Muonion TK:n kuntalaisaloitteen allekirjoittaneet

Tyhmyyshuipussaan

Muistattehan tulla maanataina 28.09.2015 klo 18.00 yhtenäskoulun auditorioon kunnanvaltuuston kokoukseen kuuntelemaan kuinka pyyntöömme uuden terveyskeskuksen rakentamisesta äänestävät meidän valitsemat luottohenkilöt.
Kunnanhallituksen esitys valtuustolle on, että remontoidaan edelleen jo joiltakin osilta useampaan kertaan epäonnistuneesti korjatut kiinteistön osat ja edelleen veroeuroja käytetään epäkäytännöllisen ja kosteusvaurioista kärsineen rakennuksen korjaamiseen.
Uutta terveyskeskusta, joka olisi mitoitettu vain muoniolaisen käyttöä vastaavaksi ei esitetä.

88

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fiktiivinenjäävi

      Suomessa on tehty tutkimus kuntapolitiikkojen käyttäytymisestä kunnanvaltuustossa ja kunnanhallituksessa. Syyt, miksi valtuutettu äänestää niin ja näin. Tutkimus perustuu todennäköisyyslaskelmiin jossa on seurattu enemmän kuin kaksi kautta olleiden valtuutettujen äänestyskäyttäytymistä. Me kuntalaiset ihmettelemme miksi valtuutettu äänestää järjenvastaisesti, asiasta on tutkimuksesssa saatu hyvin raadollinen kuva. Tämän tutkimuksen pohjalta voidaan analysoida myös muonion poliitikkojen käyttäytymistä 28.9 olevassa valtuuston kokouksessa ja kokouksessa päätettävästä tk asiasta. Tutkimuksen todennäköisyys on n. 96% luokkaa, virhemarginaalin ollessa -2%. Tutkimuksesta käy hyvin selville, miksi valtuutettu äänestää ns. tärkeissä asioissa oman mielipiteensä vastaisesti. Pitkään valtuutettuna olleelle on kertynyt ns. poliittista velkaa vuosien saatossa joissain edellisissä kokouksissa jossa ko. valtuutettu on tarvinnut taas toisten valtuutettujen apua ajaessaan omaa asiaansa. Tutkimustietoa siirrettäessä muonion tilanteeseen voidaan arvioida muoniossa olevan n. 6-7 valtuttettua jotka muoniota johtavat ja jotka käyttävät hyväkseen muita valtuutettuja alisteisesti. Valtuutettu joka joutuu ns. alisteiseen asemaan, ns. kunnan kärkipolitiikkojen taholta, on oma tahtotila murrettu ja loppu poliittinen ura on olla peesaaja. Näillä edelläkerrotuista syistä 96% todennäköisyydellä 28.9.2015 valtuustossa käsiteltävä tk:n korjauspäätös äänestystilanne tulee päättymään seuraavasti.

      Todennäköisyyteen pohjautuvassa äänestystilanteessa muonion uutta tk.hanketta ja 400 muoniolaisen allekirjoitusta vastustaa 12 valtuutettua.
      Jääviyttä tuskin esiintyy kokouksessa. Itse kannatan sekä vastustan korjausta että uuden rakentamista.


      Virhemarginaaliin sisältyen yksi valtuutetttu voi olla poissakin kokouksesta. Äänestystuloksen ollessa 12-9. Valtuustoistuntoa kuuntelemaan menevät voivat ajatella tutkimuksen valossa ajatella menevänsä teatteriin. Voihan se olla sitäkin. Miksi pitää kokouksia jos lopputulema on tiedossa 96% varmuudella.

      • Klapklapklap

        Hieno oivallus ja tulkinta. Vaihteeksi älyllistä ajattelua kaiken kouhkaamisen keskellä.
        Tuuleen huutajia täällä riittää.


      • Eipuoluerajojakäyttöön
        Klapklapklap kirjoitti:

        Hieno oivallus ja tulkinta. Vaihteeksi älyllistä ajattelua kaiken kouhkaamisen keskellä.
        Tuuleen huutajia täällä riittää.

        Miksi niin hyvän kirjoituksen kirjoittanut Figtiivinenjäävi ja Klapklapklap ette laittaneet nimeänne alle.
        Eikö yksikään muoniolainen valtuustolainen uskalla jo nyt ilmoittaa äänestyskäyttäytymistään täällä Muonio24 sivulla? Se olisi todellista suoraselkäisyyttä ja niiden luottamusmiesten mukana voisi laittaa hyviä kysymyksiä kuntalaisilta kiellettyyn infotilaisuuteen ma 21.09.

        Infotilaisuuteen tietysti nyt pääsevät tulemaan sekin kolmikko, joka oli poissa kunnanhallituksen kokouksesta, kun Muonion suurimmasta ja niin montaa kuntalaista koskettavasta TK:n asiasta päätettiin.
        Kunnanvaltuuston kokouksessa todella sitten nähdään kuka on kuka miehiään ja naisiaan silloin, kun tosiasia on kysymyksessä.
        Tuleeko silloin mieleen ne sukulaiset ja muut läheiset jotka joutuvat tekemisiin TK:n tilojen kanssa pakosta ja siellä olevat työntekijät jotka eivät voi luottaa, että virkamiehet jotka ovat vastuussa heidän turvallisesta työskentelytiloistaan hoitaisivat virkatehtävänä ilman määrättyjen luottamushenkilöiden painostusta. Tarkoitan luottamusmiestä, lääkäriä ja terveystarkastajaa ja tässä TK:n tilanteessä myös rakennusmestaria ja rakennustarkastajaa. Heidän ainakin tulisi pysyä totuudessa ja toimia ilman painostusta.
        Kohtahan se sitten nähdään ollaanko äänestetty kuntalaisten etua ajavia luottamushenkilöitä vai omia lupauksia pitäviä omanedun tavoittelijoita.
        Tuija Muotka toimitusjohtaja


    • uskonasiaa

      Olen kovin toiveikas ja samaan aikaan jo valmiiksi pettynyt. Tiedän, että tulee käymään siten, että ns. kärkinimet tulevat jyräämään ja ovat jo jyränneet "heikommat" allensa. He käyttävät ja ovat jo käyttäneet vääränlaisia perusteita ja argumentteja remontoinnin puolesta puhumiseen. He puhuvat aina vain rahasta, sotesta ja kunnan velasta. He ovat sokeutuneet omille ajatuksilleen, eivät ikäänkuin näe metsää puilta. He eivät näe kokonaisuutta. He haluavat uskoa vain siihen, että remontti on ainut oikea vastaus. He eivät voi tunnustaa edes itselleen, että se on raakaa, toisten elämällä ja hengellä leikkimistä, kun pakotetaan työnantajalleen lojaalit työntekijät tekemään töitä sairaissa tiloissa. Helppoa on sanoa, että hae sairauslomaa, lähde pois jne. näille ihmisille luottamus merkitsee jotain. He haluavat olla uskollisia työnantajalleen. En ymmärrä kyllä miksi, koska työnantaja eikä kuntapäättäjät arvosta näitä ihmisiä paskan vertaa. Heille hoitohenkilöstö on vain massaa, joita aina saadaan lisää. Entisten sairastuessa, siirretään uusia ihmisiä sairastumaan. Eikä välitetä siitä, mitä kaikkea tämä jätttää jälkeensä.

      Päättäjille ja valtaa pitäville vain raha merkitsee jotain. Ja mieluiten siinä järjestyksessä, että rahaa ensin heille, ja muista ei niin väliä. En tiedä, mikä on syynä sille, että tätä remontointihanketta ajetaan laput silmillä kuin käärmettä pyssyyn, siihen täytyy olla jokin syys. Voimme vain aavistella ja olettaa, sekä samaan pelätä pahinta, mikä taustalla vaikuttaa.

      Tässä ei puhua enään samasta asiasta. Ei puhuta siitä perusongelmasta, joka rakennuksessa on, eikä siitä, että mitä laki sanoo ja määrää työntekijän kohtelusta. Yritetään säilyttää kovan politikon kasvot, yritetään hallita koko maailmaa ja kaikkia maailman akkoja, jotka turhaa vinkuvat terveyskeskuksen homeesta. Sellaisenahan tämä näyttäytyy päättäjien mielissä. Akkojen hullutuksesta. On unohdettu, aina kuin vain mahdollisuus tulee, se että AVIkin on todennut tiettyjä faktoja rakennuksesta. On unohdettu, että ihmisten oireet on todellisia. Yhtä todellisia, kuin kaikkien niiden ulkopuolisten ihmisten oireet ja sairaudet joiden takia he tulevat terveyskeskukseen apua hakemaan. On unohdettu, että he siellä, työntekijät, ovat ihmisiä. Hekään eivät ole särkymättömiä. Ja silti herrat päättäjät haluavat olla mukana myötävaikuttamassa siihen asiaan, että nämä ihmiset, joiden pitäisi olla täydessä iskussa auttamassa muita, ovatkin lopunelämäänsä sairaita. Heidän sairastamisestaan voi koitua suuret laskut kunnalle ja oikeastaan täytyy vain toivoa, että näille lyhytnäköiselle tuleekin silmille se hinta, mikä tällä kaikella on.

      Lopettaisiin tämä paskan jauhaminen näistä toissijaisista jutuista ja ymmärrettäisiin se tosiasia, että rakennus on kuopassa, se on pohjasta märkä, remontit eivät ole vielä tähän päivään mennessä onnistuneet ensinkään, rakennuksessa on terveydelle haitallisia mikrobeja ja se on siis hengenvaarallinen liian monelle ihmiselle.

      Ja se, mitä vielä korostan on potilasturvallisuus. Mietin, onko tämä turvallista potilaiden hoitoa, että ammattiryhmät, joiden pitäisi toimia saumattomasti yhdessä ovat ripoteltuna pitkin kyliä. Sinne, tänne ja tuonne. Se ei ainakaan lisää turvallisuutta. Kyllä tällaisessa komppaniassa pitäisi kaikkien toimia yhdessä, se on monen eri ammattilaisen yhteistyötä. Ei voida juosta hakemaan apua ympäri kyliä. Ne täytyy löytyä periaatteessa hyvin helpolla. Peräänkuulutan tässä jo viimeinkin sitä yhtä suurta tärkeää asiaa: väistötiloja, johon esimerkiksi koko avoterveydenhuolto muuttaisi yhtenä rykelmänä, ja vuodenosaston tulisi olla siinä välittömässä läheisyydessä. Kukaan heistä ei voi toimia yksin. Siitä koituu monenlaista ongelmaa. Eli ne kontit, ne nyt pitäisi tilata kiireen vilkkaa. Siirtää ihmiset sinne, kuin tulipalon tieltä, vältettäisiin lisävahinkojen syntymistä. Konteissa oltaisiin kunnes uusi terve, tarpeillemme mitoitettu terveyskeskus olisi valmis.
      On häpeällistä, että päättäjät näkevät tämän vain rahanmenona, ja vielä häpeällisempää tässä on se, etteivät he käsitä, mikä jälki heistä jää tuleville polville ja ennenkaikkea, kuinka suuri lovi tästä remontoinnista koituu kunnan kukkarolle. Se on raha kysymys, mutta myös imagokysymys. Jo nyt näemme, että lääkäritilanne on aika vaikea. Se heijastaa juuri siitä, että a) tilat ovat sairaat, eivät asiaa tuntevat ihmiset halua tulla itteänsä tappamaan tänne b) johtamisessa taitaa olla jotain pielessä koko kunnassa, koira käskee häntää ja häntä persekarvoja...ja ollaan sitten siellä sontaluukun ovella.

      Koskaan korjaamalla ei tuonkuntoisesta rakennuksesta tule toimivaa ja turvallista!

      • höpöjalöpö

        Näin sanoi korjausrakentamisen yli-insinööri?

        Höpöjä, sen minkä ihminen on tehnyt, sen se osaa korjata.


      • Muuammattivarmaan
        höpöjalöpö kirjoitti:

        Näin sanoi korjausrakentamisen yli-insinööri?

        Höpöjä, sen minkä ihminen on tehnyt, sen se osaa korjata.

        Kukahan se Muoniossa yli-insinööri olikaan?


      • ölopölölöpö

        Tottakai voi korjata mutta kustannusarvio ei ole enää sama joka ilmoitettu. Korjauksen tekee mahdottomaksi hyväksyä,koska työlle ei tulla saamaan uuden takuuta. Nämä kaksi syytä jo riittää hankkeen kuoppaamiseen.


      • Luojanluoma
        höpöjalöpö kirjoitti:

        Näin sanoi korjausrakentamisen yli-insinööri?

        Höpöjä, sen minkä ihminen on tehnyt, sen se osaa korjata.

        Ei se ihminen kaikkea pysty korjaamaan. Ja paljonpa taitaa olla tässäkin tk.n homeasiassa luonnon omia tekosia. Siihen ei välttämättä ihmiskädellä pysty korjauksia tekemään.


    • Helppoaeikötotta

      Copy / paste on liian helppoa. Saadaan pitkiä, loistavia puheenvuoroja ilman mitään vastuuta. Eikö mene perille, ettei kunta pysty kustantamaan mitään noista vaihtoehdoista ilman valtion tukea. Valtion tukea ei tule ennen Sote - projektin selviämistä. Toimitusjohtaja voi halutessaan tehdä kunnalle tarjouksen , kun noin viisas ja kaikkituetävä tuntuu olevan. Jos firma sopiva, voi itse rkentaa tilat

    • Voiraukkasia

      Helppoaeikötotta taiat ollakki kopio-liitä ihmisiä. Niitä riittää laulukin sama Sote-valtion tuki ja plaa plaa. Yllättävän moni suurisuu päättäjä ei ossaa sanoa muuta kuin nuo samat asiat. Missä on visiot ja muut vaihtoehot?
      Raukat nimettöminä huutelevat muutamia lukuun ottamatta.
      Senthään joku panee nimensä OMAN mielipitheensä alle.
      Katheellisina rohkeimpia kaikkitietäväksi vielä haukkuvat, raukat. Pupu pöysyissä monell valhtelijall ennen valtuustoa.

      • TosiRaukka

        Mikässe sinun raukan nimi on?


    • klapklapklap

      "Miksi niin hyvän kirjoituksen kirjoittanut Figtiivinenjäävi ja Klapklapklap ette laittaneet nimeänne alle."

      Klapklap vastaa: Tämä on anonyymi palsta, Kirjoitus poliittisesta päätöksenteosta oli hyvä ja analyyttinen, osoitin sen.

      Nimellä kirjoittamisella usein haetaan mainetta ja julkisuutta monista eri syistä. Siinä on myös riskinsä, mielipiteitä voi esittää, asiantuntijana esiintyminen taas ei ole uskottavaa.

      • tittelitöneiasiantuntija

        Tittelit eivät vielä tarkoita asiantuntijuutta eivätkä anna uskottavuutta.


      • Sivistyminenkiellettyä
        tittelitöneiasiantuntija kirjoitti:

        Tittelit eivät vielä tarkoita asiantuntijuutta eivätkä anna uskottavuutta.

        Ei anna eikä nimettömänä ja kateellisena jonku uskaltamisesta se ei vasta kannata.


      • tittelitöneiasiantuntija

        Tiedän kyllä, miten asiantuntijuus ja uskottavuus hankitaan.

        Luen aika paljon uskottavien asiantuntijoiden lausuntoja ja mielipiteitä enkä kadehti heitä.


      • Klapklapklap
        tittelitöneiasiantuntija kirjoitti:

        Tiedän kyllä, miten asiantuntijuus ja uskottavuus hankitaan.

        Luen aika paljon uskottavien asiantuntijoiden lausuntoja ja mielipiteitä enkä kadehti heitä.

        Muoniossa on noussut esiin kaikkienalojenerikoisasiantuntijoita.

        Rahoitusratkaisujen pohtiminen toisi enemmän uskottavuutta,ilman niitä ei tule investointipäätöstä ja kuokka ei kopsahda.


      • tittelitöneiasiantuntija

        Totta on.


    • Lompsaontyhjä

      Hihhih. Ollaan tekemässä miljoonapäätöksiä ja raha ei riitä muutaman tonnin investointiin kokousten videokalustoon.

      • Miksiselitellään

        Eikä tainnut mennä eilen se salainen luottamushenkilöiden infotilaisuus niin kuin Strömsöössä.
        Seolla jo varmaan kopiot seinällä TK:n kustannusarviosta ja
        karkeasta korjaustyöselvityksestä.
        Olisikohan jotain jäänyt kertomatta esim. 40 vuotta vanhat putkistot ja oikeasti vuotava katto niihin huoneisiin jotka oli jo kertaalleen remontoitu.
        Luottamusmiesjohtoa puutui infotilaisuudesta. Juuri ne asiaa eniten ajavat eivät tulleet paikanpäälle.


      • Kopkopjaoho

        Ei pidä heilua katolla petkeleen kanssa,ei sitä kestä uusikaan katto.


    • uusiterveyskeskus

      Ei kai se vielä ole 40 vuotta vanha.

      • Kukarikko

        Vähän yli kolmekymmentä ja ei ainakaan tämä kiinteistöheppu oo heilunut katolla,tietääköjän missä rappuset on?


    • ETHEENPÄIN

      Pelkään, että jos mitään muuta ei tehdä kuin riidellään, Muonio jää kohta vaille terveyskeskusta. Toistensa syyttelyllä, mitä tällä palstalla on paljon, ei rakenneta mitään. Vain rakentavalla yhteistyöllä asiat onnistuvat.

      Niin tehtiin aikaisemmin Muonion kunnassa entisten päättäjien aikaan. Kaikilla oli yhteinen tahtotila eli ETEEN PÄIN.

      Syyttäköön muoniolaiset sitten itseään, jos menettävät koko terveyskeskuksen turhaa nahistelemalla ja päättämättömyydellä. Tosin taloudelliset resurssit on myös otettava huomioon päätöksiä tehdessä. Joskus tuntuu näitä lukiessa, että ne ovat unohtuneet.

      • tiimaritiiviste

        Mielipiteitä voi esittää,ei oo riitelyä.Raikaisu ,yksi sellainen tk.juttuun on että etsitään rakentaja joka tekee uuden tk,n,kylläkin pienemmän kuin nykyinen ja kunta vuokraan sen itselleen. Vuokra ei rasita kunnan taloutta niin paljon ,eikä näy kunnan velkana. Vuokraajana voisi olla kuntayhtymäkin. Tänne vaan esityksiä,onko sinulla vielä parempi? Raporteista saatava tieto miten tk. tiivistetään on hyppy pimeyteen.Suomessa on tiivistysmenetelmää kokeiltu vasta n.4vuoden aikana.Itse tiivistysaineelle valmistaja lupaa 40v.käyttöikää.Työlle ei voida antaa takuuta eikä sitä voida tehdä kokonaisurakkana. On muitakin syitä ,edellä pari sellaista jotka puoltaa uuden tekoa. 40v. takuu tiivistysaineelle on todella lyhyt,verrattuna ikuiseen takuuseen jota rakentajat tarjosivat muinoin Muoniossa.


      • Reaalimaailma
        tiimaritiiviste kirjoitti:

        Mielipiteitä voi esittää,ei oo riitelyä.Raikaisu ,yksi sellainen tk.juttuun on että etsitään rakentaja joka tekee uuden tk,n,kylläkin pienemmän kuin nykyinen ja kunta vuokraan sen itselleen. Vuokra ei rasita kunnan taloutta niin paljon ,eikä näy kunnan velkana. Vuokraajana voisi olla kuntayhtymäkin. Tänne vaan esityksiä,onko sinulla vielä parempi? Raporteista saatava tieto miten tk. tiivistetään on hyppy pimeyteen.Suomessa on tiivistysmenetelmää kokeiltu vasta n.4vuoden aikana.Itse tiivistysaineelle valmistaja lupaa 40v.käyttöikää.Työlle ei voida antaa takuuta eikä sitä voida tehdä kokonaisurakkana. On muitakin syitä ,edellä pari sellaista jotka puoltaa uuden tekoa. 40v. takuu tiivistysaineelle on todella lyhyt,verrattuna ikuiseen takuuseen jota rakentajat tarjosivat muinoin Muoniossa.

        Rakennuttajat eivät ole hyväntekeväisyysjärjestöjä. Ne haluavat omanpääoman sijoitukselleen koron.
        Koron päälle tulee pääoman lyhennyserät.
        Miten ko.ratkaisu olisi halvempi kuin oma rahoitus. aikajänne on 40v.


    • vastustanmuttakannatan

      Onko tämä omantunnon asia vai puoluepoliittinen ryhmäpäätös, josta väärin äänestämisen seurauksena on poliittinen eristys?

      Kolmas vaihtoehto: Järkiratkaisu, on mahdoton.

      • rahattaihenki

        Tässä on pahoin aistittavissa puolepoliittinen ryhmäpäätös, jossa ei nähdä tilanteen todellista laitaa. Nähdään vain yksi mahdollisuus, remontointi. Jokainen, joka olisi tätä päätöstä tekemässä järkiperusteisesti ja pitkälle tähdäten, ymmärtäisi, että tällaista rakennusta ei saada kuntoon remontoimalla. Ja jo tehdyt toimenpiteetkin sen osoittavat, ei ole onnistunut. Vain rahaa on palanut!


      • raportitlukenut

        Paine remppalinjaa kannattivia kohtaan kävi liian isoksi. Valtuuston esityslistalla tk.n juttua käsitellään ja keskustellaan.Päätökset ehkä myöhemmin.Tosiasiat tk.rempan mielekkyydestä eivät kestä tarkempaa tarkastelua.Hyvä näin.


      • Remppaanremppaan
        raportitlukenut kirjoitti:

        Paine remppalinjaa kannattivia kohtaan kävi liian isoksi. Valtuuston esityslistalla tk.n juttua käsitellään ja keskustellaan.Päätökset ehkä myöhemmin.Tosiasiat tk.rempan mielekkyydestä eivät kestä tarkempaa tarkastelua.Hyvä näin.

        Toivottavasti ne raportit ilmestyy myös tänne ettei kaikkien tarvi lähteä niitä Seolle lukemaan. Paitsi siellä voi samalla hörpätä munkkikahvit. Kunnantalolle jos menee lukeen ei tarjota mitään.

        Mitäs siellä TK:n pihalla JO kaivetaan ku lupa piti tulla vasta valtuuston päätöksen jälkeen? Onkos aloitettu ennakkoon ovat varmoja jo että vaan rempataan ja rempataan..............
        Remppatoimikunnan puheenjohtaja on sitte innokas tässä asiassa........


      • Maanantainapaikalla
        Remppaanremppaan kirjoitti:

        Toivottavasti ne raportit ilmestyy myös tänne ettei kaikkien tarvi lähteä niitä Seolle lukemaan. Paitsi siellä voi samalla hörpätä munkkikahvit. Kunnantalolle jos menee lukeen ei tarjota mitään.

        Mitäs siellä TK:n pihalla JO kaivetaan ku lupa piti tulla vasta valtuuston päätöksen jälkeen? Onkos aloitettu ennakkoon ovat varmoja jo että vaan rempataan ja rempataan..............
        Remppatoimikunnan puheenjohtaja on sitte innokas tässä asiassa........

        Laittakaa pyyntö, että remppaesitykset myös tänne eikä vain Seolle. Mukavaa kotisohvalla katella kymmeniä kuvia Muonion TK:n rempallaan olevista ja pienimmätkin huoltotyöt unehdetuista korjaamattomista paikoista joista myöhemmin tullut isojakin kosteusvaurioita ja kaikki se rakennusjätteen määrä välikatolla. On varmasti kerännyt mukavasti kosteutta vuotaneesta katosta.
        Sitten vielä se KARKEA KUSTANNUSARVIO siinä on viikonlopuksi kovasti luettavaa ennen maanantain valtuuston kokousta.
        Sinne voi mennä sitten mukavalla mielialalla kuuntelemaan viisaita päättäjiämme.


      • eijummarra

        Mitä ne sielä TK:n takana kaivaa? Onko nyt jo päätetty alkaa jotain tekemään?? Luulin että tämä pihan kuivatus oottaa niin kauvan ko päätetään , mitä tehään. Kovat työt sielä on silti menossa vaikka ei pitäis.. Nii ja miksi sitä nyt kaivetaan ja kuivataan ko vahinko elikkä paskat on jo housuissa. Sehän on enään vain rahan haaskausta. Vahinko on jo tapahtunu. Ei se taija tämä enään pelastaa muuta ku yrittäjän kuluvan vuoden tuloksen? Vai häh?!!!!!


    • Muoniontaikoja

      Mistä reiästä se rakennusjäte on sinne välikatolle saatu?
      Yleensä se varisee alas, eikä suinkaan ylös välitilaan.

      • Koittaaollaviksu

        Hanki kuvat kattottavaksi ja puhu sitten vasta. Älä saivartele pöljä.


      • Kylläonkatottavaa
        Koittaaollaviksu kirjoitti:

        Hanki kuvat kattottavaksi ja puhu sitten vasta. Älä saivartele pöljä.

        Eikö sulla ole yhtään kaveria kunnahallituksessa tai valtuustossa? Pyyä lähettää sähköpostiisi. Voit kotona kattoa ja ihmetellä, että todi se on mätö ko mätö koko TK.


    • Muoniontaikoja

      Kuvia, juu hankin, mutta laitatko linkin että mistä. En taida olla ainut joka niitä kaipaa.

      • mitäteen

        Älä odota valmista,taskussasi kännykkä,puhelu tuntemallesi valtuutetulle,tek.toimistoon,kunnanjohtajalle,pyydä raportit s-postiisi.Samalla saat tietää onko Muonion kunta avoin/suljettu tiedon jakaja.Älä lannistu jos et saa tarvitsemiasi papereita,tee asialle jotain,ole aktiivinen. Muonion kunta olemme me Muoniolaiset.


      • Pirautakamulle
        mitäteen kirjoitti:

        Älä odota valmista,taskussasi kännykkä,puhelu tuntemallesi valtuutetulle,tek.toimistoon,kunnanjohtajalle,pyydä raportit s-postiisi.Samalla saat tietää onko Muonion kunta avoin/suljettu tiedon jakaja.Älä lannistu jos et saa tarvitsemiasi papereita,tee asialle jotain,ole aktiivinen. Muonion kunta olemme me Muoniolaiset.

        Jos ei kavereita varsinaisissa kunnanhallituksen ja valtuuston jäsenissä, niin jos kavereita varajäsenissä niin heilläkin molemmat kuvat sekä raportit. Soittele heille niin saat kuvat sähköpostiisi.


    • tuletnurkkaan

      Kyllä on mielenkiintoista, siis aivan kauheaa nähtävää ja luettavaa nuo raportit. Kaikki olen nähny ja kaikki puhuu kyllä pommin puolesta.

      • arhinmäkiläinen

        Luoteis-lappi kertoo,kh.äänesti uuden tk rakentamisen puolesta.Vasemmistoliiton Manu Friman vastusti uuden tk.rakentamista Muonioon. Vasemmistoliiton Punavihreä tulevaisuus asiakirja,Forssan asiakirja vuodelta 1903,tavoiteohjelma 2010-2015 kohta (laadukkaat terveys-ja hoivapalvelut kaikille) luettuani olin hämmästynyt Frimannin vastustuksesta. Muonion vasemmistolla ilmeisesti jäänyt puolueen ideologiat ja ihanteet lukematta. Onko tarina sudesta joka pukeutuu lampaaksi sittenkin totta?


      • Lammaskoira
        arhinmäkiläinen kirjoitti:

        Luoteis-lappi kertoo,kh.äänesti uuden tk rakentamisen puolesta.Vasemmistoliiton Manu Friman vastusti uuden tk.rakentamista Muonioon. Vasemmistoliiton Punavihreä tulevaisuus asiakirja,Forssan asiakirja vuodelta 1903,tavoiteohjelma 2010-2015 kohta (laadukkaat terveys-ja hoivapalvelut kaikille) luettuani olin hämmästynyt Frimannin vastustuksesta. Muonion vasemmistolla ilmeisesti jäänyt puolueen ideologiat ja ihanteet lukematta. Onko tarina sudesta joka pukeutuu lampaaksi sittenkin totta?

        Lammasmainen ulkokuori voi pitää sisällään suden. Ei siis koiraa karvoihin katsominen.
        Samaa huomannut muoniolaiset vasemmistolaiset laulaa samoja vanhoja lauluja edelleen. Tietojen päivitys olisi paikallaan.
        He eivät tietysti itse sairasta.


      • Kuullakunniansa
        Lammaskoira kirjoitti:

        Lammasmainen ulkokuori voi pitää sisällään suden. Ei siis koiraa karvoihin katsominen.
        Samaa huomannut muoniolaiset vasemmistolaiset laulaa samoja vanhoja lauluja edelleen. Tietojen päivitys olisi paikallaan.
        He eivät tietysti itse sairasta.

        Ennää kaksi yötä VALTUUTON kokoukseen. Mites mie jaksan oottaa mitä mieltä äänestämäni valtuutettu äänestää TK: n assiassa.
        Huutia saa jos ei äänestä niiku mie olisin äänestänyt: UUTTA terveysasemaa Muonion omaan tarphseen mitotettuna. Arhinmäkiläiset saa minun puolesta vastustaa niitäkö on vain kaks.


      • arhinmäkiläinen
        arhinmäkiläinen kirjoitti:

        Luoteis-lappi kertoo,kh.äänesti uuden tk rakentamisen puolesta.Vasemmistoliiton Manu Friman vastusti uuden tk.rakentamista Muonioon. Vasemmistoliiton Punavihreä tulevaisuus asiakirja,Forssan asiakirja vuodelta 1903,tavoiteohjelma 2010-2015 kohta (laadukkaat terveys-ja hoivapalvelut kaikille) luettuani olin hämmästynyt Frimannin vastustuksesta. Muonion vasemmistolla ilmeisesti jäänyt puolueen ideologiat ja ihanteet lukematta. Onko tarina sudesta joka pukeutuu lampaaksi sittenkin totta?

        Siis Friman vastustaa uuden rakentamista. No ,voidaanhan Frimannille yxs petipaikka jättää vanhaan,tuleeko uni,lämpö katkaistu,missä muut? Putin,voitko auttaa.


      • Kulkeelaputsilmillä
        arhinmäkiläinen kirjoitti:

        Siis Friman vastustaa uuden rakentamista. No ,voidaanhan Frimannille yxs petipaikka jättää vanhaan,tuleeko uni,lämpö katkaistu,missä muut? Putin,voitko auttaa.

        Ei me Manua voida yksin sinne homesairalaan jättää. Yksityishenkilönä Manu on hyvä tyyppi ja hänen kanssaan on keskusteltu ja oltu hyvinkin erimieltä. Poliitikkona en ole koskaan osannut häntä kuvitella ja sitä hämmästyinkin. Tosi kiltti ja rehti koulukaverina.


    • kylmäkuljetus

      Jos minun valtuutettu nyt pettää, niin tiän kyllä tarkon sanoa että ens kerralla ei enhään pääse läpi. Oli sen verta täpärällä jo nyt. mutta jos nyt näin ison asian mokaavat niin sanon kyllä että uppoa jokheen!!!!! Mie en halva käyä tuommosessa paikassa jossa ihmiset sairastuu itteänäi hoiattamassa. Kyllä met olema ansanheet hyät ja puhtaat sairaala tilat!!!!
      Ko eihän se elämä taija loppua vielä siihen sotheenkhaan ja häätyy varmistaa toimivat palvelut sitten senki jälkhiin.
      Saapa nähhä kuinka arvostetaan noin 400 viikossa kerättyä ääntä. Tämän ko pillaavat niin ens vaaleissa voi olla kyytti kylmää!!!!!

    • Heretkäähulluttelemasta

      400 allekirjoitusta on osoitus joukkopsykoosista
      Minkäänlaista kartoitusta ei ollut valmiina ja nämä allekirjoitukset tehtiin ymmärtämättä taloudellisia realiteetteja. Niitä ei esitetty!!!

      Vastuuntuntoinen valtuutettu ei äänestä sen puolesta että 2000 as. Kunta voisi yksin ryhtyä rakentajaksi.

      • Valttikorttinainen

        Kuka sano, että kunta rakentaa. Turha noin pöljiä tänne kirjoittaa. Rakentaja/ maksaja kyllä löytyy, eikä se oli Muonion kunta.
        Kunta vain vuokraa ei osta täydellisen paketin tarpeisiinsa mitoitetun terveysaseman. Ei huolia kiinteistönhoidosta eikä mistään muustakaan rempasta. Eikä tarvitse sitoutua lainanmaksuun. Kunta maksaa VAIN VUOKRAN ja ehkä vain sähkön kulutuksen mukaan.
        Toivottavasti et ole arhinmäkeläisiä, kun ajat heidän mantraansa: Sotesotesote, on elämää Sotella ja ilman sotea ja sairastelut ja sairaalassa olot jatkuu edelleenkin tuli se sote tai ei. Entä jos Sotea ei saada taaskaan valmiiksi?
        Pitäisi muistaa myös TK:n henkklökunnan tilanne! Montako lie sairauslomalla tälläkin hetkellä, kun ei voi työskennellä TK:ssa.
        Uudet tuulet ja uudet suunnitelmat vain käyttöön valtuuston siunaamana maanantaina 28.09.2015 klo 18.00. Olethan paikalla silloin!
        Kunnanjohtaja vetaisee silloin valttikortin hihastaan ja näyttää kuka on kuka!


      • Tosiasiathuomioon

        Vaikka valtuusto tekisi päätöksen rakentamisesta, niin mistä rahat? Enkä usko, että valtuusto pystyy päättämään mitään lopullista rakentamisesta. Vaikka monet kiukkua sotesta, niin se vaan on tosiasia, että rahoituksen saaminen tulee varmasti riippumaan juuri siitä samasta sotesta. Muonion kunnalla ei vaan yksinkertaisesti ole taloudellisia mahdollisuuksia rakentaa omin rahoin sitä. Mutta jos pystyy, niin hyvä. Mielenkiinnolla odotan päätöksiä.


      • Salaistaolis

        Ilman tk.n rohkeita naisia mielenilmauksineen ja niitä 400 nimensä kirjoittajaa ei olis vielä mitään missään. Ei muutako hiljaa puuhattais satojen tuhansien roskiin heittelyjä. Ei olis asioista hiiskuttu mitään, eikä kukaan välittäis, ku ei kukaan tietäiskään mitään.


      • tietoataitoa

        Maaperän märkyys oli tiedossa rakennustarkastajan toimesta jo syksyllä 2014. Katon vuotaminen on ollut lähes joka vuotista useiden vuosien ajan. Henkilökunta on oireillut ainakin vuodesta 2006 lähtien. Jo Ositumin raportissa 3-4 vuotta sitten oli terveydelle haitallisia sieniä ja bakteereja esim laboratorion lattiassa. Mitään uutta tietoa ei ole kartoituksissa ole tullut - tulokset ovat vain vahvistaneet käsitystä pahasti ja pitkäaikaisesti vaurioituneesta rakennuksesta, joka on suunniteltu alunperin väärällä tekniikalla (alipaineinen, korvausilman tuleminen rakenteista, läpivientejä tasakatosta, ympäristöä alempana oleva laatta ja maapenkereen nouseminen seinää vasten yms). Mitään psykoosia ei vaadittu asiaatuntevien reagoinnille.

        Hintarvioissa on nyt se hyvä puoli, että tiedämme kokonaishinnan, joka on 12 miljoonaa: ensin korjaukseen 4 miljoonaa ja sitten sen ollessa pian käyttökiellossa 8 miljoonaa uuden rakentamiseen.


      • Rohkeastivainpojat
        tietoataitoa kirjoitti:

        Maaperän märkyys oli tiedossa rakennustarkastajan toimesta jo syksyllä 2014. Katon vuotaminen on ollut lähes joka vuotista useiden vuosien ajan. Henkilökunta on oireillut ainakin vuodesta 2006 lähtien. Jo Ositumin raportissa 3-4 vuotta sitten oli terveydelle haitallisia sieniä ja bakteereja esim laboratorion lattiassa. Mitään uutta tietoa ei ole kartoituksissa ole tullut - tulokset ovat vain vahvistaneet käsitystä pahasti ja pitkäaikaisesti vaurioituneesta rakennuksesta, joka on suunniteltu alunperin väärällä tekniikalla (alipaineinen, korvausilman tuleminen rakenteista, läpivientejä tasakatosta, ympäristöä alempana oleva laatta ja maapenkereen nouseminen seinää vasten yms). Mitään psykoosia ei vaadittu asiaatuntevien reagoinnille.

        Hintarvioissa on nyt se hyvä puoli, että tiedämme kokonaishinnan, joka on 12 miljoonaa: ensin korjaukseen 4 miljoonaa ja sitten sen ollessa pian käyttökiellossa 8 miljoonaa uuden rakentamiseen.

        Jos kaikki ne joita asia kiinnostaa oikein todella olisivat saaneet luettavaksi ja katsottavaksi Muonion kunnanhallitukselle ja nyt sitten maanantaina valtuustolle tulevat hienosti sanotut karkeat laskelmat ja kuvat nykyisestä TK:sta olisi mieli mennyt matalaksi. Kauan jo vuosia on tiedetty tilanne missä ollaan. Erittäin hyvin sen on tiennyt tämä meidän johtava luottamusmiesporukka paitsi Silen hänhän on untuvikko niin kuin on nähty jo hänen toimistaankin tai toimimattomuudesta paremminkin.
        Silti he ajavat remonttia, miksi?
        Remonttia on tehty sieltä ja täältä ja uudestaan samatkin paikat, eikä ole onnistuttu. Onko vika valvonnassa vai remppamiehissä vai molemmissa. Onko remontti miehet olleet edes remonttimiehiä ja silottelioita?
        Kuvista näkee, että huonosti on korjattu ja yhtä huonosti uudestaan korjattu.
        Kyllä on korkea kynnys lähteä ajamaan vieläkin remontointia tästä eteenpäin.
        Jotkut pikkumiehet eivät osaa isosti peräytyä siitä se johtuu. Lupauksetkin saattavat siinä kaatua.


      • Jännittääeinukuta
        Rohkeastivainpojat kirjoitti:

        Jos kaikki ne joita asia kiinnostaa oikein todella olisivat saaneet luettavaksi ja katsottavaksi Muonion kunnanhallitukselle ja nyt sitten maanantaina valtuustolle tulevat hienosti sanotut karkeat laskelmat ja kuvat nykyisestä TK:sta olisi mieli mennyt matalaksi. Kauan jo vuosia on tiedetty tilanne missä ollaan. Erittäin hyvin sen on tiennyt tämä meidän johtava luottamusmiesporukka paitsi Silen hänhän on untuvikko niin kuin on nähty jo hänen toimistaankin tai toimimattomuudesta paremminkin.
        Silti he ajavat remonttia, miksi?
        Remonttia on tehty sieltä ja täältä ja uudestaan samatkin paikat, eikä ole onnistuttu. Onko vika valvonnassa vai remppamiehissä vai molemmissa. Onko remontti miehet olleet edes remonttimiehiä ja silottelioita?
        Kuvista näkee, että huonosti on korjattu ja yhtä huonosti uudestaan korjattu.
        Kyllä on korkea kynnys lähteä ajamaan vieläkin remontointia tästä eteenpäin.
        Jotkut pikkumiehet eivät osaa isosti peräytyä siitä se johtuu. Lupauksetkin saattavat siinä kaatua.

        Vieläki minun nukuttava yksi yö, että pääsen istumaan ja kuuntelemaan meän valtuustoa. Päätöstä uueasta terveyskeskuksesta ja uusien suunnitelmien aloittamisesta. Jännittää...


      • haaskalta
        Rohkeastivainpojat kirjoitti:

        Jos kaikki ne joita asia kiinnostaa oikein todella olisivat saaneet luettavaksi ja katsottavaksi Muonion kunnanhallitukselle ja nyt sitten maanantaina valtuustolle tulevat hienosti sanotut karkeat laskelmat ja kuvat nykyisestä TK:sta olisi mieli mennyt matalaksi. Kauan jo vuosia on tiedetty tilanne missä ollaan. Erittäin hyvin sen on tiennyt tämä meidän johtava luottamusmiesporukka paitsi Silen hänhän on untuvikko niin kuin on nähty jo hänen toimistaankin tai toimimattomuudesta paremminkin.
        Silti he ajavat remonttia, miksi?
        Remonttia on tehty sieltä ja täältä ja uudestaan samatkin paikat, eikä ole onnistuttu. Onko vika valvonnassa vai remppamiehissä vai molemmissa. Onko remontti miehet olleet edes remonttimiehiä ja silottelioita?
        Kuvista näkee, että huonosti on korjattu ja yhtä huonosti uudestaan korjattu.
        Kyllä on korkea kynnys lähteä ajamaan vieläkin remontointia tästä eteenpäin.
        Jotkut pikkumiehet eivät osaa isosti peräytyä siitä se johtuu. Lupauksetkin saattavat siinä kaatua.

        Vikahan on tietysti siinä, että tuollaisessa tilanteessa olevaa rakennusta EI VOIDA remontoida! Se ei tule onnistumaan koskaan. Olipa siellä valvoja vaikka kuka ja tehtäisiinpä siellä vaikka mitä, niin ei tule onnistumaan. Joskus vain on tunnustettava tosiasiat, kuten nytkin pitäisi, että ymmärretään sen olevan rahan-, ajan- ja terveydenhaaskaamista.


    • Pilvilinnanrakentajat

      Joko jonotusnumerot on leikattu?
      Täällä ehdotetaan että "joku" rakentaa ja kunta vuokraa?
      Tiistaina onkin kiinteistösijoittajia kunnantalon ovella jonossa asti. Jos oikeasti uskotte, tehkää ne jononumerot valmiiksi.

      Huuhaa pilvilinnat myyvät hyvin mutta realismia ne eivät ole.

      • Nykyrakentaminen

        Pilvilinnarakentajat on vanhakantainen ajattelija, joka ei ole perillä nykyajan rakentamiskulttuurista. Muoniossa esim. Aspa-talo on hyvä esimerkki muunlaisesta rakentamisesta.
        Suunnittelu ja tietämyskin, erityisesti tietämys tulee mukana, kun rakentaminen tulee muualta kuin Muoniosta. Valvojatkin ovat todellisia ammattilaisia. Heidän näyttönsä löytyy muualtakin kuin yksityishenkilöiden kehumis-haukkumislistoista netistä.Rakentajat ehdottomasti ainakin 80% Muoniosta. Hyvät neuvottelijat kehiin ei yhtään vanhaa jäärää mukaan. Odotellaan vauhtiin pääsemistä ilman enontekiöläisten lisätaakkaa.


      • kattookaanyt

    • pökkelöpääköoot

      Voi hyvä jononnumeronleikkaaja! Vaikka olet muoniolainen päättäjä, on tainnut mennä ohi mm. sellainen seikka, että onhan Aspakin rakentanut muonioon!

      • Lisäähomettaluvassa

        Joko aspaan om tehtu eka homeremppa? Sehän on maannut jänkässä niinkuin tk:kin. Ainoa ero on harjakatto.


      • Höpöhöpötystä
        Lisäähomettaluvassa kirjoitti:

        Joko aspaan om tehtu eka homeremppa? Sehän on maannut jänkässä niinkuin tk:kin. Ainoa ero on harjakatto.

        Soon hyvin valvottu?


      • Illallavaltuustoon

        Ei enää yhtään yötä! Tänään nähhään kaikkien rohkeittein ja vähemmän rohkeitten valtuutettujen naamat, kun äänestää valtuustossa. Pikkumiehet luikkii pitkin seinävierustoita käskyläisineen tai jää pois kokkouksesta. Niinhän ne isot päätökset tehhään.
        Kunnanjohtajasta isot ootukset löytyykö johtajuutta.


    • velikullat

      Kjäh, kjäh!
      Tänään se todellakin nähdään...

    • Kuntaturmioon

      400 allekirjoitusta. 1/5 osa haluaa kunnan konkkaan ja sitä ennen verot tappiin. Ei kiitos, en halua.

      • herääääää

        Tämä kunta on konkassa ilman tätäkin. Turha saivarrella!!! Ja konkurssista tulee entistä syvempi, jos läpi menee remontti-idea. Se varmaan kannattaa huomioida.
        Jos arvon päättäjä käy lukemassa muitakin kommentteja ja alkaa ajattelemaan omilla aivoillaan, niin huomaa, että sen rakennuksen voi tehdä joku muukin, ja kunta on vuokralaisena siinä. Kuten esim. Aspa.


      • ikärakenne

        kattokaanyt
        Hyvä kirjoitus väkiluvusta! Millä maksetaan kulut kun kunnassa on 2025 pelkkiä eläkkeensaajia?


      • Yksityhmimmistä
        ikärakenne kirjoitti:

        kattokaanyt
        Hyvä kirjoitus väkiluvusta! Millä maksetaan kulut kun kunnassa on 2025 pelkkiä eläkkeensaajia?

        Nehän ne vasta veroja maksaakin ja paljon enemmän kuin moni työssä oleva. Ne myös palveluja tarvitsee ja käyttävät myös. Monet tehneet ikänsä töitä ja makaavat Muonion homesairaalassa palkaksi. Sekö on sitten oikein.
        Kirjoitat pelkkiä eläkeläisiä! Tyhjäntoimittajia ja laiskoja kaikesta tietäviä kyllä riittää. Koskaan maksaneet veroja ja uhoavat vielä millä TK maksettaisiin. Ei ainakaan heidän rahoillaan joita ei edes ole koskaan ollutkaan muiden maksamina leventelevät.


      • Ikärakenne
        Yksityhmimmistä kirjoitti:

        Nehän ne vasta veroja maksaakin ja paljon enemmän kuin moni työssä oleva. Ne myös palveluja tarvitsee ja käyttävät myös. Monet tehneet ikänsä töitä ja makaavat Muonion homesairaalassa palkaksi. Sekö on sitten oikein.
        Kirjoitat pelkkiä eläkeläisiä! Tyhjäntoimittajia ja laiskoja kaikesta tietäviä kyllä riittää. Koskaan maksaneet veroja ja uhoavat vielä millä TK maksettaisiin. Ei ainakaan heidän rahoillaan joita ei edes ole koskaan ollutkaan muiden maksamina leventelevät.

        Kuntarakenne on silloin 2025 masentava ja pahenee. Isot ikäluokat ovat keränneet rusinat pullasta ja jäävät eläkkeelle.Nykyisten eläkekertymää viilataan, vähennysoikeutta poistetaan eikä inflaatiokaan maksa lainoja pois.
        Näiden verorasitetta ei voi lisätä. Eläkkeensaajan voi, muttei uskalleta.


      • eläkkeensätienannut

        Me eläkeläiset olemme maksaneet itse koulutuksemme, veromme eikä meidän eläkekertymämme ole lähtenyt kuin vasta 23 vuoden iässä. Reaalipalkkataso on ollut paljon alhaisempi kuin sukupolvea myöhemmin jne jne jne.

        Älkää viitsikö jatkuvasti antaa väärää ja valheellista tietoa siitä, kuinka me eläkeläiset olisimme poimineet rusinat pullasta. Me olemme maksaneet itse kaikki, te käytte luukulla, kun on tarvetta. Meidän aikanamme ei juuri luukkuja ollut. Oli tehtävä töitä ja kuljettava työn perässä.

        Meidän eläkeläisten etuja ei aja kukaan, teidän ajaa tämä ammattiyhdistysliike, jonka vuoksi koko suomalainen yhteiskunta on elänyt yli varojen ja on hinnoitellut ulos suomalaisen työn kansainvälisiltä markkinoilta. Nyt itketään, kun olisi maksunaika ja pitäisi ruveta säästämään. Me eläkeläiset olemme saaneet elää säästeliäästi aina eikä ole auttanut itkeä.

        Meidän ikäluokkamme keräsi marjat metsästä, kasvatti perunat, kalasti ja metsästi ja muutenkin käytti voimansa ja kekseliäisyytensä ruoan hankkimiseen. Nykyinen ikäluokka ostaa kaiken valmiina, eineksinä, pizzoina, shipseinä jne sekä palan painikkeeksi ostetaan sikspäkkiä ja mäyräkoiraa. Ei meidän palkoillamme eletty tuolla tavalla.

        Nykyporukoilla on monet autot, skootterit ja mönkijät heti peruskoulun jälkeen. Meidän ikäluokkamme sai menopelit vasta, kun koulut oli käyty ja tienattu niin paljon, että pystyimme itse ostamaan.

        ... ja meitä edeltävä ikäpolvi tappeli henkensä edestä, jotta meillä ja teillä nuoremmilla olisi vapaa isänmaa ja hyvä elämä.

        Me olemme leipämme ja eläkkeemme ansainneet - entä te.


      • Älkääviitsikö
        eläkkeensätienannut kirjoitti:

        Me eläkeläiset olemme maksaneet itse koulutuksemme, veromme eikä meidän eläkekertymämme ole lähtenyt kuin vasta 23 vuoden iässä. Reaalipalkkataso on ollut paljon alhaisempi kuin sukupolvea myöhemmin jne jne jne.

        Älkää viitsikö jatkuvasti antaa väärää ja valheellista tietoa siitä, kuinka me eläkeläiset olisimme poimineet rusinat pullasta. Me olemme maksaneet itse kaikki, te käytte luukulla, kun on tarvetta. Meidän aikanamme ei juuri luukkuja ollut. Oli tehtävä töitä ja kuljettava työn perässä.

        Meidän eläkeläisten etuja ei aja kukaan, teidän ajaa tämä ammattiyhdistysliike, jonka vuoksi koko suomalainen yhteiskunta on elänyt yli varojen ja on hinnoitellut ulos suomalaisen työn kansainvälisiltä markkinoilta. Nyt itketään, kun olisi maksunaika ja pitäisi ruveta säästämään. Me eläkeläiset olemme saaneet elää säästeliäästi aina eikä ole auttanut itkeä.

        Meidän ikäluokkamme keräsi marjat metsästä, kasvatti perunat, kalasti ja metsästi ja muutenkin käytti voimansa ja kekseliäisyytensä ruoan hankkimiseen. Nykyinen ikäluokka ostaa kaiken valmiina, eineksinä, pizzoina, shipseinä jne sekä palan painikkeeksi ostetaan sikspäkkiä ja mäyräkoiraa. Ei meidän palkoillamme eletty tuolla tavalla.

        Nykyporukoilla on monet autot, skootterit ja mönkijät heti peruskoulun jälkeen. Meidän ikäluokkamme sai menopelit vasta, kun koulut oli käyty ja tienattu niin paljon, että pystyimme itse ostamaan.

        ... ja meitä edeltävä ikäpolvi tappeli henkensä edestä, jotta meillä ja teillä nuoremmilla olisi vapaa isänmaa ja hyvä elämä.

        Me olemme leipämme ja eläkkeemme ansainneet - entä te.

        Kenen aikana ay neuvotteli kultapossukerholle eläkkeet ja
        Edut?

        Ikäryhmä nauttii mm.täydet työkyvyttömyyseläkkeet hautaan asti?

        Valtion ja kuntien johtajaeläkkeet vertaansa vailla. Vain tällä ryhmällä jotka ovat isoja, 45 - 55 syntyneitä tms

        Nämä saivat myös asuntolainan maksettua liki ilmaiseksi , inflaatio vei siitä vuosittain 10 - 15%. Aika hyvin

        Samat ikäluokat kitisevät nuorten liikuntapaikoista jne.kaikki meille edelleen, niinkö?

        Ei hel ..tti
        Miettikää missä laina yms kurimuksessa perheet elää ei ole työpaikkoja joissa tönötetään hautaan asti suojasopimuksilla jne.

        Näiden pitää maksaa myös kultapossukerholle hoito, mihin ne on hassattu? Mites olette sen hoitaneet, ei oleväärin että otetaan jos on.
        Yhteiskunnan pitää hoitaa ja maksaa niiden hoito jolla ei ole,se on selvä!
        Osalla kultapossuista on, mukaan ei saa mitään.


      • Työlläansaittu

        Eläkkeensäansainnut kirjoitti täyttä asiaa. Kuulun samaan ryhmään. Lukukausimaksut, kirjat, ruoat ja matkat oli vanhempien kustannettava. Ja vuosia meni hukkaan ennen eläkkeen kertymistä. Työtä oli pakko hakea, koska ei ollut varaa jäädä kotiin. Matka ei voinut olla este. Kaikki on liian itsestään selvää, omatoimisuus katoaa. Onneksi nyt on ollut positiivisia nuoria lehdissä, he ovat itse työllistäneet itsensä. Eivät jääneet passiivisina odottelemaan. Olosuhteet ovat nykyään toiset, mutta ei se silti poissulje sitä, että itsekin pitää vaivautua asioiden järjestämiseksi. Asenne ratkaisee paljon.


      • totuuskehiin
        Älkääviitsikö kirjoitti:

        Kenen aikana ay neuvotteli kultapossukerholle eläkkeet ja
        Edut?

        Ikäryhmä nauttii mm.täydet työkyvyttömyyseläkkeet hautaan asti?

        Valtion ja kuntien johtajaeläkkeet vertaansa vailla. Vain tällä ryhmällä jotka ovat isoja, 45 - 55 syntyneitä tms

        Nämä saivat myös asuntolainan maksettua liki ilmaiseksi , inflaatio vei siitä vuosittain 10 - 15%. Aika hyvin

        Samat ikäluokat kitisevät nuorten liikuntapaikoista jne.kaikki meille edelleen, niinkö?

        Ei hel ..tti
        Miettikää missä laina yms kurimuksessa perheet elää ei ole työpaikkoja joissa tönötetään hautaan asti suojasopimuksilla jne.

        Näiden pitää maksaa myös kultapossukerholle hoito, mihin ne on hassattu? Mites olette sen hoitaneet, ei oleväärin että otetaan jos on.
        Yhteiskunnan pitää hoitaa ja maksaa niiden hoito jolla ei ole,se on selvä!
        Osalla kultapossuista on, mukaan ei saa mitään.

        Ay neuvotteli ylisuuria palkkoja, pekkasia, lyhyempiä työaikoja, lomarahoja jne jne jne. Pekkasia ei esimerkiksi ole kaikilla, lähinnä saklaisilla.

        Eläkelait ovat tulleet vasta 1962 voimaan, huom lait eivätkä sopimukset.

        Valtion ja kuntien johtajilla ja muilla oli ennen kaikkein parhaimmat eläke-edut, nyt ovat samat kuin kaikilla muillakin.

        Vuosilomat ovat valtion ja kunnan virkamiehillä pidemmät kuin muillakin. Niitä ollaan onneksi leikkaamassa lähemmäs sama tasoa kuin muillakin.

        Joo, meillä ei ollut liikuntapaikkoja, ellemme itse tehneet niitä. Itse teimme latumme, jäädytimme luistinratamme, kolasimme radat jne. Urheiluseurat rakensivat liikuntapaikkoja talkoilla ja keräsivät rahaa ihmisiltä eli niin se meni. Tosin yhteiskoulun silloinen talonmies oli ahkerasti myös jäädyttämässä kenttää ja hoitamassa koulun ympärillä olevia liikuntapaikkoja.

        Lainakurimuksissa olivat silloinkin ihmiset, kun korkeakorkoisilla lainoilla rakensivat taloja. Suhteessa palkkoihin, rakentaminen oli kallista. Jos oli opiskellut, nekin oli lainoitettava eikä ollut mitään opintotukia eikä asuntotukia. 1970-luvulla sai vähän korkotukea ja valtion takauksen. Sitä ennen piti takaajatkin etsiä muualta opintolainoihin. Yhteiskunta ei järjestänyt mitään ilmaista koulutusta kuten nykyään. No, tietenkin kansakoulu oli yhteiskunnan järjestämä ja kouluruokaakin saatiin - makaroonivelliä, riisivelliä, lihakeittoa ilman lihaa, hernekeittoa ilman herneitä jne jne. Kovaa leipääkin saatiin ilman voita. Maidon ja leivän yleensä toimme kotoa. Nykyään on hyvät ilmaiset ruoat ja vielä välipalatkin.

        Minkähän kultapossukerhon hoidosta oikein puhut? Jos joudut tänä päivänä yhteiskunnan hoidettavaksi tai palvelutaloon, ei eläke riitä. Sellaista on meikäläisen eläkeläisen tulevaisuus teidän nuorempien kynsissä. Ennen nuorempi polvi huolehti vanhuksista, nykyään ei. Viedään vanhainkotiin tai kuten nykyään hienosti sanotaan kunnalliseen palvelutaloon, joka on luotu vain hinnoittelemaan vanhukset köyhyysloukkuun. Kunhan nuoremmat tulette siihen ikään, huomaatte sen. Niin viedään vanhainkotiin vanhukset ja käydään jouluna ja juhannuksena katsomassa. Näin se nykyään menee. Niin ja sitten kiitetään kuolinilmoituksessa "äitimme hyvästä hoidosta" tietämättä edes, miten on hoidettu. Näin käy monen kohdalla.

        Yhteiskunta ei hoida meitä vaan me itse - ettäs tiiät.

        Olkaa hiljaa, jos ette tiedä, miten asianlaita on.


    • Sehännähdäänalkaako

      Muoniolaiset tunti aikaa valmistautua kuuntelemaan äänestämiämme valtuutettuja ja heidän päätöstään Muonion Terveyskeskuksen asiassa.
      Nimensä kuntalaisaloitteeseen laittaneet paikalle tänään klo 18.00 yhtenäiskoulun auditorioon! Valtuusto alkaa......

      • enpäässypaikalle

        no kertokaa nyt mullekki,että miten kävi??


      • Uusi_tulee

        Rakennetaan uusi!


      • vainiinettä

        Ihanko totta? Millä rahalla?


      • yksimielistä

        Jes! Kerranki viisas päätös!


      • KukaMaksaa

        Mikä tulee olemaan kunnan veroprosentti tämän päätöksen jälkeen? Riittääköhän 35 %?


      • perille

        Tietenki, jos olisit paikalle vaivautunut, niin olisit perillä suunnitelmista.


      • Mikajeesus
        perille kirjoitti:

        Tietenki, jos olisit paikalle vaivautunut, niin olisit perillä suunnitelmista.

        Mikä Jeesus oikein olet? Kaikilla vain ei ole mahdollisuutta olla paikassa x, aikaan x.
        Este on esim. Työ! Taitaa kuulostaa vieraalta, siis työ, lensitkö perseellesi?


    • Olluhiljaista

      Miten kävi sijoittajien kierroksen, eitainnu olla jonoa. Ihan höpötystä saada joku maksamaan torppa jonka käytöstä ei ole takeita.
      Mielen harhat helpottaa kun kaamos haihtuu ja kevätaurinko paistaa,onneksi. Mutta mitä tehdään,kuinka asiat etenee?

      Jatkuvasti saamme lukea uutisista tekniikoista jotka vähentävät kiinteän hoitopisteen tarvetta, sinne ollaan menossa.
      Geriatrinen hoito tarvitsee käsiä, ja petejä. Mutta missä, omassa kunnassa vai "keräilypisteessä"?

      Tk:n tarvesuunnittelun lähtökohdat hieman kiinnostaa, onkohan ne uuden tietoverkkojen tukeutuvan hoitosuuntauksen mukaisia? Poliittinen eläin ei välttämättä jaksa hakea tietoa, tai osaa. Siksi päätökset viipyy, ei uskalleta päättää, roikkumaan välitilassa jotta ei jouduttaisi vastuuseen. Vuodesta toiseen...TK odottaa päätöksiä ja niiden toimeenpanoa.

      • Jäniksenäpaikanpäällä

        Ollut hiljaista kannattaa pyrkiä jäniksenä TK:n tiedotustilaisuuteen. Sitte olet sieki selvillä suunnitelusta.
        Mene 20.4 klo 17.00 kunteleen Muonion tilaamia suunnitelmia uuesta TK:ta.
        Jonku isson ihmisen sölän takana ujuttau takapenkkiin!


    • Aataminaikuista

      Joko se saadaan verkkoon? Pitäisikö pyytää muutama koululainen älypuhelimien kanssa paikalle?

      • Hyväkuvamuoniosta

        Tämmöstä tyhmäähän se on aina Muonion kunnan toiminta!
        Pääseehän siellä nyt myllyri pätehmään vaikka vasusti yksin uutta TK:ta.


      • Tietääkaiken

        Muonion viime syksyn valtuuston päätöksestä oli yksimielinen ja eikö asiantuntijat tilaisuuteen tule Jyväskylästä ja myllyri istunee kuuntelijoitten joukossa - tai muuten h olla vikapaikassa


      • Kukasmuistaaoikein
        Tietääkaiken kirjoitti:

        Muonion viime syksyn valtuuston päätöksestä oli yksimielinen ja eikö asiantuntijat tilaisuuteen tule Jyväskylästä ja myllyri istunee kuuntelijoitten joukossa - tai muuten h olla vikapaikassa

        Sehän se ihmetyttääkin, että päätös kirjattu yksimieliseksi, vaikka kaikki jotka istuivat valtuuston kokouksessa muistavat myllyrin uhoamisen ja seisoltaan sanomisen ettei ole samaa mieltä ja jättää eriävän mielipiteen! Sitten ei muka jättänyt ja merkitty yksimielinenpäätös????
        Miten se nyt oikein olikaan? Menikö pupu pöksyyn ja muisti että jos ei samaamieltä, niin jatko katkolla.


    • Sotekiemura

      Nyt ainaki selkeni että valtio vuokraa tulevaisuudessa tarvittavat tilat. Entä jos valtio päättää ettei tarvitse Muonion tekemiä tiloja?
      Mylläri taisi osata ennakoida?

    • Kääntötakki

      Miten se menikään?

      Seison aina sanojen takana!

      Tämä on monien syytä muistaa, siihen ei kaikki pysty.
      Takinkääntäjät ovat usein poliittisia lurjuksia, toisinaan toki siihen on perusteet jolloin jääräpäisyys olisi yhtäkuin typeryys.

      • Kääntötakki2

        Mylläri taisi ihan itse kirjoittaakkin!


    • Leikkauslista

      Kääntötakkimiehiä saattaa tulla kun rahaa aletaan tosimielellä etsimään. Maakuntahallinto on vielä paperilla ja rahat pitää kaivaa ihan itse. Huvittavaa on että tänne sairaalaa touhutaan. Pääkaupunkiseudulla lopetetaan 30 000 asukkaan tk liian pienenä yksikkönä, siinä vähän mittakaavaan.

    • Lyhytmatkaseuraavaan

      Siellä onkin vain muutama kilometri seuraavaan.
      Jos olet käynyt jossakin muuallakin kuin Rovaniemellä tai Oulussa oisit voinut huomatakkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe