SAK ei hyväksy hallituksen tavoitetta

21.9.2015-19.14

Lyly: SAK valmistelee laajemman työmarkkinaratkaisun – ei hyväksy hallituksen tavoitetta – Haluamme ratkoa keskeiset työelämän asiat - jotka ovat nyt pöydällä - yhdellä kertaa. Viiden prosentin tavoitetta emme ole edelleenkään hyväksymässä. Julkiseen huutokauppaan emme lähde yhdestäkään työehdosta, Lyly painotti. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1442809436415.html

50

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iltalehti

      Lyly: SAK ryhtyy valmistelemaan laajempaa työmarkkinaratkaisua
      Maanantai 21.9.2015 klo 19.12 (päivitetty klo 20.22)
      SAK ryhtyy valmistelemaan laajempaa, työtä ja työpaikkoja tukevaa työmarkkinaratkaisua, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoo.


      Lylyn mukaan esityksestä kerrotaan tarkemmin torstaina, jolloin SAK:n hallitus kokoontuu käsittelemään asiaa. SAK:n työvaliokunta oli koolla tänään.

      - Jos me kaikki hakisimme pidempiaikaista ratkaisua, joka voisi kestää vähän pidempään, varmaan kaikki toivoisivat sitä.

      SAK:n työvaliokunta oli koolla tänään.

      Lylyn mukaan SAK ei edelleenkään ole valmis hyväksymään yksikkötyökustannusten alentamista viidellä prosentilla, joka on ollut hallituksen tavoitteena.

      - Emme edelleenkään hyväksy sitä, mutta kukin tuo neuvottelupöytään ne ehdot mitkä tuo.

      SAK väläytti myös, että se haluaa nähdä, mitä hallitus on suunnitellut ansiosidonnaisen työttömyysturvan sekä paikallisen sopimisen suhteen. Hallitus aikoo kertoa suunnitelmistaan 15. lokakuuta.

      - On erittäin vaikea nähdä, että ratkaisu voisi syntyä, jos me emme tietäisi niiden sisältöjä.

      Hallitus aikoo antaa työelämän kiristyksiä koskevista esityksistään tiedonannon eduskunnalle ensi viikon keskiviikkona. Lyly ei usko, että näitä esityksiä korvaavaa ratkaisua saadaan siihen mennessä.

      - Pääasia, että olisi neuvottelut käynnissä, ja sitten haettaisiin ratkaisuja lähitulevaisuudessa.

    • sillä-lailla

      Sipilän uhkaukset eivät toimineet. Onneksi. Enemmän järkeä Lylyn yhdessä lausunnossa medialle kuin Sipilä on koskaan kyennyt esittämään. Sinne meni pakotteet ja aikataulut. Sipilällä menee vaippa vinoon se on nyt jo ihan varma. Veikkaan että jatkaa uhkailulinjalla ja muistaa taas vaihteeksi kertoa kuinka eu komissio tekee kohta päätökset suomen puolesta koska Lyly ei hypi hänen pillinsä mukaan.

      • kusessa oltais a´la bobriko´hvin


      • kiitosAYpersutUPYOURS

    • Kiristäjät

      Ei haittaa jos eivät hyväksy meillä on pesäpallomaila taktiikka AHNEILLE duunareille.

      • poitsupoitsu

        Otahan kepu rauhallisesti vaikka uutinen saikin veren kiehumaan. Tuo oli ennustettavissa kun SIPILÄ alkoi uhkailemaan ja kiristämään naurettavine aikarajoituksineen. Vituiksi menee luulen minä jos joku ei laita Sipilä ruotuun. Pakkolaki kun kaatuu parlamentaarisessa käsittelyssä joka tapauksessa.


      • tuon haluaisin kokea


      • vällähäliätuo

        Kyllästyttää jo tuo sipilän vallannäyttö liitoille että kun minä sanon hyppää te hyppäätte kun pitäs asiat hoitaa kun aikuiset ihmiset. Sipilän käyttäytymisen piikkiin minä tuon laitan että liitot oikein uhalla vastaa samalla tavalla kun sipilä alkoi mahtiaan näyttämään asian jäädessä sivuasiaksi kun aika menee munien mittaamisessa.
        Minua kait kiinnostaisi paljon enemmän tietää mitkä olisivat eu komission tavat suomen kohdalla verrattuna Sipilän yrittäjien tukemiseen kriisi tekosyynä?


    • kyyyllä

      saakoo hyväksyy..itkee ja hyväksyy.

      • Make..vaan

        Eihän ihmiseltä voi haaveilua kieltää. Ei itke SAK. Jos itkisi olisi hyppinyt Sipilä ehtojen mukaan mutta ei sitä tehnyt. Yllättävä veto. Positiivinen mutta yllättävä. Se on nyt sitten yllättäen Sipilä jolle SAK ei jättänyt vaihtoehtoja. SIpilä joko taipuu tai aloittaa uhkakuviensa toteuttamiset.


    • näiinon

      haaveitahan pitää olla ,niin saakoon herroillakin.

      • HaarakiiiKYYYLÄ

        Et sinä taaskaan ymmärrä isoa kuvaa mutta mitempä se tynnyrissä kasvanut maailmaa hahmottaisi laajemmin kuin tynnyrin sisällön verran..Sipilä UHKASI pakkolailla JOS liitot ei annetun aikarajan puitteissa anna vastiketta eikä SAK mokomaan järjettömyyteen onneksi suostunut ja nyt Sipilä on kusisen paikan edessä. Joutuu joko nielemään ylpeytensä mikä ei narsistille ole helppoa tai aloittaa pakkolain valmistelut. Harmi että on käyttänyt jo kaikki persekorttinsa joten veikkaan että menee vanhan toisteluksi.


      • kyyyllä
        HaarakiiiKYYYLÄ kirjoitti:

        Et sinä taaskaan ymmärrä isoa kuvaa mutta mitempä se tynnyrissä kasvanut maailmaa hahmottaisi laajemmin kuin tynnyrin sisällön verran..Sipilä UHKASI pakkolailla JOS liitot ei annetun aikarajan puitteissa anna vastiketta eikä SAK mokomaan järjettömyyteen onneksi suostunut ja nyt Sipilä on kusisen paikan edessä. Joutuu joko nielemään ylpeytensä mikä ei narsistille ole helppoa tai aloittaa pakkolain valmistelut. Harmi että on käyttänyt jo kaikki persekorttinsa joten veikkaan että menee vanhan toisteluksi.

        vaan oha se hyvä että sinä se ymmärrät ihan ja kaiken ,sellaisenkin jota koko maailmassa ei kukaan muu ymmärrä.


      • Niinno

        niin kävi kuten tuossa eilen kirjoitetussa viestissä lopuksi kerrottiin vanhan toisteluksi meni. Sipilä pysyy aikaisemmassa kannassaan eikä tingi edes aikataulusta. Pakkolakia pukkaa kuten ennustettiin..Lapsellista molempien leirien touhu varsinkin Sipilän joka kertoi sanatarkasti kuinka HÄN ei odota ja tavoitteet on kiveen hakattu jolla varmisti että sanomista tulee koska sama joustamattomuus yhdistettynä käskyttämiseen ja pakottamiseen oli se alkuperäinen syy ongelmille ja lakoille ei niinkään eriävät mielipiteet. Sipilälle noottia huonosta johtamisesta joka muistuttaa enemmän diktatuuria kuin demokratiaa pisteitä rohkeudesta. Pelaa rikasta tai rutiköyhää. Pakkolaki juntataan kepuille tyypillisellä tyylillä eduskunnassa läpi mutta se kaatuu parlamentaarisessa käsittelyssä. Ei tuossa ole enää kyse tavoitteista tai niiden tavoittamisesta vaan Sipilän egosta joka ei kumarra ketään ei edes kepuja. Se nähtiin jo oppositiossa kun Sipilä löi Kataisen kanssa kättä päälle 5:n sotealueen mallista haudaten kepujen vuosia lobbaaman maakuntamallin puoluetta kuulematta. Nyt se sipilälle kelpaa 5:n sotealueen mallin kaatuessa koska siitä maakuntamallista on tulossa 5:n sotealueen malli lukuisimmilla sotealueilla joita vain kutsutaan maakunniksi sotealueiden sijaan. Huvittaa nyt jo miten asian noustessa ajankohtaiseksi Sipilä pitää taas saarnansa kansalaisille mutta osoittaa sen tällä kertaa kuntajohtajille kuten edellisellä kerralla puhe kansalaisille oli ositettu liitoille uhkauksineen. Kuntajohtajat saavat vuorostaan kuulla miten eu komissio sanoo mitä täällä tehdään jos ei tehdä näitä kipeitä päätöksiä joilla viittaa maakuntamalliin. Hyvä niin koska siinä on paljon enemmän järkeä kuin sairaanhoitajien etujen leikkaamisessa joka on pelkää puuhastelua puuhastelun vuoksi koska valtio ylläpitää elinkelvottomia kuntia tilanteessa jossa valtio elää velalla johon kuntien kolhooseihin ajaminen auttaa ihan aikuisten oikeasti. Sitten ajetaan tuppukylät liitoksiin konkurssien kautta ei pakottamalla kun kepu ei hyväksy pakottamista. Mitä nyt liittojen kohdalle edellinen teoria ei päde heh heh.


      • kyyyllä

        saa koo se vaan elää eilispäivää.Neuvotellaan neuvottelemasta päästyäkin ja vedätetään työkulut pilviin.Eikä sitten niin millään ymmärretä ,että miksi ne työpaikat katoaa ulkomaille.


      • HaarakiilaKYYYLÄ

        Hallitus jonka kerrotaan koostuvan kolmesta puolueesta on todellisuudessa yhtä kuin Sipilä joka antaa eduskunnalle selonteon kutsutaan sitä nyt vaikka yhteiskuntasopimukseksi vaikkei se sitä ole ja sitten juntataan hallituksen enemmistön turvin kunhan ensin persut pelotellaan varmistaen heidän pysyminen ruodussa kun kannattajat on kyrpiintyneitä koko persulaumaan hallituksessa. Sen jälkeen hallitus eli Sipilä pistää selonteon pakkolain muotoon ja liikkeelle eduskuntakierroksen jälkeen ennen työehtosopimusneuvotteluja ensi keväänä jos hallitus on vielä pystyssä? Jos on pakkolaki menee seuraavaksi perustuslakivaliokunnan käsittelyyn eli arpatoimistoon ja jos arvonnassa pakkolaki menee läpi edessä on kansainvälisten järjestöjen ja tuomioistuinten syyni rikkooko pakkopullalaki kansainvälisiä sopimuksia ehkä jopa eu tuomioistuimessa joutuu Sipilä puolustamaan temppujaan jää nähtäväksi.
        Itseä henkilökohtaisella tasolla kiinnostaa vain mitkä tahot ovat TES:a romuttamassa Sipilän kautta sen verran läpinäkyvää on duunarien polkeminen kastiin jossa ei enää paljon puhuta ihmisarvosta? Toinen vaihtoehto on että Sipilä yksinkertaisesti on löytänyt jonkin valmiin mallin jota kohti menee määrätietoisesti sivuilleen vilkuilematta? Joka tapauksessa ajankohta on historiallisen otollinen yrityspomojen varallisuuden kasvattamiseen duunarien palkoilla kun kaiken voi sivuuttaa palopuheilla kansalle muuten menee valta eu komissiolle jos ei tehdä näin. Muita veihtoehtoja on pimein pilvein mutta ne Sipilä ohittaa kuten tänään ei ole aikaa kun kolme päivää (velalla eletty 7 vuotta putkeen eikä nyt ole paria viikkoa aikaa odottaa sakin ehdotuksia heh heh).


      • tyhmätyhmempikyylin

        Voi junttipieni kun ne etujen leikkaamiset kohdistuu edelleenkin pääasiassa aloihin joilla ei ole viennin kanssa mitään tekemistä mutta toista sinä Sipilän sanomisia koska ajattelun sinun puolesta on aina tehnyt keskustan puoluejohto. Tiedä vaikka jos sillä sinulle taivaspaikka lohkeaisi kun sipilän saarnoja toistelet?


      • Suominousuun

        Metallimiehille tulee käymään samoin, kuin paperimiehille. Ahneella on paskanen loppu. Tämän tietää Aalto ja Lylykin.


      • graniitti

        Sipilä; laeikkaus tavoitteet on kiveenhakattu


      • Rikki--kiisu

        Joko alkaa selviämään miksi "neuvottelut" eivät ole oikein edenneet koska SIpilä ei neuvottele? "Neuvotteluita" on pidetty mutta Sipilä ei ensimmäisellä, toisella eikä kolmannella kerralla hyväksy neuvotteluiden yhteydessä muita vaihtoehtoja kuin omansa. Antaa aikarajoituksia ja odottaa vaihtoehtoisia säästötapoja jotka hylkää koska ne ei ole hänen vaihtoehtojen mukaisia. Kiveen hakattu sanonta kertoi kaiken oleellisen. Neuvotellaan mutta ei neuvotella.


      • kyyyllä

        tyhmä tyhmempi tyhmin,se joka ei tajua, että ne jotka työskentelevät yhteiskunnan ylläpitämissä ja rahoittamissa töissä saavat myös palkkansa yhteiskunnan varoista.Nyt kun tätä rahaa on niukasti.niin hallitus leikkaa sieltä mistä hallitus voi leikata.Saa koo se ei halua osallistua talkoisiin,vaikka vienti ei vedä näillä palkkakustannuksilla.Tuottavalla työllä sitä tulisi vientituloja jos se kilpailukyky olisi kohdallaan.Toistensa paidan pesulla näitä tuloja ei saada, joten hallituksen keinot on nämä.Maksakoon pienipalkkaiset sanoo saa koo.


      • Sipilä.vs.faktat

        Näkökulma: Sipilä pelottelee väärillä faktoilla
        Keskiviikko 23.9.2015 klo 20.00
        Pääministeri Juha Sipilä uhkailee kansaa faktoilla, jotka eivät pidä paikkaansa, kirjoittaa politiikan toimittaja Tommi Parkkonen.

        Juha Sipilä aloittamassa Suomen kansalle suuntaamaansa puhetta pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa viime viikolla.
        Juha Sipilä aloittamassa Suomen kansalle suuntaamaansa puhetta pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa viime viikolla. (MATTI MATIKAINEN)

        Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki naljaili tiistaina eduskunnassa osittain kieli poskessa, onko Suomen velkaantuminen puolittunut, kun pääministeri Juha Sipilä (kesk) on varoitellut Suomen velkaantuvan miljoona euroa tunnissa, mutta opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) totesi välikysymyskeskustelun yhteydessä Suomen velkaantuvan puoli miljoonaa euroa tunnissa.

        Arhinmäki totesikin, että jommaltakummalta - Sipilältä tai Grahn-Laasoselta - on jäänyt kotiläksyt tekemättä.

        Katsotaanpa.

        lll

        Valtiokonttorin laskelmien mukaan Suomen velkaantumisen oikea summa on 600 000 euroa tunnissa. Ero Sipilän lukuun ei ole "kuin" noin 400 000 euroa tunnissa, mutta viikossa summien eroksi kertyy jo rapsakat 68 miljoonaa euroa.

        Sunnuntaina pääministerin haastattelutunnilla Sipilä maalaili uhkakuvia Suomen velkaantumisesta toteamalla "me olemme ihan hilkulla joutua tähän (EU:n) alijäämämenettelyyn, jolloin me emme itse päätä asioista, vaan Euroopan komissio päättää."

        Sipilän mainitsema menettely uhkaa niitä maita, joiden valtionvelka ylittää 60 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen. Esimerkiksi Saksan velkamäärä on noin 80 prosenttia ja Ranskalla yli 90 prosenttia. Ranska on tällä hetkellä EU:n alijäämämenettelyssä, mutta ei sielläkään hallitus ole vaihtunut päätöksiä maan puolesta tekeviin komission virkamiehiin.

        Sipilä on hallituksen miljardileikkauksia puolustellessaan myös todennut Suomen talouskasvun olevan Euroopan hitainta, vaikka Eurostatin tuoreen tilaston mukaan talouskasvu on vuoden toisella neljänneksellä ollut hitaampaa muun muassa Ranskassa, Itävallassa ja Hollannissa.

        Luottoluokituksen alenemisellakin Sipilä on kansaa ja ammattiyhdistysliikkeitä uhkaillut jo pitempään, jos asiat - eli säästöt ja leikkaukset - eivät mene kuten hallitus haluaa. Luottoluokitusyhtiö Fitch kuitenkin antoi viime viikolla Suomelle parhaan AAA-luokituksen.

        Pääministeri on myös sanonut Suomen olevan tänne saapuvien turvapaikanhakijoiden kanssa suhteellisesti samassa tilanteessa Saksan kanssa. Uusi Suomi -verkkolehti kuitenkin selvitti, että suurimpienkin turvapaikanhakijalaskelmien mukaan Suomeen tulee tänä vuonna noin 5,5 turvapaikanhakijaa tuhatta asukasta kohden, kun Saksassa sama suhdeluku on 12,3 - eli yli tuplat Sipilän puheisiin verrattuna.

        lll

        Tuossa on vain muutama viime aikojen esimerkki, joissa pääministeri Juhan Sipilän kansalle kertomat "totuudet" ja tilastolliset faktat eivät ole kohdanneet. Ja Sipilän "totuudet" ovat olleet jatkuvasti synkkiä - maalailleet todellisuutta ankeampaa kuvaa Suomen taloudellisesta tilanteesta.

        Ja näillä omilla totuuksillaan pääministeri on puolustellut koulutussäästöjä, naisvaltaisten matalapalkka-alojen kurjuuttamista sekä muita miljardileikkauksia, joiden hyöty valuu pitkälti suuryrityksille ja niiden osakkeenomistajille.

        Sillä, että eikö pääministeri oikeasti tiedä faktoja vai huijaako hän tietoisesti kansaa, ei sinällään ole suurta merkityseroa.

        Molemmat ovat yhtä huolestuttavia vaihtoehtoja.


      • Kiveen-hakattu

      • viimeisin

        "Politiikka 31.1.2016 klo 14:23 | päivitetty 31.1.2016 klo 14:52
        Sipilä: Hallituksen pakkolakien valmistelu jäihin
        Valmistelu jatkuu normaalisti, jos työmarkkinaosapuolet eivät pääse haluttuun ratkaisuun.

        Pääministeri Juha Sipilä aloittelemassa Yle Radio Suomen Pääministerin haastattelutuntia pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa Helsingissä sunnuntaina 31. tammikuuta. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva
        Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi sunnuntaina, että ns. pakkolakien valmistelu on laitettu toistaiseksi jäihin.

        – Tammikuun puolivälin paikkeilla kun työmarkkinajärjestöiltä tuli viesti, että tällä kertaa kaikki ovat tosissaan, niin päätimme jäädyttää kilpailukykylakipaketin valmistelun siihen saakka, kunnes neuvottelut on käyty, Sipilä sanoi Radio Suomen Pääministerin haastattelutunnilla.

        Työmarkkinaosapuolet palasivat neuvottelupöytään kuluvalla viikolla. Kysymyksessä on viides yritys saada aikaan ns. yhteiskuntasopimus.

        Sipillän mukaan lakien valmistelu jatkuu normaalisti, jos työmarkkinajärjestöjen neuvotteluissa ei päästä toivottuun tulokseen.

        – Työmarkkinajärjestöt ovat indikoineet [ilmaisseet] minulle, että kyseessä on nyt nopea prosessi., Sipilä totesi.

        Hän ei halua antaa tarkkaa takarajaa neuvotteluiden kestolle.

        Pääministerin haastattelutunti on kuunneltavissa Yle Areenassa."


    • täysinmahdollista

      Kyllä, nytkin kävi niin, ettei KEPU. Mahtikäskyllään (SIPILÄ) saanut työmiehiä täysin kyykkyyn. Sitähän yrittettiin ,kun nykyinen Sipilän neuvonantaja, entinen " tyhmä" pääminestri Esko Aho aikoinaan. Työmihet haluavat, vain tehdä töitään. Niillä edellytyksillä , mitä työnantaja pustyy tarjoamaan. Joissakin työpaikoissa, omistajan/työnantajan"eväät" voi olla syöty...

      • kyyyllä

        on jo liian paljon edes menneitä työpaikkoja joissa eväät on syöty ja jouduttu siirtämään tuotanto ulkomaille ja tosi pahalta näyttää että homma tulee jatkumaan.


      • UudenSeelanninMalli

        Auttaisikohan Uuuden seelannin malli? Siellähän sosialistit saavuttivat niin suuren vaalivoiton, että porvarit eivät voineet uudistaa työ-elämän sääntöjä. Tarvittiin vahvan sosialisti hallinnon voimakas eteenmarssi.

        Säädettiin laki: Tyntekijä ja työnantaja sopii keskenään palkoista ja työajoista. Ammatti yhdistyksellä ei ole minkäänlaista oikeutta puuttua näiden kahden osapuolen keskenään sopimaan palkkatasoon. Siispä Sosialisti hallinto käytännössä "KUOHITSI AMMATTI YHDISTYKSET".

        Seuraus oli työllisyys lähti nousuun ja uhattuna ollut sosialiturvakin pystyttiin rahoittamaan. Puhuttiin "Uuden seelannin mallista".


      • alarantanen

        Kärsämäelle ei LYLYN lausunnot juuri vaikuta, teollisia työpaikkoja on niin kovin vähän ja sielläkin työntekijät ovat poliittisesti oikeistolaisia. Joku vihreä, vassu tai demari yrittää muka eläkkeellään ollessa aatetta julista ja vannoa RANNON nimiin.


      • uusi-malli
        UudenSeelanninMalli kirjoitti:

        Auttaisikohan Uuuden seelannin malli? Siellähän sosialistit saavuttivat niin suuren vaalivoiton, että porvarit eivät voineet uudistaa työ-elämän sääntöjä. Tarvittiin vahvan sosialisti hallinnon voimakas eteenmarssi.

        Säädettiin laki: Tyntekijä ja työnantaja sopii keskenään palkoista ja työajoista. Ammatti yhdistyksellä ei ole minkäänlaista oikeutta puuttua näiden kahden osapuolen keskenään sopimaan palkkatasoon. Siispä Sosialisti hallinto käytännössä "KUOHITSI AMMATTI YHDISTYKSET".

        Seuraus oli työllisyys lähti nousuun ja uhattuna ollut sosialiturvakin pystyttiin rahoittamaan. Puhuttiin "Uuden seelannin mallista".

        Noihan sen pitäsi mennä työpaikoilla päätettäs palkoista!


      • sopimus-

        Muutama vasemmanlaijan kulkija löytyy KÄKI kunnasta, suurin osa jo eläkeläisiä.
        Maatalouslomittajat ovat todennäköisemmin kepulaisia.


      • levinny-ku-enon-eväät
        sopimus- kirjoitti:

        Muutama vasemmanlaijan kulkija löytyy KÄKI kunnasta, suurin osa jo eläkeläisiä.
        Maatalouslomittajat ovat todennäköisemmin kepulaisia.

        Eihän vaaleissa ollu yhtää vasemmanjalan edustajia, kärsämäki piti kalevankin mukaan olla persumaisin kunta?


      • sdp-

        Näin se demokratia toimii!


    • kertokaapa

      siiis mikä on se pelko ja paha ja miten se ilmenisi käytännössä jos sdp kannattava henkilö olisi Kämäen kj?

      • SonniOsuuskunnat

        Aikoinaan sodan jälkeen, kun SKDL-oli voimissaan, julisti paikallinen kommunisti puheessaan: "Sonni osuuskunnatkin ovat porvarien hallussa".
        Mikään ei näytä muuttuneen. Nimet muuttuu, mutta asiat ovat entiset.


      • Sdp-pettää-kaveria

        Katoppa uutisia eduskunnasta mikä on se paha ettei sdp voi persu Lohelaa äänestää puheenmieheksi?


      • jojoomut
        Sdp-pettää-kaveria kirjoitti:

        Katoppa uutisia eduskunnasta mikä on se paha ettei sdp voi persu Lohelaa äänestää puheenmieheksi?

        ta Kämäellä nimenomaan, ei se sdp enää huonommaksi mutta keskusta mafia siihen pysty, nyt kun tulee maakunta malli Kämäellekin isännäksi keskustan sisäpiiri alkaa riitelemään ja jarruttamaan


      • kaikesta-valittajia
        jojoomut kirjoitti:

        ta Kämäellä nimenomaan, ei se sdp enää huonommaksi mutta keskusta mafia siihen pysty, nyt kun tulee maakunta malli Kämäellekin isännäksi keskustan sisäpiiri alkaa riitelemään ja jarruttamaan

        Näyttää siltä että persupiiri pieni pyörii!


      • kyyyllä
        kaikesta-valittajia kirjoitti:

        Näyttää siltä että persupiiri pieni pyörii!

        pyörii ja vinkuu.


      • aakkupaovorpellupekäsräk

        kysyttiin...köhän sinulta niin yhtään mitään.Nyt ei sitten ainakaan kysytty.


    • NÄINPOLITIIKAON

      KEPU..luuli.. Pääsevänsä ikiaikaiseti, eroon palkansaajista/ay-liikkeesta. Miljönääri sipilän/ kokomuksen stubin, ja hallitus kiimaisen ministerin, Soinin avulla. Laitetaan palkansaajat ,ja köyhät eläkeläiset maksumiehiksi. Tökerälle ja yksisilmäiselle yritykselle, löytyi onneksi järkeä, ay-liikkeen puolelta. Miksi?? Sipilä,käytti" turhaa" aikaa tälle" visiolle" kokonaista puoli vuotta (aika menni täysin hukkaan )

      • kyyyllä

        Soinnin,Sipilän ja koko hallituksen tavoitteena on saada työvoimakustannusta sillee tasolle että täällä säilyisi edes ne vielä olemassa olevat työpaikat.Kyllä työtä tekevien pitäisi nyt ottaa valtaa saakoolta omiin käsiin.


      • sakoo-joutaa-mennä
        kyyyllä kirjoitti:

        Soinnin,Sipilän ja koko hallituksen tavoitteena on saada työvoimakustannusta sillee tasolle että täällä säilyisi edes ne vielä olemassa olevat työpaikat.Kyllä työtä tekevien pitäisi nyt ottaa valtaa saakoolta omiin käsiin.

        Sak on vain politiikkaa tekevä järjestö vatuloi niin paljon kuin mahdollista, ahneita ovat?


      • kyyyyllä

        kysyttiin...köhän sinulta niin yhtään mitään..Nyt ei sitten ainakaan kysytty.


      • kyyyllä

        kyyyyllä,pojulta ne nyt taas pelihousut repejää.


      • kyyyyllä

        kysyttiin...köhän sinulta niin yhtään mitään.Nyt ei sitten ainakaan kysytty.

        Sano sitten kun alkaa toistot vituttamaan.Naurattaa..Hyvät on syötit.Hyppää kun käsketään


      • kyyyllä

        oota oota vaan älä pitkästy.Älä hyppää,kun käsketään.Saakoo on jo hyväksymässä, hyväksy, vaan sinäkinNaurattaa.


      • ovorpellällyykupekäsräk

        kyyyllä,pojulta ne nyt taas pelihousut repejää hyppää,kun käsketään,tyhmä tyhmempi tyhmin..Hyvät on syötit.älä pitkästy oota oota-Hyppää.pyörii ja vinkuu.

        kysyttiin...köhän sinulta niin yhtään mitään.Nyt ei sitten ainakaan kysytty.Naurattaa..Hyvät on syötit.älä pitkästy.Hyppää kun käsketään


      • kyyyllä

        lepo vaan,se on kovaa sinulle ,tuo hyväksyminen,mutta elämä on.Yritä tuotaa "tekstiä" ,ymmärrettävää.Sitä tarvitaan.Naurattaa.


      • ovorpellällyykupekäsräk

        kysyttiin...köhän sinulta niin yhtään mitään.Nyt ei sitten ainakaan kysytty.Naurattaa..Hyvät on syötit,kovaa sinulle ,ymmärrettävää. ,hyväksyminen,.älä pitkästy.Hyppää kun käsketään.Sitä tarvitaan.Naurattaa.elämä on.pyörii ja vinkuu.


    • jeajeakeput

      Teille Kärsämäen,tukiaisilla eläville, mahtikepuäänestäjille,.Totean taas kerran: VIELÄKÄÄN ei"työmiestä/palkansaajaa. KEPU/SIPILÄ . Pystynut täysin panemaan kontalleen. ONKO?? TEISTÄ SURULLISTA.Tämä tosiasia. EPÄONNISTUITTE. Työmies pallkkansa voi ansaita,,ehkä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3047
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2886
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2068
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1795
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1492
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe