena.

        Ufot kyllä liittyvät uskonnollisuuteenkin ja ovat eräällä tavalla uskonnollinen ilmiökin...vai mitä ovat ilmestysten yhteydessä havaitut ns. aurinkoihmeet? Ufojahan ne ovat olleet selvästikin, mutta mitä todennäköisimmin ovat olleet taivaallista alkuperää, eli korkeinta universumihallintoa ja Jumalaa edustavia.

        Mm. New Agessa ufoihin liittyy paljonkin uskomuksellisuutta, eli ei tiedetä täydellä varmuudella, vaan uskotaan.


      • haivastallinto
        gffdg.dfg kirjoitti:

        Sellainen sanonta lienee jokaiselle tuttu, että "politiikkaa ja uskontoa ei pidä sekoittaa keskenään". Se ei ole mielestäni oikein, koska tuskinpa mikään on tärkeämpää kuin ihmisen perusarvot. Uskonnollisuuskaan ei kuitenkaan välttämättä aina paljasta sitä todellisinta ihmisen itseä, vaikka useimmat uskonnoliset ihmiset ovatkin hyväntahtoisia ja rehellisiä. Ateistikin voi olla omalla tavallaan oikeassa, jos ei sulje kaikenlaisia korkeampia voimia pois ja pitää mielen avoimena totuudelle. Se ei ole uskontokritiikkiä, jos ei hyväksy mitään hengellistä ja henkistä mahdollisena totuutena.

        Ufot kyllä liittyvät uskonnollisuuteenkin ja ovat eräällä tavalla uskonnollinen ilmiökin...vai mitä ovat ilmestysten yhteydessä havaitut ns. aurinkoihmeet? Ufojahan ne ovat olleet selvästikin, mutta mitä todennäköisimmin ovat olleet taivaallista alkuperää, eli korkeinta universumihallintoa ja Jumalaa edustavia.

        Mm. New Agessa ufoihin liittyy paljonkin uskomuksellisuutta, eli ei tiedetä täydellä varmuudella, vaan uskotaan.

        Yksi aloittaa ketjun itkemällä siitä että aihetta pidetään uskonnollisena ja se on uskonnollinen. Toinen viimeistelee ölisemällä ufojen olevan "universumihallintoa" ja jumalia.

        Miksiköhän aihe on uskontopalstoilla ja sitä pidetään uskonnollisena?

        Hmmm....


      • Ilipo
        haivastallinto kirjoitti:

        Yksi aloittaa ketjun itkemällä siitä että aihetta pidetään uskonnollisena ja se on uskonnollinen. Toinen viimeistelee ölisemällä ufojen olevan "universumihallintoa" ja jumalia.

        Miksiköhän aihe on uskontopalstoilla ja sitä pidetään uskonnollisena?

        Hmmm....

        Varmaan juuri siksi koska tiede esittää olevansa avuton sen suhteen ja kaikelle pitää keksiä kategoria. Ihan oikeita pointteja aloittaja esitti. Kyllä ne skeptiset selitykset on niitä korneja useimmiten. Iloa mahtuu maalimaan kuitenkin!


      • ufoluistelijat-ry
        Ilipo kirjoitti:

        Varmaan juuri siksi koska tiede esittää olevansa avuton sen suhteen ja kaikelle pitää keksiä kategoria. Ihan oikeita pointteja aloittaja esitti. Kyllä ne skeptiset selitykset on niitä korneja useimmiten. Iloa mahtuu maalimaan kuitenkin!

        Ja taas sälytetään vastuu muille, jopa tieteelle. Tiede ei ole "avuton" aiheen suhteen. Tiede ei ole mikään yksi entiteetti jolla edes voisi olla moisia ominaisuuksia. Tiede on yhtä kuin tekijänsä, ja sinulla on kaikki mahdollisuudet (älysi rajoissa) ajaa aihettasi eteenpäin, tieteellisesti. Mutta mutta... kun ei ole muuta kuin uskoa ja sillä ei oikeasti pitkälle pötkitä.


      • Vastuulla tarkoitin vastuuta toimeksiantajille. En yhteiskunnallista vastuuta. Tieteellinen aiheen ajaminen ei ole koskaan sulkenut pois mitään teoriaa. Asiat tapahtuvat ajallaan ja yksi kerrallaan. Näin me edetään.
        Kerropas nyt lopultakin että mitä on ajettu takaa useiden valtioiden hävittäjillä? Miksi tämä yksinkertainen kysymys on niin vaikea?


    • lollotilolätlol

      Luu meni taas skepoille kurkkuun. Nyt kokoontuvat pohtien trollauskampanjan jatkoa.

      • 2324

        Turhaan provoilet, pelle.


    • Tiina83

      Hellis voisi alkaa palstan luotsiksi tai perustaa uuden sivuston jossa olisi jokin orderi. Harvoja hyviä kommentaattoreita täällä on hän. Pseudot on tsoukkeja.

      • hellu-83

        Voi hellä Tiina83 kun hellu tässä taannoin kirjoitteli omalla nimimerkillään sellaiset jutut että ei ole Suomi24:n luotsiksi asiaa. Voisi tosin tosiaankinperustaa oman sivuston jossa voisi kehua itseään "hyväksi kommentaattoriksi" ja rauhassa taputella itseään selkään muun itseensä kohdistuvan hyväilynsä ohella.


    • ei.perkl-TeitäPökköjä

      Uskonnot ja tosiasiat... ei muutens kolleloi. Ahnaki joku muu harrastus ja sitäpaitsi, kuka noin pitkää jaksais ees lukee, mä ainaskaan.. .vaikka ois ollu pala asiaaki sesssa.

      Nyt vaas titten yritööööt uudestaan, pyrkyri : D

      • Pisan-kalteva-tutkimus

        "kuka noin pitkää jaksais ees lukee, mä ainaskaan.. ."

        Huomaa kyllä ettei siellä ole liiemmälti luettu. Kirjoittaminenkin näyttää olevan ylivoimaisen vaikeaa. Taitaa olla onnellista elämää, tuolla tavalla järjen puolivaloilla tihrustellen..


    • moderniUfotutkija

      Skepot eivät tajua, että on valtavasti ilmiöitä, joita tiede ei pysty selvittämään.
      Ei pysty tiede selvittämään esim: Granderin ihmevesijuoman siunauksellisia vaikutuksia, H:gin Espan mielenhallintalamppujen säteilyä, joustinpatjojen
      kanavointisignaaleja vahvistavaa vaikutusta, kersantti Jim Pennistonin muistivihon hieroglyfejä ja binäärikoodeja ja monia muita ilmiöitä, jotka
      meille moderneille ufotutkijoille ovat itsestäänselvyyksiä !
      Eivät edes usko, että viljapeltokuviot ovat itseäänmonistavien, omasta tietoisuudestaan selvillä olevien tekoälyrobottien aikaansaannoksia.

      Tieteelliset faktat ovat modernin ufotutkimuksen todellinen jarru !
      Siitä on ehdottomasti päästävä eroon !

      • JewFR

        Tuo on ilmeisesti jonkinlaista huumoria? Tapa jolla tiede pyrkii antamaan kaikkeen mekanistisen mallinnuksen on valheellinen ja vastenmielinen. Ihmisessä on henki joka ei ole mekaaninen.


      • HyvästiMaa

        Brittitutkimuksen mukaan tietotekniikka tulee korvaamaan ihmisyyden ja tuhoamaan ihmiskunnan. Aikaa on jäljellä sukupolven verran. Tiede siis on Jumala mutta valitettavasti tuhon Jumala.


      • JewFR kirjoitti:

        Tuo on ilmeisesti jonkinlaista huumoria? Tapa jolla tiede pyrkii antamaan kaikkeen mekanistisen mallinnuksen on valheellinen ja vastenmielinen. Ihmisessä on henki joka ei ole mekaaninen.

        Tekoäly on ollut saavuttavinaan ihmisen älykkyyttä muutamassa vuodessa 1950-luvun lopulta lähtien. Totuus on kuitenkin se, että nykyiset tietokoneet pelaavat kohtuullisen hyvin shakkia, mutta eivät pärjää ihmiselle gossa joka on kiinalainen lautapeli. En siis oikein jaksa uskoa tuohon tutkimukseen. Ongelmana ei niinkään ole laskentateho, vaan algoritmit.


      • termiitinnaattori
        Kapasitanssidiodi kirjoitti:

        Tekoäly on ollut saavuttavinaan ihmisen älykkyyttä muutamassa vuodessa 1950-luvun lopulta lähtien. Totuus on kuitenkin se, että nykyiset tietokoneet pelaavat kohtuullisen hyvin shakkia, mutta eivät pärjää ihmiselle gossa joka on kiinalainen lautapeli. En siis oikein jaksa uskoa tuohon tutkimukseen. Ongelmana ei niinkään ole laskentateho, vaan algoritmit.

        Tuho tulee montaa kautta. Robotekniikka korvaa ihmiset miltei kaikkialla, ihmiset jäävät työttömiksi, eriarvoisuus kasvaa huippuunsa, tulee sotia, nälänhätää, mellakoita, kansanmurhia ja sitten lopuksi keinoäly ottaa vallan. Teidän pseudarien mukaanhan ihmisellä ei ole sielua eikä henkeä joten koneäly voi helposti matkia ja ohittaa ihmisen mekaaniset aivot kaikessa suorituskyvyssä.


      • hellutarallaahei
        termiitinnaattori kirjoitti:

        Tuho tulee montaa kautta. Robotekniikka korvaa ihmiset miltei kaikkialla, ihmiset jäävät työttömiksi, eriarvoisuus kasvaa huippuunsa, tulee sotia, nälänhätää, mellakoita, kansanmurhia ja sitten lopuksi keinoäly ottaa vallan. Teidän pseudarien mukaanhan ihmisellä ei ole sielua eikä henkeä joten koneäly voi helposti matkia ja ohittaa ihmisen mekaaniset aivot kaikessa suorituskyvyssä.

        Ei kuvitteellinen käsite "sielu" ole synonyymi aivojen suorituskyvylle.


      • termiitinnaattori kirjoitti:

        Tuho tulee montaa kautta. Robotekniikka korvaa ihmiset miltei kaikkialla, ihmiset jäävät työttömiksi, eriarvoisuus kasvaa huippuunsa, tulee sotia, nälänhätää, mellakoita, kansanmurhia ja sitten lopuksi keinoäly ottaa vallan. Teidän pseudarien mukaanhan ihmisellä ei ole sielua eikä henkeä joten koneäly voi helposti matkia ja ohittaa ihmisen mekaaniset aivot kaikessa suorituskyvyssä.

        Aihe on mielenkiintoinen, mutta en jaksa alkaa trollia syöttämään.


      • ethän.ruoki.trollia
        termiitinnaattori kirjoitti:

        Tuho tulee montaa kautta. Robotekniikka korvaa ihmiset miltei kaikkialla, ihmiset jäävät työttömiksi, eriarvoisuus kasvaa huippuunsa, tulee sotia, nälänhätää, mellakoita, kansanmurhia ja sitten lopuksi keinoäly ottaa vallan. Teidän pseudarien mukaanhan ihmisellä ei ole sielua eikä henkeä joten koneäly voi helposti matkia ja ohittaa ihmisen mekaaniset aivot kaikessa suorituskyvyssä.

        Mitäs sinä olet taas tekemässä? Älä ihmeessä ruoki tuota umpi narsisti pseudotrollia!


    • dfgd.fgf

      >>Oliko luolamies aikoinaan uskovainen siksi, ettei tiennyt mitä ukkonen ja salamat ovat? Oliko hän kenties hullu? Oliko hän tyhmä koettaessaan selittää itselleen ja toisilleen mistä oli kyse? Loiko tiede sittemmin ukonilman kertoessaan mistä se johtuu vai oliko ukonilma jo ennen tiedettä? Eikö sähkövirtaa ollut ennen sitä mittaavia mittalaitteita?<<

      Tuosta tuli mieleen, että keskiajalla ei tainnut olla ateisteja lainkaan, vaan uskottiin yleisesti jumaliin ja korkeampiin voimiin, jotka ohjasivat usein luonnonvoimiakin.

      Teknisestä kehityksestä huolimatta ihmiskunta on taantunut hengellisesti. Tietoa kyllä on, mutta sitä pantataan harvoille ja valituille. Ne, jotka haluavat jotain tietää ja ymmärtää joutuvat itse etsimään tiedon ja usein tieto on hyvin ristiriitaista.

      Miksiköhän ilmestykset ja ihmeet eivät saa suurempaa huomiota keskusteluissa?

      • PohjanPP

        Kuten eräs palsta-aktiivi on sanonut, sellaisen viistuhatta kertaa, niin terve ihminen ei ufoja näe. Hänenlaisiaan riittää, jotka suoranaisen raivon vallassa julistelee ihmisiä hulluiksi. Siksi moni ei halua puhua mistään paranormaaleista asioista.


    • Ovatko tiede ja uskonto ufotutkimuksen jarru?
      Kontaktihenkilö ei kohta saa olla kontaktihenkilö,
      ellei omaa kontaktihenkilön "koulutusta"...
      Ufosieppauksen kokenut ei saa olla ufosieppauksen kokenut,
      ellei omaa ufosieppauksen kokemisen "koulutusta...
      Kukaan muu kuin jonkin "tieteen" tohtori ei ole "kelvollinen"
      ottamaan kantaa ufokysymyksiin...
      Oletteko nyt ihan varmasti järjissänne?

      • Rendlesham_tutkija

        "....Kukaan muu kuin jonkin "tieteen" tohtori ei ole "kelvollinen"
        ottamaan kantaa ufokysymyksiin..."

        Poikkeuksena liikennelentäjät ja sotilastukikohtien korkea-arvoiset komentajat
        jotka eivät erehdy luulemaan ulkoavaruudellisia aluksia säähavaintopalloiksi tai majakoiksi.


      • dgdf.gfg
        Rendlesham_tutkija kirjoitti:

        "....Kukaan muu kuin jonkin "tieteen" tohtori ei ole "kelvollinen"
        ottamaan kantaa ufokysymyksiin..."

        Poikkeuksena liikennelentäjät ja sotilastukikohtien korkea-arvoiset komentajat
        jotka eivät erehdy luulemaan ulkoavaruudellisia aluksia säähavaintopalloiksi tai majakoiksi.

        Ufokeskustelussa pitäisi päästä jo eteenpäin. Mistä he tulevat, keitä he ovat ja millä tarkoituksella lentelevät maapallon ilmakehässä? Monenlaisia skenaarioita
        on liikkeellä. Onko et-olentojen avulla tulossa uudenlainen kultainen aikakausi tälle planeetalle, vai jotain muuta?


      • äläedesyritä
        dgdf.gfg kirjoitti:

        Ufokeskustelussa pitäisi päästä jo eteenpäin. Mistä he tulevat, keitä he ovat ja millä tarkoituksella lentelevät maapallon ilmakehässä? Monenlaisia skenaarioita
        on liikkeellä. Onko et-olentojen avulla tulossa uudenlainen kultainen aikakausi tälle planeetalle, vai jotain muuta?

        Mihinkään "eteenpäin" ei voida mennä tilanteesta jossa mitään "et-olentoja" ei ole todistettu olevan olemassa. On älyllisesti (tai useammin älyttömästi) epärehellistä yrittää hypätä tuon ratkaisevan pisteen yli ja pitää todistamattomia "et-olentoja" jo itsestäänselvyytenä.

        Ai niin mutta nythän on kyseessä uskonto jolloin logiikka ja rehellisyys voidaankin heittää ikkunasta ulos lapsen ja pesuvetensä mukana...


      • dhgf.hgf
        äläedesyritä kirjoitti:

        Mihinkään "eteenpäin" ei voida mennä tilanteesta jossa mitään "et-olentoja" ei ole todistettu olevan olemassa. On älyllisesti (tai useammin älyttömästi) epärehellistä yrittää hypätä tuon ratkaisevan pisteen yli ja pitää todistamattomia "et-olentoja" jo itsestäänselvyytenä.

        Ai niin mutta nythän on kyseessä uskonto jolloin logiikka ja rehellisyys voidaankin heittää ikkunasta ulos lapsen ja pesuvetensä mukana...

        Etkö anna arvoa edes Venäjän ufoarkistojen tiedoille, joiden mukaan NL tutki aktiiivisesti meriufoja (usoja) 1980-luvulta lähtien ja nopeasti liikkuvia valopalloja havaittiin. Tästä oli uutinenkin Iltalehdessä.


      • todellisuustäällähei
        dhgf.hgf kirjoitti:

        Etkö anna arvoa edes Venäjän ufoarkistojen tiedoille, joiden mukaan NL tutki aktiiivisesti meriufoja (usoja) 1980-luvulta lähtien ja nopeasti liikkuvia valopalloja havaittiin. Tästä oli uutinenkin Iltalehdessä.

        _Väitteille_ "ufoarkistoista" ja iltalehdistölle nyt ei valitettavasti voi kukaan täysjärkinen antaa paljoakaan arvoa.


      • johantaaspomppas
        todellisuustäällähei kirjoitti:

        _Väitteille_ "ufoarkistoista" ja iltalehdistölle nyt ei valitettavasti voi kukaan täysjärkinen antaa paljoakaan arvoa.

        Älä puhu tuota samaa paskaa taas varaktori. Maailman suurimmat uutistoimistot ovat näistä uutisoineet kuten AFP ja Reuters ja ne eivät ole minkään "ufoarkistojen" tuotoksia pelkästään vaan nämä kenraalit ja amiraalit ovat puhuneet omilla kasvoillaan ja nimillään noista jutuista.
        Mutta tuttuun tapaan selityksesi on että hulluja kaikki. Olen sinä aika epeli.


      • näköjäänpomppii
        johantaaspomppas kirjoitti:

        Älä puhu tuota samaa paskaa taas varaktori. Maailman suurimmat uutistoimistot ovat näistä uutisoineet kuten AFP ja Reuters ja ne eivät ole minkään "ufoarkistojen" tuotoksia pelkästään vaan nämä kenraalit ja amiraalit ovat puhuneet omilla kasvoillaan ja nimillään noista jutuista.
        Mutta tuttuun tapaan selityksesi on että hulluja kaikki. Olen sinä aika epeli.

        En ole mikään tai kukaan "varaktori", taidat oikeasti olla hullu. Juttuja ja huhuja nyt sattumoisin liikkuu myös uutistoimistojen filttereiden lävitse.


      • Kuviotutkija
        dgdf.gfg kirjoitti:

        Ufokeskustelussa pitäisi päästä jo eteenpäin. Mistä he tulevat, keitä he ovat ja millä tarkoituksella lentelevät maapallon ilmakehässä? Monenlaisia skenaarioita
        on liikkeellä. Onko et-olentojen avulla tulossa uudenlainen kultainen aikakausi tälle planeetalle, vai jotain muuta?

        Todennäköinen vastaus löytyy viljapeltokuviosymboleista.
        Tutki niitä !


      • meesliiteriin
        näköjäänpomppii kirjoitti:

        En ole mikään tai kukaan "varaktori", taidat oikeasti olla hullu. Juttuja ja huhuja nyt sattumoisin liikkuu myös uutistoimistojen filttereiden lävitse.

        Sama virsi jatkuu sinulla! Kiellä vaan taas, kuka sun juttujasi ottaa enään tosissaan.


    • tämänolenhuomannut

      Ufo-jutut liittyvät melkein aina henkimaailmaan. Niistä kiinnostuneet eivät ole yleensä tieteen tekijöitä vaan heidän uskonnollisuutta ruokkii hämärä pimeyden maailma.
      Efesolaiskirje:

      6:12 meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.

      Langenneet enkelit, elelevät suurimmaksi osaksi avaruudessa ja näyttäytyvät ufoilmiöissä. Ei ihme, että ufoilmiöitä ja humanoideja harrastavat puuhailevat yleensä kaikenlaisten paranormaalien ilmiöiden kanssa. Olen ollut yli 45 vuotta uskossa ja tavannut satoja ja tuhansia uskovaisia, lukenut elämänkertoja ja en ole tavannut tunnustavissa uskovaisissa yhtään, joilla olisi ollut ufo- tai humanoidikokemuksia uskossa ollessaan. Saatanan voimat eivät pääse Pyhän Hengen täyttämän sielun vaikutuspiiriin näillä harhoilla.

      www.uskotv.fi

      • uty.utyut

        >>Ufo-jutut liittyvät melkein aina henkimaailmaan. Niistä kiinnostuneet eivät ole yleensä tieteen tekijöitä vaan heidän uskonnollisuutta ruokkii hämärä pimeyden maailma<<

        Olisiko aika herätä jo todellisuuteen?- Tieteen tekijöitä ufot eivät virallisesti kiinnosta, koska on tieteellinen konsensus ja sitä konsensusta vastustavat riskeeraavat uransa ja mahdollisesti maineensakin.

        Ufoihin liittyy kyllä läheisesti henkimaailmakin, eli korkein universumihallinto palvelijoineen korkeammasta ulottuvuudesta ja korkeimmista maailmoista. He ovat rakentaneet/luoneet tämänkin aurinkokunnan, joka kiitää eteenpäin noin 70 000 km/tunnissa. Käytännön suunnitelusta ja toteutuksesta ovat voineet vastata fyysisemmätkin voimat, mutta he toimivat saman hallinnon alaisena suuren jumallisen suunnitelman edistämiseksi ja toteuttavat yhden Jumalan, eli Korkeimman Luojan, suunnitelmaa.

        Linnunratagalaksi kokonaisuutenakin on niin järjestäytynyt ja älykkäällä tavalla tarkoituksenmukaisen keskusaurinkoineen ja toisiinsa linkittyvien aurinkokuntien ja laajempien järjestelmien kautta, että täytyy olla jokin taho tai suuri voima, joka tämän galaksinkin - ja kaikki muutkin sadat miljardit galaksit - on luonut (pyhän geometrian avulla).

        Taivashallinto valvoo (uskovat sanovat, että Jumala valvoo) - ja jossain määrin ohjaakin - vapaankin tahdon maailmoja...ja kun suuren muutoksen aika koittaa, niin he toimivat Valoa edustavien tähtikansojen liittouman kanssa yhteistyössä.


    • jatko.a.edelliseen

      Ajattelun ei tarvitse suinkaan loppua siihen kun ihminen ymmärtää ja hyväksyy Jumalan - siis korkeimman luojan, korkeimman luovan voiman ja alkulähteen - olemassaolon, älykkään suunnitelun ja jumalallisen luomisen.

      Taivashallinto palvelijoineen on kokonaisuuden kannalta välttämätön. Se ei ole ET-hallinto, vaikka saattaa käyttää korkeimpien dimensioiden ufojakin toisinaan.

      • maldek-sirian

        Tuosta "taivashallinnosta". Yleensäkin voidaan puhua evoluutiota tarkkailevasta ja inspiroivasta hallinnosta tai sisäisestä hallinnosta.

        Ihmisiä inspiroivassa hallinnossa on sellainen ehdoton laki, että hallitsijat ovat palvelijoita. Hallitseminen on otettava siis vain viitteellisenä, palveleminen kuvaa kolikon toista ja oikeastaan oleellisempaa puolta. Palveluammatti kasvattaa ihmistä suuresti nykyisessä yhteiskunnassa. Universumissa on järjestys, ja tätä järjestystä pidetään yllä tietyissä väljissä raameissa. Väljien raamien sisällä saa vapaasti liikkua ja toteuttaa itseään, jokainen vastaanottaa tietty tekojensa seuraukset. Ja näin oppii vähitellen tunnistamaan universumin sisäisiä lainalaisuuksia.

        Tämän maapallon inspiroijat eli chohanit ovat kaikki alkujaan muualta kuin maasta (oma havainto). Sanotaanko heitä et-olennoiksi siitä syystä? He ovat maan ulkopuolelta sen vuoksi, koska tietääkseni yksikään maasta lähtöisin oleva ei tällä hetkellä yllä edes chohanin tasolle, joka on palveluorganisaatiossa maassa keskitasoa. Tietoisuudet palveluorganisaation keskitasolta yläportaisiin saakka ovat muualta, mm. Abraham, Jeesus, Orfeus, Gautama Buddha, Krishna

        Monikulttuurisuus onkin teemana seuraavat tuhannet vuodet kasvattamaan ihmiskuntaa suurempaan suvaitsevuuteen ja lopulta ymmärtämään osamme ja elomme galaktisessa perheessä. Suomeenkin tulee pakolaisia islamilaisista maista kuten jo ennakoitiin 1900-luvun alusta asti (Ervast), mutta oman njkemykseni mukaan suurin osa pakolaisista jää Saksaan. Pohjois-Saksa on reuna, jonka taakse jää suurin osa pohjoiseen suuntautuvasta aallosta. Vuonna 2100 "invaasio" tai "monikultuuristuminen", joka toteutuu pakolaisten muodossa, on ohi tällä erää.


    • eipahalle

      Eikö Israelin Kansan historia ole riittävän vahva todistus Jumalan olemassa olosta. Ilman Jumalan vaikutusta tuskin olisi Israelin valtioita eikä kristinuskoa. Jumalan olemassa olo käy selkeästi ilmi Raamatusta ja Hänen johdatuksensa kumoamattoman totuuden mukaisena siksi ihmiset edelleen uskovat Jumalan olemassa oloon ja Hänen tahtoonsa ihmisille.
      Eikö uskonto ole tärkein asia heikoille ihmisille että he toteuttaisivat elämänsä kelvollisesti kaikkien hyväksi. Voidaanko siis uskonto nähdä hyvinkin tarpeellisena riippumatta siitä uskooko vai ei. Uskonto poikii siis hyvää kaikille ihmisille ja kertoo ihmisten tasa-arvosta ja yhtä arvokkaasti suhteessa muihin ihmisiin sekä yhtäläisistä mahdollisuuksista oman tahdon mukaisesti Jumalan edessä. Perustuu siis omaan tahtoon ja sen toteutukseen. Olemme siis itse vastuussa itsestämme emmehän kukaan halua ulkoistaa itseämme koskevaa tulevaisuutta kenenkään ihmisen mielen mukaan.
      Uskonto on ymmärrettävä ensisijassa Hengellisenä ja toissijaisesti maallisena toimeliaisuutena. Maallisena tarkoitan Hengen hedelmiä jotka seuraa uskossa Pyhän-Hengen ohjauksessa.
      Näkisin uskonnon ja tieteen tukevan toinen toistaan eivätkä ne ole mitenkään toisiaan sulkevia asioita vaikka tiede lähteekin vain ihmisten oivallusten ja osaamisen kautta sekä uskovan tieteen harjoittajan uskon lisän avulla.
      Kehuminen johtaa yleensä harhaan ja oikeassa olemisen vakuuttelu sen historia on usein opettanut.
      Yhdessä eteen päin on hyvä tapa päästä päämäärään herkästi kuunnellen ja pohtien kuulemaansa omista lähtökohdista lähtien. Voidaan myös olla täysin erimieltä eikä sen tarvitse johtaa toisien aliarviointiin vaan sen pitäisi johtaa toisien ymmärtämiseen mitä kukin tarkoittaa ja mistä lähtökohdista ja millä perusteilla hypoteesi on toisilla muodostunut. Ei siis unohdeta että kukaan ei ole lopullisesti valmis sanomaan miten on vaan kehittykäämme valmiimpaan suuntaan myös muiden mielipiteiden avulla mikäli niissä on edes osa otettavissa omaan käyttöön elämän ymmärtämisen toteuttamiseen.
      Eikö ole faktaa että aina me tarvitsemme toisiamme siis Rakastakaa ymmärryksellä muita ja rakentakaamme yhdessä koko maailmaa jos rahkeet riittää.

      • ffghg.fhf

        Ufot ovat nyt herkkä ja monille erittäin vaikea aihe. Ufojen demonisointia jotkut käyttävätkin nyt viimeisenä keinona, kun ufojen olemassaolo alkaa tulla kaikkien tietoisuuteen. Ufot ja hengellisyys on kuitenkin mahdollista sovittaa yhteen, jos on totuudelle ja todellisuudelle avoin. Henkisyys ei siis suinkaan sulje Jumalaa pois, vaan pyrkii ainoastaan realistisempaan jumalakuvaan (totuuteen).

        Universumi on käsittämättömän suuri satoine miljardeine galaksineen. Jotta kokonaisuutta voitaisiin jollakin tavalla hallinnoida ja valvoa, niin URANTIA-kirjassa kuvatun kaltainen hallintojärjestelmä on välttämätön.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe