Järkyttävä närästys, mistä apu?

Avuntarvitsija

Närästys alkoi siis buranakuurin jälkeen n. viikko sitten ja aloin ottamaan Somacia 20mg. Kaksi päivää sitten sain lääkäristä vahvemman reseptin 40mg. Tämän lisäksi olen ottanut Gaviscon mikstuuraa n.15ml pari kertaa päivässä, mutta mikään ei auta. Kuristus ja poltto on niin pahaa ajoittain ettei voi muuta kuin itkeä. Juomana on vesi ja ruokana puuroa ja riisiä, muuta en uskalla syödä. Osaisko joku antaa jotain neuvoja?

14

1355

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • s...s

      Voit ottaa Somac 40mg aamuin illoin. Sitä annostelua käytetään väliaikaisesti (esim. muutama viikko tai kunnes oireet kunnolla rauhoittuneet) ellei kerran päivässä annostelu riitä. (Tietysti oikeaoppinen tapa olisi varata soittoaika lääkärillesi ja sopia tämä annosnosto hänen kanssaan.)

      • Ap0

        Kävinkin päivystyksessä ja Somacin annostusta nostettiin.


    • vatsatautiasullaon

      Olisiko sulla varsatauti?

      Lopeta noi närästyslääkkeet ja ihan heti, koska ne eivät auta, niin ne ovat haitaksi.

      Reseptivapaiden närästyslääkkeiden jatkuva käyttö on yleistynyt. Suolahappoa neutraloivien ja sen tuotantoa ehkäisevien lääkkeiden päivittäinen käyttö sotkee kuitenkin helposti mahalaukun luonnollisen toiminnan.

    • tämäon-testattua

      Itsellä närästys lähtee tehokkaasti ja halvalla. Ruokasoodaa 1tl , 1/2 lasiin vettä ( noin desi). Juo ruokasoodavesi ja 10-20 sekunttia.. röyhtäisy ja ongelma on ohi.
      Jos närästys on jatkuvaa ( päiviä) niin lekuri voisi asiaa helpottaa.

    • nexium

      Nexium närästyslääke paras! Se vahvempi annos tai 2 pienempää annosta aamuin illoin. Pitempi kuuri aluksi ja sitten harvennat. Tietysti eri ruuat aiheuttavat. Minulle myös riisipuuro tekee oireita jonkin verran ja ylipaino.

    • leikattu

      Minulla närästys oli niin paha että kokoajan poltti kurkkua ja suuta. Liikkuminen oli pahasta. Mitkään lääkkeet niin resepti kuin vapaat lääkkeet eivät auttaneet. Sitten pääsin leikkaukseen. Ruokatorvi oli tulehtunut jo päältäpäin ja kirurgi sanoikin että oli korkea aika leikata. Leikkaus oli tosi hyvä asia, elämänlaatu parani huimasti. Leikkaus onnistui tosi hyvin. Joskus tulee vieläkin hentoja tuntemuksia tumman suklaan ja punaviinin jälkeen. Muuten närästys on poissa. Leikkaus todella kannatti.

    • kohtuutontyyppi

      Refluksitauti on eri asia kuin särkylääkkeen tai ruuan aiheuttama närästys.

      Ite söin buranaa kourakaupalla kuukautiskiouihin vuosikymmeniä. Kohtu poistettiin ja ei ole närästystä ollut.

      Myös elintavat vaikuttaa eli ruokavalio närästykseen.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/narastys.htm

    • toimii-minulla

      Käy ostamassa luontaistuotekaupasta PIIMAA-C jauhepurkki ja ota sitä jauhetta teelusikallinen päivässä lasilliseen vettä sekoitettuna. Maku ei paha, sellainen kalkkinen. Kysy neuvoa myyjältä voiko tuotetta ottaa usemman kerran päivässä alussa ennen kuin närästysvaiva helpottaa. Iso purkki piimaa-c:tä maksaa n. 18 euroa ja se riittää pitkäksi aikaa. On myös erinomainen tuote iholle, kynsille, hiuksille, luustolle ja nivelille. Itselläni lakkasi tulehdukselliset nivelkivut parissa päivässä kun aloitin käyttämään tätä tuotetta ja närästysoireet, happaman sapen nousu ruokatorveen, loppui myös. Olen ollut ensi kertaa tyytyväinen luontaistuotteeseen eikä mennyt rahat hukkaan. Sisältää myös muita tärkeitä ravinteita kuten C-vitamiinia, booria, molybleenia ja kromia. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

      Linkki: http://www.bioteekki.fi/tuotteet/luusto-nivelet-lihakset/piimaa-c

      • toimii-minulla

        Lisävinkki: kun otatte särkylääkettä, ota sen kanssa aina kalaöljykapseli vatsan suojaksi! Kokeile myös rauhoittaa buranasta ärtynyttä vatsaa ottamalla lusikalla suoraan suuhun luomulaatuista kylmäpuristettua neitsyt-oliiviöljyä/-kookosöljyä.

        Lisäys: Olen kokeillut Pascal-jauheen, apteekin närästyslääkkeet, leivinjauheen eikä mikään ole auttanut yhtä hyvin happamiin röyhtäysyihin kuin tämä piimaa-c ja teelusikallinen iltaisin on riittänyt annostukseksi.


      • Anonyymi
        toimii-minulla kirjoitti:

        Lisävinkki: kun otatte särkylääkettä, ota sen kanssa aina kalaöljykapseli vatsan suojaksi! Kokeile myös rauhoittaa buranasta ärtynyttä vatsaa ottamalla lusikalla suoraan suuhun luomulaatuista kylmäpuristettua neitsyt-oliiviöljyä/-kookosöljyä.

        Lisäys: Olen kokeillut Pascal-jauheen, apteekin närästyslääkkeet, leivinjauheen eikä mikään ole auttanut yhtä hyvin happamiin röyhtäysyihin kuin tämä piimaa-c ja teelusikallinen iltaisin on riittänyt annostukseksi.

        KIITOS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • Anonyymi

        KIITOS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • luejagooglaa

      Vaikuttavat aineet 1 tl (5 ml) 100 %*
      Piimaata 1,1 g
      josta piitä (Si) 970 mg
      Boori 0,72 mg
      Molybdeeni 50 mikrog
      Kromi 25 mikrog
      C-vitamiini 50 mg 63 %

      Boori on kasveille välttämätön hivenaine.

      Molybdeeni on ihmiselle välttämätön hivenaine, mutta sitä tarvitaan hyvin pieniä määriä. Suurina määrinä se voi aiheuttaa kuolettavia epämuodostumia. Eniten kärsivät luut, iho, maksa ja munuaiset.

      Piin (Si) päivittäinen saantisuositus on noin 25-50 mg. Elimistö tarvitsee piitä luiden ja hampaiden kunnossapitoon. Pii on mukana myös ruston, ihon, hiuksien ja kynsien ylläpidossa. Se myös auttaa ylläpitämään verisuonien kimmoisuutta. Pii on hyvin yleinen mineraali, ja sitä on kasviksissa, vihanneksissa, juureksissa, hedelmissä, pähkinöissä, siemenissä, täysjyväviljassa, kaloissa ja muissa meren elävissä. Hiukset ja muut karvat ovat valkuaista, jossa on rikkiä enemmän kuin esimerkiksi ihon sarveiskerroksessa eli keratiinissa. Usein luullaan virheellisesti, että hiuksessa olisi kalsiumia tai piitä, ja että kalsium- tai piitablettien syönti vaikuttaisi hiuksien hyvinvointiin.
      Huom! Jos käytät lisäravinnetta valitse polymeroitu muoto, joka imeytyy parhaiten.


      C-vitamiinia 500-1000 mg / vrk. Tutkimusten mukaan vähimmäistarve päivässä on 400mg. C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin.


      Kromi lukeutuu hivenaineisiin ja se osallistuu mm. hiilihydraattien sekä rasvojen aineenvaihduntaan. Kromia tarvitaan lisäksi sokeriaineenvaihdunnan ja hermoston toimintaan sekä veren sokerin säätelyyn. Kromin tarve kasvaa iän myötä ja erityisen tärkeä se on diabeetikoille. Kromin puute aiheuttaa huonontuneen glukoositoleranssin ja pahimmassa tapauksessa diabetestyyppisen syndrooman. Hyviä kromin lähteitä ovat vasikan maksa, maapähkinät, viinirypäleet, vehnänalkiot ja hiiva. Aikuisten ja yli 7-vuotiaiden lasten saantisuositus on 50-200 µg vuorokaudessa.

      • Anonyymi

        KIITOS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • Anonyymi

      Kun tarvitset kipulääkitystä, syö parasetamolia (Panadol, Paramax jne...). Se ei aiheuta närästystä eikä muutenkaan vaikuta vatsan toimintaan millään tavoin.

      Parasetamolin teho on varmaankin sama, kuin ibubrofeineilla (esim. Burana) mutta ilman haittavaikutuksia vatsassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      279
      3060
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1555
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1288
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1200
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1197
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1119
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1097
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe