Entisen pelaajan isän kysymyspalsta

entisenpelaajanisä

Hyvää huomenta aktiiviset amerikkalaisen jalkapallon pelaajat, valmentajat, katsojat, pelaajien vanhemmat, liiton edustajat.
Tämä keskusteluketju on tarkoitettu teille kaikille lajista kiinnostuneille. Jos on jokin erikoinen kysymys, löydätte vastauksen minulta.
Olen toiminut aktiivisesti lajin parissa jo toistakymmentä vuotta ja omaan laajan tietämyksen niin suomikolinasta kuin rapakon takaisesta jefusta.

Taustatietona sen verran, että kiinnostuin lajista poikani kautta. Hän pelasi muutaman kauden C-junioreissa, jonka jälkeen häpeällisesti lopetti avaimenperämitaliin, mutta tästä sisuuntuneena raivasin tieni C-juniorivalmentajasta, joka seisoi kusisella hiekkatekonurmikentällä huutaen 14-vuotiaille amatööreille, aina Vaahteraliigajoukkueen apuvalmentajaksi kehittäen amerikkalaisten pelaajien ominaisuuksia paremmin vastaamaan eurooppalaista pelityyliä. Minun valmennuksestani on lähtöisin moni Suomessakin menestystä saanut importti. Puolan liigassa minun nimeni on pyhä ja olen huomattavasti arvostetumpi ulkomailla kuin Suomessa. Kansainvälistä valmennuskokemusta minulla on kahdesta Puolan huippuseurasta. Pystyin aavistamaan suomijefun glory daysin kuolinhetket 1990-luvulla vuosikausia etukäteen, jolloin siirryin valmentamaan Yhdysvaltoihin. Valmensin viisi vuotta eri tasoilla Amerikassa. Aloitin valmennusurani Everett Alvarez High Schoolissa, jossa valmensin puoli vuotta, kuitenkin kykyni herättivät laajaa kiinnostusta, joten siirryin yliopistotasolle kolmosdivisioonaan American Southwest Conferencessa pelaavaan East Texas Baptist joukkueeseen. Toimin joukkueessa aluksi yhden ottelun apuvalmentajana, mutta kykyni huomattuaan yliopiston rehtori vaati, että valmentaisin koko joukkuetta shadow headcoachina. En voinut olla virallisesti päävalmentaja, koska olimmehan Texasissa ja nimeni oli eksoottisesti ulkomaalainen, jota joukkueen suurin sponsori paikallinen Fordin jälleenmyyjä ei voinut hyväksyä, johtuen historiallisista syistä. Oli niin tai näin, mutta minä valmensin joukkuetta puolitoista kautta, kunnes mahtavat valmennuskykyni huomattiin ensimmäisessä divisioonassa Kent State Golden Flashes joukkueessa. Aloitin jälleen apuvalmentajana, mutta tämä ei riittänyt minulle ja keskusteltuani yliopiston rehtorin kanssa, minut siirrettiin puolustuksen päävalmentajaksi. Tätä ei kuitenkaan kovin kauaa kestänyt. Ensimmäisessä ottelussa puolustus murskasi divisioonavastustajan ja puolustus teki vaatimattomasti 33 pistettä heitä vastaan. Hyökkäyksemme oli turhautuneena penkillä, kun puolustus pelasi ensimmäisen puoliajan koko ajan kentällä. Sääliä tuntien päästin lopulta heidätkin kentälle, kun palautimme aloituspotkun toisen puoliajan alkamisen merkiksi. Sanomattakin oli selvää, että ensimmäisen ottelun jälkeen minusta tehtiin joukkueen päävalmentaja. Tässä pestissä ehdin olla kaksi kautta ja kaksi Bowl ottelua, molemmat voitimme. Viimeiset vuodet toimin konsulttina areena football joukkueessa LA KISS, mutta veri veti takaisin amatöörisarjoihin. Olin kyllästynyt ammattilaisjefun ilmapiiriin, jossa pelaajat ovat vain hyödykkeitä ja kertakäyttötavaraa, jotka voidaan siirtää syrjään yhdestäkin virheestä. Amatööriurheilu on minulle syy elää ja hengittää, teen tätä poikani vuoksi.

ystävällisin terveisin,

entisen pelaajan isä

6

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • futiskannattaja

      Hei,
      Kerros meille miten Suomen maajoukkueentaso saitaisiin ylöspäin. Nyt laahataan viimeisillä sijoilla pohjoismaissa ja varmaan Norjakin menee ohi muutaman vuoden sisällä. Suomen hyökkäys etenee 50-150 jaardia per peli. Puolustuskin antaa noin 200-300 yardia per peli. Onko vika systeemissä, valmennuksessa/johto vai pelaajissa ?

      • koordinaattori

        Valmennuksessa on vikaa,,,,päävamentajasta kaikki lähtee,,,,,,


    • lerssinsenu

      skitsofreniaan saa nykyisin myös tehokasta lääkitystä

      • ettästiedät

        Tai sit voi vain pukea kypärän ja harratarit päälle ja mennä kolistelemaan kentälle. ärsyttää täällä oleva lajin haukkuminen. jefu ei ole pelkkää väkivaltaa
        . ilman joukkuepeliä strategiaa ei voi pelata. ei ole pelkä täysii toista päin peliä kui vaan taktiikkaa ja joukkuepeliä ja voima kestävyys suhde. Monipuolinen laji monipuolisille pelaajille on isoa miestä linjassa pikkumiestä riisin kokoista kiinniottajaa laji tarjoaa kaikille pelipaikkaa
        siksi tosi monipuolinen ja hyvä laji
        netti kirjoittalu selkä rangataonta siksi en lue täällä


    • kantelepojke

      onko kirjoitettu muita kirjoja lajista kuin Vain Muutaman Dollarin Tähden?

      kirjoitan tännekin jos joku vastaa

    • Kakejefuilija

      Katsojana ja pelaajana voisin kertoa muutamalla sanalla omasta historiastani.

      Olin harrastanut nuorena kakea ja kuin varkain satuin amerikkalaisen jalkapallon harjoituskentälle katselemaan treenejä nuorena poikana.

      Jo vartin katseltuani pelaajat kysyivät että voisinko tulla heille potkaisemaan palloja kun oli miehistövajautta treeneissä , tottahan toki suostuin ja kun olin tottunut potkimaan paljain jaloin niin sain vähän aikaa suostutella pelaajia enenkuin antoivat potkimisluvan ilman kenkiä. Ensimmäisellä kenkäsyllä potkaisin kakepotkulla varpaat sisään pallosta mikä oli minusta pirskatin huvittavaa, pelaajat eivät antaneet aploodeja vaan kertoivat ettei köyhällä seuralla ollut palloja ylenpalttisesti.
      Ihmisten ystävänä noudatin kehoitusta ja potkaisin seuraavaksi pehmeämmin palloon joka iskun voimasta kyllä kesti ehjänä mutta lensi kentän yli parkkipaikalle mersun tuulilasiin, mersu oli yhden pelaajan. En tiedä mikä suorituksessa oli niin ihmeellistä mutta pelaajat eivät saanet sanotuksia sanaakaan. Potkin palloja maaliin kentän puolesta välistä ja välillä kysyin että laitetaanko vasemmalta vai oikealta sisään vai tolpan kautta.

      Ja kun pääsin kokeilemaan juoksijan tehtävää , pienestä koostani huolimatta, minun oli helppo työ juosta kukkakeppien ohitse aina maaliin saakka. Saatoin myös hyppiä pelaajien yli.

      Näkemänsä perusteella amerikkalainen valmentaja tarjosi minulle samantien stipendiä isoon yliopistoon jenkkeihin, mietin että no mikä ettei.

      Sinne päästyäni ihmettelin alusta asti löysiä treenejä, kakessa olin tottunut murskaamaan kattotiileja, potkimaan pesäpallomailoja säärellä jne.

      Ekassa ottelussa media teki minusta kauden sensaatiopelaajan, taisin olla mukana yhdeksässä maalissa ja muistaakseni saavutin yhtä monta säkkiä. Muutamassa niistä annoin mojovan pusun vastustajan pelinrakentajalle joka oli aina laaki ja vainaa. Joutuivat lopulta käyttämään keskushyökkääjää pelinrakentajana koska pelinrakentajat loppuivat kesken.
      Saavutin AAA sarjassa helposti aloittavan potkaisijan, keskushyökkääjän, laitahyökkääjän, takapuolustajan,pelinrakentajan ja pallon palauttajan pestit.

      Olin kuulemma nuorin koskaan kutsuttu pelaaja NFL leirille, en mennyt sinne koska mummoni soitti minulle Suomesta ja kertoi ikävöivänsä minua.

      Nyt minulla on 7.5 danin musta kakevyö.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe