Valmistautukaa ydinonnettomuuteen

Valmistautukaa ydinonnettomuuteen, Suomen viranomaisetkin valmistautuu:

http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-suomi-lisaa-valmiutta-entista-vakavampiin-ydinturmiin

"Suomi lisää valmiutta entistä vakavampiin ydinturmiin

Rauma ja alue | Länsi-Suomi | Julkaistu 18.1.2013 klo 21:50 |"

"Viranomaiset ja ydinvoimayhtiöt ovat virittämässä yhteistyöryhmää, joka kehittää onnettomuusvalmiutta valtakunnallisesti. Mukaan on tulossa myös kaksi ministeriötä."

"Ryhmän laittoivat alulle Säteilyturvakeskus (STUK) ja sisäministeriö. "

Paras ydinonnettomuuden torjuntakeino on luopua ydinvoimaloiden käytöstä. Ydinvoimalat ovat korvaamattomia vain ja ainoastaan ydinjätteen tuotannossa.

24

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Avausviesti on kirjoitettu 1. kerran 19.1.2013 06:42

      Aiheen avausten toistuviin poistoihin ei valvojilla ole mitään kirjoitettuihin sääntöihin perustuvaa syytä. He poistavatkin aiheen avaukset vain Sääntömafiaksi nimeämäni joukkion toivomuksesta. Joukkion tarkoituksena on kitkeä ydinvoimapalstalta ydinvoimavastaisuus, mitä tarkoitusperää se on toteuttanut jo noin viiden vuoden ajan valvojien suosiollisella myötävaikutuksella.

      Tiedoksi @Suomi24 @Aller

    • Säteilyturvakeskukselta kattavat sivut säteilyvaaraan varautumisesta:
      http://www.stuk.fi/sateilyvaara/fi_FI/index/
      _____
      Viesti on kirjoitettu 1. kerran 17.9.2013 13:42
      14.9.2014 Sivu on muuttunut huomattavasti, mutta avautuu

    • Pahimmillaan radioaktiivisia päästöjä voi vapautua ympäristöön jopa alle puolen tunnin kuluessa onnettomuuden alkutapahtumasta. Onnettomuusydinvoimalan lähistöllä asuvilla saattaa siis tulla todella kiireellinen lähtö kotoaan. Säteilyturvakeskuksen odotuksena on, että lähes kaikki suojavyöhykkeellä (5km ydinvoimalasta) olevat henkilöt voitaisiin evakuoida noin neljän tunnin kuluessa siitä, kun päätös evakuoinnista tehtäisiin.

      ____
      Viesti on kirjoitettu 1. kerran 15.7.2015 06:08
      Avausviestin url: http://keskustelu.suomi24.fi/t/13815320/valmistautukaa-ydinonnettomuuteen

    • kaikenvaraltakaikki

      Tiesit varmaan kaikkitietävänä, että joka alalla harjoitellaan turvallisuuden suhteen. Jopa tuulivoimayhtiöt pitävät onnettomuusharjoituksia Suomessa.

    • öljypeikko
    • paraskeino

      Paras liikenneonnettomuuden torjuntakeino on luopua liikenteestä, paras junaonnettomuuden torjuntakeino on luopua junista ja - paras ihmisen aiheuttaman onnettomuuden torjuntakeino on luopua ihmisestä.

    • Ydinonnettomuuksia sattuu enemmän kuin riskiarvioiden mukaan pitäisi

      "Kaupallisen ydinvoimatuotannon aikana vakavia ydinonnettomuuksia on tapahtunut keskimäärin kerran kymmenessä vuodessa. Ydinvoimaloiden lisäksi onnettomuusriski koskee käytetyn polttoaineen välivarastoja sekä polttoaineen ja ydinjätteen kuljetuksia.

      Ydinvoimaloiden käyttöluvat perustuvat laskelmiin, joissa yritetään ennakoida kaikki turvatoimenpiteiden jälkeen mahdolliset onnettomuustilanteet. Käytännössä todennäköisyyslaskelmissa on mahdotonta ottaa huomioon eri tekijöiden, kuten suunnitteluvirheiden, rakennusaikaisten laiminlyöntien, tarkastuksissa huomaamatta jääneiden vikojen, luonnonilmiöiden, käyttöhenkilökunnan virheiden ja mahdollisesti jopa sabotaasin tai terrorismin, yhteisvaikutus.

      Tästä johtuen onnettomuuksia sattuu ydinvoimaloissa huomattavasti enemmän kuin todennäköisyyspohjaisten riskiarvioiden mukaan pitäisi."

      http://www.ydinvoima.fi/ongelmat/onnettomuudet/
      (Linkin toimivuus tarkistettu 4.7.2015)

      Vieläköhän pitää paikkansa: "Tshernobyl-tasoinen" ydinonnettomuus joka 10. vuosi? Ainakin suunnilleen niin on. Se on aivan liikaa.
      _____
      Viesti on kirjoitettu 1. kerran 3.4.2014 21:20

    • Säteilyonnettomuuksien yhteydessä sen vaatimaan hoitoon ei sairaaloissa ole aina vaadittavia syvällisiä tietoja - sen arvellaan johtuvan todennäköisesti siitä, että nykyisistä lääketieteellisen fysiikan opetussuunnitelmista aihe puuttuu kokonaan. Vastauksena tähän havaintoon om IAEA, (kuultuaan WHO, IOMP ja IRPA) kehittänyt erityisen koulutuspaketin säteilyonnettomuustilanteita varten. Oppimateriaali on ilmaista, mutta rekisteröityminen vaaditaan: http://olms-nkm.iaea.org/m2/enrol/index.php?id=348

      https://nucleus.iaea.org/HHW/MedicalPhysics/TrainingEvents/FukushimaJune2015/index.html

      Säteilyturvakeskuksen kantaa asiasta Suomen osalta en tunne, mutta toivoa sopii, että Suomessa asia on kunnossa - onhan Suomeen tulossa runsaasti uusia potentiaalisia säteilyonnettomuuden aiheuttajia.

    • Ydinonnettomuuden mahdollisia terveysvaikutuksia (lainaus artikkelista /1/, raakakonekäännetty Suomeksi), esiintynyt väestöllä ja 600000 puhdistustyöntekijällä:

      Poikkeavuuksia sukupuolielimiä ja niiden toiminta keskuudessa puhdistamiseen työntekijöitä.
      Allergioita.
      Anemia; 7-kertainen osissa Valko-Venäjällä.
      Anemiat epätavallisia tyyppejä.
      Ruokahalua menetys.
      Sikiövaurioita sekä ihmisten ja muiden lajien.
      Keuhkoputkentulehdus.
      Rinta-, kurkunpään, suun, kilpirauhanen.
      Kaihia.
      Kromosomi vammat (korjaamatta).
      Huimaus.
      Hormonaaliset järjestelmämuutoksia.
      Väsymys epätavallisia määriä.
      Kuume poikkeuksellisen usein.
      Hiustenlähtö.
      Päänsärky.
      Sydänsairaudet.
      Korkea verenpaine.
      Immuunijärjestelmän heikkeneminen ("Tshernobyl AIDS").
      Parantumaton ihosairauksia.
      Leukemia.
      Maksasairaus.
      Keuhkosairaudet.
      Metabolinen muutokset.
      Nenäverenvuoto.
      Ennenaikaista kuolemaa (7000) keskuudessa puhdistamiseen työntekijöitä.
      Paine temppeleissä.
      Hidas toipuminen sairauksista ja kirurgia.
      Vatsakipu.
      Sickliness (määrittelemätön) lasten keskuudessa.
      Tuberkuloosi.
      Kilpirauhanen laajentuminen.
      Kilpirauhasen ongelmat epätavallinen tyyppejä.
      Vision-tappio.
      Painon poikkeuksellisen hidas lapsille.

      /1/ http://www.ratical.org/radiation/CNR/HoloVsNoProb.html

    • Pelkopois

      Miksi pitäisi varautua ? Jos pamahtaa kunnolla niin maapallo voi olla asuinkelvoton senjälkeen , Joten parempi kaatua ns, saappaat jalassa.

      • Ehkä yksi paukku ei vielä, edellisten paukkujen lisäksikään, tee maapalloa asuinkelvottomaksi. Meidän tulisi toimia niin, että jälkeläisillämme olisi paremmat selviytymismahdollisuudet kuin meillä - se on tärkeä osa kestävää kehitystä.


    • temppeliherra

      "Paine temppeleissä."

      Tarkoittaako tuo sitä, että on ongelmia pääkopassa? Niitä muuten on tälläkin palstalla ainakin parilla kirjoittajalla vai miten on stuxnet ja mattikarjala??


      • temppeliherra

        Fiksumpi jättäisi tuollaiset ääliö-käännökset julkaisematta. Mutta sinä et !

        "Paine temppeleissä", "Vision-tappio".....


      • "Paine temppeleissä", "Pressure in the temples". Temple = temppeli, sanka, ohimo, silmälasinsanka. (sanakirja.org)

        "Vision-tappio", "Vision-loss". sanakirja ehdotti mm. näkö, näkökyky, näköaisti, eli jopa sokeudesta voi olla kyse (kaihi on tunnettu säteilyn aiheuttama sairaus)


    • lääkepurkki

      Palstavirus voi listata kaikki haittavaikutukset, jotka on lueteltu lääkepurkkien kyljissä. Lista on pitkä kuin nälkävuosi.

    • Ikävä kyllä: ydinvoimalaonnettomuuteen valmistautuminen on jatkossa enemmän omatoimista - yhteiskunnalla ei riitä rahaa onnettomuusolosuhteiden ennakointiin:

      "Rahapula lopetti meriveden korkeuden ennustamisen. Se voi olla riski Suomenlahden rannikon ydinvoimaloille.

      Puutteet merenpinnan seurannassa voivat olla turvallisuusriski Loviisan ja Sosnovyj Borin ydinvoimaloissa. Merentutkimuslaitoksen tekemät vedenkorkeusennusteet loppuivat huhtikuussa rahapulan vuoksi.

      Kyse on valmiudesta tehdä vedenkorkeusennuste ajoissa, jotta ydinvoimala ehditään pysäyttää ennen kuin vesi yltää esimerkiksi lauhdevesipumppuihin. Tällä hetkellä valmius puuttuu viikonloppuisin ja lomapäivinä.

      “Täytyy toivoa, että myrskyt sattuvat virka-aikaan”, Merentutkimuslaitoksen dosentti Jari Haapala sanoo. Hänen mukaansa ennusteiden puuttuminen on selkeä turvallisuusriski."
      http://www.vihrealanka.fi/node/465

      • ei.uutta.kiitos

        Meriveden pinnasta on aivan riittävästi dataa saatavilla ja hyvin ennustettavissa kuten olette monesti uutisista kuulleet. Vihreän langan lähdekirjoitus lienee vanhahtavaa tietoa.


      • Ydinvoimaloiden turvallisuuden yleisen luottamuksen kannalta on varmasti parempi, että ydinturvallisuuteen noin paljon vaikuttavat mittaukset, joiden kohteeseen laitoksen haltijakaan ei voi mitenkään vaikuttaa, suorittaa jokin kolmas taho. Ylimmän säteilysuojeluviranomaisen vastuulla meriveden korkeuden mittaukset tulee olla, muuten voi tapahtua kamalia.

        Viite:
        " ei.uutta.kiitos
        1.4.2016 20:25

        Meriveden pinnasta on aivan riittävästi dataa saatavilla ja hyvin ennustettavissa kuten olette monesti uutisista kuulleet. Vihreän langan lähdekirjoitus lienee vanhahtavaa tietoa."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13815320/valmistautukaa-ydinonnettomuuteen#comment-84004014


    • EiIhanNoin

      Viranomaisorganisaatiot koettavat käyttää ydinturvallisuutta keppihevosena budjettirahoitustensa leikkaamista vastaan. Kyllä se meriveden korkeus voidaan mitata laitoksilla.

      • Jahas, täällä oli toinenkin, joka oli sitä mieltä, että ydinlaitoksen haltija on tarpeeksi luotettava mittaamaan meriveden korkeuden. Lue viestini http://keskustelu.suomi24.fi/t/13815320/valmistautukaa-ydinonnettomuuteen#comment-84009642

        Mutta tuli mieleeni yksi ydinvoimalan haltijoille sopiva väestönsuojeluun liittyvä palvelu: joditablettien jako ja niiden päivitykset (n. 5 vuoden välein) lähialueen asukkaille.

        Viite:
        "EiIhanNoin
        1.4.2016 21:33

        Viranomaisorganisaatiot koettavat käyttää ydinturvallisuutta keppihevosena budjettirahoitustensa leikkaamista vastaan. Kyllä se meriveden korkeus voidaan mitata laitoksilla."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13815320/valmistautukaa-ydinonnettomuuteen#comment-84005204


    • badnews
    • Osakas_as67

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      13
      1305
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1018
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe