Suomen Ilmailu lukiot.

lukiot

Hei!

Jos joku tietää asiasta jotain niin missä päin Suomea on tällä hetkellä voimassa olevia ilmailu lukioita? Ja saako noista hyvät "pohjat" kun on ollut niin eroavia kommentteja ennestään. Ja pitääkö sillä 8 luokan todistuksella pyrkiä vai kerkeääkö 9 luokan todistuksella vielä?

Kiitokset etukäteen vastaaville

19

6046

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hopoostamopo

      Vaikka vastaankin näin takakäteen, niin yläasteella kannattaa opetella yhdyssanat.

      Tikkakoski ja Vääksy ovat _voimassa_ "Pohjien" otosta en tiedä, PT lienee paras vastaamaan.

      • Ilmailulukio

        PT:llä vastaus tähänkin, turha kysellä muualta, sillä kun on aikaa ottaa selvää tästäkin, kun rampana kotona makaa ja haisee?


      • Ilmailulukio
        Ilmailulukio kirjoitti:

        PT:llä vastaus tähänkin, turha kysellä muualta, sillä kun on aikaa ottaa selvää tästäkin, kun rampana kotona makaa ja haisee?

        Meinas unohtua, että Pikku Pää Annalta tai Pottu Sirpalta vois kans kysyä, kun ovat kuuleman mukaan lennonopettajia?


      • Peter__T
        Ilmailulukio kirjoitti:

        PT:llä vastaus tähänkin, turha kysellä muualta, sillä kun on aikaa ottaa selvää tästäkin, kun rampana kotona makaa ja haisee?

        Heh, nimimerkille on jäänyt nyt jonkinlainen trauma allekirjoittaneesta. On hämmästyttävää kuinka säikeessä kuin säikeessä jollekulle iskee pakonomainen tarve kirjoittaa minusta jotakin epäystävällistä.

        Mutta asiaan.

        Oman käsitykseni mukaan Suomessa on kaksi perinteistä ilmailulukiota, Jyväskylässä ja Vääksyssä. Tikkakosken lukio lakkautettiin vastikään ja sen ilmailulinja siirtyi Jyväskylään, Jyväskylän Lyseon lukion Viitaniemen toimipisteeseen.

        http://www.lentoposti.fi/uutiset/tikkakosken_ilmailulukion_toiminta_siirtyy_jyvaskylaan

        https://www.jao.fi/fi/Jyvaskylan-lukiokoulutus/Jyvaskylan-Lyseon-lukio/Opiskelu/Ilmailuopinnot?siteid=379

        Vääksyn ilmailulukio jatkaa toimintaansa v 2015 entiseen tapaan.
        https://www.asikkala.fi/lapset-ja-nuoret-koulutus/koulut/vyk-lukion-ilmailulinja/

        Päijät-Hämeen Ilmailuyhdistys eli tuttavallisesti “PHIL” huolehtii ilmailu-oppiaineen toteutuksesta ja sisältöjen sekä opetusjärjestelyiden kehittämisestä Vääksyn Yhteiskoulun lukiossa. PHIL:in yhteistyötahona opetuksessa on lentokoulutusyritys Blue Skies Aviation Oy.

        www.phil.fi

        Verrattuna kaupallisiin lentokouluihin, em. ilmailulukioissa opiskeleva opilas säästää PPL(A) -kurssin teoriaopetuksen hinnan. Sen sijaan ilmailulukiossa opiskelleella opiskelijalla ei ole minun käsitykseni mukaan mitään automaattista etulyöntiasemaa pyrittäessä ilmailun oppilaitoksiin, verrattuna hakijaan joka on suorittanut PPL(A) -teoriat jossakin muussa organisaatiossa. Hakija on aivan samalla viivalla muiden hakijoiden kanssa, enkä ilmailulukion suorittamisesta ole nähnyt jaettavan lisäpisteitä haettaessa esim. SIO:on tai LentoRUK:iin

        Vääksyn ilmailulukiossa asiasta on toki erilainen näkemys.
        http://yle.fi/uutiset/ilmailulukio_antaa_nostetta_lentajan_uralle/5413097

        Jos Vääksyn tai Jyväskylän ilmailulukion oppilas haluaa suorittaa PPL(A) tai LAPL(A) ilmailulupakirjan, on hänen itse hakeuduttava haluamaansa lentokouluun. Nuo ilmailulukiot eivät anna lentokoulutusta lentokoneilla. Jyväskylän ilmailulukion teoriakoulutus on ulkoistettu Aeropole Oy:lle. Kytännössä teoriaopetuksesta vastaa ilmapalloyrittäjanä (tmi Aeronaut) paremmin tunnettu Markku Sipinen.

        Ilmailulukio voi kuitenkin olla mielenkiintoinen vaihtoehto moottorilennosta joko harrastuksena tai ammattina kiinnostuneelle . Opiskelu lukion ryhmässä _voi_ olla enemmän motivoivaa, kun opiskelu tapahtuu kouluaikana eikä koulun ohessa vapaa-ajalla, ja kun samanmielisiä opiskelijoita on joukkueen verran ympärillä.

        Uudenlaista konseptia on keväästä 2015 alkaen tarjonnut Espoossa Haukilahden lukio, jossa opetetaan sekä PPL-teoriat että PPL-lupakirjan lento-osuus. Käsitykseni mukaan oppilaan (isän tai äidin) kukkaro kevenee tätä noin 11.000 euroa. Salpauslento Oy on mukana tässä toiminnassa. Googlettamalla "Haukilahden lukio ilmailu" pääset juonesta kiinni. Katso myös

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288651251407.html

        Terveisin
        Peter Tähtinen
        lennonopettaja
        Jyväskylä


    • lukiot

      Kiitoksia tiedoista!

      Mutta pidätkö järkevänä tulla esim. 200km päästä ja vuokrata kämpän kulujen kasvaessa vai kannattaisiko vain käydä "perus lukio"

      • Peter__T

        Asiassa on useita muuttujia.
        Jos kotipaikkakuntasi lukio on tasoltaan ja kurssitarjonnaltaan selvästi vatimattomampi kuin harkitsemasi ilmailulukio, saa ilmailulukio pisteen.

        Jos taas lukio-opiskeluajan (3 .. 4 v) asumiskustannusten ero opintotuen ja asumislisän jälkeen verrattuna kotipaikkakunnalla asumiseen on enemmän kuin 10.000 euroa suosittelisin PPL-kirjan lentämistä kotipuolessa - jos siellä on koulutusta tarjolla. Teoriat voit opiskella netissä, tarkista esim. Blue Skies Aviation:in tarjonta sekä Suomen Urheiluopiston vastaava.

        Ilmailulukion käymistä puolustaa toki samanhenkisten opiskelijoiden välinen lukioajan kestävä vuorovaikutus, joka voi osaltaan lisätä ilmailumotivaatiota.

        Yksikäsitteistä vastausta "järkevyydestä" ei ole helppo antaa. Ehkäpä voisit keskustella ilmailulukiota käyvän/käyneiden opiskelijoiden kanssa myös?


      • Ilmailulukio

        Höpö höpö juttuja. Kasva viellä?


      • Peter__T
        Ilmailulukio kirjoitti:

        Höpö höpö juttuja. Kasva viellä?

        Tämä kehotus ei tarkoittane minua...

        Mutta, hoh hoijaa. Nyt varmaan kirjoittajan tarkoitus oli että lukija provosoituisi, pahastuisi ja loukkaantuisi. Muista lukijoista en tiedä, mutta itse tunsin tuosta lähinnä myötähäpeää.

        Mitä muuten tarkoittaa "viellä" ? Onko se adessiivimuoto substantiiville "vie" ? (niinkuin esim. "tie", "tiellä") ? Mikä saa kaikki vihaiset kielivammaiset kokoontumaan tänne?


    • Ressun_käynyt

      Suosittelen ketjun aloittajalle mielummin amista ja siellä esim. Puusepänlinjaa. Tsemppiä!

    • lukiot

      Kiitos Pekka

      Itselläni on mahdollisuus suorittaa ppl lähellä n.15km
      Mutta selvitän Ensin "kannattavuuden"

    • lukiot

      Ja onko tuo ilmailu lukio käsite että siellä opiskellaan vain ilmailuun liittyvää matikassa äikässä jne. Vai onko viikossa pari ilmailuun liittyvää tuntia Ja loput norm. Tunteja?

      • Peter__T

        Normaalikurssien lisäksi on ilmailuteoriakursseja. Muut aineet eivät ole "ilmailulla maustettuja".


    • lukiot

      Ja eikö kannattaisi tuon esim. Ultrakevyen lupakirjan suorittaa ennemmin kuin ppl:län vai onko se ppl isompi plussa haussa esim.lentoRUKiin? Kun maksaa enemmän :/

    • Peter__T

      Uskon että mikään jo hankittu siviililupakirja ei ole erityisesti hyödyksi haettaessa LentoRUK:iin. Onpahan vaan enemmän pois opittavaa Vinka-kaudella.

      Mutta jos tykkäät lentämisestä, hanki ihmeessä. Itse suosittelen PPL tai LAPL-kirjaa koska sillä voit tehdä niin paljon enemmän kuin ultrakirjalla.

    • Jäähdyttelijä

      Kysymys Peterille. Haluaisin muuttaa PPL lupakirjani LAPL lupakiraksi, miten menettelen? Ei löytynyt Trafin sivuilta vastausta tai en osannut etsiä. Voiko samaan aikaan olla voimassa PPL ja LAPL?

    • KaiVallineva

      Jatko kommentti Peter Tähtisen mainittuun kommenttiin toimintaan Haukilahden lukiossa. Espoon lukioissa on vuodesta 2008 alkaen ollut mahdollista kaikkien lukiolaisten (12 lukiota) osallistua ns. "yhteistarjottimella" tarjottavaan Ilmailukurssiin. Kurssilla tehdään tuttavuutta ilmailualan kanssa, tämä ei ole lentolupakirjaan tähtäävää koulutusta. Pääpaino tässä kurssissa on lentäjän ammatin tunnetuksi tekemisessä, kurssi sivuaa myös muita ilmailualan ammatteja. Kurssin käyneillä oppilailla on selkeä käsitys kurssin jälkeen, onko ilmailu / lentäjän ammatti tai harrastus heidän juttunsa. Tämä on kurssin tarkoituskin, tehdä ilmailu tutuksi siitä kiinnostuneille oppilaille.

      Niin kuin edellä Peter totesi, on vuodesta 2015 Espoon lukioissa ollut mahdollista valita oppiaineeksi myös ihan oikea lentolupakurssi (PPL). Kurssi toteutetaan Haukilahden lukion tiloissa ja se löytyy "yhteistarjottimelta" kaikille espoolaisille lukiolaisille, kurssi toteutuu keväisin 5:llä jaksolla. Tunnit on sijoitettu lukion oppituntisuunnitelmiin eli käydään lukion ohella kouluaikana. Lennot (45 tuntia) toteutetaan toukokuusta alkaen (ei kouluaikana) jatkuen ja painottuen pääasiassa kesäloma ajalle. Espoon lukioissa on siis valittavissa kaksi erilaista ilmailuun liittyvää kurssivaihtoehtoa, Ilmailukurssi sekä yleispätevä ilmailuun liittyvä kurssi, jossa suoritetaan myös PPL yksityislentäjän lupakirja.

      Summasummarum ...... Espoon lukioissa tehdään oikeita lentäjiä ja annetaan vahva kosketus lentäjän ammattiin. Tämä antaa oikea muotoisen "alkupaukun" on sitten tarkoitus lentää harrastuksena tai jatkaa ammattilentäjäksi. PPL lupakirjan omaavaa henkilöä katsotaan suopeasti hänen hakiessaan moniin muihin ilmailualan ammatteihin. Lentolupakirjan omistaminen viestii henkilön orientoitumisesta ilmailualalle.

      Espoon lukioissa toteutetun ilmailu toiminnan kautta on jo usea oppilas löytänyt tiensä unelma ammattiinsa ja harrastukseen ilmailun parissa. Oppilaita toimii lentäjinä kaupallisissa yrityksissä, ilmavoimissa, rajavartiolentueessa, helikopteritoiminnassa jne.

      Espoossa olevat 12 lukiota ovat painottuneet erilaisiin oppiaineisiin. Ilmailu on yksi aihe muiden joukossa. Se on vapaaehtoinen ja kaikkien Espoon lukiolaisten valittavissa ... ensin tutustuakseen ilmailuun (Ilmailukurssi), sitten PPL lupakirja lentoineen. Mainittavaa on, että kurssilaiset itse vastaavat 100%:sti kaikista lupakirjaan kuuluvista kustannuksista. Espoossa lukioista ei käytetä ilmailulukio nimitystä. Se on eri asia kuin mitä sillä tarkoitetaan niiden lukioiden kohdalla, jotka ovat hyväksyttäneet tuon nimityksen itsestään käytettäväksi.


      Koulutukset on toteutettu SL Flight Trainingin (Salpauslento) toimesta.
      Lukion puolesta niiden organisaattorina toimii allekirjoittanut.


      Ilmailuterveisin,
      Kai Vallineva
      lentäjä
      Espoon lukiot / Ilmailutoiminta

      • MinäköUrpo

        Ihailtavalla tavalla sekä alkuperäisen kysymyksen esittäjää ja kolmisen vuotta myöhemmin herännyttä "Kaitsua" yhdistää ihanan romanttisella tavalla yh dys sanat.

        Peter joka ei yhdy kehenkään eikä mihinkään eikä koskaan, saa tietty tästä ihan omansa omakätisesi keskenään. Business as usual, voisi vasen käsi todeta.


    • Ilveilijä

      Ilmailulukioiden tilanne.
      Tällä hetkellä, jos välttämättä haluaa opiskella ilmailua lukiossa, se kannattaa tehdä Vääksyssä. Jyväskylän ilmailulinja lopetetaan lähiaikoina, ja sitä ei oletettavasti jatketa koulun toimesta. Itse ilmailulinjan käyneenä, en näe siitä erityistä hyötyä, ainakaan Jyväskylässä jossa teorioiden taso oli, noh ilmaista. Yhtä kaikki, jälkiviisaana olisin valinnut vaikkapa lentokoneasentajan linjan.

      • Peter__T

        Jyväskylän Lyseon ilmailulinjalle ei oteta uusia oppilaita v 2017.

        On kuitenkin mahdollista, että lukiokoulutuksen rahoitustilanteen parannuttua (mistä kaupunki on juuri päättänyt) ilmailulinja saattaakin jatkua taas syksyllä 2018.

        Tällä hetkellä tosiaankin teoriaopetus perustuu kaupallisen yrityksen välittämään englanninkieliseen PPL-verkkoteoriapakettiin ja aiempaa merkittävästi vähempään kontaktiopetukseen. Tämä on kilpailutuksen tulos, jossa perinteiseen tapaan valittiin halvin.

        Lentokoulutukseen tulevilla opiskelijoilla on ollut enintään tyydyttävä teoriaosaamisen taso ja kritiikkiä opetuksesta on kuulunut monen oppilaan suusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe