Kuinka paljon

neljä_tuntia

ehtii näkemään (ensikäynnillä) Tallinnassa jos aikaa on vain neljä tuntia? Kuitenkin tarkoitus olisi käydä Raatihuoneen taidenäyttely katsomassa, eipä taida muuta ehtiäkään...
Entä jos ottaa hotellihuoneen yhdeksi yöksi, huoneiden luovutus on jo klo 12... Onko Tallinnan hotelleissa mahdollisuus jättää laukut muutamaksi tunniksi säilytykseen tai pitääkö mennä laivaterminaaliin ja säilytys siellä ja sitten takaisin vanhaan kaupunkiin? Tosin eihän sitä yhden yön reissuun paljon tarvitse mukaan ottaa, mutta enemmän kuitenkin kuin pieneen olkalaukkuun mahtuu ja kivempi kierrellä pari tuntia kaupungilla ilman turhia laukkuja...

51

783

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matka_kassa

      Joka hotellissa matkatavasäilytys, siitä ei siis huolta!
      http://www.momondo.fi/hotellit/s/tallinn?source=google-hotel-hotel&gclid=CjwKEAjwsvmvBRCT5ozK-dmY7D4SJACyIoJmbeSv672cxetHZmHchAS45qrclODvcXr6ESTRWG1MLxoCCHjw_wcB&context=10966-1¨
      Menet selvästi Vikingillä ja jo matka satamasta bussilla keskustaan vaatii aikansa . Osta terminaalista 3 e päivälippu R-kiosk
      http://soiduplaan.tallinn.ee/#bus/2/b-a ja bussi 2 peatus on terminaalista ulos, oikea reunaa sininen katos http://www.ts.ee/sadama-kaart
      Se suorittaa kiertoajelun D-terminaalin kautta Ahtri tn ees-taas päätyen A Laikmaa eli Virukeskuksen reunalle,.
      Vastapäätä Tallink City hotellin edessä on paluupysäkki satamaan.
      Raatitorille sitten Viru tn http://raekoda.tallinn.ee/news/
      Ota laivan infosta kartta ja huom lankakoreista Viking-terminaalin sisääntulon liepeillä Baltic Guide lehti http://balticguide.ee/fi/ sinä kaikkea kivaa matkalukemista ja kartta .
      luonnikast reussu

      • Viru-keskus

        Jos päädyt päiväreissuun , on suorin reitti pysäkiltä vasemalle Virun sisäänkäynti 1/2 krs rullaportaat ja jatkat suoraan Viru-keskuksen aulan läpi, tulet ulko-kapakka puolelle ja siitä suoraan kohti liikennevaloja ja olet Viru tn kulmassa.
        Et voi eksyä. Takas samaa reittiä ja liikenenvaloista yli A Laikmaa, olet pysäkillä.


      • voipi_olla

        Shuttlea ajattelin. Mutta näyttää siltä, että aikataulut Helsinkiin tai Helsingistä maaseudulle päin eivät oikein natsaa, joten saattaapi koko matka jäädä ja se näyttelykin menee maanantaina kiinni. Joskus muulloin sitten...
        Hotelli joko Tallinnassa tai Helsingissä, muuten ei onnistu niin, että kannattaisi yleensäkään lähteä.


      • virunmatkaajajahimees

        kyllä on parasta ottaa hotellimajoitus.on aikaa illalla soppailla,ja vielä aikaa seuraavanakin päivänä.siinäkään ajassa ei ehdi tutustua kaupunkiin.vain pelkkiin turistikioskeihin.ottakaa paripäivää aikaa ja siinä ehtii edes jotain katsoa.


      • naapurinmatkaa
        Viru-keskus kirjoitti:

        Jos päädyt päiväreissuun , on suorin reitti pysäkiltä vasemalle Virun sisäänkäynti 1/2 krs rullaportaat ja jatkat suoraan Viru-keskuksen aulan läpi, tulet ulko-kapakka puolelle ja siitä suoraan kohti liikennevaloja ja olet Viru tn kulmassa.
        Et voi eksyä. Takas samaa reittiä ja liikenenvaloista yli A Laikmaa, olet pysäkillä.

        ei viroon kannata mennä jos ei ole yötä.tai erijuttu on jos haluaa vain kaljareissun.itse olen ollut yötä mutta en koskaan ole kaljatölkkiäkään ostanut.ei sillä kaljalla elä.pilaa vain sisuksensa ruikulitautiin.venäjälle kannattaa matkustaa matkat omalla autolla maksaa 25 euroa bensalasku.ruokaa kannattaa ostaa ja sikarettes.ja on aikaa kuljeskella torilla ja nähtävyydet on mahtavia.


    • kojotti

      Siihen laivasta ulos pääsyyn menee jo kovasti aikaa.
      Vaikka olen valmiina ulosmenokannella odottamassa ovien avausta, kävelen puolijuosten niin ripeästi kuin kehtaan, menee aikaa noin vartti olla terminaalin ulkopuolella.
      Yleensä en kerkiä siihen ensimmäiseen bussiin nro 2, joka lähtee reilu 10 minuuttia yli 14. Harmillista!

      • aka_kortilla

        Niinpä! Siis aikaa suttaanuu jo purkautuessa ja takaisinkin pitää olla viimeistään 20 minsaa ennen laivan lähtöä eli siihenkin suttaantuu kallista aikaa ! Bussin 2 vuorovälit 18 minsaa.


      • kiire

        Jos ajaa vain pari matkaa, ei kannata haaskata kallista aikaa R-kioskille jonottamalla.
        Kannattaa varata tasaraha 1.60 (mielellään tuplana) ja ohittaa ärrän jono.


      • kannattakokeilla

        käydä homo- tai huorabaarissa maksaa 100ekua.


      • hölmöjuttu

        Onhan Tallinassa takseja helposti saatavissa. Viruhotellin liepeillä oli bordellien taksia kyttäämässä asiakkaita. Erehdyttiin kyseiseen kyytiin joka ajelutti johonkin pimeään ilotaloon. Emme suostuneet menemään kyseiseen paikkaan. Saimme sovittua kyydin takaisin tosin kalliiksi reissu tuli. Varokaa huijareita.


    • kivakivakiva

      Mikä sen vihreän viuhahduksen virallinen nimi on ja onko se (kantakortti?) kuinka monta kuukautta/vuotta voimassa?

      • matka-kortti

        Matkakortti
        Vihreällä, muovisella älymatkakortilla (engl. Smartcard, viroksi Ühiskaart) voit käyttää sähköistä lippujärjestelmää. Lipun voi ostaa R-Kioskista, postitoimistosta , Stockalta,isoista tai Tallinnan kaupungin neuvonnasta. Kortti maksaa 2 €:n panttimaksun. Kortille voi ladata rahaa tai matkalippuja.
        Sitä vilautetaan oranssiin lukijaan, joka ovilla eli sisään ja ulos kaikista ovista. Sillä voi maksaa 1-6 matkustajaa, Se velottuu maks 3e/ vrk, vaihdat vaikka kuinka monta kertaa. Paperilippu 1.60 on vain yhdelle matkalle ja siis jokaiseen kulkuneuvoon aina uus lippu. Jos käyt vain kerran pari vuodessa, osta se 3 e vuorokausilippu.

        Matkakortin 2 €:n panttimaksun voi lunastaa takaisin palauttamalla kortin puolen vuoden sisällä ensimmäisestä aktivoinnista. Palautukset käsitellään Tallinnan kaupungin neuvonnassa, os. Vabaduse väljak 7.
        http://www.visittallinn.ee/fin/matkailija/suunnittele/liikkuminen/julkinen-liikenne


      • kivakivakiva

        Kiitti vastauksesta. Miksi sitä korttia pitää vilauttaa lukijassa myös uloskäynnissä ja mitä silloin tapahtuu, jos sitä ei muista ulos mennessä vilauttaa?


    • väike-aeg

      Tässä se 4 tuntia Tallinnassa jo menikin. Nopeimmat ehtivät hankkia matkakortin.
      Ehtikö joku vielä käyttääkin sitä?

    • Konkarinneuvo

      Älä hyvä ihminen mene sinne muutamaksi tunniksi. Minimi on 2 yötä. Silloin sinulle jää ehjä päivä käyttää miten haluat.

      • pari_tuntia

        No jaa, kyllä se pari tuntia olisi riittänyt siihen taidenäyttelykäyntiin ihan hyvin. Mutta nyt sitten jäi muutama tunti lisää vanhassa kaupungissa kiertelyyn. Eikä mitään Tallinna-bussilippua tarvitse tosiaankaan. Kun ensikertalaisena on vähän edes kartasta katsonut mihin suuntaan ja mitä katuja seuraten kävely terminaalista vanhaan kaupunkiin käy ja ottaa sitten vielä laivalta lähtiessä vielä jotkut muut edellä samaan suuntaan kulkevat seurattavakseen, niin suit sait ja helposti onkin sitten perillä. Lyhyt matka terminaalilta esim. Pikk-kadulle ja siitä vain suoraan eteenpäin Raatihuoneentorille.... Ja jos lähtee vanhassa kaupungissa tai muurin ulkopuolella kiertelemään, opasviittoja Raatihuoneelle löytyy kadunnurkilla... Ei mikään vaikea juttu....
        Ihan helppo... ainakin se vanhaan kaupunkiin meneminen... Eikä sitä tällä reissulla paljon muuta tarvittukaan...
        Taidenäyttely olikin suppeampi kuin luulin, mutta ihan kiva että tuli lähdettyä ja käytyä se katsomassa, eipä jäänyt kaivelemaan.
        Illalla shuttlessa yllätyin, että se oli niin täynnä, maanantai-iltana.... Aamulla oli väljempää.... Yleensä se kyllä pisti silmään, että Raatihuoneella vaatenarikan hoitaja ja lipunkannan nyppäissyt poika olivat niin nyrpeitä... viimeinen päiväkö rassasi... niinkuin Olevisten kirkon tornin lipunkannannyppääjäkin.... samoin shuttlessa pari nyrppänaamaista tyyppiä... no, aina ei hymyilytä...
        Hieman kuulkaa pelotti kyllä siellä tornin korkeuksissa.... montako rappua piti kiivetä jäi laskematta... toista kertaa en kyllä lähtis! Jalat tutisten kaiteella ja jalkojen tutina jatkui sitten vielä Raatihuoneella näyttelyssäkin....

        Niinpä niin.


      • eksyy_Helsingissä

        Ai niin, laitanpa tämän vielä: Paljon vaikeampi oli olla eksymättä Helsingissä Ruoholahden metroasemalta Länsiterminaaliin mennessä... Ratikkalla tietysti olisi päässyt suoraan terminaalille, mutta otinpa metron ja kuikoilin sitten vähän väärässä suunnassa ensi alkuun, mutta sinnikkäästi vain etsittiin se oikea suunta ja hyvin ehdittiin aamullakin kymmeneksi lähtöselvitykseen.


      • viruvalkeet

        Tässä olen samaa mieltä, toisena konkarina. Nuo 4h risteilyt on lähinnä heitä varten jotka tuovat vain juomat. Sen siinä ehtii, ja veskissä ja hesessä käymään, muuta ei. Ja tuossakin saa vilkuilla kelloa koko ajan ettei botski lähde. Eli mene 2 yöksi, maksaa melkein saman kuin 1 yö, sillä pääset samoilla laivalipuilla ja jos asut täällä peräsuomessa kuten minä, kulkeminen stadiin maksaa. Eli ehdottomasti 2 yötä, jos yhtään mitään meinaa perillä tehdä.


    • Suursuguti

      Sä voit uida sinne ei tarbi ku ujumispyksid ja olet jo perillä.

    • päivässä_ehtii

      Tallinnassa pitkästyä jo parikin kertaa, miksi pitäisi edes mennä.

      • ö1ä2o3

        Aivan samaa mieltä! Kävin maanantaina ensimmäistä kertaa, 7 tuntia aikaa maissa, 4 olis hyvin riittänyt. Onneksi matka oli ilmainen eikä bussikyytikään paljon maksanut nettilipuilla. Eipä tee mieli sitä kalja-ja viinarallia katsomaan!


      • PysykääJuntitKotona
        ö1ä2o3 kirjoitti:

        Aivan samaa mieltä! Kävin maanantaina ensimmäistä kertaa, 7 tuntia aikaa maissa, 4 olis hyvin riittänyt. Onneksi matka oli ilmainen eikä bussikyytikään paljon maksanut nettilipuilla. Eipä tee mieli sitä kalja-ja viinarallia katsomaan!

        Taas näitä joiden ei pitäisi kotoa mihinkään lähteä! Tosin taitavat pitkästyä sielläkin...


    • dstrhat

      Pojat kerkee yleensä tuossa ajassa käymään maksullisissa naisissa.. ja niitä riittää

    • pertti565

      Oisko tarkempaa tietoa maksullisiin??

      • etqhbybq

        Tarkempaa tietoa maksullisiin..
        Ne on sellasia naisia jotka tekevät erilaisia asioita korvausta vastaan. Ja niitä tallinnassa riittää..


    • ruslanasielhaisee

      Ei mitään. Ei voi edes paskalla käydä, koska vessat ovat niin siivottomia. Soviet haisee edelleen joka paikassa ja ryöstö, kusetus, valehtelu...taksit varkaita jne. jne. jne. Ryssämenoo siis. Suomi maksaa miljardin vuodesssa noille kiittämättömille idiooteille apurahaa. Se on väärin.

    • parempaarömpsää

      Eipä siinä oikein muuta ehdi kun nussimassa käydä, kyllä jo suomelahden ylittämällä tavaran laatu paranee uskomattoman paljon.

      • Voi.reppanaa

        Miks et nussi kotona, pitkä ja hintavaa mennä viroon tyhjentää pussit...ai nii kotona sä siwan muovikassia vaan nussit


    • aloittaja.kysyy

      Ajattelinkin, että tärkeintä on käydä panolla. Paljonko maksaa? Kai niitä Tallinan hutsuja saa panna paljaalla, myös peräreikään?

      • PilluaHalvalla

        Panin nuorta narkkarimuijaa paljaalla hotellihuoneessa.
        20€ makso pilu, nyt on halpaa ja kumiin ei tuhlata.


      • 10MostWanted

        Kun palaat kiireiltäsi Tallinnaan niin käy tarkistamassa että oliko nainen 10 Most Wanted listalla ?


    • Kiire

      Kiireelliseksi menee, kun terminaalin läpi täytyy päästä takaisin tullessakin muistaakseni 20 min ennen laivan lähtöä.

      Kun Vikingin laivat tulee satamaan klo 14, niin itse kiirehdin aina terminaalin edestä klo 14.15 lähtevään Vikingin ilmaisbussiin, joka lähtee terminaalin edestä ja ajaa suoraan hotelli Viron oven eteen.

      Käyn silloin tällöin parturissa Tallinnassa hintaan 12e. Ja tietysti sataman lähellä kaupassa..

    • näinminäteen

      Ite käyn päiväristeilyllä superalkossa ostan kevyemmin verotettua alkoholia ja palaaan takaisin suomeen.

      • veroalaskettavasuomesa

        Niin määkin teen. Suomen korkea alkoholivero on oikein toimiva ratkaisu kun virossa verotus on paljon kevyenpi ja eussa tavarat liikkuu vapaasti.


    • yksjukkis

      Siinä kerkii käymään juuri ja juuri viinakaupassa, kenties kahvilla, sitten kiireenvilkkaa takaisin laivaan.

      • Skumppajumppa

        No jaaa, itse kyllä viime kesänä ehdin hyvin hassaamaan laukkukaupassakin Super-Alkon lisäksi.


    • urts

      Hätäsesti ehtii käymään panolla Irinan luona.

    • assaasasssaas

      hyvin kerkeet käydä ostaa vuoden juomat tuossa ajassa.

    • NahkhiirKaru

      Olen käynyt todella monta kertaa joten tiedän mistä puhun !

      4tuntia on ihan liian lyhyt aika nähdä ( ilman hikeä ) juuri mitään !

      Riippuu millä olet valmis kulkemaan Tallinnassa... autoja on paljon enemmän mitä CCCP aikana ja ruuhkiakin on aina joskus kun joku ns. tambio ei osaa ajaa ja tiedä minne mennä... jne jne

      joten kävellen ei juuri kerkiä kovin pitkälle 2tuntia suunta...

      Ei 4tuntia riitä juuri mihinkään joten ota heti sellainen matka jolla pääset edes hieman irti muista turisteista !

    • useastilaulanut

      Mene Helsinki-baariin koko päiväksi laulaan karaokea

    • Liekeissä

      Tallinna on ihana, kaunis kaupunki, jossa nähtävää riittää. Jos pitkästyy, vika on siinä, ettei osaa mennä minnekään eikä tiedä, mihin menisi. Kun on käynyt useamman kerran, kaupunki tulee tutuksi. Vanha kaupunki on paras paikka.

    • aikansakutakin

      ei kannata mennä

    • Naapuriin

      Minä olen joka kerta Tallinnassa 3 yötä se on sopiva aika,ei tarvi juosta tukka putkella
      voi valita laivan kun laivan mielensä ja rahapussin mukaan. Netistä vertailemalla saa
      valita hotellin ja näkee hinnat heti viimeksi kolmas yö oli ilmainen vaikka sitä ei mainittu varatessa.Varsinkin pidelmältä tulijan 4 t. rahan haaskausta. Kävely satamasta erittäin nopeaa ja helppoa,

    • Aivan_Kamalaa.....tuo

      Neljässä tunnissa ehtii juoda pari kuppia kahvia terminaalin kahviossa! Ulos kaupungille ei kannata lähteä, muuten katoaa taskusta rahat ja päästä muisti!

      • YstävänNeuvo

        Sinulla taitaa olla ns. henkilökohtainen ongelma. Hae apua.


      • Muitukii

        4 tunnissa kerkeää rullauttaa rahapussin vanhassa kaupunginosassa taatusti. Siellä riittää taskuvarkaita.


      • olde.hansa

        Taskuvarkaat on niitä 2-3 o/oo kännissä kulkevia varten. Meidänkin porukan ryhmämatkoilla takkinsa ja lompakkonsa hukkaavat/ menettävät aina samat ihmiset. Olen käynyt vuosittain jo vuodesta 1992, eikä minulla ole ollut mitään ongelmia. Lompakko ja passi ovat aina olleet vetoketjullisessa taskussa, ihan vaan varmuuden vuoksi. Pyrkivät näet nuo porukat joskus piirittämään sinut tuulikappeissa tai muissa ahtaissa paikoissa ja "taputtelevat" sinua (=tunnustelevat lopakkoa).
        Jos on lyhyt matka-aika, niin mene vain täsmäostoksille. Jos haluat nähdä kaupunkia, niin varaa ainakin 1-2 yötä reissuusi. Majoitus on halpaa.


    • Ei tuo neljä tuntia minusta riitä mihinkään. Tai no, ehtiihän siinä syödä, käydä vaikka Rimissä ja viinakaupoissa tai vanhassa kaupungissa olemaan. Mutta itse olen aina vähintään sen 9 tuntia.

      • matkaajana

        On niitä , joille SadaMaket ja sadama Turg riittää, istuksivat siellä kuka käytävillä, baareissa tai Kai Kohvik. Pääasia ku o käyty jopa ulkomailla ja peräti laivalla. Bussilasteittain tuotetaan sisämaastamme. Laivssakin jo eksyvät ja kerääntyvät tukoksi ruuhkapaikoille.
        Minulle se on kulkuväline paikasta toiseen.


      • yö-kerho

        Hyvin riittää se 3-4 tuntia, jos käy Sadamarket tai purjehdusseuran myymälät tai Norde centrum. hyvin ehtii kauppojen jälkeen vielä käydä kahvilla/syödä/oluella istua ja sitten vaan lyhyt taaperrus D-terminaaliin.
        Jos haluaa vanhaan kaupunkiin tuossa ajassa, niin taksi tai julkinen on varminta ottaa alle.
        Hotellireissuilla on käyty Olde Hansa, maikrahv, Troika ja lukuisat pienemmät baarit sekä päivällä että yöllä.


    • eik193

      voi vaikka käydä vetää "viikseen<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<2

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1358
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1165
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1115
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1012
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1001
    Aihe