hitsariksi

kunu.89

Moro

Mitä kaikkea hitsaus hommia on ja mitkä on mukavimpia ja mitkä on parhaiten palkattuja? Olen alle 30v tällä hetkellä työtön raksamies ja alanvaihto on käynyt mielessä. Kauanko alalle koulutus kestää, onko oppisopimus mahdollisuus ja mikä on työllisyys tilanne? Olen tunnollinen työntekijä , tunnen itseni yrittäjä henkiseksi käsityöläiseksi.

6

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rakomaisteri

      Varmaankin teollisuuden asentajilla parhaat liksat ja niillä jotka hallitsee erikoismateriaalien hitsauksen esim. titaani, superduplex, smo yms.. ja putkelle asentoon.

      Toinen porukka lienee kaukolämpöasentajat ja mahdollisesti laivaputkiasentajat.

      Mikään asennushitsaus ei ole parhaanakaan päivänä mukavaa. Vitutukselta ei voi välttyä ja lisäksi niska, hartia/selkä ja jalat kuormittuu sen verran, että ei tarvitse salille tai lenkille illalla pyrkiä, kun päivän roudailet 100 kilon tuubia ja asentelet niitä jonnekkin vittuakin ahtaampaan välikköön. Yleensä loppuviikosta on aika pieksetty olo.

      Itellä meni ammattitutkinnon suorittamiseen vajaa vuosi, olin jo oppiaikana töissä välillä. Yli 30 kalikkaa pitää hitsata hyväksytysti, joista päittäisliitokset kuvataan röntgenissä. Kaikki karvit pitää olla standardien mukaisia ja ns virheettömiä. Jos jotakin kappaletta ei saa hitsattua, ei saa tutkintoakaan tehtyä.

      Ennen valmistumista hitsataan näyttökokeet, jossa on kolmas osapuoli valvomassa suoritusta. Tässä on yleensä joku 15 kalikkaa, mihin kaikkiin pitää vetää luokkasauma.

      Kaikille menetelmille ( mag, puikko, tig )tulee putki/levy pienat pään yläpuolella hitsattavaks ja pystyyn alhaalta ylös, päittäisliitoksena levyjä ja putkia, sekä perus levy/levy pienoja. Eri asennoissa tietenkin. Jalko, pysty, laki, vaaka.

      Töitä on vaihtelevasti paikasta riippuen.

    • julle988

      Putkihitsaus hommiin kannattaa lähteä jos tig/puikko pysyy kädessä, palkkaus paljon parempi kuin perus levysepällä. Itse olen 24v, 5vuotta olin levyseppänä ja olin haaveillut pitkään putkihitsaajan ammatista kyllästyin vanhaa työhöni ja löysin työpaikan höyrylinjoja valmistavaan yritykseen jossa kouluttivat minut työhön! siellä olen nyt vuoden ollut ja palkka kohillaan 17e/h mitä en olisi tullut koskaan levyseppänä saamaan .. Luokat on ja lisää suoritetaan.Työssä on haastetta ja kokoajan tulee kehitystä ja oppii uutta muutaman vuosi voi taas hakea korkeammalle esim norjaan töihin.. Kannattaa alkuun vähän itse harjoitella hitsaamista jos mahdollisuus ja etsiä yritys joka kouluttaa...jos luokka paperit omistat ilman kokemusta voit vetää ne pöntöstä alas..

      • rakomaisteri

        Niin, no silloin kannattaa hakeutua hitsaajan ammattitutkintokoulutukseen. Siinä ohessa vetää sitten RHS, RST, Cromo luokat putkelle tigillä ja puikolla.

        Sullakin aika alakanttiin palkka jos hitsaat höyrylinjaa /teet teollisuuden putkituksia, pitäis olla lähempänä 20e..

        Tuon 17e saa jo lvi hommissa.

        Levyseppähitsarin papereilla ei tee oikeen mitään, ennemmin putkiasentajan tai hitsaajan ammattitutkinto.

        Teetkö ollenkaan asennuksia, vai hitsaatko pelkkiä esivalmisteita? On nimittäin asentajalle höyrylinjalla alakanttiin tuo sun liksa, jos olet pätevä luokkahitsari.


      • julle988

        Joo eihän se palkka vielä kummoinen ole, etsin putkihitsaajan töitä ja pääsin tähän työhön missä kouluttivat se oli jo itselle iso lisä. Esivalmiste hitsaustöitä teen,keikka hommia teen luultavasti myöhemmin paremmin palkatussa paikassa. isot talot kun ei meinaa maksaa, mutta kokemus se on se mitä tarvitaan.


    • PaskaaMutPalkitsevaa

      Mukavia? Hitsaushommia? MUAHAHAAHAHAHA!!!!!!!!!!!

      KAIKKI ON TÄYTTÄ PASKAA!!!! Mutta jos osaa, jaksaa ja kykenee, voi päästä hyville ansioille (ainut syy miksi tätä paskaa yleensä kukaan haluaa tehdä).

    • maxVirta200A

      Jos lastenlapsia et halua nähdä eläissäsi niin go for it!!! Tarjolla Syöpää, nivelrikkoja, selkäongelmia. Alkoholismi on myös erittäin yleistä. Työkaveritkaan ei ole mitään välkyimpiä!
      Ja palkkauksesta, se on paska työn kuormittavuuteen nähden. Ainut tapa tienata on lähteä keikkahommiin, ja sillä välin vaimosi käy jakelemessa torttua pitkin kyliä. Tämä on nähty ja kuultu niiden kymmenen vuoden aikana, kun olin alalla.

      Uskokaa jo hyvät ihmiset, että metallialan työt ei sovi kenellekään.!!! Mikä ihmeen hinku teillä on pilata oma terveys? Voisiko joku vastata tähän? Ja sit vielä lopuksi, metalliala on kuoleman kourissa. 5-10 vuotta ja eipä montaa tuotetta enää valmisteta suomessa.

      Jos rahkeet riittää niin lähde opiskelemaan vaikka rakennus/lvi-inssiksi, muutama vuosi kannattaa uhrata tuossa iässä. Pari vuotta opiskelua, jonka jälkeen pääset jo hyviin kesätöihin huhti-syyskuun ajaksi, jolla voi rahoittaa opinnot. Siitä sit vähän norjan/englannin kieltä haltuun ja tienaat 100K€/vuosi ulkomailla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe