Ruotsalaisetko fiksuja

IhanEriAsia

"Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström arvioi terävästi Suomen pakolaispoliittista linjaa. Ulkoministeri Wahlström muistuttaa Suomea siitä, että toisen maailmansodan aikaan Ruotsi otti vastaan yli 70 000 suomalaista sotalasta.

EU:n ulkoministerikokouksen alla toimittajille puhunut Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström arvioi kipakasti Suomen valitsemaa pakolaispoliittista linjaa.

– Kannattaisi muistaa oma historiansa, sanoo Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström"

Wallstöm siis kehottaa suomalaisia ottamaan vain lapsia, ei 20 vuotiaita miehiä. Siten muistaisimme oman historiamme. Ei kai Ruotsikaan ottanut Suomesta 20-vuotiaita riuskoja miehiä, no ei, lapsia ne olivat.

34

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wäsynyttä---

      .

      "Ei yhtään Wäsyneempää kommenttia olisi voinut taas löytyä"

      .

      • bukerosi

        Onko Ruotsissa opetettu lainkaan historiaa. Suomessa 300 000 miestä taisteli rajalla. "Parhaina" päivinä 500 miestä kuskattiin kotipitäjän multiin. Osa souti ruotsiin. Eivät olleet varmaankaan urheimmasta päästä. Sotalasten otto oli todella hieno toimi. Samaan aikaan vietiin malmia Hitlerin sotakoneistolle ja oltiin niin hirveän puolueettomia, että vieläkin hirvittää moinen kaksinaamaisuus.


      • Suhteellisuudentajua

        Samaa mieltä. Ei kovin laupias teko kaapata lapset kun miehiä kuoli rintamalla. Timo Soinin annettava ulkoministerinä heti vastine höpö puheille.
        Ruotsin maarajalle tarkistuksia välittömästi. Jos ei viranomaisten puolesta niin oman maan kansalaiset oltava aktiivisempia tässä asiassa.


      • Suomi_asutti_400_tuhatta
        bukerosi kirjoitti:

        Onko Ruotsissa opetettu lainkaan historiaa. Suomessa 300 000 miestä taisteli rajalla. "Parhaina" päivinä 500 miestä kuskattiin kotipitäjän multiin. Osa souti ruotsiin. Eivät olleet varmaankaan urheimmasta päästä. Sotalasten otto oli todella hieno toimi. Samaan aikaan vietiin malmia Hitlerin sotakoneistolle ja oltiin niin hirveän puolueettomia, että vieläkin hirvittää moinen kaksinaamaisuus.

        .

        "Suomi asutti 400 000 pakolaista sodan jälkeen huom. vain suomalaisille alueille koska oli Pyhä ruotsalaispykälä että pakolaisia ei saa ruotsalaiskuntiin asuttaa"

        .


    • SuomenVihaajaRuotsi

      Ruotsihan varasti suomalaiset pellavapäät paikkaamaan omaa alhaista syntyvyyttään. Jopa propaganda-Ylemme on tästä esittänyt dokumenttinsa, joka ei sekään ollut Ruotsin kannalta mairitteleva. Mutta onhan se mukavaa yrittää kiillotella kilpiään Ruotsillakin.

    • OutoaPakolaisuutta

      Miksi suomalaiset lähettivät puolustuskyvyttömät lapset mutta pakolaiset jättävät lapset kotimaahansa.

    • tekopyhätpelkurihurrit

      Uusi dokumentti kertoo sotalapsiin kohdistuneesta väkivallasta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Ruotsin valtio ei dokumentin mukaan ole halukas korvaamaan sotalasten kokemia kärsimyksiä.

      Ruotsi otti talvi- ja jatkosodan aikana vastaan noin 70 000 suomalaista lasta. Suurin osa päätyi ruotsalaisten sijaisvanhempien hoiviin, osa sotalapsia varten perustettuihin lastenkoteihin. Ruotsin television suomenkielisen toimituksen tuottama dokumentti Osoitelappu tuntematon kertoo, että joillekin lapsille uusi turvapaikka olikin suoranainen helvetti.

      - Ensimmäinen muistoni on, että makaan selälläni. Kasvatusäitini nostaa päätäni ja alkaa kiiluvin silmin lyödä kasvoihini, kertoo dokumentissa Bengt Lander, joka aikanaan saapui Ruotsiin Pentti-nimisenä kaksivuotiaana pikkupoikana.


      Margot Wallströmin olisi syytä katsoa kyseinen dokumentti.

    • yyyöökkk

      Voi vitun svedu idiootit.

    • eiTuleLoppua

      Ruotsin varastamat "sotalapset" alhaista syntyvyyttä paikkaamaan näyttivät tältä:

      https://www.google.fi/search?q=BENGT LANDER&biw=640&bih=310&tbm=isch&imgil=rvqDXWnQNcBwtM:;EqPaBpITd5gsLM;http://www.svt.se/dokumentarfilm/adresslapp-okand&source=iu&pf=m&fir=rvqDXWnQNcBwtM:,EqPaBpITd5gsLM,_&dpr=2.5&usg=__wP5_AbHfPB4ol1g7B8OG8ui_O_s=&ved=0CCkQyjdqFQoTCOnuyNTy3ccCFSW_cgodxr8HMw&ei=s9PpVanJMKX-ygPG_56YAw#imgdii=rvqDXWnQNcBwtM:;rvqDXWnQNcBwtM:;k_fkWJ3qMXvaPM:&imgrc=rvqDXWnQNcBwtM:&usg=__wP5_AbHfPB4ol1g7B8OG8ui_O_s=

      Suomen ottamien "sotalapsienko" pitäisi olla Ipadeillä varustettuja nuoria elintasopakolaismiehiä, jotka suurimmaksi osaksi eivät edes ole paenneet sotaa (119 syyrialaispakolaista on Suomi ottanut)?? Miten ihmeessä me sillä ratkaisemme maailman köyhyysongelman? Lopetammeko sodat siten?

    • EiTuleLoppua
    • AlexUbergood

      EU säänöstön mukaan Ruotsin pitäisi ottaa vastaan kaikki, eikä ohjata heitä eteenpäin Suomeen. Suomi ei ohjaa ketään Venäjälle.
      Suomen ja Ruotsin välinen raja on suljettava, koska Ruotsi ei noudata Dublinin sopimusta

      Muuttoliike ei lopu niin kauan, kuin heitä otetaan vastaan. Päinvastoin se lisääntyy.
      Petteri Orpo puhuu puuta heinää, kun puhuu kansainvälisistä sopimuksista. Dublinin sopimus koskee turvapaikanhakijoista.
      Tulijoita voisi kutsua turisteiksi tai matkailijoiksi.

      Käsittämätöntä, että ruotsalainen ministeri puuttuu Suomen sisäpolitiikkaan. Venäjä ei sitä tee.

      Orpo on aivan Urpo, kun ei pidä Suomen puolta.
      Kosovo ei näköjään ole opettanut EU:ta.

    • egser

      Muuta ei voi svensker ootakaan ,suomalaislapset tuli kotiin sodan jälkeen.
      Tunen svenskene oikein sait varmaan maksun suomen valtiolta
      häpeättömet svenskejävelet

    • Fkldu

      Suomalainen ja ruotsalainen kulttuuri eroavat toisistaan paljon? Ei. Helpompi sopeutua. Lisäksi olivat lapsia...

    • monasaliniakintyhmempi

      Soini on super terävä verrattuna Ruotsin ulkoministeriin. Jos olisin noin typerä kuin hyvän naapurimme ulkoministeri, häpeäisin silmät päästä välittömästi.

      • Wallström muistutti ihmisoikeuksista, koska perussuomalaiset eivät niitä muista.


    • 815

      Ruotsilla on niin paljon maksettavaa entisistä synneistään,ettei se heti tulekaan maksetuksi vaikka mitä esittäisivät.
      Suomalaiset vietiin pakolla osallistumaan heidän sotiinsa ja ryöstösaaliit
      olivat alkuna Ruotsin vaurastumiseen,tänne sitä ei tuotu.
      Kansa kuoli nälkään ja sotiin kun parhaat miehet teki työtä kuninkaan
      eteen.Kova verotus vaikka kansa ei mitään saanut.
      Suomen väestö alkoi kasvaa vasta kun päästiin tuosta verenimijästä
      eroon.

    • 515

      Vaikuttaa siltä,että Halla-Aho oli puheissaan ihan oikeassa,Ruotsi ohjaa
      näitä tänne.
      Vai onko Ruotsin uudet terroristilait häätäneet pahimmat tänne
      unelma-maahan,jossa kaikkea katsotaan vaalenpunaisten lasien läpi.
      Siellä on ilmeisesti jo herätty todellisuuteen.

      • asuntopula

        Haluavat Pohjois-Ruotsin pitää rotupuhtaana reservaattina. Surkea totuus taitaa kuitenkin olla se, että Pohjois-Ruotsissa on vielä vähemmän asuntoja kuin Suomen Lapissa.


    • 3-6

      Suomi olisi varmasti valmis ottamaan ruotsalaisia lapsia vastaan, ei 20-35 vuotiaita nuoria muslimimiehiä. Tämäkin edellyttäen, että Ruotsi käy sotaa, jossa sillä satoja tuhansia miehiä rintamalla.

      Miten Ruotsin olisi käynyt, jos Suomi ei olisi käynyt sotaansa Neuvostoliittoa vastaan, vaan lyönyt hanskat tiskiin? Olisiko Ruotsi ollut pian osa Neuvostoliittoa.

      Mistä nämä ruotsalaisen naisministerin julkilausumat oikein ovat peräisin? Ovatko ne osoitus tietämättömyydestä ja kyvyttömyydestä hoitaa tehtäviä, jotka ovat hänen vastuullaan. Joka tapauksessa kertovat epätoivoisuudesta.

      • VajakkiAkka

        Tuon ministerin lausunto esittää vain hänen typeryytensä suurta määrää.


    • KuotsinRunkku

      Naapurimaiden kuuluukin auttaa toisiaan sodan hetkellä, koskeehan sota myös heitä läheisyydellään. Outoa muslimeissa on se etteivät auta toisiaan. Pakolaisvirta länsi/luode suuntaan. Miksi eivät mene Itään tai Etelään joista löytyy rauhallisia lähimaita?

    • siniristilippumme

      Tässähän tätä tekstiä on.....
      http://yle.fi/uutiset/ruotsiin_lahetetyt_sotalapset_taistelevat_edelleen_oikeuksistaan/6358909
      Ja Ruotsillahan on vielä käsittelemättä tämäkin asia: "Ruotsin valtiopäivät on parhaillaan päättämässä korvauksista menneiden vuosikymmenten aikana lastenkodeissa kaltoinkohdelluille ruotsalaislapsille, mutta sotalapset jäivät lakiesityksen ulkopuolelle"??!!
      Keskustelematon asiahan on sekin kun suomenruotsikieliseltä alueelta muutti paljon "sotapakolaisina" sodan aikana aikuisia miehiä Ruotsiin kun olisimme heitäkin tarvinneet kyllä omalla rintamalla Mutta se "pässi"suomenkielinen joutaa kyllä tykin ruuaksi ja eipä niitä talvisodassakaan Suomella miehiä riittänyt tarpeeksi vaan joutuivat olemaan kuukaustolkulla olemaan heikkopäisinä rintamalla mutta siten sitten turvattiin ruotsinkielistenkin erityisoikeus eikä Stalinin järjestelmään joutuneet.
      Käy muuten Ahvenanmaalla samoin tiukanpaikan tullen kun on lyhyt matka Ruotsiin ja manner-suomesta otetaan tämä suomenkielinen puolustamaan heidän saarivaltakuntaansa että on koti mihin palata.
      Se että täältä Suomesta lähti 60-70luvulla Ruotsiin niin sehän oli paikkaamaan työvoimavaetta ja tyyli oli että perjantaina lähtö ja maanantaina volvon-tehtaalle töihin eikä sossunluukulle ja lapset kouluun missä ei ollut mitään kielikylpyjä vaan heti ruotsia kuunnellen ettei puhettakaan suomenkielestä ja näiltä "suvaitsevaisilta" finjävlee kuunnellen.
      Nyt raja kiinni siellä pohjoisessa ja pitäköön ne mitkä ovat haalineetkin sinne kun vuostolkulla ovat mainostaneet tuota monikulttuurisuutta ja suvaitsevaisuutta jopa kehitymaissakin ovat propagoineet tuosta ja nyt niittävät sitä mitä ovat kylväneet että ovat suoraan sanoen kusessa.
      Kyllä täältä lähtee moni suomenkielinen rajaa-turvaamaan että pataljoonia saisimme ja vielä vapaaehtoisia löytyy kunhan saisimme sen rynnäkkökiväärin ja suomenkokardin ja teltoissahan olimme silloin aikoinaankin niin voisimme olla uudestaankin.

    • HyiHyi

      Ruotsalaisilla taitaa olla ihmisten salakuljetusketju kun ovat noin innoissaan pakolaisten roudaamisesta toiselle puolelle maapalloa.

    • HomojenHommaa

      Pakolaisen kustannukset noin 3200 euroa kuukaudessa. 25 000 x 3200 x 12= 960 miljoonaa euroa vuodessa.

      Eikös hallituksen pitänyt säästää, ei tuhlata?

    • eiks haabarandan mamuja voi kierrättää hurskastelevien ahvenloisten saaristoihin.

    • AlexUbergood

      Unkarilaiset komentavat armeijan turvaamaan rajansa. Suomen pitäisi lähettää sotilaat Dragsvikistä tukkimaan Ruotsin raja.

      Odottakaa hetki, niin itärajan takaa alkaa pakolaisia tulvimaan.
      Pääministeri on esittänyt kutsun. Puhutaan mieluummin sadoista-kuin kymmenistätuhansista. Ruotsi ei tule avuksi.

      Natokiimaiset, kun suututtaa Putinin, niin hän lopettaa rajavalvonnan.

      • onhanaijat

        Maailma on menossa oudoksi.
        Normaalit ihmiset voivat vaellella pakolaisstatuksella tulivatpa he mistä maasta tahansa. Lähimaiden kieltäessä heidän ottamisen kaikki hurraavat onnesta miten parempi vaihtoehto on maksaa salakuljettajille pitkästä ja vaarallisesta merimatkasta.

        Tässä on varmasti liiketoiminnallinen tausta, muuten ei ole mitään järkeä.


    • KorruptoitunutRuotsi

      Ruotsi ohjaa pakolaiset oman alueensa kautta Suomeen ja viisastelee hölmöläisen tavoin.

      Miksi ne Ruotsista Suomeen tulevat jos siitä ei maksettaisi ruotsalaisille?

    • uppupp

      upp

    • paskajaskat

      Ruotsalaiset saavat rahaa salakuljettajilta ja maksavat suomalaisille poliitikoille?
      Jos noin ei olisi kaikki maat menisivät ISIS joukkojen kimppuun lopettaen verityöt ja pakolaisuuden.
      Voi myös olla USA:n maksavan Isisille Syyrian kumuuttamisesta. Missä USA siellä pakolaisongelmat.

    • HuumeetReppuun

      Vietnam, Somalia, Irak, Afghanistan.

      Liiketoimintaa ja salakuljetusta.

    • VaiOnko

      Miten Ruotsista voi tulla Suomeen pakolaisia, onhan Ruotsi turvallinen maa.

    • jkajkdja

      Ihan yksi lysti haluammeko ottaa pakolaisia vai emme, me JOUDUMME ottamaan pakoaisia ja jakamaan vastuun muiden EU-maiden kanssa. Suomella on varaa ottaa lisää pakoaisia, voimme tarvittaessa tinkiä omasta hyvinvoinnistamme - vai voimmeko? Siitähän tästä on kyse.

      Persujen kannattamat kehitysavun leikkaukset tulevat lisäksi maksettaviksemme jossain vaiheessa. Leikkaukset lisäävät pakolaisten määrää entisestään, eivät vähennä sitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe