Pakolaiskeskus ex-ellivuoreen

Pääsiskö_osingoille

Kaikin puolin täydellinen paikka. Ja vihdoinkin, vuosikymmenien tauon jälkeen kiinteistö alkaisi tuottamaan omistajalleen voittoa.

19

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mamut-ei-elätä

      Ellivuoren hotellikiinteistö ei ole loistokunnossa. Mutta maalia pintaan pahimpiin paikkoihin, ja pikkasen vessanpönttöjä uusiksi ym, niin kyllä se hotellina edelleen menee.

      Tässä mielessä paikka on liian hyvätasoinen pakolaismajoitukseen. Pitäisi olla joku vanha kansakoulu tai kasarmi tms. ja sinne parisataa mamua sisään, ja Valtiolta rahaa nostamaan.
      Ellivuoden hotellikiinteistöllä on nykykunnossaankin pakko tavoitella korkeampaa katetuottoa kuin parinsadan mamun hyysäyksestä saisi.

      Mikäli hotelli olisi niin rapakunnossa, että se puretaan joka tapauksessa 5 v. kuluttua maan tasalle, niin silloinhan tilapäinen, kaiken särkevä mamulaumakin kävisi tuonne punatiilihotellin suojiin.

      • 1000taalanMahdollisuus

        Tämä ei ole lainkaan huono idea. Kiinteistön omistaja lienee kuitenkin "vain" yksityishenkilö, joten hänen sanansa/mielipiteensä on ratkaisevassa asemassa.


    • EllivuoriUuteenNousuun

      Raha ratkaisee. Muutama vuosi pakolaisia ja sitten onkin jo koossa mukavasti pääomaa laittaa kiinteistö uuteen uskoon.

      Ja kyllähän tuommoiset 500 nuorta ja reipasta pakolaista hyödyntää Sastamalaa laajemminkin.

    • Veljenpoika

      julkisuudessa olleiden tietojen mukaan 100kpl pakolaisen ylläpidosta vuositasolla maksettaisiin 40eur*365vrk*100kpl=1,5meur
      pelkistä tiloista vuokraa 7,3eur*365vrk*100kpl=0,27meur
      koulutuskuntayhtymä juuri möi tälläiseen sopivat ja tulevat tilat 0,05meur

      • Liian-kallista-tilaa

        >>pelkistä tiloista vuokraa 7,3eur*365vrk*100kpl=0,27meur

        Jos noita laitettaisiin vaikka 3 nuppiakin yhteen hotellihuoneeseen asumaan, niin 33 hotellihuonetta pitäisi antaa niiden 100 hengen käyttöön. Kun 270.000 € jakaa 33 huoneelle ja 12 kuukaudelle, tulisi hotelli saamaan kustakin huoneesta kuukaudessa vain 681 euroa.

        Esimerkiksi Hotels.com.ista katsottuna Ellivuoresta löytyy tällainen kuukauden mittainen huonevaihtoehto.
        "Hotelli Ellivuori, Family Room, 3 aikuista, 30 pv 3.200 €, aamiainen sisältyy hintaan."

        Eroa on 3200€ ja 681€ välillä aika lailla. Vaikka huonepaketista ottaisi 3 hengen aamupalat pois, jäisi pelkälle Ellivuoren hotellihuoneelle hintaa edelleen 2200 € verran, eli edelleen eroa 1.500 € jokaista 33 hotellihuonetta kohden.

        Ei oikein löisi leiville Ellivuorelle tehdä noin huonoa diiliä. Ehkä jonakin heikkona sesonkiaikana voisi osa huoneista liietäkin tuolla low season, hätähinnoittelulla huoneita annettavaksi.

        Mutta läpi vuoden asuttamiseen ei 681 € hinnalla kannata hotelliatson huonetta koko kuukaudeksi mitenkään pakolaiskäyttöön antaa. Joku vanha kansakoulu tms. ajaa tässä mielessä paremmin asiansa edullisena majoitustilana.


      • ElliEiOleKämppi

        Paitsi että tyhjät huoneet eivät tuota mitään (paitsi menoja). Pakolaisten majoittamisella hotellin käyttöaste on mahdollista nostaa normaalitilanteeseen verrattuna yli 100%:iin. Tuskin koskaan tulee toista yhtä hyvää tilaisuutta saada toiminta kannattavaksi.


    • fhfgj

      Kaikin puolin varteen otettava vaihtoehto edes väliaikaiseksi ratkaisuksi.

      Kohta on tilat vähissä.

    • Tilat-erillisiksi

      Laittakaahan siellä SPR:n, STM:n ja TE-keskusten puolella päiväkorvaukset tuplaksi nykytasosta. Sitten voi vaikka tilapäinen hotellimajoittaminen alkaa kiinnostaakin.

      Mutta siltikin pakolaispuoli on pidettävä erillään hotellin normaaleista tiloista. Pakolaismajoituksen tarjoaminen et tarkoita sen asukkaille oikeutta käyttää hotelin aulaa, uima-allasta, pelihuoneita ym. Nämä tilat on tarkoitettu vain hotellin varsinaisille asukkaille.

      Jos ei kiinnosta tällaiset ehdot, niin ei taida olla syytä käynnistää jatkoneuvotteluita.

    • NopeinKäsiVoittaa

      Vielä kerkiäisi tekemään kohtuu hyvän sopimuksen. Jatkossa korvaukset tod.näk. tulevat pienenemään.

      Valtion ja kuntien majoitustilat kun loppuvat, niin jakoon tulee vuosittain kymmeniä miljoonia euroja veroina kerättyä rahaa pakolaisten majoittamiseksi ostopalveluina yksityiseltä sektorilta.

      • Noin-kiire-ei-oo-ikinä

        Kovaan kiireeseen vedoten ei ainakaan kannata tehdä minkäänmoisia sopimuksia, koskaan. Niin kiire ei ole milloinkaan, etteikö taskulaskimella ehdi tarkiostaa numerolliset faktat.

        Se on varmaa että mihinkään "tilaa pian, tarjous loppuu aivan kohta" -tyyppisiin kusetuksiin ei koskaan kannata lähteä mukaan.

        Monta kymmentä vuotta vaalitun yritysimagon tuhoaminen jonkin täysin lyhytaikaisen ja polkuhintaisen bisneksen, pakolaistouhun kanssa, se on täysin typerää haaskausta ja rahanhukkaa.


    • djyrsal

      Kun piha on täynnä firmojen autoja illalla, jotka yöpyvät siellä, niin ei sinne mahdu mamuja ja loput huoneista on yksityisomistuksessa. Lakatkaa vajaaälyiset spekuloimasta asioilla joista ette mitään tiedä.

      • Ne-sulautuu-näin

        Kyllä ne mustat pakolaisetkin voi hankkia ittellensä autot, vaikka jotkut Toyotat. Sitten parkkeeraa ne pihaan riviin muiden viereen.

        Kukaan ulkopuolinen ei huomaa mitään että on 100 pakolaista Ellivuoressa. Luulevat niitä kansainvälisiksi pankkiireiksi ja Afrikasta tulleiksi sahatavaran hankkijoiksi ja muiksi business-miehiksi.

        Sosiaalitoimisto voisi ihan hyvin hankkia ne Toyotat ja siihen tietenkin vaihtorenkaiksi Nokian talvirengaskerran. Lisäksi yhden siistin tumman pukukerran kullekin pakolaiselle. Sillä ne saadaan paremmin kotiutumaan ja sulautumaan tänne Suomeen ja vaikka Ellivuoreen ja minne tahansa.


    • HaudanHiljaistaSeutua

      Ellivuori on tähän aikaan vuodesta puolikuollut paikka, ja kuukauden kuluttua kaikki liike on jo lähes pysähtynyt. Mikä on muka muuttunut parissa vuodessa? Ei mikään, eli koko alueen kannattavuus on edelleen pahasti pakkasella.

      Jotain varmastikin kannattaisi tehdä. Siis jotakin muuta kuin odottaa ihmeen tapahtuvan vain pelkästään odottamalla.

    • RuokaVaanONhuonoa

      Onko totta että Ellivuoreen tulee pakolaiskeskus?, jos on niin soromnoo kaikki Suomen upeilla paikoilla siaitsevat hotellit ja kylpylät. Tavallisella Suomalaisella ei ole elämänsäaikana varaa asustella hotelleissa ja kylpylöissä kun kallista on mikäli kotimaan hintatason tietää,mutta pakolaiset on kunkkuja niille annetaan vaikka presidentinlinna jos sikseen tulee .

      • Lentoliput-takas-Irakiin

        No älä pelkää tollasen paskapuheen kanssa. Ellivuoreen ei ole kannattavaa mitään pakolaishotellia perustaa, aivan humbuugia tällaiset puheet.
        Tunnen Ellivuoren omistajia sen verran, että ne ei mitään "kansallisessa talkoohengessä" ala tekemään, ja sillä omaisuutensa avoa tärvelemään.

        Onhan Sastamalla kansakouluja ja meijereitä ja entisistä kuntaliitoksista yli jääneitä tiloja vaikka kuinka paljon. Täyttäkää nyt hullut ensiksi kaikki nuo paikat, kun hölmöyttänne avustatte niitä Irakin armeijan sotilaskarkureita tänne Suomeen, sossurahalla elätettäviksi.

        Kaikkein selkein ratkaisu tähän mennessä Suomeen tulleille 20.000 Irakin armeijan nuorelle karkurimiehelle on se että ostetaan pakolliset paluuliput takaisin koteihinsa. Ainakin 80% voi palauttaa ihan tosta vaan.


    • Ellis-taivutkos-tähän_

      Tässä on valokuvia pakolaisten kansoittamasta Hotelli Aavarannasta.
      https://www.facebook.com/pages/Next-Hotel-Aavaranta/206394786050051

      Pystyykö meidän Ellivuori tarjoamaan eliittipakolaisillemme vähintään tämän tasoisia faciliteetteja? Jos ei pysty, niin ei kannata niitä huoneita silloin tällä eliittiarabien väelle tarjota.

      • Siivois-edes-itse

        Siis kerpele sentään. Aikuiset äijät passataan ja opetetaan hotellin tavoille, hienon näköiset hotelliaamiaiset tarjolla joka päivä.

        Se potuttaa entten että MIKÄÄN PAKOLAISKESKUS koko Suomessa ei laita asukkaitaan siivoamaan omia tilojansa. Kaikkialla käy ulkopuolinen siivousfirma siivoamassa, imuroimassa ja uuttuamassa paikat. Olisi edes jonkinlaista valmentautumista syomalaiseen työelämään, kun äijille laitetaan valvonnan alla oleva velvollisuus siivota kämppänsä itse. Monelle voi olla korkeintaan siivoojan hommia tarjolla joka tapauksessa.

        Suomen vasemmistosuvakit kauhistuu ajatustakin, että traumatisoituneet Irakin armeijan sotilaskarkurit voitaisiin velvoittaa siivoamaan omia tilojansa. Paavo Arhinmäki ja Eva Biaudet vaativat että suomalaisten ne tilat on siivottava mahdi-arabi-herroille.


    • LisääReikiäVöihin

      Suvakeista mitään tiedä, mut kapitalisti tykkää kun maahan tulee runsain mitoin halpaa työvoimaa. Voi laittaa laiskan ja oikeata palkkaa vaativan suomalaisen pihalle, ja ottaa halvempaa sekä ahkerampaa ulkomaista duunaria tilalle.

      • Saat-varrota-8.v-ainakin

        Niiden pitäis vaan ensin osatakin jotakin. Alkajaisiksi että tuntisivat länsimaisen latinmalaisen kirjaimiston. Sitten ettäosaisivat puhua edes auttavasti joko Englantia taikka Suomea. Tähän menee ainakin 3 vuotta aikaa.

        Seuraavaksi alkaa ammattikouluttaminen, CNC-koneistajista ja hitsareista esim. tässä Heinolan uutisessa on pulaa. Ammattikouluputki on 3 vuotta lisää. Työkokemustakin pitäisi jossakin välissä hankkia.
        http://www.ess.fi/yrityselamaa/2015/04/22/totta-se-on-heinolassa-on-pulaa-ammattitaitoisista-koneistajista

        Yhtään hitsaria ei ole tulijoiden joukossa. ne jotka jotakin osaavat, ne ovat jäääneet Irakiin. Heikoin rupusakki, joutosakki, jotakin keittäjiä ja kadunlakaisijoita ja ammattisotilaita sieltä on enimmäkseen tullut.

        Tänne tulleet Irakin ämmät osaa hoitaa omia pentujansa, mutta ei niistä lastenhoitajiksi vaikka päiväkotiin ole. Ei ne osaa eikä halua tehdä töitä tällä länsimaisella tavalla, kodin ulkopuolella.

        Työvoimaksi noista tulleista 30.000 irakilaisesta on 8 vuoden kotouttamisen perästä ehkä 10..15% verran, eli 3000-4500 henkeä, ja nekin täytyy olla helppoja tukitöitä, että pärjäävät.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      249
      791
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe