Me Kemijärveläiset ja pakolaiset?

paikat....kunttoo

Miten asiaan pitäisi suhtautua? Ei ainakaan vihamielisesti. Monet pakolaiset ovat lähteneet sotaa pakoon, se on otettava huomioon. Pakolaisia on autettava, siinä missä Suomalaisia autetaan. Tämä asia tuli Sipilältä sanotuksi eilisestä televisiopuheesta.

Muistaa täytyy, että Suomalaisiakin lähti sotaa pakoon toisenmaailmansodanaikana. Siitä on aikaa, mutta historia toistaa itseään; pakolaisia on ja tulee olemaan jatkossa, siihen meidän on opittava, ja sen asian hyväksyttävä. Historia toistaa itseään, pakolaisuus voi koskettaa myös Suomea. Olemmeko pakolaisia taloudessamielessä, kun Suomella menee taloudessa huonosti? Taloudellisessamielessä pakolaisuus on turvallisempaa, kuin pakolaisuus sodankeskellä.

73

413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuomikoski

      Suomalaiset eivät olleet pakolaisia:

      http://www.ihmisoikeudet.net/index.php?page=suomi

      "YK:n määritelmän mukaisiksi pakolaisiksi Suomalaisia ei ole koskaan voitu pitää pakolaisina YK:n määritelmän mukaisesti, mutta sitäkin tutumpi käsite suomalaisille on evakko."

    • muuttomies

      Kaupunki on päättänyt sijoittaa pakolaisia Särkikankaalle, Varsitielle. Mitä sanovat omakotiasujat? Kaupungilla on vanhoja kouluja ja kiinteistöjä muuallakin. Taisi tyssähtää kiinteistöjen arvo, joka muutenkin on huono. Muutto varmaan edessä. Kaupungin tulisi lunastaa lähtijöiden asunnot täydestä arvosta.

      • Tohmosta

        Kannattaa muuttaa vähän kauemmas keskustasta ja kerrostalokolhooseista. Tohmossa on kaunista ja rauhallista.


      • Uskomatonta

        Jos ei ollut talon arvo suurensuuri nytkään, myyntiarvo romahti tämän päätöksen myötä. Ei kukaan enää osta tältä alueelta omakotitaloa. Hyi, päättäjät..


    • muuttomies2

      Kemijärvelle piti tulla syyrialaisia lapsiperheitä, tulikin 300 raavasta miestä!

      • posiolaonen

        Suomesta ei paennut yhtään täysikäistä miestä toisen maailmasodan aikaan poulustivat koteamme ryssiltä.


    • evakkohistoriaa

      Suomalaiset eivät olleet pakolaisia 2-maailman sodan aikana. Ainoastaan käpykaartilaiset eivät sotineet Isänmaan puolesta, vaan piiloutuivat metsiin. Näin muistelen. Ruotsalaisille oli Petsamon satama tärkeä, kun Tanskan salmet olivat kiinni.

    • sarajevo

      Eikö se Varsitie ole entudestaan kuuluisan Sarajevoa Särkikanaalla. Siellä oli kaikenlaisia asukkaita ja nimikin sen mukainen; sarajevo. Mikähän tuon uuden Sarajevon nimeksi tulee? Kaupunginhallituksen mukaan tulisi nimittää.

      • Nimiesitys

        :Yllätysseksikeskus tai -kangas...


    • tällainentapaustarjo

      Pakolaispoloinen oli viiltelemässä veitsellä saksalaisen naispoliisin kaulaa, kun yllättäen toinen rasistinen poliisi ampui häntä aseella. Rafikia koitettiin elvyttää, jotta hän pääsisi jatkamaan Saksan rikastamista, mutta hän menehtyi vammoihinsa

    • mustamgia

      Ala-arvoinen räisänen,paikan nimeksi!

    • hetero-olen

      Nimeksi::halosenkommuuni!

    • isänmaanpuolesta

      Oulussa olevan punaisenristin toimiston johtajalla Sirpa Kansanaholla 6700 euron kuukausipalkka.Tuo kun selvisi,yhteenkään SPR keräykseen en anna pläty äyriä.

      Tuomosesta virasta maksetaan posketonta palkkaa akalle joka haukkuu suomalaiset raiskaajiksi.Hänen mukaansa mamut ei raiskaa ketään vaan suomalaiset.

    • telttamajoitukseen

      Tarjottu majoitus ei kelpaa “turvapaikanhakijoille” – he haluavat parempiin oloihin!
      Nirsoilevat turvapaikanhakijat ovat nälkälakossa ja junttaantuneet bussiin Ruotsissa, koska vastaanottokeskus ei ole heille tarpeeksi tasokas.

    • Puhdasrotuinen

      Nimiehdotus:Sipilänsoppi! Toinen vaihtoehto:Orvonkehto!

      • Ei.täällä.tarvita

        Ei kaupungilla ole varaa ottaa täyshoitoon näitä isissin porukkaa. Iltalehdessäkin oli juttua mitä nämä irakkilais miehet olivat saaneet aikaan. Yksi nuori tyttö oli mm. alkanut seurustella tälläisen kanssa ja oli katsellut teloitusvideoita ja puukottanut oman äidin kuoliaaksi. Ei tälläista porukkaa tänne. Jos suomi ottaa pakolaisia niin sellaisia jotka sopeutuu yhteiskuntaa työtä tekevinä eikä valtion elätettävänä. Jos kerran kaupungin ja työntekijöiden säästää niin esim. lapset kärsiikun sullotaan isoihin porukoihin ja sairaanhoitoon ei pääse helpolla. Kaupungin on vaadittava paikkakunnalleomat poliisit kun ei siitä ole paljon apua jos jotain sattuu niin apu saattaa olla kaukana. Ei varmaan kaikki sulattele tällaisia tulijoita kun muutenkin paikkakunnan asiat ovat rempallaan.


    • Pimealla

      Voisitko kirjoittaa tähän aiheeseen mielipiteesi parin kuukauden kuluttua maahanmuuttajien tulosta Kemijärvelle? Lupaatko ?

      • Pimealla

        "Turvapaikanhakijoita" odotellessa voisit lukea mvlehti.net, liekö keksittyjä juttuja?


      • yönmusta

        Kemijärvi on mainio paikka pakolaisille. Kaupunki alkaa elämään aivan uudella tavalla. Uutta tietotaitoa tarvitaan kaupungin kehittämiseen. Tyhjät kerrostalot saavat uusia asukkaita ja kaupungin verotulot kasvavat heti kun uusille tulijoille löydetään töitä.


    • Islamtarkoittalistumista

      http://answering-islam.org/suomi/index.html

      Koraani kieltää ystävystymisen vääräuskoisten kanssa, siksi pyörivät vain omissa porukoissaan, eivätkä todellakaan tule "kotoutumaan" tai "integroitumaan" yhteiskuntaamme.

      Naisen ja varsinkin "vääräuskoisen" naisen raiskaaminen on islamilaisille miehille kunnia asia, josta ylpeilään.

      Profeetta muhammed oli 52-vuotias ja Aisha 9-vuotias, kun he solmivat avioliiton ja täydellistivät sen seksuaalisesti. Pedofilia kuuluu juttuun..

      Alkaa säpinät Kempassa, varokaa...

    • paikat....kunttoo

      Hyvä että suomesta löytyy niitä vapaaehtoisia, jotka auttavat sotaa pakoon lähteneitä pakolaisia antamalla ylimääräisiä vaatteita ja jopa oman asunnon pakolaisille asuttavaksi.

      • Joo ja kurdien peshmerga joukoissa taistelee naisia isistä vastaan ja suomessa hyysätään sotilaskarkureita,Suvakit ette tosiaa ole mitään järjen valoja.Allahin taikalampun suvaitsetta vaikka olette valkoisia koiria ählyjen silmissä.


    • SuvivirsiArmasAika

      Kemijärvellä ei pahemmin ole kokemusta musulmaaneista, niin kerrottakoon, että he sopeutuvat erittäin huonosti länsimaiseen yhteiskuntaan. Islam on heille kaikki kaikessa ja he viittaavat kintaalla Suomen lainsäädännölle, maan tavoille ja moraalille. He alkavat vaatia suomalaisia noudattamaan omia sääntöjään. Esimerkkinä erittäin yleinen asia kuten vaikkapa koira. Muslimien mielestä koira on saastainen eläin kuten sika, ja ne tulee kivittää kuoliaaksi. Naisen asema on eläimen tasolla, eli materiaa, jonka mies omistaa. Muslimimies katsoo että hänellä on täysi oikeus raiskata valkoihoinen ja mielestään vääräuskoinen nainen tai lapsi. Lähi-idän ja itäisen afrikan maiden miehet raiskaavat 17 kertaa todennäköisemmin kuin suomalainen mies. Tämä löytyy poliisin tilastoista.
      Esimerkiksi Oslossa on sellainen tilanne, että jos raiskaaja ja tämän uhri eivät ennestään tunne toisiaan, on raiskaaja tällöin aina tumma mies. Toisinsanoen valkoihoinen raiskaa esim. vaimonsa, mutta puskaraiskaaja on AINA musulmaani.

      • Partakinpelottaa

        Olipa Ikoninen stereotypia koonti aivan kuin erään jopa rasistiseksi epäillyn sisuporukkan väsätä.
        Tilaa ihmeessä aika tk n vastaanotolle. Pyydä apua ahdistukseen ja pelkoon.
        Musulmaani vaanii ovesi takana, ole varuillasi...


      • Pimealla

        Ei sinne pääse keskiviikon jälkeen!! !!


    • Vienanmeri

      Tulis vain oikein ankara pakkastalvi...

      • Siiteripissis

        Sama ajatus kävi mielessä...


    • allah_akbar

      Pakolaiskriisi: Kemijärvi häätää kerrostalon asukkaat hätämajoituskeskuksen tieltä

      Asukkaat joutuvat jättämään kotinsa alle viikon varoitusajalla.


      Kemijärvelle perustettava hätämajoituskeskus vie kodit kokonaiselta kerrostalolliselta ihmisiä. Asukkaan mukaan tieto muutosta tuli alle viikko ennen muuttoa.

      Kerrostalon asukkaat ovat ottaneet vastaan tiedon tyrmistyneinä.

      ”Kuulin eilen, että asunto pitää olla tyhjänä keskiviikkona”, sanoo nimettömänä pysyvä asukas.

      Asukkaan mukaan korvaavia asuntoja on tarjottu, mutta häätäminen ei tunnu oikeudenmukaiselta.

      ”Pahaltahan se tuntuu. Ei tämä oikein ole, että meidän pitää lähteä.”

      Kaupunginjohtaja Atte Rantasen mukaan kyse ei ole häädöstä.

      ”Meillä on ollut jo pitkään sellainen suunnitelma, että talo tyhjennetään. Nyt suunnitelmaa on jouduttu nopeuttamaan”, Rantanen kertoo.

      ”Asukkaille on tarjottu parempi, uudempi ja isompi asunto tilalle. Tyhjennys tehdään suunnitelmien mukaan, mutta nopeammin. Jos asukkaat haluavat taloon jäädä, se mahdollisuus toki on.”

      Asukkaan mukaan kukaan ei ole kiinnostunut jäämään taloon asumaan.

      ”Kyllä tästä jonkun näköinen korvaus pitäisi tulla”, asukas vaatii.

      Lain mukaan vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos huoneiston vuokrasuhde on kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään yhden vuoden, ja muussa tapauksessa kolme kuukautta.

      http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/pakolaiskriisi-kemijarvi-haataa-kerrostalon-asukkaat-hatamajoituskeskuksen-tielta/?shared=293171-f4830285-500

      • SULAA_HULLUUTTA

        Siis MITÄ VITTUA??? Työssäkäyvät suomalaiset kansalaiset häädetään OMASTA KODISTAAN pihalle MAAHANTUNKEILIJOIDEN takia??? Tämä on jo silkkaa hulluutta!! Kohta kaupunki pakkolunastaa yksityisten ihmisten tontteja että nämä "hädänalaiset" maanvaltaajat saavat itselleen ja perheilleen omakotiasunnot???!!!

        ÄLKÄÄ NYT JUMALAUTA LAMPAAT KAIKKEEN PASKAAN SUOSTUKO VAAN HOMMA OIKEUTEEN VÄLITTÖMÄSTI!!! Tuossa rikotaan lakia niin törkeästi ettei mitän rajaa.


      • Lukutaitoine

        Tässä on nyt luetunymmärtämisessä vähän ongelmia kommentoijilla. Kyse on lähes tyhjästä talosta, jossa asuu muutama asukas. Heille on tarjottu mahdollisuutta muuttaa parempiin asuntoihin muualle jos haluavat, mikään pakko ei siis ole muuttaa. Muuttamaan pääsee jo viikon sisällä jos haluaa, mutta mikään kiire ei ole vaan voi muuttaa myöhemminkin. Mikä siis on ongelma?


    • JoSodan

      käyneet sen tiesivät, Talvi on meidän ystävämme

    • Varsitie
    • voikirves
    • rbbyy

      Onks ruotsissa sota?

    • suunnitelmab

      Asukkathan voisi käydä halutessaan "sissisotaa" eli jäädä. Sääntöjen rikkomisesta vuokranantajaan yhteys. Meluamisesta poliisin yhteys ja raportointi miten valituksiin suhtaudutaan. Jos mullahi käy kiinni niin rauhallisesti vaan, kamera käymään ja poliisiin yhteyttä.

      • Pimealla

        Sinä et ymmärrä, et todellakaan ymmärrä. Huono suunnitelma!!!


    • HyvyysPahuudenNaamiona

      Nyt on työpaikkakiusaamisen tukija alkanut välimieheksi pakolaisasiassa, voi nostaa omaa profiiliaan pakolaisten kustannuksella. Eräs tunnollinen, työlleen omistautunut henkilö, joka pyrki aina tekemään parhaansa, ei saanut minkäänlaista empatiaa, puukkoa vain lyötiin selkään. Työntekijän arvottomuutta korostettiin siten, että hänen kanssaan ei suostuttu dialogiin. Miksi keskustella, eihän hän ollut oikeastaan ihminen lainkaan.

      • paikat....kunttoo

        Työpaikkakiusaajaa ei pidä valita pakolaisasianhoitajaksi. Se on totuus.


      • NaistenIhmisarvo

        Taitavat olla nämä tulijat, nuoret vantterat muslimimiehet kiusaajan hengenheimolaisia. Naiselle ei anneta minkäänlaista ihmisarvoa. Eihän nainen ole muuta kuin lihapala, myytävä tavara. Jos joku ihmettelee, että miksi arabimaissa on jatkuva sota ja kaikenlaiset ihmisoikeusrikokset jatkuvat vuosista ja vuosikymmenistä toiseen. Se johtuu siitä, että ei ole sukupuolten välistä tasa-arvoa. Jos naisilla olisi siellä valtaa, niin yhteiskunnat olisivat toisenlaisia. Nyt kun tänne tulee näitä nuoria miehiä lähes yksinomaan, on vaara, että julma patriarkaalinen kulttuuri leviää myös meille. Naisten tasa-arvo tuo inhimillisyyden yhteiskuntaan. Ei naiset, vaan nimenomaan se tasa-arvo. Onhan islamilaisissa maissa naisia, mutta heillä ei ole tasa-arvoa ja se on pahuuden alku ja juuri. Tämä olisi hyvä tietää myös Kemijärven työpaikkakiusaajien. Se kiusaaminen oli nimenomaan isku naisten ihmisarvolle.


    • Sipilänansiota

      Ei olis uskonut paskan valuvan syrjäkyliinkin!

    • Zem

      Niin kuin ennenkin ystävämme pakkanen pelastaa meidät tältäkin.

    • kemppa

      muistatteko 2000luvun alussa kun oli kemijärvellä pakolaisia? rosvosivat melkein kaiken mitä irtisaivat käykö nyt samalla lailla??? täytyy viritellä taas ansoja häkki varastoihin.

      • eikkoIemelä

        Muistellaanpa viiden vuoden kuluttua ketkä olivat päättämässä, onko kassassa voittoa, miten rikollisuus, onko veronmaksajija ja poismuuttajia (kantalaisia)


    • peloissaan

      On se kyllä kun saa pelätä omassa kotikaupungissaan. Helppo on myös niiden (jotka puoltavat tätä) huudella kaupungin ulkopuolisesta maalaisidyllistä, kun ei ole omalla takapihalla pakolaislaumoja.. katsotaan miten käy

    • seonniin

      Eilen illalla oli kulttuurikeskuksessa keskustelutilaisuus, olisitte menneet sinne keskustelemaan, ettei täällä tarvi turhaa jauhaa ja levitellä kauhukuvia....

      • olinmukana

        Ei se tilaisuus ketään vakuuttanut. Toivottiin, että ongelmia ei tule.


      • oikuusipuu

        Eihän siellä annettu ainoan kriittisen ihmisen edes puhua loppuun , haukuttiin punaniskoiksi ja rasistiksi jos suhtautuu kriittisesti asiaan , jos on asioista eri mieltä ei se meinaa että on rasisti ,ehkä on vain realisti! Uusi keskustelutilaisuus paikallaan muutaman viikon päästä ,että ihmiset voivat kertoa omia kokemuksia asiasta!


      • Hjjih
        oikuusipuu kirjoitti:

        Eihän siellä annettu ainoan kriittisen ihmisen edes puhua loppuun , haukuttiin punaniskoiksi ja rasistiksi jos suhtautuu kriittisesti asiaan , jos on asioista eri mieltä ei se meinaa että on rasisti ,ehkä on vain realisti! Uusi keskustelutilaisuus paikallaan muutaman viikon päästä ,että ihmiset voivat kertoa omia kokemuksia asiasta!

        Eikö siellä ollu järjestystä?
        Muualla sellaset poistettiin ulos, jos häiritsi toisen puheita.
        Eikä anneta puhua vapaasti.


    • KinkkuPizza
    • 7uytr5
    • Kysyvä

      Kemijärven sosiaalivirasto hääti köyhiä ja orpoja Ruotsiin 60 luvulla. Uhattiin lastenkodeilla ja perheen hajaantumista.
      Ruotsiin muutti paljon Kemijärviläisiä ja moni heistä saivat hyvän ja rikkaan elämän. Sitte tuli niitä joista tuli alkoholistia ja narkkareita. Kemijärven homoseksuaalit muutivat pois koska varmaan heidät olis pahoinpidelty.
      Mitä me tästä opimme ja milloin oppii Kemijärviläiset????

    • Turvaa

      Meille on saapunut erä kovan kysynnän saavuttaneita LUPAVAPAITA turvasumuttimia.

      Pienikokoinen monitoimipakkaus nyt myynnissä.

      1. Turvasumuttimen sireeni aktivoituu kun sumutin laukaistaan.

      2. Menthol sokaisee hetkellisesti ja mukana oleva väriaine pysyy iholla 3-4 päivää, joka helpottaa päällekarkaajan tunnistamista.

      Tehokas käyttöetäisyys jopa 5 metriä. Sumutin on vain 11cm korkea ja n. 3,5 cm halkaisijaltaan, joten se on helppo sujauttaa lenkkeilyasun taskuun tai käsilaukkuun.

      HINTA VAIN 38,50e

      Myynti alkaa huomenna perjantaina 25.9.2015 aamulla kello 8:00

      Tornion sammutinhuolto ja tarvike

      Myös matkahuollon kautta

    • vastuutonta

      Toimittaja Seppo Huhdan mukaan matut ovat sotilaskarkureita. Niitä SPR huoltaa vertonmaksajien rahoilla. (mtv;n entinen uutistoimittaja) Käytettiinkö näitä "karkureita" veteraanien vieraina ja Mäntyvaaran taistelun muistomerkillä? Tosi alentavaa.

    • keikkalaa

      Mitä haittaa on ollut Kemijärvellä turvapaikanhakijoista? Enemmän haittaa tulee omista juopoista räkänokista, jotka huutavat ja räyhäävät, kuseksivat pitkin pihoja. Uudet tulokkaat ovat ystävällisiä, huomaavaisia ja auttavaisia kaikkia ihmisiä kohtaan, On tässä jo talvi nähty heitä eikä kannata enää parjata. He kunnioittavat suomalaisia veteraanejakin.

    • Hjkitfg

      Ja paskat!
      75% niistä on pelkkiä onnenonkijoita, jotka käyttää hyväkseen pakolaisen osaa.
      2500 katosi suomessa kerralla maan alle.
      Mutta mikä on todellinen luku?
      Maahanmuutto viranomaisilla, ja muilla ei ole haluakaan kaivaa niitä saatavan paskoja esiin.

    • On häväistys,että näitä sotilaskarkureita kuskataan mäntyvaaran muistomerkille,hävetkää jotka olette turistiajelun takana!!!

      • paikat....kunttoo

        On se nyt kumma, että tämä, vanha tekemäni aloitus vielä saa kommentteja. Sotilaskarkusuus? Ymmärtäähän sen, että sodan keskellä moni pelkäsi henkensä edestä. Moni oli pakotettu tappamaan, tai itse olisi tullut tapetuksi. Sota on aina mieletöntä, sanoisinko sairasta. Kyllä ongelmat pitäisi ratkaista neuvotteluteitse.

        Joku totesi kommentissaan, että rahat eivät riitä sotaveteraanien kuntouttamiseen. Minua ainakin hävettää Suomen puolesta, jos rahaa ei löydy sotaveteraanien kuntouttamiseen. Ja hävettää vieläkin enemmän, kun ajattelee että sotaveteraanien määrä pienenee kokoajan. Ja ensi vuonna juhlitaan Suomen 100- vuotista itsenäisyysjuhlaa, eikä rahaa löydy veteraanien kuntouttamiseen. Onko silloin syytä juhlia ja kuluttaa rahaa linnan itsenäisyysjuhliin, kun nekin rahat voitaisiin käyttää sotaveteraanien kuntouttamiseen.


      • Hjkllpp
        paikat....kunttoo kirjoitti:

        On se nyt kumma, että tämä, vanha tekemäni aloitus vielä saa kommentteja. Sotilaskarkusuus? Ymmärtäähän sen, että sodan keskellä moni pelkäsi henkensä edestä. Moni oli pakotettu tappamaan, tai itse olisi tullut tapetuksi. Sota on aina mieletöntä, sanoisinko sairasta. Kyllä ongelmat pitäisi ratkaista neuvotteluteitse.

        Joku totesi kommentissaan, että rahat eivät riitä sotaveteraanien kuntouttamiseen. Minua ainakin hävettää Suomen puolesta, jos rahaa ei löydy sotaveteraanien kuntouttamiseen. Ja hävettää vieläkin enemmän, kun ajattelee että sotaveteraanien määrä pienenee kokoajan. Ja ensi vuonna juhlitaan Suomen 100- vuotista itsenäisyysjuhlaa, eikä rahaa löydy veteraanien kuntouttamiseen. Onko silloin syytä juhlia ja kuluttaa rahaa linnan itsenäisyysjuhliin, kun nekin rahat voitaisiin käyttää sotaveteraanien kuntouttamiseen.

        Joo!
        Akatkin on siellä rohkeampia, jotka taistelee terrorismia vastaan.
        Kuin nämä karkurit, jotka vielä kehtaavat kutsua itseään mieheksi.


      • paikat....kunttoon
        Hjkllpp kirjoitti:

        Joo!
        Akatkin on siellä rohkeampia, jotka taistelee terrorismia vastaan.
        Kuin nämä karkurit, jotka vielä kehtaavat kutsua itseään mieheksi.

        Naiset aina ovat miehiä rohkeampia kaikissa elämäntilanteissa. Siksi varmaan ovat miehiä pitkäikäisimpiä.


      • Honkakankaalle

      • ajatellaampa
        Hjkllpp kirjoitti:

        Joo!
        Akatkin on siellä rohkeampia, jotka taistelee terrorismia vastaan.
        Kuin nämä karkurit, jotka vielä kehtaavat kutsua itseään mieheksi.

        Jos Suomessa olisi samanlainen sotatilanne kuin Irakissa, ja Syyriassa empä tiedä missä nämä nykyiset "mahtavat"Kemijärven nuotet miehet olisivat. Pakoon pötkisitte amalla lailla, muutama saattaisi humalassa karjahdella.

        Eipä sitä täältä sohvalta voi päätellä minkälaista touhua siellä on. Isiskin kiduttaa omiaan ja vihollisia. Tapauksia on kun on pakotettu omalta veljeltä leikkaamaan kurkku auki tai itse tulee kiduttamalla tapetuksi. Kyllähän täältä puskista on hyvä arvostella, ja huudella.


      • jhyujjyd
        ajatellaampa kirjoitti:

        Jos Suomessa olisi samanlainen sotatilanne kuin Irakissa, ja Syyriassa empä tiedä missä nämä nykyiset "mahtavat"Kemijärven nuotet miehet olisivat. Pakoon pötkisitte amalla lailla, muutama saattaisi humalassa karjahdella.

        Eipä sitä täältä sohvalta voi päätellä minkälaista touhua siellä on. Isiskin kiduttaa omiaan ja vihollisia. Tapauksia on kun on pakotettu omalta veljeltä leikkaamaan kurkku auki tai itse tulee kiduttamalla tapetuksi. Kyllähän täältä puskista on hyvä arvostella, ja huudella.

        Jos?
        Ja sinä olet ensimmäisten joukossa lähtemässä pakoon...


    • xxxxxxxxxxxxja100xxx

      Nyt ovat Suomessa! Ateria×4, asunto, terveydenhuolto, opiskelu, xxxxx

    • hempulitlomalla

      Naiset joutuneet puolustamaan maata.

      • nykyisetMiehet

        Kyllä nykyiset miehet meillä Suomessa ovat samallaisia vellihousuja että tositilanteessa maanpuolustus jäisi akkojen hommaksi. Armijaa ei pysty iso-osa pojista käymään. Nekin jotka käyvät kännykkä pitää olla jatkuvasti taskussa ja äiti käy viikottain poikaansa katsomassa.
        Miten arvelette tälläisten vellihousujen pärjäävän jos ammutaan kovilla ja pakkasta on 30 astetta. Kyllä entisille jermuille pitää antaa kunnioitus, he olivat miehiä eivätkä paskanjauhajia.


    • neitipoikia

      Päättäjien syytä, kasvattajilla kädet sidottu jo 25 vuotta. Ei saa moittia, pitää aina kehua.

    • Elokuussa-16

      Kohdatkaa nämä maahanmuuttajat tavallisina ihmisinä, jota he ovat.
      Kulttuurilleen he eivät voi mitään. Ts. onko he Suomessa tai jossain muussa maassa. Heidän tulee nähdä Suomalaisten kasvoilla ja käytöksessä että me olemme ystävällisiä, sivistyneitä ja muutenkin fiksuja. Nuo nuoret miehet kaipaavat että heille puhutaan, kadulla, kaupassa, urheiluhallissa ym.lla.
      Nuoret heistä kaipaa toisia nuoria miehiä joista saavat kavereita muuallekin kuin kapakkaan.

      Me itse ruokimme heitä vastareaktioon omalla tylyllä ja vihamielisellä käytöksellä.
      Meillä Suomessa ja jopa Kemijärvellä on viidenkerroksen väkeä, eikö se jo riitä, ettei enää kerätä tuota kuudenkerroksenväkeä= joka on muukalaisvihaa.

      Ollaan ystävällisiä, niin saamme ystävällisyyttä.
      Ts. mitä kylvät, sitä niität.

      • Tähän mielipiteeseen on helppo yhtyä. Tämä on niitä harvoja asiallisia mielipiteitä pakoilaisista tällä palstalla.

        Mikä tästä tekee asiallisen? Siinä ei ollut yhtään mv-lehden valhetta linkitettynä!

        Itsekin maailmalla suuren osan työelämästäni viettäneenä tiedän, että välillä on raskasta olla poissa kotimaasta. Tietenkään omaa taustaani ei voi verrata noiden turvapaikanhakijoiden taustaan.

        Aika jännää, eipä juuri missään päin maailmaa minuun suhtauduttu rasistisesti tai vihamielisesti. Oltiin uteliaan innokkaita, tultiin avoimesti juttelemaan vaikka kielimuuri välillä vaivasi, haluttiin saada lisää tietoa muukalaisesta.

        Kemijärveläisillä on vielä runsaasti totuttelemista siihen, että maailma on muuttunut!

        Heittäkääpäs ne ennakkoluulot menemään niin kaikilla on paljon mukavampaa!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe