Saan hevoset laiskaksi ?!?

jaannica

Olen aikuisratsastaja ja ratsastellut maastossa pari vuotta ja nyt aloitellut kesällä ratsastustunneilla. Ongelmaksi on tullut, että saan hevoset laiskistumaan esim.haukottelemaan, kentällä pysähtelemään ym.Hoidettaessa menee tosi hyvin, samoin maastossa, mutta tunneilla on tätä jumitusta enkä opettajalta ole oikein neuvoja saanut. Toki apujen antamisessa olen vähän hidas ja istunta ei ole tarpeeksi tiivistä, mutta silti!Voiko mun persoonassa olla jotain mikä saa hevoset uneen ? Olen aika kiltti ja rauhallinen, mutta kuitenkin suht rohkea kokeilemaan kaikkea. Ja maastakäsin harjoitukset sujuu ja reippaat ja herkät hevoset tietty helpompia, mutta jotkut tunnit menee ihan pieleen tän jumittamisen takia.

4

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • z---

      Todennäköisesti ainakin istut selässä väärin. Istunnalla huomaamattasi pyydät hevosta hidastamaan. Mahdollisesti myös jäät pohkeella puristamaan liikaa: apu ei mene läpi ja hevonen turtuu.

      Oletko kysynyt opettajalta suoraan ohjeita?

    • jaannica

      Juu kysynyt olen, mutta vastauksien kanssa ollut vähän nihkeätä enkä ole saanut niistä mitään apua :/
      Istunnasta saanut kehujakin, mutta apujen oikea ajoitus juuri kokemattomuuden takia haussa, mutta toi hevosen eteenpäinpyrkimättömyys on THE ongelma ! Tuntuu että muilla aloittelijoilla hepat vaan menee eteenpäin ja mulla taas ei todellakaan. No, uusi yritys taas ensi tunnilla & yrittää vähän nopeampaa reagointia ja istunnan rentoutta haeskella

    • jif

      Yritä opetella pois puristavista avuista eli napautat pohkeella kaksi kertaa ja ellei reaktioo tule nii sitten raippaa ja niin kauan pyydät yhä voimistuvilla avuilla että hevonen lähtee eteenpäin. Huolehdi myös ettet jää liikkestä jälkeen tai jää suuhun roikkumaan.

    • Heppamummu

      Mulle aikuisratsastajalle (yli 50 v.) ratsastusopettajani sanoi, että kun hevonen haukottelee niin se tahtoo vain viestiä että hän ei ole mikään uhka. Tämän opin maastakäsittelytunnilla.
      Olen erittäin aloitteleva aikuisratsastaja. Ratsastanut vain vuoden ajan, joten ota kommenttini sillä pieteetillä! En ole asiantuntija ratsastuksessa, mutta ehkä minun kokemani tunteet saavat sinut vertaistumaan minuun.
      Aloittaessani tätä ratsastusharrastusta minä ihan todella pelkäsin hevosta. Ja pelkään paljon edelleenkin. Kuitenkin olen oppinut luottamaan hevoseen jonkin verran. Toivon että hevonenkin minuun. Olen kokenut, että hevosen harjaus ja kavioiden puhdistus sekä satulointi ja suitsiminen ennen ratsastustuntia auttaa minua oppimaan hevosen käsittelyä paljon. Jo se että uskallan mennä sinne pilttuuseen kahdestaan hevosen kanssa on minulle joskus suoranainen riemuvoitto omasta itsestäni!
      Mutta puhuit hevosen laiskuudesta, tai siis koet saavasi hevosen laiskaksi? Minä itse olin nyt niin ylpeä kun viimeinkin edes yhden kerran osasin antaa hevoselle pohjetta oikein. Opettajani sanoi, että ei edes huomannut kun sen avun annoin. Ja hevonen kääntyi oikein, mutta kuin hidas dieselkone.
      Oletko koskaan ajatellut, että kun ratsastat hevosen kanssa maastossa, sinä ennakoit maaston ja vaistomaisesti sinä ohjaat hevosesi kulkemaan oikein jo ennen sen esteitä? Sinä todella ohjaat hevostasi!
      Maneesilla hevosella on aika yksinkertainen reitti. Voi tuntua sinusta ja hevosestasi laiskalta reitiltä ilman kiviä ja kallioita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1439
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe