Maaseutuasuminen suojaa astmalta ja allergioilta

biot

Belgialaistutkijat ovat havainneet yhteyden niin sanotulle maatilapölylle (farm dust) altistumisen sekä astman ja allergioiden välillä. Tulos voi olla käännekohta astman päihittämisessä. Gentin yliopistolla tehty tutkimus julkaistiin ensimmäisen kerran Science-tiedelehdessä.

Jo aiemmin havaittiin yhteys astman ja allergioiden esiintyvyyden sekä asuinolojen välillä. Maaseudulla asuvilla lapsilla esiintyy vähemmän allergioita ja astmaa verrattuna kaupunkiympäristössä varttuneisiin. Ennen tätä tutkimusta syy oli mysteeri.

Professori Bart Lamrecht selittää: ”Tässä vaiheessa olemme osoittaneet varsinaisen yhteyden maatilapölyn sekä allergialta ja astmalta suojaavan vaikutuksen välillä. Toteutimme tämän altistamalla hiiriä maatilapölylle, jota kerättiin Saksasta ja Sveitsistä. Kokeet paljastivat, että hiirille oli kehittynyt suoja pölypunkkiallergialle, joka on ihmisten yleisin allergeeni.”

Tutkijoiden mukaan ilmiö liittyi A20-proteiiniin, jota keho erittää altistuessaan maatilapölylle. Allergioista ja astmasta kärsivien elimistö ei tuota tarpeeksi A20-proteiinia. A20-proteiinin erityksen vajaavaisuus voi johtua osittain perintötekijöistä.

Lähde: Flanders Institute for Biotechnology, Science

http://www.patriootti.com/maaseutuasuminen-suojaa-astmalta-ja-allergioilta/

10

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viljatonruokavalio

      Allergiat ovat elimistön immuunijärjestelmän ylireagointia vieraisiin aineisiin, jonka todellinen syy voi olla kelvoton ruokavalio joka pitää hälytystilaa yllä kehossa. Kun elimistön pommittaminen väärällä ravinnolla lopetetaan, myös immuunijärjestelmä rauhoittuu.

      Kannattaa perehtyä aiheeseen, sillä voit päästä kaikista allergioista eroon vain muuttamalla ruokavaliotasi.

      Lasten allergiat ja autoimmuunisairaudet ovat lisääntymässä huimaa vauhtia. Ei nuo sairaudet taivaasta tipu vaan jotain tehdään todella väärin.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/astma.htm

      Mulla se oli víljat.

    • äitzxikhbn

      No jaa, maalla olen kasvanut ja sairastan vaikeahoitoista sisäsyntyistä astmaa. En tiedä kuinka likaisssa tai pölyisissä olosuhteissa olisi pitänyt kasvaa, välttääkseeni sairastumisen. Terveellistä perusruokaa, oman maan vihannekset, perunat, maito omasta lehmästä, liha omasta possusta, sienet ja marjat lähimetsästä, itse leivottu leipä oman viljan jauhoista tehtynä, olen syönyt. Mikä sitten meni väärin?
      En usko tuohon ravintohömpötykseen alkuunkaan.
      Normaali järjenkäyttö sallittu, myös ravinnon suhteen!

      • öllölä

        Samanlainen kasvuympäristö minullakin ja samanlainen sisäsyntyinen keskivaikea astma. Työpaikalla homeongelmia. Hyvä teksti.


    • dffefe

      Minullapa on astma ilman yhtäkään allergiaa! Noin puolella aikuisena astmadiagnoosin saaneista ei ole astmaa selittäviä allergioita. Astma ja allergia eivät välttämättä liity toisiinsa siis mitenkään.

      • totsto

        Rokotteet aktivoivat allergiaan ja astmaan liittyviä geenejä. Tutkimuksessa rokotteet aktivoivat 33 allergiaan liittyvää geeniä ja 66 astmaan liittyvää geeniä:
        Lahdenperä AI1, Nilsson LJ, Regnström K. Kinetics of asthma- and allergy-associated immune response gene expression in peripheral blood mononuclear cells from vaccinated infants after in vitro re-stimulation with vaccine antigen. Vaccine. 2008 Mar 25;26(14):1725-30. doi: 10.1016/j.vaccine.2008.01.041. Epub 2008 Feb 13.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18336961

        DTP-rokotteet ja jäykkäkouristusrokotteet lisäävät riskiä sairastua allergioihin ja niihin liittyviin hengitystieoireisiin:
        Hurwitz EL1, Morgenstern H. Effects of diphtheria-tetanus-pertussis or tetanus vaccination on allergies and allergy-related respiratory symptoms among children and adolescents in the United States. J Manipulative Physiol Ther. 2000 Feb;23(2):81-90.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10714532

        Hinkuyskärokotteen saaneilla lapsilla on 50 % suurempi mahdollisuus sairastua astmaan, ekseemaan ja heinänuhaan:
        Farooqi IS1, Hopkin JM. Early childhood infection and atopic disorder. Thorax. 1998 Nov;53(11):927-32.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10193389

        Tutkimuksessa havaittiin, että lapsilla, jotka eivät saaneet DTP-rokotetta tai poliorokotta, ei ollut astmaa tai allergioita ennen kymmentä ikävuotta. Rokotetuilla lapsilla oli astmaa ja allergioita:
        Kemp T1, Pearce N, Fitzharris P, Crane J, Fergusson D, St George I, Wickens K, Beasley R. Is infant immunization a risk factor for childhood asthma or allergy? Epidemiology. 1997 Nov;8(6):678-80.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9345669

        Vauvoille annetut rokotteet voivat lisätä riskiä sairastua astmaan:
        http://www.dailymail.co.uk/health/article-1079259/A-vaccine-given-babies-increase-risk-childhood-asthma.html

        Kaupungeissa rokotetaan lapsia enemmän:
        http://therefusers.com/refusers-newsroom/vaccines-cause-allergies-dr-dave-mihalovic/#.V4V-W2gyqM8


    • Eräs.kokemus

      Asuin lapsuuteni ikävuodet 0-15 aivan Helsingin keskustassa 2-3 korttelin päässä Stockmannin tavaratalosta, Forumista ja linja-autoasemasta ja kävin myös kouluni alueella. Minkäänlaista astmaa tai allergiaa ei ole nyt 65 ikävuoteen mennessä tullut.

      Sen sijaan samassa paikassa asunut isäni sairastui astmaan 50-vuotiaana ja sittemmin keuhkolaajentumatautiin. Ainoa ero välillämme oli, että hän tupakoi koko ikänsä ja itse en ole polttanut koskaan.

    • Koneellinen

      90-luvulla Astma- ja allergialiitto sekä allergialääkärit neuvoivat, että kodit pitää siivota mahdollisimman hyvin, ettei lapsille tule allergioita. No minähän siivosin todella tarkasti ja käytin suositeltuja pesuaineita, ettei kotiin tule pahoja kemikaaleja.

      Kaikille lapsilleni tuli jo alle 3-vuotiaana siitepöly- sekä ruoka-aine allergioita, vaikka itselläni tai miehelläni ei ole ollut koskaan lapsena tai nuorena esim. siitepölyallergiaa. Miehellä on tosin ollut atooppista ihottumaa vähän ja joskus.

      Koska allergioita lapsilla siis oli, niin lääkäri suositteli, ettei kannattaisi ottaa eläimiä, kun varsinkin kissoille allergisoituu helposti. Ei otettu eläimiä. Laitettiin myös siitepölysuodattimet ikkunaluukkuihin, eikä kuivattu pyykkiä ulkona - niitäkin suositeltiin.

      Kodissa tehtiin myös homekoiratutkimukset ja kuntokartoitus - kaikki kunnossa.

      Sitten myöhemmin muuttuikin suositukset, kun huomattiin, ettei maaseudun lapset olekaan niin allergisia, vaikka altistuvat jos mille allergeeneille. Meillekin lääkäri sanoi, että ei haittaa vaikka altistuu kaikelle pienissä määrin, mutta ei pähkinälle.. Otimme villakoiran - lapsemme kestivät sitä hyvin. Otimme kanin - sitäkin lapsemme kestivät hyvin, mutta minä allergisoiduin kanille.

      Muutimme koneellisen ilmanvaihdon taloon. Sekin tarkistettiin kuntotarkastajan ja homekoirien toimesta - kaikki kunnossa.

      Olen nyt asunut tässä koneellisen ilmanvaihdon talossa 7 vuotta ja olen todella allerginen vaikka ja mille. En voi enää syödä kalaa, en viljaa, en maitotuotteita, en monia mausteita. Olen myös kissalle ja koiralle allerginen, samoin koivulle ja myös männyn siitepöly ja puupöly aiheuttaa pahoja oireita.

      Onko nyt niin, että kun koneellinen ilmanvaihto ei päästä sisään siitepölyjä ja muita allergeeneja, niin tilanne on sama kuin aikoinaan hyvin siivotussa ja siitepölysuodattimin varustetussa kodissa, en saa tarpeeksi allergeeniärsykkeitä ja mikrobeja, niin immuunipuolustukseni reagoi ihan väärin ja alan allergisoitua kaikelle???

      Yksi lapseni, joka oli tosi allerginen kissalle, voi nykyään vaikka nukkua kissa vatsan päällä. Ilmeisesti villakoiran myötä hänen kotiinsa tulleet muutkin mikrobit ovat olleet hänelle hyväksi. Siitepölyallergiat eivät ole parantuneet kuin yhdellä lapsellani.

      Astma- ja allergialiitto suosittelee tiuksti koneellisen ilmanvaihdon käyttöä, MUTTA EIKÖ SE OLE RISTIRIIDASSA sen kanssa, millaista ilmaa maaseudun terveemmät lapset hengittävät????

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1651
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe