Talokauppahuijarit

onneton666

Haluaisin kuulla onko ketään muuta huijattu talokaupoissa? Mitä on salattu ja valehdeltu talosta? Ja onko kaupanpurku onnistunut vai huonokuntoinen/homeinen talo jäänyt ostajalle?

19

1228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pellikk

      Salailu ei ole enää nykypäivää. Siitä pitää viiden vuoden myyjän virhe vastuu huolen, joka on muuten täydellisen kohtuuton.

      Ostajat näet kuvittelevat, että uuden remontin voipi maksattaa näppärästi myyjällä niin saa uuden veroisen vanhan talon. Myyjä taasen ajattelee, että kun on rehellisesti kertonut ostajille mitä tietää talosta ja vielä eritellyt kaiken kauppakirjaan niin ei päädy käräjille.

      Useimmille unelman ostajille ei vain mene perille, että kun vanhan ostat niin vanhan saat.

    • NKI1234

      Niin eli sinun mielestä on vain ostajia jotka maksattavat myyjällä remontin ja myyjiä jotka on umpirehellisiä. Höpön pöpö!!!! Kaupanpurku tarkoittaa että ostajalle rahat takaisin ja myyjä saa kiinteistön. Eli tilaan jossa kauppoja ei olisi koskaan syntynytkään. Remontti kuuluu hinnanalennukeen. On huijareita ja rehellisiä ihmisiä. Ap noin vuosi kirjoituksesta, kuinka sinulla on mennyt?

    • knbkjbkjbkjb

      Osta homekoira tai vuokraa homekoira ennen talon ostamista.
      Jos on liian kallista niin asu teltassa.

    • Käytäjärkeä

      Ei ole huijattu. Pitää sen verta luottaa omaan näkemykseen / kokemukseen / hajuaistiin jotta ei mitään hometaloa edes mieleen tullut ostaa! Kuntotarkastus ei ole mikään "jumala" johon voisi sokeasti luottaa!

      • miettikää

        Kuuntele minua nyt,älä luota omaan nenääsi.

        Valittetavasti monet on ostaneet kohteen joka ei tuoksu juuri ostaessa eikä edes välttämättä asuessa.

        Kohteessa voi ja onkin hyvin usein virheitä ja mikrobivaurioita,tätä ei voi hajuaistilla tietää monestikkaan.

        Kuntotarkastus ei riitä todentamaan todellisuudessa talon kuntoa,se on silmämääräinen.

        Myyjä siis vastaa tulevasta jokatapauksessa ja se on karmea tilanne myyjälle.

        Jos myyjä on ollut huolimaton eläissään tai halinnointi aikanaan on se hyvin heikoilla hangilla kaiken suhteen.

        Jos myyjä on ahnehtinut maksimi hintoja eikä älynyt tulevaa mahdollisesti,joutuu hän varmuudella rahaa antamaan takaisin merkittävän määrän.

        Kaupanpurku tulee kyseeseen jos kohteessa on paljon vikoja tai muuta.


    • leski_yhä_omakotiasuja

      pitäisihän sitä jokaisen ostajan järjellä jo tajuta, että jos ostaa 10-20-30-40-60 vuotta vanhan talon, niin se ei mitenkään voi enää olla uuden veroinen. Kaikissa vanhoissa taloissa on hometta tai kosteusvaurioita taatusti jossan päin kun riittävän tarkkaan etsii.

      Se on eri asia jos myyjä yrittää peitellä vikoja tai valehtelee niistä, silloin voi sanoa, että tuli petetyksi.

      Omistan itse 1957 rakennetun rintamamiestalon. Minulla on valokuvat kaikista remonttien työvaiheista joita tähän taloon on minun omistaja-aikana tehty.
      Ne minä liittäisin myynti-ilmoituksen liitteeksi kiinteistövälittäjälle. Ostaja näkee miten mikin asia on tehty.
      Jos myisin taloni, ilmoittaisin jokaikisen vian ostajalle minkä minä tiedän. Ne viat joita minä en tiedä, niin enhän minä voi mitenkään niitä julki tuoda myyntitilanteessa, joten miten minä voin niistä olla vastuussakaan?

      Tappelisin jonkun piilevän vian vastuukysymyksestä vaikka EU-tuomioistuimeen saakka asiasta jos pakko olisi, koska miksi minun tavallisen peukalo keskellä kämmentä olevan naisen, pitäisi myyjän roolissa tietää yhtään sen enempää rakennustekniikoista ja määräyksistä sun muista kuin ostajankaan?
      Sen vuoksihan minä maksan kiinteistövälittäjälle ja kuntotarkastuksen tekijälle. Niiden tehtävä on kertoa omakotitaloni kunto niin minulle myyjälle kuin potentiaaliselle ostajallekin.

      • kontuuton.laki

        Laki on täysin kohtuuton myyjälle.
        5 vuotta on ehdottomasti liian pitkä aika. Monet asunnon ostajat käyttää tätä lakia härskisti hyäkseen


    • TanuT

      Siinähän se onkin, kun myyjä on vastuussa piilevistäkin vioista eli niistä mistä ei kaupantekohetkellä kukaan tiedä mitään. Sellaisen kun ostaja viiden vuoden sisällä kaivaa esiin vaikka mistä, niin siinähän on myyjä vastuussa.

      Minä aion myydä talon vasta hyvin vanhana ja kaikki rahat laitan taivaan tuuleen eli annan jälkikasvulle vaikka ennakkoperintönä, itse muutan vuokra-asuntoon tai palvelutaloon ja kaikki tuloni menee sitten siihen. Kuka minulta köyhältä mitään omistamattomalta pystyy mitään vaatimaan? Perilliseni ei ole vastuussa minun myymästäni talosta, hehän eivät ole myyjiä eivätkä ole koskaan olleet talon omistajiakaan. Voihan olla, että minulla on kuitenkin lapseni nimissä oleva tili, johon osa rahoista on sijoitettu, ja jota käyttelen sitten tarvittaessa, mutta sehän on siis lapseni tili, ei minun.

      No, tämä on tietysti vain ajatuksissa, eihän sitä voi tietää miten elämässä käy. Jos kuolen huomenna, todennäköisesti talon ottaa haltuunsa joku perillisistä, kaikki asuvat paikkakunnalla ja kaikille tämä kelpaisi ainakin tällä hetkellä.

      Kiinteistövälittäjät ja kuntotarkastajat ei ole mistään vastuussa. Ja nyt tulee vielä tämä energiatodistuskin, joka vaaditaan kaikilta myytäviltä asunnoilta. Silkkaa ihmisten rahastustahan se vaan on. Kaikenkarvaisia energia-asiantuntijoita ja kuntotarkastajia nousee sitten maasta kuin sieniä. Energiatodistushan on täysin käsittämätön, kaikkihan riippuu ihmisten omista tottumuksista. Voihan sitä todellakin tapella vaikka missä oikeusasteissa, mutta jos laki sanoo, että vastuu on myyjällä, niin myyjällä se myöskin on. Pitäisi pystyä osoittamaan, että piilevän vian on aiheuttanut nykyinen omistaja, ei entinen. Mutta miten sen todistat. Rahasi vaan menetät lakimiehille ja häviät juttusi kuitenkin.

      Minusta tämä viiden vuoden vastuuaika on järjetön. Ymmärtäisin yhden vuoden, ja loput olisi sitten uuden omistajan harteilla. Kas kun tätä ei keksitä koskemaan myös autoja. Se olisikin mielenkiintoista.

    • niksiä

      Vanhan "purkukuntoisen" talon kauppakirja pitää laatia niin, että tontille määrätään arvoksi 80 % kauppasummasta ja liittymät hinnoitellaan erikseen. Loppu merkitään rakennusten arvoksi, jolloin myyjän korvausvastuu mahdollisista piilevistä vioista alenee minimaalisen pieneksi (jää maksimissaan reilusti alle 20 % kauppasummasta) ja kaupan purkuun ei tule riittävää perustetta.
      Usein hinnanalennukset virheiden takia ja niiden vaatiminen ei oikeasti johda ostajan kannalta voitolliseen lopputulokseen. Jos asia etenee raastupaan, oikeus kuitenkin sovittaa vaatimuksena esitetyn ylisuuren korvaussumman järkevälle tasolle ja osapuolet joutuvat maksamaan omat asianajokulunsa. Lopputuloksena molemmat osapuolet häviävät rahaa. Laihakin sopu on parempi molempien osapuolien kannalta.

    • petettyolo

      Ostimme tässä kevät kesällä omakotitalon ja nyt ollaan siinä pisteessä mittaustuloksia odotellen.

      Tavaran tarkastaja kävi toinen tarkastus porukka.

      Asianajaja on tietysti alusta lähtien ollut mukana,myyjällä oli hallinta oikeus kaupanteon jälkeen vielä kaksi kuukautta jolloin hän ei edes ehtinyt lähtemään asunnosta kun jouduimme ottamaan yhteyttä laki mieheen.

      Kauppa on hieman sotkuinen,kuntotarkastajan osalta,että välittäjän sekä myyjän mutta tässä vaiheessa kohdistamme vaatimuksemme myyjälle.

      Emme ole voineet muuttaa taloon vaan se on tyhjillään kevät kesästä saakka.

      Tulemme vaatimaan myyjältä kaupan purkua tai merkittävää hinnan laskua vähintään puolet siis vähintään.

      Tutkimuksien hinnaksi on koitunut noin 7000e .(mm:mikrobi mittaukset)

      Vaikkemme ole asuneetkaan olisi lista aivan hirvittävä ja kaikkea ei edes saisi tänne kirjoitettua.

      Myyjälle koittaa vakava tilanne jossa hän erheytti meidät ostamaan kohteen joka ei ollut hyväkuntoinen niin kuin välittäjän esitteessä mm:oli ,olemme juuri käymässä nyt juuri asunnolla ja vaimo juuri ilmoitti huulien turpomisesta sekä silmä luomien.

      Jos tästä selviämme vielä joskus,niin emme tule ostamaan vanhoja taloja yhtään kappaletta,luotimme liian paljon tuohon talon kuntoarvioiajaan,sillä hän oli tarkastanut kohteen 2005 ensimmäisen kerran sekä 2015 ja tämän välisenä aikana vuoteen 2016 maaliskuuhun menessä useita kertoja käyden myyjän luona opastamassa mm:1987 vuonna tehtyä lisäsiiven lattian uusintaa.(rossipohja).

      Yhtenkään tarkastajaan emme luota enään kiven kovasti.

      Vaikkakin lienee niissä uusissakin tulevaisuudessa ongelmat mutta me saimme tarpeeksi vanhemmista taloista,1.5 vuotta etsiessämme mahdollsimman hyvää taloa osoittautuikin jo heti kaupantehtyämme susi ostokseksi.

      • KivaMaksaa

        Hähähäää.....Taidattekin olla niitä jotka oston jälkeen hehkuttavat kaikille"me asutaankin okt talossa" missäs te?...Ja nyt tuli paskaa käteen vai? Siinähän maksatte suomalaista kuplaunelmaa....koska te ihmiset oikein opitte? Säästittehän te sentään vaimon ottamat botoxit...tuli omasta takaa...outoa kun jotain saa niin alkaa heti valitus...


      • petettyolo

        "Taidattekin olla niitä jotka oston jälkeen hehkuttavat kaikille"me asutaankin okt talossa" missäs te?"

        Menipäs täysin väärin sinulla ja luulit näpäyttäväsi,kukaan ei nimittäin tiedä meidän talon ostosta ,ei yksikään tutuista.

        "outoa kun jotain saa niin alkaa heti valitus.."

        No sinun kaltaisille se voi outoa ollakin,meillähän on ennestäänkin omakotitalo jossa asumme joten olemme jotain saaneetkin ja kukaan ei tiedä tästä toisen talon ostosta eikä näin ollen valituksista.

        Meni sulla pikkaisen pieleen oma nenäkkyytesi.

        "Siinähän maksatte suomalaista kuplaunelmaa"

        Ja mitä tulee myyjään niin kutsu käy oikeuteen,siinäpähän sitten miettii kun ei sovittelemaan halunnut.

        Tuosta kuplasta maksaa myyjä jahka sinne asti päästään.


    • kuntotutkija

      Ei niissä mitään vikaa ole, pelkkää kuvittelua koko mikrobijuttu. Kaikki on parasta laatua mitä oravannahkoilla saa. OSTAKKEE OSTAKKEE

    • KunnollaVelkaaVaan

      Ostakaa äkkiä kämppä ne loppuu kesken! Nyt kannattaa ottaa velkaa reilusti ja kunnolla!

    • eivaikeeta

      hometalo kannattaa myydä purkukuntoisena ja tontista hyvä hinta

      • Paitsi, että sen tontin hinta voi olla korkeintaan rakentamattoman tontin käypä markkinahinta vähennettynä rakennuksen purkustannuksilla (yleensä 10.000 - 40.000 €). Tuota korkeampi myyntihinta johtaa vääjäämättä ihan tavalliseen 5 vuoden virhevastuuseen.

        P.S. Mistä ihmeen kolosta näitä ihmeen "purkukuntoisuskovaisia" oikein sikiää. Sana purkuntoinen kun oikeuskäynnissä nykyään vähintään kolminkertaistaa myyjän todennäköisyyden hävitä oikeudenkäynti ja nostaa samalla ostajalle maksettavien korvausten määriä. Miksette myy vain huonokuntoista ja huonosti hoidettua taloa, joka aivan varmasti on homeessa ja ostajan pitää se ymmärtää. Ehjän talon hinnan ollessa esim 100.000 €, niin myytte 50.000 eurolla. Mutta, pitäähän siitä asumiskelvottomasta paskasta saada jollain kikalla ehjän ja peruskorjatun talon hinta, tietenkin vailla mitään myyjän vastuuta (mikä ei onneksi onnistu).


      • moneen_junaan
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Paitsi, että sen tontin hinta voi olla korkeintaan rakentamattoman tontin käypä markkinahinta vähennettynä rakennuksen purkustannuksilla (yleensä 10.000 - 40.000 €). Tuota korkeampi myyntihinta johtaa vääjäämättä ihan tavalliseen 5 vuoden virhevastuuseen.

        P.S. Mistä ihmeen kolosta näitä ihmeen "purkukuntoisuskovaisia" oikein sikiää. Sana purkuntoinen kun oikeuskäynnissä nykyään vähintään kolminkertaistaa myyjän todennäköisyyden hävitä oikeudenkäynti ja nostaa samalla ostajalle maksettavien korvausten määriä. Miksette myy vain huonokuntoista ja huonosti hoidettua taloa, joka aivan varmasti on homeessa ja ostajan pitää se ymmärtää. Ehjän talon hinnan ollessa esim 100.000 €, niin myytte 50.000 eurolla. Mutta, pitäähän siitä asumiskelvottomasta paskasta saada jollain kikalla ehjän ja peruskorjatun talon hinta, tietenkin vailla mitään myyjän vastuuta (mikä ei onneksi onnistu).

        Olen nähnyt läheltä yhden surkuhupaisan kiinteistön hankintaepisodin metsästysreissuilla liikkuessani.
        Yksi nainen, ikää päälle 30v, osti vain kesäkäytössä olleen ennen sotia rakennetun hirsimökin vakituiseksi asunnokseen. Mökki oli ns. hyvässä kunnossa, myyntihinta 15.000€, maata ympärillä riittävästi polttopuiden tekoon omasta metsästä.
        Mökille ei ollut kunnon tietä, ei ollut vesijohtoa, ei sähköä, eikä edes kunnollista ulkohuussia, se repsotti ovi auki muutaman vuoden. Ulkosauna oli, mutta tietenkin se on talvella jääkylmä jos sitä ei lämmitä, vesi piti nostaa kaivosta, ei muita pesumahdollisuuksia.
        Nämä asiat tehtiin neidille hyvin selväksi, että tämä ei ole talviasuttava. Neiti hyppi melkein tasajalkaa, että tämän hän haluaa, juuri tällaista hän on koko ikänsä etsinyt.
        Hän remontoi, hän rakentaa, hän pitää kunnossa, siitä tulee talviasuttava.
        Tuli talvi, sisälämpötila oli pakkasilla lähempänä 10 astetta, piti kahlata umpihangessa lähes 1km pikitielle bussille, kun ei hänen tietään voinut aurata, kun ei siinä ollut oikeaa tietä. Ei edes ulkohuussia saanut hankittua.

        Korkeasti koulutettu naishenkilö vaati kaupan purkua homeen vuoksi. Myyjä suostui kun ei halunnut oikeuteen mennä riitelemään. Myyjä vaati neidiltä 2.000€ hyvitystä 6 kk käytöstä ja kaupan purkamisesta aiheutuvista kuluista. Siinä vaiheessa hyvä ettei tämä korkeasti koulutettu naisihminen repinyt myyjältä silmiä päästä, huusi sylki suusta roiskuen, että myyjän pitäisi maksaa vahingonkorvausta hänelle kun tuollaisen rötiskön möi.


    • KannattaaMaksaa

      Ei kai näin alhaisilla asuntojen hinnoilla enää ketään huijata? Myyjille tiedoksi:Pistäkää lisää hintaa 100tonnia pyyntöihin...

    • älkääriidelkö

      Myyjien kannata ottaa täyttä hintaa jos epäilee ettei kaikki ole ihan kunnossa.

      Tänäpäivänä jos ei halua sovitella kaupanteon jälkeen niin lentää oikeuteen ja sitten on todella kulut kovat.

      Myyjä joutuu varnasti maksumieheksi jos on ottanut täyden maksimi hinnan,piilovirhe yksistään asunnosta tai kohteesta niin voi,siinä menee myyjältä sitten pasmat ja rahat ja mielenterveys.

      Älkää hyvät ihmiset päästäkö tilannetta siihen pisteeseen että kohteessa käydään tutkimuksia,piilovirheet tulevat esiin ja ne maksaa myyjä.

      Ei auta oikeudessa selittely ettei tiedä.Se kun pitää tietää jos kerran myy tuotteensa.

      Sovitelkaa ja maksakaa vaikka koko hinta takaisin nopeasti, ettei asia etene,muuten siitä tulee myyjälle kovin kallis myynti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe