Merivirta valehtelee KymenSanomissa

EtSilVissiiKII

Perussuomalaiset paikkaavat vasemmiston tekemiä virheitä
2.10.2015 KymenSanomat
Ei maan asioita hoideta perussuomalaisia moittimalla, kun joudumme paikkamaan edellisen hallituksen raunioita ja holtitonta velanottopolitiikkaa, jota sosialistit vallassa ollessaan vastuuttomasti harjoittivat.

HISTORIAN LEHTIEN HAVINAA "MUISTAMATTOMALLE" MERIVIRRALLE
http://is12.snstatic.fi/img/626/1288630320733.jpg
IS laati nimilistan poliitikoista, jotka kantavat suurinta vastuuta valtavaksi kasvaneesta Suomen valtionvelasta.
Suomen valtionvelka lähti nopeaan nousuun 2009.
2008 Hallituksessa: keskusta, kokoomus, vihreät, rkp
Pääministeri Matti Vanhanen (kesk)
Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok)
2009 Hallituksessa: keskusta, kokoomus, vihreät, rkp
Pääministeri Matti Vanhanen (kesk)
Valtiovarainminsteri Jyrki Katainen (kok)
2010 Hallituksessa: keskusta, kokoomus, vihreät, rkp
Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) 22.6. saakka
Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk) 22.6. alkaen
Valtiovarainminsteri Jyrki Katainen (kok)
2011
Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk) 22.6. 2011 saakka
Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) 22.6.2011 saakka
2012
Pääministeri Jyrki Katainen (kok)
Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd)
2013
Pääministeri Jyrki Katainen (kok)
Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd)

MEIÄN MIÄS MUISTAA ENÄÄ KUN PARI VIIMEISTÄ VUOTTA
http://velkakello.fi/
Valtionvelka nousee porvarikaudella (kepu, kokkarit) ja laskee sdp-kausilla

Linkin takana olevassa graafissa valtiovelan määrä on käännetty euroiksi ja kyllä vaan Esko Ahon hallituksen aikana 1991-1995 on helvetinmoinen valtiovelan kasvukäyrä (lähes 50 miljardia euroa), joka tasoittuu vasta muutamaa vuotta myöhemmin, kun Lipposen ensimmäinen hallitus saa taas lainahanat kuriin. Kunnes taas Kiviniemen (kepu) ja Kataisen (kok) (50 miljardin euron nousu) nostavat valtiovelan oton ylös. Todellisuudessa tämä kasvukäyrä alkaa jo Vanhasen II hallituksessa 2009.

28

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JormalleTaloustietoa

      Kokoomuksen hallitustaivalta on kertynyt kohta kahdeksan vuotta. Suomen valtionvelka on tuplaantunut 100 miljardiin euroon tänä aikana. Lisäksi pääministeri Jyrki Kataisen hallituskaudella on otettu 35 miljardin takausvastuut euroalueen kriisimaiden veloista.

      Kataisen hallituksen ohjelman, joka oli myös Alexander Stubbin johtaman hallituksen ohjelmarunko, on varmaan kirjoittanut muuan herra Murphy. Kaikki, mikä voi mennä pieleen, myös menee pieleen.

      Eiköhän kahdeksan vuotta jo riittänyt näyttöjen antamiseen?

      Stubb puhuu, että suomalaisia johdetaan edestäpäin. Kansa olisi tyytyväinen, jos Stubb johtaisi Suomen talouspolitiikkaa edes joukon takana puskista huutelemalla, mutta kun ei. Talouspoliittisten päätösten teon sijaan entinen pääministerimme puhuu kodista, uskonnosta ja isänmaasta, ja kuinka tärkeitä ne ovat hänelle. Nämä itsestäänselvyydet ovat tärkeitä poliitikoille ympäri maailmaa.

      Stubbille valta ja vallankahvassa pysyminen ovat tärkeitä, mutta tätähän poliitikon ei tarvitse vakuutella kenellekään.

    • SoiniPeesaaPuskissa

      SSS hallituksen takapirut Aho ja Vanhanen, nämä Sipilän talous nerot.

      Valtionvelka, mörkö vai enkeli?

      Valtionvelasta tuli mörkö, kun Esko Aho kumppaneineen (Iiro Viinanen, kok ) velkaannutti valtion. Otti 50miljardia euroa velkaa valtiolle hallituskautensa aikana. Yhden miljardin jokaista hallituskuukautta kohti. Se velkamäärä on puolet tämän hetken valtionvelasta ja vuoden 2016 valtionbudjetin suuruinen. Kukaan ei tiedä tänäkään päivänä, että minne ne 50miljardia euroa katosivat.

    • EtSillVissiiJNEyms

      Siinä vasta vastuuntuntoinen ja rehellinen mies, paikkaa jälkeenpäin omia virheitään. Tulee mieleen herran wanhat syytökset Vessun vuokraisännästä ja Titaani sotkut.

    • EtkäKepuleita

      Päivän tekstarit
      Kuules Merivirta. Eikös kokoomus ole ollut valtapuolue monta kautta. Miksi syytät vain demareja ja vassareja etkä kokoomusta? Työväen puoltajista on tullut porvaripuolue. Olen kääntänyt takin. Minun ääntäni ette enää saa.

    • YmsJneSillee

      "Ei maan asioita hoideta perussuomalaisia moittimalla, kun joudumme paikkamaan edellisen hallituksen raunioita ja holtitonta velanottopolitiikkaa, jota sosialistit vallassa ollessaan vastuuttomasti harjoittivat."

      Persut on ottamassa 5 miljardia velkaa ja samalla leikkaa ostovoimaa ja kysyntää. Leikkaa myös samalla lomarahojen muodossa suoraan valtiontuloja. Nämä kumpikin lisää velkaantumista entisestään. Mertsu ei itsekään voi uskoa väitteisiinsä.. ( Kyllä meiän miäs uskoo ku kerran kirjotti)

      • tyyne78

        Nyt naama kiine MERVI LÄHISAARESSA. JO ON AIKOIHIN ELETTY.


      • DonKalaveli

        O=nks se niin jne. yms. ku metsä vastaa kun SINNE HUUTAA


    • miäsite

      Mertsun talouspolitiikka ,mulle kaikki muista viis. Mistään ei leikata mikä koskee minua.

    • EtSilViisiiYms

      Perussuomalaiset suurpääoman puolella
      Kaupunginvaltuutettu Mertsu Merivirta (ps. ) suomi kovasanaisesti ”ay-sosialisteja” kirjoituksessaan (Mielipide 25.9.). Tuntuu olevan oma pesä niin likainen, että hyökkäys jää ainoaksi puolustukseksi. Timo Soinin johdolla työntekijöiden ja köyhien suomalaisten selkänahasta tehtyä vuosisadan koplausta ei saa moisilla harhautuksilla piiloteltua. Perussuomalaiset on asemoinut itsensä hyväksytyillä toimilla EK:n ja suurpääoman puolelle köyhien, eläkeläisten ja pienyrittäjien sijaan.

      Osakeomistusten piilottaminen helpottuu
      Hallitus haluaa sallia suomalaisten osakeomistukset hallintarekisterin kautta. Mikäli laki hyväksytään eduskunnassa, yhä suurempi osa pörssiyhtiöiden omistajista jää salaisuudeksi.

      Edellisellä vaalikaudella silloinen valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) jäädytti hallintarekisterin laajentamista koskevan lain valmistelun. Rinne ei hyväksynyt ajatusta omistukset piilottavasta hallintarekisteristä. Ennen Rinnettä asian valmistelu kuului kokoomuslaiselle elinkeinoministeri Jan Vapaavuorelle, joka taas kannatti hallintarekisteröinnin laajentamista. Nykyisin valtiovarainministeriötä johtaa Vapaavuoren kokoomuslainen puoluetoveri Alexander Stubb.

      Hallintarekisterissä pörssiyhtiön omistajan kohdalla näkyy vain arvo-osuustiliä hallinnoivan pankin tai muun finanssialan yhtiön nimi. Osakkeen todellista omistajaa ei hallintarekisterin kautta saa selville.

    • UghUghYms

      Talousgurut Kotkasta kirjoitti, otetaan vielä avuksi , että hallintarekisterimalli

      Veroratkaisuilla pääomaa ja sijoittajia Suomeen
      2.6.2014

      Suomi elää mukana globaalissa taloudessa, mutta meillä ei näy enää tiedettävän, kuinka maailman markkinoita tulisi käsitellä. Olemme kaiken aikaa askeleen muita jäljessäSuomessa tulisi kiinnittää entistä suurempi huomio verotukseen ja sen rakenteeseen. Suomen keino houkutella kansainvälisiä sijoittajia ja pääomaa takaisin Suomeen
      Vesa Levonen ja Jorma-Kalevi Merivirta, kaupunginvaltuutettuja (ps.), Kotka

      ET TÄLL VIISII KUITENKII YMS JNE TMS..............


      Suomi paras Pohjoismaa 140 maan kilpailukykyvertailussa
      30.9.2015YLE

      Suomen vahvuudet ovat talouden ja yhteiskunnan instituutioiden toimivuus, terveyden, koulutuksen ja työssä oppimisen hyvä tila sekä innovoinnin runsaus.

      Maailman talousfoorumin (World Economic Forum; WEF) tuore vertailu kertoo Suomen sijoittuvan kahdeksanneksi kilpailukykyä mitattaessa. Vertailussa oli mukana 140 maata.

      Raportti mittaa niin sanottua rakenteellista kilpailukykyä, eli sellaisia pidemmän aikavälin tekijöitä, jotka mahdollistavat talouskasvun.

      – Suomen asema vertailussa on hieman heikentynyt. Se oli viime vuonna neljäs ja nyt Suomi on kahdeksantena 140 maan joukossa, kertoo Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Petri Rouvinen.

      Suomi Pohjoismaista parhain

      Vertailun kärjessä ovat edelleen Sveitsi, Singapore ja Yhdysvallat. Saksa sijoittuu neljänneksi. Suomen kahdeksas sija peittoaa muut Pohjoismaat.

      • supikoira

        NO VOI VOI TÄÄ KANSANMIES ON VARMMAA SAMA jota nauretaan suomen HYYM T......ANA. KalastajT.


    • KaikkiTietääJo

      Merivirran puheista
      8.12.2011 KySa

      Tektari pyytää minulta apua (KS tekstarit 2.12.).

      Pitäisi kertoa valtuutettu Merivirran puheista ja kirjoituksista.

      Mielestäni Merivirta on jo saanut niin paljon palautetta, että en tahdo enää puuttua asiaan. Jokaisen valtuutetun on puhuttava totta ja esiinnyttävä asiallisesti.

      Esko Almgren

      Kotka

    • J-Kierolat

      Soinin opeilla näyttää herra Merivirtakin menevän, mustaa väännetään valkoiseksi persu opein.

      Soini ei puhunut totta hallintarekisteristä
      6.10.2015 Iltalehti
      Eduskunnan keskusteluetikettiin kuuluu, että kenenkään ei saa väittää valehtelevan. Ei, vaikka tietäisi täysin varmaksi, että joku puhuu täyttä palturia.Vähintään muunneltuun totuuteen - eli siis valehteluun - näytti syyllistyvän viime viikolla perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini, joka Iltalehden haastattelussa kommentoi tuoreeltaan kovaa keskustelua ja kritiikkiä herättänyttä hallintarekisteriasiaa.

      Ja jotta Soinin puheiden paikkansapitävyyden kyseenalaistaminen ei jäisi vain "nimettömien hallituslähteiden" varaan, niin siteerataanpa sanatarkasti mitä pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoi tiistaina iltapäivällä eduskunnan eteisessä.

      - Olemme käsitelleet sitä (hallintarekisteriä) useammassa hallituksen istunnossa ja myöskin triossa. Että kyllä tämä on ollut tiedossa kaikilla, Sipilä vakuutti Iltalehdelle.

      Sipilän mainitsema trio on nykyisen hallituksen muodostavien puolueiden puheenjohtajien eli pääministeri Sipilän, valtiovarainministeri Stubbin ja ulkoministeri Soinin keskinäinen johtoryhmä.

      Vaikea uskoa, että paikalla ollut Soini ei olisi kuullut tai ymmärtänyt mitä kolmen henkilön kesken on puhuttu ja sovittu.

      • jarppi44

        Onkos tää ENTINEN JORMI PUHUNUT TOTTA AIKUISTEN OIKEISTAAN KOSKAAN. Et silviisii.


      • yrvänä

        Totuus tullut ilmi pellet hahahahahaaaaa.


    • UGHsilVissii

      Kannattaiskohan vaihtaa koko nimi,puolue, käydä stailaajalla ja nollata vuosien mölyt. Puhtaalta pöydältä uutta uhoa. Herätetään henkiin puolue Wanha Kumi.

      • NIRPPANOKKA

        Nyt on LÄHISAAREN PAROONIN LOPETTA SE KALASTUS KALASTUSKIELTOALUEELA HETIPIKEMEMMIN. TIUSKA seuraa......... Sultahan se käryttäminen kävi JORMA..... P.....E.


    • SirJordePahamieli

      Haist kakka
      Valtuutetulle on haistateltu. Nyt voi olla marttyyria... Huonoa käytöstä toki. Mutta haloo. Tämäkö se nyt on. Kotkan suurin ongelma. Sikäli haistattelu. Oli pahaksi. Että eikö juuri. Haistattelun kohde. Sanonut että koulujen homeongelma. Aiheutuu lasten vaatteista.

      • nirppanokka

        KYLLÄ ,KYLLÄ , KYLLÄ, ja vielä kerran kyllä.


      • nynnykin

        VAIHDA NYT HETIPIKEMMIN KYLÄÄ.HÄIVY.


    • doobermann

      -Eri uistimet on eri kaloille :-D Yleensä lohiuistimella ei saa haukea :-D :-D :-D et sil viissii

      "Poliitikot PS" kalastaa Ankkurin ja Kymensanomien yleisönosastolla sekä Suoli24Kotka foorumilla

    • EtSilleeTaasYmsJne

      Kyllä on ministereilläkin huono "muisti" Ainakin Toivakan Leenalla

      VM ‏@VMuutiset 10. maaliskuuta

      EU:n komissio lähetti ministeri @alexstubb'ille kirjeen julkisesta taloudesta. Lue, mitä komissio kirjoittaa. http://vm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/uutinen-komission-kirjeesta
      8 uudelleentwiittausta 5 tykkäystä
      Lenita Toivakka ‏@toivakka 12. maaliskuuta

      Lenita Toivakka uudelleentwiittasi Alexander Stubb

      Suomen velka on kestämättömällä tasolla. Emme kuulu enää pohjoismaiseen perheeseen. Lapsemmeko maksavat?

      • OnhanTääKiusallista

        Ei mikään ihme tältäkään, että luistaa

        Ministerin yllättävä menneisyys: Saippuatyttönä Rexona-mainoksessa
        nnistatko, kuka tuoreista ministereistä suihkutteleekaan vuonna 1980 tehdyssä Rexona-mainoksessa?

        Mainos pompahti uudelleen julkisuuteen, kun se esitettiin MTV:llä Syksyn sävel -retrossa syyskuussa 2012.

        Pian otsikoihin nousikin, että mainoksessa itseään saippuoi nuori Lenita Toivakka, nykyinen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Länsi-Savo.


        Ilta-Sanomissa Toivakka totesi tuolloin pitävänsä mainosta kiusallisena.

        – Siinä on parikymppinen tyttö, ja sillä ei ole mitään tekemistä tämän hetken kanssa. Vanha juttu, tosi vanha juttu.


    • JaKansaMaksaa

      Pä Pä pääministeri Vanhasen ja Ke ke Kepun unelma Ko Ko Kokoomuksen ja Jy Jy Jyri Häkämiehen avittamana

      Katsotahan, kaivatahan Talvivaaran unelman
      huhtikuu 2, 2014 VOIMA

      Suomen hallitus osti Pekka Perän kauniin Talvivaara-sadun ja upposi suohon. Poliitikoille ei kelvannut tieto eivätkä kymmenet varoitukset. Jälkiviisautta he kavahtavat, mutta oppivatko he?

      Unelmia ja toivoa uhkuvan Talvivaaran kaivoksen avajaisissa kesällä 2007 patsasteli Pekka Perän rinnalla arvovaltainen keskustan ministerijengi: pääministeri Matti Vanhanen, elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen ja ympäristöministeri Paula Lehtomäki.

      Raha liikkui sisään Talvivaaraan lähes samaa vauhtia kuin ELY-keskus lähetetti yhtiölle huomautuksia ympäristöongelmista. Työ- ja elinkeinoministeriöllä ja ympäristöministeriöllä on ollut tieto huomautuksista, joita on kertynyt vuodesta 2007 lähtien yhteensä 78 kappaletta, ja pääsy näiden tietojen äärelle on ollut myös rahoitusta myöntäneillä Finnveralla, Tekesillä ja Solidiumilla.

      Suurimmat lainapäätökset, kuten Talvivaaran lainan, ratkaisee Finnveran hallitus. Sen puheenjohtajana istuu työ- ja elinkeinoministeriön virkamies. Kun Talvivaaraa koskevat päätökset tehtiin, tehtävää hoiti silloisen elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen alivaltiosihteeri Kalle J. Korhonen. Pekkarinen kiistää Korhosen edustaneen ministeriötä, mutta Korhonen näkee asian eri tavoin.

      ”Olin nimenomaan ministeriössä töissä, ja ministeri minut Finnveraan nimitti”, Korhonen toteaa.

      Valtion sijoitusyhtiö Solidium kuuluu valtion omistajaohjauksesta vastaavan ministerin alaisuuteen. Kesällä 2011 salkkua piteli puolustusministeri Jyri Häkämies (kok), joka myös aikoinaan loi Solidiumin. Pekkarisen tavoin Häkämies kiistää jyrkästi osallistuneensa sijoituspäätöksen tekemiseen millään tavalla.

      ”Solidiumilla on itsenäinen hallitus, joka teki sijoituspäätökset itsenäisesti”, Häkämies sanoo.

      Häkämies kuitenkin myöntää, että Solidium tuki sijoituksellaan Pekkarisen johtaman työ- ja elinkeinoministeriön mineraalistrategiaa.


      LUE KOKO SURKEA KUSETUS JA KEPUN JA KOKOOMUKSEN SE SE SELITYKSET TÄÄLTÄ LAINATTUNA
      http://uusi.voima.fi/blog/arkisto-voima/katsotahan-kaivatahan-talvivaaran-unelman/

      • SuljettuKiertoEiToimi

        Aiheeseen liittyen;

        http://www.hs.fi/talous/a1305894910685
        Vapaavuori: Valtio menettää Talvivaaran konkurssissa 200 miljoonaa euroa
        Valtio aikoo pitää huolen siitä, että kaivostoiminta voi jatkua Talvivaaran kaivoksella, Vapaavuori vakuutti.
        Valtio menettää konkurssissa noin 200 miljoonaa euroa eri rahoitusreittien kautta, Vapaavuoro kertoi. "Tämä siis edellyttäen, että myös emoyhtiö menee konkurssiin."

        Lisämenoja valtiolle voi tulla toiset 200 miljoonaa euroa lisää ympäristötuhojen torjunnasta. Esimerkiksi jätevesien tarvitsemat uudet poistoputket tarvitsevat parin miljoonan investoinnit, Vapaavuori sanoi.

        "Kyse voi olla pahimmillaan myös 70 000 ihmisen sijoitusten menetyksestä", Vapaavuori sanoi.

        SAMASTA AIHEESTA TENERIFFAN PS TALOUSGURU TOSSAVAINEN SUOMEN UUTISISSA

        Talvivaaran kohtalonhetket käsillä
        marraskuu 12, 2013

        Perussuomalaisten mielestä valtion apu voisi avata tien val­tion kaivosyhtiölle, jonka kaut­ta kansa saisi entistä suuremman osan kaivosalan tuotosta.

        Lokakuun lopussa levisi tie­to työ- ja elinkeinoministeriön suunnittelemasta pelastuspake­tista. Perussuomalaisten kansan­edustaja Reijo Tossavainen ei siltä paljoa odottanut, niin nih­keästi oli elinkeinoministeri Jan Vapaavuori suhtautunut yhteis­kunnan osallistumiseen talous­elämän kriiseihin.

        – En odota paljoa. Ehkä sellai­nen ratkaisu saadaan, että pa­himmasta päästään yli. Turha odottaa kauaskantoisia ratkaisu­ja. Mutta pahimmankin kriisin keskellä pitäisi kuitenkin katsoa kauemmas: kuinka Talvivaara ja kaivosteollisuus voisivat nousta Suomen kansantalouden tukija­loiksi, Tossavainen vetoaa.

        Yksi keino olisi siirtää Tal­vivaara vähintään kolmasosan osuudella valtiolle, mieluummin puolet. Ja loput pörssisijoittajil­le. Määräysvalta siirtyisi silloin Suomen valtiolle. Ensimmäinen tehtävä olisi nostaa Talvivaara kuiville, Tossavainen toteaa.

        Yhtiön nimi voisi olla sen jäl­keen Suomen Kaivos Oy. Yhtiö voisi hyödyttää Suomen malmi­varoja laajemminkin myös jalos­tuksen kautta.

        Tähän rohkaisevat myös lupaa­vat tiedot: suljettu kierto toimii jo Talvivaarassa. Kestämättömät ympäristöongelmat saadaan siis hallintaan. Vanhoja vesivarasto­ja puhdistetaan vielä pari vuotta. Tossavaisen mielestä ympäristö­ongelmia on katsottiin kriisissä liian lyhyellä tähtäimellä huomi­oimatta ongelmien ratkaisumah­dollisuuksia.


    • Jatketaanko

      Hyvinvointivaltion romuttajia jos haluatte, ne pääministerit löytyvät tästä;
      Harri Holkeri 1990-1991 valtionvelka 10 mrd
      Esko Aho 1991-1995 60 mrd
      Paavo Lipponen 1995-2003 60 mrd
      Ma Matti Vanhanen 2003-2010 80 mrd
      Mari Kiviniemi 2010-2011 80 mrd
      Jyrki Katainen 2011-2014 95 mrd
      Aleksanteri Stubb 2014 100 mrd

    • MaaOperaattori

      MERSU on paska auto Juhannuksenakin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2793
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1496
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1450
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1173
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1090
    Aihe