eläinlääkäri oli ihmeissään

ylpeä-seropeistaan

Eilen vein 14v koirani viimeiselle matkalle :( Rip. Nasu <3
Eläinlääkärin kanssa hetken juteltuani kehuin koiraani kuinka terve on ollut koko elämänsä. Kerroin että koirani ei ole edes rokotuksilla koskaan käynyt. Ja matolääkkeenkin olen antanut silloin harvemmin ku on apteekkiressulta tullut käteen. Kerroin myös että näin on kahdella muullakin koirallani ja on terveitä ollut :)
Tämän kerroin vaan siksi kun tälläkin palstalla paljon huudeltu siitä että rokotuttakaa ne koiranne... Ja kuvitelkaa itse käyn vielä koirieni kanssa koirapuistoissakin ja asutaan melko keskustassa :)
Ja ennenkö kukaan tulee huutelemaan että ootko ihan järkevä että nyt mun koirani sairastuu koska tulet ei rokotetun koiran kanssa samaan puistoon, ni eihän sun koirallas oo mitään hätää, sillähän on rokotteet voimassa :)
Tälläinen pähkinä teille mietittäväksi. Omilla koirillani hyvä vastustutkyky, enpä tiedä ehkäpä johtuu koska koirani on seropeja <3

22

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitkäpennisäästyy

      Ei nykypäivinä suomessa edes ole parvoa rabiesta tms enää. Suomi hyvä paikka koirille tautien suhteen. eläinlääkärit haluu vaan rahastaa niin pirusti sillä että pitäs rokottaa. Joku vuosi sit rokotteet sai parillakympillä, nykyää ne maksaa liki 70e ellei jopa enempi. Muutenkin maalaisjärjellä ja itse koiransa hoitamalla pääsee pitkälle ja pääsee halvalla. Monet laittaa satasia lekuriin jossa koiralla tyliin pieni ruhje jalassa kun ihan kotonakin sen saisi hoidettua. Sanon myös ei turhille reissuille lekuriin. Tosin koirani saanut 2 ekaa penturokotetta, mut siihen se on sit jääny...

    • dennyyy

      Jaahas taas tätä samaa että sekarotuset on terveitä rotupit ei. Huoh! Miksi tänne palstoille tullut rotupi-vihaajia, en ymmärrä. Kaikki ne on koiria rotuun tai roduttomuuten katsomatta.

    • suurinosa

      Eiköhän se mene vähän niin sun koira ei ole niitä sairauksia saanut koska MUUT on rokotettu...

      • siipeilijät

        Kukako viisas väittää ettei meillä ole parvoa, se on jossain aina epidemiaksi asti olemassa, siksi jo 6/vk pentuja rokotetaan.


    • Rokotusten teho perustuu niiden kattavuuteen. Mitä useampi koira on rokotettu, sitä tiiviimpi sairauksilta suojaava verkko on. Yksittäiset rokottamattomat yksilöt hyötyvät muiden luomasta suojasta. Jossain pisteessä verkoston kattavuus ei kuitenkaan enää riitä ja tauti pääsee rokottamattomien koirien avulla "tutustumaan" myös näihin rokotettuihin yksilöihin. Sitten alkaa kilpajuoksu immuniteetin ja infektoinnin välillä... Nollatoleranssi on parempi kuin alkaa kokeilla, kuinka monta rokottamatonta koiraa vaaditaan epidemian syntymiseen.

      Kattavan suojan ansiosta suomalaisilla koirilla ei esiinny esimerkiksi parvoa - jota ei tarvitse etsiä kauempaa kuin Virosta tai kotoperäisistä metsäneläimistä. Parvoton Suomi ei ole mikään itsestäänselvyys, eikä muutamalla säästetyllä kympillä kannata ylpeillä.

      Toivon tosiaan, etteivät koiramaailman "anti vaxxerit" ala yleistyä.

      • rokotuksetkunnossa

        Näinhän se on. Nyt ollaan turvassa, jopa rokottamattomat. Mutta kun tuo rescue-koirien tuonti entisestään villiintyy, niin laumasuoja on mennyttä. Sama juttu meillä ihmisillä. Rokottamatta jätetyt lapset ovat olleet kohtuullisen turvassa juurikin rokotettujen ansiosta. Pahaa pelkään, että tilanne voi nyt muuttua. Turvapaikanhakijoiden mukana tulee valitettavasti sairauksia, joista meillä ei ole vuosikymmeniin ollut pelkoa.


    • tauditleviää

      Rescuerakit tartuttaa ihmisiinkin koko ajan uusia sairauksia ja loisia.

    • 2xrescueita

      Rescue yhdistykset kuuluu sori vaan TRACESIIN. Ne on rokotettu, madotettu, sirutettu, käytetty lääkärissä, jopa steriloitu ja kastroitu ennenkö muuttavat suomeen asumaan. Ne on "valmisteltu" viimesen päälle, joten ovat terveitä tulessaan suomeen eikä tosiaan mitää tauteja tai loisia kanna suomeen, ei koiriin eikä ihmisiin!

      Eriasia on esim virosta salakuljetetut koirat jotka ei tule minkää yhdistyksen alla, nehän on sairaita ja tuskin edes madotettuja, niitä tuodaan suomeen vain rahantakia.
      Suomessa koiran hyväolla kun vertaa esim Romaniaan.

    • rokotuksetkunnossa

      Mun koira eli kanssa 14 vuotiaaksi, oli alkukantainen rodultaan.Ihan rotupuhdas, näyttelyissäkin menesty, ja isäksi pyydettiin muutamalle rotupuhtaalle pentueelle.Joten jäi se geenit sitten jatkumaan.Minä käytin koiraa näyttelyissä, joten rokotutin ja madotin se asiaan kuuluvasti.Koiralla oli elämänsä aikana yksi korvatulehdus.Muuten elelei terveenä.
      Ihan lääkäritkin nykyään kertoneet,ettei rodulla tai roduttomuudella terveenä pysytä, samoja vikoja ja sairauksia on kaikilla.Rokotuksilla saadaan estettyä tartuntoja.Se että jonkun koira on pärjännyt ilman rokotuksia sairastumatta, kertoo vain siitä että suomessa koirat on aika kattavasti rokotettuja.Joten sairauksia ei ole niin paljoa liikkeellä, että ne olisivat tavoittaneet yksittäisen rokottamattoman koiran.MUtta, jos nyt kaikki jättäisivät koiransa rokottamatta, olisi taudit kohta jylläämässä, ja sehän ei olisi hyvä asia.
      Jos itse haluaa rahoissa säästää, ja jättää koiransa rokotukset ja madotukset hoitamatta, varmasti ruuassakin sitten säästellään jne.Se,on tietysti jokaisen oma asia.Itse ostan laadukasta ruokaa koiralle, ja rokotutan rokotusohjelman mukaisesti kolmen vuoden välein.Se ei paljoa vaadi.Mutta, ei se rokottamatta jättäminen ole suositeltavaa, ei tosiaankaan.Nykyään tuodaan koiria ulkomailtakin, voi olla väärennettyvä lappuja, kukaan ei takaa onko rokotetta koiraan edes laitettu.Joten tartuntalähteitä löytyy.

    • fargot

      Sehän pitäisi ola itsestäänselvyys,että koirat rokotetaan. Onneksi nykyään koirien kanssa harrastetaan ja kilpaillaan jolloin rokotusten on oltava kunnossa.

    • iterokotan

      Ei seropeja rokoteta samanlailla nikö näyttelykoiria. Tiedän itekki tuttavapiirissä tyyppejä jokka ei rokota, ja täytyy sanoo et terveitä ne kyl on...

    • penturokvaan

      Enpä ole itsekkään antanu ku vaan penturokotteet koirilleni eli 1v asti. Koira kun kasvaa ni vastustuskyky on jo ok. Pentu sairastuu helpommin, äidin maito suojaa vain 12 vk asti... Sit'paitsi suomi aikasta tauti vapaa. Jokainen tyylillään...

      • kivakuullajesjes

        Eipä ainakaan kennelyskä ole minnekään kadonnut Suomesta.

        Jos koissu liikkuu luonnossa, niin nokkakontakti esim. supin kanssa voi johtaa rabiestartuntaan.

        Etelä-Suomessa on muutaman vuoden kuluttua järkevää rokottaa säännöllisesti borrelioosia vastaan.

        jne.


      • rabiesaiheesta
        kivakuullajesjes kirjoitti:

        Eipä ainakaan kennelyskä ole minnekään kadonnut Suomesta.

        Jos koissu liikkuu luonnossa, niin nokkakontakti esim. supin kanssa voi johtaa rabiestartuntaan.

        Etelä-Suomessa on muutaman vuoden kuluttua järkevää rokottaa säännöllisesti borrelioosia vastaan.

        jne.

        Rabiestartunnasta oikeaa tietoa.

        Raivotautia esiintyy Suomen lähialueilla Venäjällä etupäässä supikoirissa, ketuissa ja susissa, mutta sitä saattaa esiintyä myös koirissa, kissoissa ja muissa kotieläimissä.
        Suomessa kotoperäistä raivotautia on todettu viimeksi 1989. Tämän jälkeen on todettu kaksi raivotautitapausta Suomeen tuoduissa eläimissä. Vuonna 2003 todettiin raivotauti Virosta tuodulla hevosella ja vuonna 2007 Intiasta tuodulla koiranpennulla.


        http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/elainten terveys ja elaintaudit/elaintaudit/usealle elainlajille yhteiset taudit/raivotauti eli rabies/


    • kennelpennel

      Kennelyskä on muuten semmonen että se tarttuu silti vaikka siihen antaisi koiralle rokotteen, joten aika turha. Se on nikö ihmisen perusflunssa... Se tulee jos on tullakseen.

    • KylNe

      taudit alkaisi taas leviämään, jos kukaan ei rokottaisi koiriaan. Juuri rokotuksilla ne ollaan saatu kitkettyä lähes minimiin. Paljon metsässä käyvä koira kannattaa ainakin rokottaa rabiesta vastaan. Se on myös ihmiseen tarttuva ja hengenvaarallinen.

      • Siipeilijä

        Juurikin näin... jos koiraa ei käytetä yleisillä paikoilla joissa saattaa liikkua muita koiria, eikä käydä missään näyttelyissä, sekä valvotaan mitä ne pistää suuhunsa ja mitä kohtaavat maastossa, niin kaikki silloin rokotukset ovat tarpeettomia... Mitenkä on omistajan "tetanus"- rokotuksen laita?


      • kummajuttu

        Samaa sanoi metsämies (jonkin sortin virkametsästäjä kai), joka kävi loukuttamassa lähiön pihapiireihin ilmaantuneita supikoiria. Tiedä sitten, mistä oli puheensa rabieksesta repinyt, jos sitä ei kerran Keski-Suomessa ole. Jos aikomuksena oli vaan säikytellä, niin onnistui hyvin!


    • Koirienvihaaja

      Aloittaja on oiva esimerkki siitä kuinka tasotonta argumentointia täällä yleisesti käydään. Ensinnäkin hän kirjoittaa sellaista asiaa vastaan josta hänellä ei selvästikkään ole hajuakaan. Toiseksi, hän perustelee väitettään oman kokemuksen pohjalta. Onko psykologien mielestä hullu kuitenkaan terve jos hän kokee olevansa terve? Jättäkää nämä asiat asiantuntijoille ja kuunnelkaa heitä, älkää mututuntumaanne.

      Rokottakaa koiranne edes muiden turvallisuuden takia. Se että muutama piski on selvinnyt ilman rokotuksia ei kerro mitään muuta kuin sen, että rokotusjärjestelmä toimii suhteellisen hyvin. Kun tarpeeksi monta rokotetaan jotakin tautia vastaan, sen suojaava vaikutus suojaa myös muita kun tauti ei pääse leviämään. Tämä ilmiö vaatii kuitenkin sen, että lajin kannasta tarpeeksi moni on rokotettu.

    • pentaksetvaan

      Penturokotukset täällä vaan annettu ja koira porskuttaa terveenä vielä 13 vuotiaana mitä nyt on.

      • Siipeilijä

        Juu, ja meidänkaltaiset vapaamatkustajat saavat kiittää muita koiran omistajia siitä että he huolehtivat omien koiriensa rokotuksista jotta nuo tartuntataudit saadaan pysymään kurissa.
        Se että minun ja sinun piskit ovat säästyneet esim. parvolta on etupäässä niiden ansiota jotka huolehtivat omiensa rokotuksista!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe