'Hallituksen tehtävä kaikkensa jotta maaseutu pysy

peralbin

Siinähän se tuli yhden kepuloisen suusta. Päätös junaliikenteen kilpailuttamisesta saa läskiperseet hikoilemaan. Tämä on vasta alkua sille jolloin kepulandialta vaaditaan suurempaa omavastuu osuutta julkiseen sektoriin, kakaroiden perspyyhkeitä ei makseta enää etelän ihmisten kukkaroista. Tuet lähtee juhlavuotena 2017.

60

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • probuugi

      Tämä hallitus ohjaa rahaa kannattamattomiin investointeihin maaseudulle

    • keskustellaan-asiallises

      Millaisia nämä investoinnit ovat, anna esimerkkejä niin voimme asiallisesti pohtia asiaa.

      • ththeht

        Aamuisin saa jännittää onko traktorin ahdin lähtenyt ja muuta mukavaa.Joka paikan saa sitten teljetä kun pahoin pelkää että Orpo vapaaehtoiseti pakottaa kyläkoulun täyteen elättejä ja perään muijat ja mukulat.vaimojakin varmuuden vuoksi useampi matkaan jotka kokevat neitseellisiä yh synnytyksiä vähän väliä.


    • perusteluja-kaivataan

      "Tuet lähtee juhlavuotena 2017."
      Kysymys kuuluu, mikä puolue maataloustuet poistaa. Nykyinen hallitusko tai oppositio? Kun täällä on pyydetty linkkejä oppositiopuolueiden vaatimuksiin maataloustuen poistamisesta, ei ole vielä näkynyt. Ehkä nyt olisi aika niin olisi edes
      jotain tukea väitteellesi.

      Suomen Elintarviketyöläisten Liitto puolestaan kirjoittaa lehdessään Elintae seuraavaa:

      "Maataloustuet myös ammattiliittojen asia.

      – Ruotsalaisten julkisuuteen antamat jyrkän kielteiset lausunnot Suomen 141-tukien jatkamisesta ovat suoraan seurausta suurten lihayritysten rakenteesta, totesi Kuntonen.

      – Esimerkiksi HKScanilla on laitoksia lahden molemmin puolin ja yhtiön toiminnan kannalta merkittävää sianlihantuotantoa Etelä-Ruotsissa ja Etelä-Suomessa. Suomen tukien loppuminen näkyisi suoraan Suomen elintarviketeollisuuden työpaikkamärässä.

      SEL on aiemmin korostanut yhteistyötä maataloustuottajien kanssa kotimaisen elintarvikealan toimintaedellytysten turvaamisessa.

      – On turha kuvitella, että Suomessa on elintarviketeollisuutta ilman maataloutta ja samoin maatalous tarvitsee toimivan jalostusketjun. Tästä syystä myös ammattiliittojen pitää olla mukana kamppailussa Suomen EU-tukien säilyttämiseksi".

      http://www.selry.fi/?x17423=2059650

      Ei ainakaan SAKlainen Suomen Elintarviketyöläisten Liitto vaadi maatraloutukien lopettamista suomesta.

      Joten perustelepa nyt väitettäsi että maataloustuet lopetetaan vuonna 2017.

    • On totta, että Pohjois-Suomen kunnat rehvastelevat esimerkiksi sillä, että lääkäriin pääsee milloin vain ja heti. Maalla on avara asua ja koulussa on luokalla oppilaita vähän, jolloin opetus on tehokkaampaa.

      Megalomaaniset maataloustuet juoksevat.

      Lopullinen totuus kuitenkin on, että tuon lystin kustantaa Etelä-Suomen veronmaksajat. Suomessa on n. 300 kuntaa. Yli sadassa kunnassa yhtä kunnan itsensä ansaitsemaa veroeuroa kohti tulee valtion apua yli yhden euron, Ranualla jopa yli kahden euron. Hyvä on Ranualla rellestää!”

      Pääministeri Sipilä on puhunut paljon ja monesta asiasta. Yksi asia on ollut tuottavuuden lisääminen yhteiskunnan palveluihin. Kun yksi lääkäri vastaanottaa etelässä ehkäpä 40 potilasta,
      pohjoisen kollega ottaa samassa ajassa vain yhden. Eipä siinä voi pohjoisen lääkärin tuottavuudesta juurikaan puhua, vaikka vika ei ole hänen vaan järjestelmän. Kun pohjoisessa on yo-luokalla vain neljä abia, niin kyllähän siinäkin opettajan tuottavuus jää kovin kovin alhaiseksi., sillä hän pystyisi vaivatta samalla työteholla kouluttamaan 20 oppilastakin.

      Mutta saako Sipilä miltään osin yhteiskunnan palveluiden tuottavuutta lisätyksi?

      Ikävä kyllä on myös todettava, että Sipilä, vaikka on paljon puhunutkin, ei ole aikaiseksi saanut juuri mitään kuin omien päätöksiensä peruutteluja. Mitä muuta tämä tällainen on kuin Sipilän itsensä halveksumaa v a t u l o i n t i a. Iteroinniksi en kuitenkaan ilkeäisi Sipilänä mennä toimintaansa kehumaan, kyllä ilmiselvästi hän kohdallaan on nyt kysymys kallepäätlomaisesta
      e n t i i j j a n p e l l u u s t a!

      • jafaktaa

        ETELÄ-SUOMEN veronmaksajat on suurin vitsi koko maassa, 80% palkan NUSSIJOISTA saa etelä-suomessa tulonsa VALTION virkojen kautta, loput sosiaali toimen.


      • slumzlorencrypex

        Se oli lantalainen lipsahdus. Kuka on niin tyhmä, että tuollaista päästää suustaan lähetyksessä jota yli puolet Suomea katsoi.


      • dmjayxpuotil
        jafaktaa kirjoitti:

        ETELÄ-SUOMEN veronmaksajat on suurin vitsi koko maassa, 80% palkan NUSSIJOISTA saa etelä-suomessa tulonsa VALTION virkojen kautta, loput sosiaali toimen.

        Etelä maksaa itse omat palvelunsa, toista se on Ilmajoella, Siuntiossa, Ev6järvellä, Maalahdessa, Lokalahdessa, kyrpälässä ja muissa perslävissä.


    • VAIHTOEHTOJA

      JOPALLA SE ON SONNIN HINTA VIELÄ VASTAAMATTA EN TIÄ MIKSI
      MUT KU SUOMI PITÄS PYSYÄ ASUTTUNA EN TOISIS TIÄ MIKSI NIIN OLISKO JOPA VAIN SITTEN RYHDYTTÄVÄ NEUVOTTELEEN VENÄLÄISTEN KANSSA POHJOISSUOMEN VUOKRAAMISESTA VENÄJÄLLE VAIKKA 50 VUODEKSI
      JOS KERRAN TUOTTAVUUS ON KAIKEN A JA O NÄINHÄN SE YRITYKSISSÄKIN JA KUNNISSA ON JOS ON PALJON TYHJÄÄ HALLITILAA JA KULUT JUOKSEE NIIN TYHJÄ TILA VUOKRATAAN MUILLE
      SEINÄJOELTA YLÖSPÄIN VUOKRATTAS KAIKKI VENÄLÄISILLE SILLO SUOMELLA OLIS VARAA PUOLUSTAA MAATA JOS VENÄJÄ HALUAIS VALLATA LOPUNKIN MAAN
      OLETKO SITTEN TÄLLÄISEN SÄÄSTÖN KANNALLA VAI JOKO ONKIN TÄRKEÄÄ ASUTTAA KOKO MAA VAIKKA TAPPIOLLA

    • erkki49

      "...Ikävä kyllä on myös todettava, että Sipilä, vaikka on paljon puhunutkin, ei ole aikaiseksi saanut juuri mitään kuin omien päätöksiensä peruutteluja."

      Ai että miksi, no...

      "SAK ei hyväksy hallituksen kaavailuja heikentää työntekijöiden työehtoja ja toimeentuloa."
      https://www.sak.fi/ajankohtaista/uutiset/sak-tyrmaa-hallituksen-pakkotoimet-2015-09-08

      "SAK: 82% ei hyväksy kajoamista irtisanomissuojaan."
      http://demokraatti.fi/sak-82-ei-hyvaksy-kajoamista-irtisanomissuojaan/

      " Hallituksen kilpailukykytoimet
      – Emme edelleenkään ole sitä hyväksymässä, ilmoitti keskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly maanantai-iltana tiedotustilaisuudessaan."
      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/116970-emme-edelleenkaan-hyvaksy-saksta-tyly-viesti-eklle

      "Lauri Ihalainen: SDP ei hyväksy pakkolakipakettia."
      http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/sdp_pakkolakipaketti_ei_kelpaa-41433

      "SDP:n Viitanen: Kuntien palkkoja ei saa leikata."
      http://yle.fi/uutiset/sdpn_viitanen_kuntien_palkkoja_ei_saa_leikata/5725979

      Että tehdään nyt vaan niin kuin vasemmisto ja SAK sanoo eikä säästetä mistään
      eikä kuntien palkkoja leikata.

    • Ehdottomasti pitäisi valtiovallan peuuttaa doktriini, jonka mukaan koko Suomi tulee pitää asuttuna.
      Käytännössä tämä tarkoittaa, että tulonsiirrot Etelä-Suomen veronmaksajilta pohjoiseen lopetetaan, kansallinen maataloustuki ja muut pohjoisen tuet lakkautetaan. Vähän käytettäviä maanteitä tai rautateitä ei tule enää ylläpitää viimeisen päälle. Useimmiten soratie riittää. Pohjois-Suomen teiden asfaltointi on suoranaista tuhlausta. Kannattamattomat linja-auto- ja junavuorot tulee lakkauttaa.
      Teleliikenteen ja ADSL-laajakaistan tuki lakkauttaa ja niin edelleen. Koulujen ja terveyskeskusten määrää tulee radikaalisti vähentää siinä määrin, että vaadittu tuottavuustaso saavutetaan.

      Pohjois-Suomen osalta rajavartioston toimintaa tulee valtiovallan toimesta tehostaa, se ei paljon maksa verrattuna siihen rahasummaan, mikä nyt pohjoiseen holvataan. Etelä-Suomeen mahdollisesti tämän takia ajautuneille henkilöille on annettava turvapaikka vastaanottokeskuksissa
      ja parakkimajoituksessa.

      Henkilöt, jotka millään muodoin vain edes ehdottavat tässä asiassa vehkeilyä Venäjän kanssa tulisi pideättää ja tuomita maanpetoksesta.

      • meenatsikuuhun

        rasisti sika


      • TUKIHESALAINEN

        SIIS MANNERHEIMLINJA POHJOISEEN JA ALUE KANSALLISPUISTOKSI
        NO MITENKÄS SITÄ ALUETTA PUOLUSTETAAN 20 VUODENPÄÄSTÄ KUN JUNALLA EI PÄÄSE TIETOLIIKENNEVERKKOJA EI OLE TIET ON KOIVUA KASVAVIA HIEKKAPRÄNNIÄ
        KYLLÄ ALUE ON VUOKRATTAVA VENÄLÄISILLE JOTTA SIITÄ SAADAAN TULOJA JOSSEI SILLE ENÄÄ KÄYTTÖÄ LÖYDY
        JA SE ON SINÄ JOKA PITÄISI AMMUTTAA MAANPETOKSESTA
        ETKÖS SINÄ TAJUA LIIKETALOUDESTA MITÄÄN
        TAITAA JOPA OLLA SEKAISIN KUN ON KÄYNYT VALTION MAKSAMISSA OOPPEROISSA KATSELEMASSA OLLAKKO VAI EIKÖ OLLA
        SINÄ KUN AINA ESITÄT ITSEÄSIVIISAAMPAA NIIN LAITAPPA TÄHÄN OMA SÄÄSTÖLISTASI MIKÄ OLISI SUOMEN ETU


      • väestökatastroofi

        Kainuussa eräs ehti sanomaan ettei jokaista pajukkoa pidä pitää asuttuna, kepulinarsisti meni välittömästi nälkälakkoon. Maataloustuet pois ja kepukunnat maksamaan puolet julkisista palveluista suoraan omasta pussistaan.


    • niinpäniiiin

      "Kannattamattomat linja-auto- ja junavuorot tulee lakkauttaa."

      no...

      "Oppositiosta kritisoidaan voimakkaasti hallituksen linjaa raideliikenteen järjestämisessä. Asia kuumensi tunteita eduskunnan kyselytunnilla.
      Pääministeri Juha Sipilää (kesk) pantiin tilille jopa hyvinvointiyhteiskunnan tuhoamisesta.
      - Te olette murskaamassa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa ja altistamassa meidät suomalaiset rajoittamattomien markkinavoimien temmellyskentäksi."
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100120449524_uu.shtml

      "Lapin Sosialidemokraattinen piirihallitus vaatii hallitusta parantamaan teitä ja asuntotilannetta."
      http://demokraatti.fi/lapin-demarit-vaativat-hallitukselta-lisaa-kohtuuhintaisia-asuntoja-ja-tiet-kuntoon/


      "Valtio tukee linja-autoliikennettä vuosittain 600 M€:lla.

      Väite ei pidä paikkaansa. Bussiliikenteen kokonaisliikevaihto on vuosittain noin 1000 M€. Valtio kohdentaa kyllä budjettirahojaan kilpailutettuihin ostoihin sekä matkustajien seutu- ja kaupunkilippujen hintojen alentamiseen, mutta summa on vain noin 40 M€/v. Isot kaupungit saavat lisäksi tukea 10 M€/v.

      Väite: Bussiliikenteen palvelutaso perustuu yhteiskunnan tukeen eikä bussiyritysten ristisubventioon kannattavilta vuoroilta kannattamattomalle liikenteelle.

      Katso edellinen vastaus. HSL-alueen ulkopuolella bussiliikenteen palvelutaso perustuu matkustajien lipputuloihin, joiden osuus liikevaihdosta on noin 80 %. Bussiyritykset ovat tähän asti tarjonneet lainsäädäntöön perustuen kysyntää laajempaa liikennetarjontaa, johon sisältyy myös kannattamattomia vuoroja."
      http://www.vainionliikenne.fi/fi/www/page.php?cat=47

    • kerropa-meille

      "Pohjois-Suomen osalta rajavartioston toimintaa tulee valtiovallan toimesta tehostaa..."



      Vartioita vähentämällä? Rajaturvallisuus siis säilyy samana?

      "Rajanvartijan työ itärajalla on jatkuvan muutoksen kourissa.
      Rajavartijat muuttuneet passintarkastajiksi. Itärajan rajanylittäjien määrä on lähes kaksinkertaistunut viime kymmenen vuoden aikana. Vuonna 2012 itärajan ylitti lähes 12 miljoonaa ihmistä.
      Matkustajavirrat tuovat mukanaan haasteita. Rajavartiolaitos tarvitsee lisää henkilökuntaa, kaistoja ja rajatarkastuskäytäntöjä on muutettava."
      http://yle.fi/uutiset/rajavartijat_muuttuneet_passintarkastajiksi__rajanylitykset_huimassa_kasvussa/6539016

      Olet jopa siis sitä mieltä että meillä on varaa vähentää henkilökuntaa venäjän vastaisella rajalla. Rajaturvallisuus siis mielestäsi säilyisi nykyisellään vaikka
      rajavartioita vähennetään, tai miten tehostaisit toimintaa. Kerropa nyt niin
      voimme säästää siinäkin.

    • asuipaikasta-riippumatta
    • Viime vuosina Suomen Rajavartiolaitoksessa on käsittääkseni toteutettu vartioiden lakkauttaminen ja ryhdytty toimimaan pelkästään rajavartioasemilta käsin. Vaikka vartiot lakkautettiinkin niin rajavartijoiden määrää ei vähennetty, enkä minäkään ole missään vaiheessa vaatinut enkä vaadi
      sellaista..

      Pohjois-Suomen asuttuna pitämistä perustellaan toistuvasti maanpuolustuksellisilla näkökohdilla.
      Se on kuitenkin Etelä-Suomen veronmaksajille kallis ratkaisu. Tulee halvemmaksi l i s ä t ä rajavartijoiden määrää Pohjois-Suomessa ja t e h o s t a a vartiointia digitaalisin keinoin ja menetelmin kuin pitää alueet asuttuina raskaalla tukiaisrahalla. Tätä kannatan.

      Tulonsiirrot etelästä pohjoiseen lopetettava, myös pohjoisessa kuntien tulee perustaa toimintansa ja olemassa olonsa enimmäkseen omiin verotuloihin.

      Näitä, jotka edes leikillään kaipaavat vehkeilemistä Venäjän kanssa esimerkiksi puhumalla alueiden vuokraamisesta, pidän maanpetoksellista toimintaa harjoittavina pettureina, jotka on saatettava tuomittaviksi ankarimman jälkeen.

      • jopallaeiideoita

        aivan sama mitä sinä pidät jos alue ei ole rahan vuoksi sellainen että se pidettäisiin asuttuna niin liiketaloudellisesti sen voisi tyhjillään pitämisen sijasta VUOKRATA VENÄLÄISILLE
        ja sinun kaltainen ihminen ihmiset sinne töihin vuokraperiaatteella
        sinun ajatusmailmasikin on kuin kasakoilla
        kun se on vuokralla seinäjokilinjaa myöten niin suomea on siis helpompi pitää asuttuna rahallisesti ja puolustus käy paremmin ilman saksalaisten apua
        suomi maksaa erillaisia tukia 25 miljardia vuodessa
        lopetetaan 4 vuotta kaikki tuet ja maksetaan valtion velat pois
        palataan tähän tukisysteemiin sitten takaisin viidentenävuotena
        hesa vaan on niin tukiriippuvainen että tämä jopa vastustaa tukienleikkauksia
        eihän sossusta saa sitten rahaa ja maatilalla tämä ammuttaisiin ruuan varastamisesta tuon 4 vuoden aikana
        pääkaupunkiseutu on kyllä rasite muulle suomelle
        päätökset tehdään kaikki teoriapohjalta
        asuntokupla vie suunnattomasti rahaa
        asumistuet on megalomaaniset jopaa lainatakseni
        80% työssäkäyvistä valtion tuottamattomissa töissä
        hyväveliverkosto ja erillaiset piilotuet varsinainen riesa
        satama lienee ainoa
        pääkaupunkipitäisi olla suomen pää mutta näyttää siltä kuin olisi 5 promillen humalassa


      • lorenapuropuotil
        jopallaeiideoita kirjoitti:

        aivan sama mitä sinä pidät jos alue ei ole rahan vuoksi sellainen että se pidettäisiin asuttuna niin liiketaloudellisesti sen voisi tyhjillään pitämisen sijasta VUOKRATA VENÄLÄISILLE
        ja sinun kaltainen ihminen ihmiset sinne töihin vuokraperiaatteella
        sinun ajatusmailmasikin on kuin kasakoilla
        kun se on vuokralla seinäjokilinjaa myöten niin suomea on siis helpompi pitää asuttuna rahallisesti ja puolustus käy paremmin ilman saksalaisten apua
        suomi maksaa erillaisia tukia 25 miljardia vuodessa
        lopetetaan 4 vuotta kaikki tuet ja maksetaan valtion velat pois
        palataan tähän tukisysteemiin sitten takaisin viidentenävuotena
        hesa vaan on niin tukiriippuvainen että tämä jopa vastustaa tukienleikkauksia
        eihän sossusta saa sitten rahaa ja maatilalla tämä ammuttaisiin ruuan varastamisesta tuon 4 vuoden aikana
        pääkaupunkiseutu on kyllä rasite muulle suomelle
        päätökset tehdään kaikki teoriapohjalta
        asuntokupla vie suunnattomasti rahaa
        asumistuet on megalomaaniset jopaa lainatakseni
        80% työssäkäyvistä valtion tuottamattomissa töissä
        hyväveliverkosto ja erillaiset piilotuet varsinainen riesa
        satama lienee ainoa
        pääkaupunkipitäisi olla suomen pää mutta näyttää siltä kuin olisi 5 promillen humalassa

        Ii elää kokonaan etelän verotuloilla. Kemi ja Tornio muodostavat kaksistaan Suur Lappi Pohjanmaan ja elättävät syväjokilaiset sillä mitä Outokumpu antaa.


    • Kerro-asimerkkejä

      Nyt en ymmärrä, kerroit: "Pohjois-Suomen osalta rajavartioston toimintaa tulee valtiovallan toimesta tehostaa," siis rajavartioston toimintaa, ja nyt olet lisäämässä rajavartioiden määrää. Miten toiminnassa säästetään jos työntekijämäärä lisätään.

      En ole kyllä ennen kuullut että pohjoisessa asuvilla olisi jonkinlainen velvollisuus rajavalvontaan enkä ole kuullut että Pohjois-Suomen asuttuna pitämistä perustellaan toistuvasti maanpuolustuksellisilla näkökohdilla.

      Kun jo saimme "mainetta" pakolaisten kivittämisesta, saisimme taas
      lisää kyseenalaista kunniaa kun jakaisimme maan kahtia ja kumpikin puoli tulisi toimeen omillaan eikä alueitten välillä olisi tulonsiirtoja.
      Olisimme varmaan ainoa maa EUssa ja yleensä kehittyneissä maissa jossa näin toimittaisiin.
      Tai onko sinulla jopa tietoa maista joissa olisi tällainen raja köyhimpien ja rikkaampien alueiden välillä.

      • Nuorisoasuntosäätiö

        Tyypilliseen maalaisen nurkkakuntaisen kapeakatsantoisen näkemyksen mukaan on vai on- off -asennot tai musta ja valkoinen...

        Maa jakautuu väistämättä kahtia,, kyse on vain siitä kuinka suurilla tukisummilla kannattaa taistella tuulimyllyjä vastaan. Tokihan kehitysalueille rahaa aina jaetaan.

        Maalaisliitto haluaa jakaa kanatusalueilleen mahdollisimman suuren siivun vaikka poliittinen johtonsa hyvin tietää käyvänsä vain viivytystaistelua sijoittamalla kehitysalueiden kannattamattomiin hankkeisiin. Joka tapauksessa ne tyhjenevät.


      • geelytwivicryptkompu
        Nuorisoasuntosäätiö kirjoitti:

        Tyypilliseen maalaisen nurkkakuntaisen kapeakatsantoisen näkemyksen mukaan on vai on- off -asennot tai musta ja valkoinen...

        Maa jakautuu väistämättä kahtia,, kyse on vain siitä kuinka suurilla tukisummilla kannattaa taistella tuulimyllyjä vastaan. Tokihan kehitysalueille rahaa aina jaetaan.

        Maalaisliitto haluaa jakaa kanatusalueilleen mahdollisimman suuren siivun vaikka poliittinen johtonsa hyvin tietää käyvänsä vain viivytystaistelua sijoittamalla kehitysalueiden kannattamattomiin hankkeisiin. Joka tapauksessa ne tyhjenevät.

        Vaikea nähdä kokonaisuuksia, jos suku on 400 vuotta nussinut paikallaan.


      • itehbsimpsaarikalcry
        Nuorisoasuntosäätiö kirjoitti:

        Tyypilliseen maalaisen nurkkakuntaisen kapeakatsantoisen näkemyksen mukaan on vai on- off -asennot tai musta ja valkoinen...

        Maa jakautuu väistämättä kahtia,, kyse on vain siitä kuinka suurilla tukisummilla kannattaa taistella tuulimyllyjä vastaan. Tokihan kehitysalueille rahaa aina jaetaan.

        Maalaisliitto haluaa jakaa kanatusalueilleen mahdollisimman suuren siivun vaikka poliittinen johtonsa hyvin tietää käyvänsä vain viivytystaistelua sijoittamalla kehitysalueiden kannattamattomiin hankkeisiin. Joka tapauksessa ne tyhjenevät.

        Pakolaisilla tienaavat sikana. Aluepolitiikka on ollut kepulaista jo kohta sata vuotta. Ai perkele kun otti korvaan miten yksi peruna kuski Tyrnävältä kerskui pohjalaiseen tyylliin 'leipäjonojen olevan lähinnä kaupunkien ongelma'.


    • Jaettu-maa

      Jos pohjoisesta nyt väki muuttaisi etelään niin eikö olisi parempi jos vaikka venäläiset vuokraisivat sieltä alueita kun maa muutenkin jaettaisiin kahtia ja koska sinun mukaasi pohjoisosa Suomesta ei aiheuta muuta kuin kuluja eteläosan Suomelle.
      Kun pohjoisessa ei enää olisi palveluja niin eikö se vastaisi ns "poltetun maan" sotataktiikkaa, siis siellä ei olisi venäläisillekään mitään mistä
      hyötyä, eikä se näin ollen heitä kiinnostaisi valloitusmielessä.
      Suomeen tulisi valvottu raja rikkaan etelän ja köyhän pohjoisen välille ja näin ei pohjoisosan ihmiset edes pääsisi etelään ilman passia ja viisumia.

    • "Nyt en ymmärrä, kerroit: "Pohjois-Suomen osalta rajavartioston toimintaa tulee valtiovallan toimesta tehostaa," siis rajavartioston toimintaa, ja nyt olet lisäämässä rajavartioiden määrää." -kerro-asimerkkejä

      Kuten tuolla jo edellä kirjoitin: rajavartiot on lakkautettu enkä olekaan siis ehdottamassa ratavartioiden palauttamista rajaorganisaatioon. Siinä tapauksessa, että pohjoisen asuttuna pitäminen rouheiden tukien avulla, on osa rajojen vartiointia, pidän parempana lisätä rajavartijoiden lukumäärää kuin syytää edelleen noita tukiaisia.

      • kreugerboydiktwitablnci

        Tukijussi törsäpuro ei osaa käsitellä asioita ilman narsistista itkupotkuraivaria.


    • vuokrataan-koko-pask

      "Pohjois-Suomen osalta rajavartioston toimintaa tulee valtiovallan toimesta tehostaa..." jopa

      "rajavartiot on lakkautettu enkä olekaan siis ehdottamassa ratavartioiden palauttamista rajaorganisaatioon." jopa

      "Lapin rajavartiosto on Rajavartiolaitoksen pinta-alaltaan suurin ja pohjoisin hallintoyksikkö. Sen valvottavana on kaikkiaan 1 608 kilometriä valtakunnanrajaa. Venäjän vastaista rajaa on valvottavana 380 km, Norjan rajaa 736 km ja Ruotsin rajaa 488 km.
      Lapin rajavartiosto vastaa rajaturvallisuuden ylläpidosta valvonta-alueellaan. Ydintoimintoja ovat rajojen valvonta, rajatarkastukset, rikostorjunta ja kansainvälinen yhteistyö.
      Lapin rajavartioston organisaatio koostuu Rovaniemellä sijaitsevasta esikunnasta, neljästä rajavartioasemasta, kahdesta rajatarkastusasemasta ja Rajajääkärikomppaniasta."
      http://www.raja.fi/lr

      Mitä syytä jopa meillä yleensä on omistaa pohjoinen suomi jos sieltä tulee pelkkiä kuluja. Entä sitten kun tie ja rataverkosta ja lentokentät on lakkautettu, kuka enää edes ilman helikopteria voi mennä sinne.

      Ei ilman kulkuväyliä lapissa voi olla matkailutoimintaakaan.

      Ainakin minusta olisi parempi että vuokraisimme koko alueen jollekin, vakkapa venäjälle, jos he siitä maksaisivat vuokraa.

    • JOPPEMENILUKKOOHON

      JOPPE TAAS NOLAAHAS ITREHENSRÄ ,,,:))))))))))))

    • mariaikkuseniinanigsirup

      Antakkie antakie maksakie maksakie, sama virsi vuodesta toiseen oli sato tai kato.

    • Saavutettuihin-etuihin-e

      Tarkoititko duunareita?

      Satovahinkokorvaukset loppuvat ensi vuonna. Luopumiskorvauksia loppuu. Maataloustukiratkaisun leikataan 70 miljoonaa. Alle 10000€ ansaitseva maidon tuottaja tai siankasvattaja ei saa enää lomittajaa. Maidon hinta on laskenut yli 20%.
      Muitenkin tuotteiden tuottajahintaa on laskenut.

      No, lupasivathan duunarikin osallistua lamatalkoisiin ja saada suomen teollisiin tuotantokustannuksia pienemmiksi jo näin parantaa kilpailukykyämme.
      Duunarit eivät vaadi ensi vuonna palkankorotuksia vaan tyytyvät nykyiseen.

      Muuten ei saavutettuihin etuihin ei saa kajota.

      • eiarmoamaalaisille

        Ja junavuorot loppuu sen mukana.


      • törkeetä
        eiarmoamaalaisille kirjoitti:

        Ja junavuorot loppuu sen mukana.

        kun junavuorot vapautetasan kilpailulle niin johan sitä alkaa hinnat nousta ja valtion on sponssattava taas punkkilaisten kuraperseitä mahtavalla tukipaketilla


    • wophooverlectwi

      Serkkua on mukavampi naida kun muut maksaa ajanvietteestä syntyneen laskun.

      • toisevaapainaa

        ootko siis oikeesti jo siskos panemisesta siirtyny serkkuus ...eikö lehmät enää kiinnosta vai tuliko sorkasta munilles hahahahahhahhahhaaa


      • lantagangstasleeplessla
        toisevaapainaa kirjoitti:

        ootko siis oikeesti jo siskos panemisesta siirtyny serkkuus ...eikö lehmät enää kiinnosta vai tuliko sorkasta munilles hahahahahhahhahhaaa

        En, mutta sinä taatusti olet.


      • MENEEKÖSULLALUJAA
        lantagangstasleeplessla kirjoitti:

        En, mutta sinä taatusti olet.

        Ä LÄ VALEHTELE SUN TÄYTYY VAAN KERSKUU SILLÄ TÄÄLLÄ KUINKA OOT SIIRTYNY SERKKUUS HAHAHAHHAHAHAHHA
        ÄLÄ NY AINAKAA MUMMOOS SEKOO HAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAA


      • USKOMATONTA
        lantagangstasleeplessla kirjoitti:

        En, mutta sinä taatusti olet.

        voi juma tältä tyypiltä kysyttiin
        "OOTKO OIKEESTI JO SISKOS PANEMISESTA SIIRTYNY SERKKUUS" SIIS TÄÄ JEPPE VASTAS
        "EN" "MUTTA SINÄ TAATUSTI OLET" EI HYVÄÄ PÄIVÄÄ EN KYLLÄ HARRASTA MOISTA
        MUTTA HÄN SHIII HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHHAAAAHHOHOHOHOHOHOHOOHOHOHIHIIHIHIHIHIHIHIHIHEHEHEHHEHHHEHHEHHEHEHEHUHUHUUHUUHUUUUUHUHHAHAHAHHAHAHHHHAAA
        PANEE EDELLEEN SISKOONSA


    • onkonyihanaa

      herran jestas kannuksen jopa fairipoika avautuu avoimesti sukurutsastaan

      • 50centlidbioseedg

        Lukutaidoton ääliö!


    • peralbinicela

      Uudet vaalit vaan käyntiin, kun tollasii päästelee suustaan!

    • kakkulankaivot

      mikä noista on kotikuntasi?
      liitokset painaa päälle viimeistään neljän vuoden kepukauden jälkeen
      silloin viimeinen sammuttaa valot...

      Valtiovarainministeriön arviointimenettelyssä olevat kriisikunnat 2013:

      Jalasjärvi

      Hanko

      Lavia

      Tarvasjoki

      Talousperusteen mukaisen selvitystarpeen täyttävät kriisiytyvät kunnat:

      Kitee

      Ähtäri

      Honkajoki

      Raasepori

      Alavieska

      Kauhajoki

      Utsjoki

      Tohmajärvi

      Multia

      Paimio

      Vaala

      Outokumpu

      Hyrynsalmi

      Urjala

      Aura

      Suonenjoki

      Kotka

      Puumala

      Ylivieska

      Sotkamo

      Rääkkylä

      Juankoski

      Kaustinen

      Kärsämäki

      Karkkila

      Sievi

      Raahe

      Nivala

      Reisjärvi

      Halsua

      Toholampi

      Haapajärvi

      Kemi

      Virolahti

    • Toivottavasti Sipilä nykyisen kriisikunta-menettelyn tuottavuus-kriteeriensä avulla saa lopetetuksi. Tuohan syö vain entistä enemmän valtion rahaa, suoran tuen lisäksi vielä extrakuluja siitä, kun kurjimuskuntaa ryhdytään hallinnoimaan sisäministeriön henkilökunnan voimin.

      Keskustelussa aiemmin nimimerkki ” asuipaikasta-riippumatta” vaahtosi tragikoomisesti, että "Kansalaisille kuuluvat yhtäläiset taloudelliset, sosiaaliset ja sivistykselliset perusoikeudet varallisuudesta ja asuinpaikasta riippumatta. Vastuu hyvinvointipalveluiden tuottamisesta on julkisella vallalla eli valtiolla ja kunnilla yhdessä, mutta käytännössä kunnat huolehtivat palveluiden järjestämisestä."

      Totta kai kuuluvat, mutta ei missään, siis ei kerta kaikkiaan missään ole sanottu, että sen takia Etelä-Suomesta olisi tehtävä tulonsiirtoja pohjoiseen. Perustuslakimme vaatii kansalaisten tasa-arvoista kohtelua. Ja se tasa-arvovaatimus kyllä tarkoittaa, että pohjoisen Suomen asukkaiden tulee selvityä i t s e hankkiminsa verovaroin asetetuista vaatimuksista. Nythän Pohjois-Suomi rikkoo räikeästi tasa-arvovaatimusta itkemällä useimmissa kunnissa valtiolta jokaista itse hankkimaansa veroeuroa kohti jopa yli euron valtion osuutta paikkaamaan taitamattomuuttaan eli kompetenssivajettaan taloutensa hoidossa.

      Ranualaiset röyhkeästi ovat kasvattanet valtion osuuden jo yli kahteen euroon yhtä itse kerättyä veroeuroa kohti. Hyvä on RANUALLA RELLESTÄÄ!

      • rahaaautomaatista

      • pitäkäämyösvelat

        kai jopa on yhtä tarkka valtion velasta velanotto kun on pakkautunut pääkaupunkiseudulle siellä otetaan velka kai olette valmiit maksamaan sitten myös 100 miljardin velan sehän kun on valtion toimesta pääkaupunkiseudulle otettu


      • Kepuhöpöttää
        pitäkäämyösvelat kirjoitti:

        kai jopa on yhtä tarkka valtion velasta velanotto kun on pakkautunut pääkaupunkiseudulle siellä otetaan velka kai olette valmiit maksamaan sitten myös 100 miljardin velan sehän kun on valtion toimesta pääkaupunkiseudulle otettu

        Kyllä se velka kertyy maakuntien tarpeista.
        Katso vaikka kuntien valtionosuus taulukoita


      • Kepuhöpöttää kirjoitti:

        Kyllä se velka kertyy maakuntien tarpeista.
        Katso vaikka kuntien valtionosuus taulukoita

        On totta, että hyvin pitkälti valtion ottama velka valuu valtion osuuksiin pohjoisen luuserikunnille.
        Nimimerkki "pitäkäämyösvelat" on ymmärtämättömyydessään ja täydellisenä vajaakansalaisena tyypillinen esimerkki henkilöstä, joka ei asioiden laidasta käsitä himpun vertaa. Mutta näinhän se aina on, että ne, jotka eniten tukeutuvat elämässään parasiittina loisimaan, ovat ensimmäisenä kitapurje punaisena huutamassa esimerkiksi valtion velasta, vaikka eivät ole itse kuuna päivänä kykeneviä siitä itse puupennin vertaakaan maksamaan.

        Oheistan tähän alle 103 kuntaa Suomen 307 kunnasta, joissa eläminen pohjautuu yli sataprosenttisesti loisimiseen, toisten kustannuksella elämiseen. Röyhkeä Ranua jopa rellesttää yli kaksisataaprosenttisesti.

        Ranua 220,97 %
        Kinnula 181,25 %
        Vesanto 180,95 %
        Kärsämäki 179,38 %
        Puolanka 178,07 %
        Salla 176,35 %
        Kivijärvi 175,18 %
        Rautavaara 171,21 %
        Pudasjärvi 169,68 %
        Merijärvi 166,24 %
        Perho 164,55 %
        Taivalkoski 163,10 %
        Utsjoki 159,73 %
        Rääkkylä 158,31 %
        Kannonkoski 157,60 %
        Posio 154,28 %
        Ylitornio 154,09 %
        Juuka 152,71 %
        Pihtipudas 152,25 %
        Kaavi 151,11 %
        Enontekiö 150,50 %
        Siikalatva 150,18 %
        Pielavesi 147,35 %
        Pyhäntä 146,38 %
        Soini 146,16 %
        Tervo 145,32 %
        Isojoki 143,23 %
        Lavia 142,24 %
        Multia 142,07 %
        Hyrynsalmi 140,30 %
        Lestijärvi 138,83 %
        Pello 138,40 %
        Karvia 138,16 %
        Pomarkku 138,13 %
        Luhanka 137,77 %
        Ristijärvi 136,36 %
        Valtimo 135,93 %
        Merikarvia 135,88 %
        Tuusniemi 134,92 %
        Polvijärvi 134,91 %
        Rautalampi 133,75 %
        Siikainen 132,48 %
        Ilomantsi 130,50 %
        Punkalaidun 130,49 %
        Karstula 127,53 %
        Hankasalmi 127,38 %
        Savukoski 126,61 %
        Kiuruvesi 126,34 %
        Sievi 125,01 %
        Sulkava 124,88 %
        Enonkoski 124,63 %
        Miehikkälä 124,59 %
        Utajärvi 124,23 %
        Suomussalmi 123,97 %
        Rantasalmi 123,28 %
        Kuhmo 121,13 %
        Alajärvi 121,01 %
        Vaala 120,52 %
        Kyyjärvi 120,00 %
        Reisjärvi 119,93 %
        Pertunmaa 119,89 %
        Halsua 119,60 %
        Tohmajärvi 119,42 %
        Paltamo 119,21 %
        Alavieska 118,34 %
        Kuhmoinen 117,37 %
        Kangasniemi 117,33 %
        Lumijoki 117,03 %
        Sonkajärvi 116,79 %
        Karijoki 116,20 %
        Teuva 115,83 %
        Alavus 115,67 %
        Heinävesi 115,29 %
        Konnevesi 113,24 %
        Kuortane 112,76 %
        Nurmes 112,66 %
        Sysmä 112,50 %
        Koski Tl 111,68 %
        Haapavesi 111,63 %
        Viitasaari 111,45 %
        Haapajärvi 110,02 %
        Puumala 109,63 %
        Siikajoki 108,96 %
        Kemijärvi 108,21 %
        Kitee 107,91 %
        Jämijärvi 107,89 %
        Nivala 107,28 %
        Saarijärvi 107,12 %
        Evijärvi 106,40 %
        Keitele 105,74 %
        Lapinlahti 105,50 %
        Suonenjoki 104,80 %
        Veteli 104,70 %
        Kihniö 103,94 %
        Lappajärvi 103,65 %
        Muonio 102,48 %
        Joutsa 101,89 %
        Tervola 101,59 %
        Rautjärvi 101,03 %
        Parikkala 100,99 %
        Padasjoki 100,90 %
        Virrat 100,80 %
        Hirvensalmi 100,49 %


      • Pakkoliitoksia
        jopa_vain kirjoitti:

        On totta, että hyvin pitkälti valtion ottama velka valuu valtion osuuksiin pohjoisen luuserikunnille.
        Nimimerkki "pitäkäämyösvelat" on ymmärtämättömyydessään ja täydellisenä vajaakansalaisena tyypillinen esimerkki henkilöstä, joka ei asioiden laidasta käsitä himpun vertaa. Mutta näinhän se aina on, että ne, jotka eniten tukeutuvat elämässään parasiittina loisimaan, ovat ensimmäisenä kitapurje punaisena huutamassa esimerkiksi valtion velasta, vaikka eivät ole itse kuuna päivänä kykeneviä siitä itse puupennin vertaakaan maksamaan.

        Oheistan tähän alle 103 kuntaa Suomen 307 kunnasta, joissa eläminen pohjautuu yli sataprosenttisesti loisimiseen, toisten kustannuksella elämiseen. Röyhkeä Ranua jopa rellesttää yli kaksisataaprosenttisesti.

        Ranua 220,97 %
        Kinnula 181,25 %
        Vesanto 180,95 %
        Kärsämäki 179,38 %
        Puolanka 178,07 %
        Salla 176,35 %
        Kivijärvi 175,18 %
        Rautavaara 171,21 %
        Pudasjärvi 169,68 %
        Merijärvi 166,24 %
        Perho 164,55 %
        Taivalkoski 163,10 %
        Utsjoki 159,73 %
        Rääkkylä 158,31 %
        Kannonkoski 157,60 %
        Posio 154,28 %
        Ylitornio 154,09 %
        Juuka 152,71 %
        Pihtipudas 152,25 %
        Kaavi 151,11 %
        Enontekiö 150,50 %
        Siikalatva 150,18 %
        Pielavesi 147,35 %
        Pyhäntä 146,38 %
        Soini 146,16 %
        Tervo 145,32 %
        Isojoki 143,23 %
        Lavia 142,24 %
        Multia 142,07 %
        Hyrynsalmi 140,30 %
        Lestijärvi 138,83 %
        Pello 138,40 %
        Karvia 138,16 %
        Pomarkku 138,13 %
        Luhanka 137,77 %
        Ristijärvi 136,36 %
        Valtimo 135,93 %
        Merikarvia 135,88 %
        Tuusniemi 134,92 %
        Polvijärvi 134,91 %
        Rautalampi 133,75 %
        Siikainen 132,48 %
        Ilomantsi 130,50 %
        Punkalaidun 130,49 %
        Karstula 127,53 %
        Hankasalmi 127,38 %
        Savukoski 126,61 %
        Kiuruvesi 126,34 %
        Sievi 125,01 %
        Sulkava 124,88 %
        Enonkoski 124,63 %
        Miehikkälä 124,59 %
        Utajärvi 124,23 %
        Suomussalmi 123,97 %
        Rantasalmi 123,28 %
        Kuhmo 121,13 %
        Alajärvi 121,01 %
        Vaala 120,52 %
        Kyyjärvi 120,00 %
        Reisjärvi 119,93 %
        Pertunmaa 119,89 %
        Halsua 119,60 %
        Tohmajärvi 119,42 %
        Paltamo 119,21 %
        Alavieska 118,34 %
        Kuhmoinen 117,37 %
        Kangasniemi 117,33 %
        Lumijoki 117,03 %
        Sonkajärvi 116,79 %
        Karijoki 116,20 %
        Teuva 115,83 %
        Alavus 115,67 %
        Heinävesi 115,29 %
        Konnevesi 113,24 %
        Kuortane 112,76 %
        Nurmes 112,66 %
        Sysmä 112,50 %
        Koski Tl 111,68 %
        Haapavesi 111,63 %
        Viitasaari 111,45 %
        Haapajärvi 110,02 %
        Puumala 109,63 %
        Siikajoki 108,96 %
        Kemijärvi 108,21 %
        Kitee 107,91 %
        Jämijärvi 107,89 %
        Nivala 107,28 %
        Saarijärvi 107,12 %
        Evijärvi 106,40 %
        Keitele 105,74 %
        Lapinlahti 105,50 %
        Suonenjoki 104,80 %
        Veteli 104,70 %
        Kihniö 103,94 %
        Lappajärvi 103,65 %
        Muonio 102,48 %
        Joutsa 101,89 %
        Tervola 101,59 %
        Rautjärvi 101,03 %
        Parikkala 100,99 %
        Padasjoki 100,90 %
        Virrat 100,80 %
        Hirvensalmi 100,49 %

        Luulisi noiden prosenttien avaavan ko. kuntien taloustilanteen näköalattomuuden jääräpäisimmällekin, vaikka vain peruskoulupohjalta ponnistavalle, maatiasliittolaiselle.


      • sillämeriitillämeet
        jopa_vain kirjoitti:

        On totta, että hyvin pitkälti valtion ottama velka valuu valtion osuuksiin pohjoisen luuserikunnille.
        Nimimerkki "pitäkäämyösvelat" on ymmärtämättömyydessään ja täydellisenä vajaakansalaisena tyypillinen esimerkki henkilöstä, joka ei asioiden laidasta käsitä himpun vertaa. Mutta näinhän se aina on, että ne, jotka eniten tukeutuvat elämässään parasiittina loisimaan, ovat ensimmäisenä kitapurje punaisena huutamassa esimerkiksi valtion velasta, vaikka eivät ole itse kuuna päivänä kykeneviä siitä itse puupennin vertaakaan maksamaan.

        Oheistan tähän alle 103 kuntaa Suomen 307 kunnasta, joissa eläminen pohjautuu yli sataprosenttisesti loisimiseen, toisten kustannuksella elämiseen. Röyhkeä Ranua jopa rellesttää yli kaksisataaprosenttisesti.

        Ranua 220,97 %
        Kinnula 181,25 %
        Vesanto 180,95 %
        Kärsämäki 179,38 %
        Puolanka 178,07 %
        Salla 176,35 %
        Kivijärvi 175,18 %
        Rautavaara 171,21 %
        Pudasjärvi 169,68 %
        Merijärvi 166,24 %
        Perho 164,55 %
        Taivalkoski 163,10 %
        Utsjoki 159,73 %
        Rääkkylä 158,31 %
        Kannonkoski 157,60 %
        Posio 154,28 %
        Ylitornio 154,09 %
        Juuka 152,71 %
        Pihtipudas 152,25 %
        Kaavi 151,11 %
        Enontekiö 150,50 %
        Siikalatva 150,18 %
        Pielavesi 147,35 %
        Pyhäntä 146,38 %
        Soini 146,16 %
        Tervo 145,32 %
        Isojoki 143,23 %
        Lavia 142,24 %
        Multia 142,07 %
        Hyrynsalmi 140,30 %
        Lestijärvi 138,83 %
        Pello 138,40 %
        Karvia 138,16 %
        Pomarkku 138,13 %
        Luhanka 137,77 %
        Ristijärvi 136,36 %
        Valtimo 135,93 %
        Merikarvia 135,88 %
        Tuusniemi 134,92 %
        Polvijärvi 134,91 %
        Rautalampi 133,75 %
        Siikainen 132,48 %
        Ilomantsi 130,50 %
        Punkalaidun 130,49 %
        Karstula 127,53 %
        Hankasalmi 127,38 %
        Savukoski 126,61 %
        Kiuruvesi 126,34 %
        Sievi 125,01 %
        Sulkava 124,88 %
        Enonkoski 124,63 %
        Miehikkälä 124,59 %
        Utajärvi 124,23 %
        Suomussalmi 123,97 %
        Rantasalmi 123,28 %
        Kuhmo 121,13 %
        Alajärvi 121,01 %
        Vaala 120,52 %
        Kyyjärvi 120,00 %
        Reisjärvi 119,93 %
        Pertunmaa 119,89 %
        Halsua 119,60 %
        Tohmajärvi 119,42 %
        Paltamo 119,21 %
        Alavieska 118,34 %
        Kuhmoinen 117,37 %
        Kangasniemi 117,33 %
        Lumijoki 117,03 %
        Sonkajärvi 116,79 %
        Karijoki 116,20 %
        Teuva 115,83 %
        Alavus 115,67 %
        Heinävesi 115,29 %
        Konnevesi 113,24 %
        Kuortane 112,76 %
        Nurmes 112,66 %
        Sysmä 112,50 %
        Koski Tl 111,68 %
        Haapavesi 111,63 %
        Viitasaari 111,45 %
        Haapajärvi 110,02 %
        Puumala 109,63 %
        Siikajoki 108,96 %
        Kemijärvi 108,21 %
        Kitee 107,91 %
        Jämijärvi 107,89 %
        Nivala 107,28 %
        Saarijärvi 107,12 %
        Evijärvi 106,40 %
        Keitele 105,74 %
        Lapinlahti 105,50 %
        Suonenjoki 104,80 %
        Veteli 104,70 %
        Kihniö 103,94 %
        Lappajärvi 103,65 %
        Muonio 102,48 %
        Joutsa 101,89 %
        Tervola 101,59 %
        Rautjärvi 101,03 %
        Parikkala 100,99 %
        Padasjoki 100,90 %
        Virrat 100,80 %
        Hirvensalmi 100,49 %

        eikö tämä kilin kellit aivojen tilalle saanut jopa parasiitti ymmärrä että jos rahat
        nyt pidetään etelässä eikä niitä enää anneta pohjoiseen niin silloin etelä eli pääkaupunkiseutu voi hyvin myös maksaa 100 velkansa pois
        pääkaupunki seutuhan ne velat on tehnyt riippumatta siitä mihin rahat ovat käytetty
        mutta sinä jopa-vain oletkin loinen
        kaikkialta sinä olet ottamassa pois mutta minnekkään paitsi itsellesi olet vain antamassa
        sinun talous tietämykselläsi voi pyyhkiä persettä
        olet siirtämässä ruuantuotannon ulkomaille lisäämässä työttömyyttä 200 000
        henkilöllä elintarvikesektorilta
        uskomuksissa ajattelet tuonti ruuan tulevan säästyneillä kuluilla
        kuluja joita säästyy et pysty erittelemään
        olet lakkauttamassa yli kuntaa tai kaupunkia mutta itse vastustat 9 euron leikkausta lapsilisiin
        täytyy sanoa kun jumala jakoi aivot sinä olit panemassa sikaa perseeseen


      • siru83
        jopa_vain kirjoitti:

        On totta, että hyvin pitkälti valtion ottama velka valuu valtion osuuksiin pohjoisen luuserikunnille.
        Nimimerkki "pitäkäämyösvelat" on ymmärtämättömyydessään ja täydellisenä vajaakansalaisena tyypillinen esimerkki henkilöstä, joka ei asioiden laidasta käsitä himpun vertaa. Mutta näinhän se aina on, että ne, jotka eniten tukeutuvat elämässään parasiittina loisimaan, ovat ensimmäisenä kitapurje punaisena huutamassa esimerkiksi valtion velasta, vaikka eivät ole itse kuuna päivänä kykeneviä siitä itse puupennin vertaakaan maksamaan.

        Oheistan tähän alle 103 kuntaa Suomen 307 kunnasta, joissa eläminen pohjautuu yli sataprosenttisesti loisimiseen, toisten kustannuksella elämiseen. Röyhkeä Ranua jopa rellesttää yli kaksisataaprosenttisesti.

        Ranua 220,97 %
        Kinnula 181,25 %
        Vesanto 180,95 %
        Kärsämäki 179,38 %
        Puolanka 178,07 %
        Salla 176,35 %
        Kivijärvi 175,18 %
        Rautavaara 171,21 %
        Pudasjärvi 169,68 %
        Merijärvi 166,24 %
        Perho 164,55 %
        Taivalkoski 163,10 %
        Utsjoki 159,73 %
        Rääkkylä 158,31 %
        Kannonkoski 157,60 %
        Posio 154,28 %
        Ylitornio 154,09 %
        Juuka 152,71 %
        Pihtipudas 152,25 %
        Kaavi 151,11 %
        Enontekiö 150,50 %
        Siikalatva 150,18 %
        Pielavesi 147,35 %
        Pyhäntä 146,38 %
        Soini 146,16 %
        Tervo 145,32 %
        Isojoki 143,23 %
        Lavia 142,24 %
        Multia 142,07 %
        Hyrynsalmi 140,30 %
        Lestijärvi 138,83 %
        Pello 138,40 %
        Karvia 138,16 %
        Pomarkku 138,13 %
        Luhanka 137,77 %
        Ristijärvi 136,36 %
        Valtimo 135,93 %
        Merikarvia 135,88 %
        Tuusniemi 134,92 %
        Polvijärvi 134,91 %
        Rautalampi 133,75 %
        Siikainen 132,48 %
        Ilomantsi 130,50 %
        Punkalaidun 130,49 %
        Karstula 127,53 %
        Hankasalmi 127,38 %
        Savukoski 126,61 %
        Kiuruvesi 126,34 %
        Sievi 125,01 %
        Sulkava 124,88 %
        Enonkoski 124,63 %
        Miehikkälä 124,59 %
        Utajärvi 124,23 %
        Suomussalmi 123,97 %
        Rantasalmi 123,28 %
        Kuhmo 121,13 %
        Alajärvi 121,01 %
        Vaala 120,52 %
        Kyyjärvi 120,00 %
        Reisjärvi 119,93 %
        Pertunmaa 119,89 %
        Halsua 119,60 %
        Tohmajärvi 119,42 %
        Paltamo 119,21 %
        Alavieska 118,34 %
        Kuhmoinen 117,37 %
        Kangasniemi 117,33 %
        Lumijoki 117,03 %
        Sonkajärvi 116,79 %
        Karijoki 116,20 %
        Teuva 115,83 %
        Alavus 115,67 %
        Heinävesi 115,29 %
        Konnevesi 113,24 %
        Kuortane 112,76 %
        Nurmes 112,66 %
        Sysmä 112,50 %
        Koski Tl 111,68 %
        Haapavesi 111,63 %
        Viitasaari 111,45 %
        Haapajärvi 110,02 %
        Puumala 109,63 %
        Siikajoki 108,96 %
        Kemijärvi 108,21 %
        Kitee 107,91 %
        Jämijärvi 107,89 %
        Nivala 107,28 %
        Saarijärvi 107,12 %
        Evijärvi 106,40 %
        Keitele 105,74 %
        Lapinlahti 105,50 %
        Suonenjoki 104,80 %
        Veteli 104,70 %
        Kihniö 103,94 %
        Lappajärvi 103,65 %
        Muonio 102,48 %
        Joutsa 101,89 %
        Tervola 101,59 %
        Rautjärvi 101,03 %
        Parikkala 100,99 %
        Padasjoki 100,90 %
        Virrat 100,80 %
        Hirvensalmi 100,49 %

        Ja lista olisi vielä pitempi ilman turkistarhausta joka pilaa maineen sivistyneessä maailmassa ja täten vähentää ulkomaalaisten haluja investoida Suomeen, tuulivoimaa, Altiaa, Talvivaaraa ja muita herkkuja. Maaseudulla on aina vihattu kaikkea nykyaikaista. Juntit pärjäsi sata vuotta sitten muutamalla markalla, kunnes armeijassa tuli nähtyä 'härveleitä'. Armeijasta päästyään otettiin selvää masikkist, pelaruurista ja muista menopeleistä. Kekkosen pummipaska törsiä suosiva aluepolitiikka oli lopullinen kuolinisku hyvin alkaneelle kaupunkilaistumiselle.


      • kyllämaallatiedetään
        siru83 kirjoitti:

        Ja lista olisi vielä pitempi ilman turkistarhausta joka pilaa maineen sivistyneessä maailmassa ja täten vähentää ulkomaalaisten haluja investoida Suomeen, tuulivoimaa, Altiaa, Talvivaaraa ja muita herkkuja. Maaseudulla on aina vihattu kaikkea nykyaikaista. Juntit pärjäsi sata vuotta sitten muutamalla markalla, kunnes armeijassa tuli nähtyä 'härveleitä'. Armeijasta päästyään otettiin selvää masikkist, pelaruurista ja muista menopeleistä. Kekkosen pummipaska törsiä suosiva aluepolitiikka oli lopullinen kuolinisku hyvin alkaneelle kaupunkilaistumiselle.

        lopullisen kolauksen kaupunkilaistuminen koki kaltaistesi takia haluttiin paljon ja vähällä vaivalla
        slummiutuminen alkoi kaupunkeja alkoi rapistumaan ja laiskat tuunarit pulskistumaan alkoi taantuma siinä sitä sitten taantumassa mennään kohti punkkilaisten viitoittamaa tuhon tietä


    • breiveiitepedmissemone

      Myrskyjen vahingotkin omasta pussista maksavat.

    • Kerro-jopa

      "Keskustelussa aiemmin nimimerkki ” asuipaikasta-riippumatta” vaahtosi tragikoomisesti, että "Kansalaisille kuuluvat yhtäläiset taloudelliset, sosiaaliset ja sivistykselliset perusoikeudet varallisuudesta ja asuinpaikasta riippumatta. Vastuu hyvinvointipalveluiden tuottamisesta on julkisella vallalla eli valtiolla ja kunnilla yhdessä, mutta käytännössä kunnat huolehtivat palveluiden järjestämisestä."

      Totta kai kuuluvat, mutta ei missään, siis ei kerta kaikkiaan missään ole sanottu, että sen takia Etelä-Suomesta olisi tehtävä tulonsiirtoja pohjoiseen. " jopa

      No ei, sanotaan vain että että Kansalaisille kuuluvat yhtäläiset taloudelliset, sosiaaliset ja sivistykselliset perusoikeudet varallisuudesta ja asuinpaikasta riippumatta.
      On siis aivan sama miten muuttotappio kunta jossain kainuussa toteuttaa lain vaatimuksen kun kun väestö koostuu pääasiassa eläkeläisistä joista moni on laitoshoidossa eikä kunnassa ole teollisuutta
      eilkä kunnalla paljoakaan verotuloja.

      Haluaisinkin nyt koplata kuulla miten kunta hoitaa vanhuksensa ja muut laitoshoitokkinsa. Elämmehän sentään sivistyneessä maassa eikä ketään jätetä ilman hoitoa kuolemaan.

    • arvaahantuonkyllä

      tuohon prosenttilistaan olisi ko. kunnallisvaltuustojen puolueiden paikkajako valaiseva lisä.
      näkisi heti mikä puolue elää kuin sika vatukossa etelän rahoilla.

    • Jopa-kohta-kertoo

      jopa on keksinyt miten ratkaista ongelma tulonsiirroita rikkaasta etelästä köyhään pohjoiseen niin että etelän rahoja ei tarvita köyhien pohjoisen kuntien lakisääteisten velvoitteiden kustantamiseen.

      Kun siis kuitenkin elämme sivistysvaltiossa jossa köyhätkin ihmiset saavat peruspalvelut, terveyden hoidon, koulutuksen, asunnon ja mitä nyt
      laissa on määritelty, kuulemme koplata siis miten tämä onnistuu ilman tulonsiirtoja rikkaammalta köyhemmille.

      Tämähän on ollut jo monien eduskuntien ja hallitusten ratkaisematon ongelma, jos siis joku sen on ongelmana kokenut.

    • Aiiijaaa

      "...missään, siis ei kerta kaikkiaan missään ole sanottu, että sen takia Etelä-Suomesta olisi tehtävä tulonsiirtoja pohjoiseen. " jopa


      Näin kertoo meille kuntanet,
      "Valtionosuusjärjestelmän tavoitteena on kuntien vastuulla olevien julkisten palvelujen saatavuuden varmistaminen tasaisesti koko maassa siten, että kansalaiset voivat saada tietyn tasoiset peruspalvelut asuinpaikastaan riippumatta kohtuullisella verorasituksella. Tämä toteutetaan tasaamalla kuntien välisiä eroja palvelujen järjestämisen kustannuksissa sekä tulopohjissa. "
      http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapalvelut/kuntatalous/valtionosuudet/Sivut/default.aspx

    • Pohjoissuomalaistenkin on tullut aika elää omillaan ja vieläpä siten, että vanhusten hoitokin olisi inhimillistä. Ja tämä on mahdollista, vaikka etelästä saatava tuki kokonaan lakkautetaankin.

      Etelä-Suomesta saadun rouhean tuen turvin pohjoiseen on rakennettu yhteiskunnan tarjoamista palveluista l u k s u s t a s o, mikä näkyy esimerkiksi
      1) nopeina lääkäriaikoina, koska yhtä lääkäriä kohti on pohjoisessa mahdollisia potilaita jopa vain neljäskymmenesosa verrattuna etelän kollegaan.
      TEHTÄVÄ KORJAUS: terveyskeskusten määrää on rajusti vähennettävä, jolloin saadaan toisaalta lääkärit ja hoitajat nykyistä huomattavasti tuottavammiksi ja toisaalta säästetään
      ylläpito- ja hallintomenoissa ja tietenkin lääkäreitä ja hoitajiakaan ei tarvita nykymäärää.
      Suorin ja nopein reitti tämän reformin toteuttamiseen on kuntien pakkoliitos.

      2) pieninä koululuokkina, jolloin yhdellä opettajalla saattaa olla luotsattavanaan vain neljä oppilasta, vaikka tehoa riittäisi vähintäänkin viisinkertaiselle oppilasmäärälle.
      TEHTÄVÄ KORJAUS: oppilaitosten määrää on rajusti vähennettävä, jolloin saadaan toisaalta opettajat nykyistä huomattavasti tuottavammiksi ja toisaalta säästetään
      ylläpito- ja hallintomenoissa ja opettajia tai muuta kouluhenkilökuntaa ei tarvita nykymäärää.
      Suorin ja nopein reitti tämän reformin toteuttamiseen on kuntien pakkoliitos.

      3) pieninä vanhusten hoitoyksikköinä, jolloin hoitohenkilökunnan työ ei ole tuottavimmillaan.
      TEHTÄVÄ KORJAUS: hoitoyksiköiden määrää on rajusti vähennettävä, jolloin saadaan toisaalta hoitohenkilöstö nykyistä huomattavasti tuottavammaksi ja toisaalta säästetään
      ylläpito- ja hallintomenoissa ja henkilökuntaakaan ei tarvita nykymäärää.
      Suorin ja nopein reitti tämän reformin toteuttamiseen on kuntien pakkoliitos.

      4) korskealaatuisena tieverkkona, jossa pienet ja vähäkäyttöisetkin tiet on asfaltoitu ja onpa useita teitä rakenneltu, vaikka tarve onkin ollut minimaalinen
      TEHTÄVÄ KORJAUS: vähäkäyttöisimpien teiden ylläpidosta on kokonaan luovuttava ja suurin osa tieverkostosta muutettava sorapäällysteisiksi.

      Yhteenvetona voidaankin todeta , että pelkästään tehostamalla toimintaa ja tyytymällä luksustason asemesta normaaliin tain hieman normaalia alhaisempaan palvelutasoon oltaisiin hyvin lähellä tilannetta, jossa tultaisiin toimeen omillaan. Ylpeästi omillaan vaikkakin vielä loisena ja surkimuksena siinä mielessä, että esimerkiksi puolustusvoimain ja rajavartiostolaitoksen toiminnan rahoittaisivat yksin eteläsuomalaiset. Oulun ja Rovaniemen yliopiston olemassa olon oikeutus Etelä-Suomen rahoitukseen perustuen tulee ottaa vaiheessa kaksi kriittisen tarkastelun alle.

      • Pertti52

        Rajavartiolaitoksen ja puolustuslaitoksen toiminnan rahoittaa suomen valtio. Kun koko suomea puolustetaan ei mikään aluse ole velvollinen
        oman alueensa maanpuolustusta ja rajojen vartiointia rahoittamaan.
        Valtion tulojen muodostus on liian pitkä juttu täällä jopalle selvitettäväksi.


      • Ryhmäkoot

        http://www.minedu.fi/export/sites/default/OPM/Koulutus/koulutuspolitiikka/Hankkeet/pop/liitteet/Opetusryhmakoot2013.pdf

        Artikkelista voimme huomata että perusopetuksen keskimääräinen ryhmäkoko ei merkittävästi poikkea eri puolilla Suomessa.

        Mutta yksittäistapauksena Enontekiössä ryhmäkoko oli alle 7. Enontekiö on suomen kolmanneksi suurin kunta ja asukastiheys on suomen toiseksi Pienin. Jos Enontekiön kouluja alettaisiin yhdistämään niin että ryhmäkooksi saataisiin sama kuin jossain etelän kaupungissa,
        muodostuisi oppilaiden kuljetusmatkat sellaisiksi että laki sitä ei enää sallisi. (Alle 13 vuotiailla meno ja paluumatka yhteensä alle 2.5 tuntia).

        Ainakaan minusta luokkien ryhmäkokojjaei voi suoraan verrata toisiin vaan myös kodin ja koulun välimatkat ratkaisevat.


    • Niiinpäniin

      jopa näkee taas asiat niin kuin yleensä, kun jossain säästetään, missään muussa ei kulut lisäänny.
      Kelakorvattamat matkat ja koulukyydit kuitenkin pitenevät kun kouluja sairaaloita lakkautetaan ja sairaanhoitopiirin suurenevat.

      Onko köyhät, pienellä eläkkeellä ja laitoksissa asuvat ihmiset sitten loisia ja surkimuksia kun eivät pysty maksamaan veroja kuntaan, itse olen kyllä eri mieltä.

      Minusta on hassua puhua että jokin alue rahoittaisi jotain toista aluetta.
      Suomi kuuluu sivistysvaltioihin jossa valtio kerää rahaa veroina ja tuota valtion rahavarastoa sanotaan valtion kassaksi. Verotuksen perusteista taas voi lukea vaikka täältä netistä mutta sivistyneiden valtioiden perusperiaate on että verotus on progressiivista, eli rikkaat maksavat suhteessa enemmän kuin köyhät.

      "Hyvinvointivaltio eli sosiaalivaltio on valtio, jossa valtiolle on annettu keskeinen rooli kansalaisten elintason ja toimeentulon varmistamisessa. Suomessa sosiaaliset oikeudet on kirjattu perustuslain 19 pykälään.Suomessa hyvinvointipalvelut ovat suuressa määrin kuntien vastuulla.
      Pohjoismainen malli, jossa päävastuu on valtiolla
      Pohjoismainen malli tunnetaan myös sosiaalidemokraattisena hyvinvointivaltiona, joka Esping-Andersenin mukaan on muun muassa Ruotsissa ja Tanskassa. Hyvinvointivaltion etujen piiriin kuuluvat kaikki kansalaiset tasapuolisesti, ja järjestelmän painopiste on tulonsiirroissa."
      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Hyvinvointivaltio

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      348
      3945
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1729
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1295
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1251
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe