Notaari ulkomailla, maisteri Suomessa

Britishboi

Voiko oik. maisteriksi hakea, jos on suorittanut notaarin vaikka Englannissa? Vai kannattaako koko tutkinto tehdä ulkomailla ja ehkä jäädä sille tielle?

21

3164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suominonobritityesyes

      Älä nyt ainakaan Briteistä tänne Suomeen takaisin muuta. Teet siellä tutkinnon loppuun ja duunaat siellä / muualla ulkomailla ja tienaat hyvät rahat sen sijaan ku tuut tänne pyörittää nappikauppaa.

    • Kissimirrimurri

      Osaako kukaan kertoa ? Notaari tallinnan yliopistosta ja maisteri helsingin yliopistosta? Kun nyt ei oo enää eta koettakaan

      • KVOTM

        KV ja vertailevaan maisteriohjelmaan voi hakea, muttei tavalliseen OTM-maisteriohjelmaan. Eli asianajajaksi, lupalakimieheksi, tuomariksi tai syyttäjäksi ei pääse.


      • Kevät1234

        Joo, käsittääkseni erillishaku OTM-linjalle lopetetaan/on jo lopetettu, eli voi hakea ainoastaan Helsingin yliopiston LLM-linjalle enää. Tälle linjalle on suht vaikea päästä, joten kannattaa miettiä eri vaihtoehtoja. Euroopassa on ihan hyviä erilaisia LLM-ohjelmia, joilla myös Suomessa voi työllistyä tietyntyyppisiin lakimiestehtäviin.


      • perehtynyt

        jatkossa yliopistot päättää millä perustein ne ottavat opiskelijoita sisään. tällä hetkellä esim tallinnasta kandilla voit päästä helsinkiin suorittamaan otm tutkintoa jos keskiarvo on 4 tai yli(tieto tullut helsingin yliopistolta). totta kai kylkeen tulee lisä opintoja jonkun verran


      • Londonlawgirl

        Jeps, juuri näin. Ei siis pidä paikkansa, ettei voi hakea suoraan normaaliin suomenkieliseen OTM-ohjelmaan ulkomaalaisella kandilla. (Ks. ensimmäinen viestini alta.) Tämä on muuttunut juuri tänä vuonna ja yliopistot ovat avanneet uuden väylän ETA-kokeiden loputtua. Ulkomaalaisella kandilla voi siis hakea suoraan. Kannattaa kuitenkin huomioida, että paikkoja yliopistoihin on tämän väylän kautta todella vähän.

        Keskiarvoista en tiedä mitään (en ole vielä saanut omia tuloksiani Helsingistä), mutta Turusta olen saanut paikan OTM-ohjelmaan, eikä keskiarvoni mitään huippuluokkaa ole. Tosin kandini (ja vielä suoritusvaiheessa oleva LLM) on Lontoosta ja alan työkokemusta löytyy yli 3v Lontoon isoista (ja suht hc) asianajotoimistoista. Lisäopintoja lätkäistiin 51op:n verran.


    • Faktat

      Ratkaise tämä kysymys ihan sen mukaan, missä haluat työskennellä.

      Jos haluat tehdä töitä Suomessa, panosta pääsykokeeseen ja tee koko tutkinto täällä.

      Jos kansainvälinen ihmemaailma kiinnostaa, tee tutkintosi hyvässä kansainvälisessä yliopistossa. Tallinnassa sellaista ei ole, mutta kanditaso on helppo tehdä siellä. Panosta arvosanoihin ja hae sitten johonkin oikeaan yliopistoon, esimerkiksi Leideniin.

      • Otmhki

        Kyllä kansainvälisellä LLB LLM-kombinaatiollakin voi työskennellä Suomessa vaikka minkälaisissa tehtävissä. Ei kaikki ole aina niin mustavalkoista. Itse opiskelen Helsingissä, mutta olen työ-elämässä nähnyt ja muutenkin tuttujen kautta tavannut useampia henkilöitä, jotka ovat tehneet tutkinnot ulkomailla ja työskentelevät juristin hommissa, osa jopa ilman eta-kokeiden suorittamista. Tietenkään esim virkaan ei voi ilman eta-kokeiden suorittamista hakea, mutta muissa juridisissa asiantuntija-tehtävissä voi menestyä mainiosti. Jos opiskelee ulkomailla ja haluaa myöhemmin työllistyä hyvin Suomessa, kannattaa hankkia oman alan työkokemusta ulkomailta tai Suomesta, panostaa arvosanoihin ja yrittää verkostoitua mahdollisimman paljon. Näiden avulla voi aueta vaikka mitä mahdollisuuksia. Käsitykseni mukaan LLM-tutkinnot ovat usein johonkin oikeudenalaan painottuvia, kuten esim. kilpailuoikeuteen, finanssioikeuteen tai yritysjuridiikkaan. Tämä tietenkin voi rajata jonkun verran haku-mahdollisuuksia erilaisiin työpaikkoihin, mutta toisaalta erikoistuminen voi myös olla eduksi haussa, jos työtehtävät koskevat juuri oikeudenalaa, johon on erikoistunut.


    • Londonlawgirl

      Kyllä, nykyään (ensimmäistä kertaa tänä vuonna) voi hakea ulkomaalaisella kandilla suoraan suomenkieliseen OTM-ohjelmaan (ei siis LLM-ohjelmaan) ETA-kokeiden loputtua. Ne kurssit, jotka ennen piti tenttiä ETA-kokeina kulkevat nyt nimellä "lisäopinnot", jotka tiedekunta suosittelee suorittamaan maisteriopintojen alkuvaiheessa. Minut hyväksyttiin juuri Turun oikikseen ulkomaalisella kandilla (brittipapereilla) ja lätkäistiin 51op:n verran lisäopintoja varsinaisten maisterikurssien päälle. Kannattaa kuitenkin huomioida, että paikkoja on todella vähän (Itä-Suomi 3, Lappi 3, Turku (kait) 3 ja HKI 7 (ja 3 Vaasan yksikköön)).

      • Law5

        Onnittelut opiskelupaikasta! :) aiempina vuosina eta-kokeet piti ensin olla suoritettuna, ennen kuin pystyi hakemaan otm-linjalle ulkomaisella kandilla. Ehkä tämä muutos on ihan hyvä, niin pääsee jo virallisesti opiskelemaan maisteria, ja siinä ohessa sitten suorittaa ne eta-kokeet lisä-opintoina.


      • Londonlawgirl
        Law5 kirjoitti:

        Onnittelut opiskelupaikasta! :) aiempina vuosina eta-kokeet piti ensin olla suoritettuna, ennen kuin pystyi hakemaan otm-linjalle ulkomaisella kandilla. Ehkä tämä muutos on ihan hyvä, niin pääsee jo virallisesti opiskelemaan maisteria, ja siinä ohessa sitten suorittaa ne eta-kokeet lisä-opintoina.

        Kiitos! :) Jep, samaa mieltä, tuntuu kaikinpuolin fiksummalta, että käytännössä samat kurssit voi suorittaa jo siinä vaiheessa kun on päässyt sisälle yliopistoon. Tämä myös takaa sen, ettei koko tenttirupeamaa suorita ns "turhaan", siltä varalta, ettei ETA-tenttien jälkeen pisteet riitäkään sisälle. Toisaalta tämä uusi linja myös mahdollistaa sen, että hakijamäärät kasvavat huomattavasti nyt kun ei tarvitse enää suorittaa ylimääräisiä kokeita. Puolensa molemmilla :)


      • Law5

        Onko sisäänpääsy nyt kandi-todistuksen keskiarvon mukaan eli parhaimmat keskiarvot omaavat pääsevät sisään? Itse tein vuosia sitten eta-kokeet ja pääsin suorittamaan otm-tutkintoa Suomeen, mutta eta-kokeiden suorittaminen ennen sisäänpääsyä oli kyllä aika raskasta kun tenttipäiviä oli niin vähän ja kokeet tuli olla suoritettu tiettyyn päivään mennessä, että pystyi hakemaan maisteri-linjoille niin meinasi tulla kiire. :)


      • londonlawgirl

        Valinnat tehdään nykyään kandin arvosanojen, "kandin laadun" (oletettavasti tämä tarkoittaa yliopiston laatua/mainetta, jossa tutkinto suoritettu) esseevastauksen (Turussa n. 3-sivuinen tapausanalyysi), motivaatiokirjeen ja muiden hakemusta tukevien dokumenttien (esim. työnantajan suosituskirjeiden) perusteella. Hakemuksessa on siis monta tekijää jotka vaikuttavat sisäänpääsymahdollisuuksiin. Olisi mielestäni hiukan epäreilua antaa paikat vain korkeimman keskiarvon omaaville sillä eri yliopistojen laatu / tapa arvostella opiskelijoita voi maailmanlaajuisesti vaihdella tosi paljon...


      • Law5

        Oho, valintaprosessi on kyllä muuttunut paljon! Mutta on kyllä varmasti hyvä että hakuun vaikuttaa muutkin asiat kuin vain keskiarvo :)


      • Anonyymi

        Hei
        Olen opiskelemassa oikeusnotaari tutkinto lontoossa ja haluaisin tietää mitä pitää tehdä jos halua hakea OTM Suomessa?


    • UteliasLLB

      Moi, Olen hieman utelias tästä londonlawgirl-nimimerkin mainitsemasta asiasta. Pitänee selvitellä prosesseja. Onko sulla mitään linkkejä noihin hakuprosesseihin? Eli käytännössä mihin tahoon yliopistolla olit yhteydessä?

    • Londoncowgirl

      Hakijapalvelu tai tiedekunnan opintoneuvoja auttanevat asiassa.

      • UteliasLLB

        Kiitti sulle londonlawgirl! Olen alkanut selvittämään asiaa.


      • UteliasLLB

        Korjaus Londoncowgirl*


      • UteliasLLB

        Oikeastaan yksi kysymys, milloin hait sinne/ sut valittiin sinne? Lähinnä, että onko sinne perus kerran vuodessa?


    • Anonyymi

      Moikka! Millä keskiarvolla ulkomaisella tutkinnolla ootte päässeet Suomen OTM:ään?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe