Viron tyhjenevälle maaseudulle mahtuu pakolaisia

schallnbergriot

EU:n suurin nettosaaja ei kuitenkaan suostu ottamaan. Mitä de kertoo kansanluonteesta.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PuhdasEurooppa

      Se kertoo sen, että jossakin on vielä uskallusta pitää yllä valkoisen rodun lippua. Tämä ei ole Afrikka tai Lähi-itä. Pysykööt kotonaan ja pistäköön kuriin kiihkoilijat. Ja tuskin yksikään "pakolainen" Viroon edes haluaa, joutuisi meinaan tulemaan toimeen n. 90e kuukausitulolla jolla maksettava kaikki eli ruoka, asunto, vaatteet, yms. ja sitä saa n. 6 kk jonka jälkeen nämä kulttuurinrikastuttajat olisi omillaan. Eli kun "pakolainen" olisi päättynyt Viroon niin tämä olisi n. 4-5 tuntia edellä mainitun tajuttuaan suuntaamassa kohti kotisohvaasi ja lihapatasi ääreen.

      • 22337777

        Itse asiassa hämmentävän eläviä maaseutukyliä Virossa. Toimivia hyväkuntoisia kouluja ja toimivia kyläkauppoja näissä. Siis tämä toisin kuin mitä meillä, missä kaikki kyläkaupat ovat jo lopettaneet ja koulut samoin. Ne ovat meillä jotain vanhoja puurakennuksia ja paljolti jo lahoamassakin. Esimerkkinä voisi mainita kylät Tallinnasta länteen kuten Vääna ja Laulasmaa. Kysymys kyllä herää että millä bisneksellä näissä kylissä eletään, kun ympärillä on lähinnä vain loputtomia heinämaita ja metsiä, Laulasmaan kylässä on kyllä joku kylpylähotelli. Tosin en tiedä miten Viron syrjäkulmilla, ja onhan niitä isoja suoalueita ja erämaitakin Virossa.


    • Marhabakeifalhal

      Itse yövyin keväällä Vaon kylässä, vireältä sekin vaikutti vaikka teollisia työpaikkoja on vähän. Julkisuutta Vao on saanut, koska siellä on pakolaisten vastaanottokeskus. Aion mennä toistekin, jospa vaikka näkisin niitä ulkomaalaisia ja voisin heittää jonkun vanhan kommentin arabiaksi, kuin ennen Bagdadissa.

    • 22337777

      Jos vaikka Tallinnan ympäristössä Harjumaalla maaseudulla satunnaisena matkaajana kulkee niin huomio tosiaankin kiinnittyy näihin hämmästyttävänkin eläviin kyliin hyväkuntoisine ja uusine rakennuksineen. Toisaalta huomio kiinnittyy myös moniin nähtävästi neukkuaikjojen myötä hylätyiksi tulleisiin tehdasrakennuksiin joita vielä pystyssäkin vaikka jo ränsistyneinäkin. Ja tähän kun sitten ympärillä on lähinnä vain heinämaita ja metsänriekaleita, niin millä elinkeinolla näissä kylissä nykyään eletään. On siellä aina jotain bisneskylttiä, mutta mitä loputonta pienbisnestä voisi olla sellaista joka vielä oikeasti tuottavaakin olisi ?

    • vihaajaeliantieestped

      Oikein mielellään tulevat kyllä itse Suomeen ja Ruotsiin nauttimaan sosiaaliturvasta.

    • Estofiili

      Euroopan unionin nettomaksajamaiden soliidarisuudesta jo ennen EU-jäsenyyttään runsain mitoin nauttinut Viro saa tänäkin vuonna valtion budjetin loppusummasta n. 20 prosenttia erilaisina EU-tukiaisina.

      Ainoa asia, jossa virolaiset ovat osoittaneet konkreettista solidaarisuutta muita kohtaan uuden itsenäisyytensä aikana, on maan toiminta NATO:n operaatioissa Afganistanissa ja Irakissa. Muutama sata virolaista palkkasotilasta on ollut kerrallaan vahvistamassa Yhdysvaltain johtamia joukkoja.

      Muuten solidaarisuus niin oman maan asukkaita kuin muunmaalaisia kohtaan on virolaisille aika lailla tuntematon juttu. Perheen ja lähipiirin osalta toteutuu tietysti ympäri maailman ilmenevä solidaarisuus, mutta siihen se sitten jääkin.

      Virolaiset ovat unohtaneet esimerkiksi ne yli 100.000 maanmiestään, jotka pääsivät toisen maailmansodan aikana ja neuvostomiehityksen uhatessa pakoon länteen. Virolaiset ovat myös unohtaneet, että eritoten Suomi auttoi 1980-luvun lopusta lähtien lähestulkoon kaikilla yhteiskunnan sektoreilla virolaisia rakentamaan kommunismin tuhoamaa maata.

      Virolaiset eivät ilmeisesti myöskään ymmärrä, että solidaarisuus on vähän niin kuin vakuutus. Vakuutusmaksuna on osoittamasi solidaarisuus, vakuutuskorvauksena vastaanottamasi solidaarisuus. Virolaiset ilmeisesti luullevat, että heitä ei enää koskaan uhkaa minkäänlainen kriisi tai esimerkiksi välienselvittely Venäjän kanssa.

      Me, jotka näemme tämän päivän Viron toiminnan, emme unohda sitä sillä hetkellä, kun Viro tai virolaiset ovat jälleen kerran anomassa meiltä apua.

      • turhaa.apua

        Samaamieltä.Mun mielestä oli silloin hyvä ja oikein että suomalaiset auttoivat virolaisia 1980-luvun lopulla ja 1990-luvulla. nyt alkaa tuntua että väärin taisimme tehdä kun virolaiset eivät itse halua auttaa hädänalaisia. Ihme kiittämättömiä.


      • elkterbityritystukirajat

        Virolaiset eivät ota pakolaisia, vsikka ovat itse kaikista innokkaimpia elintasosurfareita.


      • Velirand

        Solidaarsus on muidugi tore asi, aga islamiusuliste immigrantide tee Euroopasse tuleb tõkestada. Neid ei ole siia vaja.


    • kalamamuräkä

      Seuraavat viisi vuotta tulee näille paskiaisille olemaan Stalinin aikaa kovempi helvetti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2903
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1526
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      22
      1058
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe