Mersu jäi kiinni huijauksesta!

HoohohooHahaahah

Mersu jäi kiinni toisesta huijauksesta – 50 % kalliimpi polttoainelasku kuin väitettiin

Päästöhuijauksen vanavedessä Mercedes-Benz on jäänyt kiinni polttoaineenkulutuksensa vähättelystä, kertoo Automotive News Europe.

Brysselissä toimiva Transport & Environment -järjestö on listannut Mercedes-Benzin pahimmaksi huijariksi ilmoitetulla polttoaineenkulutuksella. Daimler-konsernin Mercedes-Benzin automallit käyttävät normaaliajossa 48 prosenttia enemmän polttoainetta kuin mitä ilmoitetaan kulutukseksi. Kulutus ylittää ilmoitetun jopa yli 50 prosentilla uusissa A-, C- ja E-luokan malleissa.

BMW:n 5-sarja ja Peugeot 308 kuluttavat myös hieman vajaat 50 prosenttia enemmän polttoainetta kuin mitä valmistajat ilmoittavat.

Kaikilla valmistajilla todellinen kulutus on keskimäärin 40 prosenttia enemmän kuin ilmoitettu, kun vielä vuonna 2001 vähättelyä oli keskimäärin vain kahdeksan prosenttia.

Valmistajan ilmoituksen ja todellisuuden välinen ero tarkoittaa keskivertoajajalla noin 450 euron lisälaskua vuodessa.

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/autot/mersu-jai-kiinni-toisesta-huijauksesta-50-kalliimpi-polttoainelasku-kuin-vaitettiin-6000333

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BratwurstitPaaliin

      RUAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!
      BUAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
      MUAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!

      • E-sarjalainen

        Hakeudu hyvä ihminen hoitoon. Toivottavasti itsekin ymmärrät senverran, että sinun ei pitäisi ilman valvontaa liikkua vapaalla jalalla. -Mitä tulee varsinaiseen asiaan, kulutusmittauksethan suoritetaan ns. tilaustöinä autonvalmistajille muutamissa laboratorioissa. Testaukset tehdään tasapuolisuuden vuoksi samanlaisissa olosuhteissa rullien päällä kaikki ylimääräiset sähkölaitteet poiskytkettyinä. Tuloksethan voivat hyvinkin olla totuuden mukaisia, mutta eihän tuolla ole tietenkään mitään tekemistä arkitodellisuuden kanssa. Ei missään tieolosuhteissa päästä lähellekään labratuloksia. -Eli siinä mielessä voidaan kyllä puhua hyvinkin huijauksesta merkistä riippumatta. Joillakin se ero vaan on älyttömän iso todellisuuden suhteen.


    • Olen_tyytyväinen

      Sekalaisen ajon kulutukseni eli kaikkien ajojeni keskikulutus C-sarjalaiseni ensimmäisten kuukausien aikana on ollut vajaat 28 % suurempi kuin ilmoitettu ”yhdistetty kulutus” ja maantiellä olen päässyt lähes täydellä lastilla 86 km/h keskinopeudella kulutuksella, joka on vajaat 20 % suurempi kuin ilmoitettu maantiekulutus. Aivan samankaltaisia eroja kuin edelliselläkin autollani, joka oli toista saksalaismerkkiä.

      Uskoakseen valmistajien ilmoittamia kulutuksia täytyy olla todellinen toiveajattelija, merkistä riippumatta! Arkiliikenne on jotain muuta kuin vakioidut laboratorio-olosuhteet.

      • E220_CDI

        Ei siihen tarvita kuin rauhallinen liikenne ja ennakoiva kuljettaja. En tiedä, minkä maallin Ceetä ajat, mutta juuri tuolla rahtari-80 nopeudella tehtaan säädöissä oleva W204 C menee niin manuaali- kuin automaattivaihteisena suunnilleen maantienormilukemillaan.

        Niitä lukemia ajaa myös monikin ihan oikeasti pitkän aikavälin keskiarvona, jopa Keski-Euroopan meitä selvästi ruuhkaisemmassa liikenteessä.


    • LiikenneRauhoittuu

      Tuon korjaaminen takaisinkutsulla onkin haastellista, jotta katsastuksessa vaadittava tyypitestien mukainen toiminta saavutetaan ilman ajokieltoa. Yksinkertaisimmalta tuntuisi poistaa yksi sylinteri käytöstä, jolloin moottori toimii optimaalisemmalla hyötysuhdealueella suomalaisia ajonopeuksia silmälläpitäen. Voi olla että tämä ei riitä jolloin mahdollisten tärinä- ja tasapainoitusongelmien kompensoimiseksi voi olla parasta poistaa puolet sylintereistä toiminnasta yksinkertaisesti katkaisemalla niiltä ruiskutus ja ohjelmoimalla ECU uudelleen. Tähän riittää yksi takaisinkutsu ja muutaman minuutin piipahdus softapäivityksessä!

      Muistetaan, että Suomen maanteillä 25 hevosvoimaa riittää käytännössä aina moottoritienopeuksiin saakka.

      Mesen omistajilta luonnollisesti kerätään takautuvasti veropetoksella saatu hyöty autoverosta ja vuosittaisista ajoneuvoveroista ja kerrotaan ne Daimlerin yhteystiedot, jota kautta korvausta voi vaatia.

    • GrannyPinewood

      Enpä ole kulutuslukemia kysellyt, kun olen autoni ostanut. Itse olen pitänyt kirjaa kulutuksesta [sikäli kun se koskaan on kiinnostanut] ja en ole jäänyt kiinni itseni huijaamisesta.

      Kulutus on ollut erittäin kohtuullinen, ja mitä sen on väliä paljonko se kuluttaa: polttoainekulut on jokatapauksessa vain pieni osa autoilun kokonaiskustannuksista.

      • E220_CDI

        Polttoainekulut ovat pieni osa kokonaiskustannuksista vain niin huonoilla autoilla, että ne vaihdetaan lyhyen ajomatkan jälkeen. Kulutuksesta tulee merkittävä osa kokonaiskuluja jo muutaman sadan tuhannen kilometrin matkalla, suurista ajomääristä puhumattakaan.


    • Q.-.Q

      "Mersu jäi kiinni toisesta huijauksesta – 50 % kalliimpi polttoainelasku kuin väitettiin"

      Pääkaupunkiseudun ruuhkien perusteella polttoaine on todella halpaa.
      Jos se olisi kallista, niin siellä tulisi vain tuttujen autoja vastaan.................

      • BratwurstitPaaliin

        Sinun tapauksessasi siellä ei tulisi vastaan ketään, kun sosiaalitukiakin ollaan leikkaamassa......


    • E220_CDI

      Onneksi ei ole mikään pakko ajaa kuten keskimäärin kädettömät. Cee meni jopa alle normikulutuksellaan, E menee tasan normiin (kun on webasto eikä lämpöpaikkaa työpaikalla). Tankkauksista laskettuna toki, eikä kojetaulusta katsottuna.

      Mutta jos se valittajia yhtään helpottaa, niin moni tosiaan osaa kuluttaa paljon enemmänkin. Se ei tosin ole auton vika.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe