S-ryhmän bonusjärjestelmä murenemassa

sähkökärki

Pori Energia luopuu lopultakin bonusyhteistyöstä osuuskaupan kanssa. Viime vuosisadalta peräisin oleva, aikansa elänyt s-bonus on tulossa tiensä päähän. Sähköyhtiö on kyllästynyt maksamaan osuuskaupalle kymmenien tuhansien eurojen vastikkeetonta korvausta bonus-järjestelmän ylläpidosta.

Asiassa on toinenkin puoli. Kulukorvaus on osaltaan heikentänyt Pori Energian tulosta, jolloin ne sähkönkuluttajat, jotka eivät ole osuuskaupan jäseniä, ovat joutuneet faktisesti bonusten maksumiehiksi.
Tämä ongelma on varmasi monissa muissakin bonusyhteistyöyrityksissä.
Ihme, ettei asiaa ole viranomaisten taholta ryhdytty tutkimaan.

12

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiOsuuskauppalainen

      Hyvä, että loppuu. Itse en ole tiennyt, että tälläisiä bonuksia on jaettu.
      Jos jotain laitonta on ollut niin hyvä tutkia. Muutenhan asia on nyt OK.

    • secury

      Eriarvoinen kohtelu korostuu myös vakuutusalalla. Pohjolan vakuutuksista peritään eri hinnat ei-jäseniltä ja jäseniltä.

      • Watti-Matti

        Pori Energia irtisanoi kalliin osuuskaupan bonus-sopimuksen sähkönkuluttajien vaatimuksesta. Laitilassa toimiva sähköyhtiö teki saman ratkaisun jo keväällä alentaen samallla sähkön hintaa 7 prosentilla. Yhtiö kertoi, että puolet alennuksesta johtui kalliin bonus-järjestelmän poistumisesta saadusta kustannussäästöstä. Tämä paljasti sen, että nekin sähkönkuluttajat, jotka eivät ole osuuskaupan asiakasomistajia ovat olleet bonusjärjestelmän maksumiehinä. Ei ole kovin oikeudenmukaista osuustoimintaa!


      • korruptiotako
        Watti-Matti kirjoitti:

        Pori Energia irtisanoi kalliin osuuskaupan bonus-sopimuksen sähkönkuluttajien vaatimuksesta. Laitilassa toimiva sähköyhtiö teki saman ratkaisun jo keväällä alentaen samallla sähkön hintaa 7 prosentilla. Yhtiö kertoi, että puolet alennuksesta johtui kalliin bonus-järjestelmän poistumisesta saadusta kustannussäästöstä. Tämä paljasti sen, että nekin sähkönkuluttajat, jotka eivät ole osuuskaupan asiakasomistajia ovat olleet bonusjärjestelmän maksumiehinä. Ei ole kovin oikeudenmukaista osuustoimintaa!

        Ei sähköyhtiökään kovin fiksu ole ollut tehdessään tälläisen sopimuksen.


      • AMOTTI

        Osuuskaupan bonus-lonkerot ovat tunkeutuneet moniin muihinkin yrityksiin. Erikoisehdoillla varustetut bonus-kortit virkamiehille muokkaavat sopivasti asenteita.


      • Nilsjohan

        Tasa-arvovaltuutetun tulisi mielestäni tutkia S-ryhmän bonus-kytkökset yrityksiin, joissa on asiakkaina ei-asiakasomistajia. Ovatko ei-jäsenet joutuneet maksamaan bonusasiakkaiden aiheuttamia kuluja.


    • Taloudellinen

      Bonusjärjestelmän ylläpito maksaa ja kulut tietysti lisätään hintoihin.

      • Niinikkään

        Mutta toisaalta kattava ostoseuranta auttaa optimoimaan markkinointia ja hankintaa, ja alentaa sitä kautta hintoja. Ei kaupatkaan tee huvikseen toimintoja joista ei ole loppupeleissä taloudellista hyötyä yritykselle.


    • KAlle354326537

      Newsflash. Asiakasomistajat saavat bonuksia ja etuja omistajuudestaan. Jos jotakutta harmittaa, niin liittymään vaan. Ei vakuutusten keskittäminenkään alennusten perässä ole maailman tyhmin juttu tehdä.

      • Mietitääs_omistajasta

        Jos olet omistaja, eihän sun tarvitse jäädä kassalle kaupassa käynnin yhteydessä mitään jäädä selvittämään tai makselemaan, huudat vain kassalle: mä otin nämä, moikka.
        Eli, KAlle354326537, oletko omistaja vai vain tavalinen asiakas muiden ohella, mitä oikein se "omistajaisuus" onkaan -ryhmän (asiakkaana) omistajana sinun käsityksesi mukaan. Todellisuudessa teet tässäkin ilmaista työtä saamatta mitään hyötyä itsellesi kehumalla tuon korttisi "erinomaisuudesta", olet siis korttisi orjana täydellineen asiakas korttisi myötäjälle. Ei minua ainakaan harmita etten omista S-ryhmän korttia, muutahan sinäkään et omista S-ryhmästä, vaikka muuta tunnut kuvittelevasikin ....

        Voi teitä höynäytettäviä ....


    • penkankautta

      Onneksi viranomaiset ovat lopultakin havahtuneet valvomaan S-ryhmän toimenpiteitä. Tästä esimerkkinä bonus-järjestelmän asiakastietojen keruun torppaaminen.
      Toivottavasti viranomaiset puuttuvat myös osuuskuntalain vastaiseen omistaja-sanan käyttöön. Osuuskunnan jäsen ei ole omistaja, vaikka S-ryhmä mainonnallaan on tällaista mielikuvaa lain vastaisesti lanseerannut. Osuuskaupan edustajat ovat jopa virallisissa yhteyksissä
      käyttäneet lain vastaisesti omistaja-termiä

    • Lakikunniaan

      Hyvin ovela tapa S-ryhmältä. Mainonnan avulla ujutetaan omistaja-termi tarkoittamaan osuuskunnan jäsen nimitystä. On yleisesti hyväksyttävää, että mainonnassa esiintyy ylilyöntejä. Väärin on se, että osuuskauppamiehet ovat lain vastaisesti julkisissa yhteyksissä ryhtyneet käyttämään osuuskaupan jäsenestä omistaja-nimitystä. Osuuskunnan/osuuskaupan jäsen ei ole omistaja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe