70-luvun puuverhoiltu tasakattotalo

Riskinottaja

Kaikista uhkakuvista huolimatta harkitsen 70-luvulla rakennetun tasakattoisen puuverhoillun omakotitalon ostamista. Talo sijaitsee hyvällä paikalla, valmiilla tontilla. Koko on meille sopiva. Talossa on öljykattila vaihdettu ja Käyttövesiputket. Huopakate uusittu joskus 90-luvulla. Talo tarvitsee remonttia sisällä, mm. Kylpyhuone ja keittiö ja siihen olen varautunut. Talo sijaitsee mielestäni hyvällä paikalla, rinteen päällä, talon ympärillä maa viettää poispäin. Salaojat on, mutta ei vissiin koskaan tutkittu kuntoa. Välittäjä kertoi, että perheessä on astmaa sairastavia, mutta eivät ole saaneet talossa mitään oireita. Kuntokartoitus on tulossa, olen menossa mukaan.
Talossa on mielestäni suh edulliset asumiskustannukset, öljykattilan vaihdon jälkeen öljynkulutus on lähes puoliintunut. Ei ole mielestäni valesokkelitalo, ulko-ovi ei sijaitsealempana kuin sokkelin yläreuna. Matala sokkelin siinä tosin on.

Jäskättäävaan, kun olen kuullut niin paljon huonoa. Asun tosin nykyäänkin -69 rakennetussa rivarissa, eikä ole ollut mitään ongelmia. Tehtiin piharemontti pari vuotta sitten ja sokkelin vierustat pölisi kuivuudesta. Ostaako vai ei??

9

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiatoo

      Osta vaan. Tasakatto toimii ihan niinkuin mikä muu tahansa kun se on kunnossa. Kannattaa selvittää nykyisen katteen kunto ja uusia ennen vuotoja. Vesien poiston pitää olla toimivia. Kattokaivot pitää tarkistaa ja huoltaa keväin/syksyin.
      Jos ulkoseinät on maalattu öljymaalilla niin samaa seuraavankin kerran. Maalasin tänä kesänä -88 öljymaalilla maalatun taloni ensimmäisen kerran uudestaan. Ei tarvinnut yhtään raappausta. Kannattaa huomioida että öljymaali haalistuu vuosikymmenien kuluessa enemmän kuin vesivärit joten voi käyttää vähän voimakkaampaa sävyä.
      Ilmalämpöpumppu on hyödyllinen energiansäästäjä. Sokkeloinen pohja tosin heikentää sen tehokkuutta. Lämmityksestä voi saada säästöä kolmasosan. Koneen ja patterien asetukset kohdalleen, muuten ei auta mitään.

    • mietimitäostat

      Riippuu kyllä talon sijainnista ja millainen se on tiloiltaan ja minkä hintainen se on ,onko oma tontti että jäisi se edes jos käy heikosti tuon talon kanssa.


      1)Siinä on pahoja juttuja aika paljon ilmeisesti,kuten öljylämmitys -se on paha juttu nyt tai nykyään sitä ei saisi olla missään tapuksessa,syitä on paljon,jos vielä on yhtään putket piilossa niin voi helvata,en ostaisi tuolloin jostalo ei ole lähes ilmainen.

      Jos on putket uusittu äskettäin niin sitten muutu laulu ja ei ole putki vuotoja liiemmin ollut.

      2)valesokkeli/erittäin paha tuolla aikakudella,en ostaisi tai maksaisi juuri mitään jos taas sijainti tai muu vastaavasti houkuttelisi niin tällöin harkitsisin muuten en.(pitää olla oma tontti).

      3)tasakatto /ei saa myytyä tarvittaessa millään jos pitää muuttaa rahaksi,on näitä huonoja suomen suunnittelijoiden keksintöä joka muutettiin harja kattoon järellisitä syistä,en ostaisi jos talo ei ole todella todella halpaa siis lähes ilmainen.

      4) huopakatto /aikalailla huono yhdistelmä/vuotaa varmuudella jossain vaiheessa varmaan jo vuotanutkin kun tasakatto on kysessä,erittän ikävää uusia sitten katto.


      Tuosta öljyväristä,älä maalaa sillä haalenee ja haalenee on sitten vimmeisen päälle kurja väri katsoa,sitä virhettä ei kannata tehdä,öljyväri on todella ikävää katsottavaa kun se haalenee,eikä se hengitä vaikka kuinka satuilevat.

      Nykyään ei hengitä kuin multamaalit siis aidot multamaalit.

      Ilmapumppu,ei se auta kaikille ,talot on niin sokkelosia tuolla aikakaudella,kaikkiin taloihin ei pidä ostaa koko pumppua.

      Itselläni ollut pumppuja eri kiinteistöissä kahdessa paikkaa samoin tuttavallani,kumpikaan meistä ei osta noita,toinen meistä on sijoittaja joka tietää kuinka talot varustellaan mutta ei pidä pumppuja minään enään ja sama on täällä.

      Se pitää olla leivin uuni ja ei niitä tiilerin uuneja vaan joko rehti tiiliuuni tai nunnauuni.

      Sitten pitää asua talossa ja kytätä kattoa koko ajan.

      Osta se talo jos oh halpa siis tosi halpa,tutki jotenkin edes tuota valesokkelia,niissä on aina jotain siis aina,vaikka kuntotarkasstuksessa ei olisi mainintaa niin niissä o vikaa,olen tarkempi itse kuin monet kuntotarkastajat on,niissä on oikeasti ongelma jos ne puretaan näytille alapuu on vaurioitunut jostain käytännössä aina.

      Omistajat ja asujat eivät sitä tiedä eivätkä välitä.

      Myyminen on sitten turhaa esim:10 vuoden päästä tai 20v päästä,jahka tämä tulee laajemmin ilmi ihmisille ettei valesokkelitaloa olisi pitänyt ostaa,se on vähän niin kuin home jutut suomessa olleet viime vuosina.

      Se siis jää oikeasti käsiin jolloin älä maksa kuin muutaman tonni jos on hyvällä paikalla.ei siis tontin hintaakaan koska purkaminen maksaa taloissa 20000-30000 euroa noin siis useimmat.

      • alan-asiantuntija

        Uskokaa jo kaikki kun Rakennustieteen Ylitohtori tuo asiat esiin niinkuin ne on.
        Väitteli aikoinaan valesokkeleista.


    • Riskinottaja

      Kiitos vastauksista. Valesokkelitalo ei siis ole. Mikä tuossa öljylämmityksessä ihmisiä oikein mättää? Minusta se on hyvä vaihtoehto, itse en haluaisi sähkölämmitystä. Öljy on suht huoleton, kun kattilakin on 2012 uusittu. Välittäjän antaman tiedon mukaan öljynkulutus on ollut 4 henkisellä perheellä uuden kattilan hankinnan jälkeen 1500 l/ vuosi.

      Katto on tarkastettu ja on vielä kunnossa. Uuden katteen laittaminen maksaisi 7900 eur. Vesikiertoputket on tosiaan alkuperäiset ja tulevat pian uusittaviksi. Kuntokartoituksessa tietenkin selvitän ainakin sen, onko järjestelmään jouduttu lisäämään vettä ym.

      Tontti on oma ja alue on suosittu alue täällä, lähellä paljon palveluita ja liikuntamahdollisuuksia. Tämän vuosiluvun talo ja tämän kuntoinen talo jossain toisella alueella maksaisi 20000-30000 eur vähemmän.
      Talokattoa ei saa muuttaa harjakatoksi vaan kaavamääräysten takia pitää rakentaa toinen kerros, ns. Puolitoista kerroksinen talo.
      Talo on reilu 100 m2.

    • mietimitostat

      No voithan sen varmaan sitten ostaa mutta mieti nyt vielä.

    • Paskaa_käsissä

      Ei kukaan asu enää jossain 60-80 luvun taloissa!Täysiä homepommeja kaikki mitkä pitäisi purkaa välittömästi! Vain vajokit ostaa noita!

      • mekkk

        Itse asun -69 rakennetussa puuelementeistä tehdyssä rivarissa ja mittään ongelmia ei rakenteissa ole ja kylppäriremontin yhteydessä tarkistettiin sen kohdilla olevat rakenteet ja kaikki kuivia eikä mitään sisäilmaongelmia vaikka painovoimeinen ilmanvaihto. Nyt tehdään kattoremontti ja sen jälkeen arvo vain nousee koska asun pääkaupunkiseudulla mutta ei ole tarvetta myydä.


    • Talo-75

      Ei kaikki 70-luvun talot ole huonoja. Toiset on pitänyt yllä talon arvoa. Meillä -75 rakennettu omakotitalo,käyttövesiputket uusittu,ikkunat vaihdettu,ilmalämpöpumppu asennettu (huom.riittää lämmittämään -15 pakkasasteeseen asti koko talon). Talo laitettu hiljattain myyntiin ja vaihto hiukan pienempään. Edullinen talo,edulliset asumiskustannukset. Tätäkin saa kysyä mikäli kiinnostaa!!

      • odotellaan

        No laita hyvä mies vinkkiä sitten millä alueella se on ja kuinka edullinen se on nyt?

        Eli nyt on kysytty mutta saadaanko lisää tietoa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6432
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4153
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2567
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1518
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1377
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe